- OLED monitor topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fujifilm X
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- iPad topik
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiriBum
őstag
válasz
Santiagain #13497 üzenetére
A manuális tolózoomot valószínűleg viccnek szántad sportfotóra, a Sigma 70-200 2.8 pedig majdnem 400 ezer.
Ugyanez Nikonban 600e.
-
Sziasztok!
DSLR-re szeretnék váltani a közeljövőben. Van rá kb. 120e Ft-om így csak a használt jöhet szóba. Mivel elég nagy kezem van és fontos számomra az ergonómia nem akarok ilyen aprócska belépő vázakkal szórakozni(D3100/5100). Többek között ezért is néztem ki a Nikon D90-et (az elején főleg csak tanulni szeretnék rajta, később portrékat/tárgyfotókat/madarakat/makrót fotóznék). Jah és még ezekért: státuszkijelző, fém ötvözetű ház, beépített fókuszmotor. Mivel szűkös a pénzkeret ezért az elején még csak egy 18-55-ös kitobi fér majd bele, majd később egy olcsóbb tele(70-300 Sigma?).
A kérdésem az lenne, így az apróhirdetéseket figyelgetve, hogy milyen ár számít reálisnak ennél a váznál?
Pl. ezek között van jó vétel? [link] Esetleg más hely/bolt/ebay/vatera/fórum/apró ahol ki lehet még fogni jó példányokat?
Ugye kb. 100.000 exponálásig hitelesítettek ezek a vázak, tehát nem kell félnem egy 40-60e expo körüli használt géptől, hogy kipurcan pár ezer kép után? Illetve mire érdemes FELTÉTLENÜL figyelni használt gép vásárlásánál?
A válaszokat előre is köszönöm! -
BiriBum
őstag
válasz
Santiagain #13494 üzenetére
fél millás állandó fényerejű teleobikat
-
BiriBum
őstag
válasz
Santiagain #13492 üzenetére
??? Ezek közül melyik fix nagy fényerejű teleobjektív?
-
BiriBum
őstag
válasz
Santiagain #13487 üzenetére
Melyik?
-
BiriBum
őstag
válasz
DuDieHUN #13483 üzenetére
Ha így áll a dolog, akkor nem jársz jól a D70-nel. Gondolom nem szeretnél fél millás állandó fényerejű teleobikat venni, így marad az ISO felcsavarása a megfelelően rövid záridő eléréséhez. A D70-korabeli gépek már ISO400-nál elvéreztek. A legutóbbi CMOS szenzorok (pl.D5100, K5) ISO 3200-ig bátran tekerhetők.
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Nagyon érdeklődés szintjén:
Mennyibe kerülne legolcsóbban egy olyan hobbi fotózásra szánt szett ami tud HD/FHD videót is felvenni, valami olyan obi-val ami közelre és távolra is jó vagy egy makró és egy tele, nem tudom melyik a jobb, lehetőleg 2 számjegyes Canon kéne. Minden más kiegészítő most nem számít, használt ár is jöhet.
-
A Zéé
addikt
-
Throme
veterán
válasz
DuDieHUN #13469 üzenetére
Csatlakozok (#13470) Zozzer888 hsz-hez. Szerintem a D3100+18-55 kombót hamarabb fogod cserélni, mint a másikat. A D70-hoz meg tudsz motor nélküli régebbi és így olcsóbb obikat venni, ha komolyabban beleásod maga a fotózásba.
Később egy D7000-el pl tudod majd használni a motor nélküli régi obijaidat is.
Főleg mert megszokod a D70 kényelmét, szemben a pici D3100-al.A D3100 + 18-55 formáció, vagy éppen alkotók a leginkább lecserélt elemek.
-
DuDieHUN
aktív tag
Nikon D70 + Nikor 28-80mm-es Obi, első DSLR gépnek, kb 30.000 expoval, megér 45000-et? Vagy inkább áldozzon többet az ember és egy D3100 18-55ös kit 2-3 év garival 100e-ért?
-
TomCat85
tag
válasz
Zozzer888 #13463 üzenetére
Neked is köszönöm a véleményed, javaslatod. :-)
Tegnap este még olvasgattam a neten. Érdekes lehet még a D3200. Ahogy láttam nincs nagy difi a D3200 és a D5200 között, de mi a helyzet D3200 vs. D5100 esetén?
Azt olvastam, hogy így is a D5100-at hozták ki győztesnek. A 24 MP-től egyszerű felhasználó módjára ne dobjak hátast, ugye? :-)Nektek mi a véleményetek?
Köszi!
-
freelanced
addikt
Üdv! Panasonic GF-3 vélemény? Üdv!
-
jjeahh
nagyúr
válasz
freelanced #13465 üzenetére
nem tudom, én csak sorolom a választékot...
a samuk műanyagosak, ha ez zavar...vannak itt hozzáértőbbek, én nem merek mondani semmit...ha a specifikációkat böngészed a samuk a nyerők pár dologban, nagyobb szenzor, több megapixel...ha ez számít...nx1000, nikon j1 tud fullhd videót...utóbbiban van viszont a legkisebb szenzor...talán az olympusok a legtuningolhatóbbak, és van szenzorstabijuk...lehet csak hüjeségeket hordok össze, szóval az én véleményem ne legyen mérvadó...az oly-kat panákat próbáltam már, kivéve a gf5-öt, és tapogattam a samsungot, ezért írtam, hogy műanyagos.
ha leírod, mire használnád, mit vársz el tőle, használtat, vagy újat akarsz, biztosan útbaigazítanak majd a fórumtársak -
jjeahh
nagyúr
válasz
freelanced #13462 üzenetére
samu nx100, nx1000 - 20-50mm kit, oly e-p1, e-pl1, e-pm1, panasonic gf3, gf5, 14-42mm kit, nikon 1 j1, v1 10-30mm kit, sony nex3 18-55mm kit...attól függ, újat akarsz vagy használt is megfelel...
-
jjeahh
nagyúr
válasz
freelanced #13460 üzenetére
csak váz, vagy kit?
-
freelanced
addikt
Üdv! 80 körül MILC terén mik vannak?
Illetve az NX1000 milyen? -
TomCat85
tag
válasz
buci30 #13457 üzenetére
buci30: Köszönöm szépen a válaszod, de ennél picit komolyabb gépre gondoltam.
Zozzer888: Neked is köszönöm.
Akkor eddig 1:0 az D5100 javára. :-)
Továbbra is javasolhattok más gépeket is, de márka tekintetében az gondolom Canon - Nikon között fog eldőlni...(mindamellett, hogy magam is - igaz a kompakt kategóriában - közel 10 éve Olympus-t használok...jah és ugyanazt ;-)).
-
TomCat85
tag
Sziasztok!
DSLR világába kezdőként lépnék be hamarosan. Olyan gépet szeretnék venni, mely hosszabb távon is kiszolgál (ha fejlődök ezen a téren). Főként családi események, esetleg portrészerű képek készítésére kellene a gép.
160-220 e HUF-os kategóriában nézelődök. Persze, ha nem muszáj, nem szánnék rá 220-at. :-)
Alapvetően Nikon-ban (és kit-ben) gondolkozom, de szóba jöhet Canon is, ha abban megfelelőbb gépet találok.
Nikon D5100
Nikon D5200
Megéri a D5200-at venni vagy nincs akkora eltérés a két fényképező között és bőven jó a D5100 is?
Mi a véleményetek, esetleg más gépet tudtok ajánlani?
Köszi a segítségeteket!
-
buci30
addikt
Olympus pen L-1 hez hol lehet venni EVF-t?
-
Nikla
tag
Na, tegnap elmentem és megfogdostam mindkettőt
Elvesztem, a D7K után a D5200 olyan volt a kezemben mint egy játék, bár messze nem rossz az se
Nagyon meggyőző a sebessége, kialakítása, anyaghasználata, sok kezelőszerv.. szóval D7000 nyert számomraKöszönöm mindenkinek
, a projekt sajnos munkahely váltás miatt csúszik 3-4 hónapot
-
törölt tag
bocs a dupe-ért, ha valaki mindkét helyen mozog, de több szem jobban csipás
ilyen képeket csinált a 18-55 kitobim. 18-24 körüli nyitottságon.
környezet: 0C, de volt már hidegebb időben is bevetésen
Első pár kocka még rendben volt, aztán jöttek ezek a fekete sarkok.Obit cseréltem (50-200VR) de ott nem tapasztaltam.
Aztán visszacseréltem, megint csinálta.Majd megtörölgettem az "érintkezőket" és ilyen fekete olaj(?)szerű kosz jött le minimális mennyiségben.Aztán abbahagyta.
Első kérdésem, mitől csinál ilyen képeket az obi?
Második, van-e összefüggés a kosz és az obi képe közt?Oké, kitobi, meg nem túl nagy ár, ha pótolni kell, dehát mégiscsak 1 éves lesz!
-
freelanced
addikt
Üdv! Valaki leírná a MILC előnyét egy kompakthoz/bridge-hez képest? Illetve, hogy milyen mondjuk egy D3100-al szemben?
Konkrétan az NX1000-re gondoltam (erről is kérnék véleményt ha nem gond).
Illetve, hogy miért is jó, miért érné meg. Nagyon köszönöm! -
FuckeR19
senior tag
Szevasztok
Véleményetek kérném ki mivel én amatőr vagyok e téren.
Vennék használtan egy jópár éves gépezetet viszont nem tudok dönteni.
Kiszemeltek: Canon 350D, Nikon D40, Nikon D50, Nikon D70.
Ezek közül ti mit vennétek meg? -
A Zéé
addikt
D90-et én újonnan nem vennék. Ha használt cucc is játszik, akkor viszont mindenképp.
Nikon topicban volt elég sokszor vita róla, amíg egy árban voltak, hogy D90 vagy D5100, érdemes ott túrnod egy kicsit a régi hozzászólások között, sok érv szól mindkettő váz mellett.snapshort néha tud marhaságokat leírni az összehasonlító táblázatokba.
-
A Zéé
addikt
Amíg ilyen áron lehet kapni a D5100-at, addig szerintem jobb vétel. Szerk: vagy ha ennyit szánsz rá, akkor már D7000-et vegyél.
A 18-105 viszont megéri a plusz pénzt.
Ha videózni szeretnél sokat, akkor az af rendszer miatt lehet, hogy megfontolandó az D5200, de abból a 100k-ból, ami köztük van azt inkább plusz obira, meg egyéb más kiegészítőkre költsd. Pl. az már majdnem egy használt Sigma 70-200/2.8 HSM ára, ami jól tud jönni a sportfotózáshoz. -
Nikla
tag
Először is köszönöm mindenkinek
JohnyBlue: karate
Mikisys: igen, néztem, de ő már nekem kilóg a keretből
k1csi: ez nagyrészt így igaz
5100 és 5200 közt tényleg ~100k a különbség?tényleg ekkora akülönbség is? mert akkor inkább most egyben venném a jobbat
(Nikon D5200 Fekete + AF-S DX NIKKOR 18–55 mm VR objektív ~240k ért jó ár?)
(vagy inkább Nikon D5200 Fekete + AF-S DX NIKKOR 18–105 mm VR objektív 280k?)
köszi -
Mikisys
őstag
Én a Pentax K5 valamelyik verzióját javaslom, az F4/17-70-es SDM objektívvel, kezdésnek.
Gyors, csendes összeállítás és szinte mindenféle fényviszonyok és időjárás esetén is jól használható.
Rengeteg K-bajonettes objektívet lehet hozzá venni, a régiekkel is prímán működik, manuális módban.
Vaku csak csak akkor szükséges, ha más is vakuzik a közelében, egyébként elég magas ISO-érzékenységet lehet beállítani, ami bőven elegendő, jó minőségben is.Üdv!
-
k1csi
senior tag
Ha nem akarsz videót filmezni (a DLSR nem camcorder; csak Canonra van ML), nem akarsz régi manuális üvegeket adaptálni (Nikonnak nagy a bázistávja, Flange Distance), nem lényeg a kis méret/tömeg (Pentax limited), nem kell extrém makró (Canon MP-E 65) akkor ma Nikon.
Tekintettel a költségvetésre APS-C.Kihajtható kijelző miatt D5100 (költségvetés miatt nem D5200).
Alapzoom 18-105, elballagsz az obis topikba, legördíted az összefoglalót majd megnézed, hogy (tekintettel a költségvetésre) milyen f/1.8-as fixet veszel látószög alapján (pl. 50mm vagy 85mm).
Ha több mint 85mm kellene az pech. Ha több látószög is kell (zoom) az megint pech mert zoomban 2.8-as van az is meglehetősen drágán.Egyébként dinamikában a Sony szenzoros gépek (D5100 is ilyen) alázzák a full frame Canont alacsony ISO-ban (tájkép, ahol pl. jó ha van nagy dinamikatartomány meg jó ha van állvány).
Makróra meg utánaolvasol mert ott elsősorban a kreativításodon múlik, hogy hogy oldod meg.
DSLR-ek ISO6400-ig simán tolhatók ma már. Max utómunkában zajszűrsz és nem nézed pixel szinten.
Szerintem.
-
Nikla
tag
"Saját" versenyeinken fotózok, jobb hinyán... így kb 300-400 helyre kerül szét az a kép amit csinálok, nyomtatásra viszont <10 db. Ezt akartam érteni
A táj és portré fotózáshoz jó kis gép az FZ38am ami most van. (az én szintemen)
A legfőbb bajom most az, hogy minden olyan helyzetben, ahol gyorsan spontán szituációkat kell fotózni, de nem a legjobb a fény, meghaltam. Nagyon sokszor vannak előttem ránézve dolgokra képek, melyekről tudom, hogy most nem fogom tudni megcsinálni, mert nincs elég fény, de vakuzni se lehet/nem érdemes..
pl: ezek a versenyek ált termekben kerülnek megrendezésre, olyan fényviszonyok közt, amit nem tudom miért de ez a gép utál (ebben a zónában a leglassabb a fókusz, téveszti is sokszor, stb. több és kevesebb fény esetén is jó, de ebben nagyon nem).
Vagyis itt akadok meg több dologban:
0, ugye no vaku mert verseny, de nem is lenne elég gyors
1, a gép maga nem elég gyors (mind obi mind mind mondjuk egy burst esetében)
2, sajnos iso 200 fölé nem mehetek, mert ott már zajhatáros PS el se tudok vele mit kezdeni
3, manuál fókusz nagyon nehézkes, így sok a rosszul fókuszált kép, mert az automata ebben a gépben erre nem jó / én vagyok teljes moronösszegezve, egy olyan géppel már ki lennék segítve amivel több esélyem van (van esélyem) ilyen szituációban. nem akarok én sportújságíró szinten lőni..
Erre viszont nagy vonalban bármilyen értelmes közép dslr megfelelhetInnentől azt hiszem az extra igények jönnének, de ezzel is úgy vagyok, hogy pl.: makró obi mindkettőre van és jó is makrózásra, stb.
Vagyis ugyan ott tartok és ezzel a bajom, hogy ebbe a kategóriába, sok típus belefér.Ha már váltok, akkor szeretnék olyanra, aminek van jövőképe, ami mellett most kicsit átállhatok arra, hogy akkor most obikat vásárolgatok, de váz maradhat. nem baj, ha jóval többet tud, sokat kell még tanulnom.
jó lenne ha külteret is bírná, ha aksit se zabálná, ha lehetne később egy kisebb rendszervakút értelmesen kezelni, stb.
Bajom, hogy amerre az interneten nézek, nagy a háború, igazi érvek nincsenek sokszor. illetve vannak az ilyen, "kezdő dslrnek vegyél sonyt,pentaxot,nikont,cannont, mindegy, mert az igényeidnek kvára megfelel, nézz be egy boltba és fogdosd meg" típusú cikkek... ezért vagyok bajban, mert nem állok azért úgy, hogy minden félévben gépet cseréljek..
ezért kérdeztem olyan dolgokat, amiket nem tudok, de máshol javasoltak: pl regionális obi árak nikon vs canon.
röviden túl sok az infó, túl kevés a pénzGondolkozom pl pentax-on is, mert ár/értékben amit találtam az alapján nagyon erős (állítólag), és igaz, nincs 65468+ féle obi, de nekem alapban kell szerintem 3-4 általános, semmi túl profi, semmi túl (kib) drága, semmi nagyon speciális és extra...
Ezért dobtam fel a kérdést, mert kicsit tanácstalan vagyok, pedig ennyi körbejárás után általában már nem szoktam semmilyen témában az lenni, vagy legalább elképzelésem van
-
Byk01
őstag
Ha mutatnál egy képet, ami most megy, és leírnád, miben szeretnél többet, jobbat, talán jobban tudnánk ajánlani.
Meg mit jelent a digitális felhasználás? Nem mind1, hogy 2 Mp-re leméretezett képeket akarsz feltenni egy honlapra, vagy eredeti méretben is elérhetővé akarod tenni. -
Nikla
tag
válasz
Santiagain #13435 üzenetére
köszi megnézem
most a 60D-t néztem cannonéktól, arról vélemény? esetleg D90?k1csi:
inkább ti képzelitek nagyon túl az elképzeléseimmessze nem akarok annyira epic lenni..
most az FZ vel is lehet néha jó képeket elkapni, csak mivel iso 200 nál már irritál ahogy szemcsésedik...Meg ezért kérdeztem
ne feledjétek, én most egy fix bridge gépről váltok, ha egy olyan obiszerüséggel mint ami ezen van, egy "normális" gépet lőnék, most az következő lépésnek azthiszem elég lenne.
Az én elképzelésemhez és szintemhezde látom a ti hozzáértésetek mellett baromságot kérdeztem
-
freelanced
addikt
Üdv!
Milyen belépő szintű tükörreflexes gépet ajánlanátok ami jó? Azért nem mondanák összeget mert tényleg a belépő szint kéne.
Köszönöm!Most kezdenék fotózni saját géppel, de a kompaktok nem győztek meg
-
k1csi
senior tag
Nem kenyerem a Scott Kelby könyvek ajánlgatása, de lapozd fel "A Digitális fotós könyv" valamelyik részét a sportfotózásnál (de úgy általában is megnézhetnél egy-két fotós könyvet).
Lehet helyreteszi azt a szakadékot ami a lehetőségek és az elképzeléseid között van.Egyébként egy-egy célra egy fényerős fix még beleférhet, de univerzális megoldás sokkal többért van csak (nagyon sokkal...).
-
Santiagain
őstag
Csak azt tudom ajánlani, amit előttem már sokan mások. D5100, 18-105-el kitben. Ár/értékben kiváló. Kapsz hozzá olcsón jó minőségű fixet (35/1.8, 50/1.8) beltérre. Ezzel már sok mindent meg lehet oldani. Úgyis kell pénz táskára, állványra, vakura. Egy fényerős tele a sporthoz meg önmagában 150-től kezdődik.
-
Nikla
tag
válasz
Santiagain #13433 üzenetére
Köszi, de így akkor még inkább nem tudom merre menjek
Illetve mégis: akkor alap két obiban kéne gondolkozni. -
Nikla
tag
Sziasztok, úgy érzem kinőttem a jelenlegi Pana FZ38-am.
Vannak olyan kérdések amire nem nagyon találok egyértelmű választ/ nem vagyok benne biztos.
Kérném segítségetek.
Keretek, alapvetések:
0, DSLR-t szeretnék, nem milc, nem bridge, stb.
1, nekem főleg táj/portré/sport (Beltér, gyors mozgás) kéne a gép, jelenleg a sporttal vannak a legnagyobb bajaim, jó lenne ha valami gyors obit lehetne hozzá találni és nagyon telézni nem szoktam
2, keret max 2-300k rá (legalább 1 obival) (minél inkább a 200k hoz esik közel annál jobban örülök, de legyen játéktér,mert nem igazán érzem, hogy itt mekkora ugrásoknál van nagyobb változás)
3, nem ragaszkodom igazán semmihez, ami jó lenne:
- külső aksi és kioldó képes
- kihajtható kijelző
- makrózni is nagyon szeressek
4, a képek 95% digitális felhasználásra kerül (már ha ez számít még ma)ú
5, garigarigarigari
+1, nem tudom miért de teljesen rá vagyok kattanva a másodlagos kijelzőre (ennek mi a hivatalos neve?)Kérdések:
1, cannon Mo-n tényleg olcsóbbra jön ki?
2, kezdő fotós számára tényleg egyszerűbb a Nikon?
3, lenne olyan obi ami megoldaná a "táj/portré/sport" igényeket egybe lefedné?Köszönöm szépen előre is!
-
jjeahh
nagyúr
szerintem azt is vedd figyelembe, hogy a nikon 24 megapix, ami ha egy kicsit gyengécske számítógéped van, és ha amúgy is fölösleges ekkora felbontás, akkor nagyobb hátrány, mint előny...pl az én laptopomon 24 mpixeles rawokat feldolgozni kínos lenne...még jpeget manipulálni is...
. persze, ha ps-fetisiszta vagy, és van egy jó géped, előny a nagy felbontás, de ha csak flickr-ezni vásárolsz cuccot, a végeredmény ugyanaz lesz gondolom canonnal is nikonnal is, kb, és utóbbival többet kell szenvedned, mikor a a kontraszt csúszka tologatása közben perceket kell várnod a reakcióra...ez csak egy vélemény, lehet, hogy nagy baromságot írtam...főleg mert gondolom a nikonnal is lehet kevesebb mpixelben fényképezni....
-
JohnyBlue
addikt
Én is féltem anno, hogy huhhh madzsar nyelvet nem beszéli és még törni se töri. A beüzemeléskor rögögtem csak magamon, hogy féltem emiatt. Amit nem tudtam, hogy mit jelent azt meg kilestem a gépkönyvből.
Nem is tudom mi lenne velem, ha most magyar nyelvet kellene használni. Brrr
-
Throme
veterán
Burkoltan arra céloztam, hogy elég jó ár érték aránnyal bír a D5100.
Igaz, nincs benne magyar menü.Ha úgy véled megéri a magyar menú az x db + ezrest, akkor lehet 3200, de akkor már inkább D5200, ami ha jól tudom megkapta a D7k AF rendszerét. Mindkettő 24 MP szenzorral vezeti a belépők szenzor pixel számát.
-
törölt tag
válasz
psycroptic #13420 üzenetére
amig sz*r van vereb is van
-
Darko
senior tag
válasz
psycroptic #13420 üzenetére
Olyan nincs hogy valamit ne lehessen eladni, csak a megfelelő árat kell kitalálni rá
-
Darko
senior tag
válasz
psycroptic #13416 üzenetére
Es az nem járható hogy meghírdeted? Valószínű hogy még többet is kapnál érte, mint amit a bolt adna.
-
psycroptic
őstag
válasz
Santiagain #13417 üzenetére
Ez viszont igaz. Akkor marad a lassú eladás, meghírdetni/alkudni majd jó esetben eladni. Köszi azért az infót!
-
Santiagain
őstag
válasz
psycroptic #13416 üzenetére
Ilyenről sem halottam. Nem hiszem, hogy rajtad kívül sokan lennének, akik futárral postáznának - mindenféle garancia nélkül - értékbecslésre. A bolt sem hiszen, hogy szívesen vállalna jogi hercehurcát, ha mondjuk szállítás közben sérül a cucc.
-
psycroptic
őstag
válasz
Santiagain #13415 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok. Ez most, hogy jön ide? Kértem én olyat?
Beküldeném nekik és mondanának egy árat amit vagy elfogadok vagy nem. Ahhoz, hogy személyesen bevigyem akár a legközelebbi boltba is többe kerülne, mint egy futár oda-vissza.
-
Santiagain
őstag
válasz
psycroptic #13414 üzenetére
Látatlanban senki nem fog neked beszámítani.
-
psycroptic
őstag
Sziasztok!
Tudtok olyan webáruházat, ahol a használt terméket beszámítják az új árába?
Köszönettel:
psycroptic -
A Zéé
addikt
Nikon D5100 két obival. Szerintem ebben az árkategóriában most gondolkodás nélkül ez a legjobb.
de méginkább D5100 18-105-tel, és használtan egy 55-200 mellé. Árban ugyanannyi.De fogdosd kézbe a vázakat mindenképp, hogy érezd, hogy melyik kényelmesebb. Illetve ha van közeli ismerősödnek valami rendszere, akkor lehet, hogy érdemes arrafelé kacsintgatni.
-
yamal
csendes tag
Üdv!
Dslr vásárlás előtt állok. Két kinézett gép.
Nikon D3200 18-55, 55-200 vagy 300
újabb, 3 év gari, mint aCanon 600d 15-55; 55-250
1 év gari
de kijelző kihajtható ami sokszor jól jönne.Vélemények?
Köszönettel
-
Daert
őstag
válasz
Zozzer888 #13409 üzenetére
Átszámítva olyan 130-140 között van a 3200 és az 5100 is 18-55-ös obival.Tehát nagyon hasonló árban vannak.
A 105-ös obival nekem drága lenne.inkább később egy használt obit veszek,bár ha így egyben nagyon megéri akkor talán ki tudom köhögni az árát.De a 170e már sok,105 ős obi ide vagy oda..... -
Daert
őstag
válasz
Zozzer888 #13406 üzenetére
Gondolom a Best-buy azt jelenti hogy ár -érték aránya nagyon jó.De meglehet hogy külföldön fogom megvenni a gépet,szóval az érdekelne hogy valóban annyival jobb az alap 5100 a 3200-tól mint amivel drágább?Bár istenigazából alap 18-55-ös VR obival szinte egy árban vannak.
-
dace90
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném megvenni első dslr gépemet canon 600d-t néztem. Találtam is 1-2 alig használtat jó áron, szerintetek mennyiért éri meg egy 600d váz? Esetleg még érdekelne az 550d is, de nem nagyon találtam jó áron sehol, ha esetleg tudtok valami oldalt, ahol van 1-2 jó állapotú jó áron akkor szívesen várom a tippeket (index fórumokon már néztem) Köszi a válaszokat!
-
Daert
őstag
Üdv.
Sajnos teljesen kezdő vagyok,viszont szeretnék egy olyan fényképezőgépet(DSLR) amivel rendes fotókat lehet készíteni,és kicsit trükközni a beállításokkal.
Eddig csak Bridge és teljesen kompakt gépeim voltak,amivel csak szívtam,Zajosak voltak a képek elmosódott-bemozdult borzalmat készítettem,de ezeken állítási lehetőség nem volt,vagy minimális.Szeretnék családi fotókat készíteni(lakáson belül is),esetleg videókat.Nincs szükségem felsőkategóriás gépre,ezért is jutottam a Nikon D3200 vs D5100 modellekig.Pentaxot ára miatt kilőttem,a Canon pedig sajnos csak 1 év garit ad a készülékeire.Mivel irgalmatlan peches figura vagyok,szükségem van a bő garancia időre.Olyan gépet szeretnék amivel el lehet indulni a fotózás világába és egy kezdő is boldogul.
Mindenképpen képstabis gyári obival szeretném megvenni,tudtommal egyik vázban sincs stabilizátor,csak az objektívben.
Ha bárkinek javaslata van ne tartsa magában.
Mellesleg a d5100-ban is van magyar menü,vagy csak a d3200-ban? -
jjeahh
nagyúr
válasz
Coporno #13394 üzenetére
szerintem "feltűnési viszketegségből" milc-et is vehet bárki, nemhiába söprik az oly-k a red dot design díjakat... csak nem akkora divat...és igaz, dslr-eket nem csak divatmajmok vesznek, de azért rengetegen tényleg csak menőznek vele...ezért még nincs leírva...az oly milc-emet, ha előveszem, vagy leteszem a kocsmaasztalra, szinte mindíg rámered mindenki, hogy ez mostmiez?
szerintem ebből is divat lesz egyszer...a dslr-ekkel professzionális hatást sugallsz, milc-ek fele meg direkt oldschool, retro-style...ez már csak ilyen...
nincs ezzel semmi gond...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged