Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Védelmébe vette az Intel volt vezére az Intel 18A node-ot
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Amazon Fire TV stick/box
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
T J
tag
válasz Pakmara #55761 üzenetére
Hibás koncepció.
A kazánnak (ami jelen esetben a PC ) kell a legalacsonyabban lennie, akkor a keringés megindul gravitációsan = passzív vízhűtés.
Pl nálam már a 1,5"-os vascsövön magától kering a kazán és a puffer között .
Igaz, ide vékonyabb cső is elég, ha nem bányagépről van szó.
Úgyhogy a kuckóját kellett volna a pincébe költöztetnie, és fent meg bekötni egy fali radiátorba. Az úgy elkeringene passzívan, és pc mellé amúgy se kell ablak, mert a napfény csak zavar, a fenti szobát meg meghagyni olyannak, aki a valóságban él. -
-
Pakmara
őstag
válasz Pakmara #55089 üzenetére
Helyzetjelentés:[kép]
Vannak hibai, de tekintettel arra, hogy első házam elnézem magamnak A hatulját menet közben átterveztem, uh még nincs kész. Kell hozzá néhány nyontatott elem. Ha kész majd onnan is teszek fel képet. Jóval nagyobb lett mint elsőre akartam, uh a következő tuti valami pico psu projekt lesz
-
sasNAXO
aktív tag
válasz Pakmara #55102 üzenetére
Ezzel óvatosan, első ITX gépet én is szülőknek raktam össze, azóta van kettő másik magamnak itthon.
Köszönöm, de így, hogy látom már mennyi fém van benne, nem élek vele, fém dolgokkal nem tudok/merek (még?) dolgozni.
A táp amit kérdezel: SilverStone SST-FX350-G, eredeti ventivel elég hangos tud lenni, Noctuával jobb, de nekem azzal se tetszett. Mondjuk nekem erre harap a fülem eléggé.
Végén még a második képen látható rácsot is kivágtam a táp végéből, mert a venti ahogy fújta rá a levegőt még azzal is hangot gerjesztett.
A jelenlegi megoldás egyébként ez, itt egy moddolt pico psu van (15AWG vastag kábelekkel), amit egy MEAN WELL RPS-200-12-C (ennek is hogy felment az ára ) lát el 12V-tal. Ehhez viszont így nincs se 2.5"-es drive, se GPU.#55103 hszilard666:
Talán az a táp is megoldható lenne.Más, lehet picit közérdekű, nem tudom ki használ(t) itt VLP ramot, lett egy pár ilyenem: KVR26N19S8L/8
LassanMár több, mint 3/4 órája megy egyszerre a y-cruncher (1-6-0) és a Unigine Heaven tesztelésképpen, Ryzen 3400G, Asrock B450 itx és a ram pedig jelenleg:
3333MHz, cl 15-19-19-19-36, minden más auto időzítésekkel, 1.35V, eddig stabil.
Nyilván nem egy Trident Z Neo, de valamit valamiért.[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: Bq! Pure Rock LP, Sangoma A108E
-
Muton
addikt
válasz Pakmara #55024 üzenetére
köszi! akkor kb jó lesz. nem akarok nagy giccsparádét, de ha már tudja, akkor funkcionáltatna hangulatvilágításként.
a ház ilyen [link] , a tején van egy venti, ami kifelé tudja húzni a levegőt, a ház oldalán az üvegen kívül mindenhol rács van, ott tud bejönni a hideg. ez a venti jelenleg ki van kapcsolva.
a proci egy ryzen 6600g, jelenleg gyári hűtővel, ezt akarom lecserélni, a lap meg egy asus strix 550-i, amin van is pörgettyű, ami bár feltűnően halk, de jó lenne kiváltani. jelenleg nincs húzva semmi, gyári értékeken megy minden. proci hűtőnek meg olyan max 25 a keret, és hogy legyen fekete, ha már minden az, arra nem kell világítás. szóval arra gondoltam, hogy ha a proci hűtő ilyen lapra fújó verzió, akkor menne a vrm bordára is, és akkor a kis pörgettyű kikapcsolható lenne (:mod: első körben erre gondoltam: [link]
[ Szerkesztve ]
Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
Rick4
félisten
válasz Pakmara #52525 üzenetére
Ha a procit 100%-ra terheled, akkor megy fel eddig egy rosszul szellőző házban, a hőtermeléssel van baj inkább, visszahűteni mindent vissza lehet. Szerintem egy sima ráfújó venti megoldja minden problémádat, abból meg kár lenne továbbgondolni rögtön a hűtőborda cserét, házfüggő, hogy hogy adja ki egy kereszthuzatos megoldás.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
törölt tag
válasz Pakmara #46292 üzenetére
Szia!
Ahogy látom elég magas a fiók, állítva/fekve is elférhet az alaplap a fiók hátlapján. A szellőztető ventilátort tehetnéd a fiók fenekére, középvonalába, feltéve hogy a fiók feneke és a szekrény alsó lapja között van pár centi hely a levegőnek áramlani. A szekrény hátsó középső furnért le kell csúsztatni félútig, és a fiók háta és a furnér lemezek közé egy szivacs csíkot tenni, ettől határozottabban fog alul be, felül ki áramlani a levegő.
Fontos, hogy olyan venti kell, ami bírja a rotorral lefelé üzemet.Annyi veszélye van, hogy idővel telehordja porral a szekrény és a fiók alját, nem érdemes a fenéklemezre közvetlen alkatrészt szerelni.
[ Szerkesztve ]
-
Janby
tag
válasz Pakmara #46292 üzenetére
Nincs mit, bár azt hozzá kell tenni, hogy nagyrészt a többiek ötleteiből merítettem Egyébként, ha a fiók alja, és a szekrény között van némi hely, akkor a szekrényt nem kell bántani, és mégiscsak több levegő jut be a fiókba.
Plusz próbáld meg úgy beépíteni a ventiket, hogy lehetőleg minél közelebb legyenek a fiók aljához, mert szerintem(!) akkor érheted el a legjobb hatásfokot.[ Szerkesztve ]
I AM:D
-
Janby
tag
válasz Pakmara #46289 üzenetére
Szia.
Én valami ilyesmit képzeltem el
Arctic ventiből van olyan verzió, amiből többet is össze tudsz kötni, és egy aljzatról meghajtani.
A több beáramló levegő biztosítására a fiók aljának az elején is vághatsz nyílást, és tehetsz rá ebből a hangszóróselyemből, plusz- ahogy írták is- az egész tetejét is lefedheted.Jani
I AM:D
-
Pista0001
addikt
válasz Pakmara #46277 üzenetére
Tt ventit nem javaslok, nem valami csendesek. Olcsó de csendes modelljei az Arcticnak vannak pl, több kisebbel jobban járnál szerintem. Annó i5-760+5770 párost szellőztettem 2 db 8 centissel, a procin mini Ninja volt passzívan, a ventiket az alaplap szabályozta procihőmérséklet alapján, mindkettő a házból szívott kifelé, tehát alacsony nyomású összeállítás volt. A procihűtő mögé, az i/o shield fölé tenném a ventiket, a fiók alján alakítanék ki nyílásokat a friss levegőnek, lehetőleg a venti(k)től legtávolabbi részen.
-
cinemazealot
addikt
Én a fiók hátlapján alakítanék ki egy lég be- és kiömlő nyílást legalább egy relatíve lassan forgó 20 cm-es ventivel (ha egy, akkor a beömlő nyílásra, ha kettő, akkor a be- és kiömlő nyílásra is). Belül a fiók előlappal érintkező két sarkába egy-egy aerodinamikai "kanyart" (sarok letörés?) alakítanék ki, hogy a légáram könnyebben tudjon a sarkokban elkanyarodni turbulens áramlások nélkül, az alaplapot pedig úgy helyezném el, hogy, mind a VGA, mind a proci borda a légáramba kerüljön. Igény szerint a fiók hátlapja közepétől (a hátlapra merőleges irányban) az alaplap vonaláig betennék még egy deszkát, hogy a hátulról beáramló levegő garantáltan átmenjen az alaplapi alkatrészeken és ne tudjon kimenni rögtön a hátlapi kiömlőn.
Valahogy így:
[ Szerkesztve ]
-
hegegabi80
addikt
Én is inkább 2db 140-est tennék hátra. Kár hogy csak 3 pinest tudsz vezérelni, mert pl Termalright TY 147A vagy ennek a másik típusa mehetett volna, eszméletlen jó venti.
Esetleg annyit meg lehetne tenni, hogy pl. a fiók előlapját békén hagyni, de mondjuk a két oldalára az előlaphoz közel beleereszteni pár lyukat. Így ezen tudna bemenni egy kis levegő, hátul pedig ki.
Vagy még azt is meglehetne tenni, hogy ide a rés mellé az előlappal párhuzamosan betenni még ventit, és az tudna beszívni egy kicsit.
De lehet még venti se nagyon kell, nem egy nagy kazán az egész konfig. Vagy még úgy is lehet, hogy az egyik venti befúj, az ahol majd a cpu borda lesz, ezt úgy beállítani, hogy előlap felé nézzen, a másik venti meg szívóra. Így talán lehet egy kis légáramlatot csinálni a hátsó venti és a cpu borda segítségével.
Vagy a bordán venti kifelé fúj hátra felé, és e mögötti venti is kifelé, a másik meg befelé szabadon. -
creation
senior tag
Fél válasz a kérdésedre:
G5400(54W), Thermalright Macho 120, RX570 van a Zalman M1 házamban. A macho-n nincs ventilátor, mert nem kell. Fent 2*14cm, előlapon 1*14cm. Egyik sem megy maxon. Az előlapi be sem kapcsol. Hőgazdálkodás szempontjából a két fenti a lényeges nálam, szívón vannak.
Így a géped tükrében én nem aggódnám túl a dolgot, az alaplapot keresztben tenném a fiókba, 2*14cm ventivel operálnék, 1 fújó 1 szívó vagy két szívó üzemben. Megfelelő méretű procira rakott borda esetén passzívan tartható a 1030 meg nem egy kazán.
"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- PlayStation 5
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- EAFC 25
- Apple TV+
- World of Tanks - MMO
- Jövedelem
- További aktív témák...
- Beszámítás! MSI Z370 GAMING M5 Z370 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte 4.gen i7-es félkonfig! fejlesztés miatt, eladó! FoxPost ON!
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS MAXIMUS VIII GENE Z170 Alaplap!
- Asrock B450M Pro4-F alaplap, használt
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest