- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Léghűtés topik
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Ismét 128 és 256 GB-os memóriaszetteket villantott a G.Skill
- BIOS frissítés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
ttower
aktív tag
hello mindenki
belefutottam egy olyan problémába hogy az adatbázisom részben write only lett. új sor, drop table, select, update tökéletesen mennek, de a truncate és delete nem. találkozott már valaki ilyennel? ha igen mi a megoldás?
üdv ttower -
Sziasztok!
Egy adatbázisos weboldalat szeretnék kreálni.
Egyelőre anyi lenne a feladat, hogy a felhasználó kitölt egy űrlapot, aminek a tartalma bekerül egy MySQL táblába.
Ilyen sorok sokasága lenne az adatbázis.
Maga a weboldal meg 3-4 szempont alapján tudná szűrni az adatbázist, és laponként 20-30-asával listázná őket.Erre van valami példa progi, amiből hamarabb eljutok a célomig?
PHP4-es lenne a legjobb.Köszi!
-
whYz
őstag
Hali!
Segítségre lenne szükségem:
Egy olyan php függvény kellene, ami mysql adatbázisból olvassa ki a változók értékeit, és ezekkel egy adott számítási műveletet hajtson végre. Mysqlban a változó minden sorban($row) bennevan(felhasználónként): 'haviar'. Minden sor 'haviar' változóját összeadva kellene nekünk egy értéket kapni.
Ez így nézne ki:<?php
echo "<table border='1'>";
// keeps getting the next row until there are no more to get
while($row = mysql_fetch_array( $result )) {
// Print out the contents of each row into a table
$felhasznalo = $row['felhasznalo'];
echo "<tr>";
echo "<td>";
echo $row['haviar'];
echo "</td>";
}
echo "</td></tr>";
echo "</table>";
?> -
cucka
addikt
Úgy, hogy átalakítod html-es sortöréssé (vagyis <br> ). Erre van a nl2br() függvény, de str_replace()-el is könnyen megoldható.
HTML-ben akárhány whitespace karaktert egymás után rakhatsz, mindig csak egy fog belőle látszani. Ez azért van így, hogy rendesen tudd tördelni a html kódot anélkül, hogy a böngészőben látható oldalon gondot okozna. -
akasp
senior tag
hali!
az lenne a kérdésem, hogy adott egy saját magam által írt message board szerűség, szal a user beirja a textfieldbe az üzijét, és elküldi, amit szépen fel is veszek adatbázisba. De amikor én azt ki akarom íratni, akkor hiába ütött 10 entert a user a textfieldbe, az nem jelenik meg, mindent egy sorba ír ki. Hogy lehetne kiíratni "jól"?
adatbázisba pakoláskor csinálok a stringgel egy oyat h mysql_real_escape_string de ha kicommentezem akkor se müxik rendesen, szal nem ezzel van a gond. Vki help?
előre is thx -
válasz
fordfairlane #1386 üzenetére
Köszi!
-
fordfairlane
veterán
Ezt a könyvet többen is dicsérték, én nem olvastam:
-
Sziasztok!
Szeretnék összehozni egy weboldalt, ami nem más, mint egy adatbázis lekérdezés bizonyos szempontok alapján, és lenne egy admin felület, meg egy regisztrációs-belépős rész, ami sütikkel működne.
Feltételezem, hogy nem egy nagy durr az egész, de én még nem tartok itt, ezért kérek segítséget.
Olvasgattam a PHP 24 óra alatt című PDF gyűjteményt, de sok olyat ír, ami számomra egyértelmű. Kicsit tempósabb íromány kellene, ha létezik ilyen. Guglizok, de eddig lassan haladok az infó gyűjtéssel.
Nem kezdő szintről kell a PHP tárgyalása (írtam már komplett Flash+PHP webáruházat XML adatbázissal), inkább a MySQL rész homályos nekem, meg a HTML-el való összehozás.Köszi!
-
VladimirR
nagyúr
-
ArchElf
addikt
válasz
Briganti #1380 üzenetére
1. a valami, valami2, valami3 mappák és van bennük default oldal (index.html, index.php, stb)
2. a valami, valami2, valami3 fájlok és azokat dolgozza fel a webszerver
3. a valami, valami2, valami3 kicsit bonyolultabb kifejezések (pl valami/oldal/kljghkldfklsj/aloldal), ilyenkor a középső rész pl sessionID lehet (szintén webszerver beállítás - bár nem vagyok benne biztos, hogy az apache ezt - alapból - pont támogatná)
...
n. a könyvtárak/fájlok nem léteznek és a 404 kezelője helyére tesznek be értelmezőtAE
-
Briganti
tag
sztem eleg elemi dolog, de azokat hogy csinaljak meg hogy a linkjuk ugy nez ki hogy:
www.akarmi.hu/valami
www.akarmi.hu/valami2
www.akarmi.hu/valami3es nincs kiterjesztes, ezt apach-bol kell beallitani?
koszi elore is!
-
psyLife
csendes tag
üdv!
egy kérdés:
az oktatovideo.hu oldalon van egy olyan videósorozat, hogy PHP és MySQL web-programozás kezdőknek.
ő a videókon keresztül apache, php4, és mysql progit használ. nekem azokkal nem ment, de így easyphp-n működik a localhost, és a php is.
csinált az oldalon egy olyan űrlapot, hogy kitöltöd név, cím stb.. oldalt és rákattintasz a megrendelem gombra, akkor elküldi az adatokat e-mailbe, hogy mit "rendeltél", és neki mysql control center progiba kiírja, hogy ki regisztrált milyen névvel, és az (id) azonosítószám így növekszik.
nálam is elküldte az e-mailt, és átirányított a köszönöm oldalra, majd vissza az űrlapra
csak a mysql programba nem írt ki semmit, hogy ki regisztrált, vagy rendelt.
remélem érthető voltam, bocs hogy ilyen hülyén foglamaztam.
előre is köszi a válaszokat. üdv. -
Briganti
tag
Pliiiizzzz valaki segitsen, egy elfogadhato (es az sem baj ha optimalis) modszerrel, hogy hogyan lehet elmenteni egy rss feed read/unread statuszat?
-
Briganti
tag
hellosztok, egy kis segitsegre lenne szuksegem ... egy rss reader-t butykolok, ahol vannak felhasznalok, regisztralnak, es tudjak olvasgatni a hireiket ... namar most nekem az a problemam hogy valahogy kellene tarolni hogy melyik felhasznalo miket olvasott el, es miket nem ... erre kellene egy megoldas, es ha lehet minel professzionalisabb
valamilyen mysql-s megoldasra gondoltam, csak meg azt nem tudom hogy merre induljak el
koszi elore is!
-
gep29
csendes tag
Sziasztok! Kellene egy kis segítség:
[fc]white style=' background-image: url(http: //KÉP LINKJE ); background-position: top center; background-repeat: no-repeat; display: block; font-weight: normal;' SZÖVEG [/f]
A problémám a következő: a belinkelt kép ismétlődik egymás után végig az egész oldalon és olvashatatlanná teszi a szöveget.
Miért?
Ha véletlenül nem itt kellett volna ezt megkérdeznem akkor ezért elnézést.. -
Korcsii
őstag
válasz
Louloudaki #1372 üzenetére
sorszámra gondoltam, nem id-re... az pedig régebbi ph! motorral is sikerült néha..
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
Korcsii #1371 üzenetére
hogy lenne dupla id, ha minden üzinek van egy auto_inc primary key típusú id-ja, ami minden insertnél eggyel nő, és a sorszámnak meg felveszel egy szimpla int mezőt?
úgy gondolod, hogy ketten ugyanabban a szent pillanatban írnak, és a mysql nem tudja lekezelni? hát ha ilyen létezik, nem tudok rá mit lépni. -
Korcsii
őstag
válasz
Louloudaki #1370 üzenetére
ok, lassulással nincs baj, max dupla id-vel (ahogy az itt is volt rios 3/4-ben), de szerintem nem lesz akkora forgalom, hogy mindenki egyszerre támadja meg a fórumot
-
Korcsii
őstag
válasz
Louloudaki #1368 üzenetére
ok, azthiszem így lesz...
végülis nem egy nagy forgalmú fórum lesz (legalábbis elődje nem volt az)... -
Louloudaki
aktív tag
válasz
Korcsii #1367 üzenetére
van egy id ami auto_increment és primary key, meg van egy sorszam mező, amihez semmi ilyen kikötés nincs, így nem akad össze. a legnagyobb sorszámhoz hozzáadsz egyet, ha új hsz van. szerintem ez elég jó megoldás
ha autoinkrementálod és törölsz akkor a következő már nem eggyel nagyobb lesz, azért nem jó.
tábla: id, topic_id, szoveg, sorszam, egyebek -
Korcsii
őstag
fórum
hasonló módon szeretném a számozást, mint ami itt a ph-n van:
egy topik, és benne mindíg 1-től indulóid-vel rendelkező hsz-ok...
persze, AUTO_INCREMENT, node akkor a második témában már nem az egyestől kezdené (bár a másik ötlet az volt, hogy simán mennek felfelé a hsz id-k, és a a fórumban egy $i-vel számozom meg, viszont az nem a legjobb, ha törölnek egyet)
szóval a kérdés: téma id szerint (amit tartalmaznak a hsz-ok bejegyzései) lehet-e külön AUTO_INCREMENT funkciót, vagy valami hasonlót csinálni?vagy itt a ph-n hogy lett ez megoldva? tudom hogy itt is úgy volt, hogy megnézte az utolsót, és hozzáadott egyet, de ez néha dupla id-hez vezetett... persze nem lenne ilyen extrém forgalom a saját fórumon, de jó lenne megoldani...
előre is köszi
-
tkazmer
addikt
-
tkazmer
addikt
az oldalamon a hosszú ő helyett ? jelenik meg. tudomásom szerint ez szövegkódolási probléma, és ezen az alapon elindulva oda jutottam, hogy a táblában lévő latin1 charset lehet a hibás. Próbáltam volna megváltoztatni latin2-re, azonban a következő hibaüzenetet kaptam:
Incorrect string value: '\xC3\xB5' for column 'column' at row 23
megpróbálkoztam azzal is, hogy kiürítem a táblát, átírom az oszlop típusát, és egy másik adatbázisból feltöltöm ismét, azonban ugyanezen oknál fogva ez a kísérletem is sikertelennek bizonyult.
Mi lehetne a megoldás? -
Biaggio
őstag
Nagyon egyszerű kérdésem lenne, de sehol nem találok rá választ: hogyan lehet egy egyszerű text mezőt hossza alapján szűrni? (tehát azokat a sorokat szeretném látni az adattáblából, ahol a mező hossza pl. 20 karakternél hosszabb)
köszi
-
vakondka
őstag
szerintem elég lenne, ha a html kódokat tartalmazó szövegeket nem simán tennéd az adatbázisba, hanem az addslashes függvénnyel.
$adat='<a href="valami.html">link</a>'; //ezt akarod adatbázisba tenni
$adat=addslashes($adat); //ez megoldja az idézőjelek problémáját$sql="INSERT INTO tablamneve (adat,masikadat) VALUES ('$adat','$adat2')"; // ez már mehet a megszokott módon
-
ttower
aktív tag
üdv mindenki
miért nem tudom az adatbázisba beilleszteni az alábbi kódot?
<a href="valami.html">link</a>egy űrlappal bekérem a linket, de nem tudom berakni az adatbázisba
ha link vagy kép linkje van a szövegben az egész sort nem engedi berakni
ha csak simán vastag betű vagy dőlt van azt engedi. utánna ha kézzel átírom megy, csak így nemvalaki tudna segíteni?
-
Frenky89
addikt
Valaki mondjon egy tuti karakterkészlet-beállítást atw.hu-s oldalhoz ezen a szép karácsonyi estén!
Most az adatbázis utf8-ra, utf8_unicode_ci-re van állítva, illetve...
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf8" />
és
mysql_query("SET NAMES 'utf8'");
mysql_query("SET CHARACTER SET 'utf8'");...így a kiolvasás nagyszerűen működik, de az INSERT és UPDATE már egyből meghal / csak az első ékezetes karakterig "emléxik" a bevitt adatokra
Az adatbázisban szeretném eltárolni az ő,ű,stb... betüket, úgy hogy ne kelljen &#... kódot használni és ne ??? jelekként tárolja el!
-
Whaskes
senior tag
válasz
DeltaPower #1352 üzenetére
jah. pénteken sörre vagy hivatalos
-
Whaskes
senior tag
sziasztok! van egy problémám. pure-ftpd nek szeretném feltenni a webes admin felületét, de nem akaródzik müxeni.....
azt mondja nem kommunikál a mysql-el. mi lehet a gond?
itt vane a [link]
-
Biaggio
őstag
Problémám a következő: (e107 cms alatt) vélhetően véletlenül, de uninstallálva lett a Fórum, mint plugin. Egy biztonsági mentés helyrehozta az adatbázist, a fájlokat frissítettem a legújabbra, de még mindig fennáll egy komoly hiba: szinte minden oldalon csak az topiknyitó hozzászólás látszik, kivéve a .last esetében, illetve ha a Válasz gombra kattintok.
A forum (fő kategóriák) és forum_t (hozzászólások) táblák elméletileg rendben vannak, teljesen feladtam....Lehet, hogy speciális a kérdés, de már szinte mindent próbáltam. Kérlek segítsetek, bármilyen ötletetek van
-
Jester01
veterán
válasz
tkazmer #1344 üzenetére
Érdekes, nekem működik. Még úgy is, ahogy te írtad.
Your MySQL connection id is 1 to server version: 5.0.13-rc-standard
mysql> select * from t;
+------------+
| date |
+------------+
| 2007-10-10 |
| 2007-11-01 |
| 2007-11-29 |
| 2007-12-01 |
+------------+
4 rows in set (0.00 sec)
mysql> select month(date),count(*) from t group by month(date);
+-------------+----------+
| month(date) | count(*) |
| 10 | 1 |
| 11 | 2 |
| 12 | 1 |
3 rows in set (0.00 sec) -
tkazmer
addikt
válasz
DeltaPower #1343 üzenetére
köszi, a végére odaírtam, hogy group by (select month(date)), azonban pl a nov 1-et és a nov 29-et külön veszi így is.
-
tkazmer
addikt
Egy kis gondom adódott ezzel a kéréssel:
"SELECT count(*) as darab from tabla WHERE
date between DATE_SUB(NOW(),INTERVAL $month1 MONTH) AND DATE_SUB(NOW(),INTERVAL $month2 MONTH) ";Ez lekéri $month1 és $month2 közötti összes rekordot a táblából, megkapom az adott hónap összes rekordjának a számát.
Nekem viszont nem egészen ez kellene, hanem az, hogy a hónapok a rendes naptárhoz viszonyítva legyenek. Azaz ha van a táblába nov 30.i rekord, és van dec 1.-i, akkor azokat külön hónapba rakja, ne egybe, mint most. -
Frenky89
addikt
válasz
Lortech #1340 üzenetére
Annyi különbséggel, hogy a kapcsolat táblában több kép_id is tartozhat egy termékhez, tehát először ki kellene választani egy kapcsolat.termék_id-t, majd az ehhez a termék_id-hez tartozó legkisebb kapcsolat.sorrend-et...
Miközbe ezt írtam eszembe jutott, hogy milyen igazad van
logikus, hogy a legkisebb sorrend az 1, vagy a 0
; így már egyből könyebb lesz.
Köszi!
-
Frenky89
addikt
Hi!
Pár napja lámáskodok egy SQL-lel, de egyszerűen nem tudom összehozni a témát.
Miről is van szó?Adott 3 tábla:
1 – képek
- id
- url //teljes méretű kép helye a szerveren
- miniatűr_url //kisméretű kép helye a szerveren2 – termékek
- id
- csoport //pl. kendő, sál, lakástextil, stb…
- ár //termék ára
- név //termék neve3 – kapcsolat
- termék_id
- kép_id
- sorrend //számok amelyek az adott terméknél megjelenő képek megjelenítési sorrendjét adjákA cél egy olyan lekérdezés lenne, amelyben a következő mezők vannak: termékek.id, képek.miniatűr; mégpedig úgy, hogy az adott termékhez a kapcsolat tábla sorrend mezője szerinti első képet adja eredményül.
Ha meg lehet ezt valahogy oldani SQL-lel úgy, hogy utána PHP-vel fel tudjam használni, akkor írja le valaki legyen szíves!Előre is köszönöm,
Frenky -
Jester01
veterán
válasz
DeltaPower #1332 üzenetére
Kiexportálod utf8-ban, iconv segítségével a fájlt konvertálod, majd import a másik gépen. Én legalábbis így csináltam.
-
tkazmer
addikt
válasz
DeltaPower #1332 üzenetére
Köszönöm, de ne fáradj, ez a subquery-s dolog más színben tünteti fel a dolgot, ugyanis a szerveren, ahová kell, 4.0.27es mysql fut, és információim alapján csak 4.1.x-től támogatott a subquery. Azért mégegyszer köszi.
A te problémádhoz: ha csv-be exportálsz, az sem lesz jó?
-
DeltaPower
addikt
válasz
tkazmer #1331 üzenetére
ez egy szép hosszú query lesz... az a gáz, hogy valszeg sub-query kell hozzá, azt meg nem minden mysql verzió támogatja. holnap talán lesz egy kicsivel több időm mint ma, összehozom neked a queryt.
és egy kérdés, amivel már napok óta szenvedek:
mysql 4.0.24, phpmyadmin 2.10.2, egyik szerverről a másikra kellene átmentenem az adatbázist. az egyetlen marha nagy probléma az, hogy a forrás utf-8, a cél szerver latin1 kódolású, sima exportnál az összes ékezetes karakter eltűnik vagy utf jellegű karakterek jelennek meg helyette. ráadásul a myadmin rosszul generálja le az exportot, mysql állandóan hibát jelez (update jellegű query, a hiba a feltételben keletkezik, nem tudja értelmezni a "convert('érték' using utf8)" függvényt).
megjegyzés: a szerveren debian sarge-féle mysql, a hivatalos oldalról letöltött win32 alapú szerver gond nélkül értelmezi.
hogy a #&@#@&# francban konvertáljam át? -
tkazmer
addikt
Van egy táblám, benne néhány tízezer rekord. Mindegyikhez tartozik egy dátum, date formában. A probléma az lenne, hogy hogyan kérjem le azt a napot, amikor a legtöbb rekordot vitték be(és mennyit vittek be akkor), valamint ugyanezt a legkevesebbel.
-
cucka
addikt
azért mert a print függvény arra való, hogy a képernyőre kiírj dolgokat. a print visszatérési értéke mindig 1, ez kerül a $ido változóba, majd ezt rakod be a táblába.
sőt, hogy egészen pontosak legyünk, a print valójában nem is függvény, de függvényként is meg lehet hívni, ekkor lesz ugye visszatérési értéke.
-
meone
tag
Sziasztok megint jövök értetlenkedni.
Helyzet a következő egy egyszerű időpontot akarnék mindig frissíteni UPDATE -el de a táblába nem az adott időpontot viszibe hanem csak egy egyes számot és nem tudom mi a hiba.$ido = print (Date("Y F d"));
$sql = "UPDATE `datum` SET motor = '$ido' ";Előre is köszi a segítséget.
-
meone
tag
válasz
Louloudaki #1325 üzenetére
Köszi szépen kivetem a vesszőt és be tettem helyére az AND-et, és szét szedtem külön mysql_query() be tettem és úgy szépen lefutott mind.
Azt hittem lehet tömbként kezelni és egyszerre több parancsot is egy queryben lefuttatni de tévedtem.
Köszönöm szépen a segítséget. -
Louloudaki
aktív tag
-
meone
tag
Sziasztok
Az a helyzet hogy csinálok egy scpitet a kapcsolódás rendesen megvan az adatbátishoz a táblát is kitudom választani csak a változtatást nem tudom végbe vinni rajta.
Nem tudom hogy hol rontom el a paraméterek átadását.//SQL kérés végrehajtása
$sql["el"] = "UPDATE `nevelde` SET eletnap = eletnap +10 WHERE pihen=0, dog=0";
$sql["ka"] = "UPDATE `nevelde` SET kaja = kaja +10, tisztasag = tisztasag +10 WHERE pihen=0, dog=0";
$sql["ke"] = "UPDATE `nevelde` SET kredit = kredit +10 WHERE pihen=0, dog=0";
$eredmeny = mysql_query($sql["el"], $sql["ka"], $sql["ke"]);
if ($eredmeny) echo 'A kérés sikeresen lefutott'.'<br>';
else echo 'Hiba a kérésben: ' . mysql_error().'<br>';Warning: Wrong parameter count for mysql_query() in W:\www\motor.php on line 27
Mind a két feltételnek teljesülni e kell ahhoz hogy végrehajtódjon a változás.
A segítséget előre is köszönöm. -
Dzomba
csendes tag
Sziasztok!
Van egy marha nagy problémám. Írtam egy scriptet, amivel html ürlap segítségével lehet üzenetet küldeni nekem. Ezt az üzenetet mysql-ben szeretném tárolni. Magyarán az ürlapot feldolgozza egy php script, ami feltölti az adatokat és a szöveget egy sql adatbázisba. A probléma az ékezetes betűkkel lenne. Mysql-ben az ékezetek helyén kriksz-krakszok jelennek meg.
az üzenet küldésre post methodot használok. így néz ki a küldés fügvény:
function kuldes($n,$m,$t,$u,$d)
{
if(!$sql_csatlakozas = mysql_connect("localhost","root",""))
{
print ("Nem tudok csatlakozni az adatbázishoz!");
}mysql_select_db("mysql",$sql_csatlakozas) or die(print("Nem tudtam kiválasztani az adatbázist!"));
$sql = "insert into uzenetek values('$n','$m','$t','$u','','$d')";
mysql_query($sql,$sql_csatlakozas) or die(print("nem tudtam hozzáadni".mysql_error()));print("<h1>Üzenetét megkaptuk! Köszönjük ".$_POST['nev']."!</h1>");
}
a generált html chatsetje utf 8-as, a mysql egybevezetés és alapértelmezett karakterkészlet is utf8, illetve utf8_hungarian_ci.
valakinek van valami ötlete mi lehet a probléma, és azt hogyan lehetne orvosolni?
-
DeniBoy
aktív tag
Sziasztok !
Van 1 adatbázis kezelőm amiben a mentett adataimat szeretném látni.
Valahogy igy néz ki texteditorral :1." †¶ŢË ŔD"
2." ...¶ŢË ŕ E ‡¶ŢË ŕ E †¶ŢË ŕ E"
valami ilyen tartalom van benne, mivel láthatnám az adatokat vagy szerkeszthetném ?
"2645,232,49100599,'2001/10/12',6,191,NULL,NULL,NULL" elméletileg ilyen a tartalma
köszi !
-
hz hefti
tag
hali
olyan kerdesem lenne, hogy mysqlbol hogy kerek le ugy hogy egy tablaban van 9 akarmi, sorszamozva van, de nekem csak a 1, 4, 7 -es kell belole..
ennek mi lehet a szintaxisa vajon?koszike
-
válasz
FehérHolló #1311 üzenetére
Már én is megtaláltam.
Azért Köszi! -
RedAnt
aktív tag
válasz
YODA mester #1308 üzenetére
csv nem jó...?
-
YODA mester
senior tag
Hi all.
Tudna nekem adni valaki egy olyan php szkriptet ami xls-be kiexportál egy adott táblát..? Ez azért kéne, hogy ne kelljen belépni MyAdminba állandóan és ott exportálni.
Ide: spamguard@freemail.hu
Örök hála.
-
Helló!
Egy weboldal látogatói által generált adatbázist (nagyon részletes látogatói statisztika) szeretném asztali gépen (és weben is) megjeleníteni, és feldolgozni.
Az lenne a kérdésem, hogy hogy tudok legegyszerűbben a PC számára is kiértékelhető adatbázist készíteni a MySQL adatbázis egy részéből? Lehetőleg automatikusan lenne jó (van időzített script futtatásra lehetőség) valami kiértékelhető adatbázist generálni. Elméletileg egy Flash-es kiértékelést tervezek, aminek onlline, és offline is működnie kell. További feltétel, hogy egy alkalmazott is meg tudja nézni anélkül, hogy a webtárhely dolgaihoz hozzáférne.Köszönöm előre is!
-
gold21
csendes tag
Sziasztok!
Abban szeretném a segítségeteket kérni,hogy egy ismerősömmel összevesztünk és mind a ketten csinálunk egy myvip-hez hasonló oldalakat és a bartátom hencegett,hogy nem tudom feltörni az ő adabázisát ehhez kérek egy kis segítséget nem tudtok valami mySQL vagy msSQL adatbázis feltörő programot. Előre is köszi!!! -
Thunder78
őstag
Lenne egy adatbázisos kérdésem:
Egyik mostani munkámhoz Oracle XE 10g adatbázist kell majd használnom PDO-n keresztül. Kérdésem az lenne, hogy mivel tud ez többet v. kevesebbet, mint mondjuk egy sima mysql adatbázis?
Egyébként belenéztem, használatra nincs benne semmi bonyolult -
RedAnt
aktív tag
-
meone
tag
Sziasztok
Megint jövök értetlenkedni.
A helyzet a következő van 2 táblám és azt szeretném egy selectben lefuttatni úgy hogy egybe van az egész, van kulcs mező amivel össze tudom kapcsolni őket. Csak már elfelejtettem a szintaktikáját hogy hogy kell pontosan. Ha jól emlékszem valahogy így van pl.:
SELECT * FROM 'tábla1' , 'tábla2' WHERE 'feltétel' JOIN 'tabla1.kulcs1'= 'tabla2.kulcs2' ; Bocsi ha tévednék.
Előre is köszi.
[Szerkesztve] -
cucka
addikt
de, valamennyivel biztos lassabb, bár nem hinném, hogy számottevő lenne a különbség.
ha 1 text mezőben tárolod a 220 oszlopot, akkor annak a kezelhető formára hozása is időigényes. egyébként ha nem extrém terhelésre készíted az alkalmazásodat, akkor kb. teljesen fölösleges ilyen apró sebességkülönbségek miatt szenvedni egy rossz, nehezen kezelhető, átláthatatlan kóddal.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Léghűtés topik
- Milyen processzort vegyek?
- Bittorrent topik
- AliExpress tapasztalatok
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Nyaralás topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- LG OLED55G42LW LG Gyári garancia 3 év
- HP EliteBook 840G6 ! AKCIÓ!!! a készlet erejéig!
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- Playstation Portal - 3 hónap Bolti Garanciával
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest