- Milyen házat vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali notebookos kérdések órája
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Aktív témák
-
supi0070
tag
Üdv,
Valaki tudna nekem segíteni?
Hogyan tudnék php-oracle, vagy php-mysql párossal, létrehozni és lekérdezni adatokat egy adatbázisból?
amit tudok: sql parancsok, html tagek, php alapok.
Arra lennék kiváncs, hogyan induljak neki és hogy miket kell megtanulnom hozzá?
[Szerkesztve] -
Tyrael
senior tag
válasz
[HUN]Tyson #195 üzenetére
hat elmeletileg kellene bele egy +db lekerdezes, amiben lekerdezed a masik tablabol a termelot ahol product_id=amitakarsz
ezt pedig hozzafuzod/beszurod abba a stringbe, amit a mail fuggvennyel elkuld az usernek.
elmeletileg ennyi lenne, gyakorlati megoldast meg EN nem tudok mondani a forras nelkul.
meg nem is vagom meg annyira a php-nek ezt az objektum-class-os reszet.
Tyrael -
[HUN]Tyson
senior tag
Akkor némi On is legyen
Az osCommerce ingyenes webshop megrendelés emiljét szeretném módosítani úgy, hogy elküldje a termelőt is, ami gyárilag nincs benne.
Itt egy részlet, ez állítja elő, hogy milyen termékből mennyit rendelt az ügyfél:
$products_ordered .= $order->products[$i]['qty'] . ' x ' . $order->products[$i]['name'] . ' (' . $order->products[$i]['model'] . ') = ' . $currencies->display_price($order->products[$i]['final_price'], $order->products[$i]['tax'], $order->products[$i]['qty']) . $products_ordered_attributes . ''\n'';
Ebbe kellene valahogy beleépíteni, hogy a gyártót is beleszúrja, viszont a gyártó másik adatbázistáblában van. A products táblában van manufacturers_id mező, a manufacturers táblában meg van ugyebár a manufacturers_id és a manufacturers_name. Tehát hogy kell azt megvalósítani, hogy a termékhez a másik táblából hozzárakja a manufacturers_name-t?
Plíz szájbarágósan, mert se a phpben, se mysqlben nem vagyok egy májer. -
vakondka
őstag
válasz
[HUN]Tyson #193 üzenetére
Ha én lennék ennek az oldalnak a mederátora, az ilyen hackmániás őrülteket kivágnám innen a fórumból az idióta hozzászólásaival együtt örökre.
Ugyanis ez nem annak a fóruma, hogy hogyan ba***unk ki egymással, hanem hogyan segítsünk egymásnak...legalábbis szerintem -
Tyrael
senior tag
gportal-t, atw-t nem fogod tudni feltörni, esetleg a gportalon vagy az atw-n regelt userek tarhelyeit.
de nem ertem hogy minek akarsz ilyet csinalni.
1, Azert akarod, hogy bizonyitsd, hogy okosabb vagy, mint az akie az oldal.
Ez esetben magadtol kene rajonnod a megoldasra, hisz attol mert egy manual alapjan fel tudod torni, meg nem vagy okosabb.
2, Azert akarod mert egy kis pocs vagy, akinek ez az egyetlen sikerelmeny az eleteben.
Ez esetben jobban tenned, ha szakemberhez fordulnal a problemaddal.
Félreértés ne essék, nem a hackerek/crackerek ellen beszélek, csak utálom az ilyen scriptkiddie-ket.
Tyrael -
mater
csendes tag
de nem ezt az oldalt szeretném feltörni hanem ilyen kisebb béna oldalakat pl.:gportal atw vagy ilyeneket...
-
mater
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudnátok nekem mondani néhány módszert amivel fellehet törni weboldalakat de ilyen php-és trükökre gondoltam. mondjuk valmyilyen php-és trükkel megtudnia jelszót ...
nagyon kéne
bye -
vakondka
őstag
válasz
burgatshow #187 üzenetére
Mondom, hogy nem vagyok benne biztos, mert sosem próbáltam...de valahol ezt olvastam.
Tehát nem biztos, hogy nem megy 5-ös PHP alatt, csak azért írtam, mert így emlékszem -
vakondka
őstag
Javíts ki, ha tévedek, de úgy tudom, hogy a PHPBB csak 4-es verziójú PHP-n fut.
Nos, a WAMP 5-öst rakfel...
De azért ne ess kétségbe, ugyanott ahol letötötted WAMP-ot, le tudsz tölteni hozzá PHP 4-es plugin-t. Azzal mennie kell, szerintem csak ez a gond.
Esetleg még gond lehet az is, hogy kell-e a PHPBB-nek a register globals be legyen kapcsolva, mert ha igen akkor kattints a kis ikonjára lent a tálcán -->Config files -->php.ini keresd meg a register_globals szöveget és állítsd át On-ra.
Utána restart all services ! -
Beck18
tag
válasz
vakondka #182 üzenetére
köszi, kipróbálom ... számomra érthetetlen h. miért nem megy
$cfg['Servers'[$i]['user'
= 'root'; // MySQL user
$cfg['Servers'[$i]['password'
= ''; // MySQL passwor
ezek a sorok nálam is kivannak töltve, az a user/password van megadva ami a MySQL telepítésnél is meg lett adva.
na, most nekiállok ennek a WAMP-nak
köszi -
vakondka
őstag
Szia,
Szedd le a jelenlegi telepítést (Apache, PHP, MySQL) és tedd fel helyette a WAMP-ot.
Önmagát konfigurálja és nem lehet elrontani a telepítést sem :)
[link]
Egyébként ennek kell lennie a config.inc.php fájlban: (nálam 73-74 sor)
$cfg['Servers'][$i]['user'] = 'root'; // MySQL user
$cfg['Servers'][$i]['password'] = ''; // MySQL password
Sok sikert!
[Szerkesztve] -
Beck18
tag
Sziasztok!
nekem telepítési gondom van ...
felraktam egy apache servert, illetve php-t (PHP Version 4.4.2). Ezek együtt rendesen futnak, localhoston keresztűl müködnek a php fileok. Most viszont szeretnék feltenni egy MySQL szervert is. Az install sikeres, winmysqladmin és a MySQL Administrator szerint is megy az sql szerver. Viszont amikor megpróbálom behozni a localhost/phpmyadmin-t akkor az alábbi üzenetet kapom:
Üdvözöl a phpMyAdmin 2.8.0-rc2
Hiba
MySQL jelzi:
#2003 - A szerver nem válaszol
De ezt leszámítva volt már többféle hibaüzi, miszerint a jelszó nem jó stb. .. MySQL telepítésekor megadtam a usernek a root-ot ill hozzá jelszót is, ezt config.inc fileba is megadtam .. de ennél tovább nem jutottam. Neten se találtam használható doksit php-sql összehangolásról.
Tud vk. segiteni ??!
thnx -
VladimirR
nagyúr
bar nem torlesre vonatkozo megoldas, de ha php-val iratod ki a lekerdezes eredmenyet, probald meg a kiiratas elott a valtozora raengedni az addslashes fgv-t, ami annyit csinal, hogy idezojelek, aposztrofok, backslash-ek ele betesz egy backslash-t, igy azok is megjelennek, es nincsenek hatassal a kodra
Bovebben: [link]
p.s.: vigyazz, hogy ketszer egymas utan ne fusson le adott valtozora a fuggveny (szoval adatbazisba helyezes elott, es utan is), mert akkor a kovetkezo tortenik:O'Brian => O\'brian => O\\\'Brian
ekkor pedig a kovetkezo fog megjelenni:O\'Brian
-
Biaggio
őstag
A problémám a következő: a mysql táblában sok helyen szerepel aposztróf karakter, pl. O'Brian. Sok adatról lenne szó és sajnos a lekérdezés hibásan fut le, nem jelenik meg az adat, ha aposztróf van benne. Hogyan lehet kiszedni az összes aposztrófot? (azon kívül, hogy egyesével átfésülöm)
Nagyon fontos lenne, előre is köszönöm a segítséget. -
chop
őstag
válasz
Terminus_ #175 üzenetére
ugyanaz volt a gond, mint nalad, ekezetek helyett kerdojel mindenhol. nekem is volt egy ilyen gondom, igaz, sima statikus file-oknal, azaz nem az adatbazisnal (olyan is volt, de vhogy meggyogyult), es akkor spec az segitett, hogy az osszes php es html file-t ujra elmentettem utf8-as kodolassal.
amugy meg nem haszontalan ez az uft, egyszer kell megcsinalni, aztan nincs vele gond, minden karakterkeszletet ismer.
(es az a vicc az egeszben, hogy elvileg utf nelkul is mennie kene minden ekezetnek. legalabbis tudtommal) -
Terminus_
aktív tag
válasz
Terminus_ #175 üzenetére
Csak, ha másnak is ilyen problémája adódna: chop-nak jó volt az utf8-as gondolata. Most minden lehetséges dolgot áttettünk utf8-ba és úgy tűnik ez megoldotta a problémáinkat. Igaz mai napig nem értem miért nem ment a másik variációban.
Mindegy ezentúl utf8-at használok defaultból. -
Terminus_
aktív tag
Nem mondasz újdonságot, ezen a körön is már túl vagyok. Mármint az utf8-on. Nem tudtam vele megoldani a problémát, ugyanazt az eredményt produkálta. Az igazi bajom az, hogy fogalmam nincs, hogy a rendszergazda mit és hogyan konfigolt, mi az a láncszem, amin bukik az egész dolog. Azért furcsa nekem mert még verziószámra is stimmelnek az itthon használt cuccaim az ő szerverükön levő dolgokkal. A régi gépükre egyszerűen feltettem a dump-ot és ment. Eddig azt sikerült elérnem, hogyha az adatbázis és a táblák is latin1-be voltak, akkor egy formról elküldött ékezetes szöveget jó tudtam visszaolvasni úgy, hogy a honlapon iso-8859-2-t használtam. Ez viszont azért parás mert a régi táblákban egy rakás rekord van latin2-be, tehát vagy azokat rakom át latin1-be, vagy megoldjuk már végre, hogy menjen úgy, ahogy elvileg kellene neki mennie.
A machomedian pontosan miért kellett konvertálni?
[Szerkesztve] -
-
Terminus_
aktív tag
válasz
Terminus_ #163 üzenetére
Az én problémám még mindig nem oldódott meg. Most az új szerveren latin2_general_ci az alapértelmezett collate és a tábblák is ebben vannak. Ez a saját gépemen szintén így van. A html kódban a charset maradt iso-8859-2. A gépemen, amin fejlesztek, tökéletesen megy minden. A megrendelőm szerverén pedig több napos szopás után is maradtak a kérdőjelek az ő és ű betük helyén. Azt már el tudtuk érni, hogy ha a mysql-ben egy tábla latin1-be volt, akkor a formról bevitt dolgok jól jöttek vissza, de a régi adatokat egyszerűen képtelen vagyok felvinni az új gépre, hogy normálisan megjelenjenek. Sajnos a rendszergizdával csak telefonos kapcsolatban vagyok és egyenlőre reménytelen a helyzet.
Annyi kiegészítés még, hogy én windowson fejlesztek a szerver viszont linuxos, de akkor sem vágom, mert saját gépről phpmyadminban export a szerveren meg lefuttat és szintén nem jó.
[Szerkesztve] -
chop
őstag
válasz
Jester01 #167 üzenetére
nos, miutan kicsit utananeztem, van egy eleg egyszeru megoldas..
(amugy de, valszeg behuzza mindet, de hirtelen csak ez jutott eszembe. nyilvan 100 rekordos tablanal ez nem gond, de par 10000 sornal mar komoly gondot okozhat)
$query=mysql_query(''SELECT id FROM table ORDER BY RAND() LIMIT 5'');
While ($row=mysql_fetch_object($query)) {
print ''$row->id<br>'';}
tipikusan olyan eset, hogy fejedre csapsz, hogy ''baszdmeg, ez nem jutott eszembe'' -
chop
őstag
válasz
VladimirR #164 üzenetére
anno nekem is volt ilyen gondom, nem emlekszem biztosan, de azt hiszem a problemat az oldotta meg (legalabbis ideiglenesen), hogy notepadban a file-okat utf-8-ba mentettem. (de ilyenkor mindig troger modon random helyekre bedobott egy sortorest..)
a random lekerdezesek..az sem tul nehez
$query=mysql_query(''SELECT id FROM tabla'');
$rows=mysql_num_rows($query);
$x=1;
while ($x<=5) {
$randomRow=rand(1, $rows);
mysql_data_seek($query, $randomRow-1);
list($id)=mysql_fetch_row($query);
print ''$id<br>'';
$x++;}
mysql_data_seek-kel lehet pozicionalni az eredmenyhalmazban a kurzort -
Jester01
veterán
válasz
VladimirR #164 üzenetére
hogyan tudok egy tablabol 5 random elemet lekerdezni?
Igy elsőre csak olyan megoldás ugrik be, ami túlzottan erőforrásigényes.
De azért elárulom
SELECT * FROM tabla ORDER BY MD5(CONCAT(NOW(), valami_mező)) LIMIT 5
Kb valami ilyesmi, a pontos szintaxist majd kibogozod, a mysql szerverünk most éppen áll
MOD: formázás
[Szerkesztve] -
Terminus_
aktív tag
Sziasztok!
Egy nagyon idegesítő dologgal szívok már pár órája és teljesen reménytelennek érzem a dolgot.
Adott egy php+mysql-es saját készítésű portál. A megrendelő szervert cserélt, így új mysql van rajta. A régin latin2 charsetet használtunk, az új valószínűsítem, hogy utf8-at használ. A régi adatbázisról készítettem dumpot és utf8-ba konvertáltam, majd toltam egy restore-t. Az eredmény: a hosszú ő és ű betük helyén kérdőjelek. Ami furcsa a dologban, hogy a phpMyAdmin rendesen megjeleníti ugyanabból az adatbázisból a dolgokat. A phpMyAdmin utf8-as charsetet használ a megjelenítéshez és most én is átírtam az oldalaimat iso-8859-2-ről utf8-ra. De mintha nem csináltam volna semmit: maradtak a kérdőjelek.
5let? -
deakgyuri
tag
Sziasztok!
Lenne egy ilyen problémám:
<?php
if($_POST[''fel''== ''true'')
{
$keres = ''LOAD DATA INFILE 'lista/munk1.csv' INTO TABLE arlistak
FIELDS TERMINATED BY ';' ENCLOSED BY '\'''
LINES TERMINATED BY '\r\n''';
print $keres.''<br>'';
$res = mysql_query( $keres, $kapcsolat);
if( !$res )
die(''Sikertelen feltöltés!''.mysql_error());
print ''king'';
}
?>
Az eredmény pedig:
LOAD DATA INFILE 'lista/munk1.csv' INTO TABLE szamszak.arlistak FIELDS TERMINATED BY ';' ENCLOSED BY '''' LINES TERMINATED BY ' '
Sikertelen feltöltés!Access denied for user 'szamszak'@'%' (using password: YES)
A mysql kapcsolat viszont él, így fogalmam sincs hogy ez miért van.
A szerver egyébként UW.-s
[Szerkesztve] -
Akcept
tag
válasz
VladimirR #153 üzenetére
Lehet hogy hülyeség, de szerintem a böngészőtől, és a nyelvi beállításoktól is függhet, hogy mit küld el a felhasználó. Én így szoktam kivédeni:
$galeriacim = str_replace(''&337,'',''ő'',strip_tags($galeriacim));
$galeriacim = str_replace(''õ'',''ő'',strip_tags($galeriacim));
Persze sokat nem gondolkodom azon, mikor melyiktől lesz jó, de jó szövegfájl és MySQL esetén is. (Ű-re szintén csere, én angol területi beállításokon vagyok, ott win alatt mindig kavirc van.)
Üdv: Akcept
Hopp, a második sort a fórum is kicserélte, de látod mi kerül az adatbázisba, azokat cseréld le szerintem!
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
fel
-
VladimirR
nagyúr
#1005 - Can't create table '.\ph_search\users.frm' (errno: 140)
ez mi? csak akkor mondja, ha a users tabla nick mezojet (ami varchar) binary-ra teszem
neztem phpmyadminbol is es konzolbol is, a hiba mindket esetben fennal
mysql 4.0.20
jogokkal nincs baj, root-kent neztem, minden mas mukodik rendesen
elore is ksozonom -
Ghostika
csendes tag
Üdv!
Egy olyan dologban szeretném kérni a PHP-Mysqlhez jobban értőket hogy amennyiben tudnak segítsenek!
Egy olyan problémám van hogy adott egy tábla! Legyen az oszlopok :
szam_id
szam_cim
szam_eloado
egy előadónak szerepel több dala is!
Egy olyan lekérdezésre lenne szükségem ami felsorolja az előadókat amit pl egy sima repeatba berakok de azt szeretném hogy minden egyes előadó után ott szerepeljen az összes számának a címe ami az adatbázisban van!
Előre is köszönöm a segítséget! -
VladimirR
nagyúr
válasz
VladimirR #152 üzenetére
na, azota kiderult, hogy az adatbazis a ludas, most mar csak azt nem tudom, hogyan lehetne azt elerni, hogy ne utf-et, hanem latin2-t hasznaljon
valtozok ezek vannak:
variable session global
character set client utf8 latin2
character set connection latin2 latin2
character set database latin2 latin2
character set results utf8 latin2
character set server latin2 latin2
character set system utf8 utf8
collation connection latin2_hungarian_ci latin2_general_ci
collation database latin2_general_ci latin2_general_ci
collation server latin2_general_ci latin2_general_ci
mit kellene ebbol atrugdosni es hogyan? 4.0-ban nem volt, csak ket erre vonatkozo cucc, a character_set, meg a character_sets, de ott nem is kellett turkalni, jo volt az alapbeallitas is
a hogyant pedig azert kerdem, mert pl a character_ser_system valtozot nem tudom atallitani, mert azt mondja, hogy ha a binary log be van akpcsolva, akkor nem lehet -- ki merjem kapcsolni? miert ne? ha igen, akkor hol, hogyan?
ha ez az ut, marmint a latin2-re valo atallitas nem jarhato, hogyan erhetem el, hogy jol jelenjenek meg a junikod karakterek?
koszonom
p.s.: ja es a fenti link helyesen => Bővebben: link -
VladimirR
nagyúr
na, eloszedem a temat
tortent, hogy uj rendszert raktam fel (xp => 2k3), uj php-t (4.x => 5.x) es uj mysql-t (4.0 => 4.1) es ezzel egyidoben meghulyult valami, ugyanis az adatbasisbol nem lehet rendesen kiolvasni az őű betuket (vagy lehet, hogy irni nem lehet bele, esetleg mindketto)
php ugye elvileg a html file head reszeben megadott charset-et hasznalja, de ha beallitom php.ini-ben a default_charset-et, akkor sem lesz jobb
mysql elvileg felismeri, hogy mi az idealis de ha atteszem pl latin2-re, vagy utf8-ra, ugy sem lesz jobb
win2k3-ban teruleti beallitas, minden magyar (bar a rendszer maga angol nyelvu, de az xp-m is az volt), szoval ez sem lehet gond (meg egyebkent is: mashol minden rendben)
ha parancssorbol adok valamit az adatbazishoz, es opnnan is kerem vissza, akkor jol jelenik meg, php-bol viszont meg rondabb, mint a tobbi (tobbi: phpmyadminnal, vagy valami mas uton, de php-bol irtam az adatbazisba)
es itt egy minta => Bővebben: link
segitsegeteket elore is koszonom
p.s.: ja, kerdes nincs: szoval mi ez, es mit kezdjek vele?
koszonom -
burgatshow
veterán
válasz
burgatshow #150 üzenetére
Mind1! Megoldottam!
-
burgatshow
veterán
Kézzel szeretnék létrehozni egy táblát mysql-ben mégpedig a következő módon:
CREATE TABLE `online` (
`id` int(45) NOT NULL auto_increment,
`ip` varchar(40) NOT NULL default '',
`location` varchar(100) NOT NULL default '',
`timess` varchar(20) NOT NULL default '',
PRIMARY KEY (`id`),
UNIQUE KEY `ip` (`ip`)
) TYPE=MyISAM COMMENT='Online Status';
Azt kérdezném, hogy mi a baj ezzel??? Mert hogy ezt dobja rá az sql:
ERROR 1064: You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '''online'' (''id'' int(45) NOT NULL auto_increment, ''ip'' varchar(4
Kérlek segítsetek!
[Szerkesztve] -
azzio
aktív tag
$result = mysql_query(''SELECT * FROM users'', $db) eredménye string formában Resource id #2.
$result = mysql_query(''SELECT * FROM users WHERE username=$customUser'', $db) eredménye NULL, még ha létezik is customUser. MIIIÉÉÉÉÉÉÉÉRT??? -
azzio
aktív tag
fisha! hol vagy ilyenkor?
(álcázott up) -
azzio
aktív tag
Ha mégegyszer meglátom a ''Supplied argument is not a valid MySQL result resource in...'' hibaüzenetet, lefejelem a képernyőt...
Ezzel most mi a baja:
$db = mysql_connect(''localhost'');
mysql_select_db(''hunglamour'',$db);
$result = mysql_query(''SELECT * FROM users WHERE username=$username'',$db);
$row = mysql_fetch_array($result);
merthogy ezzel semmi:
mysql_select_db(''hunglamour'',$db);
$result = mysql_query(''SELECT * FROM users'',$db);
$row = mysql_fetch_array($result);
megjegyzem, létezik a 'users' tábla, a 'username' mező, és a $username változó is...
próbáltam így is (bár nem mintha lenne különbség), és semmi:
$result = mysql_query(''SELECT * FROM users WHERE username=''.$username,$db); -
-
azzio
aktív tag
ha nem is a kérdőív, de a kérdőívet feldolgozó szkript, program, vagy mondjuk egy vendégkönyv, fórum, szavazás, árlista-adatbázis, webáruház, ilyesmi... ezekhez minimum php kell (vagy más szkriptnyelv támogatása), de mysql (vgy más adatbázisrendszer) is erősen ajánlott... php és mysql nyílt forráskódú technológiák, ingyenesen használhatóak, és pl. freewebnél ill. ultrawebnél mindkettő ingyenesen hozzáférhető.
-
Fisha
őstag
-
Zoltán
őstag
Bocs, hogy idepofátlankodok egy alap kérdéssel, de úgy tűnik, Ti képben vagytok:
Ismerőseim kérdezték tőlem, hogy a PHP és mySQL mit jelent, mert egy komolyabb honlapot szeretnének a cégüknek és kell-e rá ilyen, érdemes-e ezekért többet fizetni a szolgáltatónak? Nem tudtam válaszolni, remélem Ti fel tudtok világosítani, hogy lehet-e ezek nélkül igényes honlapot csinálni.
Köszönöm. -
azzio
aktív tag
hoppáhoppá...
rájöttem valamire...
a lekérdezés egy saját függvényben található (regisztrációnál vizsgálom vele, hogy létezik-e már ilyen júzer).
egyszerűen csak neki is át kell adnom a változót, és megy is. na, erre is rájöttünk.
kösziköszi!
[mod] de egy fasz vagyok!!!
[mod #2] és ami még ennél is rosszabb, hogy a kiírandó próbaváltozót is jól beleraktam ugyanabba a függvénybe, a lekérdezés-parancs mellé
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
azzio
aktív tag
na jó... most jegelem a témát, köszi mindkettőtöktől az eddigieket, de most el kell mennem... ha tudok, este még benézek, ha nem, akkor szombat este...
csövi! -
-
azzio
aktív tag
-
azzio
aktív tag
persze-persze
nem ilyen egyszeűen van megcsinálva, csak akkor hajtja végre az include-ot, ha én is úgy akarom, meg ha nincs paraméter, akkor alapértelmez egyet, ha meg a megadott nem létezik, akkor sem esik kétségbe.
ob_start(): kivettem, úgy se jó...
bónusz: mellesleg az include-olandó php-szkripteket úgy írtam, hogy önmagukban ne legyenek hajlandóak futniígy jó?
[Szerkesztve] -
-
azzio
aktív tag
de:
(nagy vonalakban, nem akarom szájbarágósan)
index.php:
<?php
ob_start();
session_start();
mysql_select_db(''mydb'',$db);
?>
<html>
...
<body>
...
<?php include $p; ?>
...
</body>
</html>
<?php
ob_end_flush();
?>
index.php?p=akarmi -re ugye akarmi-t include-olunk, tehát akarmi így néz ki:
$eredmeny = mysql_query(''SELECT * FROM tábla'',$db);
a hibaüzenet az, amit írtam.
ha index.php-ba teszek egy sort, hogy $valami=''zongora'';
és akarmi-be teszek egy olyat, hogy echo $valami;, akkor nem ír ki semmit...
ergo, változó nem megy át... -
Fisha
őstag
Jol van, nem kell am tullihegni a dolgot, en is felig viccbol irtam a flamegyanus sort.
Node, hogy legyunk ontopicok is:
nem akarod megosztani velunk a kerdes kodot, vagy a legegyszerubb olyan valtozatot, ami jol szemlelteti a hibat. Hatha nem is ott van a gond, ahol elsore gondolnank. -
azzio
aktív tag
ja, neeeem...
Fisha: így korrekt lesz? (Bővebben: link)
Aktív témák
Hirdetés
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3416 Ft / hó áron!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest