- Fujifilm X
- Steam Deck
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3DMark (2013) eredmények
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
-
PROHARDVER!
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fandango
veterán
válasz
gatesz #24099 üzenetére
Hasznalni hasznalhatod -5 fokban, csak arra figyelj ha hidegrol bemesz lakasba akkor ha van lehetoseg valami atmeneti helyisegben hagyd egy idore, ahol pl nincs annyira meleg mint a szobaban, igy fokozatosan melegszik at, es nem csapodik ki para benne, rajta. Illetve valami taskaba hagyd benne, hogy ne egybol erje a helyiseg melege.
-
gatesz
tag
Arról nem nagyon olvastam, hogy ezeket a belépőszintű gépeket, ha nem időjárás álló a vázuk (talán csak a PENTAX-nál olvastam), akkor mennyire szabad pl télen kint használni. Nyilván esőben nem fogok fotózni, és hóviharban sem. De pl a nagy hideg, vagy az hogy a hidegről hirtelen beviszem egy meleg helyiségbe, mennyire árthat nekik. Mennyire használhatom kint pl egy -5 fokban?
-
-
Byk01
őstag
válasz
gatesz #24091 üzenetére
Nem lesz semmi baja az objektívnek a tisztítástól, ha nem csiszitolod bele a rajta levő porszemeket.
Az olcsó szűrők nem olyan kemények, szerintem, mint az objektívek frontlencséi, hamarabb karcolod össze őket, ami tovább ront a képminőségen (a szűrő a plusz üveg miatt eleve ront) -
Fandango
veterán
-
phaseOne
tag
Sziasztok,
egy barátom szeretne egy D5100 kaliberű fényképezőt. A nikon vonalon kívül nem nagyon vagyok ismerős, ezért kérdem, hogy van-e valami ami kb azonos áron képminőségben és funkciókban hasonlót ad.
Nem csak tükrös érdekel, a m4/3 vonal is játszik, és jó lenne ha lehetne hozzá kapni elfogatható árban zoomokat (persze nem 2.8-asokat) az eq 24mm és 200mm közti tartományra.
Gépre és egy alapzoomra kb 150k a felső korlát. -
Novics
senior tag
válasz
gatesz #24091 üzenetére
Szűrő nem szűrő témában is elég komoly hitvita van. Abban viszont nagyjából egyetértés van, hogy az olcsó szűrőket érdemes kerülni. Ha úgyis adnak hozzá napellenzőt, akkor ha az fent van már nem nagyon fog belenyúlni. Pláne ha nem maszol az arcába.
Veszel egy lenspen-t az olcsó szűrő árából, és megoldva a tisztítás. -
Byk01
őstag
-
gatesz
tag
Köszönöm az Eddigi válaszokat!
Igazából nem tudom mi tévő legyek
Az a baj, hogy ha most megveszem a gépet, és egy hónap múlva látom sokkal olcsóbban, vagy mondjuk egy 5000-es vagy 3300-as gépet ugyanennyiért, akkor zavarna, de ez benne van. És tudom a gépvásárlás ilyen, és lehet 2 hónap múlva még olcsóbb lenne stb... Csak most ez az egész a karácsony közeledte miatt izgalmas
És szerintetek ennyi idő elteltével, így hogy már elég sok tapasztalat van a d3200-al kapcsolatban. Még mindig jobb párosításnak találjátok a d5100 18-105 kombinációt? Mert még egy pár helyen lehet kapni. És itt egy dolgot nem értek. Kb 20000 Ft különbség van a d3200 és d5100 között, holott az 5100 már egy nagyon régi darab, a legtöbb helyen kifutó termékként van megjelölve, és valahogy nem csökken az ára már egy ideje!
166.960 a legolcsóbb (18-105-el) és általában 1 év garanciával! És itt fontos, hogy ha már lehet 3 év garival választani, akkor nyilván azzal választom! 3év garival 175 körül mozog. Ha leszámítom a 3200 ból a táskát, akkor kb a 3200 142 körül alakul és ha ezt nézem, ez már 33 ezer forint!!!! Ezt inkább lehet obiba fektetném, de nem tudom erről mi a véleményetek?
A kihajtható kijelző meghibásodása annyira nem zavar, mert ha nem videózok, akkor nyilván nem fogom állandóan hajtogatni
, de csak a kihajtható kijelzőért nem adnék 33ezer forintot! A megapixel háború nem érdekel, nem a 24 megapixel miatt venném a 3200-at.
Lehet az átlagnál egy kicsit körülményesebb vagyok, vagy mégsem?
A lényeg én azért járom körbe a dolgot, mert nem tervezem évente a gép lecserélését, főleg ha szeretni fogom!!!!!
-
Byk01
őstag
válasz
gatesz #24082 üzenetére
Ha nem akarsz olyan helyen fotózni, ahol kavicsfelverődésre, homok/porviharra lehet számítani, akkor a szűrő nem létkérdés. Én már jópár éve használom az objektívjeimet, és egyiken sincs sérülés. Nagyon ellenállóak a mai bevonatok.
Ha nem ássa bele a feleséged magát a fotózásba, akkor magyarul se biztos, hogy érteni fogja a menüt. Én sokszor még így sem értem, hogy beleástam magam, véletlenül se azokat a kifejezéseket használják, amik a témával foglalkozó könyvekben vannak. Ráadásul a gombok feliratozásánál az angol nyelvű kifejezések rövidítéseit használják, abból is lehet keveredés, hogy fehéregyensúlyt akar állítani, és nem találja a FE gombot
Egyébként, ha nem ássa bele magát valaki a fényképezésbe, akkor nem nagyon fogja a menüt túrni, jó lesz valamelyik automata program is neki (gondolom én) -
hemaka
nagyúr
válasz
gatesz #24082 üzenetére
0% THM tavaly sem volt MM-ban, szoval iden is necces a dolog.
Raadasul a N3200 18-105-el most taskval egyutt van meg valameddig.
Ha megis hitel, akkor van a 10 honapos verzio, ahol 10%-ot kell befizeni(14999) es utana meg 14999x10 honapon keresztul, kvazi 10% a kamat, nagyjabol.
Ha portrezni szeretnel akkor szerintem az 50-es jo valasztas lehet, van altalaban kiallitva mindketto, probalgasd ki oket melyiknek jon be inkabb a latoszoge.
Vakut es a tobbi markas felvetest passzolom -
jjeahh
nagyúr
válasz
gatesz #24082 üzenetére
szűrő helyett első körben én inkább egy napellenzőt vennék, az mindenképpen kelleni fog, és az is véd valamennyire, ha ezután is úgy érzed még mindíg kell szűrő, akkor majd azt is vehetsz...
kislányportréra inkább az 50mm F1.8 G.. vakut meg majd ráérsz később is vásárolni sztem, ha már valamennyire vágod a technikai, kompozíciós alapokat.
pentax: a kevesebb néha többsemmilyen rendszertől nem kell "idegenkedni", azt vedd ami számodra a legmegfelelőbb.
-
gatesz
tag
Sziasztok!
Először is szeretném megjegyezni, hogy új vagyok a fórumon, de elég sokat olvasgattam már eddig, és most megkérdeznélek titeket!
Ami már eldőlt. Nikon d3200-at szeretnék venni kezdetnek 18-105-ös obival. Ki is néztem egy pár helyen, már 149.990Ft-ért lehet kapni többek között MM-ban, DC-on is. Ez szerintem egy teljesen jó ár ezért a gépért. Azért vacillálok egy kicsit, mert meglenne rá a pénzem, de nem lenne annyira megterhelő, ha pl lenne egy 0% THM ajánlat, és mostanában eléggé fukarkodnak vele a web áruházak, az edigital is csak bizonyos termékekre ad! Mik a tapasztalataitok ez ügyben így karácsonyhoz közeledve? Nem sürgős, nem máról holnapra kell.
Első kérdés. A ti tapasztalataitok alapján, várjak még a karácsonyi akciókig? Lesz ez még olcsóbb, vagy ha tudok most vadásszak rá valamelyik ajánlatra?
Második kérdés: Milyen szűrőt ajánlanátok hozzá? Főleg azért szeretnék szűrőt, hogy ne a lencse sérüljön a használat során, de 10 ezreket nem akarok szűrőre költeni. A sima 2500 Ft-os polaroid pl milyen?
Harmadik kérdés. A későbbiekben tervezek egy fix 1,8-as obit 35 vagy 50 mm-eset. Olvastam valahol, hogy valamelyik inkább fx-es gépre való! Melyiket ajánlanátok a d3200-ra?
Negyedik kérdés
Melyiket találjátok fontosabbnak. Tervben van egy Yongnuo 565 ex I TTL beszerzése vakunak (Valószínűleg EBAY-ről 20-25 ezer forint UK-ból, és így nem kell vám + áfa). Inkább ezt szerezzem be hamarabb, vagy gyűjtögessek és vegyek egyet a fent említett fix obikból.
Ja és a kérdést megelőzvén, hogy mire kell! Szeretnék belemerülni egy kicsit a fotózásba. A képek elég nagy százalékán az egy éves kislányom fog szerepelni, de nyilván kirándulások, túrázások stb…
Gondolkodtam használtan is, de szerintem egy olyan kezdőnek mint én elég rizikós! És a legtöbb gép BP-en van, vagy messzebb (a jobb ajánlatok), én meg északkeleten élek, és szeretném megnézni a terméket mielőtt megveszem, és így ez necc!A pentax, canon, nikon vitába nem szeretnék belemenni. Elmondom miért, és ha gondoljátok elmondjátok a véleményeteket!
Pentax: Nagyon jó paraméterek, de a Nikon, Canon termékekből lényegesen több ajánlat. + nekem egy kicsit idegen, de ez szubjektív!!!
Canon: Tök jó, meg most van árvisszatérítés, de 18-55-ös obit nem szeretnék. A következő szint (pl.18-135) nagyon drága, és nem fér bele a 150-be!
D5000-es széria. Az 5100 szerintem is jó vétel, DE a feleségem miatt (na ja megy egy kicsit miattam is, de én már fotóztam D80-D70-el, és nem volt gond!) fontos a magyar menü, mivel ő még nem ásta bele magát a témába, de lehet később szeretné. 5200 picit drága + külföldi fórumokon nem túl meggyőző. 5300 meg nagyon drága Bár lehet ezek is lesznek még akcióban, NEM tudom!
Köszönöm előre is a válaszokat!
-
polcsa
aktív tag
Tudna valaki segíteni, hogy egy panasonic G5-öt mennyiért lehetne beszámítani?
Illetve valakit érdekelne? -
tomiee85
senior tag
válasz
silmatauki #24077 üzenetére
Utolsó darabok egyike volt a tengerentúlról
Egy kolléga hívta fel itt a figyelmemet rá.
-
tomiee85
senior tag
a6000 jó gép, lehet azt kellett volna nekem is venni a NEX-6 helyett, csak azt az ajánlatot (94e) nem lehetett kihagyni újonnan
Minden szempontból fejlődött a NEX-6-hoz képest. NEX-7 maga idejében csúcs volt, de már a NEX-6 is volt amiben jobb volt amikor kijött.
-
silmatauki
őstag
válasz
IRON STORM #24073 üzenetére
Ha feltétlen cropos Sony kell, miért nem veszed az A6000-ret a NEX-6/7 helyett? Láthatóan kisebb a zaja, mint a NEX-7-é, sokkal gyorsabb az AF-e, ráadásul most kezdik el 100 dollárral olcsóbban nyomni stb.
-
silmatauki
őstag
"A Panasonic Lumix DMC-G6 is elégnek tűnik, csak miután nézegettem teszteket és összehasonlítottam az 5100-el és a Sony jobbnak tűnt"
Eléggé hangsúlyozta a teszt azt, hogy mekkora a különbség a m43 és a Sony E objektív-ellátottsága és, ami még fontosabb, jövője szempontjából? A Sony vázak általában sokkal jobbak (24 Mpixel minimum olyan alacsony zajjal, mint az m43-asok 16 Mpixele; általában gyorsabb AF, kivéve az olyan gépeket mint pl. a GX7 stb.), mint az m43-ak. De az m43 igencsak ledolgozza a hátrányt a lényegesen jobb / olcsóbb /flexibilisebb obipark miatt – és azért is, mert nem kukázták azt, szemben a Sony APS-C-specifikus obijaival.
Még egyszer: Sonyból, most, hogy ismert a jövőbeli objektív-lista, én csak full frame vázat vennék. APS-C-t semmiképp nem vennék 150-ért. Egyszerűen nincs jövője, és a jelene is elég sz@r, lévén elég gyengék a jelenlegi megfizethető obik (és a 200 körüli 16-70 obik se olyan marha jók).
-
IRON STORM
őstag
válasz
silmatauki #24072 üzenetére
kb 40-45 ezer a difi. Pont ezért kérdeztem mert a 7 régebbi konstrukció. Ok köszönöm szépen!
-
silmatauki
őstag
válasz
IRON STORM #24071 üzenetére
Mekkora az árdifi? Ha nincs, akkor egyértelműen a NEX-7. Bár régebbi konstrukció, ráver a NEX-6-ra sokmindenben.
-
IRON STORM
őstag
Laikusként kérdés? Nex 6 vagy NEX 7?
-
silmatauki
őstag
-
odium
aktív tag
válasz
silmatauki #24068 üzenetére
Köszönöm az infót. Teljesen őszinte leszek: nem fogok obikba beruházni, max. egy kitben vásárolható 16-50-es lesz véve. Nekem a fényképezés annyiban kimerül, hogy a családi fotók szépek legyenek, és, hogy a videó is jó minőségben készüljön (a videokamerát kiváltandó)
Tisztában vagyok vele, hogy az igényeimnek megfelelne egy 70-80 ezres gép is, de a Fuji F700-as is kibírta 10 évig, szeretném a következő gépet is addig használni és inkább jobb minőséget/időtállóbb technológiát veszek drágábban.
Mondjuk az A6000 kicsit túlszaladt a kereten, max. 150 ezret gondoltam.
Szerinted mi lehet alternatíva a Sony helyett? A Panasonic Lumix DMC-G6 is elégnek tűnik, csak miután nézegettem teszteket és összehasonlítottam az 5100-el és a Sony jobbnak tűnt, igaz 20 ezerrel drágább is, viszont még pont belefér a keretbe.
Az EVF nagyon hiányzik egy amatőr fotósnak? -
silmatauki
őstag
Inkább az A6000-reseket nézd meg, az USA-ban 1-2 héttel ezelőtt ment le az áruk $100-zal, azaz valszeg nálunk is olcsósítják. Az EVF nagyon nagy előnye az 5100-hoz képest, amivel most USA-ban 1 árban adják.
Persze mind2 modellre érvényes a szokott figyelmeztetés: drága és nem túl jó obipark. Én személy szerint nem vennék APS-C Sony gépet. Ha Sony MILC, akkor csakis full frame, mivel úgy néz ki a jövőben csak arra lesz obifejlesztés, és az APS-C szenzoros gépeken (5100, 6000 stb.) bár lehet FF obikat használni, ez minden tekintetben (igen drága) ágyúval a verébre.
-
sasa134
addikt
ma Pentax bemutato nap Bp-en a Fotoplusban, lehet menni nyomkodni, ismerkedni, vasarolni 10:00-18:00 között, lesz 645Z es az uj K-S1 is [link]
-
odium
aktív tag
Erről a gépről mi a véleményetek?
SONY Alpha ILCE-5100 -
odium
aktív tag
Üdv!
Megöregedett a Fuji F700-as gépem, plusz gyarapodott a család is, így felmerült az igény egy videokamerára. Úgy gondoltam, hogy kamera helyett egy fényképezőgépet vennék, mert az a videominőség, amit egy milc gép tud, bőven elég a gyerek topogásának rögzítésére és én meg tudnék fotózgatni kedvemre. Szóval olyan gép kéne ami jó minőségű videót rögzít úgy, hogy a család hölgytagjai is tudják kezelni és 120-150 ezres közt megáll árban.
Szerintetek a pár hsz-el feljebb emlegetett Panasonic Lumix DMC-G6 jó lenne nekünk, vagy ennek egy kisebb testvére hozza ugyanazt a minőséget kevesebb állítási lehetőséggel (ami esetünkben talán még előny is lenne)
A segítséget előre is köszi! -
MrChris
nagyúr
-
Zulma
csendes tag
Videòzáshoz külön obi kel vagy jò hozzá a fényképezős?
-
MrChris
nagyúr
Mindenképp vegyed kézbe, mertezműanyag
Másik dolog, hogy rawos gép, szerintem használhatatlan a jpg
A D7100 után képminőségben elmarad, hogy mennyire azt is érdemes előre tisztázni. A video (nem a timelaps, azt lehet rawal is) elég jó, főképp az olympushoz fujihoz képest és az alacsony bitrátához képest. Ez viszont egyik kis hibája is mármint az alacsony bitráta. Meg hajlamos videónál kicsit furcsa kiégett részlettelen bőrszínt produkálni, ami persze fényviszonyoktól is függ. Keress videómegosztón vele készült videókat, érdemes ezzel is tisztában lenni mit várhatsz. Eszi az akksit. Bármit adapterezhetsz rá 2-es faktorral. 2 manuálfókusz segítőd lesz, belenagyítás és peaking, akár egyszerreNagyon jó mindenes gép pl használtan 90-100e-ért a maga kompromisszumával.
-
jjeahh
nagyúr
itt MLaca leírja, hogy miben rosszabb videóban mint a gh3, ha neked megfelel, akkor hajrá
m42-es adapter meg van, sőt, szinte bármilyen obit ráadaptálhatsz.
-
k!nG
aktív tag
Sziasztok a segitsegeteket kernem.
Jelenleg egy Nikon D7100-am van, ami tulajdonkeppen az allando gepem, viszont a videozasra kevesbe tudom hasznositani. Az lenne a kerdesem, hogy kineztem magamnak egy Panasonic G6 tipusu milcet az alap 14-42-es atfogasu obival, mert sokan mondtak, hogy az utobbinak a videos funkcioi es a kepminosege is eleg jo. A felhasznalas ugye ertelemszeruen fotozas is lenne a 7100 mellett, plusz ezzel kisfilmeket esetleg timelapseket es egyeb videos munkakat csinalnek.
Szerintetek erre a felhasznalasra megerne a G6? Alapvetoen jobban szeretek videozni DSLR-el, mint camcorderekkel es ha jol neztem minosegbeli elteres nagyon nincsen es az ar-ertek aranya sem rossz ennek a tipusnak.
A valaszokat elore is koszonom.
szerk.: Plusz ha mar itt vagyok azt is megerdeklodnem, hogy m42-es adapter van a Panara?
-
LW
őstag
válasz
Colonel993 #24006 üzenetére
Eljátszhatod 1000x, de ez
hülyeség(természetesen a jelenlegi tudásom szerint).
Előtte is leírták, hogy egy bináris adattárolón 0 és 1 van, ha bármelyik eltér, akkor az hibás.
Másolgass 1-2x egy képet és meglátod ellenőrzéskor, hogy bithelyes. -
Vyndree
őstag
Köszönöm a cicó (Lewis) nevében is.
-
Vyndree
őstag
válasz
Larry303 #24033 üzenetére
Tegnap óta Samsung NX mini tulajdonos vagyok, ha van valami kérdés szívesen válaszolok rá ha tudok. Ez nem a 150 ezres kategória, jelenleg 90eFt (fix obival 70e), de hamarosan eléri reális árát, 60eFt lesz a drágábbik (9-27mm) obival.
Képeket még nem tudtam vele készíteni, illetve ezeket készítettem hirtelen szobában gyenge lámpafénynél (két 25W spot mellett). Magas ISO-n készült képek korrigálás, szerkesztés (
PS) nélkül 10MPixelen, szerintem nem lettek olyan rosszak. Jobb a Sony a3000 és az NX1000-nél, de a200 kitobija sem tudta ezt ilyen körülmények között. Cica mozgott közben, 1/13 - 1/15-ös záridővel nehéz volt olyan képet összehozni, ahol nem mozdul be. Az NX1000-hez képest sokkal kevésbé zajosak a képei és a színei is jobbak, van ugyanilyen képem ugyaninnen, össze tudtam hasonlítani. Került a kit-be optikai stabilizátor, kihatható, szebb felbontáső és érintő lett a kijelzője és kapott egy rendes oprendszert is.
Nagyon kicsi, nagyon szerethető, rengeteg funkcióval bír (HDR, legjobb arc funkció, gyermek fényképezés, Multi motion, NFC, Baby monitor stb.) Kit obija egyáltalán nem fényerős, viszont magas ISO mellett is szépek a képei ez által gyenge fényviszonyok között is jó képeket lehet vele készíteni.
Akkuját (Note 4 akkuja) nehéz lemeríteni egy nap alatt, ráadásul micro USB-n tölthető (akkubank-kal) ami számomra fontos volt. Eddig nagyon bejön, remélem a későbbiekben som okoz majd csalódást.További képek itt. Ezek már nem azok az ótvar jpeg képek amit a korábbi NX-ektől megszoktunk, javíthattak a jpeg motoron.
Nem akartam ilyen hosszúra a mondandóm, csak néhány dolgot érintettem, amennyiben van rá igény szívesen beszámolok majd a tapasztalataimról. Hétfőn viszem Rómába, remélem sok szép képet fogok vele készíteni.
-
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
silmatauki #24034 üzenetére
Múltkor a kezem ügyébe került egy NX mini és nagyon pozitív élmény volt. A zoom objektívvel pont elveszíti a váz a lényegét, de azzal a 9mm-es fix üvegekkel annyira kicsi volt, hogy ez már szó szerint zsebre vágható. Mellé tettem néhány kommersz, nem cserélhető objektíves és kisebb szenzoros kompaktot és így is vékonyabb volt.
A képminőség olyan-amilyen. Láttunk már 1" szenzorral ennél jobbat is, de összességében simán jó lehet egy mobiltelefon kiváltására is. Én a telefonban azt szeretem, hogy megyek-megyek, meglátok valamit, zsebből előveszem, kattintok, visszadugom a zsebembe és megyek tovább. Erre még a legtöbb kompakt sem alkalmas, mert túl vaskos, de ez nagyon karcsú lett.
De a Jpeg motor borzalom. Sajnos. Nekem egy ilyen gép ne csak az utcán legyen praktikus, hanem a feldolgozásnál is. Feldobom telefonra vagy táblagépre az anyagot, megszerkesztem, osztom. Franc sem akar RAW-ból kiügyeskedni valami elfogadhatót.
-
silmatauki
őstag
válasz
Larry303 #24033 üzenetére
"illetve kérdezném, hogy samsung rendszerbe érdemes lenne e invesztálni..."
Itt már pár napja tárgyalva volt: használtcikk-piaca gyak. nulla, kivéve most a NX Mini-t, ami a Note 4 bundle miatt csőstül van eladó (olcsón). Amúgy az NX Mini, ha gyak. origináltan (Note 4-ből bontottan) _olcsón_ kifogod, egész jó rendszer nagyon jó ár/érték aránnyal, ha az 1”-os szenzor miatti adott problémákat (pl. még alap-ISO-n sem lesznek zajmentes kék egeid) elfogadod.
-
Larry303
addikt
kéne keresnem ismerősnek vmi milcet, de fényerős üveggel nem igen bírok 150 körül összehozni semmit...
ha vmit tudtok amit én nem, ne habozzatok megosztani
illetve kérdezném, hogy samsung rendszerbe érdemes lenne e invesztálni... -
törölt tag
válasz
krisz12071 #24028 üzenetére
Ezt hamarabb írod, akkor lett volna számodra egy GF3 + Helios 58/2 adapterrel, 8 gigás kártyával 30 ért.
A vázra még pályázhatsz. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
krisz12071 #24028 üzenetére
Troll ON: "...Nem díjnyertes képeket akarok,de a kompakt géppel ez lehetetlen...."
Dehogynem: egy kompakttal kizárólag "nem díjnyertes" képeket lehet csinálni...
Bocs! -
krisz12071
aktív tag
válasz
ccs2929 #24027 üzenetére
Köszi!
Nem gondoltam,hogy ennyire problémás lesz eldönteni,hogy milyet vegyek!Többen ajánlották a Milc gépeket,de nem tudom mennyire jók!
Abból is néztem egy nekem árban megfelelőt:
Panasonic DMC-GF2 + Carl Zeiss Pancolar 1.8/50mmMint írtam is,nekem akvárium illetve a halak fotózásához kellene!Nem díjnyertes képeket akarok,de a kompakt géppel ez lehetetlen.Szentségtörés,de eddig a Samsung S3 sorozatfotójával tudtam talán elfogadható képet csinálni.Ezért is gondolkodtam a dslr gépeken!
-
ccs2929
senior tag
válasz
krisz12071 #24026 üzenetére
Én is arra szavazok, de mielőtt elhozod, nézd át, hogy nincs-e valami baja (külsérelmi nyomok nincsenek-e rajta), mert sokaknak problémája volt vele. Első sorban nézd meg, hogy a képstabilizátor működik-e. Ha alapból nem látsz a kijelzőn 1 "remegő" kezet, akkor rendben van valószínűleg.
-
krisz12071
aktív tag
Akkor a Sony marad + 1 csomag szigetelőszalag!
-
HollyBoni
veterán
válasz
jjeahh #24022 üzenetére
Ja sajnos még GH1-el nyomulok, kéne már cserélni. GH4 kéne, első fényképező ami nagyon közel áll a profi FHD nagyszenzoros videókamerák képéhez, nagyon fáj rá a fogam, csak hát nem occsó. Képelni mostanában nem sokat képeltem, meg fórum is felbacta az agyamat és nem is írkáltam, meg rájöttem hogy igazából semmi értelme. Most sem tudom miért írok ide.
-
HollyBoni
veterán
válasz
krisz12071 #24020 üzenetére
Viszont a Sony az nem menő, szóval ha esetleg találkozol valami hozzáértővel akkor csak nézni fog hogy mi ez a szar, csak a Canon meg Nikon a jó fényképező márka.
-
krisz12071
aktív tag
válasz
Colonel993 #24018 üzenetére
Köszi!
A "hülyeálló"-val meg is győztél! -
Colonel993
senior tag
válasz
krisz12071 #24017 üzenetére
A200-ra szavaznék...
Egy igazi tank, hülyeálló gép, ugyan ilyen könnyű kezelni is.
Filléresen beszerezhető és ugyanígy vehetsz rá filléresen egy M42-es adaptert, arra meg egy Helios 44M-4 -et és hasonló csoda obikat...Hosszútávon viszont vagy MILC-eknél fogsz kikötni, vagy rendszerváltásnál, mert Sonyék nem erőltetik a tükrös vonalat.
Persze ha egyszer veszed és azt örökké ezt használod kategória, akkor Best Buy ! -
krisz12071
aktív tag
Sajnos az erre szánható keret nem enged többet,így szerintetek ezek közül melyik úgymond a jobb vagyis amivel jobban járnék:
Canon EOS 350D
Nikon D40X
Sony Alpha DSLR A200Köszi a segítséget!
-
válasz
Ne terjesszünk hülyeséget, plz, mert jönnek a gyíkemberek, és elvisznek.
(#24013) MrChris
Hasonló hülyeség volt, hogy a márkátlan írható CD lemez rosszabb hangminőséget mint egy neves, azóta már eltűnt ez a baromság is.
Ezt pont nem igaz. Ha érdekel, privátban a műszaki hátterét is elmagyarázom (itt nagyon off). -
MrChris
nagyúr
válasz
Colonel993 #24009 üzenetére
Ez úgy hülyeség ahogy van. Ennek egy nagyon intelligens összetett kártyának kellene lennie ami folyamatosan vizsgálja az adatok típusát, ezernyi kodekkel hogy képben legyen mi is jön, azt 'röptében' átkódolja alacsonyabb bitrátára. Igen tekintélyes számítási teljesítménnyel kell rendelkeznie nagyon kis méretben és jó energiahatékonysággal. Kb összetettebbnek, integráltabbnak kell lennie mint magának a váznak/videókamerának. És qrva drága lenne. Ez nem pixel peeper jellegű dolog, hanem mérhető követhető ellenőrizhető folyamat. Hasonló hülyeség volt, hogy a márkátlan írható CD lemez rosszabb hangminőséget mint egy neves, azóta már eltűnt ez a baromság is.
De vevő vagyok egy ilyen csodakártyára!!!
-
Byk01
őstag
válasz
Carasc0 #24010 üzenetére
Nem flémelni akartam, csak felhívni a figyelmed valamire, de úgy látszik nem sikerült, ezért magyarázok.
"A MILC hozza a belépő tükrösök szintjét" - Ez csak annyit jelent, hogy tud ugyanannyit, mint a belépők, de nyitva hagyja a kérdést, hogy tud-e többet.
"A MILC a belépő tükrösök szintjét hozza" - Ezzel pontosan be lett lőve a MILC tudása. Se többet, se kevesebbet nem tud, mint egy belépő tükrös.
Előbbinél a "hozza" a hangsúlyos, utóbbinál a "belépő tükrösök szintjét".
Még egyszer: nem flém, és nem kioktatás volt a célom, csak az, hogy jobban figyelj oda, nehezebben mész tévútra.
Szerk.: OFF
-
HollyBoni
veterán
válasz
Carasc0 #24010 üzenetére
Akkor nagyon érezni fogod a változást.
Mikor én váltottam egy Panasonic FZ150-em volt, ami akkor újonnan 150-160 körül ment, én 100-ért vettem talán használtan. Szóval drága bridge gépnek számított. Mikor először kipróbáltam kicsit meglepődtem hogy bizony képminőségben alig jobb mint a sok éves Fujim, ami akkor ért vagy 5 ezret... El is adtam pár hónapon belül. Aztán megvettem a Panasonic GH1-et kitobival 100-ért ami akkor sem tartozott a csúcs MILC-ek közé, most meg főleg nem, szerintem 40-50 körül már megkapnád a vázat. Rendesen néztem az első képek készítése után, hogy ez gyönyörű. Élesség, részletesség, minden. Szóval akármilyen belépő DSLR vagy MILC gépet veszel nagyon nagy előrelépés lesz.
Kitobival jól megvagyok. Persze szívesebben fotóznék egy csúcs több 100 ezres fényerős zoom-al, de nem feltétlenül készítenék jobb képeket.
-
Carasc0
őstag
válasz
HollyBoni #24004 üzenetére
Szia!
Canon S3 IS gépem van amit vagy 1 éve nem használok. 2006 áprilisában kaptam. Akkor volt emlékszem 102e Ft. Most már kezdek megnyugodni, hogy tényleg érezni fogom a változást, ha csak egy kitobival fotózgatok. Mert tény, hogy nagyon köpködnek a kitobira, hogy az csak tényleg annyit ér, hogy a kedves vásárló tudja használni a pénzéért kapott vázat. No most persze egy 8 éves kompakt géphez képest én alap elvárom ezt a "leesik az állam" varázst.
kedves Byk01:
1. Ez flame....Nem értem mire jó ez....
2. Nyelvtanilag ez pontosan ugyanazt jelenti amit te is írtál, hiszen a mondat végén az ige visszahat az alanyra, sőt az általad írt 2.lagos megoldás nem jó, mert nem tett vesszőt az alany után. -
Colonel993
senior tag
válasz
Lassú Víz #24008 üzenetére
Régebben nekem is fennakadt a szemem, de igazából nem nagyon mozgat... ez ilyen pixel peeper jellegű dolog
Le volt mentve könyvjelzőkhöz egy csomó oldal, de sajnos történt egy esemény(ismerősnek ajándék PC... bejelentkezve maradt Google ID-vel, kitörölt mindent... én meg a következő szinkronizálásnál csak néztem itthon mint Rozi a moziban)és most hirtelen csak ez van.Itt a videós részét emeli ki a forma, az adatátviteli sebesség és az agresszív tömörítési algoritmust említve... ami az olcsóbb "Hűha kártyáknál" fordul elő, hogy tudják tartani a rájuk írt garantált I/O értékeket.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Adhatnál linket, de ha valaki tényleg kitalálta, hogy a kártyának nem azt az adatot kell bithelyesen visszaadni ami belement akkor azt rátenném az első Marsra tartó űrhajóra.
-
Colonel993
senior tag
válasz
MrChris #24005 üzenetére
Nope...
Keress rá.
Igazából RAW-os fotósokat nem érinti nagyon, JPEG-eseknek meg már amúgy is tök mindegy
Videósoknak viszont annál inkább problémásabb (még Kánonos Medzsiklentörnös RAW videó esetén is minimálisan...)A memória kártya nem csak egy tároló aztán csókolom, annak is van vezérlője meg Firmware-je, és ezen keresztül jut át az adat a végleges "tároló blokkba".
Elgondolkodtató, hogy pl.: egy azonos adat folyamatos oda-vissza írás-másolás procedúra 1000X eljátszása után, egy Full HD-s videóból kapnék egy olyan minőséget amit a 240p is kenterbe ver? -
MrChris
nagyúr
válasz
Colonel993 #23999 üzenetére
képrontó SD kártya? Azt úgy hívják hogy hibás kártya! Rátolok egy zippelt Jókai összest és lerontja? Eszterházi Péter lesz belőle?
-
HollyBoni
veterán
válasz
Carasc0 #24000 üzenetére
Nem tudom eddig milyen géped volt, de ha valami alap kisszenzoros, akkor egy akármilyen 30-40 ezres használt 5 éves MILC + valami régi manuál vagy akár kitobi kombótól is le fog esni az állad, hogy ez biza éles. Legalábbis nálam ez volt, pedig 150 ezres "csúcsbridge"-ről váltottam.
-
Colonel993
senior tag
Ez így most tök aktuális; Pro DSLR + Cheapo Lens vs "Cheapo" DSLR + Pro Lens Aka; Kai Wong személyiség szakadása
-
-
Colonel993
senior tag
válasz
Carasc0 #24000 üzenetére
Kitobival fotóztak...
Alapbeállítások...
LightRoom alapbeállításon "Auto" kidolgozással...Szerintem ezt a képi dolgot így hagyjuk.
Nézz Flicker-en képeket... stb...
Nem a váztól lesznek szépek a képeid, első körben tőled mint fotós... és nagyon szorosan utána jön az objektív...Nekem mint D7000 tulajnak is midőn csoda, lehetséges éles képet alkotni... sőőőt...
Pedig ebben van AA filter, nem is akármilyen... nyalja rendesen az alacsony kontrasztú finom éleket...szerk.:
Tessék nézd eperke bundáját... csuda éles
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Bomba ár! MacBook PRO 13" 2020 4TB3 - i5 I 16GB I 512SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged