- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- OLED TV topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
emiki6
veterán
A Teac UD-301 + Quad Era-1 nagyon endgame-re sikeredett, köszönöm szépen, én megérkeztem.
Lehet szervezni a fejestalit, már van mire büszkének lennem."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
válasz RetepNyaraB #105497 üzenetére
Azt a L'Imperatrice-re írod? Mert én most genshin zenét említettem, ami egy kinai által írt kelet-nyugat akusztik-electro crossover.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
-
emiki6
veterán
Bár már korábban említettem, de most megint kiemelném, mert egész jó kis összehasonlító zene ez a Rex Incognito. Tér, timbre, basszus egyaránt megfigyelhető vele, főleg a tér.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Ba cy lus #105494 üzenetére
Fejesen nem is tűnt fel a monóság , csak az, hogy bírja a dinamikát, semmi cicó. A Solti meg akkor biztos valami relatív korai DDD lehet. Kár érte. Persze ettől még lehet zeneileg jó (a Gardiner is szarul szól, jól hallhatóan limiteres).
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Ba cy lus
addikt
válasz RetepNyaraB #105485 üzenetére
Belehallgattam azóta a Solti lemezbe, nem szól úgy: beszűkült tér, kicsi, erőtlen kórus, nem az igazi a hangzása. Talán azért, mert DDD-s és '92-es, nem tudom.
Az '56-os Böhm-féle felvétel nem rossz hang, csak mono.[ Szerkesztve ]
-
Xelo
addikt
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz Melorin #105490 üzenetére
Xelo lesz az illetékes fórumtárs. Legrosszabb esetben kimosod mosózsákban, vagy kiöblíted mosdóban kézzel.
[ Szerkesztve ]
-
Melorin
addikt
Köszi, és emikinek is.
Szoktak lenni refursbished HD fejhallgatók. Ezeken le szokta cserélni a gyártó a párnákat legalább vagy úgy adja tovább ahogy ő kapta? -
Gzula[HUN]
addikt
válasz Primary92 #105480 üzenetére
Elvileg mindkettőnek a dobozában kell lennie egy mikrofonos vezetéknek is. Van egy piros színű 6,3 - 3,5 mm-es "telefonzsinór" vezeték, meg egy fekete színű 3,5 - 3,5mm-es 120centis vezeték. A fekete mikrofonos, de az a vezetéken van. A 2 fejes közül egyértelműen a Pro-50-es a jobb fejhallgató, klasszisokkal jobb a párnája. (A többi különbség bagatel, jobb minőségű doboz. Másra nem emékszem.)
A Pro-G-hez is 2 vezeték jár, az egyik a mikrofonos klasszik megoldású, a másik egy 6,3mm - 3,5mm-es szintén "telefonzsinór" kanóc, azt igény szerint abba a lyukába dugod, amelyikre igényed van .
Hogy az eredeti kérdésre is válaszoljak, pl. ilyen mikrofonos vezetékek lehetnek jók:
- a gyári, de Aliról (szerintem nem a leggazdaságosabb, így külön megvenni, akkor inkább Pro-G)
- Behringer BC12 (fórumban már valakinek volt, de nem a legtartósabb)
- V-moda Boompro (drágább, mint az OneOdio)
- meg amit egyébként is találni alinTovábbi kérdés elkerülése végett, a Pro-GD-t nem ismerem. Adatok alapján tök ugyanaz a driver van benne, mint az elődeiben.
Én megvenném a lehető legolcsóbb Pro-10-est, és tunningolnám ezzel nem annak látszó, de egyébként gyári Pro-50-es párnával (tudom, rendeltem, van ilyenem, innen rendeltem és az), vagy a korábban már likelt műbőr oldalú textil párnával.
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz bitrograde #105487 üzenetére
Malcolm Bilson egyébként találó mondása, hogy "könnyebb a tevének átjutni a tű fokán, mint a zenei effektusnak a mikrofonon". Na ezt járatják sokan kellemetlenül csúcsra, miközben amúgy meg nagyon igaz.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
bitrograde
senior tag
...bántóan túltolja az effektusokat és a tempót.
Igen, de az csak a legújabb generációra jellemző, és hogy ebből interpretációs stratégia akarna lenni. Aztán vagy sikerül, vagy nem. -
emiki6
veterán
válasz Melorin #105482 üzenetére
s4tch szerint spartan helot 2x-szel kiváló. Nálam meghallgatható.
Specifikációk alapján nem lehet megmondani, hogy mi jó hozzá csak azt, hogy mi biztosan nem.
-
RetepNyaraB
veterán
Az olcsó spartanról jól szólt, bár nem a gyári csővel. Bkercsóról is jól szól, lineáris táppal az alja is jóval meggyőzőbb. Biztosan lehet feljebb is húzni komolyabb cuccokkal.
De jól szól a telefonomról is, tehát szépen skálázódik.bitrograde@ nagyon is régizenés megoldásokat használ (artikuláció, madrigalizmusok, szövegkezelés) hasonlítsd csak össze a Böhm-féle faltól-falig üvöltéssel. Viszont nekem bántóan túltolja az effektusokat és a tempót. Ez amúgy általánossá vált a (régizenei) előadói gyakorlatban, de majd lecseng egyszer és kisimul.
Bacy@ a Solti lemezek hagyományosan jók szoktak szólni, de nem ismerem konkrétan én sem.
[ Szerkesztve ]
-
Digitalis
senior tag
[ Szerkesztve ]
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
Melorin
addikt
A HD600-ról azt olvasom, hogy nem futja ki magát akármilyen erősítővel. Milyen kritériumnak kell megfelnie egy erősítőnek, hogy tuti jó legyen?
-
bitrograde
senior tag
válasz RetepNyaraB #105476 üzenetére
Az Alpha-lemezek egy része már csak ilyen, de ez talán méginkább. Ebben a dirigens is közrejátszhatott, hiszen elég határozott, és helyenként a forgalommal szemben menő elképzelései vannak Currentzisnek. Ez éppen betalált nálam, talán mert a fúvósok leválasztása egészen új értelmet ad a darabbéli jelenlétüknek és funkciójuknak. De régizeneinek én nem nevezném, hacsak úgy nem, hogy használja annak eszköztárát (pl. a kisebb méretű zenekart, hangszereket), miközben az interpretáció módja nem régizenei, hanem erősen modernre húzott. Kicsit mint a Red Priest, klasszikus diszkóritmusban.
A Gardiner-féle nem rossz, szerintem afféle referenciaként is működik. -
Primary92
senior tag
válasz Gzula[HUN] #105376 üzenetére
A Pro10 vagy Pro50-hez is tudok venni mikrofont, ha tényleg szükgségessé válna? Szimpatikusabbak, mint az eleve mikrofonosak.
-
Ba cy lus
addikt
válasz RetepNyaraB #105476 üzenetére
Eszerint a '71-es, ami nekem megvan, nem az '56-os. Az '56-os valószínűleg jobban szól, és gondolom, te is arról írtál, bár csak tejfölös dobozokkal hallgattam most bele.
Nekem egyébként nem tetszett hangzásra ez a '71-es felvétel, és meglehet, most is csak ahhoz képest tetszik, hogy a többi fejhallgatóval hogy szólt, mert nem kerestem még célirányosan Mozart: Requiem-et. CD-n van egy Solti/Decca, de nem rippeltem be, fogalmam sincs, hogy szólhat.[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz RetepNyaraB #105468 üzenetére
Bacynak válasz, nyilván. Csak félrenyomtam...
Uh. Zeneileg én kimondottan rühellem a Böhmöt és itt sem csalódom benne, de ez legyen az én bajom. Amúgy még mindig kevésbé ciki, mint mikor preklasszikával kísérletezik 🤦
Viszont a felvétel (1956?) pazar. Sehol egy rohadt limiter. Iszonyú jól szól a maga hömpölygő módján! Ja és amúgy persze maxirespect a kórus+szólistáknak.bitrograde@ a te verziód is meglepő, más szempontból. A hangzás erősen analitikus és szerintem manipulált aszerint, mit szeretett volna a dirigens kiemelni épp. De mellette nagyon pregnáns. Elég kis létszámú csapat lehet, nem néztem utána. Zeneileg két tételt bírtam; ez a csúcsra járatott régizenei előadásmód nekem sok. Tempóval se lehet drámát pótolni. Akkor már inkább a Böhm.
De nekem minden hibájával meg mindig a Gardiner-féle klasszikus felvétel az egyik legjobb.
[ Szerkesztve ]
-
CoroStar86
aktív tag
válasz bitrograde #105471 üzenetére
Ez elég brutális...
-
Dorien
veterán
válasz Ba cy lus #105467 üzenetére
Nálam most ez az Avishai Cohen album nagy favorit:
Denon D2000 a Shanling Q1 DAP-ról. Nagyon örülök, hogy végül senki sem vitte el ezt a nagyszerű fejest. Sok összehallgatás után azt kell mondjam, hogy semmivel sem gyengébb a D5200-nál. Világosabb / semlegesebb / kevésbé V tónus, tehát a közepeken nagyobb a fókusz, ugyanakkor nagyobb, szélesebb tér és jobb kényelem a nagyobb fülnyílások miatt.
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
stellaz
veterán
HD660s refurbished 77 ezer és ha minden igaz, ebből lejön meg 10 százalék
-
szaki58
aktív tag
Ígértem, most pótolom. Az Elear és Deva jobb meghajtása után mit is hallok. A loxjie P20 lett lecserélve a most debütáló Topping A70 pro-ra.
Nos, nem sok hozzátenni valóm van a korábbi véleményemhez, de erre később kitérek, és meg fogjátok érteni.
A komoly erősítésből mindkét fejes sokat profitált, ezt a Deva kapcsán már említettem. Határozott, ütős és igazán mélyre menő mélyeket csalt ki az erősítés.
Elear! Továbbra is azt hallom, amit eddig, azaz a közepek kicsit előre mutatóak, és nekem a magasai kicsit kevesek. Az erősítés többnyire (és csak többnyire) helyre tette a mélyeket, határozottabb, ütősebb, de valahol 100-200 Hz-em egy pici kiemeléssel, ami sajna felpuhítja. Ez adott zenéknél akár jól is jöhet!
Most jön a lényeg!! Úgy érzem, hogy megöregedtem! Ennek elsődleges jelei a rövidülések – hallás, látás, ész és egyéb testrészek. Bizony, a hallásom nem a régi, bár ettől a zenét nagyon tudom élvezni. Ebből következik, hogy amíg én nem vagyok kibékülve a fentebb említett tulajdonságok miatt az Elearral, addig másnak lehet ez az Isten! Miért? Mert hallja, amit én már sajnos nem hallok, azaz a magas hangok számára kellő mennyiségben ott vannak. Ezért biztos vagyok benne, hogy másnak teljesen más a véleménye, amit tiszteletben kell tartanom, sőt...
Ezek után másként viszonyulok én is más tesztjeihez, hiszen ahány ember, annyi féle ítélet ugyanarról a fejesről. Sok fül, sok korosztály….Vajon kinek van igaza?! Ez a szubjektív valóság.
Ui: Véleményem szerint (és a vájt fülű barátom véleménye szerint is a Deva nyert egy orrhosszal) Mélyben jobb dinamika, nincs kiemelése (mélyben), a közép-magas meg egyszerűen jobb (lehet, hogy kiemeléses?!) Szigorúan az én fülemmel (és a barátoméval) dedikálva. Ne kövezzetek meg! Tetszik, de a hifista féreg sajnos bennem van, ezért jön a következő...
-
Ba cy lus
addikt
válasz RetepNyaraB #105468 üzenetére
FLAC SSD-ről lejátszva.
-
Ba cy lus
addikt
Amit ezzel a Requiem felvétellel a HD650 művel, az valami zseniális. A dinamikát emelném ki, a közép, főleg a kórus tisztaságát, miközben testes az is, nem heréli ki a férfikórust sem, ami nem homályos, nincs összemosva, mégis egységes, ahogy az egész zenekar is, és rendkívül harmonikus, nem kiabál, nem visítozik. Persze nem csak ezzel a felvétellel, de ezt az albumot még úgy igazán sehogy nem hallottam megszólalni fejhallgatóval.
[ Szerkesztve ]
-
CoroStar86
aktív tag
Én először 2004-ben láttam a Slipknotot a Sporszigeten, 17 évesen. Hogy mennyit bénázott a közönség a Spit it out-ra... Kb a negyedik sorban lehettem, a hátizsákomban volt egy másfél literes üres ásványvizes flakon. Na ez a koncert végére kb 3mm vastagra zsugorodott össze. A VOLT-ra is megvolt már a jegyem, aztán megláttam, hogy Balatonkeneséről Sopron kb 4,5 óra vonattal, győri átszállással, ugyanennyi vissza. Nem erőltettem, pedig állítólag brutál műsor volt.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz Remus389 #105463 üzenetére
Ha választani lehet akkor inkább őket. Mármint így estére!
[ Szerkesztve ]
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz Remus389 #105459 üzenetére
slipknot-tól az iowa volt az első és ezidáig kedvenc albumom... a we are not... albumon is vannak egész jó számok, de a kedvenc nekem is a linkelt unsainted.
egyébként érzékenyebb és/vagy alsóbb kategóriás cuccokkal érdemes megpróbálni az oroszok "sufni" declipped/restored "remaster" verzióját... nagyon sok cucc esetén extrém sok részlet elő tud jönni (én pl soad albumokat, amikor először hallottam a régebbi cuccaimmal ilyen verzióban kb leesett az állam)... persze basshead-eknek felejtős (meg magasabb kategóriás, kiegyenlített cuccokkal is)[ Szerkesztve ]
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
Remus389
veterán
válasz Gzula[HUN] #105462 üzenetére
Akkor legyen ma zúzós: [link]
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz Remus389 #105461 üzenetére
A videót csak találtam, szerencsére közelebb voltam. Bár már nem törekszem a legelső pár sorba, mint régen.
Ba cy lus szerintem egyébként csak azt akarja mondani, hogy most nem pörög annyira a fejhallgató piac. Ezt megerősítem eladói oldalról. Bár lehet pár fejest én is felrakok apróra (lusta vagyok), mert kell a hely.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
-
Gzula[HUN]
addikt
-
Remus389
veterán
válasz CoroStar86 #105408 üzenetére
Még a Slipknot - Iowa is, amit pedig a Sound Cityben kevertek...
Slipknot? Nekem a Duality a kedvencem, az röhejes, az újabbak közül pedig ez: [link]
Ba cy lus: Annyira elméleti amiről megy a vita, eladni sem akarom és nincs olyan durva válság hogy mindenki full csóró Európában, a németek is a svédek is, mindenki. Biztos vagyok benne ha úgy alakul, a megfelelő reális áron tudnám értékesíteni, de nem akarom, mert nekem jó.
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
válasz btraven #105455 üzenetére
Songo-n csak a Piramis - Szeress! van fent.
Itunes-ban nem tudtam megnézni, de ha szerencséd van elérhető ALAC-ban, ami veszteségmentes, de apple szabvány.
Más most nem jut eszembe, ahol láttam. Sajnos a Tidal pl. bezárta a digitális boltját.
Mégis eszembe jutott, de szerintem itt el kell velük hitetned, hogy máshol élsz (VPN)
7 digital
QobuzAmazonon sajnos csak mp3 van, google meg ha jól tudom, megszűntette a digitális zenevásárlást.
[ Szerkesztve ]
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz Brada:D #105450 üzenetére
Házon belül választanék, mondjuk egy AD500X-et. De ha csak a párna a probléma, akkor a HyperX Cloud párnájával simán tudod tunningolni. Kicsit több lesz mondjuk a mély benne tőle, de nekem ez plusz pont (TAD-500-ason. lényegében csak a driver a különbség). Cloud párnával, meg fejpánttal tudod ÍGY is tunningolni a fejest akár.
Meg szerintem egy ifi zen air dac-al jobban járnál, mint a fejes cserével. A zen air gyakolatilag egy balanced kivezetés nélküli ifi zen dac műanyag házban. És nekem az ifi b@szottul basszol az AT-hoz.[ Szerkesztve ]
-
btraven
őstag
Magyar együttes (Piramis) zenéjét Wav/Flac fájlban meg lehet venni + letölteni hivatalosan, pénzért?
(tehát nem stream, CD-t meg nem nagyon lehet kapni)
(kazetta/LP van meg, de azokat már nem tudom hallgatni, beszereztem virágbolti, koszos mp3-ban, ami döbbenetesen jól szól, már kíváncsi vagyok hogy jó minőségben milyen lehet) -
Ba cy lus
addikt
válasz -NoVa- #105447 üzenetére
Én sem ezt írtam, hanem hogy az autóipar a gazdaság motorja. Ellenben a fejhallgatók nem különösebben számottevőek, hiába van szinte mindenkinek, nem egy nagy összeg, amit az emberek erre költenek.
Az audiophile fejesek pedig abszolút egy szűk réteg igénye, és még csak nem is feltétlen a leggazdagabbaké. Presztízsértéke pláne nincs, ellentétben a luxusautóval. Szóval (megint) nem jó az autós hasonlat, ez a lényeg. -
Digitalis
senior tag
válasz bitrograde #105451 üzenetére
Tán érintettnek tetszik lenni
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
bitrograde
senior tag
válasz Digitalis #105438 üzenetére
Nem sikerült. Itt biztosan nincs olyan fórumtárs, aki a fejhallgató árát javasolná kábelre költeni. Viszont csak a tapasztalatlanok tartják snakeoilnak, és gondolják azt, hogy itt árcédulát és nem hangot hallgatunk.
Az újdonságérték viszont gyorsan elmúlik, és ezzel, meg a termék tömeggyártásával csökken az ár. A piac alapvető működését kellene ismerni.
De ne érdekeljenek a tények, zavarnának a hitedben, hogy kérlelhetetlen kritikusa vagy egy közösségnek, melyhez tartozni nem akarsz.[ Szerkesztve ]
-
Brada:D
tag
Sziasztok
Egy ATH-AVA400 használok jelenleg, kialakításra jó lenne ha hasonlítana rá
1.Otthon használnám PC-hez
2.Zene hallgatás/filmezés , játék , sok voice chat
3.60.000Ft
4.Új és használt is megfelel.
5.Circumaural
6.Nyitottat preferálom
7.Nincs külön elképzelésem.(Sokféle stílusú zenét hallgatok)
8.Itthoni bolt/webshop
9.Integrált hangkártya(ROG strix B450-f )Előre is köszönöm a segítséget!
Okosabb úgy leszel, ha okosabb ellenféllel játszol!
-
Remus389
veterán
válasz emiki6 #105448 üzenetére
Fantasztikus erőfeszítéseket tesztek, hogy bebizonyítsátok nekem hogy nem lennék képes eladni.
Képzeljétek, nem csak a Lamborghini-s kő gazdag és a margarines kenyeret majszoló csóringer létezik, még válságban sem.
Sőt az említett kettő csoport messze nem alkotja a többséget.
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz Ba cy lus #105445 üzenetére
Jaja, a gazdag ember azt se tudja, hogy létezik ad5000x és nem is státusszimbólum a köz vagy akár a tehetős réteg szemében. Azok szerintem american pszicho hozzáértéssel vesznek hifit vagy rábízzák a szakemberre, hogy ajánljon valamt. Ja és újat; gazdag ember válságban sem fog használt fejhallgatót venni.
-
stellaz
veterán
válasz szaki58 #105442 üzenetére
A hajléktalan elmegy a budapesti német követség elé és elkezd kutyaszart kenni a kenyérre. Kijön a nagykövet elképedve:
- Ember, maga mit csinál?
- Kutyaszart kenek a kenyérre, mert nincs másra pénzem.
- Ohh, itt van 20 ezer forint, egyen valami rendeset,A hajléktalan ezután elmegy a kanadai nagykövetség elé és itt is elkezd kutyaszart kenni a kenyérre. Itt is kijön a nagykövet elképedve:
- Ne, itt van 40 ezer forint, egyen valami rendeset,Ezután a magyar parlament következik, persze itt is elkezd kutyaszart kenni a kenyérre. Szinte azonnal kijön orbán viktor felháborodva:
- Na jó, de ilyen vastagon?! -
szaki58
aktív tag
Ha még sokáig ügyködik ez a bűnszervezet, akkor margarinos lesz az a kenyér, nem vajas!
-
-
Digitalis
senior tag
válasz stellaz #105402 üzenetére
"És érdemes a fejes árát még kábelre is költeni? Megteszem, ha megéri, csak kérdem..."
Ó, biztosan talál számtalan olyan lózungokkal teli review-et, ami az önigazolását alátámasztja. Audiophifila bugyraiban sok ám a mesemondó, akiket főként kereskedelmi érdekek vezérelnek, hitelesen alátámasztott tények nélkül. Például, mostanában ott van a TPA6120 "gyűlölködők" csoportja, akik szerint, ami ezzel készül az egyenesen sz@r. 2010- 2016-ig kb. mindenki szerette, odáig voltak érte meg vissza, lefosták a bokájukat, de hiába kiválóan teljesít ez a modul, mostanra egyre olcsóbb lett. Ahogy olcsóbb lett a chip, úgy a hírneve is egyenes arányban egyre rosszabb lett. Ez eklatáns példája az audiophooliának. Röviden, akármilyen jó lehet egy fejes (vagy bármi) ha túlságosan proli ára van. Kíváncsi lennék ha egy 3000$-os fejhallgató ára csak 300$ lenne, a 300$-os meg 3000$ lenne, vajon ugyan azt a besorolást, kategóriát, értékelést kapná a tesztelőktől? (tisztelet a kivételnek) Kábelekről, egyéb mókusvakításokról, csalókról nem is beszélve... Próbáltam, finoman fogalmazni.
-
Remus389
veterán
válasz Ba cy lus #105435 üzenetére
De nem vagyok olyan helyzetben, illetve 1-2 hónapra előre gondolkodnék amúgy is, tehát nem azonnal kellene a pénz. Végső esetben cserébe vagy részleges cserébe is belemennék, mármint adhat egy korszerűbb számítógépet pl, ami nekem van az egy őskövület
Amúgy egy egész EU-t sújtó komoly válság bőven benne van a pakliban, elég lenne csak Németországnak bajba kerülni, az húzná maga után le egész Európát.
Hát, minden embernek más a háttere, csóringer még lehetek (minden relatív, attől függ miben és kihez képest), de éhen halni nem hiszem hogy fogok
[ Szerkesztve ]
-
Ba cy lus
addikt
válasz Remus389 #105434 üzenetére
Év elején az ilyen 40-100k-s fejhallgatókat elég sokáig tartott eladni, akár hónapokba is beletelt, még ha reális is volt az ár. Ha valakinek kajára kell a pénz azonnal, az nehéz gazdasági helyzetben jócskán áron alul fogja eladni a fejhallgatóját, nem pedig hetekig-hónapokig próbálkozni.
Amúgy egy egész EU-t sújtó komoly válság bőven benne van a pakliban, elég lenne csak Németországnak bajba kerülni, az húzná maga után le egész Európát.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz emiki6 #105431 üzenetére
Ez már egy nagyon elméleti dolog, hogy az EU-ban mindenki annyira full lecsórósodik, annyira hogy ne lenne olyan senki aki ki tudna adni kb fél millió Ft-nyi eurót vagy koronát az Audio-Technica csúcstípusáért. Vagy akár Ft-ot is.
De látod, te is ódzkodsz annyit költeni meghajtásra, mint illene, hiába nem sajnáltad drága fejesre a pénzt. Elég jó a DAC és az AMP is alatta, nem tudom miről beszélsz. Olyan cuccokat nyílván nem rakok alá, amiket a Susvara vagy az Abyss alá szoktak pakolni, nincs is értelme.
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz Dorien #105432 üzenetére
Meg igazából endgame amit megtartasz és rendszeresen hallgatsz örömmel, árától függetlenül.
A phoenix nekem earbudban endgame, mert nem akarok se többet költeni earbudra, se próbálgatni másokat, ez elég jó.
Fejesben a quad mindenképp endgame nekem. Árban is max közeli és hangban is elég jó. Bár egy másik fejest nézek majd szerintem mellé, ami ad némi változatosságot, ami valamiben jobb. (A hd600 erős versenyző ilyen tekintetben.)
-
Dorien
veterán
válasz emiki6 #105431 üzenetére
"Végállomás az, mikor minden ami felette van már "nem ér annyit". Ez anyagi helyzet és értékrend kérdése is."
100e Ft feletti használt fejesekre ez nálam hatványozottan igaz. Viszont 100e Ft alatt szerencsére nagyon sok "gondolkodós" darab van, ahol a kapott élmény bőven megér néhány Deákigazolványt."Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
emiki6
veterán
válasz Remus389 #105429 üzenetére
Minél rosszabb az általános helyzet, annál jobban csökken az igény drága fejhallgatókra, pláne olcsó fejhallgatókra, annál eladhatatlanabb lesz.
A végállomás fejes értékének legtöbbször lélektani határa is van. Lehetne több pénzem x év múlva, de ahhoz elcseszett gazdag kéne legyek, hogy akar csak felmerüljön a kérdés, hogy high-end fejest vegyek. De látod, te is ódzkodsz annyit költeni meghajtásra, mint illene, hiába nem sajnáltad drága fejesre a pénzt.
Végállomás az, mikor minden ami felette van már "nem ér annyit". Ez anyagi helyzet és értékrend kérdése is.
Nagyon magadból indulsz ki, vagyunk akik azt mondjuk, hogy soha és az úgy is marad, mert "annyit sosem fog érni" nekünk, mint amennyibe kerül, de nem is nekünk létezik a termék."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Ba cy lus
addikt
válasz Remus389 #105423 üzenetére
Minek megtartani a régit, minek porosodjon az ott, ha az új jobb? Eladom, így visszajön a pénzem jó része, ennyi.
Ehhez még annyit, hogy ez valójában egy szint felett ritkán ilyen egyértelmű, hogy adott fejhallgató jobb, nem pedig csak egy neki (na meg az ízlésednek) megfelelőbb láncban hallottad. Nem véletlen nem adtam el a HE560-at, mert ha minden tekintetben soha nem is tudna a HD650 fölé nőni (ahogy a HD650 sem képes erre vele szemben), később lehet, hogy egy másik erősítő-dac páros összességében az ő javára billenti a mérleg nyelvét. Plusz tudok váltani másra is otthon, ha épp másra vágyom, nem feltétlenül kell ehhez újat vennem. Egyébként erre jó lehet a többféle párna is. Nameg az opampok, csövek cseréjével való játszadozás.
Mert sokszor ennyi is elég az újdonság iránti vágy kielégítésére, és hosszú távon ez olcsóbb, mint meghallgatni egy még drágább fejhallgatót - ami talán nem is jobb, csak jobb körülmények között zenélt, amit elsődlegesen az ára indokol, hogy neki az "kell" -, aztán arra kiegészíteni, utána az maga után vonzza általában a DAC és erősítő cseréjét is, aztán persze kell a drága kábel, "mert ez már az a szint, hogy megérdemli".[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
-
emiki6
veterán
válasz Remus389 #105425 üzenetére
Ha már neked is vajaskenyérre kéne a pénz, akkor szerinted találnál bárkit, aki értelmes összeget fizetne mondjuk a fejesedért, bárkit, aki egy akkora válságban akarna beruházni egy nagyobb értékű eszközre, ahelyett, hogy ő is vajaskenyérre tenne félre?
-
stellaz
veterán
Végállomás fejes: szerintem akinek a zenehallgatás a hobbija, annak ott a végállomás fejes, amivel már tud elmélyülten zenét hallgatni, szívesen is teszi vele és nincs zavaró hibája vagy hiányossága. Inspirálja a zenehallgatást.
Akinek pedig inkább a fejesezés a hobbija, mint műszaki eszköz, annak ilyen értelemben soha nem lesz végállomás fejese, mert a hobbi lényege az eszközök kipróbálása, tuningolása, stb. A zenehallgatás itt inkább egy visszacsatolásnak felel meg.
És ezek nyilván keveredhetnek is.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz Remus389 #105425 üzenetére
"Általában az Audio cuccok jól tartják az értéküket."
Fejhallgatók kapcsán ennek pont az ellenkezőjét tapasztalom. Max akkor adod el jó áron, ha egyébként is olcsóbban sikerült venned pl. akcióban, és nem is nyúzod agyon.
Aztán ott van az, amivel jellemzően korábban a mobilokkal kapcsolatban találkoztam, hogy mire eladnám a fejest, lemegy az új ára drasztikusan. Én ezt pl. az OneOdio Monitor 80-assal tapasztaltam, de ott van a Hifiman HE400SE is, ami aliról gyakorlatilag már gombokért beszerezhető. Ha esetleg meg marad valami "haszon", azt meg eliviszi az infláció.[ Szerkesztve ]
-
Ba cy lus
addikt
válasz Remus389 #105423 üzenetére
Fejhallgatókon (és hozzávalókon) kívül még akad "néhány" dolog, amibe önteni lehet a pénzt...
Mellesleg lehet még itt olyan válság, hogy örülsz, ha kaját tudsz venni, és sírni fogsz rajta, hogy néhány éve azon izgultál, hallani-e, hogy az egyik felvételen a zenész megvakarja a fejét, és hogy kihallani-e, hogy kopasz, mer' ha nem, akkor megkellvenniaháromszázezreskábelt. Ismerjük el, ezek nem igazi gondok.[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz CoroStar86 #105422 üzenetére
Most komolyan gondolod, 5 év múlva is ugyanígy fogod gondolni az a nem biztos.
Amúgy addigra 1500 euro sem fog annyit érni, az infláció miatt.
Nyílván több pénzed is lesz, remélhetőleg, valamire el kell szórni, nem?
A másik az, hogy lecseréled, tehát a régit meg eladod, így a különbözet messze lesz 1500 eurotól. Én is eladtam a régit, és csak a különbözetet fizettem.Minek megtartani a régit, minek porosodjon az ott, ha az új jobb? Eladom, így visszajön a pénzem jó része, ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
CoroStar86
aktív tag
Az mondjuk tényleg igaz nálam is, hogy ami vásárláskor még besza-behu élmény, 2-3 év múlva "elkopik" és lehet készülni egy újabb vagyon elszórására... Azt a végállomást azért komolyan gondolom. Elhiszem, hogy minőségben mindig van feljebb, de árban is és kb 1500 euronál többet elvből nem adok már ki fejesre.
-
Ba cy lus
addikt
válasz Remus389 #105418 üzenetére
Fejben dől el. Egy DT880 is lehet végállomás, ha úgy döntöttél, és erős vagy, nem csábulsz el. Ellenben nincs olyan lánc, aminél ne hallanál vagy jobbat, vagy csak adott időben tetszetősebbet, mert az neked akkor új/más. A végállomás fejben van, az egy hozzáállás, hogy tudod, hogy van (esetleg) jobb, de lesz*rod, másra koncentrálsz az életben, vagy új zenék felfedezésével kötöd le magad stb.
-
Remus389
veterán
válasz CoroStar86 #105403 üzenetére
Sennheiser HD800S, Focal Clear/ Mg/Mg Pro, Meze 108 Pro, Hifiman Arya Stealth. Mindnél játszik a kábelcsere, ha úgy van. Végállomást keresek.
A végállomás kifejezéssel óvatosan, mert lehet mondjuk megveszed a Hifiman Arya-t, elégedett vagy vele, de eltelik pár év és valahol\valakinél kipróbálod mondjuk a HE1000SE-t, persze addigra több pénzed is lesz, és akkor miért ne? Akkor már rögtön nem a Hifiman Arya lesz a végállomás.
Én ugyanígy voltam a HD800S-sel, azt hittem hogy az a végállomás, 3,5 év után lett belőle Audio-Technica ADX5000, nagyon tetszik de már bölcsen nem mondom azt hogy ez a végállomás, mert ki tudja. Azért remélem ez is megmarad legalább 3,5 évig.
[ Szerkesztve ]
-
CoroStar86
aktív tag
Nem állítottam semmit, csak feltételeztem valamit. Ahhoz is hozzátettem, hogy nem túl valószínű. Erre mindenki röhög meg gúnyolódik.... Taps a nagyérdeműnek!
-
darvinya
titán
Ha már kábel, egy kis bele vau.
Ugye kábelt bejárati marhaság, ugyanis a fizikai változást önmagában nem módosítható, mikor határáig használjuk.
És itt jön a kérdés, hogy a gyártók alul tervezi kábelt?
-IGEN!
Mert túl töltéskor megváltozik anyagszerkezette.
Változás lép fel?
-NEM!
Anyagát túl hevítődik.
Pont, mikor túl biztosított lakás hálózatnál, és szépen felgyújtja a lakást.Persze itt nem erről van szó, csak romlik…romlik az anyagszerkezette, s 1x csak megszakadt magától.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz CoroStar86 #105404 üzenetére
Ne hallgass a károgókra. Tessék annyi pénzt költeni vezetékre, amennyit tudsz. De ne fejetsd el bejártani. Legalább 200 óra tuti kell neki. És utána várjuk a beszámolót a +70%-ról.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
"Természetesen, ha duplázza az élményt. Persze nem túl valószínű, de ha +100% árért ad mondjuk +70%-ot, nekem már megéri..."
LOL
stellaz: Az Ananda kábelét lecseréltem volna, ha megtartom, az annyira kritikán aluli fosch volt.
[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
stellaz
veterán
válasz CoroStar86 #105410 üzenetére
Igazad van, ne dőlj be az ügyeskedő gyártóknak, vegyél csak több százezerért kábelt
[ Szerkesztve ]
-
Ba cy lus
addikt
Szerintem a kérdés az, hogy a kábel árát a fejhallgatóéhoz téve nem kapsz-e egy annyival jobb fejhallgatót, hogy az olcsóbb/rosszabb fejhallgató már semmiképp sem szólhat jobban.
-
RetepNyaraB
veterán
Grado. Cable problem solved.
Ja és valamelyik előzőhöz: még sosem hallottam újrakevert felvételt, ami ne lett volna rosszabb az eredetinél."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
CoroStar86
aktív tag
"(amihez amúgy nyilvánvalóan adnak teljesen jó kábelt)" - már azt hittem, én vagyok a teljesen naiv audiofil... Szerinted tényleg mindegyik fejeshez a legjobb kábelt adják a gyártók? Alapáron? És én vagyok naiv?
-
stellaz
veterán
válasz CoroStar86 #105408 üzenetére
"De amúgy ésszerű keretek között hajlandó lennék rá költeni. "
Szerinted a többszázezres fejhallgató árát (amihez amúgy nyilvánvalóan adnak teljesen jó kábelt) még egyszer rákölteni egy kábelre, az mennyire van az észszerű keretek között? A 100 és 70 % szerintem minimum egy, de inkább 2 nagyságrendi tévedés a hang szempontjából. Ahogy a többiek írták, ha nem jó a gyári kábel mérete, puhasága, kinézete, akkor tudsz nézni egy neked jobban tetszőt, kényelmesebbet, esetleg picikét másabb (nem feltétlenül jobb) karakterű hangot adót, de szerintem nagyjából ennyit tudsz kihozni belőle.
Vagy vegyél egy Gradot. annál nem lehet kábelt cserélni, aztán a probléma meg van oldva[ Szerkesztve ]
-
CoroStar86
aktív tag
válasz bala6120 #105406 üzenetére
Nem feltétlenül akarok én mindenből extrát. Ha a gyári kábele is minőségi, az csak még jobb. De amúgy ésszerű keretek között hajlandó lennék rá költeni. Mint mondtam, végállomást keresek. Nyitottat és zártat. Az a "baj", hogy jelenleg a motor túl erős a kasznihoz. A TMP stack egyértelműen túllépte a HD560S határait. Alacsony hangerőn még oké, de közepesen és feljebb már elvérzik. Azon kívül itt már nagyon számít a zenei anyag mastere. Charlie összes vagy Prodigy első album, mind perfekt, de az elmúlt 20 év majdnem minden metal albuma pl. katasztrófa. Még a Slipknot - Iowa is, amit pedig a Sound Cityben kevertek. Sőt, az újrakevert 24/96 Iowa még xarabb, mint az eredeti...
-
Zoliee
senior tag
válasz bala6120 #105406 üzenetére
Pontosan.
Továbbá számomra fontos még a súlya, és az anyagminősége mellett az is, hogy a kábelnek ne legyen "memóriája".
Vagyis hajlítása esetén ne úgy viselkedjen, mint egy drót, hanem mint egy cérna.
Úgy néz ki megtartom, ezért a dt1770 is kap egy FAW kábelt, szörnyű a gyárija.[ Szerkesztve ]
-
bala6120
senior tag
Nem kell olyan sokban gondolkodni... A gyári kábele minden apró mozgást bevisz a fejesbe, a levegővételt is, ahogy a ruhádhoz ér. Engem nagyon zavart.
[ Szerkesztve ]
-
Zoliee
senior tag
válasz CoroStar86 #105403 üzenetére
Háát ezek mind más tónus/karakter/előnyök/hátrányok/erősségek.
Sok sikert, hogy megtaláld a számodra tetszőt!Szerk a kábel témához: számszerűsíteni lehetetlen, de talán többet vársz, mint amit fogsz kapni szvsz.
[ Szerkesztve ]
-
CoroStar86
aktív tag
válasz stellaz #105402 üzenetére
Természetesen, ha duplázza az élményt. Persze nem túl valószínű, de ha +100% árért ad mondjuk +70%-ot, nekem már megéri. Erre mondjuk kevés az esély, ezért is kérdeztem, hátha valaki személyes tapasztalatok alapján jobban tudja. A minőségi custom kábelek amúgy minden körülmények között aranyárban vannak, nyilván nem hozzák az áruk értékét minőségben, de ha valaki ki szeretné maxolni a fejesét, talán jól jöhetnek.
-
stellaz
veterán
válasz CoroStar86 #105400 üzenetére
"És érdemes a fejes árát még kábelre is költeni? Megteszem, ha megéri, csak kérdem..."
De őszintén, józan ésszel felmérve, milyen együttállás esetén érhetné meg? -
Zoliee
senior tag
válasz CoroStar86 #105400 üzenetére
És mi a terv, mi piszkálja a fantáziád nyitottban?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tőzsde és gazdaság
- Revolut
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T470, 14" FHD IPS, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1
- Lenovo Thinkpad T470, 14"HD, i5-6200U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év gara
- Lenovo Thinkpad T460, 14"HD/FHD, i5-6200U CPU, 8GB RAM, 256GB SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év garanc
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500