Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
válasz
ArchElf #1713 üzenetére
Az auto incrementtel tisztában vagyok én is. Az on duplicate miatt került bele, bár ez csak próbálgatás volt, de mint utólag kiderült amire én szeretném használni arra nem megfelelő.
INSERT INTO table (a,b,c) VALUES (1,2,3)
ON DUPLICATE KEY UPDATE id=LAST_INSERT_ID(id), c=3;Előbb szeretném a tesztelést és csak a végén beillesztést.
Az if-fel az a problémám, hogy amit fent is írtam már, ha fent van már az az adat h egy akkor abból egy-0-át generál az if viszont ha megint fel akarom tölteni, hogy egy akkor is egy-0 lesz feltöltve mert azt már nem nézi meg hogy az egy-0 fent van-e csak azt h az egy fent van-e, ezért ragaszkodok a while ciklushoz, de nem akar összejönni.Vagy végtelen ciklusba kerülök vagy nem megfelelő adat kerül fel, vagy be sem lép a ciklusba.
-
Speeedfire
félisten
válasz
ArchElf #1709 üzenetére
Ez már majdnem tökéletes, viszont a második ugyanolyan adatnál hibásan illeszti be.
Pl: ha fent van az h egy, akkor utána az lesz h egy-0 viszont ha megint fel akarom tölteni h egy akkor ismét az egy-0 kerül fel.
Ilyenkor szeretném, hogy egy-1, egy-2 és így tovább
A while ciklusommal van a probléma. -
Speeedfire
félisten
válasz
ArchElf #1707 üzenetére
Azért mert kínomban már mindent kipróbáltam, a mysql referencia oldalon meg volt ilyen. Igazából nem tudom sehogysem megoldani ezt a gondomat.
Az alap elképzelés ez volt de soha nem megy be a while ciklusba, hiába 4 mondjuk a $keresesnek az értékbe:
$id = mysql_insert_id() ;
$keres = mysql_query("select * from alias where eng = '".$alias."' ");
if (!$keres) {
die('Hiba: ' . mysql_error());
}
$i=0;
$kereses = mysql_num_rows($keres);
//echo $kereses;
while ( $kereses = 0 ) {
$alias = $alias.'-'.$i;
$i++;
$kereses = mysql_num_rows($keres);
}
//echo $alias;
$url = 'tartalom.php&tipus='.$tipus.'&id='.$id.'';
$sql2 = mysql_query("insert into alias (url,eng,tid)
values (
'".mysql_real_escape_string($url)."',
'".mysql_real_escape_string($alias)."',
'".mysql_real_escape_string($id)."' ) ");
if (!$sql2) {
die('Hiba: ' . mysql_error());
} -
imok
csendes tag
válasz
ArchElf #1543 üzenetére
azt szerettem volna hogy megcsinálni vele, hogy ami adatokat beillesztek az adatbázisba akkor utána kilistázza egy tömben ... amit majd tovább küldi egy emailben (amit egy ajanlat kérő megadott) ... de ahhoz egy plussz lekérdezést kell csinálnom ha jól értem és az insert into hoz nem kell tömb.hát megprobálom azt amit írtál. plussz a szalloda táblában a név legyen az index ... köszi remélem jó lesz
-
Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Óvodások homokozója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest