Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• liszi70

nagyúr

válasz Remus389 #100076 üzenetére

"ha elfedi azt amikor a hangképzést megindítja a zenész a fúvókán, az legtöbb esetben inkább előny"

Nem először találkozok ezzel a szemlélettel, és furcsának tartom. Szerintem ha "elfedi", akkor az bizony nem előny, hanem gyengeség. Nekem az a jó rendszer egyik ismérve, hogy minden apró részletet meg tud mutatni. Mert ha a zenében és a felvételen ott van a fúvós vagy énekes levegővétele, meg a gitáros ujjainak húron csúszása, meg az énekes nyálának sercegése, akkor ezt a rendszernek kutya kötelessége megmutatni. Ha nem tudja, az nem jó rendszer. Lehet szeretni vagy nem szeretni az analitikus hangzást, lehet, hogy hosszú idő után "fárasztó" az igazmondó hang, de hát ez hozzátartozik a zenéhez, a felvételhez. Ezt kigyomlálni belőle ha ott van, baklövés. :) Szerintem te sem erre gondoltál. Úgy vettem észre, sokan keverik a "részleteket", a magasba húzó, felül túl sok hangzással. "Túl sok a részlet" - mondják, holott csak felül valami kiemelés teszi fárasztóvá. Túl sok részlet szerintem NINCS, abból sohasem elég, viszont valamelyik felső frekin lévő csúnya kiemelés akad bőven. :)
    Bocs, nem neked szántam személy szerint, csak elgondolkodtam ezen az "elfedi" szóhasználaton, meg a részletek szerepén.

Új hozzászólás Aktív témák