Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
válasz
-Skylake- #99097 üzenetére
Nem vagyok bicó mániás, de szerintem ott elég kevés szereplős a dolog, szóval aki olyat vesz pontosan tudja mit kap. És csak ez az amiért tudja is hogy jót kap. Hifinél akármi garázscég benyögi, hogy itt az új gyémántporos biaszbasz, csillió pénzért és ez a legjobb. Leküldi 5 fizetett jutubernek és annyi. Igazi áráról semmit sem tudsz, tudásáról sem, mert minden csak rámondásra megy. (oké oké ez nyilván túlzás). Bicónál ez nagyon nem így van. Talán lehet az óra az jobb analógia, bár az meg tényleg csak luxus. Bicó a birzsoázia alja, óra meg a teteje, hifi meg valahol középen van. Plusz csomó hifis cuccnál egy mostani kinai cucc tized annyiért lekörözi a nagy hűde márkát mondjuk erősítőből. De rámondhatod, hogy de a hűde márka cucca jobb. És ennyi. Bicónál nem tudod ezt tenni, mert nem tudsz tized annyiért jobbat, de hasonlót se csinálni.
De az egész vita problémája a nézőpont. Sose vennék luxus dolgot, így drága cuccot se. Így úgymond nem is "értem meg" aki vesz. Szóval mindig is értelmetlennek fogom tartani. De lehet 5ös lottó után másként gondolnám. Engem szinte mindig csak az érdekel, hogy ellátja-e a funkcióját. Nem tudom bútorként kezelni a hifit. Szóval a vita ilyen szempontból értelmetlen. -
-Skylake-
addikt
nem érted.
"ott már a valós paraméterekből látod, hogy kilókkal könnyebb mint a másik."
Én épp arról beszélek (eddig is erről beszéltem), hogy egy nagyon luxi bicónál NEM KELL megnézned, hogy hány kiló. Nem kell megnézned, hogy milyen váltó van rajta. Nem kell megnézned, hogy milyen fék van rajta. Mert mindenből az egyik elérhető legjobb lesz rajta, ez indokolja, hogy iszonyat drága.
Ugyan ezen a vonalon, egy 5ezer dolláros fejesnél nem kell megnézned, hogy milyen anyagból van, nem kell megnézned, hogy milyen a membrán , nem kell meghallgatnod, hogy milyen a hangja , mert ahogy a bicó is, ez is minden pontján a legteteje lesz. -
Ribi
nagyúr
válasz
-Skylake- #99092 üzenetére
Csak a különbség egy egy drága bicó, meg drága akármik között, hogy ott már a valós paraméterekből látod, hogy kilókkal könnyebb mint a másik. Pontosan tudod minden paraméterén, hogy ez ezért drágább, az azért drágább.
Hifi terméknél meg rámondanak gyakorlatilag bármit, elhiszed, és megveszed gyakorlatilag vakon jóval drágábban, esetleg meg valami tesztelő aszonta ez naon jó. Nem egyszer fordul elő, hogy szinte ugyan azzal a driverrel és miegymással 10x annyiért adnak egy fülest és tesztekből is kiderül, hogy hát bizony baromira nem ér annyit. Hifi nagyon gyorsan egy luxustermék aminek igazából egyre keveseb köze van a valós tudáshoz. Nyilván jobb mint egy tecsós cucc, de a snakeoil itt a legdurvább. Ja tényleg, az órák is pont ilyenek. Nagyon gyorsan átmegy luxuscikkbe. Azokat sem értem. -
-Skylake-
addikt
válasz
Ba cy lus #99091 üzenetére
mondom máshogy : normális ember ha elmegy és vesz egy robotfűnyírót 2millió forintért , nem kezd el gondolkodni, hogy jó termék e. ha elmegy és vesz egy kerékpárt 5 millió forintért , nem kezd el gondolkodni, hogy jó e az a kerékpár. nem tudom felfogni, hogy miért gondoljátok, hogy a hifi más. ízlés, az egy dolog. lehet venni 5 millióért országuti bicót is, meg dh bicót is. tudod mi bennük a közös ? hogy mindkettő a kategóriájának az abszolút teteje.
ugyan ez egy utopia meg egy empy is. az lehet, hogy neked az egyeik közelebb áll az ízlésedhez mint a másik, de hogy mindkettő abszolút a legtetején van a fejhallgatónak mint termékkategóriának, azzal nem lehet vitatkozni. szóval lehet, hogy neked jobban tetszik a piros ferrari mint a fehér lambó, mert szereted a piros színt, de hogy mindkettő egy extrémluxus autó, az vitán felüli. ergó tökmindegy (tökmindegy) milyen fejest veszel 5-6ezer dollárért, azok kimagaslóan fantasztikus termékek lesznek és pont.
"Ha valaki ennyi pénzt kiad, és a tiédhez hasonló "logika" mentén nem hallgatja meg, az nemes egyszerűséggel hülye."Nem, egyáltalán nem. Én például ha ennyiért vásárolnék fejest nem hallgatnám meg. Tudod miért ? Mert azért venném meg, mert birtokolni akarom. Azért, ahogy kinéz, azért , amit kézbevételkor sugall. Majd feltenném a fejemre és élvezném azt a hangot, ami egy olyan fejesből kijön aminek az árán autót lehet venni. Én például ha lenne rá, vennék egy Focal Stelliat. Azért azt , mert zárt fejeseket szeretem és ahogy az kinéz, a forma, a szín, az anyag , a doboz , az egész termék annyira "az" amit én szeretek , hogy azt venném. Ha meg nem PONT olyan lenne a hangja ami nekem kell, hát ki EQ-znám aztán csá.
Ugyan így hangfalat se. Synthesis 3800 -at vennék NAIM elektronikával. Mert az tetszik a legjobban. Szólni meg pont úgy fog mint egy súlyosan többmilliós szett . kurvajól.meg kéne érteni, hogy az autó nem csak lóerő, a PC nem csak órajel , a TV nem csak kép, a hifi meg nem csak hang. Ezek termékek , millió egyéb jellemzővel amiből az egyik történetesen a hang. Az egyik.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
-Skylake- #99090 üzenetére
Mert a piac árazza és ha ez ennyiért megy, kizárólag közel tökéletes termék lehet csak, ugyhogy ezen nem igazán kell gondolkodni.
Ez nem feltétlen van így.
Az emberek hallása általánosságban annyira azért nem megbízható egy szinten túl, ellenben pszichológiai ráhatás lehetséges, pl. magasabb árcédulával.
Másrészt pedig olyan nincs a hifiben, hogy tökéletes. Ha van is, akkor sem feltétlen az kell otthoni zenehallgatáshoz. Magyarul még a legmagasabb szinten is ott az ízlés szerepe. Ha valaki ennyi pénzt kiad, és a tiédhez hasonló "logika" mentén nem hallgatja meg, az nemes egyszerűséggel hülye.
-
-Skylake-
addikt
válasz
Zoliee #99074 üzenetére
Egyszerű : termékként kell rá tekinteni, nem hangként. Egy 6K USD fejes az anyag, forma, tálalás (doboz) , az érzés amikor megfogod, a látványa az asztalon. Az egy komplett valami a fizikai térben , nem egy retkes membrán. Az meg , hogy hogy szól, hát egy 6ezer dolláros fejes kifogástalanul szól és pont. Mert a piac árazza és ha ez ennyiért megy, kizárólag közel tökéletes termék lehet csak, ugyhogy ezen nem igazán kell gondolkodni.
-
:AMF:
senior tag
válasz
fehér_ember #99084 üzenetére
Külföldi diy oldalakon a ragasztáshoz és a lyukak lezárásához népszerű a Sugru, ami egy gyurmaragasztó és kikeményedes után csiszolható, ráadásul többféle színben kapható. (Azt hiszem épp egy DT770 modnál találkoztam vele először.)
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Mindíg örülök, ha valami konstruktív alkotás készül a fórumon, valami egyénibb, jobb. Gratulálok.
A dugóhoz is köszi a linket, eddig a kívülről menetes dugókat sikerült taláni, amilyen neked van, csak vadásztam (azért nem fektettem bele nagy energiát). El is mentettem a linket.
Engedj meg azért némi konktruktív segítő jellegű hozzászólást. A lyukak eltömítéséhez én azt a módszert szoktam alkalmazni, hogy kívülről rakok rá ragasztószallagot teljesen lefedve a lyukat, belülről bele rakom/nyomom a tömítő cuccost, majd kötés után leveszem a kívülről ráhelyezett szallagot. Semmi se megy mellé. (Esetleg légbubrék lesz, ha kapkodok.) Szajkózhatnám, hogy műanyag dugót kellett volna a lyukba dugni, de vsz. én is
takonyágyútmelegragasztót használtam volna.
A dugókat kívülről kár volt ragasztani, én eddig egyszer se tettem, pedig legalább 4 fejesemet már átalakítottam cserélhető vezetékesre. Probléma egyszer se volt belőle, nem mocorognak. Ha síkba akartad hozni, és ez volt a cél, akkor tárgytalan ez a bekezdés.Egyébként meg good job!
-
niof
veterán
válasz
Ha már ennyire szétkapnám, és nem fekete ragasztót használnék, akkor keresnék valami festéket, ami jól tapad (akár egy primerrel) a műanyagra, és szépen lefújnám. Ezzel el lehetne venni az "élét" a "gány meló" kinézetnek. Ezen kívül nem tűnik rossz megoldásnak. Én a festésen még elgondolkodnék a helyedben...
-
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember #98768 üzenetére
Ismét működik a DT770, immár beépített jack aljzatokkal:
Próbáltam volna precízkedni az átalakítás során, de mégis elcsesztem esztétikailag, főleg azzal, hogy nem maszkoltam körbe a ragasztandó részeket epoxizás előtt.
Csak Lidl-ben vásárolt nagyon gyorsan kötő kétkomponensű volt itthon, ami egy keverés után, egy csavarhúzóvéggel átemelést bírt csak ki. Szóval sok kis lépcsőben, mindig szálakat húzva maga után, apránként haladtam; és ragasztós lett ott is, ahol nem szerettem volna. Utólag persze csiszolgattam, de úgy már karcos lett minden. És persze az sem ártott volna ha pl. alapból fekete színűt használok.
Folyamat közben: [a]; [b]; [c]; [d]; [e]; [f]; [g]; [h]; [i]; [j]; [k]; [l]; [m]; [n]; [o]; [p]; [q]; [r]; [s]U.I.:
Most döbbentem még csak rá, hogy a kácsából régebben vásárolt neotech monokristályos fejhallgatókábel a szigetelés alatt még pluszban lakkozott. Azt tettem a driver és jack aljzat közé.
A linkelt dugó ára egy párra vonatkozik.
Ha ti követtek el hasonlót, és ragasztóztok. Akkor ne feledjétek: Maszkoljatok! -
-NoVa-
veterán
válasz
Zoliee #99074 üzenetére
Nem vagy célközönség. Erre pont én sem. Ellenben ha nem a gyerekek iskolázása meg a hosszútávú befektetések kiépítése lenne a prioritás, és teljes anyagi biztonságból és függetlenségből nézném, akkor máris volna értelme. Az egész rituálé a kíváncsisággal, utánajárással, a kipróbálás izgalmával, lánc optimalizálással és a zenehallgatós sessionokkel a hobbi szerves része, adott szinten a zenehallgató fotel anyagával, kialakításával és a szoba színeivel együtt. És persze a kicsit más hang keresését tudom a legjobban megérteni, amikor adott felhasználási környezetre adott pillanatra adott zenére és hangulatra legjobban illeszkedő eszközt felrakja az ember, az is egy rituálé ami hozzáad az élményhez. Öltözködés ez is, csak a fülnek és a léleknek.
Szerencsére fejhallgatóból viszonylag immúnis vagyok erre, de az IEM-es fiókjaim...
-
szaki58
aktív tag
válasz
Zoliee #99074 üzenetére
Bizonyos mértékig igazad van! A vágy érdekes dolog, nehéz kordában tartani, és miért ne lehetne egy kicsit vágyakozni valami után. Meghallgatni? Hát ez az. Mutass egy Susvara tulajt, aki oda is enged a fejeséhez.
Lövése sincs az embernek ez így van, ezért arra a sok-sok beszámolóra hagyatkozik, ami fellelhető (nem bértollnokoktól) a neten. Az lehet mérvadó, ugye?
Igen, csak kicsit szól jobban sok esetben, és ezért nagyon sok pénzt kell kifizetni. Azt meg majd eldönti mindenki, hogy van-e rávaló, megéri-e, és hogy mennyire akarja. A volt főnököm 33 millás kocsit vett, mert tetszett neki. Az én fejesem éppen háromszor kerül annyiba, mint a kocsim (már ha a Wagon R+ annak számít). Azért vettem meg, mert meg volt a vágy, sikerült baráti hitelt szereznem rá, és mert kurvára akartam! Nagyon nem bántam meg.
Hogy megéri e a nagyon drága cucc? Nekem nem, mert már nem hallok úgy, mint régen, de ez másnál nem így van. Hogy van-e rá pénzem? Nincs, és soha nem is lesz! Hogy szeretném-e? Nagyon! A vágy ingyen van, és ráadásul veled ellentétben hiszek a nagy tömegek véleményének, a rengeteg tesztnek, és hogy ezért az árért valóban az egyik leg jobb hangot kapja az ember. Ezt meghallgatás nélkül is vállalom!
-
szaki58
aktív tag
válasz
Remus389 #99073 üzenetére
Ferrum OOR az erősítő, Hypsos a táp.
[link]
A Head-fi.org fórum:
[link]Ezen kívül sok teszt megjelent róla. A 2x8W teljesítményt (nem véletlenül!) 60 Ohmra adják meg.
Az összehasonlítás megtörtént, most is nálam van. Nagyon érdekes eredményt szült, és elgondolkodtató lett a végeredmény. Megvárom a Holot, és utána néhány szót írok majd róla. -
HUNNIA1920
őstag
Focal fejesek (Clear, Utopia) fülpárnájának tisztításával valakinek van tapasztalata? Ha minden igaz báránybőrből vannak, gondolom a mosást nem szereti egyik sem, viszont a világos párna elég hamar szennyeződik, az új árát meg inkább hagyjuk.
-
Tulku
veterán
válasz
Zoliee #99074 üzenetére
Szerintem mindenkinek annyit ér a műszaki eszköz, amit használ, vagy díszként tart, amennyit hajlandó rá költeni...
A hifi világa sem más, mint az autóké, óráké és folytathatnám a sort.
Itt persze a külalak nem annyira mérvadó, mint más őrületeknél, de helyébe lép a megfoghatatlan hangzás...
Persze itt is létezhet bölcsek köve olcsón, de azért a nagyon jó hang sokba kerül, ezt bátran kijelenthetem...
Nyilván a felső kategóriában is vannak éles különbségek hangzásra, illetve a már sok esetben emlegetett meghajtásbeli különbségek is okoznak jelentős hallásbeli eltéréseket.
Már e topik is eljutott oda, hogy a drótok jelentőségéről, hangzásbeli különbözőségéről folyik a polémia, tehát előbb utóbb begyűrűzik minden "hifikavics" ami változtathatja a hangképet. (én speciel a rátétek hatásait nem látom olyan markánsnak, mielőtt előbbi mondatom viták és szúrkálódások mérhetetlen sorozatát indítaná el...).
Adott rendszerben gondolkodva, bizonyára sok igazság van abban amiről írsz, de élek a gyanúperrel, hogy a felső szegmens kiszolgálása közben azért már érezhető különbözőségek is adódhatnak...
Én saját részről úgy jellemezném, hogy megfog-e a hangja, vagy nem...és nem frekimenettől, torzítástól és egyéb posztolható eredménytől teszem függővé tetszésemet... -
HELLAFLUSH
őstag
válasz
Ba cy lus #99071 üzenetére
Köszi a beszámolót
Én majd Tripowin GranVia-t tervezek venni hozzá a közeljövőben, külföldi fórumokon is nagyon ajánlott kategória. [link]
Persze tudom, hogy őrültség ennyiért kábelt venni de én úgy vagyok vele, hogy inkább veszek egy jobbat, mert a sok sz*rnak nincs értelme. -
Ba cy lus
addikt
válasz
Zoliee #99074 üzenetére
Sosem értettem a csilliókba kerülő fejesek utáni vágyat úgy, hogy még lövésetek sincs hogyan szólhat.
Az ár exponenciális mértékben nő. Csak ezt sokan elfelejtik, illetve ott az árcédula pszichológiai hatása is. Na meg a stúdióban végzett munkát egy sem fogja feljavítani. Elfedni, "szépíteni" max.
-
Zoliee
senior tag
Sosem értettem a csilliókba kerülő fejesek utáni vágyat úgy, hogy még lövésetek sincs hogyan szólhat.
Kb hasonlóan, mint a milliós kábelek... (kicsit másképpen, mint pl minden fejhallgató egymáshoz képest)
Aztán hogy ez majd tetszeni fog-e, hááát 6ezer dollárért, naaa.
Egyrészt kell egy zászlóshajó, amit úgy árazunk, hogy elérhetetlen legyen a széles tömeg számára, azután meg lehet hozzá kötni mindenféle elképzelést (persze hallatlanul) -
Ba cy lus
addikt
válasz
Ba cy lus #99071 üzenetére
Azért vannak zenék, ahol az alis kábel meggyőzőbb, inkább döntetlen ez. De nem rossz ez, hogy kábellel ilyen jól elbillenthető egyik-másik irányba. Pl. kórus a he400se kábellel szebb, de MJQ - Blues on Bach az alissal brillírozik. Bizonyos tekintetben olyan a HE400SE kábelével relatíve, mintha Focuspad-A-t tennék fel, de annál jobb, finomabb hangolás, kevesebb a hátrány.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
HELLAFLUSH #99070 üzenetére
Melegebb, vastagabb, fogósabb, érzelemdúsabb a hangja, miközben nem érzem fedettebbnek, akusztikus gitáron rögtön feltűnt a megszokotthoz képest. A HE560-nal hallgattam csak. Nade amennyire öröm ez, annyira bosszúság is, hogy az alis szimmetrikust akkor minek tartom, miért vettem, ráadásul javíttattam is.
Ja igen, most a megszokotthoz képest írtam le. A harisnyásnak idegesebb a magastartománya még az alis szimmetrikustól is. Amúgy a harisnyás is vastagabb kicsit alul, de középtartományban meg úgy összeszedettségben nem éreztem ezt a pluszt. Majd még tesztelgetem, ha lesz időm. Csak nehogy megint benne maradjon a fele, aztán javíttatni kelljen. -
Ba cy lus
addikt
Ma este jobban fülvégre kaptam a HE400SE-hez mellékelt gyári Hifiman kábelt (ez már nem az a darab, amelyikre olyan sok panasz volt). Hát ez jobban szól, mint az a harisnyás, amit a HE400i-hez, illetve HE560 V4-hez adtak. Sőt, nekem az alis szimmetrikustól is jobban tetszik.
-
szaki58
aktív tag
válasz
letoltobeze #99063 üzenetére
Tamás barátomé lesz a cucc, akivel már találkoztál nálunk.
-
szaki58
aktív tag
válasz
Sajnos még nem hallottam. A barátom említette, hogy kellene valahol Magyarországon találni egy meghallgatási lehetőséget. Mindketten szívesen utaznánk a lehetőségért.
Na de... Az OOR+Hypsos már megérkezett (az asztalomon pihen, meghallgatásra, tesztelésre, és a maga 2x8W-jával kihajtja a Susvarát), Hamarosan érkezik a Holo Spring 3 KTE is, talán a jövő héten. Ezzel minden adott lesz a tovább lépéshez. A meghallgatástól teszi függővé a barátom, hogy marad, és lesz Susvara, vagy megy, és kiveszi a pénzét belőle. Ez néhány héten, egy-két hónapon belül el fog dőlni.
Tehát vissza az eredeti kérdéshez: ha szerencsém lesz, bár még nem hallottam, fogok hallgatni Susvarát. Rettentően kíváncsi vagyok, mondanom sem kell. Arra is kíváncsi leszek, hogy az EF 400+HEK SE pároshoz képest mennyi javulást hoz a hangban. -
bajnokpityu
félisten
válasz
-
Remus389
veterán
válasz
szaki58 #99059 üzenetére
A gyártó szerint meghajtja a Susvarát, de ez nem így van. A Head-fin egy tesztelő jó néhány fejessel kipróbálta, nagyon jól szólt, de A Susvarát csak két percig tudta hallgatni. Az volt a legrosszabb mind közül. Több energia kell hozzá.
A Susvarának ténlyeg kell az energia, sokan hangfal erősítőkkel használják.
Nem tudom voltak-e már: [link][link] -
btraven
őstag
Koss sajtból készült fejhallgatója: [link]
-
-
Remus389
veterán
válasz
szaki58 #99055 üzenetére
Biztos nagyon jó, nekem is tetszik a Hifiman EF 400, elegáns megoldás meg DAC is van benne.
Mondjuk az esetemben, ha vennék is egy ilyen setup-ot, le lehet vonni a jelenlegi árát, úgy azért elviselhetőbb. Azért egy ilyen setup nagyon a csúcs közelébe visz.
Még az is lehet jobb a Susvaránál, amennyiben nincs a Susvara alatt megfelelő meghajtás.
-
Ba cy lus
addikt
A HE560 a HE400SE-hez képest középorientált. A vintage DT440 pedig a HE560-hoz képest az, bár az asztali erősítőmről a vintage DT440-nek is megérkezik az alja, úgy már azért kevésbé.
-
Remus389
veterán
válasz
szaki58 #99052 üzenetére
Kiváncsi vagyok mennyit javult.
Így valószínűleg a Susvara hangminőségéhez is erősen közelít már. Lehet ilyen formában már nekem is megérné beleinvesztálni.
De előbb még elmegyek az avx-es emberhez, megnézni mi hozható ki a HD800-asokból.
bitrograde: olyan fél tonna szemetet termel egy átlagos EU polgár évente, egy fejhallgató kb 300 gramm és azért nem minden évben vesz az ember. Tehát nem ezen múlik, elenyésző.
-
bitrograde
senior tag
válasz
Remus389 #99048 üzenetére
És ezt ("nem ezen múlik"), gondolom, minden egyes műanyag zacskónál is elmantrázza az ember.
#99050Sinesol Gondolom, ez mindjárt indokolja miért kell 32 Ft-nyi műanyag bekerülési költség helyett inkább 31Ft-nyival tervezni, ami mindjárt meg is reped normál használat mellett. Szegény "tervezők" meg élhetnek együtt a bűntudattal. Mert a költséghatékonyság miatt nem tudtak olyan darabokat tervezni, amik uram bocsá' 15-20 év múlva is tökéletesen teszik a dolgukat.
Én továbbra is azokat a cuccokat szeretem, melyek örökké tartanak, mint a nyomorúság.
Kapcsolódik részben: immár a fejemen a HD250 Linear I-gyel írom ezeket. És ugyan csak egy kis Magni kergeti, de már így is vigyorgok. -
szaki58
aktív tag
válasz
Remus389 #99042 üzenetére
Van egy észrevételem, amire nem is gondoltunk, sem Te, sem pedig én: nevezetesen akkor még nyers volt a fejhallgató, nem volt bejáratva. Az első napon, amikor a fejemre tettem azt mondtam: hova tetted az eszed, hogy ezért annyi pénzt kiadtál. Emlékszel, el is akartam adni, úgy hasítottak a magasak. Én meg magas érzékeny vagyok.
Na, de! Kb. be van járatva. Úgy képzeld el, hogy rá sem ismernél, egészen más hang! Majd lehet, hogy még egyszer lecsallak ide Kistelekre, mert azóta meg lett támogatva egy igazi gyöngyszemmel: Hifiman EF 400. Annyira együtt vannak, hogy elértem a zenehallgatáshoz. Nem érdekel az elemezgetés, tegnap is éjfél körül kapcsoltam ki. Ha szerencséd lesz, akkor lesz a szobában egy OOR+Hypsos+Holo Spring 3 KTE is (ha el tudom kunyerbálni). A múltkor az Ifi valóban (mint valaki írta is) nem a legmegfelelőbb meghajtás volt. Ez már a múlté.
Bocs, hogy elhúztam egy kicsit... -
szaki58
aktív tag
válasz
Sinesol #99050 üzenetére
Érdekes, hogy a HE1000 V1, V2, Se és a Susvara is olcsó furnér lemezből készül, amit sokan kifogásoltak. Valahol olvastam, hogy a tömör fát nem díjazzák, mert ha nincs kezelve, megrepedhet. Van rá példa. A funér 100 év múlva is olyan lesz, mint most. Ha a fejemen van, a hangja érdekel, nem a kinézete, de szerintem egyáltalán nem csúnyák, és nagyon kényelmes a nagy fülűeknek is. Valószínű, hogy nem a furnér miatt drága.
-
Sinesol
veterán
válasz
bitrograde #99043 üzenetére
Nem igazán hiszek az ilyesmiben, ahol olcsóbb, gyengébb anyagokat használnak, az azért van, mert olcsónak kell lennie a terméknek, a mérnököknek elég gyakran kell kompromisszumot kötni, lehet, hogy lenne jobb minőségű anyag, de abból nem lehet a kért összegű fejest gyártani. Ahogy megyünk fel árban, úgy lesz anyagminőség terén egyre kevesebb a kompromisszum, bár ez sem teljesen arányos, ugyebár nem tudjuk, hogy hol mennyi a haszonkulcs, lehet egy józa ésszel készitett 500 dolcsis darab minőségibb kivitelezésű, mint egy 1000 dolcsis, ahol amin tudtak spóroltak. Hibákat nem kell feltétlen bele tenni, az a helyzet, hogy ha akarnának sem tudnának hibátlan darabokat gyártani, egyszer minden elromlik. Igencsak kockázatos direkt hibákat tervezni valamibe, ami amugy sem tökéletes. Emberek tervezik ugye a dolgokat, aztán ami papiron megfelelő minőségű alkatrész, az nem biztos, hogy a valóságban is az, ebből jönnek aztán a tipushibák.
Létezik persze az is, hogy a várható élettartam szerint választják az adott anyagokat, alkatrészeket, de az inkább a gyorsan fejlődő iparágak esetében hangsúlyosabb.
Pl. egy tévénél felesleges olyan alkatrészeket, megoldsáokat használni, amivel akár 20 évig is megbizhatóan megy, mivel sokan még fele ennyi ideig sem használják majd, lecserélik valami modernebbre. Egyrészt jóval drágább is lenne, másrészt meg az lenne csak igazán környezetszennyezés, ha extra erőforrásokat vesztegetnének olyasmire, ami ugyanugy a szemétdombon végzi, mint a fele akkora ráforditassal készülő termék. -
Remus389
veterán
válasz
bitrograde #99047 üzenetére
Nem ezen múlik, ez elenyésző.
Ha látnád egyszerre az összes hulladékot, amit életed során kidobtál. Egy kisebb dombot is kitenne, a Napot is kitakarná.
-
Remus389
veterán
válasz
bitrograde #99043 üzenetére
Szerintem gondolnak már erre is, hogy azért igenis menjen tönkre, ne működjön az örökkévalóságig. Ez-az meg van bennük gyengítve szándékosan, de nem feltűnően. Mondjuk anyagminőség szempontjából. Pár fillérrel olcsóbb minőségű plasztikból gyártják. Főleg az olcsóbbaknál. Vegyél újat majd, az a cél, nem az hogy pár eurocentet spórolnak azon a pár száz grammnyi műanyagon. Az majd hamarabb elöregszik és elreped, jobban karcolódik. Hamarabb veszel újat. A kifogás pedig az hogy környezetvédőbb, zöldebb, hamarabb lebomlik a természetben, ha elhajítanád az erdőben.
Talán a high-end-nél nincs ilyen, ott lehet tényleg ezt nem rakják bele, de alaposan megkérik az árát cserébe. Azért egy flagship-nél számít a cég hírneve is. Félmilliós vagy egymilliós fejhallgató ne menjen tönkre 3-5 év után. Bár olyan gyártó is van. Az Focal Utopiánál olvastam néhányszor driver meghibásodásról, azért az elég ütős, ha megtörténik veled. Bár szerintem nem szándékos, olyan a hangszórója, hogy hajlamos erre.
-
bitrograde
senior tag
Mindennek gondolom semmi köze a tervezett elévüléshez.
-
Remus389
veterán
válasz
Ba cy lus #99041 üzenetére
Az lehet, de ugyanígy az erősebb mágnes is javít. Gondolom, olcsóbb a membránt keskenyíteni, mint az erősebb mágnes.
Nem olyan biztos az, hogy teljes mértékben kompenzál egy erősebb mágnes.
Nem az anyagon spórolnak elsősorban.Amúgy az erős mágnes nehéz, tehát akkor meg nehezebb lesz a fejhallgató, ezáltal kényelmetlenebb. Talán a Focal Utopiában van állati erős mágnes mellé állati könnyű driver, nem is egy könnyű darab, cserébe állati részletes a hangja. Mondjuk én a HE1000SE-t venném annyi pénzért, de nem hiszem hogy ez meg fog történni. Hallottam, jó az, de talán túl élénk lenne nekem hosszabb távon.
-
Remus389
veterán
válasz
Sinesol #99039 üzenetére
A vékonyabb, könnyebb membrán jobb hangminőséget produkál.
Részletesebb, tisztább és élénkebb lesz a hang.A mérnököknek meg kell találni azt a pontot, ahol még jól szól, de azért még kellően tartós is marad, a garanciaidőt mindenképp túl kell élje.
Valószínűleg, ha vékonyabb, érzékenyebb a membrán, a leejtést is nehezebben viseli.
A hagyományos dinamikusnak más a felépítése, ezért jellemzően tartósabbak.Bár ott meg az lehet, hogy a membrán anyagául szolgáló plasztikot, környezetvédelmi előírások miatt, lecserélik kevésbé ellenálló plasztikra. Mindenesetre a német fejhallgatókhoz kapható pótdriver ha szükséges, ha még jó állapotú a keret, ki lehet cserélni.
-
Sinesol
veterán
válasz
fattyu #99029 üzenetére
Règen mèg vastag, tartosabb membranokat hasznaltak, ma meg az egyre vekonyabb membranok felè mennek a planàrok, raadasul több gyartonal hatàron is vannak feszites szempontjabol, ezert is kevesbe tartosak. A règi darabjaid mèg sokaig jok lesznek, a mai daraboknal viszont azt mondjàk a 10 èv se biztos.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
HUNNIA1920 #99037 üzenetére
Alihoz elég lesz egy bankkártya. Revolutos is jó. Nekem ILYEN-ből van fekete meg egy barna is. Előbbit használom rendszeresen, az jól bírja. Mosást is. A Dorien által linkelt első is jó minőségű, de abból a kisebb még a Sony MDR-1A is szűk volt. A nagy lett volna rá jó, de pl. M40X-re már nem kockáztatnám meg, arra lehet kicsi lenne.
A mintásakat nem ismerem. -
HUNNIA1920
őstag
válasz
Dorien #99035 üzenetére
Ebay-ről még mindig nem tudom rendelni, mert a paypal szerint terrorista gyanús személy vagyok és mivel 6 hónapnál régebbi a személyi igazolványom és lakcím kártyám, így nem vagyok jogosult a használatára. Nagyobb baj, hogy így törölni se tudom, amíg nem azonosítanak, de a regisztrációt engedték. Ott is sok "okos" ember "dolgozik".
-
Ba cy lus
addikt
válasz
HUNNIA1920 #99031 üzenetére
Én hangzásvilágról írtam. Legtöbb gyártónak van egy sajátos hangzása.
-
Dorien
veterán
válasz
HUNNIA1920 #99032 üzenetére
-
Remus389
veterán
válasz
fattyu #99029 üzenetére
Rendben:
Általában amúgy a Hifiman planárok nem olyan hosszú életűek mint a dinamikusok.
Ezt arra alapozom, hogy nincs jó hírük megbízhatóság szempontjából. Bebotlottam reddit topikba is, ahol ment a sírás kinek hogy ment tönkre a Hifiman-je. De youtube commentek között is előfordul ilyen, vagy a head fi-n. Sennheiserre ez nem igazán jellemző, ott inkább olyanokat olvasok hogy a 25 éve vett HD600, olyan mint az új, meg hasonlókat.
Ba cy lus:
Elhiszem, hogy csökkentették a minőséget itt-ott, bár ez nem 100%, de azért szerintem, így is tartósak. 25 év múlva kiderül, hány % ment tönkre. -
Remus389
veterán
válasz
szaki58 #99027 üzenetére
Az a függöny egy nagyon átlátszó , éppen csak volt, egyáltalán nem drasztikus. Lehet még sokminden más, ami a 800S-ben jó, és éppen az tetszik valakinek, más tulajdonsága, pl a kelleténél kevesebb basszus meg nem oszt, nem szoroz neki. Ez érthető, el kell fogadni.
Igen, ezzel én is egyetértettem, amikor ott voltam, hogy volt egy kis fátyla, de azóta vettem ezüst kábelt [link] és szerintem ezáltal javult a Sennheiser, csökkentek a hátrányai, ezt a mini beszámolót azóta is tartom: [link] Bár biztos vagyok abban hogy a HE1000SE nyerne ismét egy újabb meghallgatás alkalmával, az Audio-Technikát ezzel a kábellal azért megszorongatná szerintem, sőt, bár emlékezetből nehezebb összevetni.
Amúgy érdekes, azt írja van neki HDV 820-a is, kiváncsiságból rákerestem mégis, kábé mennyibe kerül most egy olyan, hát majdnem kiestem a székből. Ebből kiindulva neki nem okozna gondot a HE1000SE megvétele, mégis most a sima HD800-at veszi.
Még azt is mondta hogy kismértékben jobb a régi HD800, mint az HD800S, ezt olvastam máshol is, mondjuk átlagembernek inkább a HD800S való, de aki nagyon penge, többet ki tud hozni a sima HD800-ból, ha minimálisan is.
-
HUNNIA1920
őstag
Nincs véletlenül valakinek ilyen fejpant védő huzata, amit rá lehet húzni a fejhallgató pántra, hogy ne piszkolódjon?
A jó múltkor valaki rendelt Kínából, a szín mindegy lenne.
Köszönöm!
-
HUNNIA1920
őstag
válasz
Ba cy lus #99021 üzenetére
Miért, hasonló ár kategóriában nem egy szinten vannak?
Kérdezem, mert én még nem hallottam őket, de a Hifiman-hez hasonlítják őket. Annyi, hogy Susvara, HE1000 szintű fejeseket nem csinálnak, ha jól tévedek. Elvileg mind2 feltörekvő kínai cég, még csak pár fejesuk van.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
bala6120 #98995 üzenetére
Most nézem, hogy ennek mindkét oldalán van mágnes. A nyitott Sundara viszont egyoldalas. Gyanítom ezek alapján, a választott név csak marketingfogás, és nincs sok köze a két fejhallgatónak egymáshoz. Azért meghallgatnám, mit tud, mert zárt planárhoz még nem volt szerencsém.
Különben érdekes, hogy visszatért a Hifiman a kétoldalas kialakításhoz, de még a legolcsóbb fejhallgatójánál is (HE400i vs HE400SE). -
Ba cy lus
addikt
válasz
Remus389 #99016 üzenetére
Annak a klasszikus HD600-nak még a lelke, a driver is változott az idők során, nem mindenki szerint előnyére. Gondolod, más nem változott? Szóval azért a 20-25 évvel ezelőtti kiadás nem mérvadó, más is változhatott, még ha nem is szembetűnő. Pl. a Beyernél: a DT770 Editionnél kicserélték a kis műanyag alkatrészt még garanciálisan, mindkettő oldalon. A kicserélttel sokszor annyi idő alatt sem volt gond. Látszatra viszont teljesen ugyanolyan.
-
szaki58
aktív tag
-
Dorien
veterán
Bodz! Olvass privátot, ha erre jársz. Kemcso keres. Üdv.
-
szaki58
aktív tag
Egy rövid észrevételt muszáj leírnom. Volt alkalmam a HEK SE-t és a HD 800S-t Dabason a 800s gazdájánál össze vetni (Violetric erősító). Egyformán ítéltük meg, a 800-as gazdájával: a 800S (ami ugye teres, meg szép magas meg...) egy függöny mögül szólt a HEK SE után. Tudom, hogy nem egy árkategória, de nem is egy kategória. Aztán lehet magyarázni, de a fül nem hazudik. Ezt tényszerűen próbálom leírni, nem akarok hajlani ez vagy az felé, ezek csak száraz tények.
Hárman voltunk ott, egyöntetű véleménnyel.
Életteartam. Bizakodó vagyok, vettem tartalék párnát hozzá. Az egy év nem látszik meg rajta, karcmentes, de térjünk vissza 15 év múlva rá
A chifiért nem haragszom, írjuk a tudatlanság számára,de páran vagyunk, akik (nem mindenki) ha lenne Susvarájuk a seggüket a földhöz vernék, örömükben. Chifi, mi? -
-NoVa-
veterán
válasz
HUNNIA1920 #99018 üzenetére
Nem megbecsülésen múlik, kémia. Egyesek bőre oldja a tárgyakat, foszlik a kezük alatt a kormány, váltó, mások meg nem. Nem egységes, nem bánásmódfüggő. 10 év alatt meg egy fiókban is bomlik a műbőr, az olajipari kémiai kötőanyagok lebomlanak és komponensekre esik szét az anyag. Ahogy a foszló kábelburkolatok, stb. Sokszor ez az ára az olcsóságnak.
-
Remus389
veterán
válasz
Gzula[HUN] #99022 üzenetére
Mindegyik el tud romlani, ezért fogalmaztam úgy hogy nagyobb eséllyel vagy kisebb eséllyel.
Dinamikusokból, a Focal-oknak van rossz hírük úgy általában ebből a szempontból. Valószínűleg mert fém és gumi felfüggesztés kombinációját alkalmazzák, ami kevésbé megbízható/tartós mint a hagyományos membrán. Innovatív, mert merev lesz a membrán és ez bizonyos akusztikai előnyökkel jár, cserébe itt se évtizedekben kell gondolkodni, hanem inkább években. Jellemzően az egyik oldal adja meg magát, ami igen idegesítő lehet. A másik is megadná magát, de persze akkor már nem hallgatod.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Remus389 #99016 üzenetére
Sennheisernél is előfordul driver hiba. Nagyon korábban (lehet már pár éve is) már volt róla szó, hogy a driverből kijövő vékony szálak szoktak elpattanni. Videót is találtam hozzá, mire gondoltam. Lehet csak egy széria volt, már nem emlékszem.
Félre értés ne essék, ettől még nem tartom megbízhatatlannak, sőt. Jobban is bíznék benne, mint akármelyik kínaiban, de sajnos ha nem romlik el, akkor nem veszel másikat...
-
Ba cy lus
addikt
válasz
HUNNIA1920 #99018 üzenetére
Hasonlóak hangzásvilágukban? Nekem ez új.
-
Remus389
veterán
válasz
Ba cy lus #99017 üzenetére
Jó, de most megint vesz HD800-ast, mert az újabb cucca, kevésbé tetszik neki. Hosszabb távon rájött, hogy mi az ami igazán neki való. Talán elmúlt az új cucc varázsa.
Mindenesetre, privát üzenetváltásainkban is ugyanezt mondja, hogy a HD800. És nincs üzleti érdek köztünk. Bár ki tudja, lehet rám akar sózni valami amp-ot majd. Viszont én megfontolt ember vagyok, rögtön biztos nem fogom megvenni.
Amúgy erre én is gondoltam, hogy ha lecserélném pl a HE1000SE-re, lehet hosszabb távon visszatérnék, mert lehet egyszerűen túl sok a jóból.
Szóval az ízlés mindenképp árnyalja a dolgokat.
-
HUNNIA1920
őstag
válasz
Ba cy lus #99002 üzenetére
Pl. Sivga Audio, Sendy Audio, ami most hirtelen eszembe jut, mint hasonló a Hifiman-hez.
Nincs nekem bajom a Hifiman-el, csak tudni kell a helyén kezelni. Egyébként onnan indult az egész, hogy nem egy életbiztosítás pl. egy Susvara és nem arról volt szó, hogy meddig fogja bírni pl. egy 60 ezres HE400-as. De láttam már pár éves Hifiman HEKSE-t ebay-en, aminek szanaszét málott-foszlott mindene. Remélhetőleg csak a gazdája volt hitvány, hogy ennyire becsülte meg.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Remus389 #99014 üzenetére
Na jó, de egy eladó mégis mit írjon az árult portékájáról? Nyilván eladni akarja elsősorban, és másodsorban csak őszintén véleményezni. Szóval szerintem ennél hitelesebb körülmények közt megírt véleményt is hozhattál volna, ha kicsit utánanézel.
De hogy írjak valami hízelgőt: a hivoxos Szabó Zolinak is bejött a HD800, volt vagy van is neki. Bár azt nem tudom, miket próbált azóta, tudtommal ő inkább hangfalos láncban utazik.
-
Remus389
veterán
válasz
Remus389 #99014 üzenetére
Amúgy elvileg majd megyek az emberhez, meghívott tesztelni, ha megérkezik neki a sima HD800-asa.
A sima HD800 és HD800S közötti különbségeket vizsgáljuk majd és különböző amp-jai vannak, köztük HDV 820 is. Viszem az ezüst kábelt. Meg talán a Lake people-t is, véleményezze. Talán ennek hatására én is beinvesztálok valami drágább amp-ba, persze nem a HDV 820-ba.
Ami szimpatikus nekem így meghallgatás nélkül, a Feliks Audio Echo lenne, lehetőleg használtan, nem olyan túl drágán, mondjuk 150K belefér és akkor a Lake People menne (kb 50-70K).
Írok róla majd a logout-ba beszámolót.
Gzula[HUN] Inkább a mai Hifimanekre és Audeze-kre gondoltam, hogy ne évtizedekben, hanem inkább években gondolkodjuk.
Mai fejeseket nem úgy tervezték, hogy ennyit kibírjanak. Mindegyiknek van gyenge pontja.
Típusfüggő, ma is tudnak tarósat gyártani, ha akarnak. Pláne ha egy klasszikus model, pl HD600 -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
John D'oh #98998 üzenetére
Teljesen jó választás 18 ezerért. Ahogy elszálltak az árak, ennyiért szinte legális lopás.
#98999Remus389: "Általában amúgy a planárok nem olyan hosszú életűek mint a dinamikusok." - Azt, hogy általában nem olyan hosszú életűek, azt nem tudom, de nekem van egy 40 év pluszos Technics EAH-820-asom. Első tulaj adta oda, emlékezete szerint '81-ben vette. Párnát kellett rajta cserélni, meg a dugó volt repedt.
Mai fejeseket nem úgy tervezték, hogy ennyit kibírjanak. Mindegyiknek van gyenge pontja.
-
Remus389
veterán
válasz
Ba cy lus #99013 üzenetére
Persze mert kategóriát vált, ki szeretné próbálni a hangfalakat.
Ettől még a fejhallgatóknál, nála a HD800 nyert.
Azóta kipróbálta a HE1000SE-t is, szerinte jobb a HD800 attól is.
Én erre azt mondanám, mert én is hallottam, technikailag szerintem egyértelműen a HE1000SE a jobb, de lehet neki már az "too much", így a HD800-at preferálja, rendesen ampolva persze. A hasonló árú Arya viszont nem jobb technikailag a HD800-tól, ott inkább az ízlés miatt döntenek az Arya mellett.
-
Remus389
veterán
válasz
Ba cy lus #99011 üzenetére
Idézet avx-ről:
"Klisés lehet de fejhallgatózásban végállomás is lehet egy jó minőségű DAC al, én elértem a maximumot fejhallgatózásban úgy érzem (próbáltam Focal Utopiat, Hifiman Aryat, Meze Empyreant, De a HD800 ot nekem egyik se múlta felül) de hajt a hifibogár betegség, ki szeretnék próbálni hangfalakat azok meg nagyon drágák ezért adom el szeretett szettem."
Korai még temetned a Sennheisert. -
Ba cy lus
addikt
válasz
Remus389 #99007 üzenetére
Nézd, az emberek döntenek, már leírtam, hogy a Dropon a Sennheiserek tarolnak, tehát jobb az ár/értékük
Dropról eleve meghallgatás nélkül vásárolnak, az nem egy hagyományos bolt, ahová betérsz, és tényleg a saját hallásod alapján összeveted őket adott láncokon. Tehát neten a Sennheiser márka maga, hogy ismert, rengeteget nyom a latba. Ár-értékről ez nem sokat mond. Meg ugye aki dropról vásárol, az jó eséllyel vesz ugyanonnét egy tipikus chi-fi hangú dac-ot, erősítőt, amihez egész véletlen sokkal jobban passzolnak a Sennheiserek a laid-back hangzásvilágukkal.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Remus389 #98999 üzenetére
Hát, akad a 90-es évekből HD580, az lassan tényleg párnacserés megint. A 2002-es Koss-ban szivacsokat cseréltem már, a Bose QC35 is a 2. adag párnáját kezdi, de az is mahdnem egy évtized után normális. Ennyi a merítésem drágább nyugati vonalom, chifit olcsó szerencsejátékként kezelem.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Remus389 #99007 üzenetére
Magad is megtalálhatod, ha keresel, nagyon sok van. Persze, ahogy ismerlek, te úgyis kiragadod a neked tetszőeket.
De általában tényleg ez a helyzet, amit írtam. Meg azt is vedd figyelembe, mikor véleményeket olvasol, hogy sokan - tévesen - csak a magasak részletességéről beszélnek, mikor részletességről írnak.Pedig a többi tartománynak épp úgy van felbontása.
Elhiszem, hogy jó az HE560, de kétlem hogy a Hifiman olyan fejhallgatót tervezne, ami az egyik csúcsragadozójuk pozicióját veszélyeztetné.
Mert nem is veszélyezteti.Na meg, ahogy megfigyeltem, már Sundarától kezdve a lánc milyensége, szinergia elég nagy hatással van rá, ki mikor melyiket hallja jobbnak a Hifimaneken belül. Ordító különbségek itt már azért nincsenek. Árban inkább.
-
btraven
őstag
válasz
HUNNIA1920 #99000 üzenetére
Én is 15 éve gyilkolok egy HD555-öt. Mindennapos állandó nyúzás.
Nem mint a HD6XX meg Grado SR60e amik szépen a dobozukban pihiznek, és csak odaülős zenehallgatásra vannak előszedve. -
Remus389
veterán
válasz
Ba cy lus #99006 üzenetére
Nyugodtan linkeld ide az ilyen jellegű teszteket/véleményeket.
Elhiszem, hogy jó az HE560, de kétlem hogy a Hifiman olyan fejhallgatót tervezne, ami az egyik csúcsragadozójuk pozicióját veszélyeztetné.
Talán elragadtatták maguk az újdonság varázsától.
#99006:
Attól függ, mit tekintesz értéknek. Technikai tudásban HD800 alatt a Sennheisereket már a Sundara is veri, és a HE400SE is több dologban szorongatja.
Másrészt a Sennheiser név eleve nagyobb marketingértékkel bír.Nézd, az emberek döntenek, már leírtam, hogy a Dropon a Sennheiserek tarolnak, tehát jobb az ár/értékük, az embereknek a német cucc kell. Tartósabbak is valószínűleg, és jobban szólnak abból a szempontból hogy élvezetesebbek. Népszerűbbek. Akkor hol van a legendás Hifiman ár/érték?
Én is döntöttem, ha megkeresne valaki hogy odaadná a hasonló korú és állapotú Hifiman Arya-t a Sennheiseremért cserébe, 1:1-ben, a válaszom egy udvarias de határozott nem lenne.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Remus389 #99005 üzenetére
Anno már épp elegen leírták a véleményüket a HE560 vs HD800-ról, aligha vicceltek. Ez van.
Tehát legalábbis vitatható a korábbi állításod, miszerint a Hifiman-eknek jobb az ár/értékük.
Attól függ, mit tekintesz értéknek. Technikai tudásban HD800 alatt a Sennheisereket már a Sundara is veri, és a HE400SE is több dologban szorongatja.
Másrészt a Sennheiser név eleve nagyobb marketingértékkel bír. -
Remus389
veterán
válasz
Ba cy lus #99004 üzenetére
Mikor kijött a HE560, ezt is gyakran hasoníltgatták a HD800-zal, aminek általában csak a magastartományát tartották részletesebbnek - ezzel együtt kevésbé természetesnek -, középben egál, basszusban pedig jobb a HE560. Tehát még ennél a kettőnél sem igaz, hogy a HD800 jobb lenne technikailag, az Arya pedig eggyel magasabb kategória, mint a HE560.
Ez megmosolyogtató, én hallottam mindkettőt és megvan erről a magam véleménye, de ott a bónusz vélemény legalul, ha az én véleményem nem lenne mérvadó számodra. [link]
De a legtöbb youtube tesztelő is hasonlókat mond, vagy Head Fi-on sem egyértelmű a dolog, inkább ízlés kérdése.
A Drop-on is sokkal jobban fogynak a jóárasított Sennheiserek, mint a hasonló Hifiman (és Focal) próbálkozások.
Tehát legalábbis vitatható a korábbi állításod, miszerint a Hifiman-eknek jobb az ár/értékük.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Remus389 #99003 üzenetére
Ez lehet, viszont azok nem Hifiman gyártmányú planárok voltak, talán félre is lettek téve sokáig porosodtak valahol, ki tudja.
Miután általában planárokról írtál, a Yamaha is játszik.
Nyilván csak az ortho fejeseket tehetik félre, a többi típust nem.
Tehát továbbra sem látom alátámasztva, hogy általában egy orthodinamikus/planár ne bírhatná jól.
Példának mondanám a HD800-zast és a Hifiman Arya-t. A Sennheiser több részletet ad, és teresebb. Basszusa talán kissé visszafogottabb, az a hátránya.
Tehát technikailag is jobb, és hasonló árban vannak, de sokan a Sennheisert preferálják, tehát nem igaz hogy ár/értékben jobb az Arya.Mikor kijött a HE560, ezt is gyakran hasoníltgatták a HD800-zal, aminek általában csak a magastartományát tartották részletesebbnek - ezzel együtt kevésbé természetesnek, különösen a zene egészét, a hangszerek tónusát nézve -, középben egál, basszusban pedig jobb a HE560. Tehát még ennél a kettőnél sem igaz, hogy a HD800 jobb lenne technikailag, az Arya pedig eggyel magasabb kategória, mint a HE560.
-
Remus389
veterán
válasz
Ba cy lus #99001 üzenetére
Például? Amelyiknél ugyanazon az áron van olyan Beyer vagy Sennheiser, ami technikailag - tehát nem tetszés/ízlés - jobb hangot ad.
Példának mondanám a HD800-zast és a Hifiman Arya-t. A Sennheiser több részletet ad, és teresebb. Basszusa talán kissé visszafogottabb, az a hátránya.
Tehát technikailag is jobb, és hasonló árban vannak, de sokan a Sennheisert preferálják, tehát nem igaz hogy ár/értékben jobb az Arya.
Vagy a Drop HD6XX \ HD58X, ennyi pénzért milyen Hifiman-t kapsz?
Beyerből is ütős a T1 az áráért.
Nem olyan egyértelmű azért az hogy jobb a Hifiman ár/értéke, pláne hogy nagyobb eséllyel megy tönkre és akkor el sem tudod adni.
Ezt nem tudom, de az tény, hogy árulnak 70-es, 80-as évekbeli orthodinamikusokat is, tehát maga a technológia nem zárja ki, hogy hosszú ideig működőképes legyen egy ortho/planár.
Ez lehet, viszont azok nem Hifiman gyártmányú planárok voltak, talán félre is lettek téve sokáig porosodtak valahol, ki tudja. -
Ba cy lus
addikt
válasz
HUNNIA1920 #99000 üzenetére
Nekem ellenben már garanciaidőn belül meggyűlt a bajom a DT770 Editionnel: egyrészt a pántot összefogó kis műanyag pöcök elrepedése mindkét oldalon, másrészt a pánton már akkor elkezdett gyűrődni a műbőr, ami azóta teljesen le is kopott, a szivacs pedig eltűnt belőle. És ugye másoktól is hallani a Beyer kapcsán elszaporodó driver hibákról.
Különben is akkor lenne érdekes erről beszélni, ha lenne másik gyártó, aki hozza a Hifimanek hangzásvilágát. De én ilyenről nem tudok. Pláne azonos árkategóriában nem. Akinek a Hifiman tetszik adott időszakban, nemigen fog akkor Beyert venni, sem Sennheisert. -
Ba cy lus
addikt
válasz
Remus389 #98999 üzenetére
Már bocsánat, de 1997 az 25 éve volt. Nem hinném, hogy ma, a mai termékeknél ez túlságosan releváns. Nekem is van egy 70-es évek végi Beyerem, amin valószínűleg csak a párnáját kellett cserélni.
Általában amúgy a planárok nem olyan hosszú életűek mint a dinamikusok.
Ezt nem tudom, de az tény, hogy árulnak 70-es, 80-as évekbeli orthodinamikusokat is, tehát maga a technológia nem zárja ki, hogy hosszú ideig működőképes legyen egy ortho/planár.
Ez attól függ, nem minden esetben igaz.
Például? Amelyiknél ugyanazon az áron van olyan Beyer vagy Sennheiser, ami technikailag - tehát nem tetszés/ízlés - jobb hangot ad.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Jogász topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Arcfelismerő topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. garancia
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1000GB 1 év garancia!
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest