Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Nikla

    tag

    válasz Byk01 #13439 üzenetére

    "Saját" versenyeinken fotózok, jobb hinyán... így kb 300-400 helyre kerül szét az a kép amit csinálok, nyomtatásra viszont <10 db. Ezt akartam érteni :)

    A táj és portré fotózáshoz jó kis gép az FZ38am ami most van. (az én szintemen)

    A legfőbb bajom most az, hogy minden olyan helyzetben, ahol gyorsan spontán szituációkat kell fotózni, de nem a legjobb a fény, meghaltam. Nagyon sokszor vannak előttem ránézve dolgokra képek, melyekről tudom, hogy most nem fogom tudni megcsinálni, mert nincs elég fény, de vakuzni se lehet/nem érdemes..

    pl: ezek a versenyek ált termekben kerülnek megrendezésre, olyan fényviszonyok közt, amit nem tudom miért de ez a gép utál (ebben a zónában a leglassabb a fókusz, téveszti is sokszor, stb. több és kevesebb fény esetén is jó, de ebben nagyon nem).
    Vagyis itt akadok meg több dologban:
    0, ugye no vaku mert verseny, de nem is lenne elég gyors
    1, a gép maga nem elég gyors (mind obi mind mind mondjuk egy burst esetében)
    2, sajnos iso 200 fölé nem mehetek, mert ott már zajhatáros PS el se tudok vele mit kezdeni
    3, manuál fókusz nagyon nehézkes, így sok a rosszul fókuszált kép, mert az automata ebben a gépben erre nem jó / én vagyok teljes moron :DD

    összegezve, egy olyan géppel már ki lennék segítve amivel több esélyem van (van esélyem) ilyen szituációban. nem akarok én sportújságíró szinten lőni..
    Erre viszont nagy vonalban bármilyen értelmes közép dslr megfelelhet

    Innentől azt hiszem az extra igények jönnének, de ezzel is úgy vagyok, hogy pl.: makró obi mindkettőre van és jó is makrózásra, stb.
    Vagyis ugyan ott tartok és ezzel a bajom, hogy ebbe a kategóriába, sok típus belefér.

    Ha már váltok, akkor szeretnék olyanra, aminek van jövőképe, ami mellett most kicsit átállhatok arra, hogy akkor most obikat vásárolgatok, de váz maradhat. nem baj, ha jóval többet tud, sokat kell még tanulnom.

    jó lenne ha külteret is bírná, ha aksit se zabálná, ha lehetne később egy kisebb rendszervakút értelmesen kezelni, stb.

    Bajom, hogy amerre az interneten nézek, nagy a háború, igazi érvek nincsenek sokszor. illetve vannak az ilyen, "kezdő dslrnek vegyél sonyt,pentaxot,nikont,cannont, mindegy, mert az igényeidnek kvára megfelel, nézz be egy boltba és fogdosd meg" típusú cikkek... ezért vagyok bajban, mert nem állok azért úgy, hogy minden félévben gépet cseréljek..
    ezért kérdeztem olyan dolgokat, amiket nem tudok, de máshol javasoltak: pl regionális obi árak nikon vs canon.
    röviden túl sok az infó, túl kevés a pénz :R

    Gondolkozom pl pentax-on is, mert ár/értékben amit találtam az alapján nagyon erős (állítólag), és igaz, nincs 65468+ féle obi, de nekem alapban kell szerintem 3-4 általános, semmi túl profi, semmi túl (kib) drága, semmi nagyon speciális és extra...

    Ezért dobtam fel a kérdést, mert kicsit tanácstalan vagyok, pedig ennyi körbejárás után általában már nem szoktam semmilyen témában az lenni, vagy legalább elképzelésem van :)

    [ Szerkesztve ]

    Ha a hangya saját súlyának 50x -esét bírja el, akkor 10g hangyát le lehet küldeni egy sörért :)

Új hozzászólás Aktív témák