- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- CES 2025: 3D V-Cache és AI az új Ryzeneken
- CES 2025: viszlát, TrackPoint!
-
PROHARDVER!
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TayRol
nagyúr
szevasztok,
pártatlan véleményt szeretnék tőletek kérni: van-e canon vonalon alternatívája a nikon d7000-nek? illetve van-e valami más alternatíva ezen a szinten?
köszi!
-
Teemu
tag
Sziasztok
Azt tudja valaki, hogy az Ipon hivatalos partnere-e a Nikon-nak? Ők is 3 év garanciát adnak, de nem találom a boltot a Nikon partnerek listájában. -
Khelben
nagyúr
Sziasztok, ha valaki Canon 600D környékén gondolkodik, mik az értelmes alternatívák? Családi gép kellene egy képminőségre igényes családnak, de nem profi fotósoknak. Jó lenne egy objektívvel letudni minden témát, tehát esetleg egy olyan kit kellene, amiben nagyobb zoomátfogású obi van.
-
nesa
veterán
Ahogy nezem valamelyik sehogy viszont ez kb valalhato.
-
nesa
veterán
válasz Zozzer888 #13288 üzenetére
peddig a jok 800-1200 dodo korul mar elerhetoek
De vannak ezek a CCTV akarmik olcson. -
nesa
veterán
válasz Zozzer888 #13284 üzenetére
Olyan adaptert kapsz olcson amit nemlehet rekeszelni, ha ilyet veszel es rekeszelni akarod akkor azt elotte a canon vazon kell elvegezni baris 4/3 nal mukodott, be kell ugrasztani abelndet ha van ilyen gomb es kozben le kell szedni az objektivet es ugymarad mig vissza nem rakod canon vazra.
Az a gaz hogy az M42 uvegek nagyok es nehezzek abbol veszel PL egy 300as pentacont akkor az objektivre tekered a vazat a masik meg jobb uveg mint a 300L
[ Szerkesztve ]
-
Zozzer888
addikt
Köszi
Igazából csak azért merült fel,mert barátnőm MILC-ezik, én meg Canon rendszert "építek ki" és a 300as tele érdekes lett volna a 2x-es szorzó miatt Persze ha drága az adapter akkor nincs miről beszélniEddig az M42 adapter van kinézve hozzá
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
nesa
veterán
válasz Zozzer888 #13280 üzenetére
Canon obihoz ugyhiszem olyan is van amivel megy az AF ,de hagyd a francba mert az bonyolult szerkezet es kb 50x dragabb mint a nikon, nikonnal adott ugye hogy 50 eve ugyanugy rekeszel mig a canon eos teljessen elektromos, csakugy mint a 4/3 ad.
Szoval ez a canon-m4/3 jelenleg kb mintha nemis letezne , olcsobb ha 4/3 atalitot veszel es a regi jo uvegekbol csemegezel ha az uj uvegek nemjok, de jok!
Ill bocs ez meg talan megfizetheto hogy nem az obit rekeszeli hanem kulon van benne rekesz ami szebb is.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Freddy76 #13277 üzenetére
manuális obikhoz milyen keresőt (pl optikai vagy elektronikus) ajánlotok? a gyári VF-eken kívül van más is, amit érdemes megfontolnom? ha megtalálom valahol ezeket is, jövő héten megrendelem az egész cuccot, obival, keresővel egyben...
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
nesa
veterán
válasz Freddy76 #13278 üzenetére
Latod enis pont igy voltam a nikon 35 os-el hogy mikor mar elhittem hogy jo tuti cserben hagyott, aztan rajottem ossze vissza fokuszal, hol ide hol oda, ment is a haztol mert elegem lett belole de nagyon, ellenben elotte ugyanzt D40 en hasznaltam es olyan volt mint a svajci ora mindig pontos ....
Ezt a cipekedest megertem ezert is valtotta nekem az egyik DSLR-t az E-PL1 +14-42, kepminoseg franko kis helyen elfer, vettem hozza rekesz alitos nikon adaptert igy van tele obim is (ami ugy CA zik hogy a zuiko 5x korberohogi ) az LCD-n eleg jol latszik mikor eles, jo jatek.
Ha regi oly dslr en E520 ala nem adnam, sokkal kezesebb mint az 510 vagy a meg regebbi modellek.
Enmar regota tudom Nikon melle olympus kell, es forditva, igy kerek a vilag.
[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
Privibe akartam, de ide írom, hátha mások is okulnak...
A feleségem kompaktja nem jön be neki, eladjuk, és akcióban vettünk egy fuji X10-et. Óóóóriási cucc, imádom, nagyon jó használni, és ha van elég fény neki, cefet jó képeket csinál. Olyan kékje van, hogy besza behu.
Az, hogy dslr-ről miért váltottam, nyilvánvaló: nagy volt. Hogy miért váltottam vissza m4/3-ról dslr-re itt leírtam. Most kissé tanácstalan vagyok. Nagyon jó a d7000, mióta belőtték a fókuszát, mert k.rva sokat szívtam a backfókusszal, ráadásul a 35/1.8 most is rossz, de össze-vissza rossz, különböző rekeszen és tárgytávolságon máshogy fókuszűl félre... Jó kézbevenni, jó kezelni, jók a képek, jók a rawok. Minden jó. De. Kint vagyunk Ausztriában, ma felmentem a hegyre a kislányommal. Hátamon Julcsi egy ehhez hasonló hordozóban, előttem a gép egy ilyen övtáskában. Holnap a dslr itthon marad, és csak fuji jön a hegyre... Az én koromban, az én súlyommal ez már sok .
És ezzel minden elmondtam. A méret igenis számít. A legjobb kamera meg az, ami nincs veled éppen...
És a képeim 90%-ban nem jobbak a d7000-rel, mint az olympus om-d em-5-tel voltak... Tény, hogy a d7000-rel egy másodperc alatt beállítom úgy, ahogy szeretném, míg az omd-nél ez 5-10 másodperc volt, ha akartam mindent állítani... Persze tény, hogy nem minden képnél kell előre állítani. Ami most hiányzik, az az ekv. 30-40 közötti fix elérhető áron, nikonéknál ez nincs.
Szóval, továbbra is azt mondom, hogy kell egy dslr otthonra, meg azon alkalomra, amikor van idő, lehetőség cipekedni, meg kell valami szaladgálós. Azt kell kitalálni, hogy melyiken legyen a nagyobb hangsúly. Lehet, hogy a fuji bejön. Ha nem visszamegyek omd-re, 45/1.8 mellé egy 20/1.7 vagy 17/1.8, mellé pedig, ne röhögj ki, veszek valami régebbi olympus dslr-t, és ugyanaz a vaku kezeli mindkettőt...
De persze tény, hogy a d7000 és az oly omd is bestbuy jelenleg.
[ Szerkesztve ]
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
PRO-peller
senior tag
-
Santiagain
őstag
-
mimike
tag
Sziasztok!
A közeljövőben szeretném lecserélni a jelenlegi gépemet (nikon d5000), addig amíg legalább pár hónap gari még van rajta. Nincs vele semmi bajom, teljesen meg vagyok elégedve a nikonnal, eddig úgy gondoltam veszek egy d7000-est. Viszont most gondolkodóba estem, van egy ismerősöm, akinek van egy d7000-ese meg egy canon 7d-e, és szerinte a canon sokkal jobb kültérben, és én is inkább ott használnám
Szerintetek melyiket éri meg jobban megvenni? Tudom, mindkettőnek van előnye/hátránya, de mégis, kéne egy kis segítség... -
BiriBum
őstag
válasz jjeahh #13268 üzenetére
Árban nem nagyon van jobb. A kettes verzió talán egy hangyányival jobb.
A 12-50-es szerintem egy nagyon jól sikerült darab, de nem ugyanez az árkategória.
Portréra amúgy vannak nagyon jó fixek, a MFT topikban biztos szívesen adnak tanácsot ez ügyben.Ha sikerül még megcsípned egy 14-150-es kittet, ott a váz gyakorlatilag ingyen van.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Freddy76 #13249 üzenetére
szerinted milyen a 14-42mm oly kitobi? érdemes vele megvenni, vagy van jobb is hasonló árban? legtöbbet portréra használnám...nagyon tetszenek a sigma, voigtlander obik is, kár hogy horror áron adják...
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
BiriBum
őstag
DSLR maffia!
[ Szerkesztve ]
-
BiriBum
őstag
Naja, mindenképp és elsősorban Pentax, meg persze MILF-ek.
DSLR kontra MILC -
kis méret-jobb hordozhatóság vs kézbe simuló, stabil tartást biztosító váz
nagyobb szenzor-jobb képminőség, extrém magasra tekerhető ISO - nem kell vaku
Pentaprizma, pentatükör vs kijelző vagy elektronikus kereső (vagy van vagy csak plusz pénzért) - ki mit szeret.
Objektívek: mindkettőre: $$$!Canon 1100D: fura műanyag borítás, gyenge DC kittobjektív (az IS-es kicsit jobb).
Nikon D3100 18-105-tel használható alternatíva.Nikon D5100 - szuper szenzor, jó átfogású 18-105-ös kitt.
Pentax K30-szigetelt váz, szuper szenzor 100%-os lefedettségő pentaprizmás keresőkép, fényerős régi fixek bagóért -
Mhamster
tag
válasz Santiagain #13260 üzenetére
Elég sok obit elég sok vázon. Az 1DX-en például a 70-200 IS II határozottan azonnal pittyen. Ahhoz, és a az olcsóbb Canonhoz képest is lassú a 18-105.
Van amiben jobb. De kijelenteni hogy jobb, vicc. Számomra például egy ergonómiai hulladék, ahogy a D5200 is és hidd el, én tudom miről beszélek, lehetőségem van/volt kb mindent kipróbálni. (Pl. most már Sony RX1 is behúzva )Canon AE-1 + Yashica 124 G
-
kovadika
őstag
Ez mennyire jó vétel? [link]
Mit tud ez a fényképező? D3100-hoz képest mondjuk. -
-
jjeahh
nagyúr
válasz Zozzer888 #13235 üzenetére
na, újra itt... hála nektek, úgy döntöttem milc mellett döntök...de...E-PM1, E-P1, vagy Panasonic GF3? utóbbi kettőnek jobb-e a képminősége, vagy ugyanaz a szenzor, stb? P1 régebbi fejlesztés, mint az PM1, mégsem igazán látok külömbséget...illetve lehagyták azt az apró markolatot is róla...a GF3-on meg nincs vakupapucs, viszont van beépített vaku...ha csak ennyi a külömbség a három gép között, a PM1-et választanám...ebayen nagyjából egy árban vannak...
ja a videós képességek nem igazán érdekelnek...[ Szerkesztve ]
-
Zozzer888
addikt
válasz pezo00 #13257 üzenetére
Neked sokkal jobb lenne egy MilC.Okosabb az automata módja , kisebb, a képminőség pedig bátran odarakható a tükrös gépek mellé.DSLR-rel rawban tanácsos fotózni és utána utómunkázni a képeket.Van aki erre vágyik (pl én), de nagyon sokan frászt kapnak attól a gondolattól hogy kattintanak 30 képet a nagyi szülinapján, utána meg lightroom elé kell vele ülni hogy legyen belőle valami (megértem azért ezt is)
A DSLR indokolatlanul nagy és nehéz ha nem használod ki az előnyeit, márpedig szerintem nem fogod.Így meg csak a rossz tulajdonságok maradnak, az utálat, aztán lesz még egy 1évesen 500expoval hirdetett dslr váz a ph-n.
-
pezo00
tag
Megmondom őszintén hogy ezeket a MILC-eket egyáltalán nem ismerem. Tényleg teljesen hobbi célra családi fotózásra szeretnék fényképezőt venni, de mindenképpen jó minőségű képeket szeretnék amiket jó pár év múlva és szívesen fogok elővenni. Nagyon régóta vágyok egy cserélhető obis tükörreflexes gépre de ha egy ilyen gép paraktikusabb akkor lehet elgondolkodok ezen. Esetleg ilyen pro kontra dolgkat tudnátok írni melyik miben jobb rosszabb? DSLR vs MILC
-
Zozzer888
addikt
De azóta kiderült mi a baja! Gyári hibás az összes, de itt a megoldás
-
Mhamster
tag
válasz Santiagain #13251 üzenetére
Teljesen mindegy mikori cucc, kategóriában ugyanaz, mondhattam volna 650D-t is az ugye mostani, az 200 vs 270.
Most ezt nem feltétlenül neked és ne vedd személyeskedésnek, DE: Az átlag user nem pixelbuzerálkodni vesz gépet hanem fényképezni, és szvsz pont mindegy, hogy 11 vagy 12 EV a lapka átfogása, mg hogy 21 vagy 24 a színmélysége, mert jpegben lő, mert a monitor (meg a nem profi fotónyomtató) fele annyit nem tud. A fórumozók 90%-a a dprevju 100%os nagyítására veri, pedig körülbelül nullát nem számít, a középkategória bőven elérte azt a képminőséget amire valaha szüksége lehet a felhasználók 95%-nak. A többiek meg vegyenek KF-ot. Egy normális objektívnek sokkal nagyobb hatása van a képminőségre mint egy váznak.
A váz jósága meg nem a képérzékelőtől függ. Ugyebár.(Canon) 18-135 is kitobi, az mondjuk kenterbe veri a N 18-105öt AFben (alapvetően drágább obi is, mondjuk nem sokkal 73 vs 86), de én az alap 18-55ről beszéltem hogy gyorsabb.
[ Szerkesztve ]
Canon AE-1 + Yashica 124 G
-
Zozzer888
addikt
"2. Nem tudom, canon mit ad fényerős fixek terén, de a Nikon 50/1.8G egy kiváló obi, babafotózáshoz különösen jó, itt ugyanis kevés fénnyel kell boldogulnod."
Van 50 F1.8as Canon obi, 30ezer újonnan, gyönyörű a rajza.
-
Santiagain
őstag
-
Mhamster
tag
Canon vázra is 2 év van, ha hivatalos helyen veszed (MM, digitcam, mediker camerakft, fotoplus).
Ami nagy előny, a nikonnal szemben az a régi obik (könnyebb) adapterezhetősége. Meg hogy 1100D most olcsóbb mint a nikon, 600D olcsóbb jóval mint 5200.
Ja meg saját tapasztalat: canonból bármelyik kit obi hozza a nikon18-105 sebességét, sőt.Canon AE-1 + Yashica 124 G
-
Freddy76
addikt
válasz pezo00 #13246 üzenetére
Hehe, én pont ezen dilemmáztam 18 hónapja, és végül a d3100 jött a 18-55-tel. Örültem, hogy milyen jó gép, csak nesa vészmadárkodott, hogy egy év alatt el fog menni párszázezer cuccokra...
A canon nekem valamiért nem jött be, de talán nem emlékszem, hogy miért. Talán azért, mert a d3100 videója jobb (egyszer készítettem is vele egy 1 perces videót ). Most az érv a nikon mellett az, hogy talán jobb a szenzora.
Ami miatt én a nikont tanácsolom:
1. Nikonnál kapsz 18-105 obit (sőt, eleve ezzel lehett venni a vázat), ami nagyon jó kitobi, véletlenül jól sikerült... Ennyiért canonnál nincs párja, és ha ezt megveszed, akkor el is leszel vele, ill. ha fejleszteni akarsz, ez egy jó alapobi.
2. Nem tudom, canon mit ad fényerős fixek terén, de a Nikon 50/1.8G egy kiváló obi, babafotózáshoz különösen jó, itt ugyanis kevés fénnyel kell boldogulnod.De persze én csak a nikont ismerem, meg valszeg elfogult is vagyok.
Bevonnám a körbe a pentaxot (majd Biribum jól megmondja), és a milceket is, az oly epm1 a 1442 obival asszem 70e körül már kapható. Ott aztán mindenfelé fejleszthetsz, az oly és a pana milcjei kompatibilisek, sok váz, sok kiváló obi.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
-
Zozzer888
addikt
válasz pezo00 #13246 üzenetére
Nagy fényerejű , jó képminőségű nagylátó zoomot Mondjuk a Tamron 17-50 f2.8-at
Na de most nehezítem meg a dolgod: Mind a két rendszerre vanAmúgy ha azt szeretnéd hogy automatán jóképűek szülessenek, akkor Milc!
-
pezo00
tag
Sziasztok!
Erre a 1100D vs D3100 kérdésre én is kiváncsian várnék válaszokat. Hamarosan fog születni a kislányom ebből kifolyólag is gondolkozok belépő szintű gép vásárlásán, de nem igazán tudok dönteni. Kicsit a canon fele hajlok mivel van benne magyar nyelv. Későbbi obi bővítés is tervben van ha meglesz valamelyik gép. Melyikhez lehet jó áron aránylag jó obikat kapni engem ilyen is érdekelne. Milyen obikat ajánlanátok egyébként a gyerek fotózására+ szabadban való fotózáshoz?
Előre is köszönöm a válaszokat!!!!
-
Zozzer888
addikt
válasz Santiagain #13244 üzenetére
Dehogy nincs! De a Canon 1évjéhez képest még így is dupla annyi idő azt mondom
-
jjeahh
nagyúr
-
Zozzer888
addikt
válasz Santiagain #13237 üzenetére
1)Ki mondta hogy 3év?
2)A Canonra 1 jár
3)Nagyon korrekt cégZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
s7evcsenko
addikt
válasz Santiagain #13240 üzenetére
Jogos...
Nagyon nézegetem a nikon milc-eket mostanában, azokra 2évet ad az ED is, ez tévesztett meg."Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
Santiagain
őstag
válasz s7evcsenko #13238 üzenetére
A második évet (valószínűleg) a kereskedő adja. Hogy miként lehet érvényesíteni, az kérdéses. Tuti, hogy szürkeimport, mert a hazai Nikon 3 évet ad.
http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/
-
-
s7evcsenko
addikt
válasz Santiagain #13237 üzenetére
Oda van írva, hogy 2év... vagy az kamu akkor?
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
Zozzer888
addikt
Na a Nikon "lépett" a 90ezres (edigitálba99) 1100D-re
D3100+18-55VR (103e)[ Szerkesztve ]
-
Zozzer888
addikt
válasz jjeahh #13234 üzenetére
Egy ideig nekem se, de nem rég keresni kellet barátnőmnek egy gépet, ami olcsó, de jó videót készít és fényképezni is rendesen lehet vele.(Így lett e-pl1) Eddigiek alapján a képminősége meglepően jó, és nem az árához képest meglepően jó,hanem úgy általában, akár a dslrhez viszonyítva is jó.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Zozzer888 #13232 üzenetére
én sem szeretem a sony, kivéve a nex szériát, illetve a legutolsó alfákat...fogalmam sincs mit csináltak a szenzorokkal, vagy mivel, de hirtelen mindenki magasztalja, dícséri...a nexek gondolom még jobbak ilyen téren, mivel a féligáteresztő tükör sincs bennük köszi az ajánlatokat, eddig eszembe sem jutottak a mikrós oly-k (előítélet...), de most alaposan utánnanézek... (#13233) A Zéé:
[ Szerkesztve ]
-
A Zéé
addikt
válasz jjeahh #13231 üzenetére
hát én inkább venném az EPL-1-et, mint az általad említett régi Pentaxot. Ugyan nem ismerem annak a képességeit, de egy 2005-ös CCD szenzornál biztos jobb a 2010-es CMOS, még ha kisebb is (szerintem!).
Portrézni meg vegyél egy Olympus 45/1.8-at (ekv. 90mm), és boldog leszelJust a simple Lineman...
-
Zozzer888
addikt
válasz jjeahh #13231 üzenetére
Az obik nem drágák, legalábbis az ilyen alap tele stb...az igazán jó obi minden rendszerre drága.Annyira én se vágom a MilC világotŐk viszont vágják
én a sonyt nem szeretem, ettől még lehet jónem ismerem a nex szériát.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Zozzer888 #13230 üzenetére
látom ebayen 130€ - ért is van fix áron...a teleobjektívek drágák hozzá? szóval portrézni szoktam a legtöbbet... illetve miről ismerem fel, hogy micro rendszerekhez való-e? és szerinted biztosan jobban megéri, mint egy isdDL? az álítgatások engem nem riasztanak el, és a munkám miatt a photoshoppot is napi szinten használom (illusztrátor, logo-névjegykártya, stb dizájner), szóval jöhet bármilyen ajánlat...a a sony nexet azért hoztam fel, mert az sem drága, és jó dolgokat lehet olvasni róla, képminőség terén
-
Zozzer888
addikt
válasz jjeahh #13229 üzenetére
Nekem van két olympusom is (már inaktívak,mert nem használom nagyon őket) de bírták.Meg azért ezek össze vannak rakva rendesen.60 alatt kapsz E-PL1-et kitobival, szerintem jó vétel (használtan persze)Ha nem akarsz a fotózással foglalkozni,meg utómunkázni (stbstbstb) akkor dslrt semmiképpen, mert csak utálni fogod az egészet.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Zozzer888 #13228 üzenetére
hát lehetséges...általánosan a sample image-ok a legtöbb review-nél nem tetszettek...meg két olympus kompakt mállott szét eddig a kezeim között anélkül, hogy gyötörtem volna őket, szóval félek, hogy a 4/3-osak sem lesznek tartósak...a pana 4/3-os cuccok, meg ahogy néztem drágák, szóval simán kijön egy aps-c is az árából...amúgy a beálításokkal molyolástól nem riadok el, viszont nem gond az sem, ha nincs rajta valami sok gomb - álá sony nex
[ Szerkesztve ]
-
Zozzer888
addikt
válasz jjeahh #13227 üzenetére
Mi a baj a 4/3-adosokkal? Ha minőséget akarsz, molyolni a beállításokkal, utómunkázni meg nem akkor neked az lenne való.Kisebb a szenzorja,de nem annyira észrevehető a képminőségbeli difi, főleg alapobikkal.
-
jjeahh
nagyúr
válasz psycroptic #13226 üzenetére
ugyanezt kérdem tőletek én is, viszont annyival kiegészítem: nem vagyok fotós, valószínűleg nem is leszek, hobbi szinten max, csak szeretnék rendes minőségű képeket készíteni, kirándulásokról, családról, haverokról, stb...szóval a kompaktok képminőségével sosem voltam elégedett...használt canonok nem igazán tetszenek, mivel ahogy néztem, az alsó kategóriában (pl 350d) műanyag vázasok, ez eléggé elidegenít...nikonokkal pedig már többször fotóztam, és nekem nem tetszik a képek színhőmérséklete, állaga...ez objektíven múlik? szóval nekem a nikon alapobjektívjével van a bajom? vagy a szenzor miatt ilyen? még egy kikötésem van: rendelkezzen legalább aps-c szenzorral, szóval 4/3-osak kizárva...tudtok ajánlani valamit?
ezeket nézegettem eddig: pentax isdDL, istDS, sony nex 3, nex C3...Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
psycroptic
őstag
Sziasztok!
Vásárolnék dslr masinát használtan, mert szívesen kipróbálnám ezt a tipusú fotózást, mivel nem tudom, hogy tetszene-e ezért nem akarok egy vadontáli új gépbe beruházni.
Maximum 60.000-et szánnék rá, tehát sok választási lehetőségem nem igazán lesz a gépek terén. Esetleg kifoghatok valami normálisat is ennyiért bár nem sok esélyt látok rá. Mi az amire nagyon oda kell figyelni használt gép vásárlása esetén illetve mi az a gép amitől kevesebb tudásút már ne vegyek? Sok helyen feltüntetik az expo számot (gondolom ez jelenti, hogy mennyi fotót készítettek az adott géppel), ez mire jó? A gépek limitálva vannak x számú képkészítésre Vagy csak szimplán azt jelöli, hogy sokat vagy keveset használták?
Tanácsokat várnék tőletek az ilyen tipusú vásárlásra, mert én nem sok mindent vettem használtan, főleg nem kipróbálatlanul az interneten.Köszönettel:
psycropticPSNID: Tomy83PS
-
tothl
addikt
válasz AXisBOLD #13222 üzenetére
Nekem J1 van, amikor vettem sürgős volt és nálam a tapicskolásnál ez nyert, az oly, sony gépei igénytelen műanyag vackoknak tűntek. Viszont ez kisebb szenzorral és kisebb felbontással bír mint a 4/3 mas lapkák.
De gyors, szuper a fókusza, szuper a stabi, a videóképessége, és jó képeket lehet vele lőni.Ha teheted próbáld ki mindet és utána dönts, mert eladni tuti csak féláron lehet őket...
-
Zozzer888
addikt
válasz AXisBOLD #13222 üzenetére
A Nikon J1-et nem ismerem.Igazából a DSLR-rel is ez megy,csak éppenséggel nem az lcd-t nézed, hanem az obin nézel ki.
Barátnőm most vett egy E-PL1-es olympust, hihetetlen kellemes csalódás a gép,de az MFT topicban többet tudnak róluk mondani.
Amúgy ezekből nagyon sok a használt, de sok garanciás darab (panasonic gf1-2-3ból és e-pl1ből legalábbis biztos, én ezeket néztem nem rég)
-
AXisBOLD
addikt
válasz Zozzer888 #13221 üzenetére
a dslr-eket elvetettem. így átgondolva túl nagyok nekem és annyira úgy se ásnám bele magam, nem használnám ki a benne rejlő lehetőségeket. kár lenne a kezembe.
viszont akkor maradva a Nikon 1 J1-nél. Ennek milyen a képminősége? Egyáltalán mi a vélemény erről a gépről?
attól tartok, hogy ezzel kb azt érem el mint egy kompakttal, mivel a fotózás menete ugyan úgy zajlik. szerencsétlenkedve próbálom majd belepréselni a nekem kellő képet a kis lcd-be, illetve azon át szerencsétlenül kémlelve a világot és vagy jó lesz vagy nem. vagy ez csak az én kényszerképzetem?
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
Zozzer888
addikt
válasz AXisBOLD #13220 üzenetére
Igazából kezdésnek a két DSLR kb ugyanannyira jó, nézd meg hogy neked melyik szimpatikusabb. Szerintem (illetve számomra) a d3100 fogása kevésbé jó, de ez mindenkinél más.A MilC is jó cucc amúgy,csak az a kérdés hogy mi kell,meg mit szeretnél.Ha csak simán bekapcsolni a gépet, kattintani és azt akarod hogy a kép legyen jó minőségű, akkor inkább Milc, kisebb és az autómata módja okosabb jellemzően.A DSLRből többet ki lehet hozni de melósabb,nehéz, nagydarab, stbstb.A jó obi meg mindegyik rendszerre drága.
-
AXisBOLD
addikt
abszolút kezdőként melyiket ajánlanátok inkább:
Canon 1100D +18-55mm IS II
Nikon D3100 +18-55mm VR
mind a kettő 370 euró. ennyiért megérné?
MILC-et akartam először, de ennél csak drágábban találtam.
Aurea mediocritas
-
scream
veterán
Olympusokhoz merre erdemes objektiveket nezni? Itt a PH apron nincs tul nagy valasztek beloluk.
-
Zoluska
tag
válasz Throme #13211 üzenetére
Köszi! Pont a jobb képminőség és a beállítások miatt szeretnék milcet. Nem sokat tudtam ezekről a gépekről, majd miután a kompakt topikban ajánlották, megnéztem pár tesztet, és tényleg ideálisnak tűnik az én felhasználási módomhoz. Egyedül az Olympus videózás közbeni digitális képstabilizálása kompromisszum, de úgy döntöttem, ez belefér. A Pana G3 képei még jobbnak tűnnek, de az két obival már kétszáz felett van.
-
Throme
veterán
válasz Zoluska #13210 üzenetére
Helló!
Többen felhozzák a váltás egyik okának azt, hogy egyre inkább próbálgatják a beállításokat és haladnak a manual mód felé.
Abszolút szvsz amit írok, de nem arról szól a milc/tükdrös, hogy itt szégyen vagy nem illő az auto, vagy programmód használat.
Kapsz jobb képminőséget, variálhatóságot.Az EPL3-at volt alkalmam kicsit használgatni. Szerintem egész jó képeket lehet vele lőni. Ez az ár is jó.
Ha a kis váz minden előnyével és hátrányával bejön, szerintem vágj bele.
Én a D5000-el hasonlítgattam és tényleg egész közel vannak egymáshoz a képek minősége (részletek, élesség). A jpg-n látszik a zajszűrés, de ez sem negatívum mert monitor méretben átlag földi halandó (pl én) nem látja a különbséget ha csak úgy ránéz a fotókra. Viszont ott a raw is, mint lehetőség, ha van időd/kedved kicsit többet kihozni egy képből...
Az egész gép kis helyen elfér és csak lestem milyen könnyű a két obi. Kis játékoknak tűnnek, de ettől még rendesen teszik a dolgukat. -
Zoluska
tag
Sziasztok!
(Egyelőre) laikus vagyok, nem vagyok naprakész a fotózás terén, ezért szeretném a segítségeteket kérni. Eddig egy kompakt Sony DSC-H20-ast használtam, ami családon belül elkerült tőlem, helyette keresek utódot.
Amatőr vagyok, de szeretek fényképezni, és szeretnék jobban megismerkedni vele, megtanulni kézi beállítások mellett fotózni. A sonyval is egyre inkább kerültem az automata módokat, főleg ha nem voltak ideálisak a fényviszonyok, viszont annak nagyon korlátozottak voltak a beállításai. Fő felhasználása a kirándulások során tájképek készítése, városi fotók készítése, autós találkozók megörökítése. A videó mód is viszonylag fontos, mert időnként járunk autóversenyekre, ahol jobban szeretek filmezni. Szeretnék olyan gépet, ami kevésbé zajosodik az ISO érték emelésével.
A kompakt topikban az Olympus E-PM1 és E-PL3 típusokat ajánlották, ezért inkább itt folytatnám a kérdezősködést. Gondolom, ha zoomolni is szeretnék, akkor két obival kéne venni, ami 150-160 ezer Ft, ennél többet semmiképp nem szánnék rá.
Szerintetek is ez a megfelelő készülék az említett felhasználási módokra, vagy van ennél jobb választás?
Itt néztem ki, lehet csomagban kártyával és táskával rendelni:
http://www.digitcam.hu/Cserelheto-objektives-tukor-nelkuli/Olympus-Pen-E-PL3-vaz-2ev-fekete-EZ-M-14-42mm-II-R-EZ-M-40-150mm-R-objektiv-fekete-20647-p20647.htmlNem szeretnék később vagyonokat költeni a fényképezésre, megmaradnék a hobbifotós szinten.
A segítségetek előre köszönöm! -
gyuszmo1
tag
sziasztok! a segítségeteket szeretném kérni egy Canon EOS 60D 18-135mm Kit-et szeretne a barátom vásárolni és megkért hogy segítsek a keresésben,két kikötése volt hogy olcsó legyen és megbízható a bolt.esetleg tudtok e olyan boltot ahol kedvező az ár de nem hirdet az árgépen és a többi árukeresőn.
"A meggyőződés nagyobb ellensége az igazságnak, mint a hazugság."
-
nesa
veterán
válasz scream #13201 üzenetére
Pont hogy egyszerubb az olympus bovithetosege nincs az a sok szir szar objektiv mint a tobbi gyartonal ha jobb uveget akarsz 14-54 vagy 12-60swd + 50-200(swd) es minden fasza.
Vazbol ha 1x jobbat akarsz ott az E620 vagy az E30 vagy vannak ennel ujabbak is, ill a 14-54II se teker olyan rosszul pen vazon se, de igernek komprumisszum mentes tukor nelkuli vazat is a regi objektivekhez, en probaltam E-PL1 en 50-200swd egyaltalan nemvolt rossz csak onmagahoz kepest, mivel DSLR vazon az SWD uvegek eseten nemtudod olyan gyorsan lenyomni az expogombot hogy nelegyen meg a fokusz.
ezert canikon vonalon milliokat kell uvegre kolteni....De ha van 90k er D90 kitt en azt megvennem legalabb lesz eg ylassu de jo atfogasu objektived, de ezt a 90k arat kizartnak tartom 40k felett megy a kitobi 18-105.
A 18-55 meg szerintem sose volt D90 hez.[ Szerkesztve ]
-
BiriBum
őstag
válasz scream #13206 üzenetére
Kb 2 hónappal "régebbi" az Oly, mint a Nikon (2008 május és augusztus).
A Pentaxokra K-bajonettes obik mennek fel, még az egészen régi manuális lencsék is.
A belépő vázain sokkal jobb az anyaghasználat és többet tudnak mint a Canon/Nikon hasonló kategóriás gépei ( a D90 erős középkategóriás váz).Mennyit szánsz rá és mit szeretnél elsősorban fotózni?
-
scream
veterán
válasz BiriBum #13204 üzenetére
A D90 régebbi, mint a szóban forgó Oly E-520 ?
Kezdésnek Pentaxok mennyire jók? Illetve milyen obik mennek fel rájuk ?
Nekem egy olyan gép kéne:
- amin könnyen tudok tanulni
- olcsó, de normális (nem is arról van szó, hogy ne lenne pénz drágább/jobb gépre, csak egyelőre feleslegesnek találom drágábbat venni, ezért szeretnék valami régebbi, jól bevállt, megbízható használt vázat venni egy "mindenes" obival, első lépésben)
- lehessen hozzá értelmes obit kapni
- megbízható legyen -
csakb
őstag
"Számomra nem világos, hogy erre a célra miért lenne jó egy nagyobb pixeles váz ami ugyanazon a négyszetmilliméteren kevesebb részletet hoz."
Nagyobb pixel = több begyűjtött foton egységnyi idő alatt. Ez legalább olyan fontos ebben az alkalmazásban, mint a RON és a QE. Lehet, hogy papíron, ezekben a számokban egy modernebb APS-C szenzor jobbnak néz ki, ennek ellenére az azonos körülmények között készült expók közül a nagyobb pixeles 5D MkII képe lesz lényegesen kevésbé zajos. És ezt nem a netről fantáziálom.
A másik fontos tényező ebben a kérdésben egy asztrofotós számára, hogy a FF szenzor nagyobb égterületet fed le ugyanazzal az optikával (persze ha annak van megfelelő méretű, jól korrigált képmezeje), mint egy APS-C, de ez már csak hab a tortán.
Mindezek ellenére egyébként egy, a tesztekben nem a legcsúcsszuperebb 550D-vel is lehet igen baba asztrofotókat lőni. Ez egy tegnap esti kép az NGC 3447 nevű galaxisról (benne egy szupernóvával) és népi zenekaráról Szitkay Gábortól. 550D, ISO800, 8 x 12 perc, 406 mm átmérőjű távcső: [link].
Csinálni kell.
-
scream
veterán
Hm, akkor maradjak ennél az E520-nál? Csak most szöget ütött a fejembe, a bővíthetőség hiánya, pedig nagyon tetszik a gép.
Amúgy Nikonból, Canonból mik az olcsóbb (-> régebbi,használt) belépős vázak? Nézegettem, Nikon D90 olyan 90ezer körül van kit obival, továbbá még ami tetszik a Canon 400D.
Ezek közül még mindig az Oly. a befutó?
Új hozzászólás Aktív témák
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Nintendo Switch
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- LEGO klub
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- BestBuy ruhás topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest