Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
apollo12
veterán
heló 15ezer forint körül nézek olyan hütőt amit le tudna hűteni egy 4.25ghzen 1.43volton egy amd phenom 2 x4 procit THERMALTAKE CL-P0564D Frio ezt néztem ki eddig
vagy egy scythe mugen 2 most olyan 10körül vannak újonnan
-
sampe
aktív tag
Megvettem az Alpenföhn Matterhorn-t nem bírtam ellenállni
jövőhét elejére meg is érkezik már alig várom, hogy kipróbáljam! Bár igaz a procim még meg sincsen, de még az alaplap se!
köszönöm a segítséget!
-
lizRRR
őstag
-
Xaels
félisten
válasz
BioNiCMaN #26266 üzenetére
Nagyon kíváncsi vagyok mit tud a H100 várom a bejegyzést majd
.
Én is szemeztem vele csak akkor még nem lehetett kapni és nem is nagyon fért volna bele a keretbe.
A CM 212+ csak úgy fért be, hogy meg hajlítottam az oldallapot kézzel és azután a szerelésnél is mindig szűkösen voltam. Most legalább elférek, bár ha megjön az ASUS 6970 DC2-es akkor nekiállok majd a kábeleket is szépen elrendezni, emiatt a tápomat is cseréltem modulárisra. Nagyon szeretem a kis Vulcan-t és a lehető legtöbbet akarom belőle kihozni és összesen 2 ház van amire lecserélném, az NZXT H2-es és a CM HAFX, de egyiket sem az én pénztárcámnak találták ki.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Tothgera30 #26277 üzenetére
vagy az Armageddon, az se olyan brutál széles.
BioNiCMaN: A100ra én is kíváncsi leszek.
-
lizRRR
őstag
válasz
Tothgera30 #26283 üzenetére
-
válasz
Sgt. Chris #26279 üzenetére
Tehát úgy néz ki már elfogyott AM3-ra. Viszont Alpenföhn Sella 5500Ft-ért már van, az nem lenne rossz választás.
-
Isual
veterán
válasz
Gabesz144 #26259 üzenetére
Nem szeretnék ilyen nagy dögöt, nekem visszataszító
Az U12P még elmegy, de annál nagyobbat nem akarok.
Arra lennék kíváncsi, hogy megfelel-e 2500K tuningolására olyan 4-4,5GHz-re kicsi plusz feszültséggel, mert ha igen, akkor nekem az jó lesz. A zajszintje szerintem jó (1300-on használja bátyám is).
Persze, ha van valami bestbuy ehelyett, akkor elfogadom, ti többet tudtok, de a a Noctua csendességéhez ragaszkodom! -
Sgt. Chris
aktív tag
válasz
Tothgera30 #26273 üzenetére
Az AG-t nem találtam, de a Cold Tover LGA775-höz van a leírás szerint. Az enyém AM3-as deszka.
-
lizRRR
őstag
válasz
Tothgera30 #26277 üzenetére
Nekem a procimat : i5 750 @ 4.0 GHZ + Xigmatek S1283 ezzel hütöm 3 hőcsöves.. egyből procival érintkezik a hütő rud és 1.4 V -on idle 34-35 Fokon van
-
válasz
BioNiCMaN #26274 üzenetére
Biztos hogy jobb lesz, talán azoknak az volt a gondjuk hogy kicsi a hőleadó felület. Persze eladhatod, azt csinálsz amit akarsz. De mondjuk léghűtők között is van olyan ami nem batár állat és elég jól lehet hűteni vele a CPU-t, ilyen mondjuk az Alpenföhn Matterhorn, volt olyanom, szerettem.
-
BioNiCMaN
addikt
válasz
Tothgera30 #26271 üzenetére
Azért talán a H70-nél jobb lesz a H100, kicsit nagyobb a radi. Ha nem jön be, eladom féláron.
Megtehetem, nem?
Egyébként az Aurorába befér szinte minden, csak zavar, hogy olyan nagy...
-
válasz
Sgt. Chris #26272 üzenetére
3,5k-ért egy EKL AG-t vagyis EKL Cold Tower-t Merlin-től (merlinhardver.hu).
-
Sgt. Chris
aktív tag
Olvasgatom a hozzászólásokat, egy 955BE hűtésén gondolkodok, max. 5k-t szánok a műveletre. Néztem a TX3-as hűtőt, meg a Freezer 13 Pro-t is, de megmondom, hogy az ilyen mostrumokat félek beépíteni a házba, mert szűkös a helyem, meg zavar, hogy a majd egy kiló fém próbálja kiszakítani magát az alaplapból.
Ilyen szempontból az alacsonyabb típusokat preferálnám, a Scythe gyárt ilyesmit, de a fenti korlát miatt ez drága nekem, tudnátok javasolni valami hasonló, 12/14 cm-es ventillátoros coolert, ami megbirkózik a Phenom II-esm hűtésével, akár minimális OC esetén is? -
-
BioNiCMaN
addikt
válasz
Tothgera30 #26267 üzenetére
Nem hiszem, de speciel nekem elegem lett ezekből a b@ßottnagy, több, mint 1 kilós vasakból.
Mondjuk, ha nem válatnék Sandy-re, akkor nem cserélném a Ninját (de nincs hozzá felfogató).
-
lizRRR
őstag
válasz
Tothgera30 #26267 üzenetére
nem hiszem
-
-
scream
veterán
Melyik a halkabb ?
Xigmatek Gaia vagy AC Freezer 13 Pro ?
Ezek mellett a hűtők mellett lehetne-e húzni a 2500K-mat ?
Esetleg még szívesen fogadok más halkabb ötleteket max 10e Ft-ig.
-
Xaels
félisten
válasz
BioNiCMaN #26227 üzenetére
Na elkészült:
Passzív módban:
Cores 40°C IDLECores 76°C LOAD de ezt itt lelőttem inkább. Majd talán ha jobban állok majd anyagilag egyszer megnézem meddig megy
Scythe Slip Stream 120mm Slim (max. 1200RPM) PWM szabályozással:
Cores 32°C IDLECores 52°C LOAD Majdnem egy óra Prime95, a hőmérséklet beállt 51-53°C közé.
A csövek 28-30cm körül vannak. Pontosan lemérni nem tudtam, nagyon tekergőznek
A házban egyelőre csak elől van egy gyári NZXT venti és a Scythe a H60-on. Most a VGA-ra várok és majd akkor felkerül az oldallapra egy 200mm-es csoda, akkor lehet még pár fokot javul. -
Sandrew
őstag
CM Z600 mennyire számít jónak?
8k lenne. AC Freezer 13Pro-t megéri lecserélni rá? -
Gabesz144
senior tag
-
Isual
veterán
Üdv!
A változatosság kedvéért cpu hűtőhöz kérnék tanácsot/jóváhagyást.
Egy i5 2500K-ra tenném (MSI P67A-C45 (B3)-as lapon), egy Corsair 600T házban lesz és idővel, ha szükséges lesz enyhe fesz emeléssel a procit olyan 4-4,5GHz-re szeretném majd húzni (de ezt remélhetőleg egy pár esztendőig nem kell). Ehhez kellene egy adekvát hűtő, a legfontosabb nálam a csendesség. Egy Noctua NH-U12P SE2-re gondoltam, bátyámnak is ilyen hűtője van, a zajszintje jó.
Mehet ez a cooler a CPU-ra vagy tudtok valami jobbat ebben 10-15k-s szegmensben?
Előre is köszönöm! -
Móci
addikt
Üdv!
Nekem is lenne egy kérdésem, mivel nehezen tudok dönteni. Egy alacsony profilú processzor hűtőt szeretnék, mivel ez passzolna a mostani házhoz. Eddig a Prolimatech Samuel 17, az Alpenföhn Panorama, és a Scythe Shuriken került képbe. 1156-os foglalatra kell a hűtő.
Teljesítményben a Samuel tűnik jobbnak, bár lehet, hogy elég lenne egy kisebb hűtő is (nem izzik az i5-650). -
Gabesz144
senior tag
Na ezek elég pofás darabok lettek szerintem
Jól nézne ki a P67 Sabertooth lapomon de a D14 nél szerintem nem hűtenek jobban sajnos
, pedig nagyon bejövős mind a kettő
-
Fornax
tag
Köszi a válaszokat! Ez az AC elég meggyőző
-
grrpowa
aktív tag
Nekem is Hyper 212+ hütőm van és szerintem nagyon jó csak a gyári helyet 2 db Aerocool venti van rajta és nagyon halk
-
-
Fornax
tag
sziasztok! a profilomban szereplő proci mellé milyen hűtőt ajánlotok? tavaly decemberben vettem, akkor még nem volt szükség jobb hűtőre, de most h itt a nyár és a forróság, eléggé felpörög a venti, úgy érzem itt az ideje cserélni
-
sampe
aktív tag
tesztek alapján is jó, dh 14 hez viszonyítva, mer oly mind1 hogy 48 vagy 51 fokon tartja majd a procit
-
sampe
aktív tag
Kedves fórumozók!
egy i5 2500k combosabb túlhajtásához keresek max 10-15000 ért combosabb coolert
egy haf 912 plus kuckóba szánnám halk működés nem hátrány, hűtési teljesítmény bőven legyenköszönöm
Üdvözlettel
Sampe -
scream
veterán
A Xigmatek Gaia mennyire hűt le egy húzott i5 2500K-t ? (4 - 4.2GHz körül járatnám)
Vagy inkább érdemesebb valami nagyobbat/jobbat venni ?
Ha igen,akkor mit ?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Gerisz #26218 üzenetére
hm, ezek szerint az is elég jól terhel. még a Stalker SoC és a Dirt széria volt híres, hogy megfektetett egyébként stabilnak tűnő gépeket.
mondjuk szerintem 15 perces smallFFT+furmark is elég szokott lenni ilyen helyzetekre, pár órás primeFFT lement, smallFFT+fur 3 perc alatt hibázott
mellé még egy memtest, és elvileg ok a gép. IBT extreme 8 giga rammal szerintem feleslegesen sok ideig szöszmötöl (2-4hez képest nagyon durván megnő a futásideje), tetejében túl magas prioritással fut, furmark nem kap elég prociidőt hogy tudjon terhelni. és a mem+proci jóval kisebbet ránt a tápon (emiatt elég szerintem a memtest), mint a proci+vga.
hosszabb furmarknak szerintem sok értelme nincs, kombinált cpu+vga spec esetektől eltekintve nem igazán jön elő. viszont a komponenseket nagyon igénybe veszi (gondolok itt leginkább a házszellőzésre és a tápra), szóval fórumon általában ezt óvatosan szoktam ajánlani
.
-
Asbee
veterán
Sziasztok!
Phenom II X4 955 BE-hez tudnátok ajánlani hűtőt? 3,6-ra lenne húzva. CM hyper TX3-at néztem de nem vagyok benne biztos elég lenne-e. 8000 Ft-nál többet nem szeretnék rá költeni. Köszi.
-
Young92
tag
válasz
proci985 #26208 üzenetére
Na újra itt megigazítottam mindent még1x, majd lefuttattam a PCMark Vantage x64-et (teljes tesztet) 1.5órán át tesztelte a gépet A max CPU hőmérséklet 69°volt, GPU max 60°volt,HDD szokásos 34°, a táp továbbra is hűvös levegőt fújt ki.Remélem nem lesz most már gond mert úgy gondolom ha egy ilyen tesztet kibír fagyás nélkül akkor nem lehet gond^^
Bocsi, hogy mindezt itt írogatom talán nem alkalmasabb topic még1x bocsi.
-
Sandrew
őstag
Helló!
X4 955-re kellene hűtés.
jelenleg Ac Freezer 13Pro van rajta. Lenne egy ismerős aki elcserélne 1:1-ben egy Corsair H70-re.
A kérdés, hogy megéri? Jobban hűt a H70? hang is lényeges mivel a Freezer még max fordulaton is néma és eléggé hűt -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Chainsaw #26196 üzenetére
Young92: furcsa. csatikat próbáld végig, nem e csúszott valami ki (pl még az IDE kábel volt eléggé háklis, de háztól függően saták is el tudnak mozdulni).
Gabesz144: helyhiánynál inkább az Armageddon a jobb, a Mega kicsit szélesebb. hűtésben nem igazán van különbség közöttük.
-
-
atesss
addikt
válasz
Tothgera30 #26205 üzenetére
Köszi az ötletet, találtam is hátlapi elemet hozzá: [link]
Viszont ez csak a hátlapi elem, felhívtam őket, ehhez nincsen csavar.
Hol kaphatnék hozzá vajon megfelelő csavart ?
Ugye olyan kéne, ami az Intel hűtők lefogatójába illik, és rugó is van hozzá, stb. -
-
-
atesss
addikt
Üdv !
Egyik barátom gépén csináltunk egy kis fejlesztést, a lényeg az hogy egy Pentium D proci került bele, a hűtő viszont sajnos egy Intel gyári, azon belül is egész alacsony, csak alu. Részletesebben a gép: [link]
Sajnos egyenlőre nincs semmi pénze új (/használt) hűtőt venni, nekem meg nincs olyan tartalék egybe hűtőm amit nem használok.
Viszont találtam itthon egy magasabb gyári Intel bordát.
A rajta lévő hűtő már nincs meg, rossz volt (asszem lapáttöréses), viszont van itthon egy csomó ventim mindenféle méretben, majd egyet ráapplikálunk.A másik probléma viszont a lefogatás.
Elvileg lehetne csinálni hogy a mostani hűtőjéből kiszedjük a rögzítőpöcköket, de azt a hűtőt meg akarnám tartani ahogy volt, meg elég szarok is már a pöckök.
Hol lehetne kapni olyan (hátlapi elemet is tartalmazó) csavaros lefogatót hozzá, ami az Intel hűtőkkel kompatibilis ?
Ilyen volt pl. az én EKL narancs hűtésemhez: [link]
Azért megpróbálom megkérdezni hátha lenne még az eladónak, de nem sok esélyét látom. Hol lehetne találni ilyet ?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest