Hirdetés
Aktív témák
-
Dzomba
csendes tag
Sziasztok!
Van egy marha nagy problémám. Írtam egy scriptet, amivel html ürlap segítségével lehet üzenetet küldeni nekem. Ezt az üzenetet mysql-ben szeretném tárolni. Magyarán az ürlapot feldolgozza egy php script, ami feltölti az adatokat és a szöveget egy sql adatbázisba. A probléma az ékezetes betűkkel lenne. Mysql-ben az ékezetek helyén kriksz-krakszok jelennek meg.
az üzenet küldésre post methodot használok. így néz ki a küldés fügvény:
function kuldes($n,$m,$t,$u,$d)
{
if(!$sql_csatlakozas = mysql_connect("localhost","root",""))
{
print ("Nem tudok csatlakozni az adatbázishoz!");
}mysql_select_db("mysql",$sql_csatlakozas) or die(print("Nem tudtam kiválasztani az adatbázist!"));
$sql = "insert into uzenetek values('$n','$m','$t','$u','','$d')";
mysql_query($sql,$sql_csatlakozas) or die(print("nem tudtam hozzáadni".mysql_error()));print("<h1>Üzenetét megkaptuk! Köszönjük ".$_POST['nev']."!</h1>");
}
a generált html chatsetje utf 8-as, a mysql egybevezetés és alapértelmezett karakterkészlet is utf8, illetve utf8_hungarian_ci.
valakinek van valami ötlete mi lehet a probléma, és azt hogyan lehetne orvosolni?
Aktív témák
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U904 - i5-4G I 10GB I 256SSD I 14" QHD+ I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Asztali PC , R5 2600 , 1660 Super , 16GB DDR4 , 256GB m.2 , 500GB HDD
- IPhone 14 Pro 128GB gyári független megkímélt jó akku
- MSI CLAW A1M + Tok
- Lenovo Thinkpad T480s - i5-8350u / 16GB DDR4 / FHD Touch / 4G LTE modem
- Samsung 213T 4:3 1600x1200 VA monitor eladó
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3106, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest