- Hobby elektronika
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali notebookos kérdések órája
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Aktív témák
-
ng0ofy
KORREKTOR
válasz
VladimirR #49 üzenetére
Hasonló cipőban járok én
Csak én épp képeket akarok feltölteni (azaz a linkjüket az adatbázisba), de nem tudom, hogy oldjam meg az automatikus feltöltést.
ti. a user töltené a képeket fel egy ftp mappába sima másolással és automatikusan kerülne a képek linkje az adatbázisba ami egyből fel is kerül a weblapra kicsinyítve
. Addig OK, hogy a szerveren (ubuntu server) meg tudom csinálni, hogy a mappát figyelje és a képekről linket csináljon vagy log fájlt a képeket pedig tömörítés nélkül, eredeti méretben tárolom és a weblapra is kerülhet így. Ezt a log fájlt kellene beolvastatni az adatbázissal, ami MySQL és nem értek hozzá annyira, csak alap SQL ismereteim vannak, de ez szoftveres alapú, nem nyelvi.
Tuti, hogy alap dolog, de buta vagyok, hogy kell ezt?
-
tkazmer
addikt
válasz
VladimirR #1030 üzenetére
Köszönöm. Egyelőre marad ugyan a saját lekérdezés($sql = ''select * from kapcsolatok where letezik='Y' and user1='$uid' or user2='$uid'''; aztán, tudom, ez hosszabb távon nem megoldás, de egy ciklussal lekérem minden ismerőshöz külön ezt: $sql2 = ''select * from users where '$sor[user1]' or '$sor[user2]'=id'') Holnap viszont megcsinálom valami szerverkímélő módon is, ma már nem, hulla fáradt vagyok...
-
Jester01
veterán
válasz
VladimirR #1030 üzenetére
aki tudja, hogyan lehetne ezt egy lekerdezessel megoldani, az ne kimeljen
Az UNION az egy lekérdezésnek számít
Hát ilyen borzalmat szabad?
SELECT DISTINCT f.* FROM felhasznalok f, kapcsolatok k WHERE f.id = CASE k.user1 WHEN 123 THEN k.user2 ELSE k.user1 END and (k.user1 = 123 or k.user2 = 123); -
chop
őstag
válasz
VladimirR #164 üzenetére
anno nekem is volt ilyen gondom, nem emlekszem biztosan, de azt hiszem a problemat az oldotta meg (legalabbis ideiglenesen), hogy notepadban a file-okat utf-8-ba mentettem. (de ilyenkor mindig troger modon random helyekre bedobott egy sortorest..)
a random lekerdezesek..az sem tul nehez
$query=mysql_query(''SELECT id FROM tabla'');
$rows=mysql_num_rows($query);
$x=1;
while ($x<=5) {
$randomRow=rand(1, $rows);
mysql_data_seek($query, $randomRow-1);
list($id)=mysql_fetch_row($query);
print ''$id<br>'';
$x++;}
mysql_data_seek-kel lehet pozicionalni az eredmenyhalmazban a kurzort -
Jester01
veterán
válasz
VladimirR #164 üzenetére
hogyan tudok egy tablabol 5 random elemet lekerdezni?
Igy elsőre csak olyan megoldás ugrik be, ami túlzottan erőforrásigényes.
De azért elárulom
SELECT * FROM tabla ORDER BY MD5(CONCAT(NOW(), valami_mező)) LIMIT 5
Kb valami ilyesmi, a pontos szintaxist majd kibogozod, a mysql szerverünk most éppen áll
MOD: formázás
[Szerkesztve] -
Akcept
tag
válasz
VladimirR #153 üzenetére
Lehet hogy hülyeség, de szerintem a böngészőtől, és a nyelvi beállításoktól is függhet, hogy mit küld el a felhasználó. Én így szoktam kivédeni:
$galeriacim = str_replace(''&337,'',''ő'',strip_tags($galeriacim));
$galeriacim = str_replace(''õ'',''ő'',strip_tags($galeriacim));
Persze sokat nem gondolkodom azon, mikor melyiktől lesz jó, de jó szövegfájl és MySQL esetén is. (Ű-re szintén csere, én angol területi beállításokon vagyok, ott win alatt mindig kavirc van.)
Üdv: Akcept
Hopp, a második sort a fórum is kicserélte, de látod mi kerül az adatbázisba, azokat cseréld le szerintem!
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
válasz
VladimirR #152 üzenetére
na, azota kiderult, hogy az adatbazis a ludas, most mar csak azt nem tudom, hogyan lehetne azt elerni, hogy ne utf-et, hanem latin2-t hasznaljon
valtozok ezek vannak:
variable session global
character set client utf8 latin2
character set connection latin2 latin2
character set database latin2 latin2
character set results utf8 latin2
character set server latin2 latin2
character set system utf8 utf8
collation connection latin2_hungarian_ci latin2_general_ci
collation database latin2_general_ci latin2_general_ci
collation server latin2_general_ci latin2_general_ci
mit kellene ebbol atrugdosni es hogyan? 4.0-ban nem volt, csak ket erre vonatkozo cucc, a character_set, meg a character_sets, de ott nem is kellett turkalni, jo volt az alapbeallitas is
a hogyant pedig azert kerdem, mert pl a character_ser_system valtozot nem tudom atallitani, mert azt mondja, hogy ha a binary log be van akpcsolva, akkor nem lehet -- ki merjem kapcsolni? miert ne? ha igen, akkor hol, hogyan?
ha ez az ut, marmint a latin2-re valo atallitas nem jarhato, hogyan erhetem el, hogy jol jelenjenek meg a junikod karakterek?
koszonom
p.s.: ja es a fenti link helyesen => Bővebben: link -
azzio
aktív tag
válasz
VladimirR #80 üzenetére
nekem is vóna egy mysql kérdésem.
a következőt tapasztaltam: ha az index.php-ban elhelyezem a csatlakozásra és az adatbázis kiválasztására vonatkozó két sort, akkor utána az include-dal behívott részekben (ami ugye az index.php részeként fut le...) szereplő lekérdezések nem működnek, hibaüzenetett kapok, hogy ''Warning: Supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in ---- on line --''.
Persze ha ugyanazt a két sort közvetlenül a lekérdezés elé teszem, akkor működik rendesen... Miért? -
-
L3zl13
nagyúr
válasz
VladimirR #49 üzenetére
Én nem mysql-es vagyok, de ha jól sejtem és a TEXT = CLOB, akkor valamelyik TEXT-et javaslom.
TEXT= Max 65kByte
LONGTEXT = Max 4GB.
Szerintem HTML formátumú cikknek is elég a 65kByte.
Ha akarod akár a képeket is tárolhatod az adatbázisban, de ennek nem sok értelmét látom.
[Szerkesztve] -
Fisha
őstag
válasz
VladimirR #11 üzenetére
Nezd meg a phpmyadmin milyen passal loginol. config.inc.php-ben:
$cfg['Servers'\][$i]['auth_type'\] = 'http\'; // Authentication method (config, http or cookie based)?
$cfg['Servers'\][$i]['user'\] = 'user\'; // MySQL user
$cfg['Servers'\][$i]['password'\] = 'pass\'; // MySQL password (only needed
[Szerkesztve]
A backslasheket en tettem ele, hogy ne legyen tele smileyval.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hobby elektronika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fogyjunk le!
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- PlayStation 5
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Subaru topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest