- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 3D nyomtatás
- Milyen RAM-ot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple asztali gépek
- Milyen TV-t vegyek?
- A hírek szerint 10%-ot vásárolna az Intelből az USA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Aktív témák
-
Briganti
tag
válasz
Sk8erPeter #2113 üzenetére
Hupsz, bocsi
De jar neked aa szep kerek valaszert
-
Briganti
tag
válasz
Sk8erPeter #2109 üzenetére
adj egy var_dump -ot a $result valtozodnak, hogy nezd meg mit terit vissza a $DB->query() fugvenyed
-
Briganti
tag
válasz
papa019 #2105 üzenetére
Ezen a linken megnezheted hogy hol tevedtel
Ha nem josz ra akkor segitek
-
Briganti
tag
Sziasztok,
Nem vagyok bzitos benne hogy a megfelelo topicot valasztottam ki, de azert egy probat meger
Mit akarok (roviden):
Egy olyan oldalt akarok kesziteni amelyiken van egy iframe amelybe tetszolegesen toltok be oldalakot amelyenekn form-ok vannak (mindegyik oldal mas-mas domain-rol van es nincs hozzaferem azokhoz a domainekhez). Miutan betoltottem az oldalt "le szeretnem kerni" az oldalon talalhato input mezokot. Ehez ugyebar arra lenne szuksegem hogy hozzaferhessek a betoltott oldal tartalmahoz, de "halistennek" a javascriptnek olyan is van hogy "Same origin policy"Ezt minden fele keppen megprobaltam "atverni", es reszben sikerult is de most emgint elakadtam.
Hogy oldottam meg:
Az en oldalam a maindomain.com -on van, ez az oldal tartalmazza a iframe-t ahova betoltom az oldalakat. Az iframe forrasanak a sajat domainemrol adtam meg az utvonalat aminek parameterkent atadom a betolteni kivant oldal cimet. Itt php-val dolgozom fel: letoltom az oldal tartalmat, beszurok egy sajat javascript file-t amely segitsegevel komunikalni tudok az iframe-el (html5 postMessage fugvenyet hasznalva). Ezzel ugymond "bejutottam" az iframe tartalmaba, es barmilyen adatot ki tudok szedni belolle.Problema:
A baj ott kezdodik hogyha a oldalon valamilyen ajax hivas van, mondjuk a document.ready-n lekerdez akarmit az adatbazisbol. Mivel az iframe forrasa nem a sajat domainjuk igy nem mukodnek ezek az ajax hivasok.Kerdes:
Eleg nehez megfogalmazni, igy megprobalom hasonlatokkal szemleltetniAzt meg lehete oldalni hogy egy oldalt egy tunelen keresztul toltsek be. Vagyis hogy a keres menjen at egy php file-on amibe en valtoztatni tudom a tartalmat, es valaszkent a megvaltoztatott tartalmat kapja, de ne keljen a domain-t megvaltoztassam.
Probalkozok illustralni egy keppel is, hatha az tobbet segit
Barmilyen otlet, utba igazitas jol jon,
mar kifogytam a kerdesekbol, es nemtudom hogy mit kerdezzek a google baratunktol -
Briganti
tag
Koszi szepen,
az egyetlen gond a te lekerdezesesidben hogy csak a cikkek tabla tartalmat kapom meg, nem lesz melletuk 1-1 tag is
Az egeszre a group by kiiktatasa miatt lenne szuksegem. Hogy valos szamokat adjak, a mostani allas ugy nez ki hogy:
van 22000 cikk, 280 tag, es a cikk_tag tablaban 156000 sor
A cellak meg vannak indexelve ugy ahogy azt kell, es ha group by -t hasznalok akkor az ossze rekord kilistazasa 0.0024 sec (a jo verzio, tehat csak 22000 sor), es ha group by nelkul futtatom akkor 0.0011 sec alatt fut le es kilistaz 156000 sort. Tudom hogy az idokulnbseg jelentektelen, de megis csak fele annyi ido alatt listaz ki 7szer annyi sort
-
Briganti
tag
Hellosztok, gyertek segitsetek egy lekerdezes optimalizalasaban
Vazolom a helyzetet, irtam szamokat is, hatha megkonnyitik megerteni hogy mit is akarok:
Tablak:
Cikkek (cikk_id es egyeb infok) - 250 sor
Tag-ek (tag_id es egyeb infok) - 30 sor
cikk_tag (cikk_id, tag_id => osszetett kulcsok, a ket tablat kapcsolja ossze) - 800sorTudnivalok:
- 1 cikkhez tobb tag is tartozik
- 5 cikkhez nincs hozzarendelt tagCel:
Egy olyan lekerdezes kellene amely 245 sort terit vissza (az 5 hibas cikken kivul az osszeset) , es ugy hogy fuggetlenul attol hogy hany tag van hozzarendelve egy cikkhez a lekerdezesben mindig csak egyet tarsitson a cikkekhez.En ezt join -okkal oldottam meg a vegen egy group by-al amit szeretnek felszamolni
marmint hogyha lehetseges, hogy csak join-ok szerepeljenek a lekerdezesembe. Tehat az en lekerdezesem valahogy igy nez ki:
SELECT *
FROM cikkek c
INNER JOIN cikk_tag ct ON c.cikk_id = ct.cikktag_cikk
INNER JOIN tag t ON t.tag_id = ct.cikktag_tag
ORDER BY cikk_idKivancsi vagyok hogy egyaltalan lehetseges-e, en kifogytam az otletekbol, mar minden kombinaciot kiprobaltam
Elore is koszi!
-
Briganti
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #1931 üzenetére
Hello,
probalkozz a Cronjob -al, egyszer kell megirni egy scriptet, es azt be kell allitani hogy bizonyos idoszakokba (a forum forgalmatol fuggoen havonta, hetente, naponta vagy akar percenkent) fusson le, es vegezze el a "nagytakaritast"Dokumentaciot rengeteget talalsz a neten, innen gondolom boldogulsz
sok sikert! -
Briganti
tag
válasz
RedSign #1904 üzenetére
En nem hasznalnek iframe-t semmi kepp, inkabb ajanlom az ajax -os megoldast.
Egy div-nek beallitod a height tulajdonsagat, az overflow -ot auto-ra allitod, es egy ajax hivas segitsegevel betoltod a kepeket a div-be (jQuery load() fugvenyere lesz sukseged). Hogyha a kepek tulhaladjak a div meretet akkor megjelenik a gorgeto sav.
Remelem segithettem,
sok sikert -
Briganti
tag
igen erre enis rajottem, es majdnem vert izzadtam addig is amig kerestem a problemat, es most is majdnem vert izzadok mergembe, mikor rajottem hogy mi volt a gond
amit a te megoldasoddal szepen kikuszoboltel
csak eppen en az adatbazisbol a datumot Y-m-d formaba kapom meg, es ezert nem jo nekem a string-es megoldas ... egy kis javitassal az enyem is mukodo kepesse lett, annyi volt a gond, hogy a draga jo javascript baratunk a honapokat 0-tol kezdi ... s ezert lepett at a kovetkezo evbe, es ezert nem volt jo a timestamp
tehat a honap csokkentesevel minden ugy mukodott ahogy annak mukodnie kellet
minden esetre koszonom a gyors, es mukodo valaszt!
-
Briganti
tag
Hellosztok, gyertek segitsetek ki
a problemam nagyon egyszeru: egy php-val generalt timestamp-et kellene osszehasonlitsak egy javascriptel generalt timestamp-el ... a gond ott van, hogy nem valosak az eredmenyek, nem tudom oket egy timezone-ba hozni
a test kod ugy nez ki hogy:
<?
$date = date("2010-12-15 18:00:00");
$d = new DateTime($date, new DateTimeZone('UTC'));
$ts = $d->getTimestamp();
echo $d->format("Y-m-d H:i") ."<br>";
echo "1: " .$ts ."<br>";
?>
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
<title></title>
<script>
var cur_date = new Date(2010, 12, 15, 18, 0, 0, 0);
cur_date = Math.round(cur_date.getTime()/1000);
document.write("2: " + cur_date+"<br>");
var d=Date.UTC(2010,12,15,18);
document.write("3: " + d/1000);
</script>
</head>
<body>
</body>
</html>a kimenet:
2010-12-15 18:00
1: 1292436000
2: 1295107200
3: 1295114400probaltam GMT-re hozni (javascriptben getTimeZoneOffset vagy mi, es elvegeztem vele a szukseges muveleteket) mind a kettot, az sem jott ossze
valahogy el kellene erjem hogy kapjak egy timestamp-et javascriptel, ami a (1) -essel megeggyezo, vagyon nagyon kicsi a kulonbseg ...
Ha van valami jo tippetek, akkor ide vele
-
Briganti
tag
válasz
RedSign #1813 üzenetére
Csak hogy lassatok hogy valahol nekem is igazam volt
:
If you use file based sessions PHP will lock session file for whole script execution duration, which means all requests from the same sessions will be serialized on PHP level
Forras: Link
Most a kerdes az, hogy erdemes visszairjam session-re, es atalitsam hogy adatbazisba mentse a dolgokat, vagy ertelmetlen, mert ensem csinalok mast, minthogy update-eket es select-eket kuldok.
Meg ami erdekesnek tunik az a memcached session, de ugy tunik hogy ahoz modult kell instalalni, es nemtudom hogy mennyire szokott az mindenfele webservereken aktivalva lenni, s egyelore nem merek kockaztatni, esetleg ha ezzel kapcsolatos tapasztalaitok vanak, akkor johetnek
-
Briganti
tag
válasz
RedSign #1809 üzenetére
A SESSION -el az a baj, hogy lassu, es ha jol ertettem, akkor nemtudom melyik periodusba de van valami session file lock vagy mi a fene
lenyeg, hogy elindult a generalasi process, es kozben 2 masodpercenkent a generalt file-ok lekerdezese, es a lekerdezesek is addig futtak, amig be nem fejezodott a generalas ... tehat az lett vege hogy megjelent a progressbar, es amikor vege lett az egesznek akkor egybol felfutott 100% -ra ...
ugyhogy amig jobb nem kerul adatbazissal oldottam meg, es az eleg gyorsnak tunik, tehat amugy is volt egy settings tabla, es abba beszurtam egy sort amibe tarolom a generalt fajlok szamat. van 1 fugvenyem amely harom dolgot tud: inicializal, novel, es lekerdez
eddig jonak tunik, kiderul aztan milyen forgalmat general ide nekem
-
Briganti
tag
A helyzet az, hogy ez igy szep es jo lenne, csak egy meglevo scriptet kell modositsak, ami a kovetkezo keppen van felepitve:
Lasd itt:
Adott a Php1, es a Php2. A php1 -n van 5-6 checkbox, amelyek kombinacioja szerint kulombozo fajlokat kell generalni. Tehat a php2 megkapja a bejelolt checkbox-okat, es mindegyik checkbox-nak meghiv egy fuggveny, es mivel obiektum orintaltan van felepitve a rendszer, egy hivas igy nez ki :
$file_generation->_generateIndex(); (a rajzon ez lesz a GenPart1)
Tehat ugymond a fugveny meg egy harmadik file-ba van.
Csinalhatnam azt is hogy szerre hivjam meg a fuggvenyeket, de az megint nem lenne jo, mert a GenPart1, GenPart2, GenPart3 -ban 1 max 3 filet general, es a GenPart4-ben 2-3000 -t ... tehat csak jo lenne egy valtozo amit novelek mind generalt file utan, es amit a Php3-al le tudok kerni, valami ami super-super-super global
Kezdesbol tudom a generalando file-ok szamat, mert a checkbox -ok change esemenyen meghivodik egy php, ami kiszamolja hogy hany file lesz generalva, ez szerintem nem folyasolja be egyaltalan az en kerdesem, csak valasz a "query ... COUNT" -s reszre :d
-
Briganti
tag
válasz
Speeedfire #1804 üzenetére
Olvastam de mar nem emlekszem hogy a nagy meret a feltoltesnel volt gond, vagy az importalasnal, de egy megoldas lehet az is, hogy leszeded az adatbazist, feltoltod egyben es a BigDump nevu script segitsegevel importalod
-
Briganti
tag
Hellosztok,
egy (szamomra) nagyon erdekes dologba akadtam bele, es sehogysem jon az az isteni szikra, hogy rajojjek a megoldasra
Tehat a problemam a kovetkezo: Fajl generalast vegzek php-val, mivel sok adatrol van szo, es sok file-rol, igy jo lenne ha ossze tudnek hozni egy progressbar-t. En egy olyan megoldast gondoltam el, hogy futnak a fugvenyeim, es egy globalis valtozo-ban no egy ertek, az oldalon pedig egy idozitett javascript fugvennyel (es termeszetesen ajax segitsegevl) lekerem ezt az erteket, es az szerint allitom a progressbar-t. Ez igy kepzeletbe nagyon szep es jo, de sehogysem akar osszejonni ... probalkoztam a GLOBALS es _SESSION valtozokkal, de nem mukodtek ... valami olyan nagyon globalis valtozo kellene, mint amelyik ugy mukodik mint a fajlba iras ... az oda bele van irva, es akarmikor lehet olvasni ...
nekem a fajlba iras kicsit amatornek tunik, s plusz en ugy gondolom hogy utkozesek lennenek az olvasassal es irassal
Ha nem ertheto meg egyszer nekifutok a leirasnak, de hatha ennyibol valaki megmondja nekem a tutit
Elore is koszi,
kellemes estet! -
Briganti
tag
En ezt jQuery -vel oldanam meg, pontosabban a $.load fugvennyel ...
a lekerdezes meg php-bol sima kiiratas
Valami ilyesmi a php file:
<div id=''valami_div'>
<?php
$r = mysql_result(mysql_query("SELECT ertek FROM ..."), 0, 0);
echo $r;
$sel = mysql_query("SELECT ... FROM ... WHERE valami = '$r' ");
while ($r2 = mysql_fetch_array($sel) ) {
//masodik lekerdezes kiirasa
}
?>
</div>
<input type='button' onClick='ertekValtoztatas(\"csokkent\") ' value='Csokkent' />
<input type='button' onClick='ertekValtoztatas(\"novel\") ' value='Novel' />Kell egy javascript fuggvenyt, ami valami ilyesmi:
function ertekValtoztatas(action_neve) {
$("#valami_div").load(php_file_neve,{action: action_neve});
}meg annyit csinalsz hogy a php-ba ellenorzod hogy letezike a $_POST['action'] valtozo, es ha letezik akkor az elso lekerdezes utan noveled az $r erteket amerre eppen kell, es ha nem letezik akkor azt jelenti hogy elso betoltes, es nem kell semerre novelni.
Ez csak egy tipp, nem biztos a legjobb megoldas, es persze lehet optimalizalni a dolgot
Sok sikert hozza
-
Briganti
tag
Hellosztok, nem talaltam kizarolag PHP -s topicot ugyhogy ide irom
Egy erdekes dologgal talalkoztam, es kivancsi lennek miert is lehet ez, mert nekem mar nincs tippem
Nagyvonalakban leirom hogy mirol van szo: csinaltam egy feluletet ahol flash (swf) fajlokat lehet feltolteni, majd a rendszer html fajlokat general a feltoltott allomanyokkal, ahol fontos tudjam a swf file meretet. Tehat vegigmegy az adatbazison, es szerre mindegyik bejegyzesnek leellenorzi a mereteit es letrehoz egy fajlot. Ezt az elso verzioban elkeszitettem hagyomanyos proceduralis programozasi formaban ( itt lehet hulyeseget irtam, tul reggel van, hogy jobban megfogalmazzam
), es persze kifogastalanul mukodik, es 24 bejegyzesre teszteltem, es a script 2-300 ms alatt lefut.
ahogy lekerem a flash file mereteit:
list($g_width, $g_height) = getimagesize("swf/" . $res_g['g_swf']);
Ugyanezt elkszitettem az M-V-C architekturat alkalmazva, tehat fogtam az elso verziobol a kodot, beraktam a Controller egyik fugvenyebe, es a lekerdezeseket atraktam a Modell osztalyba, majd meghivtam a Controllerbol a fuggvenyt. Ez is tokeletesen mukodik, csak ugyanaz a 24 bejegyzes generalasara 1.7 s -ra van szuksege, ami nagyon nagy kulonbseg, es a rendszer ellesbe majd 3-4 ezres bejegyzest kell kezeljen, es ilyen ido kulombseggel hetekig fog tartani
Ha az elozo sort kiszedem a fuggvenybol es helyettesitem ertekekkel, akkor megint pillanatok alatt lefut, valahogy igy:
$g_width = 200;
$g_height = 1;Tehat nyilvanvalo hogy az a getimagesize fuggveny lassitja le a scriptet, csak eppen azt nemertem hogy egyik verzioba miert gyors, a masikban meg lassu?
Ha van valami tippetek kivancsi vagyok ra
-
Briganti
tag
sztem eleg elemi dolog, de azokat hogy csinaljak meg hogy a linkjuk ugy nez ki hogy:
www.akarmi.hu/valami
www.akarmi.hu/valami2
www.akarmi.hu/valami3es nincs kiterjesztes, ezt apach-bol kell beallitani?
koszi elore is!
-
Briganti
tag
Pliiiizzzz valaki segitsen, egy elfogadhato (es az sem baj ha optimalis) modszerrel, hogy hogyan lehet elmenteni egy rss feed read/unread statuszat?
-
Briganti
tag
hellosztok, egy kis segitsegre lenne szuksegem ... egy rss reader-t butykolok, ahol vannak felhasznalok, regisztralnak, es tudjak olvasgatni a hireiket ... namar most nekem az a problemam hogy valahogy kellene tarolni hogy melyik felhasznalo miket olvasott el, es miket nem ... erre kellene egy megoldas, es ha lehet minel professzionalisabb
valamilyen mysql-s megoldasra gondoltam, csak meg azt nem tudom hogy merre induljak el
koszi elore is!
-
Briganti
tag
pliizz segitsetek meg valami jo linkekkel ami a php osztalyokrol, obiektumokrol szol, a googli -n nem sok hasznalhatot talaltam, ha tudtok valami jot, pliiz segitsetek rajtam, vagy ha gepen van valami jo, akkor a briganti_cs@yahoo.com -ra kuldhetitek, koszi!
-
Briganti
tag
válasz
szabi6k #1212 üzenetére
probald ezzel a select-l hogy:
SELECT * FROM gyartok, kategoriak, termekek WHERE gyartok.gyartok_id=kategoriak.gyartok_id AND kategoriak.kategoriak_id=termekek.kategoriak_id
es:
...
while ($sor = mysql_fetch_array($eredmeny)) {
?>
<tr bgcolor=''<?= $szin?>''>
<td><?= $sor['gyartok.nev'?></td>
<td><?= $sor['kategoriak.nev'?></td>
<td><?= $sor['termekek.nev'?></td>
...
gondolom igy jo lesz ... -
Briganti
tag
meirt van az hogy van egy ien query-m hogy:
INSERT INTO `receptie_materia_temp` ( `nr_fact`, `cod_denumire`, `um`, `cantitate`, `pu`, `total`, `tva`, `total2` ) VALUES ('sdfsdf', 'sdfsdf', 'sdfsdf', '34535', 'sdfsdfsdf', 'sdfsdf', 'sdfsdf', 'sdfsdf')
ezt hozzaadja siman, de en a tablazathoz hozzaadtam meg egy oszlopot, es atalakitom a queryt ugy hogy a total2 melle beirom az adaos-t, es values-hez is irok a vegere meg egy erteket akkor ugyfog kinezni hogy:
INSERT INTO `receptie_materia_temp` ( `nr_fact`, `cod_denumire`, `um`, `cantitate`, `pu`, `total`, `tva`, `total2`, 'adaos' ) VALUES ('sdfsdf', 'sdfsdf', 'sdfsdf', '34535', 'sdfsdfsdf', 'sdfsdf', 'sdfsdf', 'sdfsdf', 'asdadasd')
es igy mar nem adja hozza, azt irja ki hogy:
#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ''adaos' ) VALUES ('sdfsdf', 'sdfsdf', 'sdfsdf', '34535', 'sdfsdf
utanna neztem, s ezt az errort akkor adja mikor nemjol hasznalom a ''reserver word'' -kat ... vegig futottam a listan de nem talaltam semmi oan reserved word-t ... mi lehet a baj? -
Briganti
tag
válasz
Jester01 #1195 üzenetére
hat ez nem akar menni, betettem siman csak kod szerint csokkeno sorrenbe rendezze, most ugytunik jo, de nemtudom milesz ha nagyobb szamok fognak bejonni ... azert beteszem a kodot, mert kivancsi lennek mi a megoldas ...
... es hogy miert nem raktam kulon cellakba? ... ense tudom, talan hogy gyujtsem a bajomat :(
if (isset($_GET['cod'])) {
$cod=$_GET['cod'];
$req=1;
}
if (isset($_GET['denumire'])) {
$denumire=$_GET['denumire'];
$req=2;
}
$result_str=''<table align=center border=1><tr><th>COD</th><th>Denumire</th><th>PU</th><th>Ban</th><th>Stoc</th></tr>'';
switch ($req) {
case 1 :
$sel=mysql_query(''SELECT * FROM materia WHERE cod LIKE '$cod%' ORDER BY cod DESC'');
while ($res=mysql_fetch_array($sel)) {
$cod=$res['cod'];
$denumire=$res['denumire'];
$pu=$res['pu'];
$buc=$res['buc'];
$money=$res['money'];
$cod_1=substr($cod,0,4);
$cod_2=substr($cod,4,4);
$cod_3=substr($cod,8,4);
$cod_4=substr($cod,12,4);
$result_str=$result_str .''<tr><td>$cod_1-$cod_2-$cod_3-$cod_4</td><td>$denumire</td><td>$pu</td><td>$money</td><td>$buc</td></tr>'';
}
break;
....
Es a Tablazat:
cod denumire pu money buc
0002000000010001 ESSO ULTRA 10W40 - 4LT 10.37 RON 0
0002000000020001 ESSO ULTRA 10W40 - 1LT 10.88 RON 0
0002000000030001 ESSO ULTRA UNIFLO DIESEL 15W40 - 1LT 8.7 RON 0
0001000000010001 MOBIL SYNT S 5W40 - 4LT 18.82 RON 0
0001000000020001 MOBIL SUPER S 10W40 - 4LT 13.18 RON 0
0001000000030001 MOBIL SUPER M 15W40 - 4LT 9.47 RON 0
0001000000040001 MOBIL SUPER M 15W40 - 1LT 10.11 RON 0
0002000000030002 ESSO ULTRA UNIFLO DIESEL 15W40 - 1LT 8.13 RON 0
es ha en a kodhoz beirom hogy: 00010000
akkor nekem a kodok sorrendje ugy kell legyen hogy:
0001000000040001
0001000000030001
0001000000020001
0001000000010001
....
most ez igy mukodik, de ugylenne az igazi hogyha nekem az a 4 szam szerint rendezne :) -
Briganti
tag
válasz
Lortech #1193 üzenetére
oszinte legyek nem is probaltam eddig, mert nem tudtam hogy lehet ilyent, csak magyarazas kozbe jutott eszembe, hogy hatha igy jobban megertitek ... na de most kiprobaltam s ugyse megy, mert masik problemaba utkoztem ...
$cod=$_GET['cod'];
$sel=mysql_query(''SELECT * FROM materia WHERE cod LIKE '$cod%' ORDER BY 'substr(cod,8,4)' DESC'');
tehat en ajaxot hasznalok az oldalamon, es minden keyup-nal hogyha a biert karakterek szama meghaladja a 8-t nekem ellenorzi az adatbazist, es ha mar van ahoz hasonlo akkor azokat kilistazza, azzal nincs is gond ...
csak nem kapom meg en a teljes cod reszletet, es nemtudom az order by -ba azt irtni hogy substr($cod,8,4), es az sql-t nem vagom annyira, hogy tudjam hogy hogy lehet ezt megcsinalni ... -
Briganti
tag
hellosztok, szuksegem lenne egy kis segitsegre:
egy tablazatnak a COD oszlopaban tarolok egy 16 jegyu szamot, es ennek a szamnak negyessevel van ertelme, tehat nekem ugyvan a tablazatba hogy: 0001000000010001
es felbontva ugy nez ki hogy :
[0001] [0000] [0001] [0001] => [termek csalad] [N/A] [termek] [ara]
es amikor en listazom akko a termek sorszama szerint kene sorrendbe rakja, tehat valahogy ugy nezne ki hogy:
SELECT ..... ORDER BY ' substr(COD,8,4) '
nemtudom eleg erthetoen leirtame, de ha esetleg lenne erre megoldas szuper lenne :D mert igy szep s jo lenne, de tudtom szerint nem lehet ilyent ...
koszi!
[Szerkesztve] -
Briganti
tag
hm javits ki ha tevedek, de ez a sor hogy (peldanak hasznaljuk azt hogy $frist_id=12):
$sql=''select ........limit ''.$frist_id.'',5'';
ez az csinalja hogy a listaba a 12-dik sortol kezdve kiir neke 5 darabot ... de ha az en listam csak 8 elemet tartalmaz ami igy nez ki hogy:
| ID | Name |
2 n_xxx_2
8 n_xxx_8
12 n_xxx_12
28 n_xxx_28
113 n_xxx_113
234 n_xxx_234
534 n_xxx_537
896 n_xxx_896
ennek a select ugy nez ki hogy:
SELECT ID, Name FROM table WHERE Name LIKE '%_xxx_%' LIMIT ??????? , 5
:) a gond a ???? jeleknel van, nekem a lista igy kene kinezzen hogy:
| ID | Name |
12 n_xxx_12
28 n_xxx_28
113 n_xxx_113
234 n_xxx_234
534 n_xxx_537
a te modszered erre is mukodne? vagy erre egyaltalan vlami egyszeru megoldas, vagy if-ekkel s while-okkal kell megbutykolni? -
Briganti
tag
tehat:
van egy tablazatom 1000 recordal, en abbol kivalasztok 20 olyan elemet amelyiknek mondjuk a 'name' mezoje tartalmazza azt a szot hogy ''akarmi'', es en azt kilistazom de egyszerre csak 5-t, es ha raklikkelek akaemlyik elemre akkor nekem ugy kene kilistazza hogy a kivalasztott elem legyen a listaba az elso, es utanna a kovetkezo a 4 ...
ez az egesz mukodik ugy hogy ha az egesz listaval dolgozom, akkor csak simann beirtam hogy <a href= ...php?first_id=($id-1)>Elem</a> es ellenozrom hogy isset($_GET['first_id']) akkor SELECT ... LIMIT $first_id , 5 , ez igy mukodik mert az id autoincrement, es az szerint tudom az elem elhelyezkedeset a listaba, de ha mar megvaltozik a sorrend akor felborul az egesz, mert mondjuk nekem abba a 20-ba beleesnek 60-80 id-ju elemek es kivalasztom az elsot akkor nekem a 20-bol kiaakarja irni az 59-dik elemet ... ezert kellene nekem olyasmi hogy egyszer megnezzem hogy hogy a 60-s ideju elem hanyadik az altalam kivalasztott listaba es igy meghatarozni a LIMIT-t. lehet hogy megse olyan konnyu kerdes, de sajna az angoltudasom eleg gyatra ehez hogy a google a baratom legyen :)
nemtudom most mennyire ertheto hogy mit akarokm de remelm egy kicsivel megiscsak tisztabb :) -
Briganti
tag
hellosztok van nekem egy sztem egyszeru kerdes, de nekem megis magas
van egy select, mondjuk kivalaszt 10 elemet a listabol, es mondjuk hogy a 18 id-vel rendellkezo elem a harmadik helyen van ... egy parancsbol meg lehet oldani hogy LIMTI (id=18),10 .... vagy valami ijesmi? pliz segitsetek, kosz -
Briganti
tag
hozzateszem, hogy az oldalt ugy toltom be hogy egyik php-ba bele irtam hogy : header(''Location: masodik.php'') ... lehet ezt maskepp is?
-
Briganti
tag
hellosztok
file feltoltesbe kellene egy kis segitseg ...
tehat nekem van egy termek es egy hozzatartozo kep ... es ha kepet akarok cserelni akkor rendesen feltolti a kepet a serverre, es ha onnan atmasolom a gepemre akkor az uj kepet mutassam de az oldalon csak nagyon kesore frissiti a file-t ... en probaltam egy nagyon paraszt megoldast hogy vetettem egy sleep-t, de oda se rakhatok be 3-4 percet, vagy nemtudom mennyi kell ... biztos van ra egy esszeru megoldas is, de google-n se talalok semmit (azis lehet nemtudom mi utan keressek ....)
pliiz segitsetek -
Briganti
tag
válasz
Louloudaki #1106 üzenetére
koszontem szepen!
-
Briganti
tag
hellosztok, megkerlek valaki segitsen ki engem ...
egy tablazat Differentiator mezoje szerint akarok keresni, mondjuk hogy van benne egy ilyen hogy: ''elso, masodik qwe wer, harmadik qwe '' es en megkapom azt hogy ''masodik qwe wer'' (tehat a vesszok szerint fel van bontva a szoveg) ...
hogy kell megirni a selectet hogy nekem kivalasszon minden olyan sort amelyiknek a Differentiator mezoje tartalmazza ezt a szoveget (''masodik qwe wer'') igy egybe ...
en igy csinaltam:
$text=''masodik qwe wer'';
...WHERE Differentiator LIKE '%$text%' // probaltam ide oda szokozoket beszurni, de nem azt adta vissza ami nekem kellet volna ... -
Briganti
tag
válasz
Louloudaki #1095 üzenetére
koszontem szepen!
-
Briganti
tag
Hello, van egy tablazatom aminek van egy ID oszlopa is ami auto_increment ... hogy tudom en az utolso hozzaadott sor id-jet kiszedni?
tehat hozzaadok egy sort, es annak kene az id-je, mert kepet is toltok fel melleje, es a kepnek a neve ugy kene kinezzen hogy: $id.gif ... en ugy csinaltam hogy hozaadtam a sort es rogton utanna irtam is a selectet ugyanazokkal a valtozokkal ... ez eddig ok, csak most szembe kerultem egy olyan tablazattal aminek van vagy 12-13 oszlopa, s unom begepelgetni ... biztos vagyok benne hogy van ennek valami egyszerubb megoldasa is ... -
Briganti
tag
hello, szuksegem lenne egy kis segitsegre ...
mysql tablazatban egy BLOB mezoben tarolok egy kepet ... en azt onnan hogy tudom kirakni egy oldalra, mert a neten csak olyan tutorialokat talaltam , ami ugy van megoldva hogy beleirja a header-be hogy ''image/gif'' es nekem azon az oldalon nem csak kep van ... erre mi a megoldas?
ki kell irjam a blob mezo tartalmat egy .gif file-ba, es ugy berakjam mind egy kepet?
(MOD: franya helyesiras ...)
[Szerkesztve] -
Briganti
tag
Hello, mit kell csinalni ahoz, hogy egy adatbazisba s specialis karaktereket is tudjam folul irni ... tehat az adtabazisba ha folul akarok irni minden ''???'' -t ''?'' -l, igy mukodik, de ha ''??™'' ezt akarom folul irni egy '' ' ''-l, nem mukodik
-
Briganti
tag
hellosztok ...
lenne egy nagyon nem ide illo kerdezem
csak a veletlen muve, vagy az en kodom a tettes azert hogy:
van nekem egy php fajl, ameik egyik tablazatbol vesz minden cellat, es minden celle ertekkel keres ket masik tablazatba, es a talalt ertekekkel updateli az elso tablazatot ...
mielott lefuttatnam a php-t azelott minden jol megy a szerveren, gondolok itt a phpmyadmin-ra, es mikor elinditom a php-t akkor sokat dolgozik, es utanna a phpmyadmin nem nagyon akar valaszolni ...
... ne kimeljetektudom huje kerdes ...
-
Briganti
tag
ehh ... egy refresh roszkor, sorry ..
-
Briganti
tag
válasz
paramparya #1004 üzenetére
az OR nem tetszik neki, mert ha azok nelkul csinalom akko ugynezki mukodik, talan nem igy kell oket hasznalni?
-
Briganti
tag
válasz
paramparya #1004 üzenetére
az OR nem tetszik neki, mert ha azok nelkul csinalom akko ugynezki mukodik, talan enm igy kell oket hasznalni?
-
Briganti
tag
egy mysql szervert ki lehet nyirni azzal, hogy egy nagyon nagy adatbazisba egy ''bonyolult'' selectet futattunk?
tehat ha en form-rol kuldom a cuccot hogy mit keressen, akkor nem megy, es nemtudom ettol-e de a server leallt, es ha en phpmyadmin-ba akarom futattni ugyse kapok sok valaszt ... vagy bontsam fel reszekre a selectet?
igy nezne ki az egesz:
$sel=mysql_query(''SELECT * FROM quote_author, quote_dictionary, quote_quotation, quote_dictionary_quotation WHERE
quote_quotation.quotation_id=quote_dictionary_quotation.quotation_id AND
quote_quotation.author_id=quote_author.author_id AND
quote_dictionary_quotation.dictionary_id=quote_dictionary.dictionary_id AND
quote_quotation.quotation LIKE '%$quote%' OR
quote_author.author_name LIKE '%$quote%' OR
quote_dictionary.dictionary_name LIKE '%$quote%' ORDER BY quote_author.google_rate DESC'');
nemtuodm helyese mert nemtudtam kiprobalni ... mert gondolom ha hibas akkor csak egy errort, de azert valami valaszt csak kapok ... -
Briganti
tag
miert van az, hogy en phpMyAdmin-ba csinalom a tablazatot, es en megaddom az oszlop tulajdonsagait hogy: float es 4,3 ... es megis ha 12.325 -s akarok tarolni benne akkor 9.999 -l helyetesiti ... probaltam double-vel, es ugyis ugyanaz ... vagy nem igy kell megadni a dolgokat?
-
Briganti
tag
ezt nem en akartam hasznalni, hanem valaki megkert hogy segitsek, 2 kulon while volt, es a tablazatokat egymasala irta ki, en probaltam egymasba rakni, es hirtelen gondolkoztam hogy valahogy igy meg lehete oldani, mert en is elore azt javasoltam hogy ujra kell irni, de gondoltam megint megszivom, pont mind az ezelotti kerdessel
-
Briganti
tag
en olyan szepen elkepzeltem ezt, es nem mukodik, vagy egyaltalan meg lehet ezt oldani? a lenyeg hogy a ket tablazat oszlopait egymas melle kellene berakja ...
$keres = 'SELECT name, username, email,registerDate FROM jos_users';
$keres1 = 'SELECT user1, user2, user3, user4 FROM jos_user_extended';
$eredmeny = mysql_query($keres) or die('Hiba a kérésben: ' . mysql_error());
$eredmeny1 = mysql_query($keres1) or die('Hiba a kérésben: ' . mysql_error());
echo ''<table>'';
while (($line = mysql_fetch_array($eredmeny, MYSQL_ASSOC)) and ($line1 = mysql_fetch_array($eredmeny1, MYSQL_ASSOC)) ) {
echo ''<tr>'';
foreach (($line as $egy_oszlop) and ($line1 as $egy_oszlop1)) {
echo ''<td>$egy_oszlop . $egy_oszlop1 </td> '';
}
echo ''</tr>'';
}
echo ''</table>''; -
Briganti
tag
jovok meg egyel ...
van ket tablazatom:
result => id, score
es
temp => id, score
hogy tudom en az elso tablazatbol az azonos id -ju soroknak a score erteket osszedani es beleirni a masodikba?
en gondoltam hogy megszamolom az elso tablazat sorait, es egy for ciklussal osszeadatom az azonos id-juket, de ha veletlenul van 2 azonos id az elejen, es 2 a kozepen, akko pl az utolso 3 szor fog szerepelni ... meg betennek melleje egy resz ami ellenenorzi hogy az az id mar vane a masodik tablaban, de ez mar bonyolult, szerintem van valami egyszerubb megoldas is -
Briganti
tag
hogy lehetseges legrovidebben egy array minden ertekere hivatkozni?
tehat:
$nosearch = array( 'if', 'and', 'so' , 'for' );
if ( $lajika = 'laji' and $lajika != $nosearch() ) <--- itt a vegen ilyen letezik, vagy hasonlo? -
Briganti
tag
na megint jovok a search-l :) a helyzet az, hogy ez jo s szep, ha mindenhova csak 1 szavat irunk, vagy egymasutan kovetkezo szavakat ... de tokeletesiteni szeretnem es olyasmit is keresni hogy ''legkozelebb allo talalat'' ... tehat ha a szoveg ugyvan hogy ''Ez a szoveg amiben keresek'', es a input-ba azt irom be hogy: ''szoveg keresek'' akor talalja meg ... en ezt ugy oldottam meg hogy lebontottam szavakra mindegyiket (amit keresek), a qoutation, author, dictionary, es attribution, es ha mindegyikhez beirok 3 3 szavak akkor az: 9 * 9 * 9 * 9 = 6561 variacio :) (itt lehet hogy nemjol szamoltam, mert gyanusan nagy szam ... ), en ezt 4 egyberakott for-l oldottam meg s nekem igy csak 81 variaciot futtat vegig ...
igy nez ki nekem:
$sel_num=0;
//search in database
for ($q=0;$q<$j;$q++) {
for ($w=0;$w<$k;$w++) {
for ($e=0;$e<$l;$e++) {
for ($r=0;$r<$m;$r++) {
echo ''j[$q]:k[$w]:l[$e]:m[$r]<br>'';
$sel[$sel_num] = mysql_query(''SELECT * FROM quote_author, quote_dictionary, quote_dictionary_quotation, quote_quotation
WHERE quote_quotation.author_id = quote_author.author_id
AND quote_quotation.quotation_id = quote_dictionary_quotation.quotation_id
AND quote_quotation.quotation LIKE '%$quotation_j[$q]%'
AND quote_author.author_name LIKE '%$author_j[$w]%'
AND quote_quotation.attribution LIKE '%$attribution_j[$e]%'
AND quote_dictionary.dictionary_name LIKE '%$dictionary_j[$r]%''');
if ($query=mysql_num_rows($sel[$sel_num])) {
echo ''Rows found: $query, sel: $sel_num<br>'';
}
$sel_num++;
}
}
}
}
$j = $k = $l= $m = szavak szama amit be irtam a keresobe (quotation, author, attribution, dictionary)
azthiszem itt szavankent minden variaciot kiprobal, de ha pl. quotation: ''szoveg keresek ez'' , es authornak beirom hogy: ''en briganti csongor'', akkor nem keres pl ugy hogy a ''szoveg keres'' es a ''briganti'', tehat nem csoportositsa kettesesevel, es igytovabb ... vagy egyaltalan szukseg van erre hogy fel tudjak epiteni egy olyan ranglistat hogy ''legkozelebb allo bejegyzesek''? az igazsag az hogy mar bele gabalyodtam ebbe a sok logikaba, s variaciokba ... esetleg ha erre van valami konnyebb megoldas annak is nagyon orvendenek ...
koszi! -
Briganti
tag
válasz
Jester01 #931 üzenetére
nemtudom jo fele keresgeleke, az illeszkedo sorokkal gondolom arra gondoltal hogy a quote_dict. onaryba legyen olyan szo hogy ''Dictionary'', es igytovabb ... biztos hogy mindegyik tablaba van egy megfelelo sor, mert direkt onnan masoltam ki az ertekeket ...
tehat akkor valahogy ugy kene csinaljam hogy:
(1)SELECT * FROM quote_author, quote_dictionary, quote_dictionary_quotation, quote_quotation
(2)WHERE quote_quotation.quotation LIKE 'stood'
(3)AND quotes_quotation.attribution LIKE 'advertisement'
(4)AND quote_quotation.author_id = quote_author.author_id
(5)AND quote_author.author_name LIKE 'Otto'
(6)AND quote_quotation.quotation_id = quote_quotation_dictionary.quotation_id
(7)AND quote_quotation_dictionary.dictionary_id = quote_dictionary.dictionary_id
(8)AND quote_dictionary.dictionary_name LIKE 'Dictionary'
na bele gabalyodtam a sok tablazatba, s eszembe jutott egy kerdes amin eddig meg soha nem gondolkoztam ... szamite a sorrend az AND-knel? tehat vegyuk a 6-dik sort, ott 2 tablazaton kell vegig mennyek ... tehat megnezi hogy a quotation_id -nek meik dictionar_id felel meg, es ezt a sort kene ellenorizze tovabb abba a tablazatba amelyikbe elvannak tarolva a dictionary nevek ...
na ez egy kicsit bonyolult lett, de legalabb annyit hogy jo fele indultame el, vagy haggyam az egesszet es elolrol mindent :) -
Briganti
tag
hm ... meg 1 kerdes ...
most egy advanced search -n butykolok, de nem nagyon jon ossze
van 4 tablam:
author:
-> author_id
-> author_name
dictionary:
-> dict_id
-> dict_name
quotes:
-> qt_id
-> author_id
-> quot
-> attrib
dict_quot
-> dict_id
-> qt_id
egy formon meg lehet hatarozni mindegyiknek egyet, de en eloszor egy konkret peldat akartam kiprobalni,e s irtam egy olyan select-t hogy:
$sel14 = mysql_query(''SELECT * FROM quote_author, quote_dictionary, quote_dictionary_quotation, quote_quotation
WHERE quote_author.author_name LIKE 'Otto'
AND quote_dictionary.dictionary_name LIKE 'Dictionary'
AND quote_quotation.quotation LIKE 'stood'
AND quote_quotation.attribution LIKE 'advertisement''');
teszteltem, es a select le is fut helyesen, de ha fetch-elem nem ad vissza semmit ... lehetseges ezt az egesszet egy selectbe megirni, vagy csomo ciklussal s csomo mindenel le kell ellenorizni az egeszet? -
Briganti
tag
hellosztok
hogy lehet egy adatbazisban ugy keresni hogy nem tudom az egesz cella ''erteket'', pl egyik cellaba van egy egesz mondat : ''Ebbe a cellaba van egy csomo mondat'', es en csak a ''csomo'' szora keresek ra ...
talaltam valamit a MATCH() es AGAINST -l, csak nem egesszen ertem hogy hogy mukodik ... plz help! -
Briganti
tag
hellosztok
valaki arulja el nekem mi a legelonyosegg mondszer arra hogy:
van nekem 3 legordulo menu-sorom (nap, honap, ev) ahova a latogato beirja a szuletesi datumat, es ezt atadom egy php-nak, es ossze kene hasonlitani a mai datummal, es valahogy kiszamitani hogy az illeto elmulte 18
erre kene egy jo metodus, mert en ahogy elkepzeltem az bonyolult, es biztos van egy nagyon egyszeru megoldas erre ...
koszi elore is! -
Briganti
tag
hello, hogy tudom en egy osztas eredmenyet (float) 2 tizedes pontosagba atirni?
tehat: $valtozo=6.6666667, es nekem ebbol kene 6.66
ugy emelekszek ez mar volt egyszer tema, de nem talalom, pls help me! -
Briganti
tag
jajjj bocsesz, ezer bocs ...
tehat van egy oldal ahol linkek vannak, es kene nekem egy szamlalo ami megszamolja nekem hogy egy link-re hanyan klikkeltek ra, es az url valtolzo csak egy linket tartalmaz, es ha valaki klikkel erre a linkre akkor ezt a php-t hivja meg, es miutan eggyel novelte az adatbazisba az erteket azutan atiranyit a kivant oldal-ra ... nagyjabol ennyi lenne, csak eppe nem akar mukodni, de nem a GET -l, s a view-l van a baj, hanem valamiert nem akarja frissiteni az adatbazist ...
vagy ha tudtok mas megoldast az is jol jonne ... -
Briganti
tag
hat ne nem ertem, en meg csinaltam adatbazisba irast, es mukodott .... beteszem az egesz php-t:
<?php
$url=$_GET['url'];
include(''dbconnect.php'');
$query = ''SELECT * FROM link WHERE link='$url''';
$result = mysql_query($query);
$r=mysql_fetch_array($result);
$view=$r['view'];
$view++;
echo $view.''<br>'';
$query2=''INSERT INTO link ( view ) VALUES ('$view')'';
echo $query2.''<br>'';
if(!mysql_db_query($dbname,$query2,$link_id)) die(mysql_error());
$query = ''SELECT * FROM link WHERE link='$url''';
$result = mysql_query($query);
$r=mysql_fetch_array($result);
$view=$r['view'];
echo $view.''<br>'';
header(''Location:$url'');
die();
?>
s erre ezt irja ki hogy:
1
INSERT INTO link ( view ) VALUES ('1')
0
...
az erteket noveli, s miko meg eccer kiolvasom nem adja hozza .. a tablazat nev, es cella jol van, mi lehet meg a gond? es a mysql_query -val sem mukodik ...
biztos hogy en vagyok a huje, de pls segitsetek -
Briganti
tag
$query2=''INSERT INTO link ( view ) VALUES ('$view')'';
if(!mysql_db_query($dbname,$query2,$link_id)) die(mysql_error());
valaki azt mondja meg, hogy ebbe mi a hiba, mar egy feloraja nezem, s sztem valami apro hujeseg van, s nem talalom ... sztem itt a hiba, mert elotte csak kiolvasom a tablazatbol a view cellat novelem eggyel, es vissza kene irjam, de sehogysem jon ossze ... es teszem hozza hogy nem ir ki semilyen errort, csak egyszeruen nem irja be az uj erteket ... -
Briganti
tag
válasz
paramparya #637 üzenetére
a die() az muszaly a header utan legyen gondolom, a masik kettot kicsereltem
ez meg egyelore csak ilyen prototipus, aztan lesz css, de azert megkerdem hogy mien hatranya lehet annak hogy a tag -eket nem zarom be ... azonkivul hogy tukrozi a az en lustasagomat -
Briganti
tag
Megvan, ne gondolkozzatok :)
atirtam igy:
if ($author == '''') {
header(''Location: ../index.php?p=1'');
$_SESSION['hiba']= ''<font color=\''red\''><center><b>Nincs nick'';
die();
}
Hatha valaki pont ezt keresi :) -
Briganti
tag
van egy form, es az meghiv egy php-t ami nagyjabol igy nez ki:
<?php
session_start();
$author=$_POST['nick'];
if ($author == '''') {
$_SESSION['hiba']=''<font color=\''red\''><center><b>Nincs nick'';
}
$url=$_POST['url'];
if ($url == ''http://'') {
$_SESSION['hiba']=''<font color=\''red\''><center><b>Nincs link'';
}
$category=$_POST['category'];
if ($category == ''0'') {
$_SESSION['hiba']=''<font color=\''red\''><center><b>Valassz kategorit'';
}
$lang=$_POST['lang'];
$comment=$_POST['comment'];
if ($comment == '''') {
$_SESSION['hiba']=''<font color=\''red\''><center><b>Irj commentet'';
}
ebbe a sorrendbe, es ha en nem irok semmit a form-ba,es klikkelek az Ok-ra, akkor nekem eloszor azt irja ki hogy: ''Irj commentet'' ... olyan erzesem van, mindha az ellenorzest hatulrol kezdene ... ja es persze ha irok a kommenthez, akkor a kovetkezo uzenet mar kategoriatol jon ... :F :F -
Briganti
tag
válasz
paramparya #631 üzenetére
hat ez hiba uzenetet nem ad, csak kiirja hogy:
Status: Error! -
Briganti
tag
Hellosztok!
File feltoltesbe kernek egy kis segitseget...
igy nez ki a form-m:
<form action=''php/_addlink.php'' method=''post''>
...
<input type=''file'' class=''file'' name=''file''>
...
</form
_addlink.php:
...
if (isset($_FILES['file']) and ! $_FILES['file']['error'])
{
$filename = $_FILES['file']['name'];
move_uploaded_file($_FILES['file']['tmp_name'], $dir.''/''.$filename);
echo ''<b>Status:</b> OK'';
} else {
echo ''<b>Status:</b> Error!'';
}
=> fogalmam sincs hol keressem a hibat, de nem mukodik, a scriptet a netrol szedtem le ... vagy az is jo lenne ha tudnatok adni egy jobb, konyebben megertheto scriptet file feltoltesre ...
[Szerkesztve]: [ne konvertaljon]
[Szerkesztve] -
Briganti
tag
válasz
paramparya #606 üzenetére
hat akkor kerdeztem egy nagyon nagy suketseget ... skúúúúúzi
-
Briganti
tag
Tudtok valami olyan progit vagy akarmit amivel lehet kovetni hogy ha ralepek egy oldalra az lekerie az ip-met?
-
Briganti
tag
es ha a freeweb-nek a mysql hostja csak annyi hogy: sql , en azt kivulrol eltudom erni valahogy?
-
Briganti
tag
Hello!
nekem olyan bajom lenne hogy regiztem egy csomo ingyenes tarhelyet, es szetszortam az adatbazisaimat, es csinaltam egy olyan oldalt ahonnan 2-3 klikkel barmeiket ki tud(nam)om listazni, meg ehez hasonlo ... csak nekem kiad egy csomo errort (ebbol az elso 2):
Warning: mysql_connect(): Can't connect to MySQL server on 'mysql.lx.ro' (10061) in k:\z_program files\easyphp1-8\www\dbconnect\www.lx.ro-utcstatix_lx_ro.php on line 8
Warning: mysql_query(): Access denied for user 'ODBC'@'localhost' (using password: NO) in k:\z_program files\easyphp1-8\www\dbconnect\www.lx.ro-utcstatix_lx_ro.php on line 11
gondolom ez eppen azert van, hogy kizarjak az adatbazis ''kulso felhasznalasat'', vagy nemtudom miert, de mit lehet ezellen tenni ...
elenoriztem hogy az oldalra feltoltott dbconnect.php pontosan megegyezik az uj oldal altal generalt php -vel, kiprobaltam hogy csakugyam az lx.ro -ra, egy masik userhez toltottem fel ott ment, ki akartam probalni a fw-n is,de ott viszont mas errort kaptam:
Proxy Error
The document has moved here.
es tovabb:
Karbantartás miatt átmenetileg nem elérhető
Az oldal karbantartás miatt átmenetileg nem elérhető, kérjük, próbálkozz később!
de viszont az fw-n mas php, es mysql es minden tokeletesen mukodik ... -
Briganti
tag
válasz
Forest_roby #450 üzenetére
Nekem vannak amator elkepzeleseim a dologrol, de csak akkor osztom meg, ha csak valaki jobb mind en nem valaszol
(ha nem muszaly nem rohogtetem magam)
es ha valaki profibb irja talan meg tanulok is belolle
-
Briganti
tag
válasz
paramparya #445 üzenetére
jolvan, elismerem hogy hujeseget irtam, nemtudom hogy miert irtam, lehet hogy ''1 adatbazis'' jart a fejembe vagy nemtudom mi volt a hejzet, de ha jol emlekszem akkor azelott valo nap nagy party volt, s faradt voltam ... bocs hogy potyara mozgattam meg az agyatokat
meg eccer sorry, amugy aztan megtudtam oldani
ja es meg az hogy: ''úgy általában nem sokat értesz a dologhoz'' , ez teljesen igy van, es eppen ezert irok ebbe a forumba, es igy egyre tobbet erthetek en is a dologhoz -
Briganti
tag
Hello,
van nekem egy form-m ahonnan egy tablazatot szeretnek ''felepiteni'', tehat nekem abba a form-ba van egy <select> tagbol (amibe egy tabla elemeit szeretnem betolteni, meg nemtudom hogy kell, de meg nem is neztem utanna, ugyhogy ezt meg nem is kerdem meg) valasztok ki egy ''termeket'' es ezt ismetelve szeretnek egy tablazatot letrehozni ... en arra gondoltam hogy csinalnek egy kulon tablazatot, es majd abbol betoltom az elemeket, de sajna legtobb ingyenes tarhelynel azthiszem 1 tablazatra vagyok limitalva ... maskepp hogy tudnam megoldani? lenyegebe az kellene hogy egy file-ba a </table> tag ele kene beirjak valahogy...
-
Briganti
tag
gondoltam hogy fejlesztem magam php-ba egy kicsit, es probalkoztam az imagecreat-l, de valamiert nem akar menni, azt irja hogy ''fatal error: Call to undefined function: imagecreate()'', easyphp-t hasznalok, ami 4.valamis php servert futtat, es neztem a php manualba, es ott irja a PHP 4 -t, gondolom verzio-t jelent az a 4-s ...
ja es igy nezki a komoly programom:
<?php
$img = ImageCreate(200, 200);
header(''Content-type: image/png'');
imagepng($img);
?>
vagy hogy kell egy alap negyzetet kirajzolni, amire aztan en eltudom helyezni a pixeleket -
Briganti
tag
lenne egy lama kerdesem:
elonyosebb-e egy:
if ( ) { }
if ( ) { }
if ( ) { }
helyett
if ( ) { }
elseif ( ) { }
elseif ( ) { }
hasznalni, vagy abszolut mindegy, vagy nagyon -nagyon-nagyon bena kerdesde ha megis valameiket elonyosebb akkor miert?
(ha ugygondoljatok huje abszolut huje kerdes nem kell valaszolni)
[Szerkesztve] -
Briganti
tag
mekkora loool vagyok ... akartam valamit kerdezni, smikor egy feloraig irok, akkor leesett hogy mi a gond
-
Briganti
tag
válasz
Terminus_ #423 üzenetére
nagyon szepen koszi, de meg egy kicsivel kiegeszitem a valaszod, mert nem egesszen ez volt a megoldas, es hatha valakinek meg en is segitek ezzel
fetch-eles utan igy szedtem ki az id-t hogy:
$id[$i]=$row['col_int5';
a while-be mindig noveltem eggyel az $i erteket, es majd a linket ugy adtam meg hogy:
href=\''szerzodes.php?id=$id[$i]\''
meg egyszer koszi, tied a pont -
Briganti
tag
Hello, lenne egy kis problemam ... en kiiratom valamilyen feltetel szerint es tablazatba rendezve egy mysql tablazat elemeit, es egyik oszlop elem link-kent jelenik meg, es ha kiir nekem 20 elemet, es en pontosabban a masodikkal szeretnek tovabb dolgozni, en azt hogy tudom megoldani.
Lehet hogy ebbol sokat nem lehet megerteni, de jobban nemtudom leirni, beteszem a forrast, hatha az segit a megertesbe ...
echo ''<table align=\''center\'' width=\''450\'' border=\''1\''>'';
$sel3=mysql_query(''SELECT * FROM data2'');
while ($row = mysql_fetch_array($sel3, MYSQL_ASSOC))
{
$company=$row['txt2'];
$user=$row['txt1'];
.......
if ($szallito>0) {
echo ''<tr>'';
echo ''<td colspan=\''8\'' align=\''center\''><B><font color=\''blue\'' size=\''5\''>'';
echo ''<a href=\''szerzodes.php\''>$company [#$id]</a>'';
echo ''</font></b></td>'';
echo ''</tr>'';
echo ''<tr>'';
echo ''<td>Ar(100/200/300)</td>''.|. ''<td>$ar1/$ar2/$ar3</td>'';
echo ''<td>Aru:</td>''.|. ''<td>$aru</td>'';
echo ''<td>Szallito/Beszerzo:</td>''.|. ''<td>$szallito/$beszerzo</td>'';
echo ''</tr>'';
}
}
echo ''</table>'';
nemtudom igyis mennyire ertheto, de ha nem ertitek meg akkor kerdem ugyhogy:
pl:
<a href=''valami.php''>lajika [#2]</a>
en mit kell irjak a ''href'' utan hogy a valami.php a link (lajika [#2]) elso felevel (lajika) -val dolgozzon? -
Briganti
tag
hm ... alulbecsultem a mysql-t:))
sorbarendezem igy hogy:
$q_query = mysql_query(''SELECT * FROM game ORDER BY jovedelem DESC'');
na de ha nekem 2 usernek ugyanyannyi jovedelme van, akkor a penze szerint kellene sorba rakja, tehat akkor lenne egy ilyen fontossagi sorrend hogy: jovedelem->penz, s gondoltam hogy atjavitom ugy hogy:
$q_query = mysql_query(''SELECT * FROM game ORDER BY jovedelem,penz DESC'');
de azt hiszem igy nem fontossagi sorendet adok meg ... -
Briganti
tag
es meg egy kerdes:
en egy tablazatbol hogy tudom az elemeket valamelyik oszlop szerint novekvo sorrenbe megjeleniteni? a jo oreg buborekos rendezes, vagy az ilyenek itt mukodnek, vagy erdemes veluk dolgozni? mar reg csinaltam, s nem akarom potyara atnenzi, ugyhogy megvarom hogy hallam erdemese butykolni vele -
Briganti
tag
csinaltunk egy kissebbecske online jateko, es a regisztralasnal elszeretnem menteni az ip-t is, es en igy kertem le az ip-t hogy: $ip = getenv('REMOTE_ADDR'); de az uw-n mindegy hogy honnan regisztral valaki, ugyis azt irja hogy: 127.0.0.1, wajon az uw a hibas, vagy en nemjol kerem az ip-t ... de pl a srv-n mukodott ...
-
Briganti
tag
... es meg valami
pl a $_SESSION['lajika'meddig tartja meg erteket, azt valahogy lehet anulalni, vagy csak siman egyenlove kell tenni egy '' '' -l?
-
Briganti
tag
vagy valami iesmit, csak oranket futtatni egy php-t ... ahoz a szerveren kell legyen valami kulonleges cucc, vagy meglehet azt oldani sima php scriptel vagy hasonloval ?
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Windows 11
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Robotporszívók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vizsgálat indult, a Meta chatbot gyerekekkel folytatott romantikus beszélgetést
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2998, 100% Akkumulá
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G6 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- iKing.Hu - Vivo X200 FE Blue Használt, újszerű állapotban 12 GB RAM / 256 GB tárhely Garancia!
- Xbox Ultimate előfizetések
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest