- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Apple MacBook
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Computex 2025: egyre komolyabban veszi a VGA piacot az Acer
Új hozzászólás Aktív témák
-
ggg1
aktív tag
Az AverMedianál én a linket nyitottam meg, amit küldtél, és egy listában sorolta azt a 3-4 konkrét típust, amihez jó. És mindnek a nevében benne volt, hogy műholdas.
Igen, olyan sok van, ami külső usb és DVB-C. Még anno én is több félét linkeltem ilyet, például a Terratec-től.
-
ggg1
aktív tag
-
ggg1
aktív tag
válasz
SirAlo #14064 üzenetére
Az én eddigi kutakodásom alapján, az érdeklődésre számot tartó programok a DVBViewer, a ProgDVB, a SmartDVB és a DVB Dream.
Ahogy látom, ezek közül csak a SmartDVB az ingyenes. Próbáld ki, és számolj be a tapasztalataidról. Én is most kezdek majd el vele próbálkozni. Eddig elég szimpatikus.
Másoknak vannak tippjeik jó DVB programra?
-
ggg1
aktív tag
válasz
Joke21 #14023 üzenetére
Erről szerintem ne találgassunk, mert még Avermedia_hu sem tudta, hogy ez valójában hogy működik. Nézd vissza, nem olyan rég írtunk erről. Nem tudom, mi történik valójában, nincs ilyen kártyám, a honlapjuk ír róla, de csak címszavakban. Valószínű, hogy tud nyers adatfolyamot menteni, de erre mindegyikünk ezt mondaná. Én ezt csak azért emeltem ki, mert lehet, hogy a core2duo-t már az újrakódolás miatt vették a hardverkövetelmények közé. Mindenesetre azt én is úgy gondolom, hogy a core2duo egy rendkívül erős processzor tévénézéshez.
-
ggg1
aktív tag
Hát, nagyon jó kérdés. Rendkívül necces a dolog.
A processzorod egy Bay Trail. Hozhatja azt a szintet, mint egy Core 2 Duo.Megkockáztatom, de ez is csak becslés, hogy az SD adás fog menni, még a felvétel is, a HD-ra pedig egy kis esély van.
Egyébként nagyon rémlett így ez a hardverkövetelmény-lista, mert én is jól átnéztem a honlapot, és a Core 2 Duo-ra is emlékszem a végéről. A rossz hír, hogy ha ezzel nem fog menni, akkor a Terratec-ekkel sem, mert azoknak is nagyon hasonló volt a követelmény-listájuk.
-
ggg1
aktív tag
Na, most tetted fel a legjobb kérdést!
Mivel ez valami integrált processzoros Atom alaplap, ráadásul passzív hűtéssel, jogos az aggodalmad, hogy mit csinál egy HD stream rögzítése közben. Elvileg nem végez kódolást, csak a jelfolyamot menti, de én azt tanácsolom, hogy vagy olvass utána az Avermedia honlapján a pontos hardverkövetelményeknek, vagy várd meg Avermedia_hu fórumtársat, és Ő megmondja pontosan a kártya hardverkövetelményeit. -
ggg1
aktív tag
Hogyne!
Az alaplapod típusát már az első hozzászólásodban is írtad, és én meg is néztem, mielőtt a PCI-E kártyát ajánlottam.
Ha visszanézed, azt írtam, hogy azon múlik, milyen a házad. A kis mini-ITX házakba nem tudsz kártyát betenni egyáltalán, a vastagabbakba előfordulhat, hogy tehetsz alacsony profilú (SFF) kártyát, hát ez az Avermedia kártya nem ilyen. És végül a "nagyobb" mini-ITX házakban hátul többnyire van egy vagy két ablak kis lemezzel eltakarva, ahová a PCI(-E) kártya külső csatlakozói jönnek.Pl. ennek a háznak van egy kártyahelye, ennek a nagyon elterjedt Cooler Master háznak pedig kettő is van. Ez utóbbi főleg arra jó, hogy vastag VGA kártya fér oda, mivel az alaplapon csak egy slot van.
-
ggg1
aktív tag
válasz
badhead #14002 üzenetére
Szerintem valószínűbb, hogy keverjük a kártyatípusokat...
Biztos tudja, hogy ki a szolgáltatója.Tényleg, jó is, hogy említed ezt a T-Com dolgot. Sajnos én is tapasztaltam, hogy mindenhol szüntetik meg a DVB-C-t, és ha fizikai átviteli közegnek marad is a koax kábel, ahogy mondod, azon csak az internet marad. Ez egy külön érdekes kérdés volna, hogy hogy lehet azt megoldani, hogy ne kelljen az ő routerüket használni sem az IP-TV-hez, sem az IP-telefonhoz, és hogy lehetne mondjuk egy saját routerrel kihámozni az IP-TV adást, és mondjuk a set top boxot megkerülve PC-n nézni.
-
ggg1
aktív tag
-
ggg1
aktív tag
Szia!
Igen. Tudtommal csak ez az egy kártyájuk van (most) nekik is, ami tudja a kábeles tévét. Egyébként nézd meg a cég honlapját, ott látszik is, hogy csak ez az egy van nekik, és sokmindent megtudhatsz a kártya szolgáltatásairól, pl. hogy a mobil eszközeidre streameli az adást, meg hasonlók. Én most ezt venném, ha nem érdeklődnék az USB-s iránt. Fórumtársunknak föntebb, aki az aliexpress-ről (asszem) rendelte 5-7 ezer Ft körül, Neki is igaza van, mert eléri vele, amit akar, és Linux alatt is megy neki, viszont az Avermedianak vannak ezek a plusz szolgáltatásai, amiket szaktudás meg médiaszerver konfigurálás nélkül azonnal tudsz használni, meg van hozzá support, itthoni garancia, számla, jó windowsos drivertámogatás, és ha valahogy mégse jönne be az adók fele, akkor tudsz hova menni reklamálni.
Ha Avermedia_hu visszajön, remélem, megdicsér, hogy milyen jó reklámot csinálok.
-
ggg1
aktív tag
Hát, összefoglalva, amiről itt az utóbbi napokban beszéltünk:
Külföldről e-Bayen, Alibabán tudsz venni olcsón USB-s vevőt,
vagy itthon a Delock USB tunert, ami vagy működik vagy nem.
Vagy megvárod az Avermedia USB tunert, ami 1-2 hónap múlva jön,
vagy, ha olyan a házad, hogy bele tudsz tenni egy PCI-E kártyát,
akkor megveheted az Avermedia DVB-C kártyáját.A részletek egy kicsivel föntebb.
-
ggg1
aktív tag
válasz
Joke21 #13987 üzenetére
...már csak amiatt is, mert különben az én szerény hackertudásommal nem tudnám soha egy 5 000 forintos kártyával nézni a kódolt csatornákat, és így meg hiába mondod, hogy a 150 euró sok egy CI+ aljzatos tunerért, mert ha csak abba tudom betenni a CAM modulomat, akkor nem tudok mást tenni.
Én is szívesebben vennék 5 000 forintos tunerkártyát.
-
ggg1
aktív tag
válasz
Joke21 #13987 üzenetére
Elkéstél! Már a nem legális dolgoknál tartunk!
És igen, mind érezzük, hogy túlbonyolítottuk a kérdést, de mivel tévékártyák nincsenek, addig is kell valamiről beszélni, amíg az Avermedia legyártja.
Egyébként nekem privátban elmondhatnád, hogy mi kell hozzá, én végig melletted álltam, akármilyen hülyeségnek is tűnt, amit írtál.
-
ggg1
aktív tag
válasz
azbest #13982 üzenetére
Én is igyekeztem a témánál maradni: a kalóz megoldást azért említettem, mert tulajdonképpen ott is az történik, hogy a kódkártya és a dekódoló célhardver van kiváltva egy a Linuxon (pl. DreamBox-on) futó célszoftverrel, ami így totálisan kódkártya és dekóderhardver nélkül dekódolja a műholdról jövő jelet.
Szerintem a két történet nagyonis hasonló, célját és működését tekintve is.
Talán működésében csak annyi a fő különbség, hogy a nagra2 esetében tényleges feltörésről beszélhetünk, a nagra3 esetében pedig egy példányban legálisan jön létre a dekódoláshoz szükséges kód egy legális privát kulcsot tartalmazó kódkártya birtokában, és az így létrejött (folyamatosan változó) kódot küldözgetik tovább azoknak, akik már nem legálisan nézik az adást. De a lényegét tekintve az ő lejátszójukban sincs sem kártya, sem dekóder hardver, csak a dekóder szoftver végez minden dekódolást a Linuxon.
Kérlek, javítsatok ki, ha rosszul értem!
-
ggg1
aktív tag
válasz
badhead #13984 üzenetére
Na tessék!
És még lehülyéztetek, amikor azt mondtam az elején, hogy biztos
szoftveresen kiváltja a kártya jelenlétét. Még a végén kiderül,
hogy véletlen beletrafáltam, és tényleg van ilyen.Látjátok, megéri nyitottnak lenni!
De most már tényleg írja le valaki, hogy konkrétan hogy lehet ezt
megvalósítani. Milyen eszköz kell hozzá, milyen plugin.OmniKey smartkártya-olvasóm van, USB-s. Ha olyat valaki kér,
akkor tudok adni. Vadi újat is.(#13982) azbest:
> "Már csak azért is, mert ha jól hallottam, a digi csomag szerint
> frekvenciát is szűr, tehát normál esetben el sem jut hozzá
> a prémium csomag tartalma, ha nem fizet rá elő."Nem-nem. Mindenkinek jön minden csatorna. Totálisan ott vannak
a legprémiumabb csatornák is, a TV meg is találja, csak éppen
"kódolt jel" van, amíg elő nem fizetsz.
Valami rémlik, hogy mondta valami szerelő valamikor, hogy ezeket
a frekvenciaszűrőket beszüntették, mert nem tett jót a jelnek,
túl sok felé kellett már szűrni. Most talán már csak az analógot szűrik. -
ggg1
aktív tag
válasz
azbest #13969 üzenetére
Igazad van!
Én is tapasztaltam már régebben, egyszer-egyszer, hogy más cím van
az EPG-ben, de ezt én nem érzem egy általános jelenségnek.
Kb. évente egyszer, ha észreveszek ilyet, pedig amikor tévézek,
sokat kapcsolgatom, és mindig EPG alapján böngészek.
Régebben, évekkel ezelőtt föltűnt bizonyos csatornáknál ez többször,
de csak bizonyos csatornáknál.
Azóta meg elvétve tapasztalok csak ilyet nagyritkán.Igazad van abban is, hogy talán épp a Viasat volt az, ahol többször
láttam ilyet. Egy időben meg a Parlament TV-n ment folyamatosan
más az EPG-n, mint a valóságban, de ez is kb. egy éve volt,
aztán - gondolom - észrevették, és javítótták. Azóta az is jó. -
ggg1
aktív tag
válasz
azbest #13978 üzenetére
"Természetesen a kártyát nem tudja klónozni [...]
A nagy titok ott van, hogy a dekódoló kulcs hogyan jusson el a kártyához."Hogyne lehetne a kártyát klónozni!
Csak épp fölösleges fizikailag klónozni, ha a már beolvasott adat bent lehet a számítógépben.
Nem is kell fizikailag a kártya.
Erről próbáltam írtam föntebb is. Én úgy tudom, ezek a "továbbszolgáltatott" dreamboxos dolgok úgy működnek, hogy a kulcs a dekódoláshoz egy példányban generálódik a szolgáltatás tulajdonosánál, majd azt minden változásnál továbbküldi interneten azoknak, akik veszik tőle a szolgáltatást.
A műholdról megkapja szépen mindenki ugyanazt a jelet, és ugyanazzal a kulccsal mindenhol dekódolódik, mintha ez egy helyen, egy példányban történne, csak épp ténylegesen szimultán több fogyasztónál történik egyszerre.Erre van egy az eszközön futó célszoftver, és kész.
-
ggg1
aktív tag
válasz
Avermedia_hu #13976 üzenetére
Jól van na. :-)
Én csak kellően befogadó voltam. Igyekszem nyitott lenni, és amíg valaki nem ír elég részletet, nem vonom kétségbe, amit mond.Egyébként meg vannak többen, akik ilyen részletességgel tudják ezeket a dolgokat.
Vannak ezek a linuxos DreamBox-ok, amik klónozott DVB-S kártyákkal mennek,
és interneten adják hozzá a szakik a változó kulcsot 10 másodpercenként...
Én is ismertem ilyet jó párat Magyarországon.Amúgy meg ha valaki nagyon ért hozzá, mért ne írogathatna ebben a fórumban?!
Én is csináltam már drótokból, meg pár alap IC-ből számítógépet, és mégis írok ide. :-D -
ggg1
aktív tag
Egyébként marha jó ez az Alcor eszköz! Nagyon örülök, hogy belinkelted, most átnéztem alaposan a leírását. Ez lenne a legjobb, ha minden gyártó eleve így árulná ezeket a kütyüket, és DVB-C, meg S tunerben is volna ilyen. Minden gond egyszerre megoldódna.
Azért az is egy érdekes menet volna, hogy hogy sikerülne azt végigboxolni a Digivel, hogy minire engedjék vágni a chipkártyájukat...
Mer' ugye az a cég tulajdona, csak kölcsönbe adják.
Nekem eddig még mindig azt mondták, hogy maga a kártya is csak az ő olvasójukban használható, és saját Conax olvasóval nem is működne, mert valahogy össze vannak rendelve. Nem tudom, ebből mennyi igaz, mert nincs másik olvasóm, csak a digis, a kártyához való, így nem tudtam tesztelni ezt.De ha így van, és tényleg nemcsak a kártyát azonosítják távolról, de az eszközt is, akkor hiába tenném másik olvasóba, és mivel ők CI olvasóban adják, így csak kell hozzá a CI slot...
Egyébként már ez is nagy fejlődés, hogy van CAM modul. Emlékszem, amikor veszekednem kellett a UPC ügyfélszolgálatossal, és magyarázni neki, hogy akkor digitális a tévé, ha a digitális jel megy a tévébe. Ha nem létezik a kódkártyához tv-be való olvasó (akkor még nem volt), és mindenképp kell a digitális tévéhez a set top box, akkor ami a scart kábelen átmegy az én digitális tévémbe, az már nem digitális tévé, hanem analóg. Ezt sehogy sem voltak képesek befogadni lelkileg. Boldog békeidők. :-)
Lassan-lassan azért fejlődnek a dolgok.
Lassan. -
ggg1
aktív tag
Jaaaa!
Értem már a problémát.
Hát nem én keverem a méreteket, hanem Te meg Ők.Akkor tegyük tisztába:
- A normál méretű SIM akkora, mint egy bankkártya. Ilyenek a bankkártyák, a telefonfülkés telefonkártyák, a tévéhez adott normál chipkártyák, és ilyen a mobiltelefon SIM kártya is, amikor a boltban a kezedbe adják, csak Te kitöröd belőle - a teljes méretűből - a chipes kis részt, ami a mini-SIM, mert az alap mobiltelefonok ma már olyat fogadnak. Ha nem törnéd ki azt a kis részt, hanem bennehagynád, és az egész bankkártya méretű mobiltelefonos SIM-kártyádat betennéd egy szabvány olvasóba, akkor a chip pont oda esne, hogy le tudnád olvasni az SMS-eket a kártyádról. A régi mobilokba ilyen bankkártya méretű normál SIM ment bele.
(85.60 x 53.98 x 0.76 mm)- A legtöbb mai mobilba a mini-SIM kártya való, amit a köznyelv egyszerűen SIM-kártyának hív, emiatt van a kavar. (25 x 15 x 0,8 mm) Az Alcor oldala sem pontos ebből a szempontból.
- A következő méret a micro-SIM, ami a modernebb mobilokban van: 15 x 12 x 0,8 mm
Valamelyik iPhone-ban alkalmazták először. Most már sok androidosban is ez van.- A legkisebb ma használatos a nano-SIM (12,3 x 8,8 x 0,67 mm),
tudtommal csak az iPhone 5-ben ill. 6-ban van ilyen.Az első 3 méretnél a chip érintkezői ugyanolyan méretűek és felépítésűek, csak a műanyagot vágják egyre kisebbre körülötte, ezért vannak ilyen szeletelő eszközök is. A legkisebb, a nano-SIM már egy egészen más tészta. Vékonyabb is, és a chip-érintkezők is kisebbek. Nem lehet egyszerű műanyag keretbe rakva "visszanagyítani".
Lásd:
http://en.wikipedia.org/wiki/Subscriber_identity_module#Formatshttp://en.wikipedia.org/wiki/File:GSM_SIM_card_evolution.svg
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Telia_micro_SIM_with_brackets.jpg -
ggg1
aktív tag
válasz
pusihusi #13966 üzenetére
Én megnéztem a linket a TV-ről, amit linkeltél, de nem tudom, mit lehet arra válaszolni, hogy olyan van-e.
Van. :-)A kérdésed pedig, hogy mért nem tudod az összes csatornát beállítani, hát erre sem hiszem, hogy valaki tudna bármit is mondani egy olyan TV esetében, amilyen valószínűleg senkinek sincs itt.
Próbálj állítani a csatornahangolás paraméterein, szerintem ennél okosabbat nem lehet mondani.
Az én TV-m hangolásakor lehet állítani, hogy mely tartományokban keressen, és az is kisebb időbe telt, amíg rájöttem, hogy a manuális hangoláskor milyen paramétereket (QAM, jelátviteli sebesség) kell megadni a különböző tartományokba eső adóknál, de ezt a szolgáltatód honalpjáról kinyert doksikból ki lehet olvasni.
Kérdezz konkrétabbakat. -
ggg1
aktív tag
Héj! Nem olvastad végig a hozzászólásomat?
Szó szerint ezt írtam, hogy egy mini-SIM méretű beleférhet.Ezt az Alcor eszközt eddig nem ismertem, de az említett OmniKey SIM olvasó szintén mini-SIM-et olvas, csak az egy általános célú chipkártya-olvasó, nem tunerkártya.
És egyébként persze még kiegészítő normál SIM olvasó is lehet pl. egy USB stick-hez, mint ahogy belső PCI kártyákhoz is van kiegészítő modul, amin keresztül normál SIM használható, és komplett normál PCMCIA méretű CI CAM modult fogad.
A mini-SIM-et meg pont írtam, hogy lehetségesnek tartom, jó, hogy más is gondolt rá, és van ilyen termék.
-
ggg1
aktív tag
Én tudom, hogy egy pen drive méretű eszközbe nem fér el egy SIM-kártya, de ha Ő azt mondja, hogy Neki megy úgy, akkor ki vagyok én, hogy ezt kétségbe vonjam?!
Lehet, hogy egy linuxos komuterzsenivel beszélünk, valahogy klónozta a SIM-kártyán lévő adatot, és szoftveresen emulálja a kártya jelenlétét. :-)
Biztos nem lehetetlen megoldani, hogy a központ úgy lássa, mintha ott lenne a kódkártya, csak spéci eszköz kellene hozzá, meg buherálni, úgyhogy nem lehetetlen, amit mond, csak nem valószínű. :-D
Úgyhogy várjuk meg, amíg elmondja, hogy hogy nézi a kódolt csatornákat, és csak utána ítélkezzünk. Szvsz.Egyébként meg banki SIM-kártyák adatait, meg mobiltelefon SIM-kártyák adatait is lehet olvasni és klónozni, anélkül, hogy magát a kódot visszafejtsük, úgyhogy ez a dolognak az egyszerűbbik része.
És egyébként fönt még elég pontatlan voltam, mert azt írtam, egy SIM-kártya nem fér egy pen drive méretű eszközbe, ami igaz is, de egy mini-SIM már igen, van is ilyen kártyaolvasó, OmniKey. Ha a CI modulhoz adott SIM-kártyát kis méretűre vágjuk, mini-SIM méretre, akkor bele is lehet tenni, és olvasni az adatokat.
-
ggg1
aktív tag
válasz
Joke21 #13958 üzenetére
"ráadásul teljesen feleslegesen, ha kihozható 5000 ft-ból is. Mindenre jó,
amire nekem kell, mennek a digi kódolt csatornái és arra streamelek, amire akarok."Ez tök jó! Ha ennyiből kijön, és még a kódolt csatornák is jönnek.
Bár azt nem értem, hogy kódkártya nélkül hogy mennek a kódolt csatornák,
de ha igen, akkor ennek nincs párja.Kérlek, írd le, hogy hogy oldottad meg, hogy a kódolt csatornák is menjenek!
Pl. a Digi Film is megy ezek szerint? Köszi! -
ggg1
aktív tag
válasz
Avermedia_hu #13948 üzenetére
Köszönöm szépen az infókat!
Egyáltalán semmi gond, ha van reklám része is, éppen azt várom Tőled,
hogy lehetőleg minél több infót küldj a termékeitekről, és minél több
előnyös oldalát kidomborísd. Ezek mind számítanak.Mindenképp megvárom azt az usb eszközt, aminek az érkezéséről
írtál, mert az mindenképpen érdekel, akkor is, ha stick, és gondolom,
nem lesz CI. Legalább kis helyen elfér, és laptoppal is használható.
Mindennek megvan a maga előnye és hátránya is.Ha idehaza megvásárolható, és nyújtja mindazt a hátteret, amiket Te is
kiemeltél, és azokat a szolgáltalásokat, amikről én is írtam, és cseppet
sem mellékesek, valamint árban sem száll el, akkor ez már kellően sok
pozitívum, hogy egy ilyen mellett döntsek, és ne érdekeljen a CI aljzat.Főleg, ha ki is próbálható és teszt is lesz erről a tesztpéldányról.
És még egy mondat erejéig visszatérve a kódolásra:
>> A h.264 felvétel eléggé alap. Főleg mivel a jel is abban érkezik
>> digitálisan. Ezt más gyártó terméke is valószínűleg tudja.Hát, én azt gondolom, hogy a H.264 jelfolyam elmentése és a valós
idejű átkódolás ebbe azért nagyon mást jelent, és az Avermedia
honlapján szó szerint ez utóbbit írja, ezért írtam az idézet kivágása
után (Real-time recording to H.264 codec), hogy remélem,
ők is azt értik alatta, amit én. Mert nekem a "Real-time recording
to H.264" azt jelenti, hogy egy MPEG-ből is valós időben H.264 lesz.
Ez azért mást jelent, mint hogy egy bejövő H.264 lementődik a lemezre. -
ggg1
aktív tag
Avermedia-ban az is szimpatikus, hogy azt írja: "Real-time recording to H.264 codec"
Ha ez nekik is ugyanazt jelenti, mint nekem, akkor reménykedhetek, hogy nem
MPEG-ben kell mentenem az egyébként MPEG műsorfolyamot.
Erről pl. a Terratec oldala mélyen hallgat, tehát lehet, hogy az nem tud ilyet.(i5 Haswell-ről beszélünk, hardveres H.264 támogatással, úgyhogy a hardverrel
nem lesz gond, max. egy kicsit jobban pörög majd a venti felvétel közben.) -
ggg1
aktív tag
Hát, azért írtam normális árat és nem olcsót, mert realista vagyok.
És azt is írtam, hogy a feltüntetett paraméterek tekintetében
kompromisszumokra is kész vagyok.Tehát, ha nagyon kell, akkor van egy PCI-e aljzat, de a másik
mini-itx htpc-men már nincs, és ha nagyon kell, akkor nem nézem
ezen azt a pár kódolt csatornát, hanem marad a tv-ben a CI modul...Szóval egyelőre tapogatódzom: kompromisszum, ár-érték arány.
A Terratec honlapjáról rendelhetők ezek:
Kicsi CI nélkül 80 euró
Doboz táppal CI aljzattal 150 euró, és van műholdas változata isHa 150 EUR a reális ár, akkor bele fog férni, de ha külföldről rendelem,
akkor azért végig fogom futni az e-Bayt, meg a távolkeleti rendelős oldalakat is,
ezért is írtam ide, hátha van valami alternatív dologgal tapasztalat. -
ggg1
aktív tag
válasz
Joke21 #13943 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszokat!
Ha Linux alatt megy, akkor biztosan Windows alatt is fog. :-)
De azt hiszem, első körben megpróbálnám kihagyni az Alibabát
meg a negyven rablót, és próbálnék valamit idehaza beszerezni.Ha viszont külföldről venném, akkor jóval nagyobb lenne a választék,
és akkor biztos nem egy ilyen stick lenne a kiszemelt, hanem egy nagyobb
usb doboz ci aljzattal, és akkor jönnének a Digi kódolt csatornák is.Egyébként tv-m az már van, nem is elsősorban arra kell, hanem egy
HTPC-hez a háttérben felvételekhez. Meg, ha tudná mondjuk
az Avermedia féle media streaminget mobil eszközökre,
akkor akár a másik szobából is használható lenne táblagéppel.Még egy olyan megoldással is szemeztem, mint a HomeFree Duet,
de ez tegnap óta átkerült a honlapon a kifutott termékek közé,
és egyébként sem tudom, hogy ez mennyire felelne meg
az igényeimnek, milyen hátulütői lehetnek egy ilyen eszköznek. -
ggg1
aktív tag
Sziasztok!
DVB-C-hez mi most a jó tuner, amit kapni is?
Ideális lenne, ha lenne: USB, CI-aljzat. Normális árban.
De racionális lehetőség híján elgondolkodnék róla, hogy ezekről lemondjak.Terratecnél találtam, de azt nem kapni.
Van (volt) külső usb stick ci nélkül, és jóval drágábban usb doboz ci-vel.Ezt a Delock-ot, amiről föntebb vegyesek a tapasztalatok, most nem kapni.
Avermedia-nak tetszenek a szolgáltatásai, de ott meg csak
a PCI-e kártyát találtam, ci-t meg egyáltalán nem.Szóval akkor mit vegyek, ami jó is, kapni is?
-
ggg1
aktív tag
-
ggg1
aktív tag
válasz
Flashget #11009 üzenetére
okkké! :-)
Nos, látod, egyről beszélünk; nekem is volt rosszabb tapasztalatom a Digi ügyfélszolgálattal kapcsolatban is, meg a többivel is egyenletesen. Erről a levelező portról például fogalma sincs náluk senkinek, hogy mi fán is terem.
Azért, amikor azt írtad, hogy mentél rájukborítani az asztalt, biztosan volt valami gondod a szolgáltatással is. Nem nézem ki Belőled, hogy kedvtelésből mész asztalokat borogatni. :-)))Nekem ott a metró túloldalán, Kőbányán lakik egy kedves jó barátom, aki szintén már vagy negyed százada elkötelezett híve ennek az EMKTV-s társaságnak, ő nagyon szereti őket, nem volt velük soha semmi baja, meg a szolgáltatással sem, de hát gondok ugye mindenütt akadnak, ilyen az élet. :-)
További szép napot kívánok! :-)
-
ggg1
aktív tag
válasz
zichie #11003 üzenetére
oké!
Remélem, nem is kódolnak majd nagyon semmit a Digin. De valahogy mégis csak elérik, hogy azok a csatornák le legyenek tiltva, amikre nem fizetek elő. Beszélgettem egy t-comos szerelővel, és teljesen ki volt tőle akadva, hogy hogy lehet az, hogy a Digihez nem kell kódkártya, mivel valahogy le kell kódolni azokat a csatornákat, amikre nem fizetek elő, és nem lehet mindenki előtt analóg jelszűrő, mert akkor nagyot romlana a jel.
Hát, mondtam neki, hogy én ehhez nem értek, hogy a Digi hogy oldja meg, de működik, tanuljanak tőlük. :-) -
ggg1
aktív tag
válasz
Flashget #10991 üzenetére
"Ha nem akarsz rendelni külföldről DVB-C tudó tunert:
[link]"Igen, köszi a tippet, de ezeken már túl vagyok, régebben már itt ajánlották őket:
elérhető olcsóbb DVB-C tunerekÉs már azon is túl vagyok, hogy itt Imis szívott vele egy jó csomót sajnos :-(
Terratec HTCDe sajnos az ő történetéből nem derült ki, hogy csak az a kártya volt-e a rossz. Ebből kifolyólag pedig már délelőtt [link] és azóta is az a legfőbb kérdésem, hogy van-e valakinek olyan tapasztalata erről a Terratec kártyáról, hogy szépen működne Digivel vagy bárhogy.
-
ggg1
aktív tag
válasz
No igen, a 11001. hozzászólásra való tekintettel, térjünk vissza kicsit a tunerkártyákhoz! :-)
"A DVB-C tunerek túlárazottak így kalkulálj vele."
Igen, ezt én is észrevettem. Ma szétnéztem egy kicsit alaposabban, hogy mi is a kínálat pontosan, és feltűnt, hogy míg DVB-T tunerből már igen jókat lehet kapni 5000 forint körül, dvr-rel, timeshifttel és teljes funkcionalitással, DVB-S-ek is vannak bőven 10000 forint alatt, addig a DVB-C tunerek ennél jóval drágábbak, a többszörösei. Miért lehet ez? Én nem gondolnám, hogy nagyon más lenne a felépítése egy-egy ilyen tunernek. Elvileg ugye az adat meg a kódolás is ugyanaz, csak az átviteli közeg más. De én azt gondolnám, kábelen talán egyszerűbb jeleket küldeni, mint a levegőben, és antennákkal kalkulálni.
Szóval furcsa ez az árkülönbség.Megosztanám, hogy én mire jutottam ma a keresésben.
Az általam talált legolcsóbb kábeles digitális tunerkártya, amit Magyarországon kapni 11500 forint + áfa.
Az egyetlen gyengéje, hogy PCI csatoló felületű, ami már egyre kevesebb gépben van, sajnos az enyémben sem. De azért - gondolom - a legtöbb gépben még van PCI bővítőhely, így sokakat érdekelhet. Emiatt külön érdemes itt kiemelni, mivel hogy zhagyma listájában nincs benne, mert abban csak a PCI-e és USB csatolós kártyák vannak.
Ezt a régebbi csatolófelületet leszámítva viszont a specifikáció szerint a kártya mindent tud: DVB-C SD és HD, PVR felvétel, timeshift, EPG, teletext, távirányító és még CI slot is.
A hardverkövetelménye: egymagos 1,8 GHz-es CPU, 512 MB RAM.
http://www.argep.hu/product_666943.htmlEzt követően viszont valóban bruttó 18-20 ezer forint környékén folytatódik a kínálat.
-
ggg1
aktív tag
válasz
"azért ne ragadtasd el magad a digivel sem. [...] csak mostanában kezdett javulni...de egyik kutya másik eb (UPC, Tréhom, Digi)...hidd el."
Kedves Flashget! :-)
Én egy percig sem vitatkozom Veled!
Teljesen igazad van, a szolgáltatók egyik kutya, másik eb. Talán említettem föntebb, hogy nemcsak a UPC ügyfélszolgálatosokkal vannak ilyen rossz tapasztalataim, hanem az összes többivel is. A t-comosokkal, vodafonosokkal kapcsolatos hasonlóan rossz tapasztalataimat konkrétan írtam, és ugyanezt a Digi ügyfélszolgálatán dolgozókra is elmondhattam volna, mivel természetesen nem igaz az, hogy a UPC-nél szándékosan az alacsony iq-jú és alacsony képzettségű embereket foglalkoztatják, a Diginél pedig csupa atomtudós ül.
Ilyen munkára ilyen embereket lehet megfizetni és foglalkoztatni, ha bármelyikük kicsit is jobb képességű ember lenne, vagy nagyobb műszaki érzékkel rendelkezne, akkor nem ott ülne az ügyfélszolgálaton, hanem egy normális cégnél dolgozna, valami felelős beosztásban műszaki szakemberként. Így azok ülnek ott, akik oda megfizethetőek, és jobb munkát nem találnak. Ez egy ilyen determináns folyamat. :-)"én már 1994 óta az ügyfelük vagyok (ahol lakom nem volt más cég [...] ezen időszak alatt vagy 5x mentem asztalt borítani az ügyfélszolgálatra ami csak mostanában kezdett javulni"
Kőbányán laksz? Újhegy, Óhegy? :-)
Nos, ezzel kapcsolatban azt jegyezném meg, hogy azért 20 év alatt nagyon sok minden megváltozik egy szolgáltatónál, mint ahogy a technika is rengeteget változott éppen a távközlés területén is. Nem lehet általánosítani egy-egy szolgáltatóval kapcsolatban sem időben, sem pedig szolgáltatási terület alapján. Időben teljesen kicserélődhet egy-egy szolgáltató infrastruktúrája, szolgáltatási területenként pedig szintén teljesen más lehet a technika. Nyilván, a '90-es években egy ilyen kis szolgáltató teljesen más technikával rendelkezett Kőbányán - mondjuk -, mint most. Szolgáltatási terület szerint pedig ma is nyilván teljesen más, ahol mondjuk még a koaxon megy az internet, és más, ahol a legújabb technika van. Nálam Újpesten nem rég óta van Digi, két éve kötötték be a házba, de akkor idehozták a legmodernebb optikát, a routeremig pedig 100 Mbps-os UTP lanon jön a net. Sose volt baj, se a nettel, se a tv-vel.Itt pedig ugye sokan nem azért szeretjük a Digit, mert ott csupa kedves és jófej ember dolgozik, hanem azért, mert az egyetlen szolgáltató, ahol stabilan és mindenféle kódkártya meg modul nélkül jön a digitális kábeltévé. Olcsó és jó a tv is, a net is, meg a telefon is. Én személy szerint azt is imádom benne, hogy bődületesen nagy a feltöltési sávszél. is, a munkám kapcsán sokszor jó, ha 100-200 megabájtot pár másodperc vagy 1-2 perc alatt el tudok küldeni. A UPC fiberpower fölfelé azért korlátosabb, a torrentet pedig nagyon durván korlátozzák.
Ja, és a upc-n a hd adások felárasak, a digin meg ugye nem.
A Digi ügyfélszolgálattal én egyszer kerültem kapcsolatba még az elején, amikor próbáltam megoldani, hogy ne kelljen feltétlenül a szolgáltató levelező smtp szerverét használni. Más levélküldő szerverek ugye a 22-es TCP port letiltása miatt nem használhatóak. UPC-nél, T-Comnál ez feloldható, mint kiderült, a Diginél nem. Ezt próbáltam megtudni tőlük, de hamar kiderült, hogy a Digi ügyfélszolgálaton dolgozóknak sincs semmi fogalmuk róla, hogy hogy is működik a rendszerük, így nem is tudták elmondani. Szerencsére a 25 éves rendszergazdai meg rendszerprogramozói tapasztalatom elég volt ahhoz, hogy kitaláljam, hogy lehet megoldani, bár a Digi ügyfélszolgálatnak erről fogalma sincs. :-) Ha valakit érdekel, szóljon, és elmondom.
Na befejezem az offolást, de azért írtam kicsit a tévével kapcsolatban is. :-) -
ggg1
aktív tag
válasz
zichie #10990 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszodat! Nem is tudtam, hogy ilyen nagy felbontásban jönnek a HD tévék. Azt hittem, csak 720 vagy 768 sor, nem gondoltam volna, hogy 1080. Ezek szerint nem is a hagyományos értelemben vett HD felbontású műsorok, hanem FullHD. Akkor ezért olyan szépek! :-) A Nat Geo HD-vel nem tudok betelni. :-)
Egyébként most utánaolvastam kicsit, és nem úgy van, hogy egyik 1440, a másik 1920, hanem a műholdon a 4 magyar közszolgálati mind 1920 széles, de a földfelszíni MindigTV mindegyik 1440.
Na, megint tanultam valami újat. Köszönöm!
Igen, igazad lehet a tv tuner szoftver ügyben. Már régen az analóg kártyához adott gyári szoftver is szörnyű és lomha volt, én is kerestem alternatív szoftvert. Digitálisban még nem vagyok otthon. Kérlek, ha lesz kedved, oszd majd meg, hogy szerinted, milyen szoftverek jók a digitális dvb-c tunerekhez. Neked melyek váltak be?
-
ggg1
aktív tag
Hellló!
Hát igen, én is ezt mondom, ha egyszer semmi konvertálás nincs, csak az a kis mpeg vagy akármilyen dekódolás, akkor ahhoz sehogy se kell ekkora hardver. Ha pedig valami a rendszerben támogatná véletlenül harverből a dekódolást, ami azért ma már kezd a processzoroknak is a része lenni (AMD vonalon pl. már nagyon szervesen), akkor a CPU-t (APU-t) már alig terheli. De maradva a hagyományos CPU utasításkészleteknél, az SSE...SSE4 utasításokat is pont ilyen streamek feldolgozására találták ki.
Egyébként részben csak poénkodtam ezen a hardver-követelményen, ami viszont tényleg magas, más hasonló képességű kártyák hardver-követelménye 1,8 GHz CPU, 512 MB ram.
Egyébként elárulom, hogy mihez kell ez a hardver-követelmény. Nem az mpeg és nem a H.264 dekódolásnak, hanem egészen egyszerűen a timeshiftnek. Na az tényleg combos dolog, amikor egy HD streamet mentesz, és mellette meg is nyitod, és még lejátszod, na akkor biztosan zakatolnak a fogaskerekek. :-)
Szerintem, ha valaki nem timeshiftezik, akkor negyed ekkora hardver is elég. Mpeg gyorsítás esetén pedig ekkora sem. -
ggg1
aktív tag
válasz
Maszi65 #10987 üzenetére
"Köszönöm a válaszokat! Valahol éreztem hogy huleséget csinálok, de már késő. Jövő szerdán jönnek bekötni."
Nézd, ha Nálatok csak UPC van, akkor nem csináltál hülyeséget, mert akkor a UPC jó döntés. Ha családi házas környéken laksz, akkor komoly esélyed van rá, hogy csak T-Com van még, aki csak akkor tud ip tévét szolgáltatni, ha elég közel vagy a telefonközponthoz, mert kell a nagy sávszélesség, aminek jelentős részét a tévé viszi el. Ekkor az internetnek csak nagyon kis sávszél. marad. De családi házas környéken általában messze van a központ, ami ha már 1,5-2 kilométer, akkor már csak 5 Mbps adsl megy, ip tv kizárt, és ahogy távolodsz a központtól, fordított arányban nő az adsl instabilitása. A UPC ilyen helyeken főnyeremény.
Ha viszont sűrűn lakott helyen laksz, netán lakótelepen, akkor feltétlen nézz utána, hogy milyen más szolgáltató lehet még nálatok, mert a UPC-t még visszamondhatod. Jó lehet a Digi, a TVNetwork, a T-Kábel, és érdemes lehet megnézni a helyi kisebb szolgáltatókat is, valamint sok helyre már közvetlen száloptikát vezetnek be a lakásokba is.
Tehát, ha ilyen helyen laksz, feltétlen nézz szét!
http://www.szelessavkereso.hu/"Majd ha megint lesz kis félretett takarításom, nézek valami más usb tv tunert. Ebben az ügyben milyet lenne érdemes venni max. 20 ezer ft-ért, várok némi tanácsot. Előre is köszi a segítséget."
Nos, mint tanult kollégáim már említették, ha maradnál a upc-nél, akkor semmilyen más tuner nem lesz jó, mert nem tudod használni bele a upc kódkártyát, amit adnak.
Ettől függetlenül, ha digitális tévéd van CI+ aljzattal, akkor azzal működhet, csak tv kártyát nem fogsz ilyet találni.
Ha viszont a UPC kábelen jövő analóg adásokat akarod nézni vagy a set top boxból jövő analóg jelet, nem a digitálist, akkor arra minden analóg tunerkártya jó, és arra még csak 20 ezer forintot sem kell költened. Ha a mostani kártyádon a DVB-T mellett van analóg tuner is, akkor az már jó, ha csak a DVB-T van rajta, de van rajta analóg video-bemenet, kompozit, svideo, vagy hasonló, akkor pedig a set top boxon keresztül tudod majd használni. Tehát nem kell kártyát venned semmi képpen.Azért szolgáltató ügyben nézz szét!
-
ggg1
aktív tag
válasz
zichie #10976 üzenetére
"A magas hardver követelmény az mpeg4 HD adásokhoz kell, az mpeg2 SD-hez nem."
Na de Uraim, 2 GHz CPU, 2 mag, 2 GB ram egy 1366x768-as felbontású mpeg videó lejátszásához? Ez nekem akkor is nonszensz. A 2 GHz-es, 2 magos cpu ilyen videót kódol simán ezzel az energiával. És vajon mihez kell a 2 GB memória? Nem lehet, hogy titokban fut még valami alkalmazás a háttérben, ami feldolgozza a SETI rádióteleszkópok adatát, és keresi a Földön kívüli intelligenciát? :-)
Az egyetemen csináltunk ilyet, az egész cluster ment egész éjszaka, és kereste a rák ellenszerét. :-)Szóval szerintem az a 2 GB ram kicsit túlzás. Különben is, Bill Gates megmondta, hogy 640 kB-nak mindenre elégnek kell lennie! Jó lenne, ha ezt a TV-kártya gyártók is tudatosítanák magukban. :-)
-
ggg1
aktív tag
válasz
zichie #10976 üzenetére
Szia!
Köszönöm az infót. Én inkább nem vásárolok így külföldről. Szerintem az a pár ezer forint plusz megéri, hogy van rendes számla, garancia, és helyben érvényesíttetheted is az esetleges garanciális igényeidet.
Műszaki cikkeknél én jobban szeretek rendesen Magyarországon számlával vásárolni, és akkor elszámolhatom költségként, visszaigénylem az áfát, nincs vám vagy szállítási költség, és akkor pont ugyanott vagyok, mintha valami külföldi zugárustól vettem volna.
Ha pedig valami baj van vele, nem kell Buenos Aires-be visszapostáznom.
A másik topicban írt egy srác, aki rendelte csak innen Németországból azt a Terratec HTC usb-s kártyát, és hetekig szívott vele, állnia kellett a postaköltségeket külföldre, és még mázlija volt, hogy az eladó visszaküldte a vételárat, így legalább azt nem bukta el.
Írt róla vagy 80 hozzászólást. Szerintem nem éri meg ennek a kockázata. Ha valaki az erre fordított időt inkább munkával tölti, 10 ilyen kártyát vehet belőle. Persze ha valaki nyugdíjas, vagy munkanélküli, akkor megérheti azért a két-három ezer forintért is ez az időráfordítás és a kockázat bevállalása. Máskülönben szerintem nem éri meg.
Bocs az offtopicért: én most rendelek pl egy szerver-házat. Magyarországon nem lehet kapni, Angliában lehet. Megrendelhettem volna neten, de végül rávettem egy magyar céget, hogy inkább rendeljék meg ők, és eladják nekem rendesen számlával.
Ha visszaigénylem az áfát, akkor az összköltségem kevesebb, mint azon a külföldi oldalon feltüntetett ár fontból átszámítva forintba. Aztán ha esetleg valami baja lenne, akkor én itt helyben intézhetem a garanciát, és majd az importőr postázgassa csak szépen a saját költségén meg idejében.Még egy tanács, amire érdemes odafigyelni: ha az Európai Unión kívülről rendeltek valamit az e-Bay-en, akkor nagyon figyeljetek oda, mert arra meg vámot kell fizetni. Ha ezt nem teszitek, komoly büntetést szabhat ki az adóhatóság.
-
ggg1
aktív tag
válasz
Avermedia_hu #10980 üzenetére
Igen, Avermedia, igazad van, panaszt kell tenni. Sajnos írásban ritkán adnak ilyen "tanácsokat", csak személyesen vagy telefonon. Viszont a telefonbeszélgetést mindig rögzítik, és panasz alkalmával lehet kérni a visszahallgatását.
Én minden esetben, ha félretájékoztatnak, hivatalos panaszt teszek, és kérem a telefonbeszélgetés visszahallgatását. UPC-vel ilyen tapasztalatom még nem volt, de más szolgáltatók erre hivatalos bocsánatkérő levelet küldenek. A Vodafone-tól 9 ilyen bocsánatkérő levelem van, a Magyar Telekomtól 7. A UPC-vel hál'Istennek elég keveset vagyok kapcsolatban, különben már elfogyott volna a levélpapírjuk. :-)
-
ggg1
aktív tag
válasz
Maszi65 #10977 üzenetére
Szia!
Egy UPC ügyfélszolgálatosnak se higgy el semmit, amit mond!
Bármit megigérnek Neked, csak, hogy befizessél náluk.
A Digit össze-vissza ócsárolják, hogy milyen szar, legalábbis nekem nyíltan ezt mondták. Az üzletkötő engem majdnem lehülyézett, hogy mért akarok a Digihez menni, mert olyan rossz lesz, csak végül elharapta a szó végét.Szerintük a digitális kábeltévé mindenen megy, aminek van olyan analóg bemenete, hogy fogadja a set top box analóg kimenetének jelét, és annyira gyenge elméjűek, hogy meg sem értik, ha azt mondod, hogy ez akkor már nem digitális tévé.
Nekem a munkámból kifolyólag többször kell beszélnem UPC-sekkel, internet ügyek intézésekor, és mindig megpróbálják ajánlani a digitális kábeltévét, és mindig azt válaszolom nekik, hogy ha majd olyat sugároznak, amit a tévé közvetlenül digitálisan vesz anélkül, hogy közben agyonszivassanak, akkor feltétlenül elő fogok fizetni.Sajnos a UPC-nél bárki ügyfélszolgálati szakember lehet, aki túd kicsit írni-olvasni, és fogalmuk sincs ezekről a szolgáltatásokról és a technikai részletekről még csak alapszinten sem. Engem a múltkor az egyik pláza nagy ügyfélszolgálatán annyira felidegesítettek, hogy kihívtam a főnököt, aki pedig kihívta a műszaki kollégát, és mind egybehangzóan állították, hogy ha a set top boxukat összekötöm a tévémmel egy scart kábellel, akkor ott a digitális jel fog menni, és hiper-szuper digitális tévét fogok nézni. A mai napig nem tudom, hogy ennyire hülyék voltak, vagy szándékosan akartak becsapni. Valószínűleg a kettő együtt.
A tanulság minden esetre annyi, hogy a upc-seknek fogalmuk sincs, mit jelent az, hogy digitális, mit jelent az, hogy analóg, és vajon mi lehet a különbség a kettő közt. A szolgáltatásuk pedig minden analóg berendezésen nézhető, aminek van koax vagy analóg video bemenete, hiszen akkor a set top box ráköthető.
-
ggg1
aktív tag
Az ominózus Terratec Cinergy HTC Stick HD-vel volt valakinek tapasztalata? Mármint úgy, hogy működött is?
A Terratec oldala azt írja, hogy a hardver követelmény 2 GHz CPU, 2 mag, 2 GB RAM. Jó, hogy nem kell hozzá két számítógép. :-) Ez szerintem rettentően sok. Ilyen hardveren valós idejű jelfolyam tömörítést lehet végezni jó minőségben.
Melyik DVB-C USB-s tunert érdemes most venni szerintetek (CI nélküliek), ami tényleg jó is, Magyarországon könnyen hozzáférhető, relative olcsó, és kis erőforrásigényű?
-
ggg1
aktív tag
válasz
azbest #10963 üzenetére
Köszönöm a választ!
Én néhány évvel ezelőtt - még a digitális tv korszak előtt - foglalkoztam sokat ezekkel a tuner-kártyákkal. Akkor volt is egy komoly kártyám, és jó sokat foglalkoztam vele, állítgattam az ACM kodekeket, hogy mi az a bitráta, amivel még valós időben tud jó minőségben divx-be rögzíteni, ráadásul akkor még a cpu-k, a gpu-k és az egyéb kiegészítő jelfeldolgozó processzorok nem támogatták hardveresen az ilyen mpeg kódolást. Azóta a technika sokat fejlődött, és kétség kívül praktikus ebben a digitális tévében, hogy a stream eleve mpeg tömörítésben jön, így könnyű a rögzítése, nem sok feldolgozást igényel.Akkor, ha jól értem, egy digitális adás rögzítése nem követel nagyobb erőforrást a számítógéptől, mintha csak nézném a műsort? (persze azon kívül, hogy a hdd dolgozik)
Megnéztem a listát, nagyon jó kis összeállítás! Köszönet az összeállítójának!
Ha jól értem, akkor egy ilyen usb-s tökéletesen megfelel az én célomnak, legalább nem használom fel a pci express slotot a gépben, usb az rengeteg van...
-
ggg1
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni.
Egy digitális kábeltévé tuner kártyát szeretnék vásárolni. Digi a szolgáltatóm, és elég, ha csak a digitális adásokat fogja, analógot nem kell, meg rádiót sem. Jó lenne, ha képes lenne a HD adások vételére is, de mivel elsősorban rögzítésre szeretném használni a kártyát, így ha a HD rögzítés túl sok erőforrást igényel, akkor ez nem létszükséglet.Szóval elsősorban arra szeretném használni, hogy a háttérben rögzítsen, nézni nem is nagyon nézném, mivel a gép monitora egyben tv is, így azon tudom nézni. Fontos lenne viszont, hogy jó minőségben, akadásmentesen rögzítsen, lehetőleg minél tömörebb jó minőségű formában, és minél kisebb erőforrást vegyen el a számítógéptől.
Ezért az ügyben is szeretnék tanácsot kérni, hogy van-e olyan kártya, ami esetleg már hardveresen tömöríti mpeg4-be, divx-be vagy xvid-be, tehát az volna a cél, hogy valami számítógéppel könnyen lejátszható formátumban legyen. A tv-m például tud rögzíteni adást, de csak a digitálisat, így gondolom, amit rögzít, az közel lehet a sugárzott mpeg formátumhoz, így az A/D átalakítóval nem nagyon kellett bajlódniuk. Ilyen elvű kártya nekem is jó lenne, mert gondolom, sokkal olcsóbb és egyszerűbb egy digitális jelet digitálisan rögzíteni, mint egy analógot digitalizálni. Igazából még számítógépen nem is néztem meg, hogy a tv mit rögzít, mert valami hülye linuxos formátumban teszi, és eddig még nem volt cérnám ezzel foglalkozni, de gondolom, nem egy olyan avi-ba, amit minden lejátszik.Szóval a kártyával lehessen fölvenni jól, normális formátumba, lehetőleg kis erőforrás igény mellett, és emiatt fontos az EPG is, de teletext nem kell.
Majdnem elfelejtettem: van mindenféle USB portom, meg mindenféle PCI express, de más nincs, így valami ilyen kártya kéne. Ez ügyben is tanácsot kérnék, hogy az én célomnak külső vagy belső kártya felelhet-e meg jobban. Melyik megoldás terheli jobban a gépet, ha videót rögzítek, az usb vagy a pci express?Esetleg van olyan usb-s kártya, ami még kint a dobozban megfelelő formátumba alakítja a jelet felvétel esetén, és a cpu-nak már nem kell nagyon ezzel foglalkoznia?
A válaszokat előre is köszönöm szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen TV-t vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Négy modellből áll a Xiaomi idei rolleres kínálata - bemutató
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Hálózati / IP kamera
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- LG 32UL750-W Monitor, 31,5" 4K UHD USB-C eladó közel féláron
- iPhone 13 / 256GB / Blue / Gyári kártyafüggetlen (163)
- iPhone 13 Pro / 128GB / Graphite / Gyári kártyafüggetlen (160)
- iPhone 14 Pro / 128GB / Deep Purple / Gyári kártyafüggetlen / eSIM (149)
- iPhone 12 Pro / 128GB / Pacific Blue / Gyári kártyafüggetlen (164)
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged