- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Dobta az OLED kijelzőt a Honor MagicPad 3
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen egeret válasszak?
- Indulhat a hardverparti!
- 3D nyomtatás
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Aktív témák
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
DeltaPower #2050 üzenetére
ez volt a baj, pont kell a vessző helyett a számokba, köszi
-
Louloudaki
aktív tag
milyen mezőtípusban milyen hosszbeállítással tudok én tárolni olyan számokat, hogy 1230,43 0,12 stb úgy hogy ezeket aztán matematikai műveletekhez is tudjam használni normálisan? mert a double meg a float tuti nem jó, ha 0,12-t akarok beírni akkor Warning: #1265 Data truncated for column 'certFee' at row 1
online játék egyenlegeit akarom tárolni meg levonni a költségeket, usa dollárban, és lehet 0,01 dollcsi is a levonandó költség -
Louloudaki
aktív tag
válasz
PazsitZ #1959 üzenetére
nem mert egy másik oldalba kéne beépíteni, online szerencsejáték júzerek nyűgjeit kéne kezelni. lehetőleg minél kevesebb kódból és fölösleges funkciók nélkül, tényleg csak az kell, hogy
júzer: eltűnt a pénzem, new ticket
admin: ott van az closed
júzer: nincs reopen
admin: de closed
júzer: ja oké nem láttam.
user id, tárgy, leírás, dátum, státusz, kommentek.
nem kell csatolt fájl, email notifikáció, egyéb sallang. mindezt a weblapon belül kéne, saját fejléccel meg mindennel, nem átlinkelni egy más kinézetű idegen rendszerbe, sem pedig iframeben futtatni azt belül. tábla szerkezet kéne, hogy hány táblában tároljam ezt, hogy eredeti ticket meg rá a kommentek mind2 féltől. -
Louloudaki
aktív tag
support felületet gyártanék weblaphoz, nem kell túl sok mindent tudnia, csak:
belépett user ír egy ticketet pl nem tud jelszót cserélni. ticket mentődik db-be, support ember kap róla emailt, belép és válaszol, hogy akármi. user megkapja és ő nem ért egyet az akármivel, ír megint és visszadobja a support embernek stb. na most ott akadtam meg, hogy ezt hány táblával kéne tervezni milyen mezőkkel és hogy kötöm össze őket? -
Louloudaki
aktív tag
háttőőő nekem van egy 4000 soros adatbázisom, 18 táblával, a termékek és users tábla 14-15 oszlopos és az egész alig több mint fél mega. ebből tudsz kalkulálni. szerintem elég lesz. a galériaképeket ne blobban tárold
a nagyon régi cuccokat majd archiválod valahogy ha mégse elég de szerintem elég lesz.
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
Louloudaki #1587 üzenetére
up, ez még aktuális kérdés...
-
Louloudaki
aktív tag
view-k létrehozásával gyorsítom-e az oldal működését? konkrétan van egy jó 3000 soros termék tábla, abban vannak a normál árú meg az akciós árú cuccok. van egy menüpont amihez csak az akciós cumót kell listázni. gyorsabb lesz-e ha csinálok egy viewt amiben csak az akciós termékek vannak?
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
vincent001 #1562 üzenetére
hát mondjuk a nevet tároló mező típusa varchar(1)?
-
Louloudaki
aktív tag
így az éjszaka közepén vitatkozunk ismerősömmel és szeretném ha valaki döntene:
utf-8 adatbázisomban phpmyadminból nézve a speciális karakterek krixkraxokként (2bájtosan) jelennek meg, pl "A Szolnoki Búvár Sportegyesület Alapszabálya" a dbben "A Szolnoki Búvár Sportegyesület Alapszabálya" formában van. erre ő azt mondja hogy a formokból postolt adatok valahol átfordulnak latin1re különben phpmyadminból nézve is úgy kéne látni a szöveget hogy "A Szolnoki Búvár Sportegyesület Alapszabálya", tehát a magyar ékezetes betűk normálisan látszódnának nem a 2bájtos krixkraxok helyettük. minden php html fájlom tuti utf8ban van mentve a kódszerkesztővel, php header is utf8 meg a html headben is be van állítva az utf8, továbbá a teljes db, a táblák, a mezők mind mind utf8. én aszondom hogy a spéci karakterek 2bájton tárolódnak így normális hogy phpmyadminban is 2bájtosan látom őket. eddig bármi cégnél utf8as cuccot csináltunk az mind ilyen volt.
namostakkor kinek van igaza? -
Louloudaki
aktív tag
szard le. operát alig használ valaki, és mi az esélye annak statisztikailag, hogy valaki beregel valahova, majd otthagyja az oldalt/böngészőt nyitva és más odamegy, backet nyom és újra használja? nullához konvergál... koncentrálj végre a lényegi részekre mert év végiég se leszel meg a cuccoddal ilyen tempóban.
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
Korcsii #1371 üzenetére
hogy lenne dupla id, ha minden üzinek van egy auto_inc primary key típusú id-ja, ami minden insertnél eggyel nő, és a sorszámnak meg felveszel egy szimpla int mezőt?
úgy gondolod, hogy ketten ugyanabban a szent pillanatban írnak, és a mysql nem tudja lekezelni? hát ha ilyen létezik, nem tudok rá mit lépni. -
Louloudaki
aktív tag
válasz
Korcsii #1367 üzenetére
van egy id ami auto_increment és primary key, meg van egy sorszam mező, amihez semmi ilyen kikötés nincs, így nem akad össze. a legnagyobb sorszámhoz hozzáadsz egyet, ha új hsz van. szerintem ez elég jó megoldás
ha autoinkrementálod és törölsz akkor a következő már nem eggyel nagyobb lesz, azért nem jó.
tábla: id, topic_id, szoveg, sorszam, egyebek -
Louloudaki
aktív tag
-
Louloudaki
aktív tag
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
--=Gefi=-- #1208 üzenetére
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
szabi6k #1200 üzenetére
gyartok tábla
- id, nev
pl id: 1, nev: asus stb
kategoriak tábla
- id, nev, gyarto_id
pl: id: 1, nev: házak, gyarto_id: 1 ez egy asus ház (mondjuk az lehet házat nem gyárt)
termekek tábla
- id, nev, kategoria_id, egyéb info mezők
pl id: 1, nev: atx ház, kategoria_id: 1, egyéb infók, pl piros, szellős, vízálló mittomén.
de csinálhatsz kapcsoló táblát is az id-k helyett
kapcsolat tábla:
- id, gyarto_id,kategoria_id, termek_id
pl id: 1, gyarto_id: 1, kategoria_id: 1, termek_id: 1 ez egy asus márkájú házak kategóriába tartozó atxház termék. és az egyes táblákba nem kell a gyarto_id stb csak az id.
szabd személyre a tiédhez, az alapelv ez. -
Louloudaki
aktív tag
válasz
Forest_roby #1122 üzenetére
pdfek a tábla neve.
de valamiért mégse volt jó, mert a nagy pucolás után a kategória képe mégis fönt maradt. szal valami hiányzott belőle.
mindegy, nem variálok, marad az én verzióm. -
Louloudaki
aktív tag
válasz
Forest_roby #1119 üzenetére
az első változat működik.
és kb 10 karakterrel rövidebb az enyémnél.
nyertél. -
Louloudaki
aktív tag
válasz
Forest_roby #1119 üzenetére
ha kipróbáltam, megírom az eredményt.
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
Forest_roby #1116 üzenetére
mindegy, használja mindenki azt, ami neki tetszik.
tod mit, van egy ilyenem:
$sql='select kategoria.kep_eleres as katkep, termek.termek_id as termek_id, pdf_id, pdf_eleres, kep_id, termek_kepek.kep_eleres as kep from kategoria left join termek on kategoria.kat_id=termek.kat_id left join pdfek on termek.termek_id=pdfek.termek_id left join termek_kepek on termek.termek_id=termek_kepek.termek_id where kategoria.kat_id='''.$del.'''';
rövidebbet ki tudsz belőle hozni?
[Szerkesztve] -
Louloudaki
aktív tag
válasz
Forest_roby #1114 üzenetére
én több tábla összekötésére mindig a left meg right joint használom. ha jól írod a kapcsolatokat, akkor elvileg nem adhat hibát. az egyetlen hibalehetőség a using használata mysql 5.0-nál régebbi verzióban, mert ott még nincs támogatva (elvileg. még nem próbáltam).
az a jobb, amelyik jól működik.nemtom, én a joint szoktam meg, általában rövidebb is.
[Szerkesztve] -
Louloudaki
aktív tag
-
Louloudaki
aktív tag
abban a függvényben, ahol az új adatokat viszed fel, csinálsz egy lekérdezést és eltárolod a mysql_num_rows értékét, ebből megkapod, hány sor van jelenleg.
majd egy feltétel, hogy ha ez kisebb 100nál, akkor beírod az adatokat,
ha 100, akkor lekérdezed a legkisebb dátumot min(datum), törlöd, és utána írod be az újat. ha lesz időm délután, konkrétan le is fogom programozni.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Gitáros topic
- Villanyszerelés
- Futás, futópályák
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- World of Tanks - MMO
- Star Wars Jedi: Fallen Order (PC, PS4, XO)
- További aktív témák...
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-8265U I 8GB I 256SSD + 1TB I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- StarTech Thunderbolt 3 TB3DKDPMAW - Dual-4K Dock
- Wacom Cintiq DTK-2260 digitális rajztábla
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2116, 100% Akkumul
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest