- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- A GDDR7 memóriák okozzák az új GeForce-ok magas árazását
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ba cy lus
addikt
válasz emiki6 #103996 üzenetére
Tehát én vagyok a sznob, nem az, aki a sokmilliós árcédulával érvel überalles hangminőség mellett. Szerintem gondolkodj kicsit legközelebb, mielőtt ilyeneket írsz. Az élő zene pedig nem tud nem etalon lenni, ha valamennyi objektivitást szeretnénk fenntartani a hifizésben. Ha már a mérés nem kielégítő. Elhiszed, hogy kiegyeznék hangverseny hangzást hozó fejhallgatóval? De sajnos nincs, ez egy kényszerű kompromisszum, nem pedig önkéntes.
[ Szerkesztve ]
-
lapalapa
senior tag
Szerintem meg arról van szó, hogy az élő zenei előadást nem tudják még rögzíteni technikailag úgy hogy minden infó meglegyen. Visszajátszani se.
Zeneakadémia, KarminaBurana, nagyzenekar, nagykórus élőben. Hallottam olyan rendszeren amiért házat lehet venni, siralmas volt.
Várban tömegben megszólaló 15cm-es furulya, felvételről nem lehet visszaadni, dinamikában, atmoszférában, akusztikában.Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
stellaz
veterán
De ezt pont nem Ba cy lus fórumtárs állította, hanem csak rávilágított, arra, hogy egy hangreprodukciós eszköz esetében logikai ellentmondás azt állítani, hogy jobb hangminőségre képes, mint az eredeti előadás.
Az igaz, hogy az élő előadás szempontjából sok dolog befolyásolja az élményt, de hifit is sem úgy hallgatunk, hogy a gyerek közben a család ellenségeitől kapott dobszerkón gyakorol.
[ Szerkesztve ]
-
ferzoli
Ármester
Tulku, erre esetleg pár gondolat?
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz Ba cy lus #103980 üzenetére
A fejhallgatós "szakma" szépsége pont a sajátossága. Az élőzene realitása nem "előny", ahogy a home audió mesterségessége sem "hátrány".
Az élőzene olyan, mint a színház, a fejhallgató meg a fül VR headset-je. A hangfalas rendszer meg a házimozihoz hasonlítható, a mozi talán a koncerthez.
Az, hogy te az élőzenei koncertet tekinted etalonnak, az szerintem egy sznobizmus, amit magadraeröltetsz, annak ellenére, hogy -feltételezem- a fejhallgatózást nem hangversenypótléknak tekinted, eséllyel másra, másért használod.
A hangversenyt én a hifivel, pláne a fej/fülhallgatózással nem hasonlítanám össze, igazából ezt akarom mondani.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
-NoVa-
addikt
válasz bitrograde #103992 üzenetére
Élmény, érzés, megélés. Élőzenéből sem ugyanazt kapja senki, kivéve persze a fekete lyukak közepén lenyugodott gravitációs szingularitásban tartott koncerteket, ott egy pontba sűrűsödve nincs már szétszórva a hang. Más egy terem sarkában a basszuscsapdából hallgatni valamit, más középen, első sorban, a színpadon, vagy egy nyílt mezőn, és főleg, nagyon más úgy hallgatni egy zenekart, hogy a közönségben elhelyezett binaural mikrofonnal teremakkusztikával és köhögésekkel együtt adjon egy ottlét érzést, vagy minden hangszerük rendesen bemikrofonozva ideális pontból van rögzítve, majd utólag elhelyezgtve a sztereo térben valamit kiad. Az a kimenet is lehet mesterséges szar, vagy épp egy audiofilek által sztárolt elképesztő akkusztikai élmény. Pedig ott nem beszélhetünk valódi, ott helyben megélhető előadásról, "csak" valódi felvett hangokból épített zene.
Aztán olvasgatom a chatszobát, ahogy beszélgetnek a Phoenix earbudomról, pont ezt akartam elérni, amikor nekiálltam hangolni, szűrőt tervezgetni, stb:
"I call it a beautifully neutral tuned flathead with just enough fun factor to keep things interesting and engaging. Very organic sounding." -
stellaz
veterán
válasz Remus389 #103990 üzenetére
"Még egyszer nem az élményről van szó, hanem a hangminőségről."
De ez így mit jelent? A mikrofon, a rögzítés, a keverés vagy a visszajátszás javít a hangon, tehát plusz infornáció kerül a zenébe? A teremakusztika is a zene részét képezi egyébként, a studióban még az is kiesik.
Ja, kb mintha azt mondanám, hogy a dobgéppel összerakott alap és az autotune által hangonként összerakott ének lesz az etalon mostantól, mert az aztán hibától mentes felvétel lesz.
[ Szerkesztve ]
-
bitrograde
senior tag
Igazából én bírom a trollkodásod itten. De tényleg.
Egy technikai sportról szóló fórumon bizonygatod, hogy a hangreprodukció minőségi szempontból magasabb rendű lehet, mint maga a hang. És ezzel egy nagyon fontos dologra világítasz rá, mégpedig arra, hogy a referencia immár nem a zenei produkció, hanem a zenei reprodukció sokak számára. Ennek nyilván rengeteg köze van ahhoz, hogy már a zene készítése sem tisztán "akusztikus", és a legtöbben úgy nőnek föl, hogy egészen sokáig fogalmuk sincs arról, hogyan szól egy hangszer, vagy milyen is az, ha valaki tényleg tud is énekelni. Aztán ilyenkor vagy marad a "hangminőség" fetisizálása, vagy annak a sokak által a sznobéria tartományába sorolt véleménynek a hangoztatása, hogy "bezzeg az élőzene". Miközben eseményszámba megy (vagyis nagyon ritka, értsd: évente egyszámjegyű alkalomra korlátozott) az élőzene hallgatása azok számára, akik nem játszanak hangszeren.
Ha ragaszkodunk mégis az élőzenei etalonhoz, és hangminőség alatt a hanghűséget értjük, akkor csak egyszerűen nincs igazad.
Amúgy megjelent az új Knower-album. Én már megvettem, a digitális változat csak 10 USD meg járulékos költségek. Néztem az európai turnéjukat is, de az idén sajnos nem jutok el egyik állomására sem. -
Ba cy lus
addikt
Az élményre nagyban rányomja a bélyegét a hangminőség. Mellesleg te is keverted ezt a kettőt (beleköhögést meg zenészi teljesítményt emlegetve). Eredetileg pedig hangosítás nélküli akusztikus koncertekről volt szó. Azt nemhogy túlszárnyalni nem lehet, még közelíteni sem, és egy szint felett ez már inkább a felvétel sara, amivel nem tudsz mit kezdeni. A szubjektív hangminőség önmagában eleve értelmezhetetlen: ha nem a valós hangzás a referencia, akkor az csak valami megfoghatatlan, adott egyén számára idealizált, csak az ő fejében létező fantazmagória lesz, nem pedig egy objektív támpont, mint amit egy élő hangszer ad. Vagy mi a támpont, egy jónak tartott hangfal? Ez kb. ugyanaz, mint önmagával indokolni egy állítást.
-
Remus389
veterán
válasz stellaz #103986 üzenetére
A fejes meg csak egy fejes marad, akár milye jó is, de a hangfal is csak ilyen.
Kraftwerket hallottam az arénában, az úgy szólt, hogy egy életre szóló élmény volt.Hát de a Kraftwerket is nagy hangfalakon keresztül hallottad, vagy nem?
Csak a tömegben.Még egyszer nem az élményről van szó, hanem a hangminőségről.
s4tch +1
[ Szerkesztve ]
-
bbuffy
senior tag
Én 20+ éve hifizem, sok ösvényt megjártam, de azt hogy az otthoni zene valamilyen tekintetben is veri az élőzenét, hát...nagyon kell kutatnom hogy volt e ilyen infó bárkitől is. Rengeteg kiemelkedő cuccot hallottam, volt is sok, most se fos, de nincs az a hifi ami egy Müpa hangosítatlan koncert élményét, szintjét visszadja. Ha valaki steril stúdió zenére vágyik, tegye azt, de az is messze van a tökéletestől. Ha valaki ebben utazik szive joga, de neki ajánlom ezt a viccet:
Egy ember a sztrádán halad és hallgatja a közlekedési híreket:
– Figyelem, az autópályán egy őrült sofőr szemben megy a forgalommal!
– EGY? Hát mindenki szembe jön velem!!!...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
bitrograde
senior tag
Friss élményem a PFZ Ligeti-estje Kelemen Barnabással. Sok sikert annak csak a töredékének a reprodukálásához, pl. a dinamikában. Az élményt az hagyjuk is. Meg a zenét.
-
stellaz
veterán
válasz Remus389 #103982 üzenetére
De ezek nem is számítanak. Jó zenészek jól fognak játszani, lehet, hogy még jobban is, ha elkapja őket az érzelem. A fejes meg csak egy fejes marad, akár milye jó is, de a hangfal is csak ilyen. Ahogy a legjobb házimozi sem hozza az IMAX mozi élményét.
Kraftwerket hallottam az arénában, az úgy szólt, hogy egy életre szóló élmény volt.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz stellaz #103979 üzenetére
Ez nem ilyen egyszerű, egy studiofelvétel esetén mindig arra törekszik az előadó és a hangmérnök, hogy tökéletes legyen, minél jobb.
A legtöbb esetben, a koncerteken nyújott produkció, alulmarad, ilyen-olyan okokból.
A legritkább esetben hallani olyat, hogy a koncerten éppoly jót vagy jobbat tudnak produkálni, mint steril körülmények között.
-
Ba cy lus
addikt
válasz emiki6 #103970 üzenetére
Nem értem, miért kell mindig úgy emlegetni a valóságot, mintha az szükségszerűen rossz lenne. Van rossz része is nyilván, de egy hangverseny jó zenészekkel, akusztikával nem tartozik ezek közé. Máskülönben el sem mennék. Ha valamiben érdemes a valóságot idealizálni, az pont az akusztikus, hangosítatlan zene.
-
stellaz
veterán
válasz Remus389 #103974 üzenetére
Én hallottam a 20+ milliós Senheiser HE1-et. Egy kiváló fejes, remek szórakozás, de köze nincs egy jobb hangzású élő előadáshoz.
Nemrégen még közvetlenül is volt alkalmam gardrób szekrény méretű hangfalakon meghallgatni egy felvételt, amit utána két hegedű művész is eljátszott ott élőben. A kettő csak nyomokban hasonlított egymásra és nem a hifis előadás volt a nyerő, még ha az is élvezetes volt. És akkor itt nem egy szimfonikus zenekar kapcsolt rá, vagy a müpa többszáz milliós orgonája, csak két hegedű.
-
stellaz
veterán
válasz Remus389 #103972 üzenetére
Nem értek veled egyet De eleve nem is lehet több infó a felvételen, mint amit élőben hallasz és akkor ott a dinamika, hangnyomás, stb kérdése. A köhögő néni pedig zavarhat, de akkor ne ájuljunk el, ha halljuk a felvételen, ahogy kopog a hangszer, vagy levegőt vesz valaki. Pl. a harmonika hangját naponta hallom, fejesen meg sem közelíti az élmény, ráadásul tökre zavar, hogy a felvételen hallani a gombok kopogását, míg élőben egyáltalán nem hallani semmi ilyesmit.
[ Szerkesztve ]
-
Ba cy lus
addikt
válasz Remus389 #103972 üzenetére
Attól lesz jobb, mert senki nem köhög bele (de amúgy beleköhög ott is, ha azt veszik fel)? Ne vicceljünk már. Dinamikában verje agyon a felvétel a valóságot, sok sikert hozzá!
Az az igazság, komám, hogy te olyan menthetetlen eset vagy már ezek szerint, hogy a valóságban is a hifis élményeket keresed ahelyett, hogy észrevennéd, amiben az több. És az bizony nem csak az élmény, hanem kőkemény hangminőség.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz RetepNyaraB #103969 üzenetére
Ebben van valami, hogy szintetikus, életszerűtlen.
De tisztán a hangminőség szempontjából (pl Mari néni nem köhög bele vagy fújja az orrát, pont ott van a mikrofon ahol teljesen ideális, nem ahová éppen kapsz jegyet) a Soltanus(vagy hasonló) egy profi felvétellel jobb a hangminőség szempontjából.
stellaz: ugyanezt válaszolom, hangminőség szempontjából jobb egy profi, szintetikus felvétel, mint az életszagú valóság
[ Szerkesztve ]
-
Ba cy lus
addikt
válasz Remus389 #103965 üzenetére
Ne viccelj már, a müpában, zeneakadémián százszor jobban szólalt meg eddig bármilyen komolyzenei mű, amit hallottam, mint akármilyen felvételről akármilyen high-end rendszeren. Ha tudni akarja az ember, mi a helyes irány a hifiben, a valóságot kell etalonnak tekinteni hangminőség szempontjából. Máskülönben a hifinknek semmi köze nem lesz a realitáshoz, de valószínűleg még zenéhez se nagyon.
[ Szerkesztve ]
-
-
Remus389
veterán
válasz osonte #103951 üzenetére
Életem legnagyobb élménye volt, viszont veszélyes, mert utána otthon nehéz lesz zenét hallgatni.
Lehet egyszer kipróbálom a 27 milliós hangfalat (végülis le tudok utazni Bajára, előtte írok egy email-t hogy jönnék, nem ez a probléma ), de ha utána minden más rosszul fog szólni, még a Soltanus meg az ADX5000 is, akkor lehet érdemesebb kihagyni.
[ Szerkesztve ]
-
-
Polllen
nagyúr
-
Ba cy lus
addikt
válasz Polllen #103954 üzenetére
De tartok tőle, hogy a HD6xx elé is csak az esetek igen kis részében kerül olyan erősítő (sőt még kevésbé, mert ha már relatíve olcsó, az elé pláne nem tesznek HD650-hez mérhető árú erősítőt), mellyel a valódi képességeit mutatja, így ez csak megszilárdította a kialakult téves képet.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz Polllen #103954 üzenetére
Más a HD6XX hangja, mint a HD650-é?
Nekem volt mindkettő, de a sötétebb, süppedősebb hangú HD650 még régi szériás volt. Ennek nagyon finom plüss fülpárnája volt, az újabbak már nem ilyen finom szövetből készülnek. Gondolom ez is oka a hangbeli különbségeknek..."Wherever you go - go with all your heart." --- commercial-free eclectic radio --- www.radioparadise.com
-
szaki58
aktív tag
válasz milkabrams #103868 üzenetére
Meg jött az új fejes erősítőm. (Topping A70 Pro) Semmiféle ortopéd kiemelés nincs!! Amit én is hallottam, annak nyoma sincs. Helyette dinamika, mély hangok és végtelen tisztaság térrel. Most pl Chie Ayado.
[ Szerkesztve ]
-
Ba cy lus
addikt
válasz Polllen #103947 üzenetére
Én simán elhiszem.
Mindenféle stílusú zenével szeretem, de nekem komolyzenén villantja meg igazán a tudását: ennél életszagúbb produkciókat fejhallgatóval még nem hallottam. Bár nekem azért nincs annyi tapasztalatom fejhallgatókkal, mint neked. Ez nem azt jelenti, hogy szerintem nincs tőle technikailag jobb, de azt tartom, hogy manapság technikailag nem a helyén kezelik a HD650-et, vagyis alulértékelt. Sok a hiedelem meg a félreértelmezés a hifiben.
[ Szerkesztve ]
-
osonte
őstag
válasz lapalapa #103950 üzenetére
Azért nem merek árat mondani, mert nem Ft-ban van meghatározva az ára és én sem láttam árlistát sem, viszont a HVG írta, hogy a legolcsóbb verzió 7 millió Ft: [link] . Amit én hallgattam a nagy piros a képen, az előző hozzászólásomban, az ha jól emlékszem 27 millió Ft volt utolsó infóm szerint (de ha tévedek, akkor bocsi). Bár nem mondtam pontos árakat, de így nagyjából el tudod helyezni őket árkategóriában. Több országban árulják, tehát nem a magyar piac a "fő" árképzés szempontjából. A németek például milliókat locsolnak el csak kábelekre... tehát nekik nem nagy durranás ezt az összeget kifizetni. Ami miatt egyedülállóak ezek a fajta elektrosztatikus hangfalak, hogy olyan problémákat sikerült megoldani bennük, amiket a világon senki másnak. Például sokan alulra kicsi mélynyomókat helyeznek, mert az elektrosztatikus rész nem tudja a megfelelő mélyet, itt például nem így van, de részletesebben ne kérdezd a technikai hátterét, csak annyit tudok, hogy olyat csináltak, amit még másnak nem sikerült. Nyilván ez benne van az árban is.
Azért vannak hazai vevők is: [link] . -
KiLo33
csendes tag
válasz Gzula[HUN] #103891 üzenetére
Köszi, lehet ráveszem magam akkor erre a csoda kínaira, csak még redukálom picit a kognitív disszonanciát
-
osonte
őstag
válasz Ear001 #103946 üzenetére
Aki jár Baján (itt tervezik és készülnek a hangfalak, illetve van bolt és demószoba), annak tudok segíteni, hogy meghallhassa a WR1-et: [kép] . Akár hétvégén is, persze megbeszélés alapján. Nem én árulom (nincs utána jutalékom), de gyerekkori barátom, akié az üzlet és elég rugalmas.
Életem legnagyobb élménye volt, viszont veszélyes, mert utána otthon nehéz lesz zenét hallgatni. Nekem a mély maradt meg legjobban, egyszerűen annyira természetes volt és olyan mintha mindenből áradt volna. Sok hangszert kipróbáltunk, amin kifejezetten elvéreznek a hangfalak, de itt nem folyt a vér. Egyszerűen tapintható volt a különbség egy sima hangfal és az elektrosztatikus között. Csak úgy áradt a zene. Egy jó karcos bakeliten volt egy békanyekegés a zenében, ami ott élő és élvezetes volt, aztán hazaértem és meghallgattam a "békát", de itthon már megdöglött, nagy semmi volt!
-
Dorien
veterán
válasz Mortel #103933 üzenetére
Meze 99-hez Yaxi stPad2 fülpárna ajánlott. [link] A térhez nem igazán tesz hozzá, de a markáns, domináns mélyek mellett sokkal kiegyensúlyozottabb lesz vele a hangkép.
A tér növelése nekem a Sense V1 erősítővel sikerült. Ezzel és a fenti párnával más ligába került a Meze.
"Wherever you go - go with all your heart." --- commercial-free eclectic radio --- www.radioparadise.com
-
osonte
őstag
válasz emiki6 #103942 üzenetére
Jó az amikor kicsi pénzből lehet nagy "focit" csinálni (400i 2020, amit írtál). Szokták mondani, hogy kis pénz kis foci, ez itt bukik. Nyilván a drága dolgokkal valahol ott van az emberben, hogy ennyiért már szóljon is jól. Persze lehet nagy csalódás is a drága dolgokkal, ami lehet a forrás miatt is, vagy eleve nem az a karakter a fejhallgató amit keres az ember, stb...
A hifiben semmit nem lehet tudni. Azért mert lehet valakinek nagyon nagy tapasztalata van és jó füle, meg mindent mindennel IS kipróbált, de ami Neki tetszik, az lehet nekem nem tetszik. Mindenki valamennyire mást vár a zenétől, máshogyan. Viszont aki sok mindent hallott és itt leírja a véleményét elfogultság nélkül, az jó mert kiindulási alapnak megfelel, hogy egyáltalán érdemes -e meghallgatni az adott fejest például. Érdemes visszaolvasni egész régre (én szeretek régebbi hsz-at olvasgatni), amikor valaki valamit szeretne venni.
Amúgy a a puding próbája az evés, szóval kiderül majd milyen lesz az XS a rendszeremmel, abban biztos vagyok, hogy nem maxolom ki, de ha mosolyt csal az arcomra, akkor már elégedett leszek és végülis ez a lényeg.
-
emiki6
veterán
válasz osonte #103939 üzenetére
Én kb 8 éve kezdtem el a fejhallgatókkal foglalkozni hobbi szinten (noob hsz-eim visszaolvashatóak ), de az egyik legmeghatározóbb élményem mégis most volt nemrég a spartan helot 2x miatt (ott is csak a ehx + mullard kombóval). Az 55k-s 400i 2020-ból egy szerintem 100-150k értékű hangot csinált...
Szóval azért írom, hogy az edition xs hiába 150-200k, ha nem jó a forrás, akkor egy 50-100k-s hangot fogsz kapni "csak" és lehet a végén inkább elégedetlenségből eladod. Sajnos nem lehet tudni, hogy azért nem tetszik e valami, mert nem jön be a karakter vagy azért, mert nem megfelelő alatta a forrás.
Én a 650-et azért adom el, mert úgy sejtem a 400i karaktere jobban bejön, de simán lehet, hogy jobb forrással jobban tetszene a 650, mint a hifiman jobb forrásról. De az is lehet, hogy akkor is a 400i jönne be jobban. 🤷♂️
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Mortel
senior tag
-
RetepNyaraB
veterán
-
osonte
őstag
válasz emiki6 #103938 üzenetére
A fülem a 27 milliós elektrosztatikus hangfalra van kihegyezve, bár igyekszek felejteni, de néha beugranak emlékek. Vannak dolgok amiket nem szabad meghallgatni, mert utána nehéz visszatérni a való életbe, ez is olyan élmény volt. Amúgy 70 ezer Ft feletti fejhallgatót csak meghallgattam, de sajátként sosem volt, szóval nekem lehet az is tetszeni fog, ha csak felét hallom, amit tud a fejhallgató, mert úgysem tudom mi van még benne.
Az Edition XS-nél azt olvastam eléggé finnyás a forrásra, míg az Ananda nem annyira válogatós és itt most nem a teljesítményre gondolok (az persze kell), hanem hogy a különböző rendszereknek milyen hangja van. -
emiki6
veterán
válasz osonte #103937 üzenetére
Nem tudhatod, amíg nem hallgatod meg egy jobb vagy szinergisztikusabb forrással és nem hegyeződik ki a füled arra, hogy értékeld a jobbat (lehet, hogy már ki van, de lehet, hogy nem).
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz osonte #103934 üzenetére
Határeset. Nemtom, annyira nem vagyok képben forrás terén, másik topikban majd a szakik megszakértik.
Edition XS-t én is fontolgatom, asszem 150k körül kijön a hifiman store-ból a bontott vagy b-stock."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
-
Mortel
senior tag
Sziasztok!
Meze 99 Classic-hoz milyen párnát ajánlotok, amivel kicsit jobb lesz a tere, és nem megy a mély rovására?
Köszönettel:
M
https://www.youtube.com/watch?v=8ZOzVcP2NqM
-
emiki6
veterán
válasz osonte #103930 üzenetére
Ahhoz viszont fog kelleni egy combos forrás, hogy tündökölhessen, különben csak az árnyékát fogod hallani, mégha jó is.
-
Ocean
tag
válasz Gzula[HUN] #103927 üzenetére
Köszi még egyszer a tájékoztatást, meg is rendeltem a Monitor 60-ast
Szerelem volt első látásra, és kizártnak tartom, hogy a hangzásban majd csalódnék. -
osonte
őstag
válasz Gzula[HUN] #103814 üzenetére
Visszaküldtem az X2HR-t, igazad lett. Viszont nem az ára miatt, hanem egy kedves fórumtárstól kaptam egy kihagyhatatlan ajánlatot Hifiman Edition XS formájában, ha tetszeni fog a hangja, akkor az lesz helyette (nehezen tudom elképzelni, hogy nem fog tetszeni).
-
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz Ocean #103925 üzenetére
Ok, jön rá még postaköltség, de 19.990.- ITT meg ITT is. A Pro-10-es meg a Pro-50-es közötti különbségre a fórumban keress rá, egyszerűbb, mint még 1X leírni. A lényeg, hogy ha árban belefér, a Monitor 60-as jobb annyival, mint amennyivel többet kérnek érte. A csuklója jobb kialakítású, jobb minőségű vezeték (mind a 3), szebb hang.
"Viszont még a legolcsóbb Pro-10-esük is körbe van dicsérve, és még ehhez is jár két kábel."
Csak pont a 3m-es tök egyenes kábel nincs közte, csak a "telefonzsinór", meg a kb. 500 Ft-os mikrofonos kábel.Egyébként a Pro-50-est meg a Monitor 60-ast így képzeld el egymás mellett.
-
Ocean
tag
válasz Gzula[HUN] #103924 üzenetére
Hát ma is tanultam valamit, a OneOdio márka számomra eddig teljesen ismeretlen volt, de nézegetem ezt a Studio 60-ast, és durván profinak néz ki. Nyilván nem az a lényeg, de akkor is
(amúgy hol nézett be 20k alá? nem találtam ilyet...)
Viszont még a legolcsóbb Pro-10-esük is körbe van dicsérve, és még ehhez is jár két kábel.
Itt csak annyiban zavartak össze, hogy a 3,5 - 3,5-ös kábel mindössze 1,2m hosszú, ez nagyon rövid. A hosszú kábel viszont 3,5 - 6,5-ös, kérdés persze, hogy milyen csatlakozó van a fejhallgatón, mert nekem a hangkártya oldalon foglalt a 3,5-ös, ez biztos. -
Ocean
tag
válasz Gzula[HUN] #103924 üzenetére
Ja igen, ennyit hagytam ki, hogy zártban gondolkodom.
Köszi a tippeket, lecsekkolom őket. -
Gzula[HUN]
addikt
válasz Ocean #103922 üzenetére
Az SHP2500-asnak tényleg hosszú a kábele. Van rajta egy potméter is, ami egy idő után kontaktos is lesz. Ár/érték arányban jó ettől függetlenül, de csodát nem kell tőle várni.
Zártban szerintem az OneOdio Monitor 60-as - így, hogy pár hete becsúszott 20ezer alá - jó választás. Adnak hozzá 3 kábelt (1,2m-től 3m-ig, a rövid kanóc mikrofonos), azzal használod, amelyikkel akarod.
Ha meg nyitottban gondolkodsz, akkor Omnitronic SHP-600.
Esetleg még a Superluxok, ISK-ek, Takstarok között érdemes körbe nézni. Vagy egy jó állapotú használt/akciós HyperX Cloud II-es, vagy Alpha
-
Ocean
tag
Sziasztok!
Elolvastam mindent, és így kérdezek
Nem vagyok vájt fülű, így bőven megfelel nekem egy max 10-20k-ba kerülő fejhallgató is, és van is pár jó tipp az összefoglalóban, ezeket szeretném mégis kiegészíteni pár személyes nyavalyámmal.
Egyébként számítógéphez kell, játszani és filmezni.
Eddig egy világoskék Lidl-s Silvercrest-em volt, és igazából a hangzásával nem lenne semmi gond, csak annak a kábele ilyen szövet, és én nem tudom ez elkerülhető lett volna, vagy sem, de már túl sok helyen magába tekeredett a vezeték, és mivel nem simítottam ki azonnal, azok a részek meg is keményedtek, úgy maradtak. Meg nyomta a fülemet hosszabb távon.Ez a két extrám van amúgy, hogy legyen már lehetőleg kicsit hosszabb kábele a standard 1,2-1,5 méternél, és ne nyomja a fülemet. De ez utóbbit egy sima bolti próbával is nehéz eldönteni.
Tetszene pl. a Philips SHP2500 (amúgy ennek tényleg 6m kábele van?? ), csak ennél is írták kommentben, hogy volt akinek nyomta a fülét fél óra után, de amúgy meg közel 5 csillag az átlag értékelése.Szóval a Philips-el esetleg van-e valakinek tapasztalata, vagy helyette ajánlani egy másikat, ami akár 2-3 óra után is kényelmes a fülnek?
Köszönöm! -
Zoliee
senior tag
válasz s4tch #103917 üzenetére
Leheletnyi különbségek észrevételére őszintén szólva alkalmatlan vagyok.
Nem is beszélve arról, ha figyelembe vesszük a rendelkezésre álló időkeret rövidségét, és a kipróbálható rengeteg eszköz + azok variációja miatti "tengernyi" lehetőséget.
Szóval ahol volt különbség, ott markánsan jelentkezett."...2. láncon a HE1000SE-t a Violectric hajtotta, nem a Keces, ugye?..."
Az ebben a fenti formában kimaradt/elmaradt, mivel:
A Holo-t + Niimbus-t a Meze-vel és a Susvara-val hallottam, azt is röviden, mivel nagyon "nem bejövős" volt a kapott hang."...A Lampizator és a Holo között tudnál különbséget tenni?..."
Mivel nem tetszett a Holo + Niimbus produkciója, a Házigazda dac-ot cserélt, minek következtében (és most nagyon!!! sarkítva fogalmazok) az a korábbi sötét, lapos valami életre kelt. DE nem szárnyalt a Susvara továbbra sem. Ez a Keces rendszerbe iktatását követően jött el. És igen, a HE1000SE is a Keces-ről hallgatva hozta ki belőlem azt a "döbbenet" jelzőt.
Egy Lampizator rendszerbe illesztése (látatlanba borítékolom) az esetek többségében nem fog "problémát" okozni. A Holo már keményebb dió lehet.Remus389: Azt gondolom, hogy ezen fejesek megítélése közti különbözőséget szinte már kizárólag a meghajtás + szinergia + ízlés hozza ki.
Mindegyikük remekmű, ide sorolva (a teljesség igénye nélkül) az ADX5000 mellett a HD800S-t is.
"...A Soltanus mondjuk több dicséretet érdemelne..."
Én csak arról írtam, amit/ahogy hallottam, és ez tényleg egy vadi új fejes volt.[ Szerkesztve ]
-
CoroStar86
aktív tag
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni! A Focal Clear Mg egy 4 pines balanced kábellel érkezik, de a DAC/AMP-om balanced kimenete 4,4-es jack. Kérdés: vegyek egy átalakítót, vagy inkább minőség szempontjából jobban megéri egy új, komplett kábelt venni a megfelelő végekkel? Mogami háza táján nézelődtem. Előre is köszi a válaszokat! -
s4tch
veterán
válasz Gzula[HUN] #103903 üzenetére
Köszi a tippet, láttam ezt és a Grado head-fi topikokat is nézem, de így is vannak fenntartásaim a szivacs mint anyag hosszú távú kényelmével kapcsolatban, pláne úgy, hogy hozzáér a fülhöz... A Focalt szerintem még egyszer sem vettem le úgy, hogy fárasztó lett volna bármilyen szempontból. Sem a tömeg, sem a szellőzés, sem a fejpánt ereje nem okoz gondot. Anno a kis Gradóm hangját csíptem, csak fél óra után a fülem felső részét úgy nyomta és dörzsölte az a pille fejes is, hogy kipirosodott a bőröm. Biztos nagyobb párna és finomabb anyag nem ennyire gyászos, viszont ha bármilyen okból nem bír ki a fejemen 6-8 órát a fejes, akkor inkább marad a Focal...
-
s4tch
veterán
válasz Zoliee #103902 üzenetére
Köszi a beszámolót! Azért volt itt pár izgalmas dolog, úgyhogy ha aktuális lesz ismét, muszáj lesz Zoli beosztásához igazítani a következő fejes talit.
A Lampizator és a Holo között tudnál különbséget tenni? Illetve a 2. láncon a HE1000SE-t a Violectric hajtotta, nem a Keces, ugye?
-
Remus389
veterán
válasz Zoliee #103905 üzenetére
Nem semmi milyen fejhallgatókat próbálhattál ki.
Amikor én is először hallottam a HE1000SE-t, engem is a döbbenet érzése fogott el, minden szempontból remekül és tisztán szól, teresen, kiegyensúlyozottan.
Azzal is egyetértek, hogy a HE1000SE és a Susvara között nehéz különbséget tenni, ergo a Susvara talán egy kicsit luxustermék. Talán szelídebb, kifinomultabb a Susvara, míg a HE1000SE lehet kissé agresszívebb.
A Soltanus mondjuk több dicséretet érdemelne, lehet tényleg az volt a gond hogy még nem volt bejáratva.
Én is hallottam az általam említetteket, de mégis elégedett vagyok az ADX5000-emmel, mert lehet kissé puhább a basszusa, mint mondjuk a HE1000-esnek, cserébe viszont kevésbé van jelen a hang kissé szintetikus utóíze, vagyis naturálisabb hangot ad. Tehát valamit, valamiért. Térben, tisztaságban kábé egyszint.
De amúgy jó hogy beszámoltál.
[ Szerkesztve ]
-
t.imi
addikt
válasz Gzula[HUN] #103914 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Nekem zárt/nyitott mindegy, eddigi évek során zártakkal volt dolgom. Ez lesz az első nyitott.
Megrendelve[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz t.imi #103913 üzenetére
Pont ebben az ársávban elég kicsi a nyitott fejesek között a választék. Gyakorlatilag 35-ért ugynaz lesz, ami a 20-25-ig. 40ezer körül kezdődik a köv. ársáv, ott már jóval nagyobb a választék.
Ha később lesz egy erősítőd, vagy egy DAC-erősítő kombód, akkor jó választás lesz a Monitor 80-as is. Nem lesz basshead cucc, de kiugró magas sincs (erősítőről). Inkább chill-es, nyugis.
[ Szerkesztve ]
-
t.imi
addikt
válasz Gzula[HUN] #103912 üzenetére
-NoVa- bazz, ezt nem gondoltam volna. Igaz, tök hülye vagyok az egészhez, számomra meglepő
Itthon venném mindenképpen.
Creative játékra bőven elég, igaz, egy kalap !##% a párnája, kb 3 hónap alatt napi 2 órában használva már foszlik az éle.
Gyártól rendeltem, posta vissza stb, a fejes árának fele.
Szóval, csak hazai beszerzés jöhet szóba. Philips emiatt erősen kétséges.A húszas keret nincs kőbe vésve, magamból kiindulva írtam.
Már 30-35 környékén nézegetek. EmiattHd559-nél megakadtam az itteni hsz-k után, tesztek ennyire nem állítják be vészesnek.
Omnitronic SHP-600 elég baráti áron kínálja magát, igazság szerint meg sem néztem eddig, elidőztem az oneodio, sennheiser, pioneer, philips, bang&..... körül. Bang& vakvágányHa erősítő illik v ajánlott a stúdió 80-hoz, később megkapja.
Ha, Epos gsx300 körül elég neki. Árban, illetve teljesítményben.
Inkább használom/juk fél, harmad gőzzel - se - egy ideig, utána nyújtsa a megfelelő teljesítményt.
Feleségem kb beszéd hangerő alatt csapatja laptopról, én az alaplapiról használnám kicsit beszéd hangerő felett.
Semmi extra. -
Gzula[HUN]
addikt
válasz t.imi #103910 üzenetére
Komoly zenére alkalmas lenne, mivel elég kiegyenlített hangja van, de a 80-ashoz már kell erősítő is. 250 Ohm. Telefonról halk, alaplapiról meg volt középmagas kiemelése. Magyarországról rendelve egyébként jóval olcsóbb. Szerintem valami könnyebben hajtható jobb választás lenne, ha tényleg komolyzene, és a mamának.
20-as keretben szerintem egy Omnitronic SHP-600-as teljesen jó választás lenne. Így nyárra meg pláne (a textil párna miatt).
Philipsben komoly zenére lehet jobb volna egy 9500-as, de az sajnos csak külföldről beszerezhető, meg a kereten is túllóg.
Még esetleg egy használt, vagy akciós Sennheiser HD559, bár több fórumtársnak nem jött be a hangja (én sajnos nem ismerem).[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
válasz t.imi #103910 üzenetére
Efféle specifikációkat csak lazán, hunyorogva értelmezz. A saját earbud tákolmányaim sem esnek kétségbe a sub tartománytól. 20Hz alatt ugyan nem mérem, de azért <<mozog a membrán 3Hz-es szinusszal hajtva is szépen>>
-
t.imi
addikt
válasz Gzula[HUN] #103858 üzenetére
Bocsánat. Közben találtam Oneodio monitor 80-at.
10Hz-ről indul, 250 ohm....itt az integrált mennyire gyenge láncszem?
Mama szokott agy nyugtató "zenéket" hallgatni, igaz, 7Hz-et is tartalmaz.
Emiatt jobb lenne a Philips SHP 9600, de árban kicsit kiljebb van.
Ő is megfelelhet komolyzenére?
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
ajaxon
csendes tag
válasz Gzula[HUN] #103896 üzenetére
Ajándékba vettem, az fél óra amit hallgattam teljesen vállalható volt. A párnája engem nem zavart , pedig az AKG 371-nél utálom ha hozzáér a fülem ehhez ahhoz.
A hozzáadott kábelt ellehet felejteni, egy rossz cipőfűző.
A zajszűrő bekapcsolásakor eltünt a hangkép alsó harmada. Nem próbálgattam a fokozatokat, lehet én csináltam valamit rosszul mert mások dicsérik. Anyag használat teljesen korrekt.stellaz
maximálisan egyetértek, de én csak a vásárlásra reagáltam. -
bala6120
senior tag
letoltobeze, Zoliee
-
-NoVa-
addikt
válasz letoltobeze #103906 üzenetére
Ugyeugye. Elöadást és zenét hallottam azon az Empreanon, nem karaktert és eszközt.
-
letoltobeze
aktív tag
válasz Zoliee #103905 üzenetére
A „döbbenetből" nekem is kijutott:
Csütörtök délután eljutottam Tulku fórumtárshoz.
Lehet nem kellett volna, mert most gondolhatok mindent újra.
Ő most egy Empyrean-t használ. A saját gyártású és Empyre hangolt erősítője előtt szintén egy Lampizator DAC (Amber) van. Az előtt pedig vagy egy Innuos Zenith vagy pedig egy matuzsálemi korú, de annál professzionálisabb CD lejátszó. (Nekem valamiért az 1000 éves sólyom jutott róla az eszembe).Azt kell mondjam, hogy Empyrean-t még így nem hallottam szólni...
Olyan szinten volt organikus, természetes a hangja, hogy „döbbenet". 😳Bár néha itt is kicsit sokak éreztem a mélyeit, de ezen a szinten egyszerűen már nem ilyenekre figyelsz, csak hallgatod a ZENÉT...
Ez az élmény bennem is megerősítette, amit Zoliee is írt, hogy egy lánc minden eleme ugyanolyan fontos.
Tulku is kipróbálta az én fejeseimet. Ha nem ír róla nemsokára, akkor majd én leírom, hogy mit mondott.
Egyelőre csak annyit, hogy a Susvara neki is tetszett.
Egy biztos, ez a tapasztalat teljesen megváltoztatta azt, amit az Empyrean-ról gondolok.
És olyan volt Tulkuval találkozni, mint amikor a sárga öves karatés találkozik egy Jedi lovaggal.
-
-NoVa-
addikt
válasz Gzula[HUN] #103903 üzenetére
Az, ezzel egész napos, és sok láncon jobban is szól vele.
Vagy a szárát kell finoman addig lazítani, amíg nem nyom semmit az eredeti F-Paddel.Bár nyáron inkább flathead earbud lesz a program, úgy nézem ebből még építek párat
"You might have made me a permanent flathead convert. These are absolutely phenomenal. Fast punchy bass, nice meaty mids with no smearing and no shouty upper mids or sibilant highs.
These are in the ball park of my Senny HD600s. A Major Compliment imho..!" -
Zoliee
senior tag
válasz Zoliee #103843 üzenetére
2. rész: (folytatás)
Mielőtt „belecsapnék a lecsóba”, pár dologról tájékoztatnálak Titeket.
Nem játszottam/játszom hangszeren, nincs semmilyen zenei előképzettségem.
Nekem „csak” a zene szeretete jutott, egyebek mellett ezért is tartózkodom a mélyreható/ellentmondást nem tűrő vélemények posztolásától.
Rövid fejhallgatós létem alatt mindig is megdöbbentett, hogy a „zene” reprodukálását minden egyes gyártó másképp képzeli el, és ez annak megvalósításában is tetten érhető.
Egyszerűen más és más az a bizonyos referencia hang, amit „zászlóshajóikat” hallgatva kapunk.
Nem is beszélve a technikai különbségekből fakadó eltérésekről (dinamikus/planár/elektrosztatikus).
Ragaszkodva a meghallgatási sorrendhez, időrendben írok a kipróbált fejesekről, az átélt benyomásokról.
(Az [1.részben] leírtakat pontosítanám azzal, hogy az 1.lánc erősítője: [Soltanus Acoustics Fortissimo] volt, továbbá 1.lánc/2.lánc összetevői az [1.részben] megtalálhatóak.)A meghallgatást az 1.láncon, az összes fejest kipróbálva kezdtem. Címszavakban, röviden az első benyomásom:
Hifiman HE1000SE: mély, dinamika (nagyon is!) rendben, viszont a magasak nagyon nem. Furcsa, nem természetes, illetve egy „Ez meg mi?” fogalmazódott meg bennem. Szóvá is tettem ezt a Házigazdának, aki megnyugtatott, Ő is így hallja.
Hifiman Susvara: A fejemben mindig is egy túlárazott valaminek tartottam, de produkcióját hallva szó szerint leesett az állam. Ezek a kínaiak…, nem néztem volna ki belőlük, hogy ilyen szintre is képesek.
Meze Elite: egyszerűen gyönyörű! Kézbe véve ilyen igényes/profi/kifinomult külsővel rendelkező fejessel még nem találkoztam. Sajnos a hangi adottságai már nem voltak párhuzamban a külsővel. Steril, patika, és (tudom ez megfoghatatlan, és egyben mindenkinek más tartalommal bír) talán lélektelen? hangot kaptam.
Erről szintén faggattam Zolit, hogy is van ez: igen, Ő se biztos az egyértelmű megítélésében, viszont bizonyos felvételekkel szárnyal a fejes.
Na akkor én tuti nem azokkal a zenékkel teszteltem…
Soltanus Acoustics Euridiche: kerestem-kerestem, de nem találtam azokat a pozitív ismérveket, amiket itt korábban „szaki58” fórumtárs megfogalmazott. Egy „érdekesen” nyers „valamit” hallottam, amit nem tudtam hová tegyek. Ekkor ismét feltettem a kérdést Zolinak: Ez meg mi? Jött is a válasz: „Elfelejtettem megemlíteni, hogy ezt előző nap vettem át a gyártótól, ez még egy 0 km-es fejes.”
Ja, hogy ez az oka a rossz szereplésének. Ennyit a bejáratás szükségességéről… Sajnos így nem tudtam megítélni a képességeit.Meghallgatás a 2. láncon:
Kezdésnek kíváncsi voltam a Niimbus saját hangjára (kiiktatva a Keces power amp-ot). 2-3 fejes után azt merészeltem mondani a Zolinak, hogy mindez mehet az „apróra” (eladásra gondoltam, ha nem lenne egyértelmű), annak tükrében, mit is tud az elsődleges lánca.
Ekkor „csak” annyit tett, hogy a Holo helyett a Lampizator-t kötötte be. Uhh, hát ennyit jelent egy dac csere, még a felsőbb régiókban is.
Miután a Keces power amp-ot is üzembe helyezte (a Niimbus-t csak előerősítőnek használva) a Susvara ismét szárnyalt. A Meze Elite megítélése részemről nem változott erről a láncról hallgatva sem.
Hifiman HE1000SE viszont valami döbbenet, amit produkált. Konkrétan nem tudtam különbséget tenni a dupla árú Susvara és közte. Az 1-es lánchoz képest kizárólag az erősítő változott, és kb mintha nem is ugyanarról a fejesről beszélnék.
Ennyit jelent a lánc, a szinergia, a meghajtás, a bejáratás, és talán az ízlés is. Nem párosodik minden mindennel, hiába a „magas árcédula”. Zoli nagy szerencséjére ezeket a High-end cuccokat egyidőben birtokolja, így megvan a lehetőség az eszközök kombinálására.
Na ebből kaptam 2-3 óra erejéig ízelítőt.
Még egyszer hatalmas érte!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest