- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- Ismét minimalista miditorony érkezett a Fractal Design műhelyéből
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Prezentálta PCI Express 6.0-s SSD-vezérlőjét a Silicon Motion
Aktív témák
-
j0k3r!
őstag
válasz
Speeedfire #1699 üzenetére
koszonom, megnezem.
-
j0k3r!
őstag
hello!
szeretnek egy login scriptet irni az oldalamra. mielott belekezdenek esetleg van valami, amire kulonosen oda kell figyelni?
az esetleges tanacsokat elore is koszonom.
-
gabipaci
őstag
válasz
Speeedfire #1695 üzenetére
De én versenyparipa vagyok, nem szekérhúzó
-
gabipaci
őstag
válasz
DeltaPower #1693 üzenetére
Tárgytalan, megoldottuk egyszerűbben.
Adtunk FTP kapcsolatot a log file könyvtárához.
Így is jó, bár kicsit "parasztosabb"
Mindenesetre köszönöm. -
gabipaci
őstag
Hali!
Segítene valaki ebben?
Installation:
- Extract CChatLogger.cs into plugin directory.- Create mysql database, with table called tbl_ChatLog, and columns logDate, logServer, logSubset, logSoldierName, logMessage, of type TEXT.
- For GUID Logs, a table called tbl_PlayerGUID, and columns SoldierName, GUID. SoldierName should be of type VARCHAR, with length 16, and GUID of type VARCHAR of length 32.
Then create a UNIQUE constraint between both fields.Code: Select all
alter table tbl_PlayerGUID add unique (SoldierName, GUID);Semennyi hozzáértésem nincs!
Ez egy log file monitorozási lehetőség egy adminisztrációs programhoz. (procon adminprogram bf bad company2-höz) link
Fut a program VPS-en, és a log file-okat szeretném elérni webes felületen.
Ennyi.Valaki tud segíteni?
THX -
gallaa
csendes tag
Milyen könyvet ajánlanátok egy abszolút kezdőnek?
-
Orb1337
tag
Sziasztok!
Kaptam egy olyan feladatot, hogy:
-Van egy form ahol alkalmazottakat tölthetünk fel, egy alkalmazothoz több képet rendelhetünk, a képeket a kepek táblába kell tárolni, ami foreignid-n keresztül kapcsolódik az alkalmazottak tábla elsődleges kulcsához.
-A probléma az, hogy van még egy form, ami eseményeket rögzít és ahhoz tartozó képeket, amit szintén ebben a táblában kell tárolni, így összekötni se lehet a táblát, mert ugye az sql nem tudja eldönteni, hogy melyikből vegye az elsődleges kulcsot.
Valami ötletet tudtok adni?-Alkalmazott(id,nev, stb. )
-Esemény(id, nev,ido stb.)
-kepek(id,foreignid, file stb.) -
ntomka
nagyúr
válasz
Speeedfire #1683 üzenetére
A `elfogadva` = '1' után nem kell vessző....
-
Speeedfire
félisten
üdv!
ennél a lekérdezésnél állandóan hibát ír ki nekem:
$sql="UPDATE tartalom SET
`szoveg` = '".$_POST['szoveg']."',
`webcim` = '".$_POST['webcim']."',
`url` = '".$_POST['url']."',
`elfogadva` = '1',
WHERE tartalom.sorszam = ".$_GET['sorszam']."";Error: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'WHERE tartalom.sorszam = 48' at line 6
valami tipp?
-
sonar
addikt
Még egy kérdésem lenne. Hogyan tudom azt megcsinálni, hogy ha dátumra akarok szűrni és úgy, hogy mondjuk a 10 napnál régebbiek érdekelnek. Akkor az adott napot ne kelljen beírnom hanem a rendszeridőt vegye alapul. Egyáltalán megoldható vhogy ez?
-
sonar
addikt
Lortech, ntomka
Nagyon kösz! Most már mükszik és látom már, hogy mit csesztem el -
-
sonar
addikt
Sziasztok,
Egy kis segítség kellene, hogyan kellene paramétereznem a query-t ha azt akarom lekérdezni, hogy egy karakter 7. eleme W legyen.
Előre is kösz -
akopacsi
csendes tag
Sziasztok. Lenne egy mysql kérdésem... Van egy tábla, ami egy rendszeren belül a felhasználók egymásnak küldött üzeneteit tárolja. A tábla szerkezete végtelenül egyszerű: 1. oszlopban a címzett azonosítója, a 2. oszlopban a feladó azonosítója, a 3. oszlopban maga az üzenet tárolódik. (userid, senderuserid, message)
A kérdésem... szeretnék egy tetszőleges azonosítóhoz kontaktlistát készíteni vagyis egy olyan lekérdezés kellene, ami azokat a sorokat veszi figyelembe, ami vagy címzettként vagy feladóként tartalmazza a megadott azonosítót. Viszont nem listáz ki minden sort, csak az előforduló partnerek azonosítóit. (Vagyis ahol a megadott azonosító feladóként szerepel, ott a címzett kellene. És fordítva. Ráadásul minden partner csak egyszer lehet a listán.)
Előre is köszönöm, ha valaki válaszol.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #1668 üzenetére
Nincs mit!
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #1667 üzenetére
igen, elvileg csak 1 eredményt kell hogy adjon, mert minden kategóriából csak 1 van az adatbázisban, ezt a kategória beküldésnél szűröm is
köszi a javított példát
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #1666 üzenetére
Ezek szerint félreérted.
Van egy lekérdezésed, amit lefuttatsz a MySQL-ben. Annak az eredménye az adattábládnak valahány (esetleg 0 vagy egyetlen vagy több) sora. A sorban ugye vannak oszlopok, nálad jelen esetben többek közt az 'id' és a 'sorszam' nevű mezők.
Ha végrehajtod a lekérdezést, és egyetlen sort ad eredményül, akkor 1 eredménye van a lekérdezésednek, épp az az 1 sor. Ha több, akkor már nem jó a kódod, mert akkor minden cikluslépésnél felülírogatja a korábbi $katid és $fid változókat. Kérdés, mi a célod és mi a kívánt eredmény.Gondolom a lekérdezésednek egyetlen eredménye van, tehát
a következő HELYETT:
while($row2 = mysql_fetch_assoc($tabla)) {
$fid = $row2['id'];
$katid = $row2['sorszam'];
}legyen inkább ez:
$row2 = mysql_fetch_assoc($tabla);
$fid = $row2['id'];
$katid = $row2['sorszam']; -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #1665 üzenetére
jó kérdés, erre nem tudok mit mondani
igen, csak 2 eredménye van a lekérdezésemnek
az fid és a katid
viszont annyira még nem vagyok pro php-ban és mysql-ben hogy ezekre rájöjjek
helyen mit kellene írni oda? nem vágomrow2=mysql_fetch_assoc($tabla)) {
$fid = $row2['id'];
} -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #1664 üzenetére
Én ebben csak azt nem értem (nem olvastam vissza, de ettől függetlenül), hogy mi értelme van while ciklussal végigmenni a lekérdezés eredményén, és minden egyes cikluslépésben felülírogatni az $fid és $katid változókat, amit aztán később felhasználsz... Ha több, a lekérdezés eredményének megfelelő sor is van a táblában, akkor így nem tudod, hogy épp melyik azonosítókat érted el - ha meg csak egyetlen ilyen megfelelő sornak szabad lennie, akkor minek a while?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #1663 üzenetére
végülis így oldottam meg, lehet h van egyszerűbb megoldás is, de ezt tudtam csak kihozni:
$tabla = mysql_query("SELECT users.id, kategoria.sorszam
FROM users, kategoria
WHERE ((users.nick = '".$_SESSION['nick']."') and (kategoria.kat = '".$_POST['kategoria']."'))");
while($row2 = mysql_fetch_assoc($tabla)) {
$fid = $row2['id'];
}
$sql="INSERT INTO tartalom (fid,szoveg,katid,url,webcim)
VALUES ('".$fid."', '".$_POST['szoveg']."', '".$katid."' , '".$_POST['url']."' , '".$_POST['webcim']."')";
if (!mysql_query($sql,$con))
{
die('Error: ' . mysql_error());
} -
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #1662 üzenetére
alakul
"INSERT INTO tartalom (fid,szoveg,katid,url,webcim)
SELECT 'users'.'id', 'kategoria'.'sorszam'
FROM users, kategoria
WHERE ((('".$_SESSION['nick']."')=users.nick) and (kategoria.kat='".$_POST['kategoria']."'))
VALUES (`users.id`, `".$_POST['szoveg']."`, 'kategoria'.'sorszam' , '".$_POST['url']."' , `".$_POST['webcim']."`)" -
zka67
őstag
válasz
Speeedfire #1659 üzenetére
A SELECT-ben sem kell
Meg az ORDER BY-nál sem.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #1658 üzenetére
jól van megoldottam
a WHERE-nél nem kellett volna az aposztróf
helyesen:
SELECT `kategoria`.`kat`, `tartalom`.`szoveg`, `tartalom`.`datum`, `tartalom`.`url`, `tartalom`.`webcim`, `users`.`nick`
FROM kategoria, tartalom, users
WHERE ((kategoria.sorszam = tartalom.katid) AND (users.id = tartalom.fid))
ORDER BY `tartalom`.`sorszam` ASC -
Speeedfire
félisten
üdv!
adott egy adatbázis melyből egy lekérdezést szeretnék, de csak nem akar összejönni
annyi lenne a lényege, hogy a tartalom mezőből mindent kiíratnék kivéve a fid-t és a katid-t
ezeket a másik 2 mezőből szeretném kiolvasni
'users'.'nick' legyen a 'tartalom'.'fid' helyett és ugyan így a kategóriával
'kategoria'.'kat' legyen a 'tartalom'.'katid' helyett a többi mező változatlan maradna -
DeltaPower
addikt
érdemes ilyenkor a táblaneveket alias-olni, így hivatkozásnál, feltételnél nem kell kiírni végig az adatbázis.táblanév.mezőnév hivatkozásokat
SELECT t1.helyiseg_id, t1.helyiseg, t2.meret, t2.megjegyzes FROM database1.tabla1 AS t1 LEFT JOIN database2.tabla2 AS t2 ON t1.helyiseg_id=t2.helyiseg_id -
radmin
csendes tag
válasz
PazsitZ #1655 üzenetére
Hali!
Azt elfelejtettem beleírni, hogy a database1 adatbázisban van egy tabla1 tábla, s abban csücsül a helyiseg_is és a helyiseg mező. A database2 adatbázisban pedig egy tabla2 tábla, amiben a helyiseg_is, a meret, es a megjegyzes mező.
Ennek fényében ez a kód működhet:
SELECT database1.tabla1.helyiseg_id, database1.tabla1.helyiseg database2.tabla2.meret, database2.tabla2.megjegyzes FROM database1.tabla1 LEFT JOIN database2.tabla2 ON database1.tabla1.helyiseg_id=database2.tabla2.helyiseg_id -
radmin
csendes tag
Sziasztok!
A következő gondom megoldásában kérném a segítségeteket:
Van két adatbázisom, különálló szerveren.
Adatbázis nevek:
- database1
- database2A database1 adatbázisban van 2 mező:
- helyiseg_id
- helyisegPélda:
helyiseg_id helyiseg
0100 szoba1
0101 szoba2
0102 szoba3
0103 szoba4
0104 szoba5
0105 szoba6
0106 szoba7A database2 adatbázisban
- helyiseg_id
- meret
- megjegyzesPélda:
helyiseg_id meret megjegyzes
0100 kicsi 1 szobás
0101 közepes 1,5 szobás
0102 nagy 2,5 szobás
0104 nagy 2,5 szobás
0106 kicsi 1 szobásA helyiseg_id, illetve a helyiseg mindkét adatbázisban azonosak.
Egy olyan lekérdezést szeretnék csinálni, aminek az eredménye a következő:
- A database1 adatbázisban szereplő adatok mindegyike megjelenjen, de csak azon sorokba kerüljenek a database2 adatbázisban lévő adatok, amelyeknél a helyiseg_id megegyezik.Példa a lekérdezésre eredményére
helyiseg_id helyiseg meret megjegyzes
0100 szoba1 kicsi 1 szobás
0101 szoba2 közepes 1,5 szobás
0102 szoba3 nagy 2,5 szobás
0103 szoba4
0104 szoba5 nagy 2,5 szobás
0105 szoba6
0106 szoba7 kicsi 1 szobásEzt meg lehet oldani egy SELECT utasítással?
Ha igen, akkor milyen módon?
Ha esetleg nem, akkor php-ban miként lehet megoldani?A segítséget előre is köszönöm!
radmin
-
Speeedfire
félisten
beírom ide is hátha valaki tud segíteni
-
wardriver
csendes tag
Üdv! A problémám az hogy van egy weblap,ami flash, és telefonnal is szeretném böngészni,viszont az ugye nem működik,csak pár ujj telóval. Szóval csináltam egy egyszerű html weblapot is telefonnak. Azt szeretném megoldani, hogy automatikusan felismerje a szerver h pc-vel vagy mobillal böngészek e, és akkor úgy irányít vagy a flash oldalra vagy a mobil verzióra. Nagyon megköszönnék minden segítséget!
-
Jester01
veterán
válasz
Blindness #1644 üzenetére
Hümm, nagyon vicces.
mysql> SELECT aartist FROM songs GROUP BY album, aartist HAVING GROUP_CONCAT(title) LIKE '%hammer%';
15 rows in set (0.08 sec)
mysql> SELECT aartist FROM songs GROUP BY album, aartist HAVING GROUP_CONCAT(title) LIKE '%hammer%' order by aartist;
14 rows in set (0.08 sec)Az egyik Queen nem jelenik meg. Még nem látom, miért
MOD: mégpedig a Live at Wembley '86
-
Blindness
csendes tag
Ez csak a standard SQL-re igaz, MySQL-ben elvileg legális.
"A HAVING clause can refer to any column or alias named in a select_expr in the SELECT list or in outer subqueries, and to aggregate functions. However, the SQL standard requires that HAVING must reference only columns in the GROUP BY clause or columns used in aggregate functions. To accommodate both standard SQL and the MySQL-specific behavior of being able to refer columns in the SELECT list, MySQL 5.0.2 and up allows HAVING to refer to columns in the SELECT list, columns in the GROUP BY clause, columns in outer subqueries, and to aggregate functions."
- http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/select.html
Egyébként WHERE-ben nem tudok hivatkozni "aggregate" funkcióval készült mezőre, azaz jelenesetben a titles-re.
Itt a teljes tábla, SQL: http://www.2shared.com/document/ADQyUzPB/songs.html
-
Blindness
csendes tag
Sziasztok!
Alább álljon az egymillió dolláros kérdés, hogy ilyen közhellyel éljek.
Röviden annyi a történet, hogy a saját zenéimhez írok egy felületet, ahol lehet rendezni, nézegetni, keresgetni köztük több szempont alapján, ír statisztikákat, stb. Hozzá tartozó adatbázis kényelmi okoból egyetlen tábla, ily módon megoldva: Link.
És akkor a kérdés: Hogy lehet, hogy ez:
SELECT GROUP_CONCAT(title) AS titles, GROUP_CONCAT(id SEPARATOR '_') AS ids, COUNT(track) AS songcnt, aartist, album, year, ROUND(AVG(bitrate)) AS quality, genre, SEC_TO_TIME(SUM(length)) AS playtime, ROUND(SUM(filesize)/1048576) AS size, MAX(disc) AS discs, image FROM songs GROUP BY album, aartist HAVING titles LIKE '%hammer%' ORDER by aartist ASC, album ASC LIMIT 0, 50Nem ugyanannyi eredményt ad, mint ez:
SELECT GROUP_CONCAT(title) AS titles, GROUP_CONCAT(id SEPARATOR '_') AS ids, COUNT(track) AS songcnt, aartist, album, year, ROUND(AVG(bitrate)) AS quality, genre, SEC_TO_TIME(SUM(length)) AS playtime, ROUND(SUM(filesize)/1048576) AS size, MAX(disc) AS discs, image FROM songs GROUP BY album, aartist HAVING titles LIKE '%hammer%' ORDER by album ASC LIMIT 0, 50Előbbi valamiért csak 14 sort ad vissza, míg a második 15-öt, pedig annyi a különbség, hogy a fölsőben együttes szerint is rendezem és nem csak album szerint.
ORDER by aartist ASC
Szóval nem igazán értem, hogy a rendezés miért befolyásolja az eredmények számát. Én vagyok a hülye, vagy ez MySQL limitáció/bug? Esetleg megoldás?
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Peter Kiss #1636 üzenetére
Megoldotta az, hogy a connection.php-be beírtam ezeket:
mysql_query("SET NAMES 'utf8'");
mysql_query("SET CHARACTER SET 'utf8'"); -
Peter Kiss
őstag
Sziasztok!
Ha az oldalam frontendjéről küldök be adatot az adatbázisba, akkor teljesen rendben meg is jelenik, de phpmyadmin alól nézve nem (öüóőúéáűí --> öüóőúéáűÃ)
Ha phpmyadmin alól tolok be adatot, akkor megfelelően jelenik meg ott, de a frontenden nem.
Ilyesmi a helyzet akkor, mikor fájlt töltök fel (ebből is az adatbázisba kerülnek az adatok), UTF-8-as fájlból is helytelen lesz (kalapos betűk, miegymás).Tudtommal mindenhol UTF-8 van beállítva, de ha valaki adna egy listát, ahol tételesen fel van sorolva, mit kell átállítani, mit hogyan kell használni, annak nagyon örülnék.
Köszi!
-
sonar
addikt
válasz
Sk8erPeter #1633 üzenetére
Pont, hogy kevesebb karakterből állt. Sebesség ígyis úgyis gyors mert az intraneten lévő egyik szerveren fut az adatbázis. Gigás háló, combos vas (két X szériás xeon proci - taskmanagerben 16 mag látszik)
-
sonar
addikt
válasz
Sk8erPeter #1631 üzenetére
Lehet, de én láttam egy zárójeleset csak nem figyeltem meg kellően a szintaktikát
az sokkal elegánsabbnak tűnt -
sonar
addikt
Sziasztok,
Hogyan tudok egy táblából két értéket lekérni?
Mi a pontos szintaktikája?
Szal ezt akarom egy querybe összehozni. Tudom, hogy vmit zárójelezni kell, de nem találom a doksikban
select * from table where item='akarmi1';
select * from table where item='akarmi2'; -
PazsitZ
addikt
mysql_affected_rows az érintett sorok darabszámát visszaadja.
Ha tudni akarod konkrétan max. előtte eressz rá egy ugyanolyan feltételekkel rendelkező SELECT-et. -
emre33
addikt
Sziasztok!
Szeretném az alábbi update-ba ágyazott select parancskombinációt végrehajtani.
De az alábbi hibát kapom. Két parancs külön külön lefut.
Mi lehet a hiba? Kösz
#1093 - You can't specify target table 'szall_core' for update in FROM clauseUPDATE `szall_core` SET `szall_lock` = '1' WHERE `szall_core_id` =
(
SELECT `szall_core_id` FROM `szall_core` WHERE `szall_lock` = '0' and `szall_ell` = '0' ORDER BY `szall_core_id` ASC LIMIT 1
)
LIMIT 1 ; -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
csongiclio #1620 üzenetére
Van pl. egy index.php kezdőlapod, és úgy adod meg a címet+nyelvet, hogy
http://www.ezazoldalad.hu/index.php?lang=hu
vagy csak simán
http://www.ezazoldalad.hu/?lang=huAztán attól függően include-olod a különböző nyelvű fájlokat, hogy mi van a lang mögött (pl. lang=hu, ha magyar vagy lang=en, ha angol [persze ízlésed szerint lehet akár nyelv=magyar és nyelv=angol is, ahogy érzed, de előbbi elegánsabb, többen értik
] )
Valahogy így:
<?php
$langs=array( 'hu', 'en' );
if( !emtpy($_GET['lang']) && in_array($_GET['lang'], $langs) )
{
switch($_GET['lang']){
case 'hu': include('lap_magyar.html'); break;
case 'en': include('lap_angol.html'); break;
}
}
?>VAGY még egyszerűbb, ha pl. úgy vannak elnevezve a doksijaid, hogy "lap_hu.html", "lap_en.html", stb., és akkor így is lehet:
<?php
if( !emtpy($_GET['lang']) && in_array($_GET['lang'], $langs) ){
include('lap_' .$_GET['lang']. '.html');
}
?>És akkor persze ezt még lehet tovább kombinálni, különböző menüpontokra is. Még sok megoldás is létezik, ez két lehetséges az egyszerűek közül.
-
csongiclio
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni, hogy tudok egy weboldalt ugy megoldani, hogy az többnyelvű legyen?? Pl magyar és angol és egy gombal ezeket tudjam váltogatni. Köszi a segítséget
-
egyjotakaro2
tag
Helló. Kellene nekem egy profi programozó aki hobbyból elvállalna egy mmorpg oldal programozását. Az oldalmotor meg van (php,képek,sql....) Csak ki kellene javítani a bug-kat és hozzá írni egy pár frissítést. Kiemelném, hogy csak hobbyból és szórakozásból vállalja el mert sajna fizetni nem tudok! Várom a jelentkezőket. És a többit P.Ü-ben megbeszéljük.
-
tob!as
tag
válasz
Sk8erPeter #1617 üzenetére
jogos, mert ékezetek nélkül lefut
-
tob!as
tag
válasz
KaiotEch #1611 üzenetére
SELECT level, COUNT(*) FROM legions GROUP BY level ORDER BY level ASC
Ez szerintem hatékonyabb tud lenni ha jól értelmeztem a problémát, mert alapból annyi sorral tér vissza ahány szint van, az első érték lesz a szint, a második a szintenkénti légiók mennyisége.
A kód is egyszerűbb, ráadásul a script futás is hatékonyabb (persze ha nem rontottam el semmit
.
-
tob!as
tag
Üdv!
A karakterkódolásra mindig oda kell ügyelni, nem csak akkor ha pl ékezetes jelszavakat tárolsz. Gond lehet pl abból, ha windows alatt nem ügyelsz a php fájlod karakterkódolására, ebbe számtalanszor belezavarodtam. Ha jól sejtem akkor utf-8 at használsz, a php fájl karakterkódolása is utf-8 kell legyen, illetve amikor kiküldöd a kimenetre a html kódot akkor a header információkban is utf-8-nak kell szerepelnie.
Ezt firebuggal ellenőrizni tudod.A legegyszerűbb kipróbálni azt, hogy jó-e egyáltalán a lekérdezésed. PHPMyAdmin segítségével lefuttatod manuálisan pontosan azt a kérést, ami alapesetben PHP-ból érkezne.
Ha ekkor talál mezőt, akkor valahol a kódban van a hiba, ha nem talál sort, akkor pedig az sql lekérdezés problémás.Remélem sikerült segíteni.
tob!as
-
bremen
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy valószínűleg egyszerű kérdésem van, de én nem tudok rájönni a válaszra, ha tudtok segítsetek, előre is köszönöm!
Van egy adatbázisom, ahol tárolok nevet és jelszót, egy bejelentkező űrlapról POST metódussal megkapom a beírt azonosító nevet és jelszót, majd egybevetem az adatbázissal, hogy talál-e ezzekkel az adatokkal rekordot! Eddig nincs is gond, a baj akkor van, amikor ékezetes betűket használok! Amikor ékezet nélküli karaktereket használok tökéletesen működik a script, amikor ékezeteset, nem talál egyezést, pedig kellene neki!
Az adatbázis utf8 kódolást használ, a phpmyadminon keresztül látom az adatokat! Mi lehet a bibi?
-
válasz
Sk8erPeter #1612 üzenetére
Oké. Szóval azt szeretném hogy táblázatba menjen a dolog.
Szint 1 (ha van)
Tagok száma | Klán neveSzint 2 (ha van)
Tagok száma | Klán neve -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
KaiotEch #1611 üzenetére
Az alábbi helyett:
SELECT COUNT(*) FROM legion_members
legyen így:
SELECT COUNT(*) AS legion_sum FROM legion_membersPl.:
$legion_members_sum=mysql_query("SELECT * FROM legions ORDER BY level ASC");
if( !$legions_sum ){
echo "Hiba történt az adatbázis lekérése során! <br />Hiba: ". mysql_errno() . "\n\r" .mysql_error()."<br />";
}
else{
$sum = mysql_fetch_assoc($legion_members_sum); //tagok száma
}Ezután azt, hogy hányan vannak, a $sum['legion_sum'] változó használatával tudod kiíratni.
"első <td>-be írja hogy hogy az adott légiónak hány tagja van, 2. <td>-be a nevét"
A légió adott tagjának a nevét szeretnéd kiíratni a második oszlopba? És az első oszlopba minden alkalommal kiíratnád, hány tagja van a légiónak?Kicsit egyértelműbben légyszi.
Az eddig világos, hogy van egy "level" és egy "name" nevű mező a MySQL-táblában.Ja, és használd a "Programkód" gombot. Jelöld ki a forráskódodat, és katt a Programkód gombra. Sokkal áttekinthetőbb lesz a kódod tőle.
-
Hello. Nekem olyanra problémám van, hogy egy forráskódot ki kéne egészítsem, hogy táblázatszerűen írja ki, úgy, hogy szint szerint rendezzen, első <td>-be írja hogy hogy az adott légiónak hány tagja van, 2. <td>-be a nevét. Tudna vki segíteni ebben?
<?php
$kapcsolat=mysql_connect("localhost","login","jelszó");
mysql_select_db("adatbazis",$kapcsolat);$legions_q=mysql_query("SELECT * FROM legions ORDER BY level ASC");
$lastLevel=1;
echo "1. szintűek:<br>";
while ($ls=mysql_fetch_array($legions_q)) {
if ($ls["level"]>$lastLevel)
echo $ls["level"].". szintűek:<br>";echo $ls["name"]."<br><br>";
$lastLevel=$ls["level"];
}?>
A $legions_q=mysql_query("SELECT COUNT(*) FROM legion_members");-t próbáltam hozzácsapni de nem adja magát.
Köszönöm!
-
rebugra
aktív tag
Sziasztok. A helyzet a következő. Van egy joomla oldalam, amit megszüntettem, lementettem a mysql adatbázisát (exportlással). Vettem új domaint, feltelepítettem a joomolát, ugye az létre hozott egy új adatbázist. Azt is lementettem. Szóval van egy régi, és egy új adatbázisom. Na most a kérdés: Hogy lehet összehasonlítani a kettőt hogy mi hiányzik az újból? Avagy ha össze másolom őket, és az FTP-n is megmarad a könyvtár struktúra, akkor van rá esély, hogy vissza nyerjem a régi oldalam formáját? Azaz ne kelljen begépelni újra mindent (képek, cikkek, stb...)
-
attis71
tag
Sziasztok!
Szeretnék mysql adatbázist csinálni magamnak amibe könyvek címét, szerzőnevét és elérési útvonalat akarok feltölteni.A könyv fájlok mellette lennének egy külön mappában, mert nem akarom bepréselni az adatbázisba a könyv fájlokat. Tudnátok segíteni, hogy csináljam meg PHP-vel böngészön keresztül. mivel csak a pc-men használnám feltelepítettem a easyPHP-t. Az elérési útvonal a fájl helye lenne a pc-én, amit meg akarok nyitni lekérdezésnél böngészön keresztűl. Gondolom valamilyen php scriptet kell hozzá.
Üdv attis71
-
pschio
őstag
meg akarom változtatni a default beállítását a ft_min_word_len -nek. most 4. de én kettőre akarom állítani. phpmyadminban is látom hogy 4 meg a mysql workbenchben is. megváltoztatni úgy próbáltam hogy egy option file végére (my.cnf) beírtam hogy:
[mysqld]
ft_min_word_len=2majd újraindítottam az sql szervert. de nem használt neki. hogyan tudnám könnyen és egyszerűen megváltoztatni ezt a beállítást.
ha ez megvan akkor hogyan tudom újracsinálni a FULLTEXT indexeket?
Apache/2.2.11 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.11 OpenSSL/0.9.8i mod_autoindex_color PHP/5.2.8
MySQL kliens verzió: 5.1.30
PHP-kiterjesztés: mysql
-
lakisoft
veterán
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani olyan tárhelyt amit reális áron mérnek megbízható és mysql adazbázist is adnak hozzá.
Előre is köszi.
lakisoft -
Köszi a választ!
Igazad van, ezt a .sql-es golgot nem gondoltam kellően végig.
Picit félreértettél, nem a cikkekhez tartozó képeket akarom eltárolni az adatbázisban, hanem külön galéria is lesz a cikkektől függetlenül. De ez nem is számít, a lényeget értem.Köszi a választ!
-
cucka
addikt
Egyébként a szerver ugyanabban a formában tárolja az adatokat, mint ahogy .sql-be le lehet menteni myadmin-ból?
Nem. A MySQL binárisan tárolja az adatokat, az sql-ben történő mentés pedig egy sql scriptet eredményez. Amúgy ezt hogy képzelted, hogy az adatbázis file-jában "insert into.." sorok találhatók és azokban vannak az adatok, amin dolgozik a mySQL?
A phpmyadmin-ban amúgy írja, hogy melyik tábla mennyit foglal. 50 mega nagyon sokra elég, ha mégis kifogysz a tárhelyből, akkor pedig majd szólsz a rendszergazdának, hogy többre van szükséged, szóval kár ezen pörögni.Minden cikknek, és képnek külön táblája legyen, ahol a hsz-ek vannak, a pontszámokat meg külön táblában tároljam?
Kell egy cikk tábla, benne egy id mezővel, ami azonosítja a cikket.
Kell egy képek tábla, amiben van egy cikk_id mező, ami megmondja, hogy melyik cikkhez tartozik az adott kép.
Kell egy hozzászólás tábla hasonlóan a képekhez.A pontszámokat tárolhatod egy külön táblában (ilyenkor eltárolod az összes szavazás értékét). A másik megoldás, hogy a cikk táblába lerakod az átlagot és a szavazatok számát, új szavazatnál ezt frissíted.
Kb. ennyi. Így minden cikkhez tetszőleges számú képet és hozzászólást tudsz eltárolni.
-
válasz
Louloudaki #1600 üzenetére
Köszi szépen!
Egyébként a szerver ugyanabban a formában tárolja az adatokat, mint ahogy .sql-be le lehet menteni myadmin-ból?
Tehát, ha az a file X mega, akkor a szerveren is annyit foglal?
Mert akkor azt tudnám tanulmányozni méret szempontjából.Arra van jó ötleted, hogy hogy érdemes szervezni az egészet, hogy a lehető legtovább elég legyen?
Amit tárolni kell:
Az adott tartalom (kép/cikk/video/egyéb) neve vagy sorszáma, hozzá tartozó pontszám (itt elég az átlagot tárolni és hogy hányan pontoztak, a rész pontszámok nem érdekelnek), és a hozzászólások listája: név, dátum, email, msn, hsz.Minden cikknek, és képnek külön táblája legyen, ahol a hsz-ek vannak, a pontszámokat meg külön táblában tároljam?
Köszi!
Aktív témák
Hirdetés
- Ford topik
- Háztartási gépek
- Autós topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hardcore café
- Formula-1
- További aktív témák...
- Lenovo LOQ 15IRX9 - i5 13450HX, 16GB, RTX 4060 8G, 1TB M.2 (Gari: 2027.03.11.)
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- ELADÓ Fanatec Club Sport Pedal V2
- Lenovo ThinkCentre M73 4-magos Core i5 asztali PC 16Gb Ram
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest