- 200 milliárd dollárt önt a memóriagyártásba a Micron
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Fujifilm X
- Milyen széket vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Raspberry Pi
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
válasz
inf3rno #52370 üzenetére
Rendben, ez esetben szeretnék felajánlani egy új szolgáltatást:
Megveszem bármilyen termékedet 1 napra 5 forintért, aztán a piaci érték 10%-ával növelt összegért kötelezően visszavásárolod amikor másnap rájössz hogy azonnal kell.
Eredmény: röpke 10%-ért rájössz hogy mit tudsz vele kezdeni és nem porosodik.
Bevezető akcióban 1-et veszek 2-ért! -
Shin Chen
tag
válasz
inf3rno #51859 üzenetére
Hol hallottad?
Mintha egyszer én is láttam volna valami összehasonlítást
(1-2W különbség tűréshatáron belül)
Szerintem egy prohardveres cikk hiánypótló lenne a témában.
"Az összes gyártó ITX és ATX lapjai az utolsó generációs intel és AMD lapok közül! Melyik fogyaszt a legkevesebbet?" -
törölt tag
válasz
inf3rno #50069 üzenetére
az altalad linkeltre hivatkoztam ugy, mint 'sokportos egybegep'. igen, az alaplap ilyen. 4-5 db gigabites porttal, ketmagos celeronnal pl egesz olcson lehet ilyet rendelni kinabol. viszont nem bovitheto tovabbi portokkal.
amit te szeretnel, legkonnyebben micro ATX meretben lehet megcsinalni, de az messze nem lesz apro.
ha ragaszkodsz az itx-hez es tutira kell mindket pcie kartya, akkor vagy az egyetlen pcie slot-ba teszel elosztot ha tamogatja a bios (bifurkacio) vagy m.2-pcie atalakitoval rakod be a masodik kartyat, de helyet is neked kell csinalnid a hazon.
vagy leteznek hatportos halokartyak, de nagy mazlival lehet csak emberi aron hozzajutni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG GL552VW - 15.6"FHD IPS - i7 i7-6700HQ - 8GB - 128GB SSD + 1TB HDD - GTX 960 4GB -
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged