- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
PsycHo88
senior tag
segítenétek hogy hogy tudnám orvosolni a hibát , ha már 3080 ast vettem akkor szeretném használni amit tud
( ͡° ͜ʖ ͡°)"ne félj különc lenni és akkor viszed valamire" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
-
laychi
veterán
válasz PsycHo88 #28991 üzenetére
Valami ott nem kerek, nyiss mellé egy gpu-z-t és monitorozd.
Lehet, hogy a vram elmelegszik és throttlingol.Esetleg mellékelhetnél msi afterburner beállítást is, hogy miként van beállítva a kártya.
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
addikt
válasz PsycHo88 #28991 üzenetére
Ez kifejezetten szar érték. Sőt rekord közeli kb. Alsó rekord.
Valami ott nagyon nem jó.
PCIe sebességgel van gond, vagy fps limiter (inkább mindkettő).
------
A max érték vram felforrás esetén is jóval magasabban lenne.
Mert legalább pár pillanating, a bench elején, csak jó értékeket kéne kapnia.[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
PsycHo88
senior tag
Sziasztok !
kb 1-2 hónapja vásároltam egy AORUS 3080 XTREME WATERFORCE kártyát ,
nem nagyon volt időm vele foglalkozni hogy meg nézzem mit is tud , tegnap fel jöttem ide vissza olvasgatni egy kicsit hogy legyen mihez mérnem illetve a neten nézelődtem hogy mit tud a kártya superposition -ban hát nem is tudom szerintem nem olyan jó érték . En bár hol néztem 10000 alatt nem láttam sehol a végeredményt(B)Konfig:
Ryzen 3800 xt alap beállításokon
Corsair VENGEANCE 16GB (2 x 8GB) DDR4 3000MHz 15-17-17-35
Asus B450 F Gaming(/B) .
Win 11 pro .
Szerintetek ?[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°)"ne félj különc lenni és akkor viszed valamire" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
GAbre
veterán
Valaki látott/próbált már ilyet?
INNO3D GeForce RTX 3080 Ti ICHILL BLACK.
1x-2x látttam,de elég drágán mennek :S
Igazából rog strix meg stb árakban.
És nem értem,hogy ennyire jó lenne?Avatar
-
MPowerPH
félisten
-
keIdor
titán
válasz venom8888 #28965 üzenetére
Ja hát 2020 Q4-ben igen, akkor voltak mai szemmel nézve, korrekt árak.
Csak sajnos jött a bánya januárban és kezdődött a rablás.
Most már a tavalyi árakat se várd vissza, mert rájöttek, hogy 1 milla alatt is fizetnek ezekért…Plusz, ha magyarba vagy, 2022 végére 380-as euróval kalkulálnak és azon felül még 5% infláció.
Plusz a Lovelace-n újdonság adó is lesz még.Még keveset is írtam a 600k minimummal…
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
warcat
veterán
válasz venom8888 #28966 üzenetére
Nézd meg, hogy mennyit ér most a használtpiacon a 4 és fél éve kijött 1080 Ti aztán számolgass mi mennyi lesz
Bár egy év az hosszú idő, amit biztosra vehetsz, hogy a gyártók nem szívesen fognak árat csökkenteni maguktól amíg elfogy a portéka, gyártókapacitást meg nem tudnak bővíteni.Ebay average price October 669$
MSRP 700$ volt.
[ Szerkesztve ]
EA: It's in the crate!
-
MPowerPH
félisten
válasz venom8888 #28965 üzenetére
Nem is lehetett megvenni. Csak az tudta, aki egybol megjelenes utan szuper gyorsan, bot -al, vagy szerencsevel az elsok kozott fizetett.(5-10s, utana az oldal is osszeomlott) Scan -nel 5-6 honapot is vartak a VGA -kra, OCUK -nal detto. Nekem a Scan -bol nem sikerult a sajattal, OCUK -tol es EVGA -tol igen.
Szoval ha nem bot -al mesz neki a lauch -nak, akkor max egy vegtelen hosszu listara kerulsz fel.
Jobban jart az, aki megvette felaron, mert sokunk siman kijott a kartyaval meg igy is nullszaldosra, parunknak meg mar profitot hozott az eladott ETH utan.Sot, megsugom, Mo. -n az elejen sokkal konnyebben jutottal kartyahoz, es a nemet shoppok is joval nagyobb keszletet kaptak. UK -bol az a lehetoseg kilove, hogy majd kulfoldrol, mert hala az idiotaknak, customs es VAT is terhelne.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Linem
senior tag
válasz venom8888 #28958 üzenetére
Legyen igazad, de szerintem esélytelen. Vannak tervek, de én nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy a jelenlegi körülmények mellett az új szériához olcsóbban hozzá lehet majd jutni, mint az ampere-hez. A bányászok és a skalperek után ami marad készleten, abból már nem igazán lesz 250k. Inkább 400-500, vagy még több, de majd meglátjuk. Addig meg valahogy kihúzom a 3080 Strix-szel.
-
-
nagyúr
válasz fahrii #28954 üzenetére
Gyártótól függ, hogy lejön e szépen vagy sem. EVGA sokkal inkább "taknyosabb" arról nem igazán fog lejönni mind. Asus-ról nekem lejött szépen, de nem tartottam meg, ment a kukába, mert előtte kérdeztem Asus-t az átpadozásról.
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
ffodi
veterán
válasz fahrii #28954 üzenetére
Suprim-on 2 mm-es hővezető lapok vannak a VRAM-okon, a VRM FET-jeire pedig 1,5 mm-es kell. Felmerülhet a kérdés, hogy miért mondok ilyet, hiszen a linkelt teszt mást ír....nos tapasztalat, padoztam már át 3080 Suprim-et, és 3080 Ti Suprim-et is. Ezen kívül a többi lapot felesleges cserélni...igen azt is, ami a hátoldalon van (utóbbiakkal csak 3090 esetén érdemes foglalkozni).
Ha a VRM-en nem cserélsz, akkor egy csomag 80x40-es Gelid Extreme elég a Ti-re (vagy a linkelt Ultimate, bár szerintem érdemes puhább lapokat venni).
Normál esetben menthetőek a gyári hővezető lapok, óvatosan szedd szét, és szétszedés előtt játssz vele 5-10 percet, hogy minden szépen átmelegedjen.
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
őstag
Szeretném újrapadozni az egyik RTX3080Ti kártyámat. Szerencsére a kártyáról készült techpowerup teszt leírja a pontos méreteket. Gondban vagyok a pad típusával és méretével, ezzel kapcsolatban kérném segítségeteket.
Ezeket dobtam be eddig a kosárba:
- Gelid Solutions GP-Ultimate Thermal Pad 90 x 50 x 3.0 mm
- Gelid Solutions GP-Ultimate Thermal Pad 90 x 50 x 1.5 mmA kérdésem az lenne a gyári 1.2mm-es padot mivel tudnám helyettesíteni? Azt olvastam a GP-Ultimate nem túl puha, használható itt is a 1,5 mm-es méret? Esetleg ide válasszak valami puhább padot (pl. thermalright, vagy gelid extreme)?
A használt gyári pad eltávolítható sértetlenül, ha esetleg a jövőben garanciáztatásra kerülne a sor vissza tudjam telepíteni? Van erre valami praktika?
-
venom8888
őstag
Koszonom. Es van valami hir a 40xx szeriarol,hogy mikor jelenjet meg kb? Jovore tervezek gepet fejleszteni,de nem akarok ugy jarni mint a 1080ti vel, hogy mar akkor 3 eves kartya volt, igaz meg most is azzal tolom, es nagyon jo.
-
RockHaRD
addikt
válasz MPowerPH #28944 üzenetére
Magától feldobja az 500 wattos biost már a Precision X. Ha balance issue-s, akkor azzal nem fog működni. Ha viszont mégis működik, de elpukkan, akkor garis ügy, mert gyári bios volt. Ha nekem most elpukkan kingpinnel, akkor már más a leányzó fekvése
Mondjuk én kb csak kipróbáltam, megnyugodtam, h így működik, de az új bf előtt úgysem játszom semmivel, csak köpüli az eth-t -
RockHaRD
addikt
Kapcsold át OC-ra, az új 3090-ek már alapból az 500 wattos biosszal jönnek mókolás nélkül. Told ki 119%-ra a tdp-t, nyomass egy metro benchet, és nézd meg hwinfon, hogy meddig megy a fogyasztás. Nekem ugyanez a kártya van, szintén balance problémás. EVGA elhajtott vele, (ami miatt a pozitív gari élmények ellenére szerintem utolsó EVGA cuccom).
3080ti-nél 10%-kal rosszabb pontokat, meg fps-t adott, ami azért elég gáz
Zorel fórumtárs kisegített egy 520 wattos kingpin bios-szal. Ezzel tényleg menne 520-szal is, de 480-nál limitálom. Így már azért odaveri a 3080ti-t.
-
venom8888
őstag
Jelenleg hol lehet olcsobban 3080 at venni kulfoldrol?
-
Hegyirabló
veterán
válasz Laraxior #28945 üzenetére
Hát jó, teszek egy próbát. Köszönöm a segítséget! Mindenkinek.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Laraxior
titán
válasz Hegyirabló #28942 üzenetére
Max addig lesz vele gond, amig fut a masik program. Az nalam is elofordult, de ha kileptel belole, megint leokezod az msiben es megy tovabb.
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
MPowerPH
félisten
Gratula. 80% esellyel power balancing problemaval 400-420W korul a TDP limit ugyis megfogja, nem fog melegedni. Ha nem, es felteszed ra az 500W -os BIOS -t, akkor nagy esellyel elpukkan a kartya, mert annyira jol megcsinaltak EVGA -jek. Szal, good luck.
Don't Tread On Me
-
Dr V
őstag
Sziasztok!
Hozzájutottam egy 3090 ftw3 ultra kártyához. Hamarosan kap teljes vízhűtést.
Oc biossal kapcsolatban mik a tapasztalatok? Hűtése bőven rendben lesz, tápom minőségi 850w.The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Hegyirabló
veterán
válasz Laraxior #28941 üzenetére
Jó kártya is ez!
Viszont UV-ztem a kártyát MSI Afterburnerrel, ha felrakom ezt a Tweeket, abba nem kavar vajon bele?
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Laraxior
titán
válasz Hegyirabló #28940 üzenetére
Nem muszaj annak futnia a rendszerrel. Nekem is fent van az rgb miatt, de csak akkor fut, amikor atallitok valami vilagitast. Nem sok vizet zavar.
Nekem még a sima 3080 van, nem a V2, bar nem tudom, hogy a GPUn kívül van-e barmilyen kulonbseg. Bar ugyfest hogy van
En meg vagyok elegedve a kartyaval, most amugyis el vannak szallva megint az arak, nem igazan akarok 1000€-t rafizetni egy 3090-re, szoval marad egy darabig.[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
válasz Laraxior #28939 üzenetére
Hát, ha megtartja szoftver nélkül (vagy akár azzal) a beállítást. Ráadásul ha ez a GPU Tweek kábé olyan, mint az AI Suite - és gyanítom, hogy igen - akkor nem olyan biztos, hogy sikerül csak úgy leszedni. Meglátjuk.
Neked sosem csinálta ezt a villogást?
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz Hegyirabló #28932 üzenetére
Felteszed, atallitod, uninstall.
-
Hegyirabló
veterán
Táp hiba: nem gondolom, másik táppal is csinálta, meg hát a mostani tápomnál jobbat/komolyabbat nehéz lenne venni.
Kábel hiba: kábelek rendben vannak.
Kártya hiba: Ez ugyan nem kizárható, de elég sokan hasonlókról számolnak be itt, ezen a fórumon is, és másikon is, ugyanezzel a márkával.
-
Motyi
senior tag
válasz Hegyirabló #28936 üzenetére
Ugye lehet táp/tápkábel/tápkábel csatlakoztatási hiba. Ha ezeket 100% kizártad, akkor marad a kártya hiba. Vagy visszaküldöd gariba (gyanítom a jelenlegi helyzetben ez több hónapot is jelenthet), vagy ha a villogáson kívül nincs más tünet, tehát minden alkalmazás alatt hibátlan a kártya, akkor együtt élsz a jelenséggel.
-
trek81
senior tag
válasz Hegyirabló #28934 üzenetére
eladni a .....a és venni más gyártó dbot
Már ment vissza pénz embereknek,, ahogy kapom a pénzem megy vissza
-
Hegyirabló
veterán
-
trek81
senior tag
válasz Hegyirabló #28932 üzenetére
asus dual 2080ti is játszot ilyet anno
ujraiditotta gépet is néhaMár ment vissza pénz embereknek,, ahogy kapom a pénzem megy vissza
-
Hegyirabló
veterán
Igazad van, ez V2. De akkor a kérdés továbbra is az, hogyan lehet kiküszöbölni az indokolatlan LED villogást? Találtam egy videót, hogy Asus GPU Tweekben át kell állítani egyetlen kapcsolót, csak hát nem szívesen telepíteném azt a programot, jókat nem hallottam róla.
-
Motyi
senior tag
válasz Hegyirabló #28930 üzenetére
Nem lehet, hogy V2-es kártyád van, mint nekem? Azokhoz nincs letölthető BIOS. [link]
Onnan gondolom, hogy az enyém is hasonló, csak egy verzióval frissebb mint a tiéd:
-
Hegyirabló
veterán
válasz ScomComputer #28929 üzenetére
Szia-mia!
Megtaláltam, csak nem tudok kiigazodni a BIOS verziókon, mert a GPU-Z ezt a verziót írja, de ennek nyomát sem találom sem itt, amit Te mutattál, sem pedig itt, amit én találtam.
-
ScomComputer
veterán
válasz Hegyirabló #28928 üzenetére
Szerinted ,mire gondolhatott...az alaplapi bios-nak mi köze van a vga tápellátásához...
[link][ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
válasz MPowerPH #28924 üzenetére
Szia!
Nálam ugyanez a jelenség, ugyanolyan kártyával, mint Anulu79nek van, és egyébként elég sokan írnak ugyanerről Asus 3080-aknál. Nem gondolom, hogy táp hiba lenne, mert két különbözővel is csinálta. Amikor azt írod, hogy BIOS frissítés, akkor az alaplapi BIOS-ra gondolsz?
Köszi!
-
Anulu79
addikt
Köszi mindnekinek! DU meló után rá is vetem magan a gépre.
-
RockHaRD
addikt
válasz Anulu79 #28922 üzenetére
Nekem volt olyan gondom, hogy magában a 8 pin csatlakozóban volt kicsit hátrébb tolódva az egyik érintkező, mert elengedett. Kivettem, kihajlítgattam kicsit a füleit, és így visszaraktam. Ezt is érdemes megnézni, mert ha ilyen gond van, akkor hiába mozgatod a csatlakozókat, úgy fog tűnni, hogy minden ok, de közben meg simán lehet ez a gond is.
-
nagyúr
válasz Anulu79 #28915 üzenetére
Hello,
Korábban nekem is volt ugyanilyen problémám. Így tudtam orvosolni.[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
Motyi
senior tag
válasz Anulu79 #28920 üzenetére
Nézd meg, hogy mind a 3 db 8 pin kábel rendesen be van-e dugva. Nem csak táphiba esetén világítanak pirosan a ledek, hanem akkor is, ha az egyik vagy több 8 pin-es kábel nem jól van bedugva (azaz nincs rendesen benyomva a helyére, akár a táp akár a VGA oldalán). Nálam konkrétan ez volt, az egyik kábel nem volt jól benyomva a VGA oldalon. Kis igazítás és azóta ok.
-
Anulu79
addikt
válasz ScomComputer #28918 üzenetére
Na ez csodálatos lenne. Szerintem kb. 2 hónapja vettem. A korábbi tápomat meg már eladtam.
-
tupacamaru
veterán
válasz Shkiz0 #28916 üzenetére
Nálam sem világít, így jó, a villogás táphibát jelent, a folyamatos világtás pedig azt hogy nincs rádugva tápcsati. Ha jól emlékszem.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
ScomComputer
veterán
válasz Anulu79 #28915 üzenetére
Táp gondra utal...nekem akkor csinált ilyet,illetve nem folyamatosan világított,hanem terhelés alatt fel fel villant...tápcsere oldotta meg....azért én rápróbálnék egy másik tápot,hátha...
Amúgy működik rendesen a cucc?
"Eddig én sem vettem észre."...akkor meg hagyd a fenébe ha jó minden terhelés alatt is...[ Szerkesztve ]
-
Anulu79
addikt
Sziasztok!
Van egy Asus Rog Strix 3080-am. Most vettem csak észre, hogy a 3 tápcsatlakozónál villog 3 db piros led. Ezek jelentenek valami hibat vagy ez így rendben van? Asus Rog Strix 1000W-os tápra van dugva ha ez számít valamit.
[kép]
Köszönöm előre is! -
addikt
válasz Chapel #28911 üzenetére
1080p-re 3070Ti.
Főleg ha most ekkora felára lenne a 3080-asnak.
1440p és felette fogod csak megérezni a 3080-as erejét.
Csak 11-13%-al gyorsabb mint a 3070Ti 1080p-ben.
9700K-val még kisebb lesz a különbség. Tesztekben eleve 10700K(GN)-5800X(TPU) procikkal tesztelik.
HUB nem is tesztelte 1080p-ben a 3070Ti-t.[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
Tom456
tag
3080.
-
Chapel
addikt
Sziasztok,
Nem tudom hova, tegyem fel a kérdést, mert ide és a 3070-esbe is tartozik...
Plasma 1080p. Amíg él, nem veri semmi.
RTX és Gta és egyéb game-ek moddolva, RDR2 alap maxon (oké kis kompromisszum belefére + jövő (2-4 év)
9700k
32 Gb Ddr 4 3000mhz
Gigabyte Z390 Gaming X
800W Zalman
MSi 1080 Gaming X 8Gb
3070Ti elég? 3080 volt a cél de ~dupla ár...nos?Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
nagyúr
Írj akkor emailt nekik.
Én írtam Asus-nak ők megírták mizu és nem kizáró.
Addig el sem kezdtem a padozást.
EVGA esetén meg alapból tudtam, hogy nem kizáró.
Plusz nekem van mind a kettőhöz matrica, bár az Asus ezen a téren nem vitte túlzásba, kb 5p munkával még otthon is tudsz csinálni rá másikat, de amúgy is könnyen leszedhető.
Az EVGA már más, ott hiába melegíted, sokszor nem jön le egyben.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
echterion
nagyúr
Nem multizok, így nem túlzottan érdekel, mi lesz a könyvtárammal. Amikor megveszem, végigtolom, amíg érdekel, utána úgyse fogom feltelepíteni se, mert már megcsináltam benne mindent, ami érdekel. Mellesleg a kisujjam merném rátenni, hogy a Valve hamarabb adja be a kulcsot, mint a Tencent.
-
GAbre
veterán
válasz Shkiz0 #28903 üzenetére
Igen,ezt már hallottam.
De ott ahol van,nyílván esélyes a gar vétója ha nincs.
Főleg a most jelenlévő/következő bányászos időszakban.
No,de ott ahol nincs/nem volt eleddig/,csak 1x csak lett,ott mit mondanak?S/n szám alapján ezen volt és "fock you"?echterion:
Mellesleg én nem bízok olyan platformban(már sajnos),aminek a léte a heti ingyenes játékok miatt,meg a folyamatos kuponozás miatt népszerű kb.Holott milliós/milliárdos adósságuk van,vagy elmaradásuk vagy mi.Ha 1x összedől/belerokkan ebbe az árversenybe,akkor kérdés mi lesz a szép kis játékainkal,ami ott volt.
Nyílván 1 steam jobban bírja vagy a játék saját kiadójának platformja.[ Szerkesztve ]
-
GAbre
veterán
Ahogy nézem mellesleg. stabilan tudja hozni a 80ti a 0.9V-on az 1996Mhz körüli értéket(melegedés függő is)
Eleddig talán a legjobb tuning érték.Ha lesz víz majd megnézem mit tud még.
Kérdésem amúgy az lenne,ha gigabíte kártyákon friss videón se látok matricát gpu csavaron,akkor vajon mennyire tudják/hiányolják esetleges nemlétét ennek?
-
echterion
nagyúr
Egyszer tudsz csak ott régiót váltani, utána maradsz azon. Én így használom igen rég és még nem kaptam bant. Mondjuk indiai store mellett nem sok értelme van kódokra vadászni, szinte minden olcsóbb, mint bárhol máshol. Így közvetlen a store-ból veszed a játékot, nem kódokat. Nem is tudom, hol lehet epic-en belül kódot beváltani. Lehet egyáltalán?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Autós topik
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.