- Milyen egeret válasszak?
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vastalics
csendes tag
válasz
nagyarpad #56211 üzenetére
Lehet, hogy jó hozzá az IS-40X V2, a felfogatólemez az alaplapnál gömbölyített kialakításúak, az én Shuriken-emnek (nem Big Shuriken) pedig a sarkokban 45 fokot zár a szögletes lemez, 1-2 mm hiányzott, csak hogy beférjen, ha erőltetem karistolta volna a hűtőbordák oldalát, köszörülni pedig nem akartam!
-
vastalics
csendes tag
válasz
nagyarpad #56207 üzenetére
Szia!
Reddit fórumon a Scythe Big Shuriken 3-ra találtam infót, hogy rá lehet rakni és a Noctua NH-L12S-t írják még de csak felső venti elrendezéssel, nekem a magasság nem volt korlátozó tényező, Thermalright Macho toronyhűtővel használom!
A Noctua NH-L9a , NH-L9i chromax, CRYORIG C7 jött még velem szemben a neten, esetleg AIO?
Az SSD hűtő része kicsit fura, a felső feliratozott fedél alatt 2-3 mm-re van az SSD hűtőbordája, légrés van a kettő között, nekem eddig nem okozott problémát, a 140-es CPU hűtőről oda is megy valamennyi légáramlat! -
vastalics
csendes tag
válasz
nagyarpad #56157 üzenetére
Szia!
A Z590I Vision D nagyon jó alaplap, csak figyelj nagyon a hűtők méretezésére!
A hátsó VRM hűtő kb. 38 mm magas, az SSD/Chipset-középső és oldalsó VRM hűtés U-alakot zár be, a CPU felfogatási pontok nagyon kevés helyet biztosítanak a befoglalt területen!
Nekem magas toronyhűtők (Thermalrigt Macho, FSP Windale 4) felfogatása még elfért, a gyári hűtő műanyagon található kábelvezetősínje az SSD hűtőn már feltámaszkodott, de berögzült, a Sychte Shuriken rev.B felfogatása viszont már nem fért be erre a területre! -
vastalics
csendes tag
válasz
Nirvanus #56031 üzenetére
Szia!
pl. 8-9 gen-ben az alábbiak lehetnének jók neked 6 sata porttal
ASRock Z370M-ITX/ac
ASRock Z390M-ITX/ac
10. gen :
ASRock H470M-ITX/ac, H570M-ITX/ac, Z590M-ITX/ac 4 sata port, 2 db M.2 az csati, M.2-Sata adapter és esetleg a x16 PCIE-M.2 adapter használatával akár plusz Sata csatlakozást is ki tudnál hozni belőlük!
Esetleg ha elég az alaplapi vga PCIe-SATA3 adapter az X16-os portba [link]
Eladót, hirtelen nem látok fent, de lehet, hogy valakinek lesz eladó előbb utóbb!
Remélem valamit segítettem! -
vastalics
csendes tag
válasz
T0mBd1gg3R #55954 üzenetére
Szia!
Az egyik gépemben i7-11700-as proci van nem K-s, a másikban i3-10105T, egyik sem húzható, így egyenlőre az OC-val nem is foglalkoztam, a 11700 alól az Asrock B560 itx alatt elfogyott a szufla ezért választottam a Z590i Vision D-t, a másikat pedig a szerverembe szántam, oda egy kicsit kifinomult, de az első vásárlásánál megtetszett a minősége, ha később megválnék tőle játszós gépet lehet belőle építeni! -
vastalics
csendes tag
válasz
T0mBd1gg3R #55825 üzenetére
Az Z590I Aorus Ultra-t csak azért linkeltem, ha valakinek van kapcsolata akkor nagyon megéri, ők nem szállítanak hozzánk!
Gondolkoztam itthon újban is, de amikor megláttam az árakat [link], leesett az állam és megvettem a Vision D-t -
vastalics
csendes tag
-Integrated Graphics Processor+Intel® Thunderbolt™ 4 Controller: 2 x Intel® Thunderbolt™ 4 connectors (USB Type-C® ports), supporting DisplayPort and Thunderbolt™ video outputs and a maximum resolution of 5120x2880@60 Hz with 24 bpp (via single display output)
* Because of the limited I/O resources of the PC architecture, the number of Thunderbolt™ devices that can be used is dependent on the number of the PCI Express devices being installed. (Refer to Chapter 1-7, "Back Panel Connectors," for more information.)
* Support for DisplayPort 1.4 version and HDCP 2.3.
(Graphics specifications may vary depending on CPU support.)-Chipset+Intel® Thunderbolt™ 4 Controller: 2 x USB Type-C® ports on the back panel, with USB 3.2 Gen 2 support
Ezek szerint igen!
-
vastalics
csendes tag
válasz
T0mBd1gg3R #55824 üzenetére
Én 4 elektrocsövesre szavaznék vízpermet hűtéssel!
-
vastalics
csendes tag
Ha valakinek esetleg van német kapcsolata akkor ez viszont szerintem Bestbuy!
[link] -
vastalics
csendes tag
Szia!
Bestbyte-tól rendeltem már 2 db-ot is, tökéletesen működnek, bár rasotamas kollégának sajnos egy befejezetlen VRM hűtésű darabba sikerült belefutnia pár napja!
Nekem tökéletesen megfeleltek, jól felszerelt lapok, valódi 8x90A-es VRM-el van szerelve 8+1+3 fázisú kiépítésben, alaplapi videokimenet viszont csak Thunderbolt 4 formájában van rajta és a hangkártyája csak 2 jack-es előlapi kimenet nélkül!
[link]
Videokártyával és HDMI hangkimenet használatával egyik hiánya sem okozott semmilyen hátrányt! -
vastalics
csendes tag
válasz
T0mBd1gg3R #55806 üzenetére
Az üzletbe nem tudsz átkéretni a központi raktárból és ott az átvenni az orruk előtt kibontva? Vagy rendelésnél a személyes átvételt kiválasztani?
-
vastalics
csendes tag
válasz
T0mBd1gg3R #55803 üzenetére
Én a helyedben , ha lehet kicseréltettem volna velük egy másikra ott a szemük láttára kibontva a csomagolást, hogy lássák, hogy miről van szó!
Amiket kaptam azoknál én bontottam fel az alaplapi fóliazacskójának ragasztását, sajnos a tiédnél a túl fizetett gyári összeszerelő munkásnak nem tűnt fel, a borda nem teljes kidolgozása, csak felcsavarozta amelyik éppen a kezébe esett! -
vastalics
csendes tag
válasz
cinemazealot #55798 üzenetére
-
vastalics
csendes tag
válasz
cinemazealot #55798 üzenetére
Teljesen igazad van, tudom, hogy fogyasztóvédelmi probléma, én mivel semmilyen e-mail-t nem kaptam első alkalommal tőlük levelezési problémának tudtam be, a számlát jelzésemre gyorsan megküldték!
Viszont a felhasználói profilban, hogy nem lehet visszakeresni az élő és az előző rendeléseket, csak a rendelt tételt mutatja az elég érdekes ( pl. Ipon-on több évre visszamenőlegesen is látom a rendeléseimet)! -
vastalics
csendes tag
válasz
T0mBd1gg3R #55796 üzenetére
Szerintem reklamáld meg e-mail-ben, hogy digitálisan küldjék meg a számlát részedre, egyidejűleg rákérdeznék a gyártási hibás lapra is, hogy személyesen vissza tudod-e vinni!
-
vastalics
csendes tag
válasz
T0mBd1gg3R #55794 üzenetére
Szerintem igen, sajnos én Szegediként csak postázás útján tudtam megvásárolni, csak ezért a lapért regisztráltam én is be hozzájuk!
A garancia lapon található hivatkozási számmal kerestem meg én is őket, sajnos számlát csak utólagosan kaptam, a rendeléseimnél én is csak a termékre utaló link-et látom, semmi nyoma a rendelési tételeimnek! -
vastalics
csendes tag
válasz
T0mBd1gg3R #55792 üzenetére
Szia!
Én is vásároltam tőlük egy ilyen lapot, ugyanúgy nem kaptam sem regisztrációs, sem rendelési e-mailt, a csomagban csak a gari papír volt, a számlát nem (bankártyával fizettem)!
Írtam nekik egy e-mailt a rendelési számra hivatkozva és e-mail-ben elküldték a számlát pdf formátumban!
Nekem egy Thermalright Macho Rev.B van jelenleg rajta, előtte egy FSP Winsdale 4 volt felszerelve, szerintem a VRM hűtésedet a elfelejtették méretre vágni!
Én a helyedben megkifogásolnám, hogy gyártási hibás!
Nálam jelenleg így néz ki hűtővel!
Épp tegnap rendeltem egy másodikat is belőle, erről már kaptam rendes e-mail-os értesítést, amint megjön majd visszajelzek, hogy milyet szállítottak nekem!
Üdv:
Jani
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Milyen egeret válasszak?
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Subaru topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Facebook és Messenger
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autós topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest