Aktív témák
-
DeltaPower
addikt
válasz
Louloudaki #2049 üzenetére
Lehet, hogy nem tizedesvesszővel, hanem tizedesponttal várja a számot, tehát 0,12 helyett 0.12 kell. A float és a double elméletileg jó törthöz, esetleg próbáld meg double (10,2) formátummal létrehozni a mezőt (10 jegy, ebből 2 tizedes, persze igény szerint).
-
PazsitZ
addikt
válasz
Louloudaki #1958 üzenetére
Akárhány tábla lehet, attól függ mik az igényeid.
De nem egyszerűbb mondjuk belőni egy mantis-t? -
válasz
Louloudaki #1600 üzenetére
Köszi szépen!
Egyébként a szerver ugyanabban a formában tárolja az adatokat, mint ahogy .sql-be le lehet menteni myadmin-ból?
Tehát, ha az a file X mega, akkor a szerveren is annyit foglal?
Mert akkor azt tudnám tanulmányozni méret szempontjából.Arra van jó ötleted, hogy hogy érdemes szervezni az egészet, hogy a lehető legtovább elég legyen?
Amit tárolni kell:
Az adott tartalom (kép/cikk/video/egyéb) neve vagy sorszáma, hozzá tartozó pontszám (itt elég az átlagot tárolni és hogy hányan pontoztak, a rész pontszámok nem érdekelnek), és a hozzászólások listája: név, dátum, email, msn, hsz.Minden cikknek, és képnek külön táblája legyen, ahol a hsz-ek vannak, a pontszámokat meg külön táblában tároljam?
Köszi!
-
cucka
addikt
válasz
Louloudaki #1587 üzenetére
Nem lesz gyorsabb.
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
Louloudaki #1587 üzenetére
up, ez még aktuális kérdés...
-
vincent001
csendes tag
válasz
Louloudaki #1563 üzenetére
Az VARCHAR(30)
Az összes mező VARCHAR kivéve a id mert az INT(11) -
cucka
addikt
válasz
Louloudaki #1552 üzenetére
Nem.
Bejelentkezésnél bizonyos verziókban be lehet állítani a karakterkódolást és a nyelvet egy legördülő listából. Ugyanakkor valószínűsítem, hogy az általad írt beállítások is ugyanezt szolgálják.Esetleg nézd meg a böngésződben, hogy milyen karakterkódolással jeleníti meg az oldalt, lehet, hogy ott lesz a probléma. Ha az is stimmel, akkor valószínűleg tényleg az adatok rosszak a tábláidban.
-
cucka
addikt
válasz
Louloudaki #1549 üzenetére
Phpmyadmin-ba való bejelentkezésnél általában meg lehet adni a nyelvet és karakterkódolást. Nyilván, ha iso-8859-x van beállítva, akkor az utf8-as 2 byte-os karakterek szarul fognak megjelenni.
-
ttower
aktív tag
válasz
Louloudaki #1549 üzenetére
ha nincs a phpban kapcsolódás után utf8-ra állítva a kapcsolat, akkor tapasztalatok alapján csak latin-1el kommunikál.
ezeket szúrd be rögtön a kapcsolódás után, és nézd meg úgy.mysql_query("set names 'utf8'") or die(mysql_error());
mysql_query("set character set 'utf8'") or die(mysql_error());
mysql_query("set collation_connection='utf8_general_ci'") or die(mysql_error()); -
válasz
Louloudaki #1535 üzenetére
Oks, köszi!
Más (mindenkinek):
Azzal szívok Operánál, hogy a form submit után elrakja a júzert egy másik oldalra, de ha a böngésző vissza gombjával visszamegyek az űrlaphoz, akkor hiába üresedik meg a jelszó mező, újbóli submit-ra mintha nem POST-olna újra, hanem a régi POST adataival dolgozna tovább.
Ez azt eredményezi, hogy a jelszó újbóli beírása nélkül is lefut a query...
Ezt a problémát megoldja egy oldalfrissítés, de azért durva, hogy ezt nem csinálj ameg automatikusan. Így simán bele tudok túrni más adataiba (ha elötte nem csukta be a böngészőt - asszem)
(IE8, FF3 esetén jó, vagyis ezek frissítenek automatikusan - úgy tűnik)Ez ellen mit szokás tenni?
-
válasz
Louloudaki #1419 üzenetére
Köszi!
-
Korcsii
őstag
válasz
Louloudaki #1372 üzenetére
sorszámra gondoltam, nem id-re... az pedig régebbi ph! motorral is sikerült néha..
-
Korcsii
őstag
válasz
Louloudaki #1370 üzenetére
ok, lassulással nincs baj, max dupla id-vel (ahogy az itt is volt rios 3/4-ben), de szerintem nem lesz akkora forgalom, hogy mindenki egyszerre támadja meg a fórumot
-
Korcsii
őstag
válasz
Louloudaki #1368 üzenetére
ok, azthiszem így lesz...
végülis nem egy nagy forgalmú fórum lesz (legalábbis elődje nem volt az)... -
meone
tag
válasz
Louloudaki #1325 üzenetére
Köszi szépen kivetem a vesszőt és be tettem helyére az AND-et, és szét szedtem külön mysql_query() be tettem és úgy szépen lefutott mind.
Azt hittem lehet tömbként kezelni és egyszerre több parancsot is egy queryben lefuttatni de tévedtem.
Köszönöm szépen a segítséget. -
cucka
addikt
válasz
Louloudaki #1203 üzenetére
ez azért nem jó így, mert eltérő termékcsoportoknak eltérő tulajdonságai vannak, pl. processzornak frekvenciája, monitornak meg felbontása. szerintem valami hasonló kéne legyen:
vannak tulajdonságok és vannak termékek. a tulajdonságok lehetnek közösek (minden termékcsoportra jellemző, például hogy hány év garancia van rá) illetve egyediek (lásd a fenti példát). egy ilyen tábla így néz ki:
felbontas
id: int (primary key, autoinc)
nev: varchar
minden termékcsoportnak van egy táblája, ami valami hasonló (persze több adattal, ez itt csak egy rövid példa):
monitor
id: int (primary key, autoinc)
gyarto_id: int (fk)
tipus: varchar
monitor_meret_id: int (fk)
felbontas_id: int (fk)
ar: int (not null)
értelemszerűen minden külső kulcs (fk) az adott tulajdonság táblára mutat. így rengeteg tábla lesz, viszont előnyös oldalai is vannak a dolognak. tegyük fel, hogy az oldaladon van egy kereső, amelyikben egy legördülő menüből kiválaszthatod, hogy mekkora monitort keresel és ezt a legördülőt a rendszer a monitor_meret táblából tölti fel. namost ha a boltba érkezik egy új méretkategóriájú monitor, akkor elég lesz felvinni a monitor_meret táblába az új méretkategóriát és onnantól az egész rendszeredben használható lesz. a legjobb ebben, hogy akár a titkárnő is fel tudja vinni ezt, ha adsz neki valamilyen eszközt erre (adminisztrációs felület). -
Forest_roby
őstag
válasz
Louloudaki #1121 üzenetére
Sztem a 2. is működne, csak nem tudom mik kellenek a ? -ek helyére. Az legalább még 10 karakter minusz! -
Forest_roby
őstag
válasz
Louloudaki #1117 üzenetére
hát elég fáradt vagyok, nem esküdnék meg rá hogy jó,de legyen:
$sql=''select
kategoria.kep_eleres katkep, termek.termek_id termek_id, pdf_id, pdf_eleres, kep_id, termek_kepek.kep_eleres kep
from
kategoria, termek, pdfek, termek_kepek
where kategoria.kat_id=''' . $del . '''
and kategoria.kat_id=termek.kat_id
and termek.termek_id=pdfek.termek_id
and termek.termek_id=termek_kepek.termek_id'';
remélem rövidebb! -
Forest_roby
őstag
válasz
Louloudaki #1115 üzenetére
no offens, de szerintem meg pont a from -os a rövidebb.
left join helyett csak egy vesszőt teszel ki...
a szelektálás ( where rész ) meg sztem mindkét esetbe ugyan olyan hosszú, max egy and -del hosszabb a from-os.
De ezen nem fogunk össze veszni!
mod: igazából nem is értem, hogy mi haszna van a left ill right join -nak, számomra nem mutat semmi újat, de én még amatőr vagyok, biztos csak nem ismerem eléggé a mysql-t.
[Szerkesztve] -
Forest_roby
őstag
válasz
Louloudaki #1113 üzenetére
nekem a left join -ra volt hogy hibát dobott a mysql server *, de ha a from -ba több táblát tettem be azt mindig elfogadta. Melyik a jobb? /modjuk, hogy a select mindegyikre ugyanazt a végeredményt adja!/
*az otthoni gépemen lévő server, nem tudtam kideríteni az okát..., pedig szintaktikailag jó volt. -
szicsu
őstag
válasz
Louloudaki #1111 üzenetére
a mostani parancs, ami összeállt:
SELECT termek.id_tipus, tipus FROM termek, tipus WHERE id_gyarto =14 AND termek.id_tipus = tipus.id_tipus group by termek.id_tipus,tipus order by tipus
da amiket te javasoltál, nem igazán működnek, mert több eredményt adnak vissza. Nem egyesítik a tipus eredményeket -
Briganti
tag
válasz
Louloudaki #1106 üzenetére
koszontem szepen!
-
Briganti
tag
válasz
Louloudaki #1095 üzenetére
koszontem szepen!
-
paramparya
őstag
válasz
Louloudaki #992 üzenetére
Úgy a leggyorsabb, ha először beleírod az adatot, vagy akár több adatot, ha egyszerre több megy, és utána törtöd egy lendülettel a 100-on felülieket, ha vannak...
Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest