Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Mini-ITX
- Gaming notebook topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Funkcionalitásra kihegyezett, USB4-es SSD ház a TerraMaster fémjelzésével
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
warcat
veterán
válasz
#15779328 #10997 üzenetére
Helyette inkább vennék készleten lévő Asus Strix 3090et az asus márkaboltból. [link]
Közvetlen link : ASUS ROG-STRIX-RTX3090-O24G-GAMING
Persze csak német címre szállítanak de az csomagtovábbítással, ismerőssel megoldható. Bár ha most állsz neki szerintem elviszik ezt a két? darabot.
-
törölt tag
válasz
warcat #10991 üzenetére
Gigabyte RTX 3090 Gaming OC 24G
620e körül van, ezen gondolkozok most, de lehet várok evga-ra. -
GAbre
veterán
Ennyire drágán mennek tuf ok?
Alzán is 370-390 között van pl.Evga olcsóbb -
Varázslóó
senior tag
[Alza vissza küldött 3080 EVGA]
Ezek ennyire rosszak hogy vissza küldik ?
-
-
Dare2Live
félisten
Pedig annyira nem nagy csoda, hogy konzolon lesz 4K@60.
Megjelenik a supersampling (=DLSS) ami elég sokat dob FPSen. Ezen felűl konzolon mindig pontosan be tudják lőni mit kell lehúzni ami a legkevésbé látszik és "+50% fpset dob".
Én a huzogatással játszok 1+éve 4K 1070TIvel min 50fps körülire belőve. Igen új címeknél már rendes kell huzogatni látszik. Sokat elvesz a játékélményből, élvezetből, történetből...? Én nem érzem.
Érdekes lesz ha beruázok egy új vgara. Ha lesz 4Ks 32-35"os monitor ami tud 144hzt egy olyanra még beruházok és lehet uugy le lesznek húzva jópár dolog mert az 1%low 100 felett van nagyobbat ad mint, hogy pár nem látható dolog le van húzva.
-
szasanyi
félisten
válasz
AsakuraDave #10973 üzenetére
Áááá PS5 8K-ra is jó lesz!
Tréfát félretéve: aki elhitte a marketinget az teljesen tájékozatlan, mert a natív 4K@60FPS nyilván valóan álom marad. Persze más kérdés, hogy aki konzolt vesz az megbékél ezzel (esetleg nem is látja a különbséget!) és azt monja, hogy 150 v. 185k áron teljesen jó ami amúgy igaz is (megjegyzem a játékoptimalizálások nem olyanok voltak és nem is olyanok leszenek mint a PC-s többség). De - kis kivétellel - amúgy sem az érdeklődik a konzolok iránt aki 3080-ban gondolkodik, grafika-, és/vagy benchmark mániás.
-
Mumee
őstag
válasz
AsakuraDave #10973 üzenetére
Konzolon azért elég sok minden máshogy működik, de tartósan pár címet leszámítva a natív 4K 60fps szerintem konzolon is felejtős vagy butított/skálázott.
#10972 Groove86 : A grafikai beállításokat is optimalizálni kell (vagy h pl. hogy a textúra alatt ne számoljon olyan dolgokat, amiknek ott se kellene lenni, hisz volt ilyenre is példa
)
Nem véletlenül jön már lassan minden új játékhoz guide, hogy melyik 1-2 grafikai opciót kell 1-el lejjebb venni, hogy kapj +50% fps-t...Sőt önmagában az, hogy olyan grafikai beállításokat hoznak, amiket a mai top hardverek élvezhető sebességgel elbírnak, az is az optimalizáció egy változata.
-
AsakuraDave
őstag
Én azt nem értem h mi lesz így itt a PS5, Series X verziokkal? 99%ban nem natívba mennek a játékok vagy még mindig jóval butitottab grafikan mennek?
Vagy az lesz hogy full AMD rendszeren (5xxx, 5xx,6xxx) minden 2x gyorsabban fut mert nehezen hiszem el hogy ennyire hasonló hardverre ne tudják át írni pcre... Csak azt hogy most is álom marad a natív 4k 60fps konzolon... -
Mumee
őstag
válasz
AsakuraDave #10966 üzenetére
Ilyen játékoptimalizációk mellett igazából semmi sem elég.
Én pl. csak ezért "félek" a DLSS-től és AMD-s társától a SR-től, mert szerintem még ennyire se fognak optimalizálni a játékokon, lespórolják majd még jobban, hisz a DLSS/SR majd úgyis "feljavítja a lespórolt fps-eket"... -
trek81
senior tag
válasz
AsakuraDave #10966 üzenetére
senkinek semmi nem elég menjenek slibe még egyre még
-
Shivi
tag
-
Gomez1984
aktív tag
Srácok én még fenntartom azt hogy nem a 6/12 kevés hanem a játék bencsmarkja fos!
-
gabo423
tag
válasz
Varázslóó #10956 üzenetére
Nekem lesz 5800x úgy néz ki lassan. 3080-al fogok mérni majd.
MaximumGame
senior tagJátékra felesleges 12+ mag. Mert csak malmozna. Sehol a neten nem tudták normálisan megindokolni hova kellene jelenleg gamingre 12+ mag. Nem egy játékban a 10 magos 10900k-t megelőzi az 5800x nem is kevéssel.
-
Gomez1984
aktív tag
válasz
bulikavagyok #10954 üzenetére
Igen nálam is akadás mentesen fut a játék.
-
Varázslóó
senior tag
Valakinek van 3900X és 3080 as kombója Mérni 1 tesztet vele ?
Valhallába
Hogy minimum fps változik e -
-
Varázslóó
senior tag
válasz
Gomez1984 #10942 üzenetére
Grafika minőségének nincs semmi oka, csak az NPC ket így programozták le
Azért torpan meg néha a gép, mert kevés a mag.. ilyenkor le esik az fps..
Töltés nélküli kb a játék.. Átlagba 40-50% között 6mag és 12 szál elég neki,
De van néha hogy jönne a tűske, és kell + 4mag 8 szálTöltéshez.. Ilyenkor van akadás és fps esés !
-
Gomez1984
aktív tag
válasz
bulikavagyok #10948 üzenetére
Most olvastam valahol érdemes kipróbálni, hátha azokat a lefelé lógó tüskéket ki lehet gyomlálni.
Egy okos azt írta hogy Borderlessbe kell tolni, és ki kell kapcsolni a full képernyős optimalizálást.
Este megpróbálom. -
-
gabo423
tag
válasz
bulikavagyok #10948 üzenetére
Jó magas felbontásba tolod ahhoz képest nem rossz eredmény.
-
-
Gomez1984
aktív tag
-
Varázslóó
senior tag
válasz
Gomez1984 #10922 üzenetére
Min fps ből látszik, amiket a fiúk is írnak.. kevés oda az a 6mag 12 szál
Fent írtam tegnap.. hogy 10mag és 20 HT is megeszik az AC
Az az alig bírja kihajtani a proci azt a játékot
Nem szarul optimalizált.. örüljetek hogy akinek van jó procija annak ki is használja a játék...
Mert programozik valaki sok magra is, nem csak 2-4 magra -
Mumee
őstag
Igen, de jól mutatja hogy ha már most 1 hónap alatt lett 3 játék, amihez kevés 4K-ban, akkor ebből sokkal több lesz.
A mondandóm második része meg arról szól, hogy nem kell várni 3080-at kb 350e alatt, 3070-et is az első hónap után 250e alatt. (Első hónapban/2 hétben Nvidia bónuszt ad az eladott kártyák után a pletykák szerint az AIB-oknak)
MSRP-t el lehet felejteni. -
Mumee
őstag
Így már 3 új játék is van (pl. Dirt5, AC Valhalla, WD Legion), aminél édes kevés 4K-ban az új széria, de még ha lenne/lesz/van benne DLSS, akkor is alig lesz valamivel jobb a 60fps-nél.
Mindez 1 hónappal a megjelenés után. Persze aki másra számított az naív.MSRP meg a jelenlegi NV generációnál csak marketing immáron több oldalról is megerősítve.
Pl. Tech Jesus által : [link] -
Segal
veterán
válasz
sittes79 #10921 üzenetére
Mivel én egy minőségi 650-es táppal vágtam bele a kalandba próba cseresznye alapon, hátha elkerülhető a tápcsere ezért én nem szöszölgetek ezzel egyelőre.
A késöbbiekben ha fogy a kakaó vagy gépfejlesztés lesz és ez érinteni fogja a tápot is akkor szóbajöhet nálam is a dolog, de egyelőre nincs tervben. -
-
Mumee
őstag
Imagine RDNA2 on dirt 5...
-
warcat
veterán
válasz
torma1981 #10912 üzenetére
Ez nem ilyen egyszerű, a rengeteg memória és a pletykált bányászteljesítmény leviheti ilyen 7 hónapra a teljes kártya megtérülését - nem lesz ennyi mert a számítási teljesítmény bővülését a piac is lereagálja, azonban ez már elindíthat egy extra keresletet amatőröktől is - ne felejtsük el, hogy 1-1.5 év múlva 60% értéken felkínált kártyát elvinnék mint a huzat tehát nem kell mindent visszahoznia.
De fontos,hogy ez a teljesítmény csak pletyka ahogy a cikkben is jelezték.Azonban ha van alapja, gond lehet belőle.
-
Mumee
őstag
-
Varázslóó
senior tag
válasz
xTigeR16 #10892 üzenetére
itt az fps ingadozás, ami nagyon nagy kisebb procival
nekem 70 ről el se moccant.. lefele pl... de egy 8/16 magos Intelel meg le ment 37fps-re is ugyan azzal a karival
Amugy meg az "AC Origins pl"-t úgy írták meg hogy a Caracterek száma 4-6-8 magon változik, proci magok fűgvényében. Szóval 4magos procival és 8 szállal, áll előtted 10 ember
6magossal 15 ember, és 8magon már 20 embert látsz, azt utcán. Illetve állatokat. -
snecy20
nagyúr
válasz
Varázslóó #10884 üzenetére
Ja...a magszám miatt igen.
Egy szálon még egész jók amúgy azok a Haswell-E procik. AMD oldalon csak a 3xxx széria volt, ami egyértelműen már nagyobb erőt tudott mutatni annál, persze egyszálas teljesítményről beszélünk.
Talán 4K-ra mernék párosítani 5820K-t vagy 5980X-t egy RTX 3080-nal, jól felrántva 4.6-ra vagy amennyit bírnak, persze hagyna benne így is. -
warcat
veterán
Gondolom ez volt a korábbi bányászat felemlegetésének oka:
AMD Radeon RX 6800 allegedly 1.5x faster than GeForce RTX 3090 in cryptocurrency mining
-
warcat
veterán
Nem.Már megjátszották ezt korábban, csak létrehoztak egy új bejegyzést a kártyának, mert összegyűlt egy szép 30+ hozzászólásos 'menjetek el az anyátokba!' a termék alatt.
Sok sikert 1 millió feletti eladáshoz 1 év garanciával amikor megint volt pár perce 731 ért evga 3090 ftw3 (ami még szintén hatalmas pénzégetés).
Új hozzászólás Aktív témák
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- Óra topik
- iPhone topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Mini-ITX
- 10 000 mAh-s teleppel készül a Honor Power 2
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- HP, Lenovo dokkoló 12.300Ft-ért? VÉGKIÁRUSÍTÁS
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W