-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Remus389
veterán
válasz Bogyó bá' #102398 üzenetére
Én pedig 460-ért vettem, így arányaiban nekem a Dekoni párna nem olyan drága. Egy ilyen fejes megérdemel egy ilyen párnát. Majd elviszem fejhallgatós találkozóra, ahol az egyik kedvenc lesz, vagy a kedvenc.
De valóban, nehéz kiadni annyi pénzt párnákra, ha maga a fejes is hasonló áron volt.
A velúr párnákat pedig szerintem nem lesz lehetetlen eladni, pláne ha általánosságban megdrágul ez is.
Aminek örülök, hogy ma viszik a G103S-t és két hete elvitték a HD800S-t a meghirdetett áron. Az számít, nem ezek az apróságok.
-
fericske
addikt
válasz Ba cy lus #102392 üzenetére
A párnacserék hatásai különböző fejhallgatókra más és más.
Tehát nem lehet ráhúzni minden fejesre és párnára, hogy a párnamagasitás kevesebb mélyet és több magast eredményez.
A dt860 és a k550-nél is párnamagasitással növeltem a mélyeket. Mindkettőnél saját párnáját vastagitottam.
A dt860-nál kicsit a magasból is visszább vett a párnaemelés.
A k550-nél V karakter növekedett, vonult hátrább a közép, miközben a mélyek mennyisége nőtt, a magasaké nem változott, csak vékonyabb lett.Az itt tárgyalt hibrid Dekoni van nekem is.
A Pandorán világosit valamennyit, sokat elvesz a mélyekből, rontja kicsit a magasak minőségét, mennyiségén nem változtat.
A Quad-on viszont sötétit, elvesz a magasakból és kicsit vastagitja a hangzást.#102395Remus389
Ezzel a párnával ugyanaz a tapasztalat Repetnyarab dt550-én is amit irtál, meg amit Bogyó bá' idézett "embere" is ir.Nekem kicsit jobban hangzott a dt550 a dekoni-val, mint azzal ami rajta volt, de ugye nem én hallgatom azt a fejest
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
Remus389
veterán
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Remus389 #102393 üzenetére
Ahhoz túl sokba kerül a Dekoni, hogy kísérletezzek. Ha igaz a lengyel fickó írása, akkor pont azt veszíteném el, amiért egyáltalán megvettem, amiért imádom ezt a fejest: a hihetetlenül precíz térleképzését. Vagy nem hallgatok fejhallgatón bizonyos műfajokat (napközben a hangszórós cuccom szól a tunerről, csak este fejhallgatózom amúgyis), vagy az erősítőmön "igazítok" egy kicsit, hogy kellemesebb legyen. Az nem kerül pénzbe, és időtöltésnek sem utolsó.
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Remus389
veterán
válasz Ba cy lus #102394 üzenetére
Elhiszem, én viszont "ferde" párnákat vettem, vagyis a gyárihoz képest elől vékonyabb, hátul pedig vastagabb. Mindenesetre én úgy érzem, nőtt a basszus és csökkentek a magasak, ami ennél a fejhallgatónál alapvetően jó dolog, kissé kibalanszírozta. Valószínűleg a bőr is közrejátszik ebben.
Amúgy a "ferde" párnák lényege szerintem, hogy az ember füle is szögben áll végülis, tehát direktbe megy a hang.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz Bogyó bá' #102391 üzenetére
Az az igazság, hogy ki kell próbálni. Ahány ember annyi vélemény, ahogy Ba cy lus is írja.
Teljesen mást állít amit én és a youtube gondolunk, vagy érzünk.Végülis, szerintem, ha nem válna be, nem olyan lehetetlen eladni a hardveraprón egy jó dekoni párnát a népszerű DT990 modelre, gondolom az a DT880-asra is jó, talán a DT770-esre is. Pláne ha bőr. Persze néhány ezer Ft veszteséggel, de legalább kipróbálta az ember.
Nekem sokkal nehezebb lenne eladni, mert ritkább fejesekre jó, amit vettem. Talán a velúrt majd megpróbálom eladni, eleve a hibridet kellett volna megvennem, de hát saját kárán tanul az ember.
-
Ba cy lus
addikt
válasz Remus389 #102389 üzenetére
Amit állítasz az pont az ellenkezője annak, amit tapasztaltam és amit a youtube mond
Örülök, de hosszú évek tapasztalata itt errefelé, hogy a nagyobb fül-driver távolság több magast jelent, a kisebb pedig kevesebbet.
Mi itt, ebben a topikban rengetegszer kipróbáltunk különböző párnákat különböző fejhallgatókon, és nem el akarunk adni valamit, mint a kedvenc youtube-os videóidban a kedvenc "tesztelőid". Érdekes, a DT770 magasa is mindig csökkent, ahogy lapult a párna az évek folyamán, és mikor felkerült a gyári új, rögtön lehetett hallani, mennyivel jobban szúrnak a magas hangok. Mit gondolsz, a fejhallgató bejáratódása miről szól? Jórészt a párna betöréséről, fejformádhoz való idomulásáról.[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Remus389 #102389 üzenetére
Köszi ennek lehet majd hasznát veszem. A 600ohmos DT-990 Edition is csak akusztikus hangszereken, klasszikus zenén, Jazz-en tündököl, a mai popzenék többségén az enyém is "szúr", pedig jól illesztett csövessel hajtom.
Bár pont a DT-990 Dekoni párnáról találtam igen rossz véleményt (bocsi, guglival fordítottam):
"Bár a fülpárnák kényelmesek és jól kidolgozottak (DEKONI – magas színvonal), alapjaiban változtatják meg a hangteljesítményt (DT 990). Eltűnik a hang szélessége és a felvétel tere (kategóriák, amelyekben kiválóak ezek az egyszerű és olcsó fejhallgatók). Hiányzik az a hangtisztaság, tisztaság és egyfajta hangátlátszóság is, amire ezek a fejhallgatók képesek. Az eredeti fülkagylók szerkezetileg és anyagilag egyértelműen jól hangoltak. Ebben az esetben a drága DEKONI sajnos határozottan nem ajánlott."
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz Ba cy lus #102388 üzenetére
A magasabb párna általában több magast jelent
Amit állítasz az pont az ellenkezője annak, amit tapasztaltam és amit a youtube mond [link]
De amúgy DT990 esetén pont van erre megfelelő videó: [link]
Nekem volt DT990-asom egy ideig és EQ-ztam, mert másképp fájtak a magasai.
Lehet segített volna rajta egy megfelelő párna.[ Szerkesztve ]
-
Ba cy lus
addikt
válasz Remus389 #102386 üzenetére
A magasabb párna általában több magast jelent, de igazából az számít, hogy a fejen, a pánt nyomóerejének hatására milyen távolságra kerül a fül a drivertől. A Sennheiser az idők folyamán így világosított a HD600/650 hangján, hogy a párna keményebbé vált, kevésbé nyomódik össze.
A DT990-re olyan párna kellene semlegesebb hang céljából, ami kisebb fül-driver távolságot eredményez, és kicsit kevésbé szigetel, mint az EDT990V. Egy műbőr párna, ha az jól szigetel, mint az EDT770S, a mélyet emeli meg extrém mértékben, amit megintcsak szegény közép szenved meg legjobban.
Vintage DT880-ra jó az EDT770V (és EDT770S), mert gyárilag ilyen jobban szigetelő párnára volt hangolva, ezzel szemben a vintage DT990-re csak az EDT990V jöhet szóba, de a valóságban már az is sok, mivel a gyári párnájának a belső fele "szúnyoghálós".
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz Remus389 #102386 üzenetére
Amúgy meg érkezik hozzá a HD800S-nél már bevált aliexpress-es ezüst kábel, 1.25 méteres. [link]
Leheletnyivel több részletet várok és talán picit világosítja, de szerintem kellemes módon.
Ha meglesz, szerintem majd leutazom és ismét, de ezúttal részletesen (kifejezetten erre a kettőre koncentrálva) összevetjük a Susvarával
Ha megtörténik, majd írok róla és nem csak a saját véleményemet írom le, hanem a Susvara tulajdonos véleményét is.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
Az előző párnák sikere [link] után megrendeltem és kipróbáltam a hibrid Dekoni párnákat is. [link]
Tetszik az anyaghasználat, a finom, puha bőr és igen jól mutat a fejhallgatón. A fejemmel érintkező része kellemes velúr, nem fogok izzadni. Kényelmes a fejes a Dekoni párnákkal.
Ismét kicsit emelkedett a basszus, kicsit csökkentek a magas hangok. Most már szinte semlegesnek mondható a fejes. Ki lett egyenlítve. A tér talán leheletnyivel csökkent, de nem bánom.
Amúgy hasonló párnát én a Beyerdynamic DT900-re tennék, hogy lejjebb vegye a magasakat és emelje a basszust. Bár az annyira világos fejes volt, hogy lehet arra a full bőr lenne a jó, vagy legalábbis a lyukacsos bőr.
Minél több a párnán a bőr és minél vastagabb maga a párna, az emeli a basszust és lejjebb veszi a magasakat. A tér is nő, ha vastagabb a párna.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz Molydeus #102382 üzenetére
Focal Spirit One S [link] (Nem tudni, hogy vállal-e nemzetközi postázást.)
Ez is inkább over-ear, mint supra. Egyszerűen imádtam, amíg nálam volt. Most barátnőm használja.[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Ba cy lus
addikt
válasz bitrograde #102376 üzenetére
Változó ez, most késő este a HE560 nyűgöz le jobban. Ráadásul akusztikus zenével: flamencóval és jazz-zel. Ezt is bűn lenne eladni.
A HE560 nehéz ügy, mert Focuspad-A-val tényleg simább. De sziszeg vele. A közép is vékonyabb, a basszus sem olyan lenyűgöző, miközben valahogy súlytalanabb a mélyközép is. Ezért mindig visszarakom a Focuspadot, pedig kitartóan próbálkozom, mert kéne a Focuspad-A simasága is.
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz HUfantom #102380 üzenetére
Volt egy cimborám, aki annyira tudott horgászni, hogy (nem) kis túlzással, ha egy buszmegállóban eldobta a csalit, akkor is fogott halat. Na, ugyanez a helyzet az M40X fülpárnával, azt minenhol kapsz.
Ha jó a gyári, akkor maradj annál inkább.[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok!
Sajnos 1.5 után kezd szertefoszlani az audio-technica ATH-M40X fejhallgatóm a párnázás.
A gyárin kívül tudtok valami mást ajánlani ?Köszönöm szépen előre is.
“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
P1eTr0
aktív tag
Sziasztok!
Nem találtam jobb helyet a kérdésemre, illetve a témában sem láttam megfelelő hozzászólást, szóval most itt vagyok
Van egy Sennheiser HD435 fülesem, amit hosszú "pihenő" után újra elővettem, felvettem. Sajnos éreztem, hogy valami nem okés, így utánajártam a dolgoknak. Sajnos a fülpárnából a szivacs (?) eltűnt (vagy inkább "összeállt"). A maradékot kivettem, így a szövet most üres.
Neten kerestem csere alkatrészt hozzá, de sajnos csak bőr kivitelüt találtam, azt pedig nem annyira szeretem. Mivel lehetne ezt a szivacsot pótolni? Vagy esetleg lehet ehhez a típushoz valahol pótalkatrészt kapni? Eddig nem találtam, de lehet nem vagyok elég ügyes...
Minden ötletet szívesen fogadok, mert amúgy szerettem ezt a fejhallgatót.
Köszönöm szépen előre is.
Normális vagyok. Megmondták a hangok is.
-
bitrograde
senior tag
válasz Ba cy lus #102372 üzenetére
Ha tetszik a 650 és a HE-560 is, és Audeze-t szeretnél, akkor szerintem az LCD-2 Classic felett keress. Remélem, a szimmetrikus kábel beválik. Ha teheted, hallgasd meg OTL-ről is a Sennt.
Én is hallgattam egy kicsit a HE-400S-t, és FAW szimmetrikussal a Jotunheimről nem volt rossz, ahogyan hasonló módon a gyerek DAP-járól sem a szimmetrikus kimeneten, popzenén főleg. De igazi skálázódásról, legalábbis annyira hallhatóan és meglepően, mint a HD250 vagy a HD540 esetében, nem tudok beszámolni. -
Dhampir
félisten
válasz darvinya #102364 üzenetére
Ránézésre ez az oválisabb forma nem nagyon jön be, habár a kialakítás méretétől is függ.
A jelenlegi Creative Aurvana Live! SE sem szép kör formájú, viszont lehetne nagyobb, mert gyakran kell igazgatni, kissé nyomja a fülemet. Kényelmes kialakítású, valahogyan mégis a fülem formájához nem passzol jól.
A hangzása viszont nagyon tetszik, és a kis USB-re köthető Creative Sound Blaster PLAY!-el is olyan részleteket nyújt, amit például a kicsi Koss Porta Proval eddig nem lehetett kihallani. Egy film megnézése is moziszerű élményt nyújt a CMSS 3D bekapcsolásával.Például az OneOdio Monitor 60 lehetséges, hogy már valamivel nagyobb méretű és jobban illeszkedne, de ez vagy hasonló, annál is komolyabb fejhallgató beszerzése még nagyon a "jövő zenéje".
-
Dorien
veterán
válasz Ba cy lus #102372 üzenetére
Nálam most a black silk screen-es HD600-ból trombitál Ibrahim Maalouf. [link] [link] [link]
(A Final Sonorous III-at adtam érte 2 féle párnával.)
Kapott új fejpántpárnát, kinyomkodtam az egyik rácson lévő horpadást és én is boldog vagyok a hangjával. Emlékeim szerint a HD580 Jubilee sem volt jobb..."Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Ba cy lus
addikt
Na, én szépen rászoktam a HD650-re, zenehallgatáshoz fel sem teszek mást hetek óta. Kíváncsian várom a szimmetrikus kábelt. Érdekes kérdés, mi lesz így a többi fejhallgatóm sorsa. A DT880-at nem adom el, mert akarom hallani valami csövessel. A HE400SE felesleges. A HE560-nak talán még nem hallottam a teljes potenciálját, bár ez valószínűleg áll a HD650-re is. Az is lehet, hogy Hifiman helyett Audeze-ben kéne gondolkodnom, ha már planár. Vagy nem gondolkodni semmiben, csak élvezni a zenét.
-
darvinya
titán
válasz Gzula[HUN] #102369 üzenetére
Nem tudsz mit tenni, ABS műanyagból nem lesz jobb.
Akril öntvény meg macerás lenne.
Nekem még mindig meg van Pro 50-es, amin most hálós párna van.
Van hozzá lyukas párna is, amihez van háló.
Van 2pár bőr párna.A71D csak kíváncsiságom miatt vettem meg.
Az már látható, hogy hangja inkább kiegyenlített, s hosszú viselésre alakították ki.
Mert más a párna belseje, fejpánt fejtető része, mint A70-től.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Ba cy lus
addikt
[link], mert rég ajánlottam zenét.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz darvinya #102368 üzenetére
A cégnél én a Monitor 60-ast nyúzom. Annó még az oneodio.de oldalról rendeltem, amikor megjelent (már nincs is meg csak a .com), azt hiszem olyan 40%-os árengedmény volt rá. Nagyjából annyiba került akkor, mint most egy Pro-50-es. De kb. nettó 1 év használat után már ott is előjött ez-az. A ragasztás is elengedte, most vezetékkötegelővel rögzítettem. Nem merek róla fényképet készíteni, mert még 10év múlva is az arcomba kapnám.
Meg 1-2 csavart is meg kellett rajta húzni, mert lazultak.[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
válasz Gzula[HUN] #102367 üzenetére
Vettem tartaléknak A71D-t.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
darvinya
titán
válasz RetepNyaraB #102365 üzenetére
Ez engem is, főleg BT5.0-ás.
Lehet nem ez a cég profilja, de ez minősítí céget, így tőle bármit venni…
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
darvinya
titán
Bocsánat, de ezt nem tudtam kihagyni.
Hol itt a hiba: [link]Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
RetepNyaraB
veterán
válasz :AMF: #102308 üzenetére
Na berendeltem a germán maesztrót. Próba cseresznye. Fericske elit hibrid Dekonija iszonyat kényelmes volt, a gyári csere a kanyarban sincs ehhez; de nekem nem tetsző irányba tolta a hangképet sajna. Pedig már csörgettem a
valutátdrága forintot a zsebemben. Viszont tapasztalásnak mindenképpen érdekes és köszi érte"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Ludovicus
aktív tag
válasz bitrograde #102359 üzenetére
Köszi, kipróbálom, az ára sem vészes
-
Joco_77
senior tag
válasz Genji #102356 üzenetére
Én nagyon sokat olvasgattam, és mivel főleg játékra akarod használni nagyon bátran ajánlom a 700 pro 80ohm fejhallgatót(akár erősítő nélkül is).
Imádok minden egyes vele töltött percet...azóta más érzés gép elé ülni akár játszani akár zenét (Jazz) hallgatni.
Zárt(ahogy írtad az nálad követelmény), rohadtul kényelmes (1 perc után már nem tudod, hogy fejhallgató van a fejeden).
Az általad jelölt ársávba még épphogy belefér (vagy 5000 el kell megtoldani),
Kábelhossz is stimmel (3 méter asszem) hátrányként szokták emlegetni ennél a fejhallgatónál, hogy nem cserélhető.[ Szerkesztve ]
-
Ludovicus
aktív tag
HD650-hez milyen jól bevált hordozó tokot ajánlatok, jó ár-érték aránnyal?
-
Genji
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót? - Otthon
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni? - PC (főleg játék) + TV (filmek) - jó lenne alapból hosszú kábellel (~3m)
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg? Örülnék a 20k körülnek de ha ár/érték arány vagy a felsorolt elvárások indokolják fel tudok menni 50-60k-ig
4.) Új vagy használt? új
5.) Circumaural vagy supraaural? circumaural, kényelmesen legyen és eltakarja a LAPÁTFÜLeimet
6.) Zárt vagy nyitott? zárt (asszonnyt ne zavarjam éjszaka mikor alszik)
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar? nincs lülönösebb preferencia, kiegyensúlyzott lenne a legjobb
8.) Honnan vásárolnál? belfölön bárhol postán, személyesen bp (sok garancia nem hátrány)
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)? semmi komoly cucc : TV (LG OLED), PC (integrált hangkártya)
Köszi előre is! Viszonylag SOS a vétel.a splinter in your mind had called the dark wanting it all to fall apart
-
bala6120
senior tag
válasz Gzula[HUN] #102354 üzenetére
Köszi, akkor próba, rendelek én is nyárra.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz bala6120 #102353 üzenetére
Nem tudom, ilyenem még nem volt. Úgy tippelek, hogy a Gradora sötét lesz. De pár hét múlva okosabb leszek. Olyanom volt, aminek az oldala ,meg alul műbőr, belül meg plüss. Attól V hangzás erősödött alapvetően, de pl. az OneOdio Pro-50-es meg kiegyenlítettebb (mondjuk nem sokkal, de érezhetően) lett tőle. Szóval kiszámíthatatlan.
[ Szerkesztve ]
-
bala6120
senior tag
válasz Gzula[HUN] #102337 üzenetére
Mire lehet számítani hang vonatkozásában a "kis lyukas belül" használatakor nyitott, illetve zárt fejes esetén?
Nyáron lehet jobb lenne az izzadás miatt, mint a bőr. Ilyesmi az Edition XS párnája is, az tökéletes volt melegben is. -
Molydeus
őstag
A végét járja az AKG N60nc-m, mállik a műbőr fejpánt, ragadnak a gumiszerű bevonatok, eljárt felette az idő.
Nekem utazásra ez a vezetékes Supra megoldás felel meg legjobban, maradnék ezen a vonalon.
Gondoltam, egy jobb hang érdekében feláldoznám az AKG amúgy sem túl erős zajszűrését, ha találnék valamit, ami passzívan is elfogadhatóan izolál. Igazából mindkét irány érdekel, mert lehet, hogy amig nem találom meg a megfelelő zártat, addig otthon, éjszaka is használnám és nem akarom zavarni a feleségem.
Egy Aventho hogy teljesít ilyen téren?
Egy első verziós BTR5-tel használnám leginkább. Ugye jól gondolom, hogy nem érnének kellemetlen meglepetések a hangzásban?M.
-
gg72
veterán
válasz Gzula[HUN] #102349 üzenetére
Kösz. Az amazonról rendeltem meg inkább, az nekem biztosabb, ui. ha nem tetszik, 30 napon belül gonnd nélkül vissza tudom küldeni. Újracsomagoltat vettem (netto 91 eur+posta), de azokkal soha nem szokott gond lenni, a GDL3 is így jött, gyakorlatilag új volt, semmit sem vettem észre rajta.
HELLAFLUSH: Kösz neked is.
-
gg72
veterán
válasz Gzula[HUN] #102347 üzenetére
Az ATH-GDL3 megvan, nagyon szeretem, de azt a PC-n használom leginkább (online) tanításra és zenére egy Sharkoon DAC Pro S V2-vel. Mellé keresek a házimozi erősítőmhöz (Pioneer SC-LX87) fejest zenére és filmekhez.
Akkor megpróbálom az X2HR-t, a Yamaha MT5 gondolom amúgy is hasonló lenne az egyelőre megmaradó MT220-asomhoz.
-
Gzula[HUN]
addikt
Az X2HR nem kifelé ordibálós (ha hangosan hallgatod, az is szól azért kifelé), de nem is olyan középre hangolt, mint egy nyitott AT. Az egy teljesen más karakter.
A Audio Technica ATH-GDL3-al egyébként mi volt a gond? Én tuti azzal kezdenék valamint. Mint észre vettük, szabvány 4,4mm-es dugó van hozzá. Én tuti ahhoz csináltatnék valamin 4.4mm - 4.4mm costum (vagy DIY) kábelt, és keresnék hozzá valami szimmetrikus forrást. Lehet ezzel a kábellel adott esetben a mikrofon funkciót lehetne hanyagolni, de ha az kell, arra meg ott lenne a gyári "draót".
-
gg72
veterán
Tegnap megjött az Audio Technica AD700X, kényelmes és szépen is szól, de sajnos annyira kihallatszik minden, hogy pl. filmek esetén zavarja a családot és én elsősorban arra használnám, hogy esténként zenét hallgassak, filmezzek az ő zavarásuk nékül. A Yamaha MT220 esetén nyílván ez annyira nem észrvehető, így most ahhoz rendeltem fülpárnákat és fejpántot, nem adom el, megtartom. Egyelőre. :-)
Viszont a kisördög nem alszik és azért csak jó lenne egy új fejes (is), gondoltam kiróbálok egy MT5-öst, vagy mit javasolnátok zártban hasonló árkategóriában? A Fidelio X2HR is birizgálja a fantáziám, de nyitott lévén gondolom ott szintén kihallatszódna minden. -
Dhampir
félisten
válasz s4tch #102343 üzenetére
Köszi a tippet, néhány hozzászólást kidobott a kereső, habár sokkal okosabb nem lettem tőle, de valóban nem volt róla rossz vélemény.
Bogyó bá'
Akkor érdemes figyelgetni őket, hátha a nyuszi és a bari a festett tojások közé rejt egy ilyen csodaszerkentyűt vagy valami más jó ár-érték arányú DAC-olót.
[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
válasz Dhampir #102342 üzenetére
Ezt sajnos nem hallottam a fejes talin, de akinek jutott rá ideje, az mind jókat mondott róla. Az egy tuningolt példány volt; érdemes lehet megnézni a fejes tali topikban, hogy ki hozta magával, hátha tudja, milyen tuning van benne pontosan. Lehet, hogy ennek a topiknak a keresője is kidobná a megfelelő infókat.
-
Dhampir
félisten
válasz Bogyó bá' #102341 üzenetére
Köszönöm, hogy megírtad.
Amennyiben nem tévedek, ez tuningoláshoz lehet jó.
Ha jól látom, ez ugyanaz az FX-AUDIO DAC-X6, csak kicsit olcsóbban.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Dhampir #102340 üzenetére
A BKercso topiktárs által is javasolt filéres FXAUDIO X-6 (november végén 22k volt szállítással együtt): a DAC része nagyon jó alapból, a fejhallgató erősítője már nem annyira (bár tuningolható egy pár jumper áthelyezésével nagy ohmos fejhallgatókhoz).
De kapott egy combos tuningot: MKS kondik a bipolár elkó csatolók helyett, AD827N IC a kimenetére, és ami talán a legfontosabb: kapott egy magánál sokkal drágább analóg tápot, a megfelelő minőségi kábelezéssel és hálózati szűrővel együtt. Pöpec lett!
De hamarosan jön az utódja (8 napja rendeltem, de a kurva kis kínai nem hajlandó feladni! ), ehhez is jó lesz a drága analóg táp, direkt 12V-osat vettem. Bízom benne, hogy némi IC-tuning után jobb lesz a picikénél.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Gzula[HUN] #102337 üzenetére
Írtad, hogy "PC-ről hallgatva sincs "vödör" hangja" - na én most kíváncsiságból bedugtam a 600 ohmos Beyer DT990-et a PC-be, és jelentem: ennek így tipikus vödörhangja lett. Aztán átdugtam a kínai DAC fejhallgató portjába - "normálisan" szól, de picit kemény, picit "nazális". Megnyugtató volt vissza dugni a csöves rettenetembe, egész más világ.
-
Ba cy lus
addikt
válasz Joco_77 #102331 üzenetére
Egyelőre nem tervezek "erősítőt" hozzá, legtöbbször inkább halkítok kicsit mert túl hangosnak érzem PC vel.
Nem feltétlenül emiatt kell erősítő, hanem pl. a mélyek minősége miatt. Sokkal dinamikusabb egy valamire való fejhallgató erősítővel, mint alaplapi jack kimenetről.
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
addikt
Délelőtt írtam pár sort a Grado GW100-asról a vezeték nélküli tocsikban, ha valakit érdekel. Délutánom meg elment a párna tesztelésekkel. Az összes itthon lévő párnát rápróbáltam (nyilván mindegyik nagyobb volt 1-2 kivétellel), ami közös volt bennük, hogy aminek a belső része műbőrös volt, tökmindegy, a teteje műbőr vagy textil volt, sötétített rajta sokat. A legjobb hangzás az OneOdio Monitor 80-as párnájával jött össze, ott belül nagy lyukak vannak. Ezután jött ami teljesen textil/plüss kívül-belül. 2 párnát rendeltem hozzá. Mivel ilyen nagy belső lyukasat nem találtam, ezért maradt a totál plüss, meg egy olyan, ami kis lyukas belül. Ezeken kívül perforált bőrösön is gondolkodtam, de elvetettem, mert látszólag belül nem lyuggatott műbőr van. Aztán ha mégje jön be valamelyik, majd jó lesz a kisebbik fiam TDK-jára (méret ugyanaz, 70mm).
[ Szerkesztve ]
-
Digitalis
senior tag
válasz bitrograde #102332 üzenetére
Sőt, ez a hangmérnök srác tesztelte, illetve levelezett is velük. [link]
[ Szerkesztve ]
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
fericske
addikt
Igen.
A honlapjukon leirják a sztorit. -
gretzky77
veterán
Tudomásom szerint igen
Google Pixel 9 Pro & Fiio FF3 & fiio ka3 & Edifier Stax S3
-
Joco_77
senior tag
válasz Dhampir #102330 üzenetére
Eltelt egy hétvége, gondolom beszámolok... ez a 770 pro 80ohm tökéletes választás volt nekem...azt nem mondom milyen pl battlefield 1 ezni vele de számomra a zenék is "tökéletesen szólnak"....nem vagyok egy vájtfülű valaki , de ezt a "kis" mélykiemelést illetve amit írtatok a magasról korábban sokan az pont "tetszik" nekem. Ami nagyon tetszik (ezt is írta már valaki) az egész Fejhallgató prémiumérzetet kelt tényleg egy "tank"...fél nap (kis szünetekkel) használat sem volt fárasztó a fülemnek....imádom, kár hogy ennyire megy fel az ára, meglátjuk az évek meghálálják e majd ezt az árkülönbözetet ha értitek, hogy értem.
Egyelőre nem tervezek "erősítőt" hozzá, legtöbbször inkább halkítok kicsit mert túl hangosnak érzem PC vel. Főleg Jazzt hallgatok vele, de Metállal is próbáltam illetve Bluessal is(természetesen)... nagyon szépen elválnak a hangok, az én kommersz fülemnek a közép is... Utólag is nagyon köszönöm azoknak akik korábban írtak véleményt a fórumban erről a fülesről sokat segített számomra a választásban(illetve abban is, hogy hány Ohmos a megfelelő számomra).[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Ba cy lus #102328 üzenetére
Valszeg nem, mert elég vacak fülem van pont a kommersz magastartományban egy korai, füldugó nélküli Hobó koncertnek köszönhetően 6-8khz között van egy luk. 10khz felett meg már úgyis mindegy. Egyáltalán nem hallom pl. a mosogatógépet, ha készen van és csipog. Szóval ha valamire azt mondom van benne magas, akkor abban van
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Ba cy lus
addikt
válasz szakibá... #102327 üzenetére
Azzal a hálós DT990 párnával persze, hogy más (én is kipróbáltam vele), csak az nem az eredeti párna. Viszont a kollégának az eredeti párnával, illetve az EDT770S-sel olyan, amilyennek leírja, vagyis az mindenképpen egy másik revízió, nem lehet ugyanaz.
[ Szerkesztve ]
-
szakibá...
senior tag
válasz Ba cy lus #102325 üzenetére
A DT550 szerintem se magas hiányos, csak van határozottabb közepe az öreg 990-hez képest. Viszont én soha nem használtam műbőr párnával, csak olyannal, ami a 990-re is jó. Ekkor egy kicsit kevesebb a mélye, mint a 990-nek, vagyis számomra az 550 lineárisabb. Az 550 teljesen nyitottnak mondható hátrafelé, szemben a nagyobbak félig nyitott kivitelével. A műbőr párna nem tesz jót ennek a Beyer sorozatnak. (kivéve a 330-at, de az teljesen más konstrukció) Az 550 hangszóróját fejlesztették tovább a 770-990 vonalon.
[ Szerkesztve ]
Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!
-
Dorien
veterán
válasz Bogyó bá' #102322 üzenetére
Igen, csak nem ennyiért. Én inkább fejhallgatókat, fülpárnákat próbálgatok, mint elektronikákat, kábeleket. Nyilván utóbbiak is vissza tudják fogni a láncot, de itt a jól bevált dolgokat ritkán piszkálom.
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Ba cy lus
addikt
válasz RetepNyaraB #102324 üzenetére
Sok-sok fejhallgatót teszteltek akkor, egyidejűleg a DT550-nel, többek között a DT990-t. Nálam a DT550 még a HD650 mellett is magashiányosnak hat, amin már én is meglepődtem. A hifi magazinnál esélyes, hogy ugyanazt a revíziót fogták ki, amit én is. Miután a DT990-ből biztosan készült több revízió teljesen azonos megjelenéssel, de eltérő hangzással, nem elrugaszkodott feltételezés, hogy ez a Beyer más, akkortájt kiadott fejhallgatóinál is előfordulhatott.
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Ba cy lus #102311 üzenetére
Magashiányos dt550 
A hfm-ben anno nem szerették, arra emlékszem; de ők gyakorlatilag semmilyen fejest nem szerettek, alapból. Arra nem emlékeztem, hogy konkrétan mi volt vele a bajuk.
Ez viszont nem magashiányos, semmiképpen. Nincs is kellemetlen teteje, mint némely beyereknek.:AMF:@ Na akkor berendelek valahonnan egy nejlonzacskósat, az legalább nem kerül többe, mint a fejes.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
:AMF:
senior tag
válasz RetepNyaraB #102310 üzenetére
A felülete nem olyan nejlonos, mint az eredeti. Valamilyen habosított cucc (stretch foam foil). Nyilván vannak modernebb anyagból készült párnák, csak azokkal a hang is megváltozik.
-
Dorien
veterán
válasz Gzula[HUN] #102316 üzenetére
Jól van, de én azért betegebb vagyok nálad... (Behúztam az Austrian Audio Hi-X15-öst is, max. árában eladom.)
A Fidelio X2 gyári párna még OK, csak egyiken feljött a plüss borítás és vissza kéne ragasztani. Ezt meg is fogom tenni, de a kíváncsiság nagy úr.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz Dorien #102314 üzenetére
Nem rendeltem, csak elmentettem a hivatkozásokat későbbre (1 2). Egyelőre nem volt rá szükség. A TV nézős Sonymra rendeltem egy eredeti Pro-50-es párnát, a TAD-500-asra meg a piros-fekete Cloud párnát utoljára (még ősszel), azóta mást nem rendeltem. Holnap fogok a Gradora majd valamit nézni. Csütörtök-szombat a cégnél "teszeltem", de itthon még nem mertem az asszonynak megmutatni . Viszont holnap csak én leszek itthon, tudom a párnákat is próbálgatni hozzá. Valamit rendelek majd rá, egyelőre ezzel szemezek.
Aztán valami mosogatógépet kell taláni. Aztán "előkerülhet" a Grado is. De egyik régebbi fejes vsz. menni fog fel az apróra, túl sok lesz itthon már a nyitott.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
-
Dorien
veterán
válasz Gzula[HUN] #100533 üzenetére
Az én Fidelio X2 fejesem Gibson gyártású, mégsem ragasztott a párna hátulja. Ugyanúgy az a 4 pöcök tartja a párnát, mint az X2HR-en, X3-on. Lásd:
(Aminek nem volt cserélhető a párnája, az a Fidelio X1 volt.)Szóval vettem hozzá 3 féle párnát (Golden velvet, Velvet & leather, Flanel) eBay-ről ~15k-ért.
Kíváncsi vagyok, milyen lesz a hatásuk a hangra és mennyire fér el bennük a fülem...A Dekoni most egész emészthető áron van a Muzikernél, de elég vegyes a megítélésük hang szempontjából. A bőrt kihagynám, de a suede + elite velour így is 32k lenne.
Az ajánlott Aliexpress-es párnát megvetted végül? Milyen hatása van a hangra?
-
-
Ba cy lus
addikt
válasz RetepNyaraB #102303 üzenetére
Sajnos nincs ötletem. Az apámnál lévő DT550 határozottan magashiányos fejhallgató (ahogy azt a hfm teszt is írta anno), annak a párnájával volt a legjobb a nálam vendégségben lévő vintage DT880. Még ha lenne is tuti, kipróbált tippem DT550-hez párnára, akkor sem feltétlen segítene neked, ha tényleg egy másik revíziójáról van szó, ami ennyire másképp szól.
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
-
btraven
őstag
Meghallgattam a Monolith M565C-t elektronikus(szintetizátor) zenével is. Jól szól vele. Ugyanaz az effekt mint a komolyzenénél, hihetetlen módon szétszedi (szeparálja) a hangszereket. Ráadásul Sony CD->Marantz integrált fejes kimenetről ami mindig az egyik legkompresszáltabb/"egybeminden" hangzású volt.
-
:AMF:
senior tag
válasz RetepNyaraB #102299 üzenetére
Nekem DT880 van, annak is ilyen a gyári párnája. A gyári cserepárnát szerintem felejtsd el, semmi köze az eredeti párnához. Az eredetihez a German Maestro párnája hasonlít a legjobban. A DT880 is csak azzal szól normálisan, minden más felejtős. [link]
-
fericske
addikt
válasz RetepNyaraB #102303 üzenetére
-
Dorien
veterán
válasz bitrograde #102305 üzenetére
Azé' sok ganyét is gyárt a Sennheiser, nem hiába kapta a Szennyhejzer gúnynevet.
A Momentum 2 AE és a HD580 Jubilee viszont nagyon kellemes meglepetés volt."Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
bitrograde
senior tag
Lassan mindenki az igazhitre tér.
Hát még akkor mi lesz, ha kijön a 660S2? Az állítólag a legeslegeslegjobb mind közūl. -
Dorien
veterán
válasz Gzula[HUN] #102302 üzenetére
A HD580 Jubilee nagyon tetszett, így gondoltam kipróbálom a HD600-at is a Final III helyett. Az eladó meg épp zárt fejest keresett éjjelre.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Gzula[HUN] #102300 üzenetére
Én kifejezetten szeretem a hangzását, nem nagyon szeretném elváltoztatni. Ha több mély jön ki belőle az persze nem baj, de látom ennek ára a szűkülő középmagas. Az meg ne szűküljön.
Egyszerűen egy kényelmesebb párnára vágyom, mint a gyári rohasztós, olcsó műbőr. Ami ráadásul pár (3?) év alatt elkezdett megförmedni. Ha még jobban is szól, az bónusz. Rosszabb 40-80 dollárért ne legyen.Na majd Ba cy lus erre talál remélem.
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz Dorien #102301 üzenetére
Ami 1-2 napja volt fent aprón elég jó áron? Kíváncsi leszek a beszámolóra. Ezzel is jól járt valaki.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz Floydman #102298 üzenetére
A mosástól nem megy tönkre, csak pár napig szárítsd a felrakás előtt.
(Nekem is jön egy márvány mintás HD600 hamarosan... )"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla