- Milyen házat vegyek?
- UHD filmek lejátszása
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen notebookot vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
Aktív témák
-
fordfairlane
veterán
válasz
fordfairlane #1482 üzenetére
Csak sikerült elrontanom. A kommenteket kiszedtem, hogy rövidebb legyen.
<?
if($_SERVER["REQUEST_METHOD"] == "POST") {
if(!$_POST["nev"]) {
$error["nev"] = "A név üres";
} else {
$res = mysql_query('SELECT COUNT(*) FROM felhasznalok WHERE nev="'.mysql_escape_string($_POST["nev"]).'"');
if($res && mysql_num_rows($res)) {
list($no) = mysql_fetch_row($res);
if($no) $error["nev"] = "Ez a felhasználónév már foglalt!";
}
}
if(!$error) {
$query = 'INSERT INTO felhasznalok SET ';
$query .= 'nev="'.mysql_escape_string($_POST["nev"].'"';
mysql_query($query);
header("Location:".$_SERVER["SCRIPT_NAME"]."?ok=1");
exit;
}
}
if($_GET["ok"]) {
include("fejlec.php");
?><p>Minden oké</p><?
include("lablec.php");
exit;
}
else {
include("fejlec.php");
?>
<form method="post">
<input type="text" name="nev" value="<?=htmlspecialchars($_POST["nev"])?>" /> <?=$error["nev"]?><br />
<input type="submit" value="Regisztráció" />
</form>
<?
include("lablec.php");
?>A fájl elejéről hiányzik az adatbázishoz kapcsolódás(mysql_connect), azt lehet az első if($_SERVER[]...) után is, mert csak abban a blokkban vannak adatbázis műveletek.
-
válasz
fordfairlane #1477 üzenetére
Oks, a jelenlegi feladat esetében hallgatok Rád. Az AJAX ráér később is.
Azért akartam ajaxot, mert úgy akartam megoldalni a dolgot, hogy amikor rányom a júzer a Submit gombra, és ugyanoda töltődik vissza az elfogadást jelző szöveg, vagy a hibaüzi a form-al együtt. Azért ugyanoda, hogy pl. a reg.php újratöltésekor (F5) ne regeljen mégegyet, és ne is fárassza a felhasználót azzal a szöveggel, hogy már foglalt a név, inkább legyen üres a sok mező. Vagyis a böngésző gombjainak tetszőleges kombinációjával ne lehessen se hibás, se félreérthető állapotot létrehozni. Lehet, hogy hülyeség...
Már lepattantam róla.
Ott tartok, hogy megy a reg, POST-al átadom a cuccot a ment.php-nak, és ha valami gebasz van, akkor a ment.php beinclude-olja a form-ot tartalmazó php fájlt (ami őt meghívta) és egy globális változó segítségével visszaadom neki, hogy mely hibaüzeneteket kell kiírnia.
Ha nincs gebasz, akkor nem include-ol, hanem elküldi a megerősítő email-t a megadott címre, és kiírja, hogy minden oké, sasolj mail-t.Amiben viszont most elakadtam, hogy hogy tudom az ellenőrzés után visszaírni a mezők adatait a helyükre. A 19db mezőt is globálissal adjam vissza neki? Lehetőleg úgy akarom megoldani, hogy fürge legyen az oldal, és ne terhelje a szervert a kelleténél jobban.
Köszi!
-
cucka
addikt
válasz
fordfairlane #1477 üzenetére
Egyetértek, teljes form feldolgozás és validálás ajax-al (főleg 19 elemű formra) tömény szívás, tehát egyszerű példa alapján kevés háttértudással elég necces belevágni.
-
cucka
addikt
válasz
fordfairlane #1465 üzenetére
Ha az egyik helyről eléred a másik adatbázist is, akkor korrekt.
Ha viszont nem éred el, esetleg univerzálisabb megoldást szeretnél, na akkor jön a sz*pás. Csináltam ilyen programot, megvalósítható, csak egyáltalán nem triviális (pl. odafigyelni a tranzakciókra, lekezelni a hibákat/megszakadt vonalat, stb.) -
Medcomp
tag
válasz
fordfairlane #1453 üzenetére
Köszönöm a segítségedet, sikerült!
-
Medcomp
tag
válasz
fordfairlane #1451 üzenetére
Ezt ki tudnád fejteni kicsit bővebben? Nem tudom, hogy ezt az adattábla módosítást hol és hogyan kéne csinálni.
Vagy esetleg tudnál valami linket adni, ahol utánnanézhetnék?
-
válasz
fordfairlane #1448 üzenetére
Igazad van megint!
Kijavítottam '$sz'-re, és műxik!
Köszönöm!
-
válasz
fordfairlane #1446 üzenetére
Igazad van.
Az $sz változó nem üres, viszont valamiért nem talál rá a mysql_query az adott mezőre, és nem tér vissza normális adattal...
Más sort kiválasztva működik.
De ez számomra érthetetlen, mert az admin felületen látom, hogy a felhnev oszlopban ott a megfelelő érték.Karakterkódolással lehet baj? ANSI-ban van a PHP, mert ha UTF-8-ra állítom, akkor a html elejére odaírja ezt: ďťż. És az ékezetek is olvashatatlanok lesznek.
Bár ha ezzel lenne baj, akkor a másik érték sem működne, vagy számokra más vonatkozik? -
válasz
fordfairlane #1413 üzenetére
Kár, azért köszi!
Még nézelődöm, mert nekem márpedig olyan kell.
Végső esetben írok egyet, bár az nekem még elég nagy feladat. -
válasz
fordfairlane #1411 üzenetére
Ilyen van a tárhelyen, de ezzel lehet szerkeszteni a táblák tartalmát is?
A weblap tulajdonosának kellene, aki nem ért hozzá, viszont az excel megy neki. -
válasz
fordfairlane #1402 üzenetére
Wow, így már műxik.
Köszi!Az a vicc, hogy egy .pdf doksiból olvastam...
Másik kérdés, hogy lehet-e egy meglévő, adattal feltöltött táblához új mezőt hozzáadni? És hogy?
Vagyis meg kell-e terveznem véglegesen tábla felépítését, vagy később is tudom bővíteni?
Ha netán annyi mezőt csinálok, hogy tuti később is elég legyen, akkor nem fogok szívni vele a továbbiakban? Vagy esetleg lehet ettől lassabb az oldal?Köszi!
-
válasz
fordfairlane #1386 üzenetére
Köszi!
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen házat vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- EA Sports WRC '23
- UHD filmek lejátszása
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Futás, futópályák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Android szakmai topik
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged