- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- E-book olvasók
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen SSD-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
AsakuraDave
őstag
Nem lenne egyszerűbb a szájkarate helyett megbeszélni egy játékot amibe van beépített bench és azzal összeméritek? AC : O, Horizon 4, Horizon Zero Dawn, CS GO, SOTTR, RDR2, Metro Exodus, GTA 5 és még sorolhatnám.
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
Vigilante
őstag
válasz Colo313 #11674 üzenetére
Vagy veszel egy olyan monitort, mint én. 1440p - 240 Hz. (Samsung Odyssey G7 C27G75T)
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
-
gabo423
tag
válasz #15779328 #11688 üzenetére
Ezt most komolyan igy akarod? Mondom találok én is olyan pozikat a pályákon ahol a legtöbb az fps. Ez igy komolytalan, egy nagy nulla, igy nem lehet két rendszert összemérni. Ok, amúgy megsugom még csak nem is ehhez a játékhoz optimalizált nv driver van fenn. A legujabbat leszedem és mérek egy uj tr-t.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz gabo423 #11695 üzenetére
Te csak úgy tudsz megnyilvánulni, hogy mindenféle jelzőkkel illeted a másikat?
Csinálj egy friss normális bencht (a grafika ne "egyéni" legyen) és a legújabb driverrel, és feltelepítem én is.
#11698gabo423
Úgy viselkedsz, mint egy 15 éves sértett kisfiú.
A sottr -re visszatérve annyi lehetne benned, hogy megveszed és nem egy virágbolti verzióval pedálozól![ Szerkesztve ]
-
nyul105
senior tag
válasz KillerKollar #11692 üzenetére
Már 3an megírtuk neki, én már tegnap, hogy szarul rakta be a ramokat, nem értem, hogy amíg nem rakta be normálisan, addig minek írogat, hisz már megvan a megoldás....
"No offense", de ez már flood kategória részéről, és kezd átmenni a bosszantó kategóriábaSzerk.: konkrétan a boostot is megírtam neki, de azt se ellenőrizte le még.
[ Szerkesztve ]
-
gabo423
tag
Én tudom hogy nem korrekt, csak őt nem érdekli hogy a beépitett bencheket használja mert ugy tuti kikap a gépe. Ha már ilyen ész nélkül mér én is megmutattam hogy a random screenelés mennyit ér , nem sokat. ilyen erővel nézhetem a földet is a 400 fps-ért. Berakom a Tomb raider screeneket 3 beállitásról is és nem valid meg ilyen marhaságokat ir szerintem vicces az emberke jót mulatok itthon rajta.
-
KillerKollar
őstag
Oké, de nem az 5900X eredménye a lényeg abban amit linkeltem, hanem az, hogy a Ryzen 3 1200 meg i3 9100F szintű procik is alig 7-8%-al vannak lemaradva a csúcsprociktól. Ezekhez a procikhoz képest a 2080 Ti is brutális overkill.
És még 3090-el is csak 1-2 fps előnye van az AMD-nek, ami 1-2 játéknál a PCIe 4.0 vs 3.0 miatt is lehet.
Én nem mondom, hogy abszolút nincs CPU limit 4K-ban, azt mondtam, hogy ez kb elhanyagolható. Az általad linkelt tesztekben is, van olyan játék ahol 116 helyett 120 fpst kapsz vagy 62.5 helyett 65-öt. Na bumm. Ez majdnem mérési hibahatáron belül lévő érték, gameplay közben észrevehetetlen.
[ Szerkesztve ]
-
Pug
veterán
válasz KillerKollar #11689 üzenetére
Nezd meg az elozo linkem, az a TPU "korrekcioja" az elbaszott tesztjukre, ott mar mar 3090-nel tesztelnek, amit te betettel tablazat, az a szar tesztjukbol van
Nem a memoria miatt, hanem a 2080Ti GPU limite miatt...
De akkor hogy lehet, hogy i3-asok meg első generációs Ryzen 3-asok is alig 7-8%-al gyengébbek a csúcs prociknál 4K-ban?
A valasz egyszeru, markansabb GPU limit van 4K-ban, mint CPU, ettol meg van CPU limit is... a limitek altalaban mindig vegyesek, a skala (felbontas) ket vegen tudod elezni egyik, avagy masik limit fele:
- alacsony felbontas, magasabb CPU limit
- magas felbontas, magasabb GPU limitAmikor egy komponens nyers erejet akarod mondjuk jatektesztekkel merni, akkor a tobbi komponens limitalasat kell minimalizalnod:
- CPU teszt eseten probalod a GPU limitet mellozni (alacsony felbontas eseten tortenik ez meg, plusz a piacon elerheto legerosebb GPU-val tesztelsz)
-GPU teszt eseten probalod a CPU limitet mellozni (magas felbobtason tesztelsz, plusz a piacon elerheto legerosebb CPU-val tesztelsz)
Nem rocket science...
[ Szerkesztve ]
-
KillerKollar
őstag
válasz Colo313 #11691 üzenetére
Bocsánat, valóban félreértettem, azt hittem, hogy 7700K-d van
Talán hülye kérdés, de dual channelben mennek a RAM-ok? Egy haveromnál nem abba ment és azért volt sz*r a teljesítmény... illetve ha kézzel nem akarod állítgatni a timingokat akkor azt érdemes megnézni, hogy az XMP profil be van-e lőve a BIOSban. Ha az is rendben, akkor játék alatt monitorozni kéne valami szoftverrel, hogy boostol-e rendesen a proci és a hőmérséklet is rendben van-e. Ha minden oké, akkor valószínűleg nem a proci miatt alacsony az fps-ed. -
Colo313
kezdő
válasz KillerKollar #11689 üzenetére
Így van, teljesen igaz amit leírtál, elhiszek mindent, csak elbeszélünk egymás mellett. Vagyis ezek szerint én mindenki mellett.
Az a bajom, hogy az átlag fps-em SOKKAL ROSSZABB egy 10700k-val, mint bárki másnak egy 7700k-val.
(A videóban rdr avg fps: 140, nekem 70, ac: 100, nekem 62, tombraider: 150, nekem 100 stbstb, beállítások ugyan ezek)
Nitrogénnel se tudnám annyira húzni a procit, hogy közel mindenhol másfélszer annyi fps-t kapjak, mint egy 5éves proci... Nyilván valami user error, csak mi?![ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
válasz gabo423 #11679 üzenetére
Beraktatok 2-2 képet, ugyan azon játékból de különböző helyről/mapról (és még a beállítások is simán lehetnek különbözőek, a "low" ellenére, sőt a vga is, ami ugyancsak nem elenyésző dolog...), és ez alapján szerinted a te processzorod jobb, mert több FPS-ed van, Cshavez szerint, pedig nem feltétlen, mert nála magasabb a GPU kihasználtság. A valóságban egyikőtöknek sincs igaz ebben az esetben, mert ez nem egy korrekt összehasonlítás.
Ahogy már linkelték, a Zen3-as CPU-k single core teljesítménye elég meggyőző, a játékokban adott esetben több FPS-ed lehet (elsősorban alacsony felbontásoknál), mint egy azonos kategóriájú Intel processzorral. Ezek tények, az hogy "rengeteget hagy benne" pedig nettó bullshit. Kicsit többet hagyhat benne, esetleg... Továbbá, ha továbbra is a tényeket nézzük, akkor olyan helyzetben, ahol van eleve 250 FPS-ed az egyikkel, lehet 260 a másikkal, az az abszolút tökmindegy kategória, ugyan ez igaz akkor is, amikor 65 helyett 68...Nyilván vannak határesetek, amikor mondjuk 144 Hz-es monitorod van és szeretnél stabil 141-144 FPS-t, akkor számíthat az a pár %...de ha ott is a határon mozogsz, akkor megint nem az igazi...
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
KillerKollar
őstag
válasz Colo313 #11685 üzenetére
A videó amit linkeltél 1080p, ott csomó játéknál a 10900K/5900X is CPU limites lesz. 4K-ban az átlag fps-ed 7700K-val se lesz sokkal rosszabb, de a frametimeok újabb játékoknál igen.
Az a baj, hogy a 7700K az utolsó 4 magos "csúcs" asztali Intel proci, 14nm, Skylake magok... ha felhúzod hasonló órajelre, 1 szálas teljesítményben nincs sokkal lemaradva egy 10900K-tól sem clock to clock, de az újabb játékoknak egyszerűen már kevés a 4 mag.
#11687 AsakuraDave
Minimális különbségekről beszélünk, gyakorlatilag hibahatáron belüli.#11686 Pug
TPU Zen 3 teszjeiben állítólag a memória miatt teljesített alul az 5900X... oké... De akkor hogy lehet, hogy i3-asok meg első generációs Ryzen 3-asok is alig 7-8%-al gyengébbek a csúcs prociknál 4K-ban?[ Szerkesztve ]
-
AsakuraDave
őstag
válasz KillerKollar #11684 üzenetére
[link] RTX3090, R5 3600 4.2Ghz, R5 5600X 4.7Ghz
1440p-ben vannak játékok ahol elég sok többletet ad az 5600 és van ahol 4K-ban is jobb 1%low meg avg. Persze nincs sok ilyen játék.There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
Pug
veterán
válasz KillerKollar #11684 üzenetére
Tessék, ezek 4K eredmények, ott is van difi... nem égbekiáltó, de van
"a felbontás növelése csak a GPU-ra rak plusz terhet, a CPU-ra nem, "
Bocs, de ez szakmai szempontból nem valid, természetesen a CPU-ra is ró plusz terhet, csak magasabb felbontáson a GPU bottleneck markánsabb...[ Szerkesztve ]
-
Colo313
kezdő
válasz Találtgyerek #11682 üzenetére
Hogyha esetleg rám is gondolsz egyik fél gyanánt, nekem még mindig csak annyi a problémám, hogy nem kapom azokat az fps-eket, amiket szerettem volna. Ram csere inprogress, de félek annyit messze nem fog dobni, sőt...
Ezeket mind megértem: -jobb az amd alá, -több fps van amd-vel, -nem éri meg fullhdra megvenni a karit, -játszak 4kba, -nem hajtja ki a procim, -végtelen marad a kártyában stbstb.
A problémám még mindig az, hogy egy 5éves procival fullhd/4k-ban SOKKAL jobb eredményeket érnek el, mint én.
[link] - a videóban 7700k-val van átlag 100fps-e, nekem 10700k-val van 62, ennyi a problémám.
Szerk: utsó ac-re értettem a konkrét példát, de mindegyik game-re igaz, amit eddig teszteltem[ Szerkesztve ]
-
KillerKollar
őstag
Értem én, hogy az ilyen 720p low tesztek azért relevánsak prociknál, mert itt látszik a valódi ereje a prociknak DE... mire a videókártyák olyan erősek lesznek, hogy értelmes felbontáson/beállítások mellett ilyen framerate-et hoznak az új játékokban, addigra az összes mostani proci elavult lesz...
1440p-ben max beállítások mellett a legtöbb játéknál továbbra is a GPU a fő bottleneck, 4K-ban meg abszolút. Nyilván 5 éves i3-ast nem illik tenni egy 3080 szintű kártya mellé, illetve legalább 6 magos proci már illik 2020-ban még 4K-ban is, de az, hogy ilyen felbontás mellett, az Intel, vagy akár az Intel prociknál játékok alatt lassabb Zen 2 CPU-k komoly bottlenecket jelentenének egyszerűen nem igaz.
#11683 Pug
"csucs AMD CPU-k tobbett hoznak ki a 3080-bol FHD eseten is, mint az Intel megoldasai"Igen, minél alacsonyabb a felbontás annál nagyobb a különbség CPU téren... de kevesen játszanak FullHD-ben 3080-al és az igényesebb játékoknál max beállítások mellett itt is max 5% a különbség. Sokan azt hiszik, hogy magasabb felbontáshoz erősebb proci kell mert a magasabb felbontás gépigényesebb... a felbontás növelése csak a GPU-ra rak plusz terhet, a CPU-ra nem, ezért kevésbé CPU limites a 4K mint a 1080p.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Saját magadat hazudtolod meg.
"Random kivalasztani egy jelenetet a cod bol es lefotozni ahol a legtobb az fps"
Csináljak ugyan ennyiről fps-t?
Azért tettem be a fotókat, mert állításod szerint nem hajtja meg az intel a az amperat, +90% on hajtja fhd-ben.
Piros csőlátásod van, menny át légyszi az amd topikba, gyűjtsd ott a hsz-eket.!
Köszönöm. -
Segal
veterán
Ezek szerintem még mindig a nem átvett példányok
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
törölt tag
válasz gabo423 #11673 üzenetére
"Random kivalasztani egy jelenetet a cod bol es lefotozni ahol a legtobb az fps" Mindegyiknél a betöltést követően fotóztam, de adhatok +300 fps-t!
NINCS FELTELEPÍTVE A SOTTR, és nem tudom mikor csináltad ezeket a képeket, de azóta már kijött kettő nvidia driver, meg a mérésnél ne egyénire állítsd, mert nem lehet lekövetni, hiteltelen.
"Ha nem csak write only ba tolnad" A topikban tett 37db hozzászólásodból egy-kettőre büszke lehetsz, elnézést hogy átgörgettem.
"Nem ezt kertem" akkor menny és rendelj a mekiben! -
Shivi
tag
rabló banda
[link]A felhők felett mindig süt a nap....kivéve ha este van :)
-
Colo313
kezdő
válasz Hublot #11657 üzenetére
Szerintem normálisan kérdeztem/írtam, hogy miért fhd-ban tesztelek. Értem, hogy sokaknak fájdalmas lehet visszamenni 2-4król, de azért ne kérdőjelezzük már meg, hogy van-e jelenleg még létjogosultsága a fhd-nak...
Én sem írok olyanokat, hogy srácok, minek játszotok 4k@60/144hz-en, réges rég léteznek 240hz-es monitorok, sőt 360hz-esek is vannak mostmár, tessék váltani. Hurrdurr 240hz>>>4k...
Másik, miért játszol 4k-ban, miértnem egy vr headsettel játszol? Megér egy misét, aki flat screenen játszik manapság...
Sorry triggerelt... -
-
Pug
veterán
Nem is ertem mibol gondoltad , mikor a TPU lenyegeben egy kovetkezo cikkben ismerte el, hogy "elkurtuk"....
-
gabo423
tag
-
törölt tag
válasz gabo423 #11656 üzenetére
Olyat bizonygatsz, amit magad sem tudsz alátámasztani, és megint egy vagy aki löki a grafikonokat.
Van saját tapasztalatod az intelt alázó 5800x-ről? A legtöbb benchben stockon engedik az amd-vel szembe, pedig pont a tuningolhatóság az intel nagy előnye. Ja és az 1080p stock és 5ghz között akár +30fps is van! -
hahakocka
senior tag
Szerintem 5800as és 5900 as procit AMD karihoz éri meg igazán a plusz 5-10% Smart Memory Access miatt. 3800x 3900x hez éri meg a 3080 spórolsz a CPU n de rákölthetsz egy jobb márkás hűtéses 3080ra. Vagy egy 10900khoz.
-
Zorel
senior tag
válasz gabo423 #11656 üzenetére
Gondoltam, hogy valamiért nem lesz jó a TPU teszt..., de tudod nálam itthon ugyanez a tapasztalat 3080-al 1440p, 2160p-ben is. Igaz én nem néztem fhd-ba nem gondoltam volna, hogy ennek a felbontásnak lenne még relevanciája 3080/90 mellett. Ettől függetlenül várom a teszteredményeidet.
[ Szerkesztve ]
-
gabo423
tag
Nope man, én sosem mondtam hogy van intel rendszerem, ügyesen forgatod ki a másik szavát. Én csak azt mondtam kiteszteltem az én saját rendszerem , és utána összehasonlitottam másik oldalak eredményeivel amit az intel hozott 3080/3090 es kártyával. Sikerült berakni 2080 ti-vel tesztelt eredményeket. Ehhez csak gratulálni tudok. De itt egy kép, a 10900k-val van inkább pariban gamingben az 5800x azzal meccsel nem a 9900k-val. Ebben a tesztben 3090 volt.
-
senior tag
válasz KAMELOT #11653 üzenetére
Én ezt értem de Magyar Cetelemet linkeltek ide
Elhiszem hogy ott kolbászból van a kerítés De minden pl-ra Szlovákot hozod fel► Ryzen 7 9800X3D (ARCTIC Liquid Freezer II 420 (V.7) + Artic MX-6) ► EVGA RTX 3080Ti Ultra 12GB GDDR6X ► Samsung 990 1TB Pro Raid 0 ► 2x16GB Corsair Dominator DDR-5 32GB/7200 CL34 ►ASRock X670 Steel Legend / ► 60TB HDD / ► Be quiet Straight Power 1500W Platinum ► Creative Sound AE-9 ► EVGA DG-87
-
senior tag
válasz KAMELOT #11628 üzenetére
"MO-n a banszektor egy horror. Nálunk a 10% az 10% és annyit is fizetsz."
Mi az hogy nálunk ? magyarországi Cetelemről beszélek nem Slovákról
► Ryzen 7 9800X3D (ARCTIC Liquid Freezer II 420 (V.7) + Artic MX-6) ► EVGA RTX 3080Ti Ultra 12GB GDDR6X ► Samsung 990 1TB Pro Raid 0 ► 2x16GB Corsair Dominator DDR-5 32GB/7200 CL34 ►ASRock X670 Steel Legend / ► 60TB HDD / ► Be quiet Straight Power 1500W Platinum ► Creative Sound AE-9 ► EVGA DG-87
-
nyul105
senior tag
válasz Colo313 #11649 üzenetére
akkor legalább állítsd be 3200mhz-re és auto minden...
azt bírnia kell, utána benchelj újra, meglásd nőni fog az fps.
boost on?amúgy van egy olyan ERŐS tippem, hogy rossz helyen vannak a memóriák... nem dual channelben vagy! nézd meg alaplap leírását, rossz slotokba tetted a memókat.
[ Szerkesztve ]
-
Colo313
kezdő
Megnéztem most még red dead 2 benchet, az is maxon pörgeti a kártyát. (Persze bottleneckel a procim warzone, meg farcry alatt, rdr2 alatt meg nem, jjjaja.. )
Viszont az eredménytől itt sem vagyok egyáltalán hasra esve...
1080p minden hülyeség max: [link] -
Colo313
kezdő
Tomb raider display: [javítva]
(Itt még érdekesség, hogy a menübe folyamat 99% gpu usage-em van, ahogy elindítom a bench-et elkezd lassan lemenni ilyen 75%-ig)
Sorry javítottam. Azért tettem mindent ennyire maxra, hogy pörgesse a kártyát, nem mert szükségem lenne ilyen beállításokra..[ Szerkesztve ]
-
Colo313
kezdő
Hwinfo kép: [link] - ebből én nagyjából semmit nem értek, remélem ez kellett.
Tomb raider bench: [link] (félórája tölti a 2 képet imgurra, másik oldalra tettem)
Itt az volt a furcsa, hogy azt hiszem 3 részből áll a bench és a 2. dzsungelesbe tekerte a kártyát 99%-ig, volt is 140fps körüli értékem, aztán a többinél maradt ez a 65% körüli és le is esett az fps-em jócskán...Igen, tegnap játszogattam régi winen, csak kicseréltem a kártyát és haddszóljon, aztán mivel nem feltétlen hozta azokat az értékeket amire gondoltam, ma tettem neki egy friss win-t hogy úgyis jólesz. Na azóta próbálkozom...
Megpróbálom a windows energia sémát, meg amiket még írtatok, végtelen köszi, hogy így próbáltok segíteni![ Szerkesztve ]
-
kevike576
senior tag
válasz warcat #11613 üzenetére
Mondom én, tenyertél Amúgy nem verseny ez, de én addig nem adtam fel amíg 900 euro környékén be nem húzom a tuf-ot. Nem vagyok hajlandó többet kiadni érte !
AMD biztos jó lesz, de megint kezdődik majd a nincs stock, skalper levadássza, drágán eladja, magyar boltok lehúznak őrület. Kösz nekem nem kell még1x, ez már a zsebben van ! Nyugi van, pihi van ! -
Colo313
kezdő
-
Zorel
senior tag
válasz gabo423 #11631 üzenetére
Saját magad ellen beszélsz egyik szavaddal ütöd a másikat.
"nincs 9. Genes intel rendszerem" "en is azt mértem."
Intel cpu benne hagy jó sokat, nincs Intel rendszered de lemérted. Köszönjük!
Jöhetnek a tesztek! Ha szeretnéd beszerezek még egy 5800x-et."vilagon mindenhol ezt hoztak le" hol? Ha jól látom még 3%-al jobb is az Intel. (10700)
Senki nem szokott csalni, mert ezek a youtube-erek saját pénzükből veszik a hardvert és tesztelnek ezerrel. Semmi szponzor nincs mögöttük vagy fizetett hirdetés! És én álmodozok, aha, értem![ Szerkesztve ]
-
nyul105
senior tag
válasz Colo313 #11633 üzenetére
assassin creed erős cpu limites game, tomb raider sztem 100fps oké, far cry szarul optimalizált.
warzone kéne 150+ fpsed legyen, na az fura! ott valami nem kerek.
Bios frissités->default, nvidia driver ddu... energiaséma check,cpu hőfok milyen? ramod xmp körül legyen, nézz rá a subtimingokra.
rakj be egy hwinfo képet ide.
"Ezeken kívül apex legendset próbáltam, ott végig 95-100% usage és folyamatos 220-240fps minden csutka max ultrán"
ok, akkor cpu lesz szarul beállítva vagy a ram. vagy energiaséma...
[ Szerkesztve ]
-
xTigeR16
csendes tag
válasz Colo313 #11624 üzenetére
Valaki hasonló problémád oldott meg redditen úgy, hogy a Windows energiasémát átálította Kiegyensúlyozottra(vagy valami másra), majd vissza Teljesítménycentikusra(vagy amin volt), elvileg beakadt valami beállítás windows update miatt ami lefojtotta a kártya teljesítményét, illetve ki lehet próbálni több fajta energiasémát, mindenki másra esküszik.
link
Ha tudsz angolul érdekes átolvasni vannak még megoldások erre a problémára, például gpu-z-vel ellenőrizni hogy 16x pcie sávot használ-e a kártya. -
Colo313
kezdő
válasz nyul105 #11632 üzenetére
Far cry new dawn, Shadow of the tomb raider, cod warzone, és assassins creed odyssey közül egyiknél se megy 70% felé a gpu usage-em, és sehol nemvagyok 144fps közelében, nemhogy 240fps...
Ezeken kívül apex legendset próbáltam, ott végig 95-100% usage és folyamatos 220-240fps minden csutka max ultrán. -
gabo423
tag
Ha nem tunt volna fel nekem nincs 9. Genes intel rendszerem. Az van amit momdtam. De ha osszehasonlitgatni akarsz rakd ki szepen ide az eredmenyeid.
Benne is hagy ha a vilagon mindenhol ezt hoztak le meg en is azt mértem. Itt nincs semmi bullshit max almodban. De van par jatek a gepen megnezhetjuk fhdn holnap. Cpu limit kozeli felbontason nem 4kban.Metro exodus shadow of tomb raider crysis remastered cs go flight simulator 2020 avengers forza motorsport 7 gears of war 5 quake rtx call of duty black ops cold war, warzone doom eternal.Még válogathatsz is es ide kirakjuk es akkor az nem ilyen olyan allitasod szerint fake yt eredmeny lesz ami szerintem a bullshit. Foleg egy linus nem szokott az ilyeneken csalni.[ Szerkesztve ]
-
Colo313
kezdő
válasz AsakuraDave #11626 üzenetére
2-es res scale volt a max amire engedte húzni, minden maxon ultrán: [link]
Nyilván feljebb megy valamivel, de közel se 95-100%-ra, mint kéne, proci ugyanúgy 30% körül -
Zorel
senior tag
válasz gabo423 #11625 üzenetére
De Te nem ezt mondtad...Te azt mondtad, hogy egy Intel proci benne hagy x%-ot. Erre reagáltunk, hogy ez úgy ahogy van bullshit. Szóval ne a 3700x-ről mutass "ezt-azt", amikor nem erről beszéltél. Veled ellentétben én tapasztalatból mondom. Másik meg, hogy ilyen kártyák esetén már ideje lenne elengedni a fhd felbontást, mert ezen a szinten nem ez van fókuszban.
[ Szerkesztve ]
-
Colo313
kezdő
Hátha így kicsit világosabb, de semmiképp nem akarok flamelni, bocsánat ha már így is sok volt.
Tehát a problémám képekkel pl Far Cry New Dawn-ban, de egyébként bármelyik fentebb felsorolt játékra ráhúzható: [képek]
FullHD, minden max ultra GPU: 40% CPU: 30%,
FullHD minden low: GPU: 39% CPU 26%
Végeredményeben átlag 17fps különbséggel... -
KAMELOT
titán
válasz Varázslóó #11584 üzenetére
Már sokszor vásároltam cetelemre. Összesen amit pluszba fizettem az 10% volt. Se több, se kevesebb. 10x10 hitel volt.
Zorel: végre valaki, aki hasonló véleményen van mint én. Bohócok, kamu, szponzor. Tényleges teszttől nagyon messze vannak ezek.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Zorel
senior tag
válasz gabo423 #11612 üzenetére
ezzel kapcsolatban van is konkrét tapasztalatod vagy honnan vannak ezek a false infók? Az AMD topikból?
A múlt héten teszteltem pont ki ezt igaz csak 2k és 4k felbontás mellett. 5800x volt teljesen alapon használva, és egy 9900k szintén alapon. Ugyanazt a vga-t (3080 ftw3) teszteltem 5-6 játékban. 4k felbontásban szinte nem volt különbség, max +1-2FPS a 9900k javára. 2k esetén ugyanez szinten mindenhol egyforma FPS értékek, max +1-2FPS az 5800x javára.
Ennyit a "youtube és a nagy tesztelő" oldalakról. Fele szponzorált kamu és ezekből származik a sok hülyeség amiket itt a fórumokon lehet olvasni.[ Szerkesztve ]
-
AsakuraDave
őstag
válasz Colo313 #11615 üzenetére
1080p-be alapból nem skálázodik jól az Ampere és igen nagyon erős one core teljesitmény fog kelleni 1080p-be mellé. Attól mert a procid nincs 100%-on még az a bottleneck mert a játék van xarul optimalizálva és nem használ több magot. Ezért egy 5600X+ több fps-t hozhat. A link meg pont egy flight sim ami 1magra van megírva
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
Colo313
kezdő
válasz muxi-muxi #11605 üzenetére
Használnám arra is, említettem hogy egy valve indexet szeretnék hajtani vele, egyenlőre csak a monitoron próbálgattam és nagyjából olyan eredményeket sikerült elérnem fullHD-ban, mint másoknak 4K-ban.
Ezért szeretnék segítséget kérni, hogy hol lehet a hiba? Nyilván valószínűleg nálam, vagy esetleg nv driverben, de nem sikerült eddig rájönnöm.
Gyakorlatilag ugyan az a gondom, mint ebben a postban:
[link] -
gabo423
tag
-
Solesz84
aktív tag
Na vegre lett nekem is 3080-am! El sem hiszem
Ma jott meg meg tesztelgetem. Foramaxtol van mult het csutortokon rendeltem.Asrock X570 Taichi, Ryzen 9 5900X , NZXT Kraken X72, Gskill TridentZ RGB 32GB DDR4 3600Mhz Cl16, Kfa2 RTX 4090SG, Samsung 860 EVO 1 TB, 850 EVO 500GB SSD, WD 3TB HDD, NZXT H710i, LG Oled C2 42" , MSI MPG A1000GW, Fanatec DD1, CS V3 Pedal, Fanatec V1.5 Shifter, Fanatec V1.5 Handbrake
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- MIUI / HyperOS topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 365.000.-
- GeForce RTX 3080 Ti GAMING OC 12G - Gyári Garancia
- RTX 3070-ET KERESEK TÖBB DARABOT 105-115k típustól függően!
- PowerColor Radeon Hellhound RX 6600 XT 8GB - GARIS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest