- Hobby elektronika
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali notebookos kérdések órája
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Aktív témák
-
Frenky89
addikt
válasz
Lortech #1340 üzenetére
Annyi különbséggel, hogy a kapcsolat táblában több kép_id is tartozhat egy termékhez, tehát először ki kellene választani egy kapcsolat.termék_id-t, majd az ehhez a termék_id-hez tartozó legkisebb kapcsolat.sorrend-et...
Miközbe ezt írtam eszembe jutott, hogy milyen igazad van
logikus, hogy a legkisebb sorrend az 1, vagy a 0
; így már egyből könyebb lesz.
Köszi!
-
Briganti
tag
válasz
Lortech #1193 üzenetére
oszinte legyek nem is probaltam eddig, mert nem tudtam hogy lehet ilyent, csak magyarazas kozbe jutott eszembe, hogy hatha igy jobban megertitek ... na de most kiprobaltam s ugyse megy, mert masik problemaba utkoztem ...
$cod=$_GET['cod'];
$sel=mysql_query(''SELECT * FROM materia WHERE cod LIKE '$cod%' ORDER BY 'substr(cod,8,4)' DESC'');
tehat en ajaxot hasznalok az oldalamon, es minden keyup-nal hogyha a biert karakterek szama meghaladja a 8-t nekem ellenorzi az adatbazist, es ha mar van ahoz hasonlo akkor azokat kilistazza, azzal nincs is gond ...
csak nem kapom meg en a teljes cod reszletet, es nemtudom az order by -ba azt irtni hogy substr($cod,8,4), es az sql-t nem vagom annyira, hogy tudjam hogy hogy lehet ezt megcsinalni ... -
woodpaul
őstag
Ha már az adatbázislopás szóba került... Milyen elvek betartásával lehet egy kevésbé feltörhető PHP+MySQL alapú webes alkalmazást írni?
Még kora ősszel írtam egy fórumot (az első nagyobb projectem), aztán nemsokára kaptam egy emailt, hogy igen könnyen feltörhető és vigyázzak! Ez kicsit rámhozta a frászt... -
alitak
senior tag
mysql_fetch_array eddig is terítéken volt már nálam, tudom, hogy asszociatív tömböt ad vissza. Viszont így utólag nézve a $sor === '''' -nek tényleg nincs túl sok értelme
Az lenne a cél, hogy miután vki megad egy olyan user nevet, ami nincs regisztrálva még, akkor header-rel visszadobja őt a login ablakba. Viszont az előbb írt kóddal ez nem megy. A 'felh' nevű táblában csak alitak nevű user van, és ha azt írom usernak, hogy 'a', akkor is tovább enged.
Viszont ha van ilyen sor:
if (!$sor = mysql_fetch_array($adatb)) ...;
akkor a ... helyén levő parancsok lefutnak, ha nem létező user nevet adott meg vki, nem?
A fórum, amin dolgozok nagyon kezdőcipőben van még, és mostanság túl sok időm nincs is, idén érettségiznem kéne. Lesz kódolás is, meg minden finomság, de PHP-ban is még aránylag új vagyok. -
tkazmer
addikt
Köszönöm a segítséget!
A távoli belépést megoldottam így: connect (adatbázisnév) (ipcím);
A php-n még dolgozom, egyelőre az még nem megy...lehet, h mégis a szerverrel lesz a baj, ugyanis RedAnt php scriptjén kívül eddig semmi más scriptet nem tudtam eredményesen lefuttatni...de a linkeket köszönöm
[Szerkesztve] -
tkazmer
addikt
Ok, rendben, viszont vmi gubanc akkor is van, mivel a mysql monitorral megnéztem, és semmit nem az adatbázisom.
Jah, és hogyan tudom egy másik gépről, parancssorral elérni az adatbázist?(a másik gép helyi hálózaton van) Létrehoztam egy usert (user2@másik gép ipcíme), viszont nem tom, h hogy kapcsolódjak a másik gépről.
[Szerkesztve] -
tkazmer
addikt
Köszi szépen,
Legközelebb majd kitalálok olyan adatbázistervet is, de sztem 1. adatbázisnak ez sem volt rossz(ezelőtt sosem foglalkoztam adatbázisokkal) Azért óvatosságból még csak 20egynéhány filmet vittem be, mert gondoltam, h lehet vmi baj, majd a a könyvekkel átgondoltabb leszek -
tkazmer
addikt
Köszönöm mindkettőtöknek
Így már asszem menni fog, nagyon élveztem, h ami eddig nem sikerült, mostmár könnyedén megy...az egész tévedésem azon alapult, h ugye amikor megnyitom a mysql.exe-t, kiírja, h kapcsolódott a szerverhez. Én azt hittem, h azzal már az adatbázisokhoz is kapcsolódot...
Nézegettem a manual-t is, csak azzal meg az volt a baj, h láttam, h nagyo hosszú, így csak átfutottam egy részét, és így nem vettem észre ezt a connect parancsot...
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hobby elektronika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fogyjunk le!
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- PlayStation 5
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Subaru topik
- További aktív témák...
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest