Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kNG

    senior tag

    Sziasztok!

    Egy ideje már megfogalmazódott bennem egy gondolat, szeretném kicsit azon fórumtársak segítségét kérni, akiknek volt már tapasztalata az adott termékekkel.

    Az évek során kipróbáltam pár fejhallgatót, név szerint most egy HD559, K712 PRO, SR225i, K371 és AD700X tulaja vagyok. Tudom hogy szentségtörés és ezért kb. keresztre lehetne feszíteni, de egy ideje a HD559-et használom. Ennek több oka is van:

    - Kényelemes
    - Inoffenzív magas hangok
    - A középtartománya egészen tetszik (nyilván van benne bőven hiba a nagy mid bass hump miatt, de ilyen árkategóriában csodát ne várjon az ember :) anno 2. fejhallgatóként vettem)

    Lényegében akár munka közben, akár azon kívül órákon keresztül tudom hallgatni, bármiféle fáradtság nélkül. A legkisebb mértékben sem fáraszt le, vagy "idegesít" a zene. Egyre inkább úgy tűnik, hogy kissé érzékeny vagyok a magas hangokra...a HD559-nek keresem az utódját.

    Amit keresek:
    - Nagyon (!) pontos középtartomány
    - Enyhén (!) visszafogott, de részletes magas tartomány. S, SZ, T könyörgöm ne sziszegjen szúrjon, mert megőrülök. :D Illetve semmilyen egyéb szúró, sziszegő hang le negyen, legyen "finom", "selymes" a felsőtartomány.
    - Ne legyen full neutrális, "robothangú" fejhallgató, ne szedje szét apró darabokra a zenét, legyen zenei lehetőség szerint, legyen összefüggő a zenei produkció, de mindeközben kellőképp részletes.
    - Egy kicsit lehet combosabb a basszus (kicsi mid bass hump belefér)
    - Pontos imaging
    - Átlagos, vagy attól nagyobb soundstage

    A HD600/650/660S vonalon kezdtem el gondolkodni, de az imaginggel ha jól gondolom lenne némi probléma. :U De mindent ennyi pénzért nem adnak, így hajlandó lennék kompromisszumot kötni...

    A leírás alapján a felső hármasból melyiket ajánlanátok? (Az első tippem nekem a HD650/6xx lenne, de lehet teljesen rosszul gondolom.) Van-e esetleg valami a piacon, ami a fenti igényekre ezektől jobb lenne, hasonló árkategóriában? (Ha jól gondolom ami igazán jobb, az azért feljebb lenne, Audeze, vagy ZMF :D.) Hifiman Sundaran gondolkodtam , de az meg enyhén világosnak tűnik, lehet picit vékonyabb hangú is lehet, ilyen fejhallgatóm meg már van bőven. :)

    Segítségeteket válaszotokat előre is köszi! :R

    Mindenkinek jó hallgatózást! :)

    [ Szerkesztve ]

    MicroFluentAMP+DAC w. OPA BLUE, TMP Audio Ribbon IC, TMP Audio USB A-B, JDS LABS ATOM AMP + DAC, FiiO e10k, Sennheiser GSX 1000, Sennheiser HD560S, Grado SR 225i, AKG k712 PRO, AKG k371, Audio-Technica AD700X, Sennheiser HD 559, Sennheiser HD600, NO EQ! :)

Új hozzászólás Aktív témák