Aktív témák
-
meone
tag
Sziasztok megint jövök értetlenkedni.
Helyzet a következő egy egyszerű időpontot akarnék mindig frissíteni UPDATE -el de a táblába nem az adott időpontot viszibe hanem csak egy egyes számot és nem tudom mi a hiba.$ido = print (Date("Y F d"));
$sql = "UPDATE `datum` SET motor = '$ido' ";Előre is köszi a segítséget.
-
meone
tag
válasz
Louloudaki #1325 üzenetére
Köszi szépen kivetem a vesszőt és be tettem helyére az AND-et, és szét szedtem külön mysql_query() be tettem és úgy szépen lefutott mind.
Azt hittem lehet tömbként kezelni és egyszerre több parancsot is egy queryben lefuttatni de tévedtem.
Köszönöm szépen a segítséget. -
meone
tag
Sziasztok
Az a helyzet hogy csinálok egy scpitet a kapcsolódás rendesen megvan az adatbátishoz a táblát is kitudom választani csak a változtatást nem tudom végbe vinni rajta.
Nem tudom hogy hol rontom el a paraméterek átadását.//SQL kérés végrehajtása
$sql["el"] = "UPDATE `nevelde` SET eletnap = eletnap +10 WHERE pihen=0, dog=0";
$sql["ka"] = "UPDATE `nevelde` SET kaja = kaja +10, tisztasag = tisztasag +10 WHERE pihen=0, dog=0";
$sql["ke"] = "UPDATE `nevelde` SET kredit = kredit +10 WHERE pihen=0, dog=0";
$eredmeny = mysql_query($sql["el"], $sql["ka"], $sql["ke"]);
if ($eredmeny) echo 'A kérés sikeresen lefutott'.'<br>';
else echo 'Hiba a kérésben: ' . mysql_error().'<br>';Warning: Wrong parameter count for mysql_query() in W:\www\motor.php on line 27
Mind a két feltételnek teljesülni e kell ahhoz hogy végrehajtódjon a változás.
A segítséget előre is köszönöm. -
meone
tag
Sziasztok
Megint jövök értetlenkedni.
A helyzet a következő van 2 táblám és azt szeretném egy selectben lefuttatni úgy hogy egybe van az egész, van kulcs mező amivel össze tudom kapcsolni őket. Csak már elfelejtettem a szintaktikáját hogy hogy kell pontosan. Ha jól emlékszem valahogy így van pl.:
SELECT * FROM 'tábla1' , 'tábla2' WHERE 'feltétel' JOIN 'tabla1.kulcs1'= 'tabla2.kulcs2' ; Bocsi ha tévednék.
Előre is köszi.
[Szerkesztve] -
meone
tag
válasz
Mr-Pamacs #1294 üzenetére
Sziasztok teszteltem mind a két féle SQL-es paracsot és mind a 2-re hibát dobott ki.
Az elsőnél a hiba a következő:
UPDATE `nevelde` SET 'kaja' = 'kaja' +10;
Az SQL ben a következő hiba üzenetet kapom: #1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ''kaja'='kaja'+10' at line 1
A 2.-at is kipróbáltam hátha azzal sikerülni fog de azzal se ment.
2. :UPDATE `nevelde` SET( 'kaja' ) VALUES ('kaja' = 'kaja' +10) ;
Hiba üzenet a következő:#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '('kaja') VALUES ('kaja'='kaja'+10)' at line 1
Amúgy azért nincsen bennük WHERE feltétel mert minden egyes rekordra teljesülnie kell a parancsnak kivétel nélkül.
Bocsi hogy enyit értetlenkedek -
meone
tag
Sziasztok a barátaim meg kértek hogy csináljak egy neveldét.
Már valamennyire meg alkottam rá a profil tábláját ahol az adott lény lesz vagy is az adatai pl.: kaja, kedv, tisztaság... stb .
Ezeket az értékeket szeretném csökkenteni egy bizonyos ponttal pl.: 10egység minden egyes rekordon nem csak egyet. Ebhez nincsen semmi ötletem hogy még is milyen update-ot kéne lefuttatnom.
A másik amihez legalább van valami kis ötletem hogy az adott user látja hogy a lényének csökkentek az értéke is és ezt vissza akarja tölteni itt egy példa.: $noveles = ''UPDATE adat SET smiley = ''' . $result[0] + 1 . ''' WHERE user = '$nev'
Csak ebben meg azt nem tudom hogy hogy lehet azt meg csinálni hogy csak egy bizonyos pontig lehessen fel tölteni. Értem ez alatt azt hogy pl max 10 egység lehet valami és a feltöltéssel 11 lenne az érték, és ne lehessen az adott pontot túl tölteni csak a max értékig.
Meg próbálta valamennyire értelmesen össze foglalni a problémáimat és le írni remélem sikerül, ha még sem szóljatok és meg próbálom elmagyarázni részletesebben.
Köszi előre is. -
meone
tag
ezt írja ki:
#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '(select count(id) from table)-10' at line 1
Azért kéne amúgy hogy csinálnék egy üzifalat és mindig csak az utolsó 10 üzenet jelenjen meg.
Csak gondoltam tesztelem először adminba az sql-es kódokat és utánna rakom be php-be. -
meone
tag
Sziasztok bocsi hogy egy ijen alap kérdéssel fordulok hozzátok de akármit csinálok mindig hibát kapok mikor az adminba futatom a paracsot.
A paracs a következö:
Delete * FROM `uzzi` order by id desc limit (select count(id) from table)-10;
Az üzzi táblában mindig csak az utolsó 10 üzinek kell lennni e.
Nem tudom hogy mi a hiba.
Lehet hogy valami alap csak nem tudok rájönni hogy mi az bocs.
Köszi a segítséget előre is.
Aktív témák
Hirdetés
- Béta iOS-t használók topikja
- Magyar az űrben
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Elektromos autók - motorok
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Projektor topic
- Gaming notebook topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- IPhone 16 Plus 128GB One függő 2025.12.17. Apple jótállás
- IPhone 12 64GB gyári független szép új akku!!
- IPhone 12 128GB gyári független gyári 99%-os akku
- Asus A15 FA506IU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660Ti 16GB 512GB magyar vbill gar
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged