Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen asztali médialejátszót?
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- RAM topik
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Albigator
őstag
válasz
Locutus #12297 üzenetére
Azért az a 80 fok már nem túl szép.
Nekem is hasonló házam van, csak kicsit nagyobb (Fractal Design Meshify S2 TG Dark) és CPU hűtő is ugyanaz (NH-D15).
Nálam 74-75 fok vot a max amit tudtam produkálni (OC BIOS de power limit alapon, azaz max 380W). Aztán fejlesztettem a házhűtésemen és lett belőle 71-72 max.
UV-al (0.95V @1950 MHz) pedig már 70 fok fölé nem mentem, pedig még így is bele tudott nyalni a 380W-ba. Majd lehet neked is érdemes lesz kipróbálni az alulfeszelést.
Chernobylite bench (az összes pálya) nagyon jó erre a célra és rendesen felmelegíti a kártyát...
SP és 3D Mark Benchek semmit nem érnek, nálam ott még 2025 MHz is stabilnak tűnt 0.95V-al.
Aztán Metroban, RDR2-ben is egyből kiderült h nem. -
Úgy tűnik ismerik már a hibát nvidiánál is, ez a 457.30 topik notesban van:
Updates/New Issues:
Some users may experience random TDR while using a web browser [3171517] -
Közben teszteltem egy kicsit.
Ghost Recon Breakpoint:
4K60 DX11: 59fps átlag
4K60 Vulkan: 70fps átlag
Jól megtornáztatja a VGA-t, még 80 fokba is belenyalt egyszer, de inkább 71 körül. (normalon van, szóval nem OC fan profil). Cserébe a CPU lényegében malmozik közben, jó ha 25% fölé ment valahol.
Minden maxon hozzá, kivéve a képszemcsésítő meg homályosító eljárásokat. -
törölt tag
válasz
Locutus #12288 üzenetére
Nálam is van fekete kép, végre megjött a várvavárt 1008.1-es firmware frissítés a G9-re, végre megy az 5120x1440/240hz/Hdr/Gsync,és minden brutállul müködik, de így meg több monitort nem kezel, ahogy bekapcsolok még egyet, fekete kép mind2n. Megpróbálok egy ddu-t hátha.
-
Joco_77
senior tag
válasz
gabo423 #12293 üzenetére
Engem megmondom őszintén mivel nem hardverhiba (tonnányi embernél van ez bár hardveraprón kevesen jelezték de külföldi fórumokon annál többen) ezért megvárom az új drivert addig marad a friss.
Más lenne a leányzó fekvése ha multiplayer játék alatt jönne elő ez akkor kb felforgatnám érte az internetet, hogy megoldjam.
így viszont ha naponta egyszer böngészés közben 3 másodpercre fekete a kép...na paff....pont nem érdekel. -
Joco_77
senior tag
válasz
Locutus #12288 üzenetére
Tegnap f*stuk tele a 3070 topicot ezzel a hibával.
"Úgy tűnik mindenhol atom stabil a kártya, csak böngésző alatt nem, lol."Ugyanez....
Viszont nekem visszajön a kép.
Tehát: Kurzor megáll, fekete kép (elveszíti a kapcsolatot a displayporttal) majd 3-4 másodperc és mintha mi sem történt volna.
Gyakoriság: Teljesen random de kizárólag böngészés (főleg hardverapró alatt figyeltem meg lol).
Teljesen random alatt azt értem, hogy volt hogy 4 napig semmi, volt hogy egymás után 2x 10 percen belül utána aznap egyszersem.
Kártya: Evga 3070 Black (húzva nincs, sose volt)
Driver: Legújabb.Eddigi tapasztalat/ ötletek amiket ajánlottak: Power management módot legmagasabbra rakni NVidia control panel 3d settings alatt, tehát az optimális teljesítményt maxium teljesítményre cserélni és van mégegy ötlet rá fórumokon:
-Állítólag akkor és csakis akkor van ez a probléma ha több kijelző együttesen van a vga ra kötve (a driver hibája amúgy). Tehát ha van a Monitoron kívül egy tvd is rákötve érdemes kihúzni a HDMI t és úgy megnézni...ha 2 monitoron tolod akkor beszoptad ugye mivel nem fogod a másikat kihúzni nyilván.Megoldotta ez a 2 tipp a problémát? : Passz, tegnapóta próbálom így azóta nincs fekete kép egyáltalán, de mint mondtam volt hogy 4 napig nem jött elő tehát korai még megoldásként jelezni ezt.
Remélem segítettem. Mindenképen javasolt a következő drivert felrakni majd szerintem gondolom orvosolják majd a hibát. Vagyis remélem. Nvidia driver programozók nem sz*rral gurigáztak sosem, mindig tudták a dolgukat. -
Zorel
senior tag
válasz
Locutus #12288 üzenetére
Amennyiben a böngészőben be van kapcsolva a hw-s gyorsítás akkor igen, ezt kb mindenki tapasztalja aki sokat használja a gépet. Az utolsó két driver után lett tele a reddit ezzel. Ami tapasztalható, hogy elsötétül majd visszajön a kép (TDR), de valakinél kékhalál+restart is. Én az elmúlt 2 hétben kb 2-3x tapasztaltam, abból egyszer restart is volt. Remélhetőleg hamar orvosolják. Régebbi driver-ral viszont nem jön elő a hiba csak az utolsó kettővel.
Szerk: Joco_77: Nálam csak egy megjelenítő van rajta de így is tapasztaltam már.
arn: Lehet benne valami, többen írták nv fórumon is és a HDR-t is, de még nem volt időm tesztelni. Meg játék alatt full stabil és azért azt jobb szeretem G-Sync-el és HDR-el. -
Ez a hiba másnál is van? [link]
Úgy tűnik mindenhol atom stabil a kártya, csak böngésző alatt nem, lol.
Tegnap egyszer, meg ma is egyszer előfordult már, hogy sima böngészés közben elsötétül a képernyő. És vissza sem tudom hozni sehogy. A gép mintha menne tovább, de nincs output. Csak a reset segít. Az event viewer annyit mond, hogy a driver stopped respondig, aztán recovered. De úgy látszik hiába szedi össze magát, a kép nem jön vissza.
Eléggé felbasz. Mondjuk az egy kicsit megnyugtat, hogy egy csomó bejegyzés van ugyanezzel a hibával netszerte. Tuti hogy a driver a ludas, van valami bug.Most azzal kísérletezek, hogy nem downclockol a kártya desktopon sem. High performance preferred az nvidia globális beállításokban. Eddig ok, dehát random a dolog szóval ki tudja mi lesz később.
-
Wade0303
aktív tag
válasz
m0h0senator #12285 üzenetére
1074 Euro. De nem rendeltem, mert Asus Strix-re pályázom.
-
Wade0303
aktív tag
Német Amazonon elérhető most egy Zotac, ha érdekel valakit: [link]
-
arn
félisten
válasz
Cthulhu Dawn #12278 üzenetére
A youtubera nem tudas kell, hanem paprikajancsi. En a haz reviewkon kivul utalom is az ilyet, sokkal kevesebb info, idegesito talalasban. Maradok a grafkonoknal, oregszem.
-
Varázslóó
senior tag
válasz
Cthulhu Dawn #12278 üzenetére
Jó helyre kell születni...
És máris lehet belőled még super man is
-
Cthulhu Dawn
őstag
Van is mar video. Csak tudnam ez a csavo hogy kap meg elsokent minden top top kartyat, mikozben a videoi teljesen semmit mondoak es feluletesek. Strix-rol is neki volt kb. elsok kozott videoja es nehany b-roll-on kivul semmi ujat vagy lenyegeset nem kinalt.
-
Motyi
senior tag
válasz
Morph76 #12272 üzenetére
És ez sok? EVGA FTW3 Ultra az XOC biossal 450W, Asus Strix 480W. Az EVGA Kingpin verzió meg gondolom simán meglépi az 500W+ is. A 430W az egy közepes szint.
Amúgy gratula az MSI-nek, végre egy 3xxx kártya aminek a PCB kialakítása rendben van. Nem a "spóroljuk le amit lehet és mindenből a legolcsóbbat" elv szerint készült mint a Duke és a Gaming X Trio.
-
arn
félisten
-
válasz
likeaRAINBOW #12260 üzenetére
Bocs, nem ide.
-
gyendre2
tag
Nem tudtam hova tenni az i7 6700, de látom nem lesz gond a 8600-al.
https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-6700-vs-Intel-Core-i5-8600K/3515vs3941 -
válasz
egyelőre az AMD hiányzik az RT szekcióban
Annyira nem meglepo, hisz elvileg megejelneskor csak nV-n lesz elerheto az RT benne, ami szinten annyira nem meglepo, mivel nV sponzoralt cim -
Bennyboy
őstag
1080Ti meg egy 10700k remélem elég lesz fullHD-ban ultrán.
-
gyendre2
tag
válasz
Érdekes amúgy, szerintem teljesen baráti a gépigény, nem szükséges hozzá erőmű. Tényleg mindenki élvezheti.
-
likeaRAINBOW
senior tag
válasz
Cthulhu Dawn #12258 üzenetére
-
gyendre2
tag
válasz
likeaRAINBOW #12257 üzenetére
Jelenleg is épp "Cyberpunk szabin" vagyok itthon, ajánlom nekik dec 10 ne maradjon el, elfogynak a napok
-
Cthulhu Dawn
őstag
válasz
likeaRAINBOW #12257 üzenetére
Remelem ebben is jo lesz a DLSS implementacio, mert ezutan biztos vagyok benne, hogy a 3080 sem viszi majd 60 fps-sel
.
-
válasz
2thletme2day #12255 üzenetére
Hol nézed? Onlineban játék közben ilyen 69-120 között mozog pl, leginkább 70-90 között.
Mondjuk a procidat elnézve, lehet, hogy az kevés. -
Werkly
őstag
Mennyire számít jónak az FTW3 Ultra a 3080 mezőnyben? Előnyös amúgy a 3x8 pin bármelyik típus esetén?
-
Varázslóó
senior tag
válasz
Cthulhu Dawn #12246 üzenetére
jah én is így szopiztam be
Képzeld berendeled, örömödbe és jön a 3070-es 370ezerért
Legalább rímel a címe és az ára
számokkal !
-
boogie84
veterán
válasz
Cthulhu Dawn #12246 üzenetére
Dörzsölted a tenyered?
-
Vigilante
őstag
válasz
Dare2Live #12194 üzenetére
Én mondjuk a 2560x1440 - 240 Hz-et látom igazán jónak. Amióta megvan ez a monitor, egyszerűen tökéletes a multi alatt pl egy Quake Champions. HIGH textúrákkal, ULTRA AF-el és TAA+FXAA élsimítással is megvan a minimum 240 FPS. (Be is kajál úgy 9GB Vram-ot ez a szar.
) Ennél szerintem több nem kell multira. És az 1ms-es VA panelnek köszönhetően a válaszidő is baromi jó.
A 10bites színmélységnek köszönhetően meg még gyönyörűbb vele a játék.
Full HD-ra már én is kicsit röhejesnek éreztem a 3080-at.
Ezért is váltottam 1440p - 240Hz-re.
-
KAMELOT
titán
Akkor indulhat
EVGA KINGPIN 3090 ULTIMATE 2000$ -
arpi6k
addikt
Látom szaporodnak az új tulajdonosok. Mindenkinek sok örömöt a portékához!
-
Nos igen, van némi különbség
Óriási egy dög. De, pont akkora, hogy befér a házbaÉs még az ARGB csatit is rá tudtam dugni az elejére, ami szépen vezérli a D15S-en lévő eloopokat. Akár hőfok alapján is. Sőt, az egyes zónákat a kártyán, illetve a kimenetet külön-külön is lehet vezérelni. Nem lenne rossz, ha PX1 be tudna húzni CPU hőfokot is mondjuk valahogy
Meshify C ki lett maxolva asszem:
Teljesítményt eddig GTA5-ben néztem gyorsan:
Képet nem rakok fel erről. Ugyanis ugyannyi FPS-t hoz, mint az 1070. 69-120 között. Csak FHD high helyett, 4K fullmaxon(még a long shadow és egyéb szarokat is rátoltam ON-ra)
Nagyon durva. És mindeközben 71-72°C, szépen csendben.
Kilépve néhány másodperc alatt 60 alá megy a hőmérséklet, és megállnak a ventik. Ezután úgy 1 perc alatt eléri a 36 fokot idleben. 24 fokos szobahőmérséklet mellett. Azért ez nem szar.
Ja coil whine semennyi, pedig FHD-ben elengedtem 260fps fölé is... -
warcat
veterán
válasz
-=RelakS=- #12233 üzenetére
Sztornó, azt hittem 3070 topikban vagyok -
Drymm
csendes tag
Alza ma azt mondta, hogy a tegnap este kirakott xc3 dec 5.-re várható, mert készleten nincs nekik... Juhu.
-
Shivi
tag
az én EVGA FTW3 Ultrám is már a gépbe
alzatól , promókódokkal 370ért
tegnap előtti foglalással -
warcat
veterán
384-386k-ért nem fogynak ezek a Giga 3080-ak alzán
-
-
-
El se hiszem
8 hét várakozás után... a TUF OC-re még mindig nem tudnak semmit mondani, hogy mikor lesz, de cserébe ezaz FTW Ultra megjött
305k br. Örülünk, Vincent?
Tök fura lesz most, hogy mennyire nem érdekel innentől, hogy mi van raktáron, mennyiért van, meg melyik egyéb geforce meg radeon mit tud, mit nem tud -
sNk77
aktív tag
válasz
Dare2Live #12194 üzenetére
És ha még 1080p-ben sincs meg jöhet a 720p, én simán vagyok olyan zakkant ha az kell a kívánt FPS-hez. A low graf alap, nem kérdés. Ha single játékról van szó akkor jöhet a nagyobb felbontás, grafika.
Valahogy ha max grafon is ugyanannyi az FPS mint lowon is úgy érzem, hogy nagyobb a késés, nem olyan folyékony a játék.
-
Segal
veterán
Ez leginkább attól függ milyen játékokkal és milyen felbontás mellett játszol.
Ha normalban is megvannak a számodra elvárható számok akkor tök fölösleges OC módba rakni.
Ha nincsenek akkor lehet matekozni hogy az OC mód kb 5% pluszt adnak az fps számnak.
Mivel én egy 4K/120Hz kijelzőt hajtok vele ezért nekem jól jön az OC adta plusz fps szám.
A számítógép házam is olyan hogy elölről 2 20 centis venti tolja át a gépen a friss levegőt, szóval nálam hőmérsékleti gondokat sem jelent. -
Shivi
tag
válasz
Mosqu!to #12210 üzenetére
én arra gondoltam, hogy egyelőre nem teszem fel, a bios úgy is ott lesz ha kell majd később felteszem. azt nem tudom még eldönteni hogy normal vagy oc módba használjam majd, erről vélemények?
hőmérséklet + fps + noise : melyik milyen ebben és abban a módban mondjuk egy adott játékban? ezt tesztelte/nézte vki? -
Mosqu!to
addikt
Én a 450W-os OC biost felflasheltem, igazából nem melegít pluszban, csak ha kitolod afterburnerben a powerlimitet. Alapon hagyva pont ugyanolyan mintha standardon menne alap biossal, szóval szerintem nyugodtan flasheld fel, így elérhető, ha akarod, de nem is ad plusz terhet, ha nem akarod.
-
Segal
veterán
Én kiváncsiságból néztem meg az OC módot is. Az kb 5% pluszt ad és azt mondtam, ha már megvettem ezt a kártyát akkor dolgozzon is, de egyelőre én semmi értelmét nem látom a bios cserének.
Így is bitang erős a kártya.
Plusz én maradtam a 650-es tápnál, tehát nem szeretnél a végletekig megdolgoztatni szegényt -
Shivi
tag
akinek EVGA FTW3 3080 ultraja van, az milyen bios módba használja, updatelte e a biost a 450-re és megéri e updatelni?
-
Donnie
őstag
Nem ide.
-
adakiller
senior tag
3080 esetén mi az átlag memory clock boost amivel érdemes nekiindulni a tesztnek? +500, vagy mehet a +1000 is mint 3070 esetén? Sima alap kártya, nem OC változat
Új hozzászólás Aktív témák
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Milyen asztali médialejátszót?
- Futás, futópályák
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest