- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Google Chromecast topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen videókártyát?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Hobby elektronika
- Milyen széket vegyek?
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
mármint melyik irányba? mennyit szánnál rá?
ha minden irányba belül kell maradnia, akkor kb a vízhűtéses bordák felelnek csak meg. ha ramokkal van ütközés, akkor noctua c14, prolimatech armageddon, thermalright hr02, vagy legrosszabb esetben egy hyper 212plus bordáról szívó ventivel.
-
SPQR
tag
Sziasztok!
Olyan 1155-ös proci hűtőre lenne szükségem amin sem a borda sem a venti nem nyúlik túl a lefogatókon.
A válaszokat előre is köszönöm. -
lizRRR
őstag
-
Rokko77
tag
Hali, egy kis segítség kellene. Egy Athlon X2 7750-es processzor van a gépemben egy Zalman CNPS7000 AlCu hűtővel. A proci minimálisan van tuningolva (2,7 GHz->2,8 Ghz), de néhány perc játék után a hűtő max fordulaton pörög, fél óra múlva már a ház oldalát is alig lehet megfogni. A ház Sharkoon alsó tápos, elöl hátul 12 cm ventik, oldalt szellőző nyílások, kábelek az alaplap alatt....
Lehet hogy ez a hűtő kevés ehhez a procihoz ?
-
Madn!ght
addikt
válasz
viperabácsi #27889 üzenetére
Jah, megfontolandó.
Annyi, hogy a H50 pumpa+blokk rész egyben van, azt nem kell csereberélni, ha esetleg platformot váltok. Nem? -
BioNiCMaN
addikt
Gyertek már át a Corsair Hydro Series topikba, ott is kell a pörgés
-
Madn!ght
addikt
válasz
lizRRR #27886 üzenetére
Pontosan erre apellálok!
Egy használt H50 és egy használt 240-es radi kijön 20k alatt, még akár csatlakozókkal is.
viperabácsi: a gyári H50-ről már a korábbi hozzászólásokban engem is lebeszéltek, viszont lehet egy kis moddinggal többet ki lehet sajtolni ezekből a kompakt hűtésekből.
-
Madn!ght
addikt
Sziasztok!
Változatlanul nem tettem le a kompakt vízhűtés beszerzéséről. Több külföldi oldalon (valamint itt a PH-n is) láttam moddolt Corsair H50-et. Ebben kérném véleményeteket, hogy érdemes-e ezzel az ötlettel foglalkozni.
Tehát, vennék egy használt H50-et, amelyre ráapplikálnék egy 240-es radit, valahogy így.
Itt is találtam egy írást, igaz itt 2 db 12-es radival van megoldva ugyanez.
-
lizRRR
őstag
válasz
viperabácsi #27882 üzenetére
Noctua ... innentől kezdve már nem lehet szar xD
-
viperabácsi
addikt
[erről] vélemények i5 2500k -ra kell
-
Daert
őstag
Egy kicsit ilyen a dolog,bár bízom a híres magyar találékonyságban.Valóban vásárlás előtt nagyon körültekintőnek kell elenni ha nem akar sokat szívni az ember a barkácsolással.Annó én is a Casetek házzal sokat szívtam a 92mm-es ventik miatt.Nem biztosítottak elég légszállítást.Elől a ventirácsot vágtam csak ki (1mm-es acél
) De jobbnak láttam ha eleve jól szellőző házat veszek.
Elnézést az OFF-ért -
bsh
addikt
valami rémlik, hogy volt kép is a házról, de lehet keverem valakivel. ott volt egy lyukacsos rész a táp felett és a proci felett.
így a képeket nézve, én azt csinálnám, hogy leragasztanám ezeket a lyukakat a tetőn, valamint a ház hátulján is, és csak elől maradna lyuk a házon. aztán a táp és a tető köz ha jól látom van még némi hely. oda felragasztanék körbe a táp tetejére egy 1cm széles tömítést, ami a tetővel légmentesen záródna. kimaradna a processzor felé eső oldal, itt szívna levegőt a táp. és csinálnék egy szintén légmentes csatornát vagy tölcsért lemezből, vagy akár kartonpapírból, ami a proci felé irányulna és csak arra lenne nyitott. a procira meg raknék egy nagy disznó bordát (ami csak befér). így a táp ventije szívná le a levegőt a prociról és a házból is egyben, és hátul fújná ki. nem túl ideális de plusz venti nélkül ilyet lehetne csak. hasonlóan a btx hűtőkhöz.
végülis így belegondolva, némi kartonpapír és cellux elegendő is hozzá, úgyse látszódik -
Daert
őstag
-
Daert
őstag
válasz
maki001 #27870 üzenetére
A Scythe Grand Kama Cross alacsonyabb:140mm
Nem tartom túl valószínűnek hogy visszavennék a házat,de egy kérdést és egy sor nyűglődést megérhet,hátha.Neten vagy személyesen vetted?Hátha beleférsz a 3-8 napos gariba.Boltja válogatja.Azért szerintem próbáld meg valami indokkal,persze a levásárlás lehetőségével élve pl 692-rebsh : A passzív szép és jó de csak akkor ha van légáramlat,nem tudom a házában milyen szellőzési lehetőség van.Képeken nem látszik.
Mellesleg sokat beszélgettünk a napokban hűtőkről,nem tudom mi fog belőle kisülni,de azért a méreteket jó lenne tudni. -
Daert
őstag
válasz
Viktoár #27861 üzenetére
Ügyesen megoldottad és így sokkal barátságosabb lett az összkép is a belsőről!
Esetleg lemérted a proci kupak és a ház teteje közti távolságot?Mérd le légyszi!Milyen egyéb szellőzése van a háznak?Csak hogy ne a meleget kavargassák bent a ventik.Lehet valamelyik oldalába egy 100-120mm-es ventinek való helyet kivágni?Egy ilyet meg rá. -
maki001
tag
válasz
lizRRR #27869 üzenetére
Azt tudom hogy nagyon jó az a hűtő de a Silenco 550-esbe nem fér bele ez a gondom. MErt a Gaia 159mm a ház leírásánál pedig az van ahogy max 154mm-es cpu hűtő lehet tenni.
Iponnál olyan lehetőség nincs, hogy internetes rendelés esetén, ha nem vagyok megelégedve a házzal akkor ráfizetéssel mondjuk kérek egy másikat? Mert nekem ez a Silencio 550-es nagyon nem jött be. ráadásul forró a ház teteje rossz a szellőzése. És ha most elkezdek ventilátorokat venni rosszabbul jövök ki mintha ráfizetéssel veszek egy CM 690 II-öt.
-
maki001
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a Xigmatek Gaia belefér egy Silencio 550-ben, mert valahol azt olvastam, hogy a Xigmatek 159 mm-es magassága miatt az oldalfalon található hangszigetlószivacsig ér.
Nem szeretnék olyan hűtőt venni ami be se fér a házba.
Most találtam meg a választ!
CPU cooler height: 6.10-inch (154mm)Szóval akkor ilyen méretben tud valaki valami nagyon jó CPU hűtőt ajánlani?
üdv. maki
-
Viktoár
addikt
válasz
Wind-Storm #27864 üzenetére
Ááá annyit nem akarok költeni a gépre.Olcsóbb ha lapot cserélek a régi beszémításával.
-
Viktoár
addikt
válasz
Wind-Storm #27862 üzenetére
Köszi.
Már csak le kell vadászni a nindzsát.
Egyébként erősen elgondolkodtam a lap cseréjén mert más problémám is akadt vele.A vga slot nagyon közel van a pci slothoz ezért a passzív hűtésű kártya nemigen szellőzik ha beteszem a tuner illetve a hangkártyát a helyére.Vannak lapok amiknél a pci és a pci-e (16x) között van az kis pci-e (1x) slot.Az jobb volna a passzív borda miatt ha jól gondolom.
Például: -
Viktoár
addikt
A "faragástól"l nem riadok vissza,mert most időm mint a tenger és a műhely meg tele van szerszámokkal.
A lap cseréjén én is gondolkoztam de csak legvégső esetben cserélem le.Elég jó áron jutottam hozzá ezért nem szeretnék másik lapot venni.Majd csinálok képet a "kész műről".
A sata csatikat mindenképpen "pipásra" cserélem mert a dvd íróhoz is csak az jó.
-
bsh
addikt
válasz
Viktoár #27855 üzenetére
ez így a lehető legszerencsétlenebb elrendezés. az hagyján, hogy el van forgatva a foglalat, de még el is van tolva a vinyó felé.
agy arctic freezer 64 elforgatva, ventilátort lepattintva róla, a vinyó sata kábelt L-dugósra cserélve, szerintem talán beférne, ha a ház magasság is engedi. de egy ilyen rosszul szellőző házban szerintem nem működne.
szerintem ha nem ragaszkodsz ehhez a házhoz, akkor olcsóbban megúsznád, ha vennél egy átlagos házat (és/vagy egy értelmesebb alaplapot), és egy átlagos olcsó hűtőt, minthogy -
Viktoár
addikt
válasz
Wind-Storm #27856 üzenetére
Nekem mondod hogy szar a helyzet?
A kis nindzsával már szemeztem de szerintem a jelenlegi felállásban az sem fér be.Ha át fabrikálnám a hdd-t máshova vagy csak 90 fokkal elfordítanám már sokkal jobb lenne a helyzet nem?
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Viktoár #27855 üzenetére
Hát itt elég szar a helyzet...
Esetleg valami kisebb toronyhűtő beférhet de sajnos a cpu foglalat is 90 fokkal el van fordítva a megszokotthoz képest így a toronyhűtők is pont a hdd felé szélesednek.Vagy nem?
A mini-ninja nem olyan, de nem hinném hogy beférne. Mondjuk a távolságokat nem látom olyan jól a képen, de nézd meg a specifikációt. [link] -
Viktoár
addikt
Tisztelt uraim,lőttem pár képet csakhogy lássátok nem egyszerű a probléma.Erre varrjatok gombot.Ahogy én látom,"modding" nélkül nincs az a hűtő ami befér.
A képek nagyíthatók.
Esetleg valami kisebb toronyhűtő beférhet de sajnos a cpu foglalat is 90 fokkal el van fordítva a megszokotthoz képest így a toronyhűtők is pont a hdd felé szélesednek.Vagy nem?
-
viperabácsi
addikt
válasz
viperabácsi #27853 üzenetére
még ez is tűrhető aru és jó alternatíva lehet [link]
-
viperabácsi
addikt
válasz
Tothgera30 #27852 üzenetére
úgy -úgy nézd a linkemet
-
-
Viktoár
addikt
válasz
Wind-Storm #27849 üzenetére
Szóval nem váltaná be a hozzá fűzött reményeket.
Egy érdekes elrendezésű fekvő házba keresek cpu hűtést.Már ígértem képet másnak is úgyhogy ezt ma pótolom és írok méretet is hátha akkor tudtok megfelelőt ajánlani.
-
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Megéri a gyári amd hűtőt lecserélni egy Zalman CNPS-7700 Alcu -ra ? Még mindig az x2 3800+-t szeretném hangtalanul hűteni.
-
Mustármag
őstag
Sziasztok
A CM Hyper 212+- be lehet szerelni vízszintesen hogy a gép tetejére fúja a meleget?(csak kíváncsiság) -
katt777
félisten
válasz
viperabácsi #27844 üzenetére
Azok igen, ha maxra terhelted a procit. Én inkább IBT-t és LinX-et használok, előbbit külön állítgatni kell a max terheléshez, Prime-ot nem tudom. De ha az egeret is alig tudtad mozgatni a teszt alatt, akkor tutira le volt terhelve a proci.
(Csak mert 100% terhelést ennél kisebb igénybevételen is szeretnek jelezni a nyomkövető progik, pl. Aida64.)
-
katt777
félisten
válasz
viperabácsi #27842 üzenetére
Azt, hogy a VGA támogatása mellett rengeteg ideje jut a procidnak a pihenésre, így visszahűl 2 számolás között, amíg újra fel nem ébreszti a kari egy kis munka végett. Monitorozd ki a CPU-d terhelését ATT-szal, vagy valami mással, ami képes rá.
-
katt777
félisten
válasz
Tothgera30 #27832 üzenetére
Igen, ezekről nem láttam olyan tesztet, amely kihozta volna a réz előnyét.
viperabácsi: Ha VGA-limited van, nem fog keményen dolgozni a proci, így nem is melegszik komolyabban.
-
Gerisz
addikt
válasz
BioNiCMaN #27835 üzenetére
Az baj, hogy ebből nem lehet semmi következtetést levonni.
Mikor elhoztam a Silver Arrow-t volt a boltban egy srác aki mondta, hogy nagyon jó hűtő neki is ilyen van a X6-on valami huszonpár fokról beszélt. Mondom jó lenne ha igaz lenne.
Neki annyit mutat neked mást, nekem is mást, nincs mit tenni.
Ha egy helyen egy rendszerben van összehasonlítva úgy van értelme.Olvasom a H100-at mindjárt.
-
BioNiCMaN
addikt
válasz
viperabácsi #27836 üzenetére
Futtass már egy Prime-ot a kedvemért.
Érdekelne úgy meddig megy fel. Köszi!
-
BioNiCMaN
addikt
válasz
viperabácsi #27834 üzenetére
Milyen pasztával, milyen hőmérsékletű szobában?
-
-
katt777
félisten
válasz
Tothgera30 #27830 üzenetére
Abból is van 2 fajta...
Mondjuk a rezes mega tesztekben ugyanott volt, mint a Halems, csak persze nem találtam olyan tesztet, amely alatt igazán megrángatták volna a procit. Lehet, a rézhatás csak 4GHz, 1,3V fölött jön ki...
-
-
katt777
félisten
válasz
Gerisz #27817 üzenetére
ASRock Z68 Pro 3 lenne. Ahogy nézegetem, Megahalems v. Corator lesz. Árban ua, de Halems blokkja nagyobb, illetve van két Coolink ventim (mint a Corator-éi), tehát elméletileg a Halems jobban hűt.
Gyufaaa: Téves. A Furmark csak hevíti a kártyát, más értelme nincs. Egy rakás játék kivág/lefagy/hibázik, ha Furmarkban stabilnak hitt beállításokkal futtatod.
-
beci
őstag
Sziasztok.
Ha veszek egy i5 2500K procit,és ha egyenlőre nem tuningolok,elég a gyári hűtő? -
BioNiCMaN
addikt
Ha minden igaz, akkor holnap olvashatjátok a kis H100-ról írt cikkemet.
-
kanál01
tag
sziasztok!
az után érdeklődnék, hogy létezik e TX3-nál jobb hűtő, amihez nem kell szétbontanom a házat, csak simán kipattintom a helyéről a 4lábat, nincs hátul felfogatója, mint az intel gyári hűtőnek vagy a TX3-nak?
köszönöm előre is!
-
-
Beard982
csendes tag
Üdv! Milyen cooler-t ajánlatok egy INTEL Core i7 2600K CPU-hoz, amitöl magasabb profilú memóriamodulok is elférnek? Elölre is köszönöm.
-
katt777
félisten
LGA1155 lyukak ugyanott vannak, mint az LGA1156-éi? Megahalems hűtőt néztem ki, ha majd lesz SB procim, írják is, hogy LGA1155-komp, de csak 1156-ot jelölnek. Mondjuk a kiválasztott lapon van LGA775 felfogatási lehetőség is, csakhogy az pár fokkal el van forgatva, és nem szeretném, ha csálén állna a hűtőm a lapon.
-
Daert
őstag
válasz
viperabácsi #27809 üzenetére
-
BioNiCMaN
addikt
válasz
Wind-Storm #27808 üzenetére
Mondom a címet, gyere számolni.
Cellux van.
-
viperabácsi
addikt
válasz
viperabácsi #27790 üzenetére
erre senki hello érdeklődnék van -e tapasztalata erröl[link] i5 2500k hoz kell
-
Wind-Storm
őstag
Esetleg egy Scythe Andy Samurai Master ha találsz olcsón... [link]
Épp árul valaki egész korrekt áron. [link]
Nekem anno nagyon jó szolgálatot tett, első komolyabb hűtőm volt.
Passzívan viszont én nem használnám, hamar átmelegszik.(#27806) BioNiCMaN
Én egy elég lassan forgó venti fordulatszámát meg tudom számolni
A venti lapátszerkezete ha annyira excentrikusan forog, (tehát ún. 8-as van benne) odateszem a fixen körmöm hegyét (úgy hogy egy 360°-os fordulásból mindig csak egyszer ütődjön) és számolgatom az ütődéseket.. de egy lapátra ragasztott cellux darab is megteszi
Ahogy ütődik egy másodperc alatt, eközben kell nézni egy órát (analóg, másodpercenként egyet ugró másodpercmutatósat) és a másodpercmutató ütemének átérzése alatt lehet érezni a kattogásból adódó ritmust.
Be kell szorozni hatvannal, és megkapjuk durván az RPM-et
Pl.: ezt az esetet nekem könnyű ritmizálni mert a közepén felezhető: |tak-tak-tak-tak-tak-tak-tak-tak|
ez 8BPS (beat/second) x60=480RPM
(de a tiz bps-t se nehéz elfelezni a közepén, 5-5-re, és az már 600RPM)
Mondjuk ez elég low rpm, de nálam biztos léteznek nagyobb számítási kapacitással rendelkezők is e téren -
BioNiCMaN
addikt
válasz
Gerisz #27805 üzenetére
Te most szívatsz engem?
Fogalmam nincs mennyit pörögnek ezek a gyári Corsair ventik, a H100-on három fokozatban lehet állítani a fordulatszámot.
Próbáltam megszámolni a fordulatszámot, de 12-nél elrontottam.
A jövő héten egyébként lecserélem ezeket a ventiket SWIF2 120P-re.
-
Gerisz
addikt
válasz
BioNiCMaN #27802 üzenetére
Engem az érdekel, hogy csendes 1000 alatti fordulatú ventikkel mit produkál.
Kevés házventivel (mondjuk 2) házventi nélkül. A lap hogyan melegszik.
A hőmérsékletet mihez képest méred és azt jó lenne ha mondjuk külső hőmérséklettől függetlenné tenni mondjuk úgy, hogy az induló alap hőmérséklethez képest a növekedést adod meg. Aztán széllőztetés nagy fordulaton pár percig (10) és újra kezdeni.
Tudom nagyon sok idő én azért nem csináltam még
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Google Chromecast topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Lexus, Toyota topik
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- BMW topik
- Formula-1
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest