- Logitech szerviz
- 3D nyomtatás
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Kompakt vízhűtés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Három éven belül megelőzheti a szerverprocesszorok piacán az Intelt az AMD
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen processzort vegyek?
Aktív témák
-
Briganti
tag
Koszi szepen,
az egyetlen gond a te lekerdezesesidben hogy csak a cikkek tabla tartalmat kapom meg, nem lesz melletuk 1-1 tag is
Az egeszre a group by kiiktatasa miatt lenne szuksegem. Hogy valos szamokat adjak, a mostani allas ugy nez ki hogy:
van 22000 cikk, 280 tag, es a cikk_tag tablaban 156000 sor
A cellak meg vannak indexelve ugy ahogy azt kell, es ha group by -t hasznalok akkor az ossze rekord kilistazasa 0.0024 sec (a jo verzio, tehat csak 22000 sor), es ha group by nelkul futtatom akkor 0.0011 sec alatt fut le es kilistaz 156000 sort. Tudom hogy az idokulnbseg jelentektelen, de megis csak fele annyi ido alatt listaz ki 7szer annyi sort
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ja persze, tudom, hogy nem kell vele foglalkozni, csak érdeklődtem a működése felől.
Sajnos jól gondoltam, MyISAM esetén a PDO felől sem működik a tranzakció plusz commit/rollback mechanizmus:
[Transactions and auto-commit]
"WarningPDO only checks for transaction capabilities on driver level. If certain runtime conditions mean that transactions are unavailable, PDO::beginTransaction() will still return TRUE without error if the database server accepts the request to start a transaction.
An example of this would be trying to use transactions on MyISAM tables on a MySQL database."
Kár.
Azt hiszem, nem érdemes emiatt megváltoztatnom InnoDB-re a jelenlegi adattábláim tárolási mechanizmusát, akkor viszont szívhatok azzal, hogy több új elem beillesztése esetén hiba fellépésekor megfelelően visszavonogassam szépen kézzel az INSERT-eket, utólag a megfelelő sorokra küldve egy DELETE-et...Tulajdonképpen azt sem látom be, mi értelme van, hogy csupán driverszinten ellenőrzi a tranzakciós képességeket, miért nem ugat érte (legalább lenne notice, warning vagy PDOException), ha az adattábla nem támogatja őket, hogy a programozó ne nézzen már bambán, hogy vajon a rollback-nél miért nem vonta vissza a kívánt módosításokat, amennyiben elvégezte...
Milyen szép is lenne egy DataSet alapúhoz hasonló megoldás, mint .NET-ben.
-
Sk8erPeter
nagyúr
PazsitZ, cucka: köszönöm a válaszokat!
PazsitZ:
"Viszont, az innoDB támogat tranzakciókezelés, amire ha szükséged van, akkor szükséged van."
Na, most legalább egyben megtudtam azt is, hogy nem érdemes próbálkoznom MyISAM esetén PDO-val a PDO::beginTransaction(), illetve PDO::rollBack() (na meg PDO::commit()) metódusokkal.Pedig igencsak előnyös lenne, hogy amennyiben valami hiba lépett fel több bejegyzés létrehozási kísérlete során, vissza tudjam vonni egy sima rollBack-kel az egészet.
Eszerint MyISAM storage engine-nél ne is próbálkozzak ilyesmivel, ugye?Ja, közben ezt találtam a phpMyAdmin átlátható felületén, hogy két tárolómotor támogatja a transactiont MySQL-ben:
InnoDB Supports transactions, row-level locking, and foreign keys
BerkeleyDB Supports transactions and page-level lockingcucka:
"Az innoDB támogatást be kell kapcsolni a MySQL-ben, alapból ki van kapcsolva."
Köszönöm, közben megtaláltam a my.ini fájlban (Windows) a sort, amit ki kell kommentelni:
# Use this option if you have a MySQL server with InnoDB support enabled
# but you do not plan to use it. This will save memory and disk space
# and speed up some things.
skip-innodb
(nyilván az utsó sort)
Mondjuk ha azt mondjátok, ennek az előnyei csak "nagy forgalmú oldalnál és/vagy nagy méretű adatbázis tábláknál" értékelhetők igazán, akkor hagyom is a fenébe egyelőre, nem foglalkozom vele. De szóljatok, ha mégis érdemes.
(Amúgy MySQL-verzió: 5.0.51a.)"Igazából olyan nincs, hogy konkurrens írás, egyszerre csak 1 írási művelet végződik, a többiek pedig várnak a sorukra."
OK, világos. Csak úgy értettem, nem állhat-e elő mégis az az eset, aminek minimális az esélye, hogy két kérés esetén épp ugyanakkor próbálnak írni az adatbázisba, ezért a lock-olási folyamat megkergül - dehát mondjuk így is-úgy is gondolom az egyik akkor is előbb fogja tudni lezárni, hogy a másik ne tudja addig babrálni.
Ilyenkor van egy bizonyos timeout idő, amíg vár a sorára, majd amikor már nincs lock-olva a tábla, végrehajtja a feladatot, igaz? -
Sk8erPeter
nagyúr
ha már szó volt róla, én is kérdezek, hogy tanuljak:
"a táblát innoDB engine-el tárold" - ez miért fontos igazából? Mitől jobb az InnoDB, mint mondjuk a MyISAM, stb.? Gyorsabb nála? Akkor miért nem ez a default? Érdekes, localhoston phpMyAdminban (2.10.3) nem is látom most az opciók közt ezt a lehetőséget..."Új válasz felvitelénél pedig az innoDB miatt nem fogja lockolni a táblát, tehát zavaró mellékhatások nélkül lesz ideje újraszámolni az indexeket."
Mi történhet konkurrens írási kísérletnél? -
RedSign
tag
Szia!
Köszi a választ, kicsit kibontom, hogy jobban érezzétek miért aggódom...
Igazából azért gondoltam, hogy a válaszokat ilyen formában tárolom, mivel 5-10 új csoport lesz évente - a meglévő 20 mellé - és mindegyik csoportban kb. 20-30 felhasználó. A tesztek száma pedig évente csoportonként 10-50 közötti számú lesz. A tesztek kérdéseinek a száma 4-végtelen (na jó annyi azért nem) között változhat.
Szóval egy sormennyiséget számolva a válasz táblára, ha mindent minimálisan számolva 1 teszt 4 kérdéssel kitöltése esetén 20*20*4=1600 sort generál a válasz táblában. Az egy év alatt 16000 sor és csak az egyik csoportra. Ha megnézzük a 20 csoportra, akkor 20*16000=320000 sor.
Ez így nem lesz sok? (Igazából még ekkora ennyiségű adatot nem kellett kezelnem, ezért is érdekelne)
Üdv,
RedSign -
Köszi a választ!
Igazad van, ezt a .sql-es golgot nem gondoltam kellően végig.
Picit félreértettél, nem a cikkekhez tartozó képeket akarom eltárolni az adatbázisban, hanem külön galéria is lesz a cikkektől függetlenül. De ez nem is számít, a lényeget értem.Köszi a választ!
-
Hali!
Először is köszönöm a türelmed és a segítőszándékod.
Magával a mysql + php párossal nincs gondom, régebben is foglalkoztam adatbázis tervezéssel, építéssel, szóval nem ez a gond, hanem az, hogy képtelen vagyok elmagyarázni egy rendszergizdának, hogy mit kellene csinálnia...Halkan jegyzem meg, hogy amikor először kapcsolatba kerültem ezzel a gizdával, azt mondta, hogy náluk nem fut php, mysql szerver, ilyen honlappal nem fogalkoznak. Persze az első dolgom volt hogy futtassak egy phpinfo-t, naná hogy van php szerver, meg mysql is...
A cég nevét nem írom le, mert ezzel a magát rendszergazdának nevező emberrel volt(és szerintem most is vele van) gond, nem pedig a céggel. Van ott egy "NEM rendszergazda" gyerek is, csak szabin van pár hétig most, Őneki kellene rendszergazdának lennie, mert korábban is amikor beszéltem vele Ő egyből mondta, hogy hülyeséget beszélt a gizda.(van php+mysql)
Most már egy ilyen hozzáférést adott ftp://fire@11.11.11.11 (itt most persze én írtam direkt hibás IP-t), de természetesen ezzel nem a host-ot adta meg a vadegér, hanem egy általa létrehozott USER könytárat, aminek semmi közze természetesen az adatbázishoz....
Szóval amíg nem jön vissza a valóban hozzáértő gyerek, addig várok, mert nem nálam van a hiba és megmondom őszintén, hogy nem hiszem, hogy nekem kellene tudni, hogy miket kellene adminként konfigurálnia...
(bár lehet, hogy jobb lesz, ha nekiállok azt is megtanulni, hátha még találkozom pár "magasan képzett" szakemberrel)Még egyszer: kösz a türelmedért, válaszaidért!
Fire.
UI: amúgy nálam localhoston természetesen simán megy az adatbázis, nincs semmi hiba, és nem magyarnyelvű a szerver...
-
Hali!
Teljes képzavarban vagyok a mysql adatbázissal kapcsolatban, kész...
Ha azt akarom, hogy
www.valami.hu/index.php fájl, beolvassa a
www.valami.hu/db/ könyvtárban lévő mysql táblát, akkor mi a francot kell csinálni...Valaki írja le részletesen legyen szives, mert ebben a pillanatban meg vagyok zavarodva, mint vasorrú bába a mágneses viharban...
Fire.
-
-
vincent001
csendes tag
Szia,
nem teljesen értem a lámaságom miatt de van egy ilyen kódsorom. hová tegyem be, mert ahogy én tettem be ott ezt írja ki:
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in C:\AppServ\www\web\surfbolt\reg2.php on line 6ebben a kódsorban hogyan tegyem be?
<?phpsession_start ();
$kapcsolat = mysql_connect (localhost,root,admin);
mysql_select_db (data);
$parancs = "SELECT *
FROM `reg`
WHERE `fhnev` LIKE '".$_POST["fhnev"]."'"; -
imok
csendes tag
erre mind azért van szökség mert a tanárom ezt ohajta ebbe a beadandó feladatba ...és különösebb segítség nélkül ugyhogy örülök hogy eddig eljutottam .... ezeket ugy szedtem össze ... odáig eljutott h küldjön emailt, és csak a per főt nem veszi fel ... és nem illeszti be az adatokat a táblába.insert into alatt már nincsen tömb.
tehát így néz ki:
$sql="INSERT INTO ajanlatok (nev_ ,email,idopont,mobil,varos,utca,udules_tip, szallo, per_fo) VALUES ('$nev_','$email','$idopont','$mobil','$varos','$utca','$udules_tip','$szallo',$per_fo)";
mysql_query($sql); -
Okés, köszi!
Akkor marad a varchar.
(Rosszul írtam az előbb, nem a query-k elé írtam, hanem a connect-ek után, ahogy Ti is írtátok.)Most egy újabb kérdés, amivel nem jutok előre.
Az adatbázisban akarok keresni. Van egy szövegmezőm, ahova bármit lehet írni, és ez vonatkozhat 5 mezőre is, és három db legördülő menüm, amikkel konkrét mezőkre vonatkozik.
Tehát a szövegmezőbe írt értéket a cegnev, leiras, ajanalat, markanev, stb. mezőkben keresi, míg a három legördülő menü tartalmát pedig csak a vele azonos nevű mezőben.Egyelőre nem műxik, mert több találatot ad, mint kéne.
Ez a kód:
$eredmeny = mysql_query( "SELECT * FROM fotabla WHERE
cegnev LIKE '%$szoveg%' OR
minosites LIKE '%$szoveg%' OR
markanev LIKE '%$szoveg%' OR
ajanlat LIKE '%$szoveg%' OR
termekek LIKE '%$szoveg%' AND
statusz = 'ok' AND
megye LIKE '%$megye%' AND
varos LIKE '%$varos%' AND
leiras LIKE '%$leiras%'");Lehet keresési feltételeket zárójelezni?
-
Köszi!
Az a helyzet, hogy nem tudom előre, hogy hány sorom lesz, és hány képem.
Annyi biztos, hogy egy sor 27db mezőt jelent, és eleinte mindegyikhez 1db kép fog tartozni (egy kicsi, és egy teljes méretű, vagyis 2db), de később lehetőség lesz több kép feltöltésére is (szerintem max. +4db, tehát összesen 2*5db kép/sor).
Saccom szerint 1-2 ezer sorról lesz szó, tehát összesen legfeljebb 2*10ezer kép lehetséges, ami 99%, hogy sosem fog teljesülni, mert még azt az egy (1+1) képet sem fogja mindenki feltölteni, amire alapból lehetősége van.
A kis képeket persze külön rakom.mod: Egyébként egy sima megosztott (de fizetős) tárhelyről van szó.
Szerintem egyelőre tényleg nem foglalkozom vele, mert időbe telik, míg a nép feltölti a cuccot, és amikor kezd gyűlni a sok bejegyzés, és kép, akkor még ráérek állítani rajta. Addigra nem leszek talán ennyire amatőr.
-
Oks, köszi!
Egy résznél sztem nem jól írtam le a dolgokat.
reg.php
Ebben van a Form, és ez post-ol. Azért PHP, mert a hibaüzikat feltételhez kell kötni.ment.php
Ez csekkolja az adatokat, includolja vissza a reg.php-t, ha baj van, eltárolja az adatokat ideiglenes státusszal, ha nincs hiba, generál egy számot, amit beír a megerősítő linkbe, eltárolja az adatbázisban, elküldi az email-t, visszajelez, hogy elment a megerősítő email, stb.megerost.php
Ez megnézi, hogy jó-e a link, és ha igen, ok-ra változtatja a sor státuszát az adatbázisban.Ezen a felépítésen célszerű változtatnom?
Kösssz!(#1482) fordfairlane: köszi szépen, áttanulmányozom!
-
Ok, értem, ezeknek a 90%-át tudtam. Azt viszont nem, hogy a Form elküldésekor mindenképp újratöltődik a lap.
Ezek szerint ajax+post nem is működhet egyszerre?A kiinduló probléma az, hogy egy regisztrációt szeretnék megvalósítani, ami már működik is. HTML Form -> Post -> PHP -> MySQL
Jelenleg nem ellenőrzi a beírt adatokat.
Azt szerettem volna megoldani, hogy a HTML Form meghívja a PHP-t, (post-al átadja az adatokat), mindenzt az oldal újratöltése nélkül.Az adatok helyességét mindenképpen PHP-val szeretném ellenőrizni, mert a felhasználó név foglaltságának ellenőrzéséhez kell a PHP.
-
Igen, szenvedek is az értelmezésével.
A Dreamweaver viszont szépen kiszinezi, és elkezdtem tagolni... De a linkedből már most többet értek.Úgy értettem, hogy ha sima Form-ot használok, akkor így használom:
<form action="akármi.php" method="post">
Az első linkemen írtak alapján az ajax miatt úgy kell meghívni a php kódot, hogy:
...a href="content/akármi.php" class="loadinto-contentwrapper"...
Tudtommal a Form action részébe nem írhatom a php file mögé, hogy "class=..."
Erre adott megoldást a második link. Leírt egy megoldást, amikor Form-ot használva lehet href-el ebből adódóan class-al ajax-al meghívni a php-t.
Egy a baj vele, hogy nem post-al műxik.Remélem, nem írtam nagy hülyeségeket!
Első körben nekem már az is elég lenne, ha meg tudnám oldalni, hogy az oldal újratöltése nélkül a form 19db változóján át tudjam adni a php-nak.
-
A gmail, aim, yahoo nem írt bele semmit (legalábbis a "show details"-re kattintva semi sem látszik), a hotmail meg sem mutatja a fejlécet.
Mivel lehet megnézni a teljes fejlécet, ami tartalmazza a pontokat?mod: kipróbáltam, hogy leszedem pop3-al, de ahhoz át kellett raknom az inbox-ba a "not spam" opcióval. Azóta nem jelöli meg SPAM-ként a gmail.
Másnál bezzeg meg fogja jelölni.
Semmit nem látok rajta Thunderbird-el sem a részletes infónál.Legalábbis, pontozásnak, vagy SPAM-el kapcsolatos jelölésnek nyoma sincs.
-
Ja, értem.
Ha kész lesz, és működni fog már az oldal, és nem az lesz a gondom, hogy ezt meg azt hogy oldjam meg, akkor visszamenőleg végignyálazom az egészet, és megszépítem.
Ebből is tanulok. Persze az ezután következőknél igyekszem odafigyelni az ilyesmire, már ha tudni fogom, hogy adott esetben mit kell lekezelni. Pár ilyen dolog már megy, de tuti van olyan helyzet, amiről eszembe sem jutna, hogy van lekezelni való.
A végén majd ráküldök egy szakembert, hogy véleményezze, hogy lehet-e rajta javítani, és gyorsítani. -
föccer
nagyúr
Úgy néz kia a dolog, hogy a szövegszerkeztő is tud utf-8 kódolásban menteni
Viszont, ha feltöltöm, akkor hihetetlen tréé a megjeleníráés. Gyakorlatila az angol ábc betüin kívűl minden szimbólumokként jelenik meg...
Az adatbázisba utf 8 van beállítva, a másik kettőt még csekkolom.
na,a fene egye meg. NAgynehezen csak megszületett....
Aszt hittem már sosem lesz jó, de ez a vakvezetés(mi mindent kell beállítani) egész jól bejött .)
köccenet, lehet még jelentkezem.
üdv.: föccer
[Szerkesztve] -
SEK3
tag
nah, hát próbálok törekedni a legjobbra, mondom próbálok.
szóval hm, ezt csak azért mutattam, mert a célja az volt, hogy demonstrálja: működik az insert az extrán, jah és azok a dátumátalakítások?nos, nem a leg egyszerűbb, de már nem is tudom miért az volt a legegyszerűbb - de bevallom ezekkel a '' '-kel még nem vagyok tisztában - és köszi a date() tippet, én erről miértnem tudtam
Van aki stabil alapokra épít, lassan szép házat, én gyorsan összedobom fogpiszkálóból, s ha kész, elkezdem átépíteni masszívra...tudom nem így kel, dehát... -
--=Gefi=--
tag
Szerintem sem lesz ennyi tábla, felesleges ezt még lemodellezni, simán kezelhető lesz.
Louloudaki első megoldása szimpatikus, meg megfelelően optimalizált. A lekérdezések majd szépek lesznek, de az elv az tökéletes. Ennél jobbra nem nagyon kell és nem is nagyon lehet optimalizálni. De igazából akárhogy is írod meg, biztosan működni fog. Majd ha nem bírja el az sql a lekérdezéseket, akkor lehet gondolkodni, hogy na akkor min lehet még spórolni.
-
szicsu
őstag
Több táblában sorszámot (serial számot) keresek.
Az egyik táblában vannak az egyes alkatrészek amiket beszereltek egyes gépekbe.
A másik táblában tárolom a gépek adatait (közte a gép serial számát).
Az alkatrészek és a gépek serial hossza, formátum változó, tehát ez alapján nem tudom beállítani, hogy hol kell keresni. A kedves user meg azt szereti, hogy vonalkód olvasóval beviszi a számot és tudjon egyből mindent, nem hajlandó még a radio gombokkal foglalkozni.
tzs84:Köszi szépen , de én inkább a nyomatott médiát szeretem, és ez nekem bevált: [link]
A könyvben nagyon szépen le van írva normalizálás, és szemléletes példákkal mutatják be ''gyakorlatban''. -
-
Forest_roby
őstag
Még vmi!
A selected minimális átírásával sikerült is kiíratnom a lekért adatokat , de nem tudtam ciklussal végigmenni az össze soron és csak így csak egy sort ír ki. Vmi hiányzik belőle vagy mi? ( Biztos késő van : ( )
kb ilyesmi kellene:
$q = ''select * from '' . $topic_name . '' order by comment_id desc'';
$r = mysql_query($q);
while ($line = mysql_fetch_array($r))
{
echo... $line[....];
}
Biztos rá kellene jönnöm a megoldásra, de nekem eléggé ismeretlen ez a lekérdezés - próbálgattam pár féle képpen, de mindig csak 1 sort írt ki.
So, mi az amire nem sikerült rájönnöm?
Előre is köszi a választ!
Forest -
tkazmer
addikt
Értem. A kérdés annak kapcsán merült fel bennem, hogy a ma délutáni fejlesztéseim eredményeképpen az auktuális weblapomhoz tartozó adatbázisban lévő táblák száma megduplázódott, (bár mondjuk szerintem logikailag összekapcsolhatók a bennük lévő adatok), és az érdekelt, hogy próbáljak e meg minél kevesebb táblát használni több oszloppal, vagy ez annyira nem lényeges, ha azért valamennyire különválasztható tartalomról van szó. (pl csináljak e minden hirdetési felülethez külön táblát, vagy jó lesz az is, hogyha egyben tárolom az összeset...)
-
tkazmer
addikt
-
Briganti
tag
ezt nem en akartam hasznalni, hanem valaki megkert hogy segitsek, 2 kulon while volt, es a tablazatokat egymasala irta ki, en probaltam egymasba rakni, es hirtelen gondolkoztam hogy valahogy igy meg lehete oldani, mert en is elore azt javasoltam hogy ujra kell irni, de gondoltam megint megszivom, pont mind az ezelotti kerdessel
-
Forest_roby
őstag
hát én nem találom ott a phpmyadmint.
más:
MySQL szerver cím (kiszolgáló): felhasznalonev.extra.sql
a config.php -be pedig ezt írtam:
define(''DBHOST'', ''felhasznalonev.extra.sql'');
majd ezt include -olom, de nagyon erőteljesen reklamál, amikor futatom:
mysql_connect(): Unable to connect to MySQL server (felhasznalonev.extra.sql)! You should use the right password or activate your database access! in : on line
in /nfs/extra/admin/prepend/prepend.php(170) : system created function on line 35
pedig minden stimmel - nev, pass, adatbázis... nem értem.
mi lehet a gond?
mod: nem volt aktíválva az adatbázis a nevem alatthát ezt bebuktam.
[Szerkesztve] -
Forest_roby
őstag
az otthoni gépen van phpmyadmin és a parancssoros módszert is használtam már!
( ezért is okoz most egy kis gondot ugyanez php-vel )
Most nem a saját gépemen akarok táblát létrehozni, hanem az extra.hu tárhelyemen. Gondoltam, hogy ott csak php-vel fog ez működni, de ha van rá jobb módszer, szívesen hallgatlak!
[Szerkesztve] -
Forest_roby
őstag
Hi!
Megnéznéd ez, hogy jó -e?
CREATE TABLE users (
user_id int(10) unsigned NOT NULL auto_increment,
loginName CHAR(20) NOT NULL,
password CHAR(20) NOT NULL,
email CHAR(20) NOT NULL,
authorization int NOT NULL default '1',
PRIMARY KEY (user_id)
);
A CREATE TABLE comment -ben segítenél, nem értettem pár részt... pl: foreign key..., nem akarom elrontani.
Előre is köszi!
Forest -
woodpaul
őstag
Azt úgy értem, hogy van egy form, ami postolja a beírt adatokat egy másik PHP fájlnak, ami az elején a $_POST tömbből kiszedi az ''elküldött'' változókat. A kérdésem pedig az volt, hogy ez mennyire biztonságos így (működni remekül működik).
Az említett mysql_real_escape-et még sosem használtam, lehet, hogy ezért támadható az oldal? Komolyan, írok egy emailt annak a tagnak, ha ért a támadásokhoz, biztos tud javasolni vmi védekezést ellenük! -
woodpaul
őstag
Köszi! A Lorthech által emíltett md5() az egy beépített PHP függvény, mint a password()?
Töredelmesen bevallom, amikor a fórum motort írtam, mindeféle kódolás nélkül pakoltattam bele a felhasználó passwordjeit a táblába. Egy ügyes query-vel ezt utólag is módosítható, igaz?
Abból nem lehet baj, hogy a POST-tal elküldött változókat az egyszerűbb, $valtozo = $_POST['valtozo'formában adom át (set_global_variables be van kapcsolva, hogy működjön)?
-
alitak
senior tag
Az a nehéz, hogy még kezdő vagyok, és talán kicsit nagy fába vágtam a fejszém így az elején.
pl. eszembe sem jutott, hogy mysql parancsban használjam az and utasítást is. Az ilyen jellegű problémákat oldja majd meg a gyakorlat remélem
Belépés után csak sessionid-t, a user nevét és a jogokat tárolom el egy mysql táblában, és csak az id-t küldöm session-nal. -
tkazmer
addikt
-
Briganti
tag
jajjj bocsesz, ezer bocs ...
tehat van egy oldal ahol linkek vannak, es kene nekem egy szamlalo ami megszamolja nekem hogy egy link-re hanyan klikkeltek ra, es az url valtolzo csak egy linket tartalmaz, es ha valaki klikkel erre a linkre akkor ezt a php-t hivja meg, es miutan eggyel novelte az adatbazisba az erteket azutan atiranyit a kivant oldal-ra ... nagyjabol ennyi lenne, csak eppe nem akar mukodni, de nem a GET -l, s a view-l van a baj, hanem valamiert nem akarja frissiteni az adatbazist ...
vagy ha tudtok mas megoldast az is jol jonne ... -
tkazmer
addikt
Thx a segítséget mindkettőtöknek
Közben kiderült, h a szélesképernyő volt az, amelyik becsapott, nagyon nem úgy néz ki rajta az a * mint a normál képernyőn. A beepet sikerült kikapcsolnom. Akkor asszem most még gyorsan végignézem a fórumot, aztán meg belevetem magam a mysql rejtelmeibe -
Hujikolp
őstag
cucka jelentem, kész a házi feladat, a favágás helyett elkészült a mai napon a ciklusokkal a kiiratás
az a sok if/elseif helyett ami több mint száz sor volt, ehelyett lett egy ilyen, szép kis karécsonyfadísz
$egyes = ''1'';
$tizes2 = ''0'';
$szam2 = $szam / 10;
settype( $szam2, ''integer'' );
$szam2 *= 10;
print $select_eleje;
for ( $tizes = 0; $tizes < $szam2; $tizes+=10, $egyes+=10 )
{
$selected_e = ($mennyi == $tizes) ? '' selected=\''selected\'''' : '''' ;
print ''<option value=\''''.$tizes.''\'' label=\''''.$tizes.''\''''.$selected_e.''>''.$egyes.''-''.($tizes2+=10).''</option>\r\n'';
}
$selected_e = ($mennyi == $tizes) ? '' selected=\''selected\'''' : '''' ;
print ''<option value=\''''.$tizes.''\'' label=\''''.$tizes.''\''''.$selected_e.''>''.$egyes.''-''.$szam.''</option>\r\n'';
print $select_vege;
ez sokkal szebb mint az a sok változó meg az a sok if-es cucc. lehet h még lehet ebben is egyszerüsíteni, de már ez is működik, akármennyi letöltés esetén, tehát lehet akár 2000 letöltés, akkor is jól futKöszönet mindenkinek a helpet
-
Hujikolp
őstag
igen, van benne valami! 100 ig kézzel kiirogattam elseif-el utána mindet kilistázza ami csak van.
mi van, ha 20 elem van, és valaki felvisz még egyet
egyedül csinálok mindent
a helyzet h nemszeretném másra is rábizni, legfeljebb csak pár emberre, mert a mai világban nemlehet tudni.
a honlapomon van feltöltési lehetőség, h ha valaki beküld akkor azt szépen kézzel befogom mind vinni, tudom h sok munka de hát ez van. vagy megirom sql-be és rádobom a szerverre. azt kész. igyis-ugyis kell vele tökölnöm egy csomót.
majd késöbb ha nagyon megunom h tökölök vele akkor lehet h elszámom magam és irok arra is valami. de egyenlőre leyen meg az oldalamon normálisan a letöltések, és menjen, egyenlőre ez a legfontosabb számomra, menjen.
akkor az én weblapom csak féldinamikus
[Szerkesztve] -
cucka
addikt
hopsz lejárt az 5perc
szóval a ciklusok akkor jönnek be, ha teszem azt listázni akarod az elérhető lapokat, akkor nyilván $szam lesz a ciklusváltozó és mondjuk 10-enként lépteted, akkor a ciklusmagban található általánosabban leírt kifejezés helyes url-eket fog generálni, függetlenül attól, hogy mennyi a $szam értéke -
-
Hujikolp
őstag
oh, értem, közben rájöttem h megtudtam oldani:
$szam = ''mennyi_tabla_van'';
if(1 <= $szam <= 10)
print ''<option value=\''belepes.php?menu=letoltesek&tipus=scm&mennyit=1,''.$szam.''\''>1-10</option>'';
elseif(11 <= $szam <=20)
print ''<option value=\''belepes.php?menu=letoltesek&tipus=scm&mennyit=11,''.$szam.''\''>11-20</option>'';
elseif(21 <= $szam <=30)
print ''<option value=\''belepes.php?menu=letoltesek&tipus=scm&mennyit=21,''.$szam.''\''>21-30</option>'';
elseif(31 <= $szam <=40)
print ''<option value=\''belepes.php?menu=letoltesek&tipus=scm&mennyit=31,''.$szam.''\''>31-40</option>'';
elseif(41 <= $szam <=50)
print ''<option value=\''belepes.php?menu=letoltesek&tipus=scm&mennyit=41,''.$szam.''\''>41-50</option>'';
elseif(51 <= $szam <=60)
print ''<option value=\''belepes.php?menu=letoltesek&tipus=scm&mennyit=51,''.$szam.''\''>51-60</option>'';
elseif(61 <= $szam <=70)
print ''<option value=\''belepes.php?menu=letoltesek&tipus=scm&mennyit=61,''.$szam.''\''>61-70</option>'';
elseif(71 <= $szam <=80)
print ''<option value=\''belepes.php?menu=letoltesek&tipus=scm&mennyit=71,''.$szam.''\''>71-80</option>'';
elseif(81 <= $szam <=90)
print ''<option value=\''belepes.php?menu=letoltesek&tipus=scm&mennyit=81,''.$szam.''\''>81-90</option>'';
elseif(91 <= $szam <=100)
print ''<option value=\''belepes.php?menu=letoltesek&tipus=scm&mennyit=91,''.$szam.''\''>91-100</option>'';
else(100 < $szam)
print ''<option value=\''belepes.php?menu=letoltesek&tipus=scm&mennyit=101,''.$szam.''\''>91-100</option>'';
a $szam = ''mennyi_tabla_van''; van még egy változó, mennyi tábla van cím alatt, azt átmásoltam a szam változóba, és azzal dolgoztam, csináltam néhány logikai értéket, igy eltudta dönteni h mekkora az adott érték. és annak megfelelően irja majd ki a megfelelő sort. közben most jut eszembe, h ezt amit ide bemásoltam nem a legtökéletesebbb mert csak egy sort, (az épp adott) sort irja ki, na majd ezt is átirom. a lényege h elméletileg ez jó, ha valami hibát vélsz felfedezni benne akkor szolj. és kösz h azért megézted
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Zalaegerszeg és környéke adok-veszek beszélgetek
- E-roller topik
- Logitech szerviz
- Milyen NAS-t vegyek?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Yettel topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest