Aktív témák
-
Hujikolp
őstag
válasz
paramparya #598 üzenetére
köcce
a következö rejtvényem: mi ez?: SELECT COUNT(*) számold az összeset?
az egész így néz ki:
$gbd=mysql_query(''SELECT COUNT(*) AS gbt FROM $tabla'') or die(''Ne m lehet kiválasztani a sort: ''.mysql_error());
$gbt=mysql_result($gbd,'gbt');
return $gbt;
nomármost ez azt csinálja h megszámolja h mennyi sor van a táblában. ez ok. de hogyan tudom where `oszlop` = 222 ezzel összehozni? probáltam így mysql_query(''SELECT COUNT(*) AS szam WHERE megnevezes = 'hadjárat' FROM $tabla'') h melléírom, de hibát ir ki rámost meg lövédem sincs h hova kéne, vagy h egyáltalán lehet-e, bár a tapasztalatom szerint majdnem mindent meglehet csinálni php-ben...
[Szerkesztve] -
paramparya
őstag
Egy alkalmazáshoz olyan nagyon-nagyon sok tábla nem kellhet, én egy komplett céges helpdesk rendszert megoldottam kb. 15 táblából, bár abban már kapcsolótáblák is vannak, alkatrész-árlista, konfigok, alkalmazottak, dolgozók, admin, stb...
Sztem rossz oldalról közelíted meg ha túl sok táblát akarsz... -
szicsu
őstag
válasz
paramparya #594 üzenetére
azért kérdezem, mert olyan lakalmazást készítek, ahol sok táblát kell használnom, mert......
jobb lenne inkább több adatbzis, de az meg plusz kiadás.... -
szicsu
őstag
Hi!
Egy adatbázisban hány táblát lehet még létrehozni, ami biztos hogy nem zavar be a az adatbáziskezelőnek (mysql) ...... -
Hujikolp
őstag
van egy oszlopom amiben mondjuk 3 különféle adat van. pl: 111, 222 és 333. de ezek az adaok vegyesen vannak az oszlopban, de én csak azokat a sorokat akarom kilistázni amelyik oszlopban van mondjuk a 222. akkor hogyan?
a másik az egy kis egyszerü kérdés, h hogya is van a név szeinti rendezés és a fordított név szerinti rendezés? és egyszerre 2 rendezést is bír? tehát ha mondjuk a betüvel kezdödnek a nevek, és utána vezetéknevet is nézi tehát az ali aladár elöbb lesz mint az aladár zulu. remélem nembonyolult. de a ''vezetéknév'' és a ''keresztnév'' külön tárolodik. amugy nem vezetéknevekre kell. -
vakondka
őstag
válasz
paramparya #590 üzenetére
Köszi, ki fogom próbálni !
még sosem volt ilyesmire szükségem, mert még semmi mysql-es dolgot nem próbáltam
free tárhelyre felgyűrni
a fizetős tárhelyen meg mindeg is ment minden szépen ilyesmi nélkül is... -
vakondka
őstag
válasz
paramparya #588 üzenetére
ezt hová írjam ?
-
M@tt|-|3W
csendes tag
Munkatársat keresünk php és mysqel programozásra! Akit érdekel küldjön privit!
-
vakondka
őstag
válasz
paramparya #584 üzenetére
b...sszus !
hogy nézhettem el
Köszi ! -
vakondka
őstag
válasz
paramparya #582 üzenetére
nem akarom ! magyarra akarom állítani, vagyis latin 2-re
-
vakondka
őstag
Van egy free tárhelyem (dox.hu), ahol szereteném megváltoztatni a karakterkészletet, mert nem éppen svéd nyelvű lenne az oldal....
Már próbálkoztam többféleképpen, de a phpmyadmin nem akarja elfogadni...
ALTER DATABASE `host` DEFAULT CHARACTER SET latin1_swedish_ci COLLATE latin2_hungarian_ci
(ez elvileg működőképes lenne, mert localhoston megy is, de ott nem...)
ezt írja:
Hiba
SQL-kérés :
ALTER DATABASE `host` DEFAULT CHARACTER SET latin1_swedish_ci COLLATE latin2_general_ci
MySQL jelzi:
#1115 - Unknown character set: 'latin1_swedish_ci' -
vakondka
őstag
Van egy ilyen select-em:
SELECT products.products_id, products.products_model, products_description.products_name
FROM products, products_to_categories, products_description
WHERE products.products_id = products_to_categories.products_id AND products.products_id = products_description.products_id
AND products_to_categories.categories_id =64
Ez azt is adja amit kell, de én törölni szeretném a találati sorokat mindhárom táblában...
bármi ötlet ? -
Atic
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan lekérésem, melyben kb 100 sort kell update-elni. A lekérés mindíg ugyanaz:
UPDATE table SET col=col+1 WHERE feltétel
A feltétel egy rakat ID.
Kérdésem, hogy hogy ajánlatosabb/optimalizáltabb ezt megtenni (PHP-ben)
1.) Ciklusból, tehát minden cilusban ua. a lekérés, kivétel a feltétel.
2.) Egy lekérésben, valahogy így: ...WHERE id=x OR id=y OR id=z... ..és így vagy 100szor.
Ha van ezeknél jobb megoldás, természetesen az is jöhet.
[Szerkesztve] -
L3zl13
nagyúr
Az a kérdés, hogy a két tábla azonos szerkezetű-e, és te azt szeretnéd, hogy az eredmény olyan lenne, mintha a két lekérdezés redményét összemásolnád, vagy az egyik táblában a másik táblához (valamelyik oszlopához) tartozó kiegészítő adatok vannak, és te azt szeretnéf, hogy a lekérdezés futtatásakor az eredmény egy sorban tartalmazza a közös elemhez tartozó adatokat mindkét táblából?
Ha nem világos, nézz utánna a join és az union kifejezésnek, a példákból érteni fogod, melyik micsoda. -
L3zl13
nagyúr
válasz
[HUN]Tyson #568 üzenetére
Nincs benne import gomb, de a tábla struktúranézet oldal alján van egy ''Szövegfájl tartalmának beszúrása a táblába'' link.
-
[HUN]Tyson
senior tag
Hali!
CSV importálásban kérném a segítségeteket.
Egy webshop adatbázisát eddig a shop gyökerébe általam felrakott phpmyadmin 2.7.0-pl2-vel értem el. A szolgáltató most áttért egy adminos felületre, ahol managelni lehet mindenfélét, többek közt innen tudom elérni ezentúl az adatbázist. A sajátommal nem.
A probléma az, hogy neki egy phpMyAdmin 2.6.4-pl3 van, ami első ránézésre annyiban különbözik a 2.7.0-tól, hogy nincs benne import gomb. Ez pedig elég nagy baj, mert nekem excel fájlból kell feltölteni a shopot, amit eddig úgy csináltam, hogy excellel előállítottam a csv fájlt, majd ezt importáltam a phpmyadminban.
Import gomb nélkül hogy tudom ezt megtenni? Vagy hogy tudok az Excel-ben lévő adatokból sql fájlt csinálni, amit gond nélkül hozzá tudok adni import nélkül is?
Pls help! -
L3zl13
nagyúr
válasz
Cyberslider #561 üzenetére
Sql fájlt nem szöveges fájl feltöltésénél kell, hanem az importnál.
Méret limitált, ezért ha a fájlod nagyobb, mint 2 MByte, akkor darabolnod kell.
Sima szövegszerkesztővel (notepad stb.) megnyitod és tetszőleges sornál ''elvágod''. (Kijelölöd a hátralevő részt, és kivágod egy másik fájlba.)
Hacsak nincs bekapcsolva a sortörés, akkor minden parancs egy sor. Ha be van, akkor meg figyelj, hogy a vágás két sql utasítás közé essen.
[Szerkesztve] -
Realradical
őstag
válasz
Realradical #565 üzenetére
Közben megoldódott
Simán olyan mintha billentyűzet lenne... Nem gondoltam, hogy ilyen egyszerű lesz!
-
Realradical
őstag
Üdv! Lesz megint egy cseles kérdésem. Vonalkód leolvasó eredményét szeretném egy php felületen bekérni majd továbbküldeni egy tábla vonalkód sorába...Van valakinek tapasztalata ilyesmivel?
-
szicsu
őstag
HI!
Tudok olyan lehkérdezést (keresést) csinálni, ami nem csak egy táblában keres, hanem többen?
mod: ha igen, akor hogy?
[Szerkesztve] -
Realradical
őstag
Hála Nektek sikerült elkészíteni az intranetet amiért kapok némi juttatást! Köcc a segítséget srácok!
[Szerkesztve] -
Cyberslider
őstag
Kicsit még ehhez láma vagyok,de remélem segítetek. Szal van egy boardom,amit ''felügyelgetni'' fogok (muhahaha)
Vbulletin.. Egy ismerősömé lenne.
Na nem is ez a lényeg,mert OK minden,hozzám képest ez meglepő. Megy is szépen,semmi gond... Hanem ugye ki lehet menteni az adatbázist. Ezt ugye megtehetem a szolgáltatónál is,ill. a board admin felületéről. Lement egy *.sql filet,de ez gondolom nem ujdonság nektek.
Hogy lehet ezt visszatölteni? Hogy a mentett változat megjelenjen,ha valami baj történik?
Segítsetek pls! (Szájbarágósan)
Azt láttam,hogy sql résznél a szolgáltatónál (phpmyadmin) van egy ''szöveges file feltöltése'' de 1., itt limitálva van a méret,és 2.,ha feltölti,akkor sem jelent meg a cucc egy próba-szűz rendszeren. Szal nemtom hogy köll...... -
szicsu
őstag
válasz
paramparya #559 üzenetére
a float ként már próbáltam de ott is valami kis bibber....
megpróbálom reál ként -
szicsu
őstag
Hi!
milyen adattipusként tárojam el egy változót aminek az érétke 1-100 ig terjed és nem egész szám.
egész számokkal nincs gond, de a törtszámokkal van pl: 2.1 az 2 ként tárolja el az adatbázis..... -
Realradical
őstag
Az a helyzet, hogy van sql szerver, folyamatosan, műkszik is. Azért kéne belekukkantanom ebbe az Alcohol DVD image-be
,mert a gui amin keresztül dolgoznak a userek, pár riportot nem úgy ad le ahogy szeretnénk...naplószám mellé nem listázza néha az elkövető felhasználót és ezt kéne kiszednem belőle...Viszont ez a cumó foxpro alatt készült és állítólag ha bármi mással belepiszkálok, szétesik az adatbázis...ezért szeretnék egy másolattal kisérletezni inkább...
[Szerkesztve] -
L3zl13
nagyúr
válasz
Realradical #555 üzenetére
mdf? Alcohol DVD image?
Szerintem kénytelen leszel keresni egy sql szervert, vagy telepíteni egyet. -
Realradical
őstag
Van egy nagyobb gondom is...Van egy mdf kiterjesztésű 8 gb-os fájlom, amiből emberi formában kéne adatokat kapnom...Van ennek a dbf formára hozására reális esély anélkül, hogy mssqlt kéne telepítsek?
-
Realradical
őstag
Egy tök hülye kérdésem lenne...utf8 alatt nekem nincs ő és ű betűm...ezt mivel tudom kiküszöbölni?utf hungariant us néztem az sem nem jó...Egy tippet megköszönnék...
-
Protezis
őstag
válasz
Protezis #552 üzenetére
be kellett ezt is irnom: mysql_query('SET NAMES utf8');
mondjuk ezekutan szenvedhetek meg egy adagot, ugyanis ob_start fuggvenny egybol konvertalok mindent iso-8859-2 -bol utf-8 -ba. De ugye az adatbazisbol lekert adatok eleve utf-8 -ban vannak...
megoldas: mysql_query('SET NAMES latin2');
Bar igy lenyegeben csak latin2 karakterekkel dolgozhatok, szerencsere eleg ez. -
Protezis
őstag
Gondjaim vannak a karakterkodolassal.
Az adatokat utf8-ban tarolom, mindenhol utf8_general_ci van beallitva.
Az adatok jol vannak tarolva, ugyanis a gondot okozo ő betű mysql query browserrel megnezve C5 91 -kent van tarolva, ez pedig ugye a latin2-ben is megtalalható ő betű.
Eljutottam arra a szintre, hogy irtam egy minimalis kis oldalt, ami kiolvassa ezt az egy adatot:
<?php
header(''Content-Type: text/html; charset=UTF-8'');
mysql_connect( ''localhost'', ''****'', ''****'');
mysql_select_db(''rf1'');
$q = ''select aru_nev from aru where aru_id=50'';
$ered = mysql_query($q);
list($nev) = mysql_fetch_row($ered);
print $nev;
?>
copy&paste-tel olloztam ossze, most mindegy hogy nem szep, a lenyeg, hogy szar az ő betű.
Legyszi ne tartsatok magatokban a megoldast
[Szerkesztve] -
Briganti
tag
es ha a freeweb-nek a mysql hostja csak annyi hogy: sql , en azt kivulrol eltudom erni valahogy?
-
Briganti
tag
Hello!
nekem olyan bajom lenne hogy regiztem egy csomo ingyenes tarhelyet, es szetszortam az adatbazisaimat, es csinaltam egy olyan oldalt ahonnan 2-3 klikkel barmeiket ki tud(nam)om listazni, meg ehez hasonlo ... csak nekem kiad egy csomo errort (ebbol az elso 2):
Warning: mysql_connect(): Can't connect to MySQL server on 'mysql.lx.ro' (10061) in k:\z_program files\easyphp1-8\www\dbconnect\www.lx.ro-utcstatix_lx_ro.php on line 8
Warning: mysql_query(): Access denied for user 'ODBC'@'localhost' (using password: NO) in k:\z_program files\easyphp1-8\www\dbconnect\www.lx.ro-utcstatix_lx_ro.php on line 11
gondolom ez eppen azert van, hogy kizarjak az adatbazis ''kulso felhasznalasat'', vagy nemtudom miert, de mit lehet ezellen tenni ...
elenoriztem hogy az oldalra feltoltott dbconnect.php pontosan megegyezik az uj oldal altal generalt php -vel, kiprobaltam hogy csakugyam az lx.ro -ra, egy masik userhez toltottem fel ott ment, ki akartam probalni a fw-n is,de ott viszont mas errort kaptam:
Proxy Error
The document has moved here.
es tovabb:
Karbantartás miatt átmenetileg nem elérhető
Az oldal karbantartás miatt átmenetileg nem elérhető, kérjük, próbálkozz később!
de viszont az fw-n mas php, es mysql es minden tokeletesen mukodik ... -
cucka
addikt
válasz
Hujikolp #545 üzenetére
legegyszerűbb előltesztelős a while ciklus. while (feltétel) {<ciklusmag utasítások>}. a php az elején megvizsgálja, hogy igaz-e a feltétel, ha igen, akkor lefuttatja a ciklusmagot majd visszatér az elejére, és újból megvizsgálja, stb. a feltétel bármi lehet.
a for ciklus fejlettebb, előltesztelős, 3 része van. for (értékadás; feltétel; utasítás)
az értékadás valójában egy tetszőleges utasítás, ami egyszer fut le, méghozzá a ciklus legelején, az ismétlődő rész előtt. a for addig fut, amíg a feltétel igaz nem lesz. az utasítás tetszőleges, általában itt növeljük a ciklusváltozónkat, amelytől függ a feltétel értéke.
pl.
for ($i=2;$i<10;$i+=2){print $i;} - kiírja a 10-nél kisebb páros számokat
$i=2; while ($i<10) {print $i; $i+=2;} - ugyanez while-al
végtelen ciklus - végtelen sokszor fut le, mert a ciklusfeltétel mindig igaz.
hátultesztelős: do..while. a lényege, hogy a ciklusmag egyszer mindenképp lefut, utána történik a ciklusfeltétel ellenőrzése. -
L3zl13
nagyúr
Jah, értelmezési segítségként:
A 3 sor kód batch script.
Értelem szerűen a 2. sor a lényeg, ami a %TIME%-ot szétszedi darabokra (a delims után felsorolt karaktereknél elvágva!) majd belerakja egy dt nevű változóba a megadott formátumban. (Jelen esetben elválasztó karekterek nélkül.) %%i az óra, %%j a perc, %%k a másodperc.
%DATE%-nél hasonlóképpen, csak ott :,[space] helyett .[space] a szükséges elválasztó karekter. -
cucka
addikt
minden url-ben nem megengedett karakter gondot okoz, így a szóköz is. a megoldás a percent encoding. a spec. karakter helyett %xy-t írunk, ahol xy az illető karakter ascii kódja hexában. szóköz helyett pl. %20-at. szerencsére a php olyan okos, hogy automatikusan visszaalakítja ezeket a jelöléseket.
[link]
mod: egyébként ha parancssorból használod a php-t akkor át tudod adni normálisan is a paramétereket, nem kell belőlük url-t gyártani. erre jó a $argc és $argv változó (hasonlóan működnek, mint c-ben). [link]
[Szerkesztve] -
_Petya_
őstag
Üdv!
Windows domain be/kijelentkezéseket szeretnék mysql adatbázisban tárolni. Ehhez kell írnom egy php scriptet, ami egyszerűen egy mysql táblába beleteszi azt a szöveget, amit paraméterként kap. Login scriptből futna a dolog, és paraméterként a windows környezeti változóit kapná meg (%time%, %username%, stb..) Ezeket át tudom adni a PHP scriptnek paraméterként?
Ilyesmire gondoltam:
explorer www.akarmi.hu/log.php?user=%user%&time=%time%
A gond csak az, hogy a szöveg, ami a %time% változó helyére helyettesítődik, tartalmaz szóközt is. Ez okozhat gondot?
Petya -
cucka
addikt
mit jelent a teljes egyezés? ugye szavakra bontod, ha akarod, hogy csak akkor számítson találatnak, ha a szövegben is szó a keresett szöveg, akkor LIKE '% szoveg %' a feltételed, megfigyelheted, hogy előtte-utána szóköz van. persze ez nem fog működni mondat első-utolsó karakterére, vagy ha vessző van a szó után, stb..
szerintem a legegyszerűbb úgy megoldani, ha az eddigi módon leválogatod a találatokat, majd php-vel kiszűröd azokat, amelyek nem jók. ennek rengeteg módja lehet, a legcélszerűbb mondjuk reguláris kifejezéseket használni. (eregi vagy preg_match függvények, attól függően, hogy milyen fajta reg.kifejezésekhez van gusztusod. perl-es változat mondjuk jóval hatékonyabb) -
cucka
addikt
válasz
Hujikolp #519 üzenetére
belenéztem kicsit alaposabban a kódba, félelmetes, hogy mennyire nem használsz olyan alapvető dolgokat, mint a ciklusok, függvények. szóval:
van 10 darab számsor változód, amelyekben egy-egy <option> tag található. mi lenne, ha készítenél egy függvényt, ami paramétertől függően visszatér egy ilyennel. pl. ha a paraméter értéke 51 és 60 között van, akkor visszaadja azt a stringet, ami most a $szamsor_6 változóban van. ez azért lenne jó, mert tetszőlegesen nagy számokra is működne.
van 10 darab if-ed. mindegyikben egyre több számsor változót iratsz ki, az if-ek feltétele a $szam változó értékétől függ. mi lenne, ha indítanál egy for ciklust, ami 1-től megy $szam-ig és minden lépésben 10-et nőne a ciklusváltozó? a ciklusmagban meghívnád a fenti függvényt, paraméterként a ciklusváltozódat adva.
az eredmény egy olyan kód lenne, amit már lehet programnak nevezni, dinamikus, bármilyen bemeneti adatokra működik, ezen kívül nem lenne 5 képernyő hosszú, csak 1. -
cucka
addikt
egyrészt ez a kód nem igazán jó, pl. egyik if-ben használsz egy $wordcount nevű inicializálatlan változót. ezen kívül az sql lekérdezés LIKE részének átírásával tudod alakítani azt, hogy milyen találatokat kapj. select distinct használata miért indokolt? csak mert elég lassú dolog.
-
zeix
senior tag
Yo reggelt!
Szeretnék finomítani a keresőmön, hogy csak teljes egyezéskor legyen találat ebben kérném a segítségeteket.
Itt van a kód:
<?
if (!$_POST['search']){
$szin = ''ffffff'';?>
<?
}else{
$searchwords = addslashes(htmlspecialchars($_POST['swords']));
if (strlen($searchwords) < 2){
echo ''Minimum 2 betü.'';
}else{
$words = explode(' ',$searchwords);
$totalwords = count($words);
$i = 0;
$searchstring = '''';
while ($i != $totalwords){
if ($i != 0 and $i != $wordcount){
$searchstring .= '' and '';;
}
$searchstring .= ''kart LIKE '%$words[$i]%' or nev LIKE '%$words[$i]%''';
$i = $i + 1;
}
$query = mysql_query(''SELECT DISTINCT * FROM torzs where $searchstring'');
if (mysql_num_rows($query) == 0){
echo ''<font face='Verdana' color='ffffff'>Nincs találat! Biztos jól írtad be?</font>'';
}else{
while ($sor = mysql_fetch_array($query)){
if ($szin==''ffffff'') {
$szin = ''BCDA10'';
}
else {
$szin = ''ffffff'';
}
echo ''<table width='60%' align='center' border='0' bordercolor='' cellpadding='0' cellspacing='1'>
<tr bgcolor='$szin'>
<td width='40%'><font face='Verdana' size='2'><b>{$sor['nev']} </b></font></td>
<td width='20%'align=center><font face='Verdana' size='2'><b>{$sor['kart']}</b></font></td>
<td width='20%'align=center><font face='Verdana' size='2'><b>{$sor['hely']}</b></font>
</td>
<td width='20%'align=center><a href='mod_urlap2.php?mit={$sor['id']}&nev={$sor['nev']}&kart={$sor['kart']}&ir={$sor['ir']}&hely={$sor['hely']}&cim={$sor['cim']}&tel={$sor['tel']}&email={$sor['email']}&meg={$sor['meg']}'>módosít</a></td>
</tr></table> '';
}
}
}
}
?> -
Jester01
veterán
válasz
paramparya #529 üzenetére
left join
-
paramparya
őstag
Van 3 táblám, és ebből lényeges:
- dolgozo:
---id
---account
---nev
ezekhez no comment
- alkalmazott:
---id
---account
---leiras
szintén no comment
- hiba:
---id
---dolgozo_id: dolgozó id-je, aki elkezdett rajta dolgozni, vagy dolgozott rajta, ha még senki (aktív hiba), akkor null az értéke
---alkalmazott_id: az alkalmazott id-je, aki felvette a hibát
---nyit: nyitás ideje
Kéne nekem egy olyan eredmény, amiben benne vannak a hiba táblában lévőkön túl még az alkalmazott accountja, leírása, rajta dolgozó neve, accountja.
Ezzel a select-tel kérdezem le, de az csak azokat adja vissza, amiben a dolgozo id-je nem null, tehát már dolgozik rajta valaki:
''SELECT h.*, a.account, a.leiras, d.account AS d_account, d.nev AS d_nev FROM
`hibak` h JOIN `alkalmazott` a JOIN `dolgozo` d WHERE h.`ceg_id` = '$ceg_id'
AND (h.`nyit` BETWEEN '$from' AND '$to')
AND h.`alkalmazott_id` = a.`id` AND h.`dolgozo_id` = d.`id` ORDER BY `nyit` DESC'';
Mit kéne átvariálni a join-okon, hogy ha null a dolgozo_id, akkor is adjon vissza sort? -
L3zl13
nagyúr
válasz
Realradical #526 üzenetére
A session_start() megvolt a mindkét php elején??
[Szerkesztve] -
Realradical
őstag
Valami nem kerek...csak akkor tudok hozzáférni a 'counter' változóhoz ha ugyanabban a php fileban akarom lekérni...egyéb nincs sehol...
[Szerkesztve] -
L3zl13
nagyúr
válasz
Realradical #523 üzenetére
A session_register függvényt nem szükséges használni már egy ideje (PHP 4.1 óta).
Helyette simán deklarálhatod a változót úgy, hogy értéket adsz neki a session superglobal tömbben.
Pl. $_SESSION['counter']=1;
Elérése pedig ugyanígy, a $_SESSION tömbön keresztül történik.
echo 'A számláló állása: '.$_SESSION['counter']; -
Realradical
őstag
Van egy ilyen hülye kérdésem....ha deklarálok egy sessionban egy változót (session_register(''counter''); ) Azt milyen módon tudom előszedni egy későbbi php fileban?
Felhasználó ellenőrzéshez kéne, hogy ha az sql ellenőrzés után visszadobja a usert belépőoldalra ne mondja azt affene akkor gépelek:...pl.www.radical.index.php és bent is van...
[Szerkesztve] -
Hujikolp
őstag
igen, van benne valami! 100 ig kézzel kiirogattam elseif-el utána mindet kilistázza ami csak van.
mi van, ha 20 elem van, és valaki felvisz még egyet
egyedül csinálok mindent
a helyzet h nemszeretném másra is rábizni, legfeljebb csak pár emberre, mert a mai világban nemlehet tudni.
a honlapomon van feltöltési lehetőség, h ha valaki beküld akkor azt szépen kézzel befogom mind vinni, tudom h sok munka de hát ez van. vagy megirom sql-be és rádobom a szerverre. azt kész. igyis-ugyis kell vele tökölnöm egy csomót.
majd késöbb ha nagyon megunom h tökölök vele akkor lehet h elszámom magam és irok arra is valami. de egyenlőre leyen meg az oldalamon normálisan a letöltések, és menjen, egyenlőre ez a legfontosabb számomra, menjen.
akkor az én weblapom csak féldinamikus
[Szerkesztve] -
Hujikolp
őstag
itt van a forrás: [link] probáltam a php-t rávenni h színesítse ki a kódót, de levan tiltva az uw-n is :\
-
cucka
addikt
válasz
Hujikolp #517 üzenetére
a kézzel kiírás is működik, de attól még nem igazán jó megoldás. ugye ha 17 elemed van, akkor 2 <option>-t fogsz kiírni (1-10 és 11-20), ha 35 elemed, akkor 4 option-t.
de mi van, ha 300 elemed van? kiírsz kézzel 30 <option> tag-et?
vagy: mi van, ha 20 elem van, és valaki felvisz még egyet, akkor meg kell várni, amíg te kézzel beleírsz a php-ba még egy <option>-t?
röviden: a dinamikus weboldal pont attól dinamikus, hogy egy adatbázis alapján készül el a kód, nincs semmilyen változó adat beledrótozva a forráskódba. -
Hujikolp
őstag
L3zl13: if/elseif -él, igen csak azt szeretném h az egyik ág fusson le.
cucka: sorry de a tiedet nemértem
tudom h while-vel tudnám sokszorosítani meg minden, de inkább kiirom kéázzel, én még igy látom át az egészet jól. ugyis a kimenet a lényeg.
én igy tudtam megoldani. de amit oda bekodéztam, azt már átalakítottam, este a teljeset felteszem. akkor majd láthatod h mit-is szeretnék csinálni
és köszönöm a segítséget mind2töknek! -
cucka
addikt
hopsz lejárt az 5perc
szóval a ciklusok akkor jönnek be, ha teszem azt listázni akarod az elérhető lapokat, akkor nyilván $szam lesz a ciklusváltozó és mondjuk 10-enként lépteted, akkor a ciklusmagban található általánosabban leírt kifejezés helyes url-eket fog generálni, függetlenül attól, hogy mennyi a $szam értéke -
cucka
addikt
válasz
Hujikolp #513 üzenetére
izé, kicsit félreolvastam #512-ben, vagyis nem ciklussal kell csinálni, hanem egy kis ésszel.
ugye value=\''belepes.php?menu=letoltesek&tipus=scm
&mennyit=41,''.$szam.''\''>41-50</option>''; alakú szöveget kell generálni, tudva a $szam értékét.
ekkor nyilván 41=1+10*floor(($szam-1)/10) , 50=10*ceil($szam/10). vagyis ezeket használva bármelyik $szam értékre tudsz majd helyes url-t generálni.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
-
Hujikolp
őstag
oh, értem, közben rájöttem h megtudtam oldani:
$szam = ''mennyi_tabla_van'';
if(1 <= $szam <= 10)
print ''<option value=\''belepes.php?menu=letoltesek&tipus=scm&mennyit=1,''.$szam.''\''>1-10</option>'';
elseif(11 <= $szam <=20)
print ''<option value=\''belepes.php?menu=letoltesek&tipus=scm&mennyit=11,''.$szam.''\''>11-20</option>'';
elseif(21 <= $szam <=30)
print ''<option value=\''belepes.php?menu=letoltesek&tipus=scm&mennyit=21,''.$szam.''\''>21-30</option>'';
elseif(31 <= $szam <=40)
print ''<option value=\''belepes.php?menu=letoltesek&tipus=scm&mennyit=31,''.$szam.''\''>31-40</option>'';
elseif(41 <= $szam <=50)
print ''<option value=\''belepes.php?menu=letoltesek&tipus=scm&mennyit=41,''.$szam.''\''>41-50</option>'';
elseif(51 <= $szam <=60)
print ''<option value=\''belepes.php?menu=letoltesek&tipus=scm&mennyit=51,''.$szam.''\''>51-60</option>'';
elseif(61 <= $szam <=70)
print ''<option value=\''belepes.php?menu=letoltesek&tipus=scm&mennyit=61,''.$szam.''\''>61-70</option>'';
elseif(71 <= $szam <=80)
print ''<option value=\''belepes.php?menu=letoltesek&tipus=scm&mennyit=71,''.$szam.''\''>71-80</option>'';
elseif(81 <= $szam <=90)
print ''<option value=\''belepes.php?menu=letoltesek&tipus=scm&mennyit=81,''.$szam.''\''>81-90</option>'';
elseif(91 <= $szam <=100)
print ''<option value=\''belepes.php?menu=letoltesek&tipus=scm&mennyit=91,''.$szam.''\''>91-100</option>'';
else(100 < $szam)
print ''<option value=\''belepes.php?menu=letoltesek&tipus=scm&mennyit=101,''.$szam.''\''>91-100</option>'';
a $szam = ''mennyi_tabla_van''; van még egy változó, mennyi tábla van cím alatt, azt átmásoltam a szam változóba, és azzal dolgoztam, csináltam néhány logikai értéket, igy eltudta dönteni h mekkora az adott érték. és annak megfelelően irja majd ki a megfelelő sort. közben most jut eszembe, h ezt amit ide bemásoltam nem a legtökéletesebbb mert csak egy sort, (az épp adott) sort irja ki, na majd ezt is átirom. a lényege h elméletileg ez jó, ha valami hibát vélsz felfedezni benne akkor szolj. és kösz h azért megézted -
Hujikolp
őstag
tegyük fel h 20 sorom van a táblámban vagy mimben,de én adok neki egy olyan parancsot h a 15-25ig irja ki a tartalmat, akkor hibát fog kiirni rá? mert hát csak 20 sor van.
SELECT * FROM ... LIMIT 15,25
valami ilyennel lenne lekérve.
mert ha nemmond rá hibát, vagy meglehet ugy csinálni h ne mondjon rá hibát, akkor egy csomó plusz munka alól sikerülne megmentenem magam
[Szerkesztve] -
Hujikolp
őstag
válasz
paramparya #504 üzenetére
okés, mostmár értem, köszike!
-
Hujikolp
őstag
válasz
paramparya #502 üzenetére
és akkor a num változó megkapja azt az egész számot ahány sor van. ok és akkor ott van 0. sor? vagy alapból 1. sor van? és köszi
-
Hujikolp
őstag
egy táblából egyes sorokat kiiratok, amire egy bizonyos feltétel igaz. és ezt hogyan tudnám megszámolni h mennyi ilyen sorom van amire a feltétel igaz volt?
Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- Garmin Fenix 8 Amoled 51mm Sapphire Carbon Gray DLC - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged