Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Körvonalazódik az új grafikus API-k iránya
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Schuby
aktív tag
Na és el is értünk a lényeghez. Visszaolvastam, és mindig csak ez van leírva. Hogy több a lehetőség benne. Vagy ahogy te írtad a váz által nyújtott szolgáltatások. Na konkrétan ez érdekelne engem, hogy mik ezek a szolgáltatások? Mert lehet neked mint profinak ezek sokat érnek, nekem mint egyszerű polgárnak aki csak az emlékeket gyűjti egy mappába csak keveset.
A kihajtható kijelző..... nem tudom. Egy videokameránál jó dolog mert lengeti az ember. De elvileg itt a keresőbe illik nézni, nem? De erre is elfogadok érveket pro és kontrax230, N53SN, D7200, BV6000S
-
Byk01
őstag
válasz Schuby #15794 üzenetére
Ha a magasabb pixelszámot felhozod indoknak, akkor leírom, hogy nem üdvözítő. Ha ennyire képben vagy az ajánlatok között, akkor tudod, hogy a D5100 miben jobb a D3200-nál (a szenzort itt vegyük ki az összehasonlításból, csak a váz által nyújtott szolgáltatásokra gondolok, kihajtható kijelző, stb.).
Melyik a jobb, az alma, vagy a körte? Az új fejlesztésű VW Golf R utánfutóval, vagy a 3 éves technikát jelentő VW Sharan?
Azt ne én mondjam már meg, hogy neked a kihajtható kijelző lesz-e a fontosabb, az, hogy nem kell 55 mm-nél cserélni, vagy a 200 millis tele."Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Schuby
aktív tag
válasz schawo #15796 üzenetére
Sajnos a fogását nem igazán tudtam értékelni mert sikerült mindkét gépnek pont a markolat közepére ragasztani a lopásgátló kütyüt.
Bántam hogy nincs nálam egy memokártya, szívesen lőttem volna néhány képet velük, bár nem tudom mennyire lett volna perdöntő, mert ha én mint full élményfotós különbséget látok akkor ott már nagyon nagy baj van.x230, N53SN, D7200, BV6000S
-
titán
válasz Stauffenberg #15792 üzenetére
Áfástól ez azért 460ezer forint. Ami persze nem rossz, de nem is 360ezer forint
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Schuby
aktív tag
Nem tudom miért haraptok ennyire erre a pixelszámra de a kérdés nem ez volt, legalább is nem ennek szántam.
A kérdésem akkor úgy hangzik, hogy az eddigiek alapján az 5100+18-105 volt az ár-érték arányban a Best Buy.
Az általam látott dupla kit ehhez képest hogy helyezkedik el. Jobb vagy rosszabb ? Leginkább pedig a MIÉRT érdekel, mert ez alapján tudom a saját véleményem kialakítani. Valószínűleg ha nekem a +8 Mpixel okozna boldogságot, nem gondolkodnék a dolgon, tök mindegy hogy az átlag usernek mi elég, sok, vagy kevés
A 120 feletti fényképezésre egyszerű a válasz. Ha van használom, ha nincs nem, úgyhogy ez , mint döntő érv kiesik.x230, N53SN, D7200, BV6000S
-
Byk01
őstag
válasz Schuby #15791 üzenetére
Már leírták párszor, nem minden a pixelszám. Átlag felhasználáshoz a 16 is több mint elég.
A plusz obit neked kell tudnod, mit fotózol, és ahhoz kell-e.Ha sokat fotózol 50-70 mm környékén, idegesíteni fog, hogy folyton rövid, vagy hosszú, ami épp fent van, és cserélni kell. Ha viszont kell 120 fölött is, akkor meg nincs min gondolkodni (azaz de van, hogy megtartani a 25 eFt-ot, és kicsit gyűjtve még, beszerezni egy 55-300-at, vagy egy stabis 70-300-at).
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Stauffenberg
nagyúr
Ejj ecsém, ha nálunk lennének ilyen árak:
Refurbished Nikon D600 + 24-85mm - 1.599 USD
Ez így mai árfolyamon számolva kb 360.000 Ft és mivel refurb, ezért jó eséllyel a gyári szériahibák is már javítva lettek. Mit is kapunk itthon ennyiért? Középkategóriás APS-C vasat...
-
Schuby
aktív tag
Ma volt egy kis időm és bementem a MM-be ahol az eddigi döntésem, hogy hallgatok rátok és 5100+18-105 kell nekem kissé megingott
5100+18-105 VR 165eFt
3200+18-55VR+55-200VR 190eFtErről mi a vélemény? 25 eFt plusz, viszont 2 obi, magasabb pixelszám, és ti is azt írtátok, hogy képminőségben ugyan ott van mind a kettő.
x230, N53SN, D7200, BV6000S
-
jjeahh
nagyúr
viszont iso1600-ig mehetsz el velük max, ha nagyonnagyon elnéző vagy a dinamikával, szemcsével...vagy az itt a feltétel, hogy tudja a 3200-at, akárhogyan is? mert akkor ezek a gépek beleférnek, tudnak 6400-at is, azt nem látsz semmit a képen csak lila-zöld foltokat és fehér pöttyöket
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
A Zéé
addikt
válasz kurion #15784 üzenetére
az nem cserélhető obis. Kompaktokról ITT kérdezz, bár ha már itt vagy, akkor inkább ne
Én azt mondanám, hogy Pana GF2 (GF3) 14-42 kitobival azok már tudnak fhd-t is videóban. Vagy Oly E-PL2, bár az asszem csak sima HD-t tud. Nincs 30x zoom, de képminőségben sokkal-sokkal jobbak, mint az említett Nikon. És még bővíthetők is, ha úgy adódik.[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
kurion
senior tag
Üdv, Digitális fényképezőgépet keresek, és mivel nem nagyon értek hozzá ezért tőletek kérnék segítséget, maximum 60 ezer körüli gép érdekelne(használt vagy új)
szempontok:
-Maximális iso 3200
-HD vagy fullHD videó rögzítéseHírtelen ennyi szempont jutott eszembe.
"Csinálni jobb mint beszélni róla" - Magic Gladiator
-
-
titán
válasz BiriBum #15774 üzenetére
Ezek általában újak szoktak lenni. Vettem már innen vagy 8-10 gépet, abból egy volt felújított, a többi mind bontatlan új. Csak azért kerülnek ilyen jogcímen értékesítésre, hogy ne kannibalizálják a forgalmat. Ráadásul gari is van rájuk.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
frisco
aktív tag
Egy ilyen ebay licittel mennyire szabad(na) elmenni?
PEN E-P3 + 12-50 obj. > most egyelőre 321 Euro
Tudom E-PM2 jobb de az ma pl. 334 volt csupán a váz.[ Szerkesztve ]
-
sideburns
aktív tag
válasz #04230330 #15769 üzenetére
Claim a free H-FS45150E-K Telephoto Lens Panasonic when you buy this camera--find out how
By purchasing this camera from 00:00, June 1 up to and including September 2, 2013, you are eligible to claim a free Panasonic H-FS45150E-K Telephoto Lens on http://promotions.panasonic.co.uk/ (external website promise). This product must be bought from Amazon.co.uk and not a third party vendor on the Amazon platform--please check before adding to your basket. For more details on the promotion, click here. Terms and conditions apply. -
sideburns
aktív tag
válasz frisco #15762 üzenetére
Ha van Egyesült Királyságban élő ismerősöd, akkor talán ez is jó deal lehet:
G5+14-42+45-150 £449.00 -
Fecniii
tag
Sziasztok!
Ismerősök szeretnének venni valamilyen cserélhető objektíves gépet max 180-at szánnak rá amiből ki kéne jönni az SD kártyának meg egy táskának/toknak.
Mivel én ismerem őket tudom hogy egy tükrös gép túl nagy és túl bonyolult nekik így valószínűleg sose használnák ki, kirándulások, nyaralások, családi események fotózása a max amire használnák. Ahogy én látom a gép beépített fotó módjait fogják 99%ban használni tehát Autó vagy valami egyéb beépített módot. Most egy kompaktjuk van viszont erről szeretnének fentebb lépni, így én azt ajánlottam nekik hogy valamilyen tükör nélküli rendszerben gondolkodjanak.Az alábbi gépeket néztem ki nekik, de mivel Milc-ben nem vagyok otthon konkrétan kéne egy tipp melyik a legjobb ár-érték arányú gép most.
Nikon 1 J3 10-30 VR
Canon EOS M 18-55 FLS
Pana GX1K 14-42
Olympus E-PM2 14-42
Olympus E-PL5 14-42Azért nem kompakt mert ha esetleg jobban beletanulnak és elkezdi őket érdekelni a fotózás kicsit komolyabban tudnak céljaiknak megfelelő obikra váltani.
Használt nem játszik!
Köszi
Fecniii -
frisco
aktív tag
válasz #04230330 #15763 üzenetére
Nem akarok használtat venni és szerencsére nem pénzkérdés mit veszek.
Inkább csak a tudásosom és a képességeim miatt húztam meg ezt a limitet az összeghatárt illetően.
Van még egy opció amivel kacérkodom: Olympus Ebay
Láttam már más vett itt, ma is elment egy E-PM2 objektív nélkül 330 Euro-ért.
Itt is nézegetek mást is, hátha. -
frisco
aktív tag
Köszönöm a választ.
Én is a G3-mal szemezgettem de nem tudtam megítélni a többit.A G5 tesztjeit olvastam, nagyon jónak tűnik.
Sajnos amerikai kontaktom nincs, ez a cég operál Magyarországon ilyen szolgáltatással.
A Nexus4 és Nexus7 fórumban többen vásároltak tőlük, amennyire emlékszem mindenki megkapott mindent.
És ami fontos: nem várják el, hogy a teljes vételárat kiutald biankó , nyilván ilyet én sem tennék.Köszi még egyszer.
-
Studi
veterán
válasz frisco #15760 üzenetére
GF2-t ne. GF3 ezzel az obival használtban ~70e Ft alatt beszerezhető, ennyit semmiképp nem ér.
G3 korrekt választás, tudása sokkal jobb, mint az előző kettőnek, jó minőség, kellemes, hordozható méret.Amazon.com fényképezőgépen nem szállít Magyarországra. Ha be tudod hozatni a G5-öt valakivel (okosban...), akkor ez egy brutálisan jó ár! Ha meg tudod oldani az idekerülését, akkor az objektívet jó áron be tudod majd szerezni hozzá (a többihez adott 14-42-es 25, a jobb minőségű 14-45-ös 35e körül kapható).
-
frisco
aktív tag
120-13ezer Ft-ot szánnék egy gépre.
Alapvetően amatőr vagyok de szeretnék túllépni a kompakt gépek minőségéből.Amikkel szemezgettem:
DMC-GF3KEG-KÉs egy új amin komolyan eltöprengtem:
Ez utóbbihoz nyilván objektív is kellene. Jó vételnek minősül?
Az Amazon vásárlásnál van garancia Magyarországra?
Köszönöm előre a segítséget. -
Laslow
senior tag
Élőben megtekintés és kézbevétel után kizártam a Sony NEX és társai féle viszonylag kisméretű ám nagy szenzorú gépeket (a kényelmetlenebb fogás miatt), és a Nikon D3100 felé hajlok a Canon 1100D ellenében. Nem D5100, mert bár látom, hogy jobbak a képei, de azt nem, hogy megérne plusz 20-40.000Ft-ot. Nekem legalábbis. Igazából már csak a kitobjektív a kérdés. Nem értem ugyanis a helyzetet:
D3100 VR 18-55: 105.000Ft
D3100 VR 18-105: 131.000Ft
különbség a két objektív között: 26.000FtD5100 VR 18-55: 143.000Ft
D5100 VR 18-105: 153.000Ft
különbség a két objektív között: 10.000FtMiért van az, hogy D3100-nál ekkora az árkülönbség a két változat között, ha a D5100-nál meg nem? Vagy én nézek el valamit?
[ Szerkesztve ]
"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
Throme
veterán
válasz BiriBum #15750 üzenetére
Ha olyan helyzetbe kerülsz, hogy jó lenne látni a témát komponáláshoz, de nincs lehetőséged odaférni, vagy csak kedved nincs lefeküdni, akkor remek segítség. Ok, nem F1-et fogsz így fotózni, de statikus témáknál hasznos lehet.
Nyilván nem meggyőzés akar lenni, vannak akik szeretik ezt a "fícsőrt" is.szerk: szerencsére a piacon van elérhető alternatíva mindenki számára.
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz Khelben #15753 üzenetére
Ha a vázakat alapbeállításokon hagyták, akkor a nikonnál élességben az alap a 3, egy 0-9 skálán...
Általában 5-6 körül állítják a júzerek.
Ha a nikon saját progiját használják a konvertálásra (RAW -> jpg esetén), az ezt a beállítást átveszi RAW esetén is.
Élesebb lesz a kép, ha nem 3-ason hagyják az élességet.
Alaphelyzetben az eredmény sosem lesz kedvező a nikonnak...Ha van lehetőséged vigyél egy memkarit és egy nagy boltban lőj ugyan arról, ugyanazzal a beállítással egy canonnal és nikonnal. Utóbbinál állítsd a set picture controlon belül kb 5-re az élességet és otthon monitoron nézd meg, hasonlítsd össze.
Ha így is jobb a canon és az tetszik, akkor az lesz a befutó.
Hagyatkozz magadra Te fogod használni, nem más innen a fórumról.szvsz
[ Szerkesztve ]
-
BiriBum
őstag
válasz Throme #15747 üzenetére
Ha DSLR gép van a kezemben igen erős a késztetés, hogy a keresőn át nézzem a témát, a LV-t csak extrém esetben kapcsolom be. Évekig használtam egy S3IS-t, ott az elektronikus kereső helyett inkább az LCD-t használtam és nagyon tetszett, hogy kihajtható. DSLR-nél ez a funkció soha nem hiányzott.
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz BiriBum #15743 üzenetére
Akinek a 2 együtt kell (kihajtható LCD + prizma, 2 tárcsa...stb), annak ott a canon 60/70D...
(#15746) zool1: szvsz aki már használt kihajtható LCD-s gépet, az nagyon megszerette ezt a funkciót. Aki meg nem annak nem is hiányzik. Ezzel biztos, hogy egyet tudsz érteni, valami azt súgja
[ Szerkesztve ]
-
-
BiriBum
őstag
válasz jjeahh #15740 üzenetére
Én is amondó vagyok, hogy ennyi pénzt nem adnék érte.
Sok gép van Sony 16 megapixeles ISO király szenzora köré építve, érdemes inkább afelé orientálódni.
Ha már DSLR és van rá pénz, akkor 2 tárcsa, pentaprizma és normális kereső.
Ha a méret problémás, akkor MILC. Szerintem nem jó a kihajtható LCD és a videó bitráta/codec alapján fényképezőgépet választani. Ennél fontosabb a fogás és a menü kezelhetősége. Ha a Canon áll legjobban kézre, akkor hajrá. -
-
jjeahh
nagyúr
és kíváncsi lennék egy magas iso-s összehasonlításra
de hagyjuk na, ha valakinek a 650d tetszik jobban, akkor is, ha a videó nem érdekli olyan komolyan, csak, hogy legyen, úgyis 650d-t fog venni...evvan, semmi gond. Csak valszeg akkor nem 5-6 évre fogja venni a vázat, mert max egy éven belül váltás lesz sztem, ha kezdi korlátozni a kb 7 éves szenzor...na de ez nem biztos, attól függ milyen témára használja majd...gondolom többségben vagyunk, akik szívesen használ(nák)ják a vázukat iso1600 fölött is, főleg a sötét kitobikkal, vagy zoomokkal, de akár fényerős fix-el is. A kereső mellett nekem is ez a második legkomolyabb okom, hogy váltani szeretnék..rengeteg szuper pillanatot halasztottam el már, mert iso1600 fölött már dinamikailag meg mindenképp odacsinált a kicsikeFb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Khelben
nagyúr
válasz HollyBoni #15736 üzenetére
Nem abból fogok élni. A gyerekeket akarom videózni kirándulásokon, iskolában, itthon. Szülinapokat, stb. A mostani mobilos videókon akarok túllépni minőségben, nem a következő star warst leforgatni.
A canonban főleg a gyorsabb és halk autofocus tetszik, a videók minősége valóban hasonló a többi géppel összevetve (bár ott is azért látszik, hogy a Canon jobb, de gondolom csak azért, mert egymás mellé rakták a két videót).[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz Khelben #15735 üzenetére
Mennyire gondolod komolyan a videózást? Kisfilmeket akarsz csinálni, elmélyülni a videózásban és nagyon számít a minőség, vagy csak simán megörökíteni dolgokat? Mert a D5200 és a PL5 sem sz*r videóban, csak a Canonnak szebb a képe, magasabb bitrátával vesz fel, meg van rá magic lantern(bár nem tudom pontosan 650D-re van e már).
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
Nálad is a 650d nyert, ráadásul 3 ponttal.
"A képeket nem pixel szinten, hanem összességében szokás nézni, úgy van igazi értelme."
Nekem a 3 gép képei összeségében tök egyformák. Ha nem zoomolok bele 100%-ra, akkor nem tudom megmondani, hogy melyik melyik. Színekben, részletekben, mindenben. Ezért is hajlok a Canon felé, mert az többet ad videóban és kezelésben. De itt meg azt mondják, hogy a D5200 meg a PL5 megeszi a Canont képminőségben. Csak én nem látom (meg a jelek szerint más se, mert a kis játékunkban is a Canon nyert többé-kevésbé. Jó tudom, nem sok értelme volt ennek a 3 képes összehasonlításnak).
-
k1csi
senior tag
válasz Khelben #15723 üzenetére
Remélem még nem lőtted le a poént.
A1; A3 túlszaturált, A2 valami gáz van a sárgával (de lehet csak a direkt napsütés miatt mélyebb árnyékban van). Egyébként lehet a fényviszonyok másak voltak pl. A2 direkt napsütés, A3 fátyolfelhős.
B3 (részletek miatt, de itt megint direkt napsütés volt, míg a másik kettőnél szórt fény) azaz a másik kettőnél hitelesebb a szín.
Részleteket tekintve C3, egyébként C2
D2/D3, ha csak egyet mondhatok talán D3Egyébként a 4 képből legalább 3-nál tök másak voltak a fényviszonyok (az árnyékokat kell nézni) azaz lényegében értelmetlen a hasonlítás mert a fény minősége az igazi különbség (ez egyébként általában is hatalmas befolyással van a fotókra). Még egy dolog: A képeket nem pixel szinten, hanem összességében szokás nézni, úgy van igazi értelme.
Én egyébként a helyedben megnézném az indexen a GH3, G5, GH2 vázak valamelyikét. Nem mellékesen első körben egy olcsó kitobit vennék (nem 14-százsokat), meg egy fixet. Egyiken sem lehet sokat bukni.
Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz bprubin #15731 üzenetére
na már az előbbiekben nem tetszett ez a képes dolog, de ez már végképp nem...vagyis nekem mindegy...de 3 bolhapattanás méretű iso100-on lőtt kép alapján gépet venni... sztem egy ilyen képet meglövök egy jobb kompaktal meg egy full frame cuccal iso100-on, és ennyire leméretezem, tuti nem mondod meg melyik a szuper gép... pedig csekély millió ft külömbségek lehetnek a számlán...
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
bprubin
tag
Hozzá értők segítséget szeretném kérni. Adott három teszt fotó, három különböző vázzal, az obik tipusa mellékelve.
Leírnátok a teszt képekről a véleményeteket, megjegyzéseiteket az összehasonlításaikról stb.
Azért lenne erre szükségem, mert lcd tv n kiesik a szemem és ennek függvényében vásárolnék vázat.
Köszönöm előre is a segítségeteket.
Link: http://www.4shared.com/zip/tdPzDXyE/teszt1.html -
Khelben
nagyúr
válasz jjeahh #15728 üzenetére
Félreértettél, az E510-nek nem a képminőségét nőttem ki, hanem a szolgáltatásait (videó, dönthető lcd, sebesség, egyobjektíves rendszer).
Valóban a méreteken is sokat gondolkodtam, de azt végül az utolsó helyre soroltam, mert hiányozna a dslr feeling, a kereső és a markolat. (Ettől függetlenül ha lesz alkalmam, megtapogatok egy olympus milcet valahol a közeljövőben). -
Throme
veterán
válasz Khelben #15711 üzenetére
"d5200-nál előfordulnak akadások, fotózás előtt is gondolkodik néha és az elkészült képet is lassan jeleníti meg"
Expo előtt lehet nem talált fókuszt a gép és azért nem exponál egyből. Ez lehet objektív probléma is (pl rossz fényviszony és nem fényerős obi). Szóval nem biztos , hogy a vázzal van gond.A lassú megjelenítésnek lehet az is az oka, hogy a nagy file-okat (24MP okán) egy lassabb kártyára írja a gép.
"Ráadásul a Nikon kit lencséit nem tartják túl jónak. Ellentétben a Canonnal, ahol a 18-135 STM-mel nyugodtan neki lehet indulni fotózni"
Egy 18-105 elég elfogadható eredményt ad, de nyilván nem szabad összehasonlítani komolyabb lencsékkel. Nem hiszem, hogy nagyon melléfogok, ha azt mondom a canon kit obijainál nem rosszabb.
A canon nemrégiben frissített a 18-135 lencséjén és jött amit írtál is.
A nikon pedig őszel jön ki a frissített 18-135-tel, a 18-140VR személyében. Erről még nincs teszt érthetően, de nem ígérkezik rossznak. Az mondjuk lehet, hogy drágább lesz a canon megfelelőjénél (nem néztem mennyi a canon 18-135 stm). -
jjeahh
nagyúr
válasz Khelben #15726 üzenetére
mostmár nekem zavaros...ahogy látom te nem akarsz milc-et, nem jó a fogásuk stb...szóval canikon...sztem a d5200-al képminőség terén sokkal jobban jársz...a bibi az, hogy pár hozzászólással előbb még két dolog miatt akartad leváltani az e-510-et: kinőtted a képminőségét, és túl nagy, valami kisebb kellene...viszont a milc-ek valahogy mégis antipatikusak...hogy van ez? legyen kicsi és legyen dslr style, kalapácsforma? a kettő nem igazán kombinálható...max g5, vagy minidslr style g3... [link]
szerk: ezekből a képekből sok minden nem jön le, pl a magas iso-tűrés, ami sztem elég fontos, főleg kitobival, és ebben a canon a legrosszabb
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Khelben #15723 üzenetére
ez így nem is tom...raw konverziók? jepegről ítélni csak akkor érdemes, ha jpegben fotóznál...azonos beállításokkal vannak lőve? a fehéregyensúly, gyútáv pl nem hinném...és minden obi másképp rajzol
ez így tényleg csak játék, de legyen..
a1, b1, c3, d2[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz jjeahh #15722 üzenetére
Nyilván elsősorban fényképezni kell. E-PL5 drága és hiányozna a markolat (bár még nem fogtam kézbe, csak képen láttam, de gondolom nincsenek csodák, a rendes markolat jobb).
Marad a Nikon D5200 és a 650D.Akinek van kedve szórakozni, itt egy kis játék: 4 fotó 3 különböző gépből, írjatok egy sorszámot, hogy melyik képen hányadikat választanátok https://www.dropbox.com/sh/0idt5ga78af2yxb/qwcEq1rbL6
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Khelben #15718 üzenetére
olypanára a fixek nagyon jók...meg kézbevenni is más az e-pl5-öt a jó anyag-építési minőség miatt...de nincs kereső, magic lantern...kérdés, hogy mennyire veszed komolyan a videózást? ha minél jobb vid kellene bármi áron, csak férjen bele a keretbe, akkor valamelyik canon + ml és manuális fókusz...ha meg csak legyen hd videó és kész, akkor tökmindegy, ebben az esetben inkább a képminőség alapján válassz...
-
k1csi
senior tag
válasz Stauffenberg #15719 üzenetére
De pont azt próbáltam írni, hogy nem fogja tudni 600D-vel az STM videó AF előnyét kihasználni és ha neki ez szempont akkor nem fog semmit se megspórolni.
Viszont a Canon topikban már leírtam annak a DSLR videózásnak amit többen elképzelnek elég sok ergonómiás problémája van. Ha nem használsz LCDVF-et vagy valami mást el kell tartsd a szemedtől távolra az LCD-t, hogy lásd. Ekkor meg a váz előtt matatni az obival a fókuszhoz megint necces, azaz oda meg lehet follow focus kell.
Már két nem feltétlen olcsó kiegészítőről beszéltünk, de még mindig messze nem tökéletes az ergonómia.A Magic Lanternhez meg bár én is használom, azért megemlíteném ezt az esetet.
Egyébként a hibrid AF sem akkora csoda, érdemes a Pana G5-ös dpreview hasonlítást megnézni.
http://www.dpreview.com/news/2012/08/15/Video-tests-of-the-Canon-EOS-650d-rebel-t4i-hybrid-autofocus-systemNem véletlen szoktam a Pana G5-öt ajánlgatni mint egy nagyon jó kompromisszum (nekem GH2 van, azt használtan szoktam ajánlgatni, de indexen van jó áron pl. GH3-is ami ugye Sony szenzoros...).
-
Stauffenberg
nagyúr
Tegyük hozzá azt is, hogy az STM a csendességén túl nem ér semmit akkor, ha egy olyan vázad van mellé, aminek a kontraszt érzékeléses AF rendszere lassú, pontatlan, béna. Nagyon vicces a rendszer, mikor oda-vissza monitoroz, mert nem találja el elsőre... másodszorra... harmadszorra... negye... ááá fhaszom, átváltok manuálisra. Tudom-tudom, AF melletti videózásról volt szó az igények között, de azért ez a DSLR videózás műfaj nem egészen erre lett kitalálva. Tisztességes videót manuális fókusz mellett lehet készíteni. Egy kevés gyakorlás kell hozzá és már szinte reflex szerűen tartja az ember a célon a fókuszt, sokkal jobb hatásfokkal mint amire az AF képes. Canonhoz meg ott a Magic Lantern amiben van focus peaking, nagyon hasznos.
Ha már ilyen 300k körüli számok elhangzottak költségvetésben, akkor én mindenképpen megvárnám a szeptembert amikor már egyre több Canon EOS 70D fog csorogni és lesznek vele tapasztalatok. A Dual Pixel AF elég ígéretes ha AF melletti videózásról van szó. A gyártó által kiadott tesztvideók szerint korrekt követő fókuszra is képes, már csak a gyakorlatnak kell igazolnia a marketinget.
(#15706) Khelben: "A 650D és a 700D közötti különbség 15000 Ft-t se ér? Mert 18-135-tel ennyi a különbözet."
Ha nagyon akarod fizethetsz 15 ezer forintot egy enyhén módosított módválasztó tárcsáért (a 650D tárcsája nem fordul teljesen körbe, de a 700D-n már igen). Ennél több változást ne keress benne, mert nincs.
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz schawo #15717 üzenetére
Oly meg Pana üvegei pedig mindig is nagyon jók voltak.
Oké, csak milyen áron. E-PL5 a nagy objektívvel 300k Ft, a 650d meg 250k Ft. Azért az elég nagy különbség. Képminőséget tesztfotók alapján néztem, én nem láttam olyan különbséget, ami megérné a felárat ÉS a rosszabb videós képességeket.
-
jjeahh
nagyúr
-
jjeahh
nagyúr
válasz Khelben #15706 üzenetére
"Az egész gépcsere ötlet onnan indult, hogy túl nagy az e-510, de rájöttem, hogy azt a minőséget nem kapom meg a milc-ektől, ezért nézek mégis dslr-t."
kápminőséget? miből jöttél rá? a mai milc-ek nagyja (ha nem az összes) oda-vissza agyonveri a 650-700d-t, vagy akár 60d-t is alázza...pl az említett e-pl5 is. vagy anyagminőséget? az oly-k, meg jó pár sony ebben is nyerő pl...szolgáltatás, testreszabhatóság? én nem nyomogattam nex-et, de állítólag nagyon kusza menüvel lettek megáldva, az oly-panák menüje viszont szerintem szépen átlátható, mégis nagyon komplex, fülétől farkáig testreszabható, tele okosságokkal
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
pl. a lagmentes működés (d5200-nál előfordulnak akadások, fotózás előtt is gondolkodik néha és az elkészült képet is lassan jeleníti meg), az stm objektíveknél nagyon jó a néma autófókusz, az érintőkijelző is tetszik és a canon jobb videózásban (élesebb kép, gyorsabb fókusz). Plusz ami tetszett, hogy a Canon kijelzőjén látod az eredményét az iso/exp/stb. állításnak, a Nikonnál ez nem jelenik meg.
Az összes teszt szerint kb. ugyanaz a két gép képminősége fotózásban, úgyhogy ezek a dolgok kerülnek előtérbe a döntésnél. Ráadásul a Nikon kit lencséit nem tartják túl jónak. Ellentétben a Canonnal, ahol a 18-135 STM-mel nyugodtan neki lehet indulni fotózni akár munka szinten is. Ezeket olvastam ki a tesztekből az elmúlt pár napban.[ Szerkesztve ]
-
Reorx
tag
Szevasztok,
Belépő szintű DSLR-t szeretnék venni de elég tájékozatlan vagyok a fényképezőgépek témájában. Baráti körben van két régebbi Nikon is (D70-D90) ezeket nyomkodtam már, lőttem pár képet velük és nagyon tetszettek, úgy gondolom egy ilyen géppel én még nagyon sokáig tudnám élvezni a fotózást és az árába sem kell feltétlenül beleszakadni. Mondjuk szeretném ha meglenne 10MP ,mert ha vágni kell akkor már nem mindegy mekkora az akkora (totálisan laikus vagyok de ez így számomra valid elképzelésnek tűnik, szóljatok nyugodtan ha tévedek), így a D70-et lehúztam a listáról amiben én gondolkodtam az a D60. Itt a hardverapróban is találni ilyen gépet, egész kevés expóval.
De azért vagyok itt, hogy megkérdezzelek titeket, szerintetek mit érdemes venni. illetve mire érdemes figyelni?
Köszi a válaszokat,
Reorx -
Khelben
nagyúr
Felbontásban nekem a régi gép 10 megapixele is untig elég volt.
Közben túrom a netet, nekem valamiért a 650D/700D a szimpatikus a mezőnyből. Még kézbe kellene fognom őket, hogy biztos legyek a dolgomba, de hajlok ezek felé. Néztem részletes összehasonlító tesztet a D5200-650dről és azokban a dolgokban, amik nekem fontosak, a 650d-t hozták ki nyertesnek. -
k1csi
senior tag
válasz Khelben #15703 üzenetére
Ha videónál kell az AF akkor az STM-es obi kell (rajza miatt egyébként is érdemes) viszont azt meg nem tudja a 600D kezelni azaz nem tudod azt a 100-ast megspórolni amiről Stauffenberg írt.
Kérdés neked mennyire kell az a videó...
Canon topikban írtam 1-2 gondolatot a videóról nem ismételném meg itt (röviden akkor egyszerű a hobbi fényképezős videó ha van EVF, videó képes szenzorstabi, fázis AF egyébként kiegészítőkkel is kompromisszumos lesz).Ha a hordozhatóság az elsődleges akkor m43 (mondjuk én akkor sem az E-PL5-öt venném, de ez én vagyok).
Ha munka akkor a D7000 (de jobb obival).
Ha videó akkor Canon (beltérben zajos lesz fényerőtlen obival).A külső vakut sem hanyagolnám, de ez megint én vagyok.
Egyébként egyáltalán nem látom miben magaslik ki a D5200. Felbontásban igen, de kell?
-
Khelben
nagyúr
válasz BiriBum #15705 üzenetére
Ezekkel az a bajom, hogy nagyok és nehezek. Az egész gépcsere ötlet onnan indult, hogy túl nagy az e-510, de rájöttem, hogy azt a minőséget nem kapom meg a milc-ektől, ezért nézek mégis dslr-t. De azért jó lenne valami kisebb, könnyebb gépet választani, nem olyat, ami az e-510-nél is jóval nagyobb.
(#15704) Stauffenberg: a 650D és a 700D közötti különbség 15000 Ft-t se ér? Mert 18-135-tel ennyi a különbözet.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Khelben #15703 üzenetére
A felsorolt gépek között a Nikon D5200 messze kimagaslik. Ha mégis Canon kéne a jó videó miatt (Magic Lantern mellett), akkor a 700D-t el is felejtheted... az égvilágon semmi különbség nincs a 650D-hez képest. Ha meg nem kell az érintőképernyő, akkor a 600D is bőven jó és hopp, már spóroltál egy százast. De fotó módban ezek között a Nikon lesz a nyerő.
-
Khelben
nagyúr
Kérdezek még tőletek, mert összezavarodtam
Pár napja még meg voltam győződve, hogy milc-et akarok, de elolvastam teszteket, átnéztem specifikációkat meg tesztképeket és most már nem vagyok annyira meggyőzve. Úgyhogy kezdem elölről:- Akarok egy új gépet a 6 éves Oly E510 helyett. Felhasználás: család (kirándulások, gyerekek). Fontos a jó videó, a videó közbeni AF, stb, a gyerekeket megörökíteni. Videózás miatt kellene a kihajtható kijelző is.
- Legalább 5-6 évre akarok gépet venni, ahogy az előzőt is. Nem kizárt, hogy néha munka is becsúszik, tehát mindenképp dslr minőség kell.
- Tovább akarok lépni képminőségben és szolgáltatásokban, mint az E-510.
- Jó lenne egy objektívvel letudni a dolgot, majd később veszek művészkedni más objektíveket is (használt piac is fontos lenne meg az olcsó objektívek, ezért is érzem bukónak az olympust), de most egy darab jó minőségű, nagy átfogású objektív kellene.És akkor a jelöltjeim:
Olympus E-PL5 14-150 kit (kb. 280.000)
Nikon D5200 18-105 kit (kb. 250.000)
Canon 650D 18-135 kit (kb. 270.000)
Canon 700D 18-135 STM kit (kb. 290.000)Adjatok ötleteket, főleg arról, hogy melyiket miért illetve melyiket miért ne.
-
BiriBum
őstag
válasz Stauffenberg #15697 üzenetére
Nonszensz, hogy a nagy gyártók csak középkategóriától felfelé hajlandók biztosítani a normális kezelhetőséget... egy ilyen D5100 szintű gépben már egész komoly potenciál van, de a haladó fotósokat elriasztja és sokszor feleslegesen hajszolja bele egy nagyobb beruházásba. Persze meg is találtuk az elásott kutyát, pont úgy működik ahogy azt a gyártók eltervezték...
Ceterum censeo - kivétel a Pentax
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BMW topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ukrajnai háború
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- CNC topik
- Anime filmek és sorozatok
- Digitális Állampolgárság Program
- VoLTE/VoWiFi
- További aktív témák...
- Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L II IS USM + UV szűrő -Újszerű-
- Sony DSC-RX100M VI prémiumkategóriás 20.1 MP digitális fényképezőgép
- FEELWORLD WPC215 Hordozható rendezői monitor 1000nit fényerővel + SmallRig VB212 V mount akku.
- Canon EOS 90D + 18-135mm + 50mm f/1.4
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon ) -Újszerű-
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest