- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
tatabánya
senior tag
válasz
Tothgera30 #26395 üzenetére
még nagyon-nagyon sokan.
Na de sok választ nem kaptam a kérdésemre, végül is egy Corsair A70 lesz belőle úgy néz ki.
-
kabanka
aktív tag
válasz
Tothgera30 #26395 üzenetére
Én Codegent cseréltem le Sharkoonra, hát a minőség az elhanyagolt tényező. A gumitalp leválik, a kis csavart ha már egyszer kicsavartad és visszacsavarod semmit nem fog
az 5,25 ös HDD átalakító azaz távtartók közül az egyik rosszul van kifúrva. így a merevlemez ferdén áll benne, az oldallap össze vissza hajlik a néhány csavar kb szétmegy a csavarhúzó alatt, és a többi.... csalódás volt de nagyon. Az olcsóbb codegányomnak még mindig minőségibb hatása van
Shoa többet Sharkoon, ventiből sem.
-
-
kabanka
aktív tag
AC f 7 Pro eléggé jó hűtő árban szerintem verhetetlen nekem egy i5 750et hűt gyári frekvencián. C2D E7300ast 40 alatt tartott, normáls fordulatszabályzáson. A 4 magos már nagyobb feladat neki, így full fordulaton 60 fok alatt mozog de hozzáteszem napközben a szobában 40 fok van
de amúgy ez teljesen komoly, tetőtér és csak hungarocellel szigetelt és pont oda süt a nap (Prime alatt mérve 62 fok alatt maradt). Mellette egy AC F12 teker ami szív neki levegőt. Szóval ide már csere kellene ha nyugalmat akarok, tervezem a nagytestvérért, de még számolgatom befér e tutira a házba. Sharkoon Rebel 9 Economy Pro
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Tothgera30 #26391 üzenetére
csak épp a codegenbe nem fér el
. Arctic Cooling 7 pro r2/TX3/Sella, illetve talán AC13 ami abba még bemegy.
Sgt. Chris: említett négy hűtő jó hangban és elbírnak 140-150Wot. terhelve azok se lesznek halkak, de egyébként megoldható.
arra ügyelj, hogy a codegen nagyon rosszul szellőzik, és nagyon azon moddolva (dual 80 out, dual 120 in) se nagoyn lehet szellőzni: 200-300W fölé effektíve nem tud menni hűtésben.
-
Sandrew
őstag
válasz
Sgt. Chris #26378 üzenetére
Vga-d milyen? Referencia vagy Dual-Slotos?
Procira Freezer 13Pro-t vennék.
-
válasz
Sgt. Chris #26384 üzenetére
Vegyél egy Ninja 3-ast és kussolni fog a gépes
.
-
Sandrew
őstag
válasz
Sgt. Chris #26384 üzenetére
7700-alcu hang nélkül? Na ne viccelj. Van olyanom 12V-on felszáll a gép
-
tatabánya
senior tag
sziasztok!
melyik lenne jobb hűtő cm hyper 212 vagy Arctic Cooling Freezer Xtreme ?
-
Xaels
félisten
válasz
Sgt. Chris #26385 üzenetére
Proci válogatja, ki kell tesztelni. Szépen visszaveszed fokozatonként és például Prime95-el tesztelsz. Az Asus programját nem ismerem, de sohasem voltam ezeknek a programoknak a híve.
-
Sgt. Chris
aktív tag
válasz
proci985 #26381 üzenetére
Ja hát, nem a melegedés a fő gondd, hanem a hang... A gyerekszobában van a gép és egy 3000-en pörgő venti mellett aludnia nem épp jó dolog, nem beszélve asszonypajtásról, aki kérdőre von mindig, hogy mi ez a hajszárító-szerű zaj??
Visszasírom az Zalman CNPS7700 AlCu+VF-700 AlCu kombót, ami pár éve a régi gépemen dolgozott...szinte hang nélkül.
Na most valami ilyet szeretnék! Ez fontosabb, mint a tuning...
-
Xaels
félisten
válasz
Sgt. Chris #26382 üzenetére
Amíg nem raksz be új hűtőt addig feszt csökkentsél és nyersz pár fokot. A ház miatt meg kevés a lehetőség, ha csak nem veszed le az oldallapot.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
gyári AMD jól hűt, csak kegyetlen hangos. hyper 212plus/12pro meg nem fog beférni. húzásnál házszellőzés is kritikus lehet.
13 tényleg jobb, de mérd le, mennyi helyed van. esetleg mini ninja, de az drágább lesz.
codegenben én is laktam ezzel a konfiggal, na akkor kellett egy AC7prot beszereznem, mert a 161mm magas IFX14 esélytelen volt, hogy beférjen
-
Z@Liii
csendes tag
Tud valaki ajánlani laptophoz valami hűtőrendszert ? mit érdemes venni?
-
Xaels
félisten
válasz
Most milyen hűtőd van? Amúgy megpróbálhatod kicsit vissza venni a CPU feszültséget. Sokat számíthat.
-
Sgt. Chris
aktív tag
válasz
proci985 #26377 üzenetére
Ja, pont egy Codegenről van szó, már sok éve szolgál... Szeretném, ha egy olyan hűtőt sikerülne belepaszíroznom, ami a gyári adatokhoz képest, azért látható teljesítménytöbblettel rendelkezik, ha egy picit húzni szeretném...
Most a proci alapon megy 3,2Ghz-en, de az alaplaphoz kapott szoftverrel játék alatt szépen futtatja 3,6Ghz-en, még soha gondom nem volt így emiatt a melegedés terén.
A TX3 és Freezer 13 között inkább a F13 felé húznék.
(Egyúttal a VGA gyári légkeverőjét is cserélném, egy AC Accelero L Pro-ra.)
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Sgt. Chris #26375 üzenetére
teljesen normálisak a hőfokok.
egyébként freezer 7 rev2/Hyper tx3/narancssárga EKL/Freezer 13 ami beférhet.
ha a ház codegen szintű, abba a 7 pro rev2 biztos befér.
-
Sandrew
őstag
válasz
Sgt. Chris #26375 üzenetére
Ilyen időben teljesen normális az a hőfok.
-
Sgt. Chris
aktív tag
Még mindig vívódok, hogy mi legyen...most sima internet és XVID lejátszás zajlik, és 48 fokot ír az Everest a magok hőmérsékletére, ez sok így, hogy kint majd 35 fok van még? A szoba 28-29 fokos...
Az aláírásomban szereplő konfighoz kéne valami, ahogy azt tegnap is megtárgyaltuk, a keret, hát az szűkös...max. 6-7k.
Ami aggaszt az az, hogy a házamban szűkös a hely...
Az egész ház külseje 18,5cm...ebből ugye lejön az oldalfal, az alaplap és a csavarok, távtartók, s hát félek, hogy a 16cm-es belmagasságot nem adja ki...
Ahogy nézem egy Freezer 13 lenne jó, de a borda eléggé magasnak tűnik.
-
grrpowa
aktív tag
Tessék itt van egy 2 ezerért ha ügyes vagy biztos tudsz egykicsit alkudni bellöle gyári AMD hütő jé tag lettem
-
Directors
senior tag
Üdv!
AMD Athlon 64 X2-es 7750-es procihoz 754 es socket 2800+ sempron hütõ jó hozzá?
Az alaplap Asus M2N-E. -
Beretvás
veterán
Épp ma teszteltem kicsit hogy mennyi a max hömérséklete a procinak prime95 alatt: athlon II x4 630@3ghz, Brocken gyári ventivel +egy 1000 rpm-re szabályozott noctua nh-u12p, 32 fokos szobában max 52 volt. idle ben meg 33 körül.
-
rostiron
őstag
Igazából azt szeretném, hogy prime95 alatt se menjen egyik mag se kb 65c fölé.
3600 Mhz szeretném ezt megoldani. Nagyon szemezek a Hyper TX3- mal csak nem tudom hogy elég lenne-e ? -
diegho
nagyúr
válasz
Chainsaw #26346 üzenetére
Viccnek is rossz. 1 évig használtam. 1 év után berregni kezdett a venti, nem is hűtött valami jól, plusz a venti cserélhetetlen. Az OCZ Vendetta kb 8 fokkal volt jobb egy E8500-on, mint az Asus V60, az pedig hülyeség, hogy Q9550-et nem engedte 50C fölé, lehet, hogy az alaplap a procira 50-et írt, a magok meg lazán szaladgáltak 70 körül és utóbbi a lényeg. Egy HyperTX3 bőven jobb választás, jobban is hűt és nem csak 775-re megy fel.
-
válasz
rostiron #26343 üzenetére
A Sella elvileg a Cold Tower utódja, volt is egy teszt róla, talán itt is lesz
.
-
syberia
veterán
Hi!
Szeretnék egy olcsó és erős hűtést a Q8300 procimra,
(most AC Freezer 7 Pro teker rajta és gyakran túllépi az 50 fokot)
ezt néztem ki, láttam ebből
"pro" végződésű verziót, az picit drágább de ugyanennyi hőcsöve
van. Meg tudnátok mondani a különbséget a kettő között?Most látom hogy a Freezer 13 pro -nak 12cm a szélkereke
-
rostiron
őstag
válasz
Tothgera30 #26328 üzenetére
Melyikre gondolsz ?
-
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Egy Q9400-as cpu-t szeretnék 3600 Mhz hajtani. Milyen hűtőt vegyek ami tuti hűvösen tartja ? Kb 5000 ft-ig megoldható ? Ha van olyan ami méretre kicsit szolidabb
nem szeretnék 1,5 kg-ost. Az alaplap Gigabyte EP45-UD3.
-
macko20
őstag
válasz
Tothgera30 #26321 üzenetére
ha lesz időm egy tesztre megosztom veletek /tx2,tx3,EKL/
-
válasz
Brusch #26318 üzenetére
A merlinhardver.hu-n nézd meg, sokkal jobb a TX3-nál, én ezen nem gondolkodnék.
#26320 macko20: Ez igaz, de lényegtelen. Ilyen szösszeneteket én is tudok mondani hogy a TX3-nál a hőcsövek fedik egymást, míg az EKL-nél nem annyiira, tehát jobban lehűl. A lényeg hogy minél nagyobb legyen a hőleadó felület és egy jó venti legyen hozzá társítva, ezt az EKL anno megoldotta, most már Alpenföhn, talán ennek az utódja a Sella.
-
Brusch
csendes tag
válasz
Tothgera30 #26317 üzenetére
Aham, köszönöm válaszodat, egész pofás, most már csak kérdés, h helyileg be tudok-e ilyet szerezni, mert postaköltséggel együtt már ott vagyok a TX3-nál
-
Brusch
csendes tag
Hali! Van egy 775 Pentium 4 3.0Ghz (Hyper-Threading) processzorom, és a gyári hűtő amivel vettem (bár már használtan) nem igen barátkozik meg ezzel a nyári meleggel, sima webezéstől maxon forog a venti, 55-60fokon tartva a procit. Kicsit soknak érzem
Szóval erre szeretnék ventilátort. Cooler Master HyperTX3-ban gondolkodtam, de mivel egy magos nem tudom nem-e "sok"
Főleg az ára miatt értem, kicsit alacsonyabb kategóriában, halk legyen, és kellemesen hűtse
Van ilyen? Vagy maradjak a TX3-nál?
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Sandrew #26303 üzenetére
H50esek közül sokra panaszkodtak, hogy csöpögött. hűteni jól hűt, de két 2000+rpmes ventivel meglepő lenne, ha nem tudna
tetejében nagyon sűrű a radiátor, tehát gyengébb ventikkel nem fog jól teljesíteni.
a sárga EKL olcsón jó, kétmagosra elég lesz, 150Wos fogyasztás fölé meg nem hinném, hogy fel tudod küldeni.
-
lizRRR
őstag
-
kerelo
aktív tag
szisztok.Noctua NH-U9Fhez lehet kapni valahol 1155 lefogatot?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Battlefield 6
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest