Aktív témák
-
meone
tag
ezt írja ki:
#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '(select count(id) from table)-10' at line 1
Azért kéne amúgy hogy csinálnék egy üzifalat és mindig csak az utolsó 10 üzenet jelenjen meg.
Csak gondoltam tesztelem először adminba az sql-es kódokat és utánna rakom be php-be. -
Forest_roby
őstag
-
Forest_roby
őstag
Az itteni gépen nyilván tudnám másik mappába is tenni a dolgokat, de az uw -n ez nem megoldható, szóval marad a 2. megoldás.
Kipróbáltam és simán beengedett az oldalra. : |
Fentebb említette Tyrael, hogy engedélyezni kell ezt a .htaccess file-t vmilyen másik fileban ( httpd.conf ), megkerestem ezt a filet (/etc/apach2/httpd.conf) és tök üres volt.
Hogy kell engedélyezni?
[Szerkesztve] -
Forest_roby
őstag
akkor mégiscsak vissza kell térnem a .htaccess filehoz?
hogy mit szeretnék?
Első lépésként el szeretném érni, hogy egy mappából csak php-vel lehesen fileokat olvasni, semmilyen más módon....
Ha ez megvan akkor jöhet egy php-mysql -es dolog. Felhasználónév/jelszó belépni egy dinamikus oldalra ami mindössze anyiból áll, hogy az épp említett mappában lévő fileokat kilistázza és melléjük nyom egy linket, amivel le tudom tölteni... / ezmár a végcél / -
woodpaul
őstag
Köszönöm, eszerint fogok eljárni!
Azt hiszem, többet fogok ide írni. Már egy ideje foglalkozom PHP fejlesztésekkel, de sok dologról fogalmam sincs, jól csinálom-e, vagy sem. Tény, az elképzeléseimet többnyire meg tudom valósítani. Hogy mennyire ''szépen'', az más kérdés. -
woodpaul
őstag
Köszönöm a gyors választ!
Én itt tényleg olyan eredményekre gondolok, ahol nem sort kapok, hanem egyetlen kis sztringet.
pl.
$query = ''SELECT auth FROM register WHERE login = '.$login.''';
$result = mysql_query($query);
$auth = mysql_result($result,0);
Erre az $auth értéke: 'm' (mint moderátor) vagy üres string. Ekkor egy conditionallal vagy engedélyezek vmi moderátori műveletet, vagy elhajtom a mezei felhasználót.
Azért írtam ezt le, hogy lásd, mit szeretnék. A kód természetesen így is működik, de a legjobb megoldást szeretném, hogy az rögződjön rutin szinten. -
Briganti
tag
hat ne nem ertem, en meg csinaltam adatbazisba irast, es mukodott .... beteszem az egesz php-t:
<?php
$url=$_GET['url'];
include(''dbconnect.php'');
$query = ''SELECT * FROM link WHERE link='$url''';
$r=mysql_fetch_array($result);
$view=$r['view'];
$view++;
echo $view.''<br>'';
$query2=''INSERT INTO link ( view ) VALUES ('$view')'';
echo $query2.''<br>'';
if(!mysql_db_query($dbname,$query2,$link_id)) die(mysql_error());
$query = ''SELECT * FROM link WHERE link='$url''';
$r=mysql_fetch_array($result);
$view=$r['view'];
echo $view.''<br>'';
header(''Location:$url'');
die();
?>
s erre ezt irja ki hogy:
1
INSERT INTO link ( view ) VALUES ('1')
0
...
az erteket noveli, s miko meg eccer kiolvasom nem adja hozza .. a tablazat nev, es cella jol van, mi lehet meg a gond? es a mysql_query -val sem mukodik ...
biztos hogy en vagyok a huje, de pls segitsetek
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone SE 2020 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest