Új hozzászólás Aktív témák

• TurboK0

tag

válasz viperabácsi #61761 üzenetére

Nálam 5600G + B550M + RX480 4GB + X550-T2 mind együtt, furmark+intelburntest alatt olyan 330 watt körül szívott a falnál mérve. Ez játéknál bőven 300W alatt lenne, (egyébként ha lekapcsolod a PBO-t akkor -20W és -20C a procin). Szerintem ehhez bőven elég egy 450 vagy 550 wattos táp, mivel minden (normális) táp úgy van specifikálva hogy gyakorlatban a ráírt maximumnál 30-40%-al többet tud, pont azért hogy bírják a teljesítmény kilengéseket. pl. amikor a nemtom melyik Geforce átlag 300 wattot használt csúcsra járva, de azt úgy hogy pár ms erejéig 500 wattig felugrott a szkóp. Ez bele van kalkulálva. Azon a 25 ezres Chieftec 550W tápon is valami 750W csúcsot mértek, afölött lekapcsolt.

A nagyon régi Enermaxok voltak olyanok hogy állatira túlspecifikáltak mindent, a klasszikus platimax 500W (vagy 550W, már nem emlékszem) magasabb csúcsot bírt mint a seasonic beles Corsair 650W. Csak azért nem választottam a Platimaxot mert a Corsair volt raktáron, és épp akkor vesztett 30%-ot a forint árfolyam, így bár mindkettő euróban ugyanannyi volt, a platimaxot sokkal többe került volna beszerezni. Utólag kicsit bánom, de lehet jobban jártam mert a Corsair egy rail-en teljesít a platimaxon meg három rail volt osztott terheléssel....

Akinek meg van manapság pénze 300+ wattos videokártyára és ITX alaplapra (ITX alaplap 50% felár minimum), annak gondolom nem jelent akkora érvágást hogy mellé szerezzen egy 7-800 wattos minőségi tápot (félreértés elkerülése végett: 300+ wattos gpu alatt nem a használtan 30e-ért talált túlfeszelt Vegára gondolok...).

Új hozzászólás Aktív témák