- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- 3D nyomtatás
- Androidos tablet topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chalez
őstag
Hali! Azt gondoltam, hogy felszámolom a pc gaminget, hisz már nem játszom annyit, hogy egy másfél milliós gépet fenntartsak neki... Így eladtam a 3080 Suprim X-et. Majd miután úgy éreztem, hogy a fél karomat levágták, beszereztem egy FTW3 Ultra 3080 Ti-t....
Vannak esetleg tippek, trükkök, hogy milyen UV körül kapisgáljak? Alapon ugye bőven kifut a 400W-ból, ha kitolom a limitet 450-re, akkor sem túl rózsás a helyzet...
Mi is van egyébként a memória OC-val? Hogy lehet letesztelni, hogy a mem. OC vége hol van? -
senior tag
válasz zebra_hun #29892 üzenetére
Egy jó ram cserével több fps jöhet, sok mindenen múlik egy kis kis fps.. VGA memória OC se mindig hasznos.. Nem minden játéknak kell az
► Ryzen 7 9800X3D (ARCTIC Liquid Freezer II 420 (V.7) + Artic MX-6) ► EVGA RTX 3080Ti Ultra 12GB GDDR6X ► Samsung 990 1TB Pro Raid 0 ► 2x16GB Corsair Dominator DDR-5 32GB/7200 CL34 ►ASRock X670 Steel Legend / ► 60TB HDD / ► Be quiet Straight Power 1500W Platinum ► Creative Sound AE-9 ► EVGA DG-87
-
laychi
veterán
válasz rumkola #29889 üzenetére
Teljesen felesleges cserélgetni.
Másképp jelezné ki a TDP-t, valamint a venti szabályozás is teljesen más lenne.
Hardveresen a 2x8 pin korlátoz, így nem-igen érnél el semmi pluszt.Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
rumkola
nagyúr
Üdv!
2x8 pines, TUF Gaming GeForce RTX™ 3080 V2 OC LHR-n cserélt valaki már BIOS-t valamilyen másik gyártó, nagyobb TDP-vel rendelkező VGA BIOS-ra? Ha igen melyikre és hogyan változott a boost órajel? -
senior tag
2db 8pines csak és szerintem ez 3080Ti eléggé vissza fogja... OC esetén
[ Szerkesztve ]
► Ryzen 7 9800X3D (ARCTIC Liquid Freezer II 420 (V.7) + Artic MX-6) ► EVGA RTX 3080Ti Ultra 12GB GDDR6X ► Samsung 990 1TB Pro Raid 0 ► 2x16GB Corsair Dominator DDR-5 32GB/7200 CL34 ►ASRock X670 Steel Legend / ► 60TB HDD / ► Be quiet Straight Power 1500W Platinum ► Creative Sound AE-9 ► EVGA DG-87
-
senior tag
Sziasztok kinek mi a véleménye a ZOTAC GeForce Trinity OC RTX 3080 Ti kártyáról ?
-
keIdor
titán
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
laychi
veterán
Kellemes Karácsonyi Ünnepet mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
ScomComputer
veterán
válasz ForRedGlory #29883 üzenetére
Nem a játék a lényeg...hanem a "kihajcsa"...nálam mind a radeon és nv vga-kat is jól megterheli...
Hát a Mátrix az másvilág az nagyon odabax... -
ForRedGlory
félisten
válasz ScomComputer #29882 üzenetére
Nem tudom, hogy ez most irónia vagy komoly gondolat volt.
Mondjuk letöltöttem, kár volt. Legalább tényleg szépen néz ki. Már várom, hogy mikor jönnek a minőségi UE5 játékok. Tegnap kipróbáltam PS5-ön a Mátrix ekszperienszt, hát leesett tőle az állam. Amíg nem tudtam meg, hogy melyik karakterek rendereltek, azt hittem, hogy hűs vér emberek.
[ Szerkesztve ]
-
ScomComputer
veterán
Van egy UE5-s demo : " Stray Souls steam" nézzétek meg kegyetlenül "kihajcsa" a vga-t...
-
őstag
válasz ImpersonatoR #29879 üzenetére
Gyártói van és az amazon ügyfélszolgálaton keresztül lehet intézni. (EVGA esetén lehet regisztrálni extra éveket, a többinél általában 3 év)
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Amazon.de -ről rendelt videókártyákra hol látom mennyi garancia van/jár? (mert nem látom sehol)
-
zebra_hun
veterán
válasz ForRedGlory #29877 üzenetére
A gpu teszt része lehetne erősebb, néha eléri a 240W-ot, de a cpu teszt szépen megy fel a tuningra. Ettől független nem szólom le, 100GB-os Benchmarkot még úgysem próbáltam Az 1100 fps-es menü jobban zavar, az hibás.
-
ForRedGlory
félisten
válasz zebra_hun #29876 üzenetére
"A teszt ugyanolyan jó mint az összes többi, pont ugyanazok a feltételek vannak, ugyanazt kell teljesíteni a futtatójának."
Nem igazán. Az olyan teszt semmit nem ér, ahol a szénné húzott 3080 TI csak egálban van a szénné húzott 3080-al. Az ilyen teszten csak annyi derül ki, hogy optimálizálatlan szutyok.
-
zebra_hun
veterán
válasz KAMELOT #29874 üzenetére
Nem használom így, mert értelme sincs. Allcore 4800MHz-en szinte ugyanezt dobja. A memória tuninggal lehet fokozni a CPU teljesítményét, freki csak pár %-ot ad. Skylake-nél még van lehetőség erre. Ring Ratio ami még ad sokat, hiszen jelentősen megdobja az is.
Ez egy Benchmark, naná hogy belövök mindent, mégha csak egy kicsit is hozNem izgat a 12-es, csak szemet szúrt a CPU render rész, mivel az is egy fontos rész, igaz hogy a végeredménybe nem szól bele, de jó látni, hogy egy enyhe OC-al mire képes az öreg 10-es.
Természetesen lekörözi a 12, ha 100%-os kihasználtság van, de a világon nincs olyan játék, ami kihasználná a procik erejét. Arra ott a CB és a hozzá hasonló tesztek, ahol mérföldeket ver a 12 a 10-re. Játék alatt az a különbség, hogy a 12 mosolyogva 30%-os kihasználtsággal hozza, amit a 10-es 40%-on ugyanúgy mosolyogva.
A teszt ugyanolyan jó mint az összes többi, pont ugyanazok a feltételek vannak, ugyanazt kell teljesíteni a futtatójának.
Szinte minden Benchmarkot végigpróbáltam, mindig az a vége, hogy az a teszt egy kalap szamóca Mindegyik tökéletes szerintem.
Jelen esetben egy jobb VGA ad jobb eredményt, én egy mezei 3080-al vagyok, egy Ti nagyban javítaná a pontszámot.
Persze mindig a saját kategóriával kell nézni, azokhoz mérten kell megelégedni. Persze jó közel kerülni egy erősebbhez, lásd a lenti szituációt, való világban játékokban pont ugyanazt adja egy 9900k, mint egy 12-es bármely proci. Amúgy persze hogy modernebb, erősebb, de ebben a tesztben nem profitálnak a 12-es tulajok. Egy BF-ben már lehet, hiszen az jobban használja a CPU-t, de annak meg nincs Benchmarkja. -
zebra_hun
veterán
válasz zebra_hun #29872 üzenetére
Most nézem a CPU render számokat, ha lenne egy erősebb VGA-m, nagyot domborítana. RAM OC igencsak megdobja a CPU Rendert. A VGA viszont ennyit tud, ha kitaposom a belét sem készít több kockát. 6900XT-vel kipróbálnám
A 29794 -ben 12700k van, jóval többet tol ki a 10-es gen, mint a 12-es.
Megnéznék egy 12-es gen-t egy enyhe OC-val, hogy mit is tud, mire képes.[ Szerkesztve ]
-
-
zebra_hun
veterán
válasz ScomComputer #29863 üzenetére
Láttam Laychi körét 10 maggal, majd kipróbálom úgy is. Nem merültem bele nagyon, fogalmam sincs, hogy hány szálat dolgoztat meg. Mem oc-t elfelejtettem átváltani, lesz az 5600-700MHz is ;)
Pro!Petya:
Ez van, nvidia/Intel nincs annyira erős. Bakkerfíldben is odarak rendesen a 6800/900xt, de nekem a megvágott 144-re elég. Bf2042 meg senkinek sem megy, ott mások és nagyok a bajok ;)
Szépet hozott a vörös kártyád, de nem hasonlítgatom, arra ott van a saját kategóriám. Le a kalappal előtte viszont.
-
Pro!Petya
addikt
válasz zebra_hun #29859 üzenetére
Az derék hogy 23-26 fokos a vga/cpu game közben ..
Nálam majdnem a szobában van ennyi ~21-22fok (asszony fázós)#29860nexwo
Azt a "trükköt" úgy hívják hogy smart acces memory.
Nem egy világmegváltó fícsőr viszont működik a "BAR"-al ellentétben , és egy két játéknál tényleg jelentős az fps növekedés. Valszeg a FH5 alatt is hoz egy keveset...
[ Szerkesztve ]
-
zebra_hun
veterán
Nem trükközik az amd, erőben nagyon ott van. Ezt mondom úgy, hogy 15 éve nem volt amd cuccom, csak a neten található eredményekből. Nvidia precízebb, sok mindenben bejövősebb a hétköznapokra. Egyébként egye meg a penész mindkét gyártót, pénzéhes nyomibanda mint minden más cég... Megbolondult a világ, élen a munkahelyemmel. Aki Benchmarkol az amd-t vesz, brutál erő van ott. Intel/nvidia vonalat meg a pro-k használják
Lol, vicceskedek, egi -
skippper
senior tag
Megjött a thermal pad, jelentem nálam is jól sült el. Bánya MJ-t lehúzta 95-100 körülről 76-80-ra.
Ami talán érdekes lehet, hogy mindenki a 80*40-es lapot ajánlotta, míg szerintem a 90*50-es sokkal gazdaságosabb. 14*12-es modulokból az előbbire 15 darab fér, míg az utóbbira 24, ami nem mellesleg pontosan annyi, amennyi egy 3080 Ti-re kell elöl-hátul, így ebből elég volt csak 1 csomag (nálam szépen belesüppedt a 2mm-esbe a hátoldalon, a hőmérséklete is hibátlan)
-
zebra_hun
veterán
Extra köszönet Scom Doktor Úrnak a mai napi segítségéért.
A Forza 5 nekem ilyen lett:
Ez meg a Log:
Ennyi jött ki hirtelen, a beállítások úgy néztem, hogy pont passzolnak a gyáriak. Így hozzá sem kellett piszkálni.
100GB-os Benchmark, lol.
Laraxiornak igaza van, menüben 1100 fps-el szakad szét a VGA.
ScomMester: ezer kössz
-
Locutus
veterán
Köszi, erre nem is emlékeztem
Ezekszerint annyira nem szar, mint amilyennek kinéz, de jónak akkor sem nevezném, a folyamatosan 2100-on pörgő ventikkel. Talán FE szinten lehet, vagy kicsit alatta.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Locutus
veterán
Hoztam nektek néhány képet, meg kérdést.
Ez itt bármennyire is furcsa, egy DELL 10900+32GB+3090 gép. Igen, ezzel a hűtésselVan valakinek tapasztalata ezzel a fajta 3090-nel? Mit tudhat ez, mennyire jók a hőfokai, hangja, stb?
Kisebb mint a 3080ti FE-m. 2db 92-es venti van rajta, 2x8 táppal.
Ahogy elnézem a backplate is be van padozva azért a hátulján lévő ramokkal.Csak hogy legyen min röhögni, ez itt egy ASrock 6700XT mellette, méret referenciának
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
TBMC
addikt
Sziasztok!
Aki cserélt már 3090 rog strixen thermal padokat, és esetleg Gelideket (extreme) pakolt fel.
Tudna segíteni miből, hány csomaggal kellene lerendelni? (termalpad.hu-ról rendelném)Kellene a kártyához 0.5mm, 1mm, 2mm, 2.5mm viszont 2.5mm nem létezik.
Ezeket írtam össze , elegendőek?
2x 2mm
2x 1mm
1x 1.5
1x 0.5mm
-
laychi
veterán
-
Laraxior
titán
100GB ez a vacak játék? Azért egy benchmark miatt kicsit túlzás..
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
laychi
veterán
válasz zebra_hun #29838 üzenetére
korábbi mérések 5ghz-en történtek, ugyan annyit hozott.
4000Mhz rammal is ugyanennyit hozott.
szóval a cpu nem igazán befolyásoló tényező a tesztbenEladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
zebra_hun
veterán
válasz laychi #29836 üzenetére
Bocs, hogy ilyen sokat írok. Megtennél egy mérést a kedvemért? Ugyanezt a tesztet, amire válaszolok, látom 5200MHz-en toltad. Lefuttatnád ugyanígy, csak annyi különbséggel, hogy 4900-on?
Persze ha van időd és kedved. Nincsenek meg a képeim már, de a T. Raiderben pont ugyanannyi volt a gpu -ból kijövő fps, mint amikor cefetül megküldtem a cpu-t. Cpu render nőtt nagyot, csak a gpu maradt ugyanannyi.
Köszi -
zebra_hun
veterán
válasz laychi #29835 üzenetére
Nem vagyok pc májszter, de ahogy nézem a képeidet, ugyanaz a szitu mint nálam a SotTR Benchben. Hozzáteszem, hogy ez is jó teszt, mivel megmutatja a részeredményt. Látni, nézzük pl. az avg-t, hogy a cpu kiköhög a gpu részére 123 képkockát, de az csak 81-et tud ebből "kiszínezni". Ebben az esetben semmit nem ér a cpu és ram oc, csakis a vga piszkálással lehet többet kihozni.
Aztán lehet teljesen rossz az elméletem, Bench pontokba beleszámít a cpu score, de a valós életbe, vagyis a megjelenített fps-ek nem lesznek magasabbak, csak egy erősebb videokártyától, ami tud is kezdeni valamit az elé rakott frame-kből. Mindenesetre jó kis tesztnek néz ki, hogy részletes eredményeket is ad. 720-ban, minden low-on tökéletes is lehet cpu/ram mérésre. Persze itt pont nem számít, de ellenőrzésre, tesztre jó. -
BeZol
őstag
válasz SzlobiG #29832 üzenetére
Igen, 80-100fps már oké sztem is, de 80 alatt már tutira érezni h "akadozósabb".
Több száz órát toltam eddigi Forzákkal, nálam meg pont ez a releváns, a lövöldéket kiiktattam mostanra. A lényeg h van benchmark, mindenki tudja reprodukálni, aztán lehet itt hasonlítgatni kinél mizu.
laychi:
akkor ugyanaz mint legutóbb, gondolom a 3080-asod sem jut 78-79fölé most sem.
Nvidiákat nem érintette a játék-patch.[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
Nekem 85 a max úgy néz ki.
Valamiért képtelen érdemileg skálázódni, pedig alap oc vs tuning eredményeket is osztottam,mint láthatod
Bedobom a 3080-at,azzal is megnézem.[ Szerkesztve ]
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
SzlobiG
félisten
A crypto ilyen, spekuláns "eszköz". Igen, ott nem jött be, mert csak erős találgatás volt, itt viszont a Június eléggé stabil lábakon áll, de még mindig benne van, hogy kitolják az időpontot, mert az előző most December lett volna.
#29821BeZol
Szvsz ez nem procilimit, hanem ez a motor ilyen, az előző forza se használta ki úgy igazán az erőforrást, pl egy Metrohoz képest. De ettől függetlenül egy nagyon jó motor és lévén autós játék számomra tök fölösleges több száz FP,S 80-100 körül bőven játszható, sőt...Szal ilyen szempontból nem túl jó gammel tesztelgettek.
-
laychi
veterán
-
laychi
veterán
4K-ban nem jelez ilyen cpu limitet, mégis 84-85 fps amit hoz.
Feltettem az update-et, kb azonosak az eredmények, semmi gyorsulás.
Csináltam egy videót a benchről, telóval(1440p-ben). Amint feltöltődik linkelem
Direkt kiírattam most a magonkénti/szálankénti cpu terhelést.itt is van. [link]
bocsi a minőségért.[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
Na minnyá' beszállok én is
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
laychi
veterán
válasz zebra_hun #29818 üzenetére
Érdekes, hogy mennyire nem skálázódik tuningra.
+ ~200 Mhz(+~10-11%) +1250 ram(19000MHz vs 21500MHz --> +~11%) alaphoz képest és mindössze +4fps(1440p)[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
Tesztelgettem kicsit a 3080ti-t, egyenlőre 405002 verzió, majd megy fel az update.
Alap:1440p
uv/oc ramtuning nélkül 1440p
uv oc ramtuninggal 1440p
-
BeZol
őstag
válasz ForRedGlory #29794 üzenetére
-
BeZol
őstag
válasz ForRedGlory #29814 üzenetére
NVIDIA videókártya mellett vmiért sokkal durvább a cpu-terhelés és az fps sincs ott a szeren, de holnap pattintok be egy Gigabyte Gaming OC RTX 3080 Ti-t és megnézem azzal is az új verziószámot.
Az AMD-vel volt 109 fps is, csak az nem játékstabil, csupán benchstabil.
Levideóztam egyébként mobillal, meg tudod nézni: [link] (zajokért bocsi, feleségem pakolt el tányérokat az asztalról)
(akartam 2. kört futtatni, de az már kifagyott, olyankor nincsen a bench elején az a "beakadás" és +1 fps lehetséges)Amit linkeltél videót, ott szerintem rögzítés közben bencheltek ezért nem jó az fps-e, külön capture cardos 2. gép kell ilyen célokra.
SzlobiG:
csak neki xarrá van tuningolva a 6900Ott a GPU-Z screenshot, látod a fogyasztást, hogy 328W-ig evett, a gyári kitolt TDP pedig 344W ennek a 6900 XT-nek (egyébként 304W)...
Pont h nem megy jól és mégis sok az fps, mert a másik ultimate chipes amd 2885-2985MHz-en ment, és nem 2725-2825-ön...
Azt hittem a korábbi kártya anomáliás volt így utólag, de nem, csak a játék kapott egy frissítést és ezért, de így felmerül h jobban terhel-e ami miatt a korábbi magas órajelek meg nem mennek Egyelőre még nem tiszta számomra sem.
A lényeg, hogy nem volt szénné húzva a videókártya, gyárilag ennyit tud, itt nincsen ügyeskedés MorePowerTool-al.[ Szerkesztve ]
-
ForRedGlory
félisten
válasz SzlobiG #29809 üzenetére
Azt sejtettem, de azért az a 144 fps nagyon meredek. A környékén sincs semmi. Annyira, hogy abban is kételkedem, hogy az nem egy photoshop megoldás. Most így hirtelen 4K Ultrában 5900X + 6900XT kombóval van 79 fps. Nála meg Extrem és 105 fps?
A TE kártyád teljesítményével tisztában vagyok. Nekem is kb olyan van.
Valahol 116 körül állna meg neked is, ha kinyomnád a szemét... csak egy kicsit melegebb lenne, mint nálam.
[ Szerkesztve ]
-
blu79
addikt
válasz laychi #29807 üzenetére
Az újabbal jobb kellene hogy legyen nem? Előtte újabb verzió volt csak msaa 8x nem 2x
Most tettem vissza a régebbi verziótPuma K -így nem kellett kilépnem a gamebol
Amúgy legutóbbi benchnél a videókartya full alapon volt
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
SzlobiG
félisten
válasz ForRedGlory #29794 üzenetére
Amúgy egyáltalán nem, csak neki xarrá van tuningolva a 6900.
Aztán lehet a teszt óta javítottak vmit AMD oldalon.
Lefuttattam én is, nálam ezt dobta a képen látható értékekkel:
A teszt alatt még a 300W-ot se érte el a VGA szóval még bőven többet tudna ez...
[ Szerkesztve ]
-
blu79
addikt
válasz ForRedGlory #29795 üzenetére
Ha esetleg valaki még csinálna ezekkel a beállítasokkal benchet 3080-al ,
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
warcat
veterán
válasz venom8888 #29804 üzenetére
Hát szerintem az járt a legszarabbul, aki várt eddig, mert bő egy éve csak drágább lett a kártya ami már nálad van.
Meglepődnék, ha ez változna, de reménykedni szabad, csak közben eltelt egy teljes év már.
És eddig bármikor vásároltad, csak felment a már nálad lévő kártya ára, ami igen szélsőséges dolog a tech világában.A következő széria borítékolhatóan +25%-ról indul.Pénzt amúgy lehet keresni, de az idődet azt nem kapod vissza.
EA: It's in the crate!
-
venom8888
őstag
En nagyon varom, vegre egy remeny csillant fel,idaig az sem volt.
-
blu79
addikt
válasz SzlobiG #29802 üzenetére
Reméljük hogy így lesz , mert az elmúlt 1-2 év folyamán durva ami történt a vga piacon.... döbbenetes, hogy fél millát kell kiadni egy vga-ért és akkor még nem a csúcsot vetted, és mikor kezedbe veszed azt a "kis valamit" megkérded magadtól : Ez kerül ennyibe ?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EVGA Nvidia GTX 1080 Ti FTW3 ICX 11Gb
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Fair Áron / NVIDIA GeForce Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest