- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz TungurKnivur #99998 üzenetére
A Beyer DT770-es akár jó is lehet, de kell hozzá valami erőlködő. (Többihez se árt.) M20X-et nem ismerem, de a 30-as meg a 40-esnek van mély kiemelése, a 40-es azért egy jobb fejes.
Amire érdemes volna még rákeresned:
- Takstar Pro82
- AKG K361
- Használt Nad VisoHP50!!! -
Dorien
veterán
válasz TungurKnivur #99998 üzenetére
"Wherever you go - go with all your heart." --- commercial-free eclectic radio --- www.radioparadise.com
-
TungurKnivur
csendes újonc
Sziasztok!
Vezetékes fejhallgatót szeretnék vásárolni.
- laptopon (Dell latitude 3560, gyári hangkártya) használnám, otthoni zenehallgatáshoz (320-as mp3, youtube), erősítőm nincs
- max 40-50ezer forintig
- rock- és metal zenék elsősorban, tehát ne legyen túl sok a basszus
- vezetékes, zárt, circumaural (viszonylag nagy fülem van); nem ártana, ha kényelmes is lenne és nem esne szét 2-3 év alatt...
Mibe érdemes beruházni?
ATH-M20X, ATH-M30X, ATH-M40X - érdemes a drágábbat megvenni a fenti használati paraméterekkel?
Shure SRH240
Beyerdynamic DT240 PRO
Beyerdynamic DT770 Pro (80 ohm)
Sennheiser HD 300
Persze más márkát, típust is ajánlhattok.
Ha megéri, 50-et is adok érte, de ha 20 rugóért is ugyanazt hallom a laptopról, akkor nem költenék rá feleslegesen.
Köszi a válaszokat! -
Járókeret
senior tag
sziasztok.
fejhallgató újrabőrözést csináltatott már valaki? milyen árban lehet egy ilyen? HyperX Colud II-ről van szó. emiatt nem akarom kidobni, de már mindenfelé hullik a bevonata.
köszi
-
Ba cy lus
addikt
válasz Lovecraftian #99991 üzenetére
Nem a HE400i-hez vettem kábelt, hanem a HE560 V4-hez.
-
nagyúr
válasz Gzula[HUN] #99990 üzenetére
Nem igazán tudom elképzelni, ezt a "fánk" szerkezetet, de majd kiderül, ha itt lesz. Most má' mindegy, megrendeltem, nem variálok. Remélem belefér a fülünk.
Szerintem.
-
nagyúr
válasz btraven #99989 üzenetére
Akkor jó, kösz! Közben rákeresgettem a HD669-re is, mert az egyik magyar webshop szerint fülre illeszkedő (on-ear), de eszerint a normálisabb leírás szerint viszont over-ear. De hát nem is úgy néz ki, mint egy on-ear. És szerencsére nincs nagy fülem, fiaimnak se!
[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
Lovecraftian
kezdő
válasz Ba cy lus #96731 üzenetére
Na ezt biztos nem láttad jönni Érdemes lehet mondjuk egy KáCsa-s kábelt intézni egy HE400i-hez (HE400i 2020)? A kommented alapján még pár lóerőt ki lehet hozni a HE400i-ből egy jobb kábellel, lehet tennék vele egy próbát.
Szerk.: HE400i verzió pontosítása
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz liszi70 #99988 üzenetére
Az EVO fülpárna része 2-ből áll. Van maga a "fánk" rész, ami quasy lyukas. A fül alatt egy relatve vastagabb, kivehető szivacs van, az hozzá ér a füledhez. És nem azzal van összefüggésben mekkora a füled. Játszani lehet vele azzal, hogy kiveszed ezt a szivacsot, vagy egy olyan utángyárott párnát raksz rá, ami "nem lyukas", hanem egy vékony textil kitölti a közepét, de a gyári megoldás nem ilyen. Én az EVO-t utángyártott párnával adtam el, ott ez a "probléma" nem állt fennt. Megtartottam mind a két eredeti EVO szivacsot. A Pioneer SE-A1000-re pont jó, és az is gyárilag "fánk"-os megoldású.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Gzula[HUN] #99984 üzenetére
"Te se tudsz határozottan dönteni. Nem vagy Te is mérleg?"
Nem mérleg vagyok, hanem KOS! Az rosszabb!
Igazad van, elég nehezen tudok dönteni, pláne, hogy a sok infó hatására össze-vissza zavarodik az ember. Úgyhogy döntésképtelen lévén, megrendeltem gyakorlatilag mindegyiket amik szóba jöttek.
Superlux HD-669
Superlux HD-681 B
Superlux HD-681 EVO
Omnitronic SHP-600
OneOdio Pro 50
Minimum 3 db egész biztosan marad a családban, a maradékkal meg majd lesz valami a kipróbálás után. Viszont most kicsit bef@stam, mert azt írod az egyik linkelt régebbi tesztedben:"Az EVO éppen jó a fejemre (58-60as sapkáim vannak), gyakorlatilag on ear (és még szorít is)"
Hogy mi van? A 681 Evo on ear??? A fene sem gondolta, ha tényleg így van, akkor visszamondom a rendelést. Nekem mindenképpen a fület körülölelő kialakítás kell, nyitott és zárt esetén is. Lehet, hogy a HD-669 is on ear? Ezt sajnos nem tüntetik föl a legtöbb leírásban. Én ránézésre a képek alapján mindegyiket over-ear-nak gondoltam, mert elég nagy a fülnyílásuk, meg az egész méretük is. Lehet, hogy elcsesztem?
[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
Ba cy lus
addikt
válasz Ba cy lus #99986 üzenetére
Na itt van a különböző párnák hatása a HD330-on, pontosabban csak a frekimenet mérés:
EDT770S mondjuk itt ezen épp nincs, de az sötétebb az EDT770V-től, és már utóbbi is "V-bb", mint az összes többi tesztelt párna - beleértve a gyárit is.
Közben megtaláltam a saját rövidke megjegyzésem is:Rápróbáltam a Superlux HD330-ra az EDT770S párnát. Nem nyert, még több lett vele a mély, magas, de főleg a mély, ami szinte dübörgőssé vált.
Annyival kiegészíteném, hogy a HD330-at igazából sosem használtam zenehallgatásra, nem az én stílusom. Az EDT770S párna meg itt volt (nem a HD330 miatt, hanem mert volt DT770-em), miközben a gyári párna már lerohadt róla, ezért került rá. Szerintem gyárilag is tud elég mélyet, különösen egy mélyben erősebb példány. Ráadásul egy ilyen párna pluszban 7-9 ezer Ft, amivel már 20 ezer fölött vagyunk.
[ Szerkesztve ]
-
Ba cy lus
addikt
válasz Gzula[HUN] #99984 üzenetére
Nekem van is HD330-am, de Beyer EDT770S párnával. Ezzel több mélye van, mint a gyárival volt eredetileg. De majd megpróbálok rákeresni a régi hozzászólásaim közül; úgy dereng, írtam róla.
Meg egyébként elég nagy a szórás Superluxoknál hangzásban. Amit apámnak vettem ugyanakkor ugyanonnét, az jóval basszusosabb volt. Egy nagyobb gyártónál simán elmenne két külön típusnak.
Más Superluxom nincs/nem volt, csak a HD330, így nem tudom összevetni a többivel sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz liszi70 #99983 üzenetére
A HD330-ról is pozitív vélemények voltak. [link] Ott több lesz a magas, viszont a fém vázon a fülpárna / fejpántpárna bármikor cserélhető a DT770 / 990 gyári / utángyártott megfelelőivel.
Ja meg az Omnitronic SHP-600 is f@sza, azt is nyugodtan ajánlom az áráért. Egy kis EQ vágás a magasokra + normális meghajtás és Beyer szintű hangot kapsz az áruk töredékéért.
[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- commercial-free eclectic radio --- www.radioparadise.com
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz liszi70 #99983 üzenetére
Te se tudsz határozottan dönteni. Nem vagy Te is mérleg?
Nem akarom, hogy lerágott csont legyen már a téma, ezért össze szedem a gondolataim, és a témaindító hozzászólásodra kifejteném a gondolataim.
Ha ebben az árkategóriában akarsz kipróbáltan bugis méllyel rendelkező fejhallgatót választani, akkor 2 fejhallgató biztos képbe kerül. Egyik a 681EVO, a másik az OneOdio Pro-50. (A Pro-10-es párnája más, de gyári Pro-50 párnával gyakorlatilag tök ugyanaz a fejhallgató.) Ezek közül szerintem a Pro-50-es egy jobb fejhallgató, a mély és a közép nagyjából ugyanazt adja, a magasai tisztábbak az OneOdionak. Amikor ezek a fejesek össze voltak hasonlítva általam, nagyjából 8ezer HUF volt mind a kettő. Ugyanannyi pénzért jobb hangot, és kényelmesebb viseletet ad az OneOdio. De időnként több ezer Ft különbség van köztük, a vásárlónak kell eldönteni, hogy megéri-e egy OneOdioért többet adni.
Mint ahogy többször említettem, a HD330-ast nem ismerem. De "hártyás" mbűbőrrel borított fejhallgatót nem szoktunk ajánlani, max párna cserével. Korábbi hosszászólásokat visszaolvasva még Bodz is Beyer párnával ajánlotta, amivel lehet jobb lesz a hangzás, de sötétebb valószínűleg (tapasztalataim alapján a műbőrrel általában sötétebb karakter jön össze, bár kivétel akad) nem biztos. És egy olyan fejhallgatónak, aminek többen leírták, hogy szúrós magasai vannak, nem mennék mérget venni, hogy a dögös mélyei fognak eszedbe jutni a párna csere után is, mert többlet mélyről senki se számolt be (én legalábbis nem találtam ilyet). Meg aztán a 150 Ohm miatt a TV, meg a telefon nagyjából felejtős, vagy nézhetsz hozzá erősítőt. Azt meg neked kell eldönteni, hogy annyiért már megéri-e. Vezetéke se cserélhető.
6 évvel ez előtti hozzászólása alapján Sinesolnak volt HD330-asa, esetleg érdemes őt felkeresni a tapasztalatairól. Azért őt írom, mert aktívan szokott mai napig hozzászólni ő is.Ne haragudj, de ennél többet nem tudok kifejteni. Fórum keresőjében van rengeteg információ a hozzászólásomban lévő fejesek mindegyikéről, mások által is kipróbáltak. Ha többet rendelsz, ezeken elgondolkodnék, illetve ha feltéltelnül nyitott is kell legyen, akkor az Omnitronic SHP-600-ason (vagy a többi Taktar HI2050 klónon). Az Evo-t meg a Pro-50-est egyébként könnyebb meghajtani. Szeirntem árukért ezek mind jó fejhallgatók.
Ha még több infó kell, keress meg priviben (sokkal több már nem fog eszembe jutni), vagy inkább hallgatózz. Ha egyik mégis a HD330-as lesz az egyik választott, abban az esetben megkérlek, hogy a véleményed, esetleg egy összehasonlító teszt keretében megoszthatnád velünk.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Dorien, Ba cy lus, Gzula[HUN]
Köszi!Egyelőre a Superlux HD681 EVO-t az első számú jelölt. De mivel 2-3 darabot fogok venni (több helyre is kell egy-egy "olcsó" fejes) így több típusban gondolkozok. Bár tudom, hogy nincs túl nagy tapasztalat ebben a kategóriában, és a kínálat is végtelen, de megkérdezem, hátha. A Superlux HD330 hogyan viszonyul a Superlux HD681 EVO-hoz? Mennyiben más karakter? Ugyanaz? Tök más? Van valakinek tapasztalata esetleg mindkettővel?
[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
Dorien
veterán
válasz Lovecraftian #99961 üzenetére
Tessék: újszerű ATH-A1000Z 85k-ért: [link]
Ennél feljebb csak jóval 100k felett találsz Audio-Technica fejest. (A2000Z, W1000Z, stb.)A másik javaslatom nekem is a NAD Viso HP50, még az új, 85k-s áron is.
Itt már remélhetőleg az újabb, kerekebb fejpánttal adják...A Denon D1200 még elvileg megvan: [link]
Ezt azért a fentieknél eggyel alacsonyabb ligába tenném, de 35k-ért no brainer deal.[ Szerkesztve ]
-
Ba cy lus
addikt
válasz Sinesol #99979 üzenetére
Érdekes, mert a Shure SRH940-et inkább "beyeresnek" szokták mondani, mint "sennheiseresnek". Ami pedig a Beyert illeti: nálam egyáltalán nem kellemetlen a DT880 magasa (még a DT770-é sem), csak több a kelleténél, de a 600 ohmos DT880 nagyon sima hallgatnivaló.
Sőt, legutóbb, mikor hitspace-ben összevetettem a HD600-zal, engem inkább utóbbi magasa irritált, valahogy nem volt természetes. Gyanítom, már változtattak rajta valamit azóta, mióta néhány éve meghallgattam.[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
válasz Lovecraftian #99974 üzenetére
Ha a HD600 közelebb állt hozzád, akkor a Shure SRH940 jó lehet, annak is hasonloan jo a közepe, kiegyenlitett a hangja, mélyben az sem tul vastag, magasban viszont kicsit több van, viszont az sima, nem kellemetlen, mint pl a Beyerdynamic fejesek eseteben. Nagyon reszletes es zartak közt az egyik legjobb a tere.
Ha meg hasonlo hang kell + rendes mély, akkor az AKG K371 egyértelmüen nyerö. A HD600 gyakorlatilag a Harman görbét követi, csak a mélyek alja hiányos. Az AKG K371 viszont a mélyek aljatol a tetejeig a Harman görbét követi, kb. ugyanaz a tonalitas mélyhiány nélkül.
Bobrooney: A K371 kiegyenlitettebb, jobb tonalitassal, joval jobb közepekkel, a Shure SRH840 valamelyest hasonlo V karakter, de reszletesebb, jobb minösegü hang.A Shure SRH940 teljesen mas, vilagosba hajlo, kiegyenlitett, nagyon reszletes hang, nagyon jó közepek, zárthoz kepest levegös, jo tér.[ Szerkesztve ]
-
bitrograde
senior tag
Sennheiser HD250 Linear I.
-
Lovecraftian
kezdő
Elsőnek ismerem el, hogy nem egy könnyű eset, valóban
A DT770-nek akkora tere van zárt létére, hogy az MSR7b háromszor beleférne. Talán ez lehet az oka annak, amiért nem tudom elviselni a konkrétan húsba vágó 'sz' hangokat az AT-nál. Kis térbe összpontosul az egész. Vagy nem tudom. Papírforma szerint a beyer magasai jobban kellene, hogy idegesítsenek, de hát ez van.
Minden amit mondtál a DT770-ről abszolút valid, engem viszont néha rohadtul idegesít az a műanyag rész a plüss borítás alatt. Nyilván azért van ott, hogy a füled ne érjen hozzá a belső szövetborításhoz, de nálam pont úgy fekszik, hogy idegesítsen. Gyanítom egyébként ezzel kb. egyedül vagyok a világon szerintem . Az egész pont úgy ül a fejemen, hogy azon az egy ponton kényelmetlen legyen.[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
válasz Gzula[HUN] #99973 üzenetére
D1200 hirdetés itt még nyitva van.
Lovecraftian, ha a DT770 nem kényelmes, akkor nincs sok ötletem. Nagy a párna, nem túl nehéz a fejes, nem vészes a nyomóerő, ráadásul plüss a párna... Azt is nehezen tudom helyre tenni, hogy a HD600 az etalon, a DT770-nel nincs gond, az MSR7b pedig magasba húz. Pont a Beyereknél tipikus a közmondásos tüske... Menj el hallgatózni, nálam ezek alapján nem áll össze, mi lenne neked a jó. Hátha a többiek tudnak érdemben segíteni.
-
Ba cy lus
addikt
Beyerdynamic DT250. Persze olyan közepet azért nem tud, mint a HD600.
[ Szerkesztve ]
-
Lovecraftian
kezdő
válasz Lovecraftian #99972 üzenetére
Gyors megjegyzés még ehhez. Hangzásban eddig a HD600 állt hozzám a legközelebb, viszont ez meg szubmélyszegény valamennyire és nyitott. Ha van ilyesfajta hangzás zártban az lenne a legjobb. De hangzásbeli gondom sok az a DT770 Pro-val sem volt, viszont az nekem nagyon kényelmetlen valamiért.
A DAC-ból van FiiO K5 Pro (még AKM-es), iFi Zen DAC V2, Topping "torony" (E30/L30).
Többet nem is nagyon szeretnék már egyelőre -
Gzula[HUN]
addikt
válasz Lovecraftian #99971 üzenetére
Az MDR-1am2 is elég érzékeny cucc, szóval így ebben a formában azt se tanácsolom. (Ok, mégiscsak van több a hasonlóság.... )
Szerk.: D1200-as egy ideje már nem kapható. Hardveraprón volt egy relatíve sokáig kb. 35ezerért, de most már ott se látom.
[ Szerkesztve ]
-
Lovecraftian
kezdő
Miután elküldtem a válaszom Gzula-nak, jöttem rá, hogy kihagytam valamit de mivel te pont ezt a témát érintetted, így inkább itt válaszolnék: a kényelem.
Az MSR7b kényelmével főleg az elején volt problémám, de az idők során jobb lett ilyen téren sokkal, a memóriahabos fülpárnák pedig kifejezetten jók szerintem. A legkevesebb gondom a kényelemmel vanDenon D1200: nem tudom mi történt amúgy ezzel, sehol sem láttam a napokban raktáron, pedig megfordult ez is a fejemben.
DT770 Pro 80Ohm-om van, leárazva vettem ezt is, eddig ezt használtam, de nem kényelmes nekem hosszú időtartamokra. A kábelével meg egy hegyoldalon is le tudnék ereszkedni
-
Lovecraftian
kezdő
válasz Gzula[HUN] #99969 üzenetére
Hogyne, mi sem egyszerűbb, viszont itt reagálnék mindkét kommentre, úgy sokkal egyszerűbb
Szóval az MSR7b-ről. Épp kedvezményes volt mikor megvettem, úgyhogy bedobtam mellé a kosárba az akkori első DAC-om, egy Audioquest Dragonfly Black-et. Hazaérve ért a meglepetés, miután összeraktam a felszerelést (Dragonfly Black az egyik elülső USB portba ment), a zenelejátszóban szépen beállítótam a WASAPI exlusive-ot és olyan hangosan szólalt meg, hogy hirtelen nem tudtam mi rongálódott meg jobban: a fülem vagy a fejhallgató. Szerencsére egyik sem, legalábbis hosszútávon De egy ideig biztos csengett még a fülem. Hiába próbáltam játszani az op. rendszer vagy a player hangerő állítójával, konkrétan semmi sem működött. Aztán lett meg az első FiiO-m, egy E10k, ezen már volt egy normális potméter (ALPS!!). Azóta még lett pár cuccom (DAC és erősítő) és rájöttem valamire, ami mondjuk már a doboza alapján egyértelműnek kellett volna, hogy legyen: az MSR7b olyan szinten érzékeny, hogy azt egyszerűen nem értem. A dobozt azért említettem, mert ott áll feketén-fehéren, hogy 'Portable'. Na ebből már levágtam, hogy mi a helyzet.
A hangjának a karaktere sem tudott később sem igazán bevágódni nálam. Tisztán szól, sokszor váratlan lendülettel. Térábrázolás meg elég véleményes. Nyilván az ember mit vár egy eleve zárt, viszonylag kis hangszórókamrákkal rendelkező cucctól, az én álláspontom meg is ragadt a 'hát lehetne kicsit nagyobb a tér, de amúgy ok'-nál. Ami a fő gondom, hogy az én ízlésemnek túl vannak kalibrálva a magasak, pedig ilyen téren szerintem még másokhoz képest is toleránsabb vagyok (még ha nem sokkal is). Nagyon sziszegős, az 'sz' hangok esetenként kifejezetten kellemetlennek hatnak. Az biztos, és ez nagy pozitívum, hogy elég jól megoldották, hogy a basszusok ne puffogjanak, ezt nagyon díjaztam. Pont mielőtt ezt megvettem, próbáltam ki valahol a Meze 99 Classics-et és majdnem azonnal le is kaptam a fejemről, pedig az a fejes úgy néz ki mint egy antik bútordarab és bennem ez azonnal megmozdított valamit. Bár szerintem lehet megpróbálom megint meghallgatni valahol, hátha csak az én emlékeimben él ennyire rossz kép róla és rosszabbra emlékszem.
+1: később lett egy iFi Zen DAC-om is, annak a 4.4-es kimenetéről is kipróbáltam, mert ugyebár az MSR7b-ben a b az nem bass, hanem balanced Ennek megfelelően el tudod képzelni a fejes érzékenysége hogyan változott
NAD Viso HP50: igen, megfordult ez is a fejemben, de nekem ez is inkább kelti megint egy hordozható cucc benyomását.
-
s4tch
veterán
válasz Lovecraftian #99958 üzenetére
Milyen dac, milyen hangzást kedvelsz? Írj valamit arról is, mi a bajod az MSR7b-vel, mert ha a hang a gond, az is egy helyzet, és ha a kényelem, az egy másik helyzet.
További jó zárt fejesek 100k alatt: Nad HP50, Denon D1200, (használtan, jó vételt kifogva D5200), DT770 Pro (erősítésre érzékeny), Focal Listen Pro, ilyenek. Bassheadeknek ott a Meze 99, van belőle állítólag jobb hangú massdrop kivitel is. Ezek mind jók a maguk módján, ugyanakkor érdemi infó híján egyelőre egyiket sem ajánlom.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz Lovecraftian #99968 üzenetére
Mi a probléma egyébként az MSR7b-vel? Jó lenne, ha kifejtenéd, tényleg érdekel. Egy hibás MSR7-et már láttam aprón korábban, de ahhoz adtak ajándékba egy tartalék fejpántot is, erősen gondolkodtam rajta. Tudomásom szerint nincs nagy eltérés a 2 fejes között hangban. De majd ki leszek javítva, ha tévedek.
[ Szerkesztve ]
-
Lovecraftian
kezdő
válasz Gzula[HUN] #99967 üzenetére
Na ez határozottan jó hír. Köszi, ránézek a Sony-ra is alaposabban.
-
Gzula[HUN]
addikt
Az MDR-1am2-nek nagyjából annyi közös vonása van az említett AT-hez, hogy mind a kettő fejhallgató.
Összefoglalót meg célszerű elolvasni, mert így csak találgatás lesz. Visszaolvasva korábbi hozzászólásaid, a melegebb hangzásra nincs igény, ha jól értelemzem. Pl. így a 371-es se biztos, hogy nyerő lesz, mert az is populárisabb (V-bb) hangzású, mint mondjuk a 361-es. Az MDR-1a meg pláne, az még nekem is túl sok mélyben. Az am2-es meg nem annyira, de az is sok lehet. NAD Viso HP50 jó lehet (kiegynlítettebb), de esetenként van panasz a kényelemre.
[ Szerkesztve ]
-
niof
veterán
válasz btraven #99964 üzenetére
Gondolom, mint minden más esetben, kapsz róla emailt és egy nyomonkövetési számot.
Amúgy én sem bírtam magammal, nekiálltam rendelgetni ellenállásokat, kábelt, csatlakozókat, dobozkát. Rittyentek valami Hifiman adapter szerű dolgot. Természetesen voltak hasonló értékű alkatrészeim, de persze mindenből csak egy-egy, vagy nem egyforma teljesítményűek... Mindegy. Ha beválik, ágyban fetrengve is tudok majd fejesezni. A HE400 SE csatiját már átszereltem balanced-re. Már így használom.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Sinesol
veterán
A felsoroltak mellett nem igazan van olyan Audio-Technika fejes, amit ajánlanék. Ha nem gond a mélyben kicsit tultengö hang, akkor talán az M50x jo lehet, de én azt sem igazan venném meg, mivel ott van pl. az SRH 840, ami ugyanugy egy fun, enyhe V karakter es ott is van elég mély, viszont nem mászik ra a közepekre.
[ Szerkesztve ]
-
Lovecraftian
kezdő
válasz Sinesol #99959 üzenetére
Köszi Sinesol!
Semmi Audio Technica? (nem számonkérés, csak elsőre fura volt, hogy nincs a listában)
Van amúgy már egy Audio Technica MSR7b-m régebbről, de több problémám is van vele és nem szeretnék ismét belefutni ilyesmibe, btraven kolléga által említett MDR-1AM2 fejes pedig ha jól emlékszem mutat több közös vonást is az előbb említett AT-val.A Shure-ok ezek közül amik a leginkább foglalkoztatnak, utánuk is nézek majd, de az AKG sem tűnik rossznak.
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
-
Lovecraftian
kezdő
Sziasztok!
Zárt circumaural-ban mik most a fő ajánlások 100 ezer alatt?
Abszolút otthoni/desktop használatra DAC és erősítő mellé, általános felhasználásra.Előre is köszi!
-
Ba cy lus
addikt
válasz lomposfarkas #99956 üzenetére
Panasonic RP-HT030-t újra felvettem (az hogy lehet pár ezer Ft-ből olyan jó kis füles..)
Jó kérdés, de valószínűleg segíti az ügyet a nyitott mivolta is, illetve most olvastam több helyen, hogy neodymium mágnes van benne. Ennyi pénzért, hát ha ez igaz, azért az nem semmi. Árához képest nagyot szól, én is ledöbbentem. -
lomposfarkas
tag
Nemrég vettem egy Audio-Technika ATH-AVC200-t, mert csábító árban volt. Mikor feltettem, csak pislogtam, hogy mi ez... mélyek sokszor szinte csak nyomokban, a legrosszabb értelemben vett műanyagdoboz hangzás, bármilyen műfajt hallgatva egyszerűen idegesítő vacak. De akkor bőgtem el magam, mikor a filléres Panasonic RP-HT030-t újra felvettem (az hogy lehet pár ezer Ft-ből olyan jó kis füles..). Kicsit talán elszórakozok csillapításokkal, aztán ha nem javul, ki..szom a k. anyjába. A névre való tekintettel azért vártam valamennyire korrekt hangot, de mostanában nem ért ekkora csalódás.
(és érzéketlen is)[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Gzula[HUN] #99954 üzenetére
Köszi
-
nagyúr
válasz Gzula[HUN] #99952 üzenetére
Köszi
Úgy látom itthonról olcsóbb. -
Gzula[HUN]
addikt
Alin abból is van mikrofonos verzió, de sajnos nem ismerem a hangját se a fejesnek, se a mikrofonnak.
-
nagyúr
válasz Gzula[HUN] #99950 üzenetére
Köszönöm az infót .
Aztán lehet, hogy egy A71 lesz belőle, mert az 50-esnek már foszlik mindenhonnan a "bőre" .
Gyereknek is jó lesz fortnite-ozni, meg nekem is meetingekre . -
Gzula[HUN]
addikt
- Saját mikrofonja
- V-moda Boompro- Veszel egy akciós Pro-G-t, amig van, és átrakod rá az 50-es párnáját. Egyik cimborám karácsonykor vette tavaly, még bírja a fiánál. 8ezernél olcsóbban nem láttam. Kb. 1 hónapja láttam szintén ennyiért, akkor hezitáltam csak a mikrofon miatt. De lebeszéltem magam, mert van itthon alsó hangon 3 vagy 4 mikrofonos kábel, 2 BT fejes, 2 headset (ajándékba kaptam rosszakat, és megjavítottam), és mindkét laptopon van mic, szóval inkább megerőltettem magam, és nem engedtem a kísértésnek.
A Pro-G egyébként kifutó, rákérkeztem a supportnál, mivel nem láttam Alin. Megerősítették, hogy már nem gyártják.[ Szerkesztve ]
-
btraven
őstag
válasz Zoliee #99947 üzenetére
Én minden után érdeklődtem. Még a Fostex T50rp volt pakliban.
M565C-ről csupa jót olvastam.
Egyedül Zeos mondta hogy egy rossz intenzív fejes. Most aztán kiderül hogy mit jelent az intenzív jelző.
Meg erre elég egy tépőzáras ragasztószalag és már lehet is cserélgetni a párnákat.
Meg ez volt a legolcsóbb planár. Kipróbálni. Mert ahogy magamat ismerem, úgyse adom el.
Jó a Goldplanar GL400 pár ezerrel olcsóbb, de az elég sötét ló.
Azért is lett zárt mert még nincs zárt fejesem.
Hát majd meglátjuk...illetve meghalljuk. -
nagyúr
Sziasztok!
A OneOdio Pro-50-nél meg lehet valahogy oldani, hogy valamilyen merev mikrofont csatlakoztassak a fejhallgatóba (valami száj elé hajthatót), mert a kábelen lévő folyamatosan "zizeg", ahogy mozgás közben dörzsölődik a felsőruházatomhoz.
Köszönöm a segítséget .
-
Ba cy lus
addikt
Ez most messze a legjobb vétel a hifiman store-ból:
[link].
Egy szépséghibája van legtöbbünknek: Only Available in the UK.[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
válasz flashpointer #99940 üzenetére
Sok. PUBG esetén 3 pisztolylövés késésben volt a hang a képhez, kompetitív dolgokra lassú. Lazább, single player használatra elmegy, ott megszokod, meg nem annyira nagy a hang szerepe a tájékozódásban.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz flashpointer #99940 üzenetére
Szia! ITT a helyes fórum.
-
flashpointer
őstag
Sziasztok, tudnatok ajanlani egy vezeteknelkuli fulhallgatot pc jatekokhoz/multimediahoz? Az elso kerdes hogy mennyi laggja van egy vezeteknelkuli fulesnek, feltuno jateknal?
eddig egy DT770 pro-t hasznaltam de mashova kerult a gep es a kabel miatt nem tul kenyelmes. Az asszonynak van egy Bose quiet comfort 2 ami jobban szol a Beyerdynamicnal, valami olyan hangminoseg jo lenne de NC nem szukseges. -
Dorien
veterán
válasz btraven #99930 üzenetére
HE4XX + Focuspad A
HE400 [link] (használt) + Focuspad Aliszi70: A HD681 EVO a fejlesztett változat. Nagy fejeken sajna gyorsan szétszakad a gumipánt, de amúgy mindenben jobb a régieknél. Nem sziszeg, plüss párna is jár hozzá, jobban néz ki, stb.
[ Szerkesztve ]
-
btraven
őstag
válasz Gzula[HUN] #99935 üzenetére
Mosogatószivacsot még sose próbáltam.
Fürdőszivacsot szoktam.
Most vettem S-budget babafürdetőt. Ez valami csodálatosan puha. -
Gzula[HUN]
addikt
Gold Planar-ban gondolkodnék. Arra a legkönnyebb a teszkós mosogatószivacsot felrakni.
-
fattyu
veterán
figy.
ne érts félre. kurva jó élvezhető fejes a 1060c
csak nyitottból SOKKAL könnyebb jót csinálni.
ettől még árkategóriában szerintem zártban nincs párja a 1060cnek.
hallgattam azóta többször is itthon és teljesen jó.
természetesen a fostex th900-al nem egy naprendszer, de ez érthető is.a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
crowgun
tag
Segítséget kérnék. Van Mrspeakers Aeon tulajdonos közöttünk? Az én példányom jobb oldala vagy nem szól vagy pedig halkabban és recseg. Ki akarom zárni azt, hogy a driver a hibás, lehet, hogy a kábel az. Ha BP-n vagy és kölcsön kérhetem a kábeled egy tesztre, akkor írj kérlek.
-
nagyúr
válasz liszi70 #99924 üzenetére
Jaaaaaa, akkor ezért nem találtam a Windows10 topikban a kérdésemet!!!! Durván elcímeztem, bocsánat!
(Bár ki tudja, simán lehet, hogy valamelyik fejhallgatóm negatív kisugárzása miatt nem kapom meg a csatolmányokat. Valakinek van ilyen tapasztalata? )[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
nagyúr
Windows10 Posta-ban időnként nem jelennek meg ímélek csatolmányai. Már többedjére járok így. Weben belépve a postafiókba ott a csatolmány, a Posta-ban nincs. Ugyanattól a feladótól is(!) hol van csatolmány, hol nincs. Mitől lehet ez?
Szerintem.
-
bitrograde
senior tag
válasz bunnyhu #99921 üzenetére
A forrással egyszerű kezdeni: MálnaPc valami egyszerű dedikált szoftverrel, ahhoz kereshetsz csorgatott forrást kezelőt vagy ami háttrétárról is lejátszik. Ha akarod, akkor TMP táppal, hogy kész legyen a jóság. A közepét nem tudom, a végére - mindjárt megköveznek itten, mert folyton ezt nyomon - én vintage Sennt tennék, HD540 Reference Gold 600, meg a legjobb Schiit kombóval, ami belefér az árba. Nekem Lehman klónnal is tetszettek a sajátjaim, de az kitolja a büdzsét, esetleg OTL, ha kapsz használtan "István-félét", akkor azzal nagyon finomak a 600 Ohmos Sennheiserek. Van részlet, de van test és van szeparáció, mindent eszik, még metált is elfogadhatóan.
Ezt ajánlom, mert én így hallgatom.
Ki is jön egy ilyen szett ebből az összegből. -
niof
veterán
Ha már ASMR, és ha már fejhallgatós topik:
2. világháborús fejhallgató restaurálásEgyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
bunnyhu
senior tag
Igyekszem az 1.hsz-ban leírtaknak megfelelően kérdezni.
Fejhallgatót és hozzá tartozó fejhallgató-erősítő esetleg player kombót keresek digitális hangforráshoz. Az egészre nagyságrendileg 2-250e körül szánnék, de inkább úgy fogalmazok, hogy addig mennék el, amíg az ár/tudás nagyjából lineálisan növekszik. Ha ez alatt is megáll, nem akarok feltétlen ennyit költeni, de ha csak 300-ért van, akkor max nyelek egy nagyobbat. Hosszútávra veszem. Jelenleg van egy Denon erősítő + Whafedale alapú 5.1 házimozi rendszer, de asszonypajti miatt max akkor lehet megküldeni oda, ahol már kezd élni a zene (igen, sajnos az a kategória, ahol kell a hangerő a kinyíláshoz) amikor nincs itthon, ezért most megindulnék egy élvezhető audiophile füles zeneélvezet irányába. Nem vagyok elvakult hifi buzi, keveset is tudok erről a témáról (ezért kérek tanácsot) de szeretem, ha tisztán szól.
Lakásban használnám esetleg kint a kertben, de nem utazás pl.Kizárólag zenehallgatás lenne a cél, játékra jó a kis sennheiserem. Izlésem vegyes, de inkább a klasszikus és akusztikus irány illetve a 90-es évekig bezárólag rockosabb zenék, semmiképp nem modern tucc-tucc. Pár véglet: Jarre, Kitaro, Santana, Bach, Vivaldi, Madonna, Dire Straits, Depeche, AC/DC, Queen, TOTO, Man without hat - szűk merítés a teljesség igénye nélkül. De látható, hogy elég széles a skála, nyilván mindenre nem lehet jó.
Nem tudom, használtat akarok-e, de nem vagyok ellene.
Nem szeretem, ha bepállik a fülem, úgyhogy ha esetleg van az igényeknek megfelelő nyitott szellőző darab az szuper lenne, de ha csak zárt fület körbeölelő tudja amit keresek, ám legyen - de mindenképpen szövetpárna és ne pálljon be a fejem.Mit várok? Úgy tudnám megfogalmazni, hogy az egybefüggő massza helyett hangtartományban precízen szétválasztott hangszereket térben elhelyezve alapzaj mentesen tisztán. Ne idegesítsen a zene, hanem élmény, felfedezés legyen.
A hangforrás lenne a következő kérdés, mindenképp digitális de lossless, hogy stream vagy lementett az passz. Ez a rész is beszerzés alatt, ha nem offtopic arra is kéne ötlet a fenti értékhatáron belül. Tökmindegy honnan, ahonnan beszerezhető.
4070TiS, 13600K, 64GB DDR4, Reverb G2, TM wathog, crosswind.
-
Dorien
veterán
-
niof
veterán
válasz malagutif122 #99917 üzenetére
Szerintem attól is függ, mi az ASMR témája.
1 - Zavarnál e vele másokat, illetve ez mennyire szempont.
2 - Teljesen más kell mondjuk fűnyírós videókhoz, meg más az ilyen suttogósokhoz, ha csak ezt a két példát nézzük.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
malagutif122
tag
Sziasztok!
Asmr videó hallgatásra keresnék vezetékes fejhallgatót nyitott vagy a zárt a jobb erre a célra?
Pioneer Se-205 zárt lenne is itt a közelben eladó. -
Gzula[HUN]
addikt
válasz liszi70 #99914 üzenetére
Az Omnitronic SHP-600-asból a régi verziónak tudomásom szerint puhább volt a párnája (lehet akkor még Takstar volt), de az újak már csak feliratban térnek el egymástól. Egyébként nagyjából ugyanaz az anyag (az új fajta), mint ami van az X2HR-en, vagy pl. a HyperX Cloud textil párnája is. Utobbi tök ugyanolyan, csak fekete. Ha jól tudom, akkor a régebbi fajta párnából Contaxg kolléga még birtokol néhány párat.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Gzula[HUN] #99913 üzenetére
Köszi!
Igen, nyitott kellene. Kipróbáltam a zárt és nyitott kialakítást is, azonos márkában, azonos kategóriában. Audio-Technica ATH-A550Z és Audio-Technica ATH-AD500X. (Jelenleg mindkettőt birtoklom.) Jobban bejött a nyitott, csak kicsit hiányzik a mély. Ha van olyan, ami ebben "csal" egy kicsit, azt jó néven veszem. Úgyhogy ezt a kisebb projectet is nyitottra tervezem, ha van valami bugis hangú, aránylag olcsó, de nem kényelmetlen alany.
Úgy értettem az alis rendeléssel kapcsolatos kérdést, hogy ezek pont ugyanolyanok, mint amiket itthon kapni, csak más néven? Szóval nem kell minőségi kompromisszumot hozni az alis rendelés miatt?Szerintem.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz liszi70 #99912 üzenetére
- Továbbra sem ismerem a HD330-at.
- Mivel szempont volt, hogy legyen nyitott, így újatt nem tudok. Ha nem szempont, akkor OneOdio Pro-50, de úgy elszállt a $ árfolyam, hogy olcsóbb, ha megveszed készletről itthon. Mondjuk nem kicsit V.
- Én egyik legjobb barátomnak rendeltem Aliról az ISK-et, nem volt semmi probléma. Nem tudom megosztani, honnan rendeltem, mert már nem kapható ott. 33$ volt 2 éve (doboz nélkül kértem). Mai napig probléma nélkül használja.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Gzula[HUN] #99911 üzenetére
Szia!
A másik topikban ezt írtad:
"Nyitottak közt az Omnitronic SHP-600-as ilyen, Kínából (aliról) ISK HF2010, vagy Freeboss HF2010 névet tudod megvenni."
Ezek a fejesek bátran megvehetők az aliról? Minden szempontból rendben vannak?Került még képbe azóta 15-20k környékén valami "bugis", határozott méllyel rendelkező, akár kicsit V karakterű nyitott fejhallgató? Ba cy lus javasolta még a Superlux HD330-at.
Szerintem.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz Ba cy lus #99910 üzenetére
Nnnno, megtöröm a csendet... 4 hónap után vissza kértem a Brainwavz párnát, ha eddig nem varródott rá a gumi a belső felére, akkor most már nem is kell. (Amúgy le a kalappal a nagynéném előtt, mert egy csomó ruhát megvart, de ez valahogy perifériára került.) Szóval ott voltam a BW Rounddal, aminek hátsó fele lényegében leamortizálódott.
Eredeti terv az volt, hogy majd az lesz az X2HR tartalék párnája. Nem bírtam ki, hogy ne használjam, ezért ment rá a Sony RF850R-re, "tévénézősnek". Pár hónap után teljesen lefoszlott a hátsó részéről a ráködölt műbőr. Alap probléma, hogy tartása se lett a hátsó részről, így lefordult az RF-ről. Ekkor jött az ötlet, hogy maga a párna még jó, belső részére gumit varratok. -> Vissza varrónőtől, a gomhoz keresek akkor inget. X2HR-re nem fog menni, gyári párnája jobb állapotú, ha fel is feslik, megy majd rá utángyárott. Tele van a net olyannal is, amihez műnyag gyűrű is van. Van még 2 fejes, aminek 10 centis a kagyló átmérője. Első próba, az OneOdio Monitor 80-as. Csúnya mélybe hajló hang, az a fajta vödör hang, amiben a vödör belseje ki van bélelve... Hmmm.... 2. próba, a Monitor 60-as. Mivel az a cégnél volt, vittem magammal ma.
Végeredmény: Mély és közép maradt, magas tisztább, de jóval több. Ez EQ-val lett csökkentve. Télre jobb lesz a (nem 18plusszos) irodába a textil párna, hang (EQ-val ugyan, de) OK, és szerencsére a párna nem fordul le, maga a textil hátsó része is elegendően kapaszkodik. Kérdés meddig bírja, de most már "elhasználom" ezt a pánát, ha már költöttöm rá annyit, mint korábban magára egy fejesre.Ui.: A szösz a párnán kb. negyed óra alatt jött össze, frissen kimosva, textil hengerrel rajta átmnenve vittem be a munkahelyemre a gyári zacsijában. Szóval szöszmágnes ez is.
#Brainwavz Round #Monitor 60 #OneOdio[ Szerkesztve ]
-
btraven
őstag
válasz Ba cy lus #99908 üzenetére
Szerintem logikus és így fair, most már eladják a bemutató darabot, és átment raktárkészletre.
Akkor ez biztató hogy mosással/szellőztetéssel kimegy a szaga. Bár nekem volt olyan műanyag átalakító dugóm ami hónapok után se vesztette el az orrfacsaró égett bakelit szagát. Pedig mostam is.
-
Ba cy lus
addikt
válasz fehér_ember #99907 üzenetére
Viszont T70p pillanatnyilag még van. Vagy mégsincs. Nem értem a logikáját ennek, hogy a címben külön említik, hogy bemutató darab, mégis van külön bemutató készlet és raktárkészlet. Tehát akkor van a bemutató darab bemutató példánya, meg a bemutató darab raktárban lévő példánya?
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
Amúgy ilyenkor felötlik, hogy vajon alapból nem-e elfogyott volt-e már az a Grado GS200E.
-
bitrograde
senior tag
válasz Gzula[HUN] #99893 üzenetére
Amúgy ugyanaz a fickó, mint aki ezt elkövette. Kortárs zenei zseni.
-
-NoVa-
addikt
válasz Gzula[HUN] #99904 üzenetére
A Covid is épp eliminálta a családban a szagproblémákat, tudom ajánlani mindenkinek, akinek pár nap szállítás utáni szellőztetés megoldhatatlanul komplex feladat :)
-
btraven
őstag
válasz Gzula[HUN] #99900 üzenetére
Mindig találok olyan értékelést hogy milyen kellemetlen szaga van ezeknek az Aliexpress párnáknak. ("like cancer with poison")
El vagyok kényeztetve a virág/gyümölcs illatú fürdőszivacsokkal. -
s4tch
veterán
válasz Gzula[HUN] #99894 üzenetére
Ez marha jó vétel minden sarccal együtt, de erősítés kell alá.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Lenovo IdeaPad 1 15AMN7 - 15,6"FHD - Ryzen 5 7520U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - 1+ év garancia
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th gen., I7-8650U, 16GB RAM, 256GB, FHD IPS, 2 év garancia, számla!
- Creality Ender 3 V2 3D nyomtató, fejlesztett, zárt nyomtatótérrel
- Zenbook Pro 17 27% 17.3" FHD IPS Ryzen 7 6800H 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Edifier R2750DB BT 136W RMS, akár 2.1 rendszerben
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest