Hirdetés
Aktív témák
-
Dzomba
csendes tag
Sziasztok!
Van egy marha nagy problémám. Írtam egy scriptet, amivel html ürlap segítségével lehet üzenetet küldeni nekem. Ezt az üzenetet mysql-ben szeretném tárolni. Magyarán az ürlapot feldolgozza egy php script, ami feltölti az adatokat és a szöveget egy sql adatbázisba. A probléma az ékezetes betűkkel lenne. Mysql-ben az ékezetek helyén kriksz-krakszok jelennek meg.
az üzenet küldésre post methodot használok. így néz ki a küldés fügvény:
function kuldes($n,$m,$t,$u,$d)
{
if(!$sql_csatlakozas = mysql_connect("localhost","root",""))
{
print ("Nem tudok csatlakozni az adatbázishoz!");
}mysql_select_db("mysql",$sql_csatlakozas) or die(print("Nem tudtam kiválasztani az adatbázist!"));
$sql = "insert into uzenetek values('$n','$m','$t','$u','','$d')";
mysql_query($sql,$sql_csatlakozas) or die(print("nem tudtam hozzáadni".mysql_error()));print("<h1>Üzenetét megkaptuk! Köszönjük ".$_POST['nev']."!</h1>");
}
a generált html chatsetje utf 8-as, a mysql egybevezetés és alapértelmezett karakterkészlet is utf8, illetve utf8_hungarian_ci.
valakinek van valami ötlete mi lehet a probléma, és azt hogyan lehetne orvosolni?
Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Robot fűnyírók
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Battlefield 6
- TCL LCD és LED TV-k
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Lenovo ideapad 330S laptop - Ryzen5 2500U - 8GB - 250GB SSD
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi 12T 8/128GB Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 12/512GB, Normél, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával
- Minőségi tápegységek,650-1400W-ig,számlával,garanciával,EVGA,HP,FSP,Cougar,Cooler Master,stb
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430 - i5-3GEN I 4GB I 320GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Microsoft Surface Pro 6 fekete
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT OC 8GB GameMax STORM Antec 550W
- ÚJ OMEN Transcend 14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év gari
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro 128GB Desert -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS945, 92% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest