-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
prtk
tag
válasz FireKeeper #80399 üzenetére
Nálam is hirtelen csörgött a telefon, azt sem tudtam mit hoznak...
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Ereshkigal #80398 üzenetére
remélem így lesz, lehet valami alvállalkozónak adták ki és ilyenkor nem jön az üzi. amúgy elég fos ez a tracking, ha lesz valami feedback le is fogom pontozni őket.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Ereshkigal
őstag
válasz FireKeeper #80395 üzenetére
Nekem semmi üzenet nem jött tegnap a DPD-től, mégis hozott keychronos csomagot. A yuntrackes követés mondjuk mutatta, hogy kiszállítás alatt.
[Prolixus]:
Pont ez a bajom. Akkor lenne tökéletes, ha az alsó magassága 2 mm-rel kisebb lenne, a felső meg ugyanannyival több. A gyári kupakokkal, illetve MT3-mal nem vészes, de cherry kupakokkal nekem nagyon "lapos" érzés volt. Mindegy, majd megszokom.Az plusz alsó szivacsot szerintem kiszedem. De van egy olyan sejtésem, hogy kis erővel való gépeléskor azért a gasket mount nem akkor csoda, mint ahogy azt annyiszor olvastam.
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
-
Ispy
veterán
válasz FireKeeper #80395 üzenetére
Akkor nem, sms is szokott jönni aznap.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
FireKeeper
nagyúr
ha reggel nem írt semmit a DPD az azt jelenti hogy aznap már ki se hozzák a csomagot? csak mert elvileg mára mondták a kézbesítés dátumát, de tracking szerint még csak az elosztóközpontban van
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
[Prolixus]
addikt
válasz Molydeus #80393 üzenetére
De a KAT Arctic spacebar kitjében színes a rendes 6.25u meg 7u méretű space, csak az osztott space-re való kis kupakok nem.
Amúgy tegnap előtt vettem észre, hogy rossz mod kitet küldött MKEU (még ki sem bontottam őket, ciki, mert akkor minek vettem ugyebár...), text modifiert vettem erre az icon-t küldték, most két napja próbálja felfogni a support hogy mi is a bajom tulajdonéppen. Legutóbb amikor az ottani supporttal kommunikáltam arra nem voltak ilyen agyhalottak, most olvasni sem bírnak, leírom mit rendeltem, mit küldtek, berakom az order numbert is meg minden, erre visszakérdez hogy akkor melyik kitet küldjék? Azt sem tudom van-e text mod még nekik mert a honlapon már out of stock ugyebár, szóval kérdés hogy normálisak-e és tartottak-e el nem adott kit-et hasonló esetekre...
Amúgy ha már KAT Arctic, hátha valaki (@dqdb? ) tudja erre a választ: Az vajon miért lehet hogy a text VS icon kitekben nem teljesen ugyanazok a kupakok vannak? Első meg talán sokadik blikkre is ez két teljesen azonos szett, csak egyik szöveges másik ikonos (értelemszerűen), de nem: az Iconban van egy plusz R2 1.75u kupak ) az a vízszintes vonalas, illetve eggyel több R1 1.5u kupak van benne, cserébe a text kitben eggyel több az R1 1.25u kupak meg R1 1u kupak )a képen a legeslegalsó kupaksort érdemes összehasonlítani). Ezt én is csak most vettem észre amikor nézegettem az Icon kit-et hogy megéri-e visszaküldözgetni a szövegesért, tényleg ennyivel jobban bejön-e a szöveges vagy sem, és ekkor tűnt fel hogy nem teljesen azonos a két készlet. Nem tudom eldönteni, hogy ez valami render hiba, vagy oversight a designer részéről, vagy van valami oka, de ha igen akkor mi lehet.
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
Molydeus
őstag
válasz [Prolixus] #80391 üzenetére
Megelőztetek.
rossz hatással lehet a topic az emberre
Igyekszem ellenállni a csoportnyomásnak, magamtól is van elég hasznontalan ötletem.
A clicky nosztalgia kezdetektől megvolt. Végül engedtem, de azt sikerült viszonylag olcsón megúsznom, mert csak PCB és a kapcsolók kellettek hozzá és egyik sem egy vagyon szerencsére.
A Q0 Plus praktikus megfontolásból jött. A ControlPad-ot imádom, de iszonyat hangos, nem tudok késő este úgy játszani vele, hogy az Asszony itt alszik pár méterre a kanapén.
A Q0+-ban is cserélni kell majd a stabokat és a Plate-et, de a Keychron nem kapkodja el. Aztán megtaláltam ezt a POM-ot hozzá (plusz a hozzá való szivacsokat) és akkor jött, hogy a clicky mintájára csinálhatnék egy ilyen verziót is a Q8-hoz. Három teljesen eltérő hang profil, gépelési élmény, ami gyorsan cserélhető, ugyanazzal a kiosztással, és hasonló színvilággal.
A HHKB már rázósabb, több a kockázat benne. Piszkál a gondolat, hogy le tudnék-e menni 60%-ra és mi tagadás, egyszerűen tetszik a forma és az alap kiosztás átgondoltsága, de tudom, hogy úgy még nem tudnám használni. Viszont ismerem magam, sokszor hosszútávon azok a dolog jönnek be a legjobban, amik elsőre - vagy akár másodjára - sem tetszettek. Az Alice-t és a HHKB-t is az elsők között zártam ki, amikor kiosztást kerestem anno. Most csak gondolati szinten foglalkoztat a dolog, de szerencse, hogy ez nem fél évvel korábban jött elő, mert akkor most lenne egy QK60-am is (annál is kijött volna a szimmetrikus Mod-Arrows 1U-1.25U-1U-val).
Azt meg restellem, hogy nem válaszoltam még a "monstro-split" szoftveres részére a srácoknak. Nem vetettem el, csak nagyon nincs rá most időm. Lehet, hogy tényleg az egyik Q8 lesz kísérleti alany, mert a ContorlPad profilváltása agyzsibbasztóan lassú rétegváltás helyett...BIIP
Nézegetem, de valahogy nem fogott el a must have érzés. Ahogy mondod, zsúfolt az egész, és hiába a dye-sub minőség, ebben a színek sem fogtak meg igazán. Nekem így nem érne meg a 120-130$-t.
Ebben az GB ársárban egyértelműen a KAT Arctic tetszett a legjobban, de arról lemondtam végül a nyáron. Már akkor sem volt az Accent Space kitből (volt egy kis készlet külön, nem a SpaceBar kit), amikor ránéztem az oldalra, nekem meg azzal tetszik igazán. Azért ha esetleg egyszer megunnád, gondolj rám.Amúgy az nekem sem volt egyértelmű sokáig, hogy tetszik-e eléggé a Shoko, kell-e egyáltalán. Általában arra jutottam, hogy kombinálnám valami tisztán kék esetleg kékes-szürke moddal. Majd egy évig nézegettem a különböző verziókat. Viszont ennyiért (10eFt volt nemrég) már nem tudtam ott hagyni. A világos pörölyfejű klónt sem, pedig arra aztán tényleg nem volt ötletem, hogy mire rakjam...talán a Q60 retro szürkéjén jól mutatna, de sajnos az egyáltalán nem variálható PCB.
M.
-
Molydeus
őstag
válasz Mephike #80390 üzenetére
Az a gond, hogy a Keychron magyar készletek OEM profillal készülnek, a linkelt pedig cherry (plusz a magyar dye-sub PBT, a másik doubleshot bleded PBT).
A Q10 magyarítása nem éppen a legkönnyebb kihívás és egyetlen készletből lehetetlen megoldani. Az készre szerelt Q10-et élből érdemes elengedni, mert OSA profilos kupakból nem létezik magyar feliratos, nem lehet kombinálni. Marad a barebone.
Ha a Keychron valamelyik magyar szettjéből indulsz ki, akkor ott lesz a probléma, hogy ezekben az Ű és az Í a sztenderdtől eltérően nem alfa, hanem mod színű. Színéhez és profiljához (OEM) passzoló készletet kellene találni mellé, amit lehetőleg azonos technikával gyártanak (dye-sub PBT) és támogatja az Alice kiosztást - 1.75U-s jobb Shift, 2.25U+2,75U-s osztott Space-ek, a kupak a 2. B-hez -, megfejelve a Q10 makro billentyűinek a kupakjaival. OEM-ből ilyet nem hiszem, hogy találni lehet, színtől és anyagtól függetlenül.
Ennél szerintem a KPRepublic magyarító készlete és egy fehér alfán fekete feliratos, cherry profilos dye-sub PBT szett kombinálása egyszerűbbnek tűnik.
Pl. hogy a gyártó azonos legyen nagyrészt:
- [link] ebből a Base, a Modifier és a Modifier Pro kellenek
- [link] a magyar karaktereket tartalmazó kiegészítő, ebben van egy plusz B
- [link] egy SpaceBar kit, nekem csak ez van elmentve, de a Geekark-ban bőven kockázat sajnos.
Plusz valami a makrókra kellene még.M.
[ Szerkesztve ]
-
[Prolixus]
addikt
Ja bocsi, nem Q10-et olvastam hanem csak Q1-et. Mea culpa. Hát Q10re nincs kész készlet magyarul. Legózni kell, de sajnos a custom világban pont ez OEM profil elég ritka keycap-eknél, szóval megfelelő kicsi OEM space kupakokat összelegózni nem triviális. De szerintem nem feltétlenül kell, szerintem ha az alap keycap-ek OEM profilosak, a space nyugodtan lehet cherry profil, az nem zavaró. És a keychron féle cherry kit-ek kb mindent lefednek. A bal oldali makró sorba is rakhatsz cherry kupakokat, talán nem lenne nagyon zavaró. Színben persze tökéletesen úgysem fog passzolni a többi mod-dal, meg nyilván nem M1-5 feliratos gombokat fogsz berakni, de ez van.
Szóval én a helyedben vennék egy Q1-re való HU PBT szettet, meg valami nagy, minden kiosztást lefedő cherry profilos szettet, space-eket meg a bal oldali szeparált macro sort meg kipótolnám abból. Nem ideális, de nem is a világvége.
KAT Napoleonic-kal lehetett volna még megoldani ezt a problémát, de jó drágán, és a magyar alfák már nem is kaphatóak és nem is lesznek már a jövőben, úgyhogy az egy elúszott hajó.
Hát igen, a nyúl meg az ürege. Ilyen szempontból kifejezetten rossz hatással lehet a topic az emberre , mert csak mélyül az öreg, új ötleteket ad, valaki posztol egy akciót vagy új GB-t amire nyilván semmi szüksége az embernek de mégis kell...
Amúgy ha az ilyen Shoko féle sznívilág neked tetszik, a most futó MT3 GB is lehet megérne egy misét, még holnapig tart asszem: [link]
Nekem nem jön be a színvilág, az agyonzsúvolt számsor meg megint nem túl szép (még ha magyar lenne elviselném - hahaha, álmodik a nyomor, de egyébként nem). Az is fura hogy az ISO international set az nem külön van, mondjuk ahhoz képest nem sokkal drágább az ISO base kit, ugyanakkor hiányoznak a kék accent shift-ek belőle, szóval mégiscsak rossz valahogy. Cserébe a base kit is támogat ISO kiosztást, csak nem többféle nyelvet.[ Szerkesztve ]
-
Molydeus
őstag
válasz [Prolixus] #80385 üzenetére
A 60€ nem rossz ár így elsőre, de szerintem kihagyom. Gyűlnek itthon a félkész projektek, amikkel kezdeni kellene valamit, de idő hiányában egyre csak tolódnak. Az egyik triggere ennek, hogy párhavonta érkezik egy-egy új keycap szett, ami majd jó lesz valamire. Aztán azon kapom magam, hogy a 3. Q8 buildet tervezem, ezúttal némaságra gyúrva, mindezt csak azért mert megérkezett a Shoko, jobb, mint vártam és a Q0 Plus-hoz (sikerült nem 1-et írni kivételesen ) találtam 3rd party POM Plate-et, ahol természetesen van Q8-hoz is, meg PE foam és Poron halkító kit is... pedig a múlt héten még elvi szinten egy MX HHKB-n agyaltam, osztott Space-szel, csak mert tetszik és megoldható lenne az arrow cluster is... és már előre félek, hogy legfeljebb pár hét és itt lesz a K7 Pro ISO, emi egy értelmetlen sorral kisebb, mint a K3 Pro és végre felkerülhet rá a kék xvx horizon... és akkor végre felraknám a feleslegessé vált dolgokat HA-ra... hagyjuk is, ennek sosincs vége.
szóval ebben tényleg eléggé eltér az ízlésünk
Ebben lehet, de a Camillo alfái nekem is tetszenek, a modokat cserélném a Dasherére vagy akár a Dancerére... hány BOGO-nál gondolkodtam ezen is.
Az Arctic és az Ember Dawn meg ahogy van.M.
-
őstag
válasz [Prolixus] #80387 üzenetére
A Keychron oldalán a "hungarian"-ra keresve ha jól látom nekem nem adta ki. A nevükben nem szerepelő modellek között nincs q10.
[ Szerkesztve ]
-
[Prolixus]
addikt
Van hozzá keycap, átvilágítosban szar minőségű (Keychron, Glorious), nem átvilágítosban jóval jobb minőségű. A Keychron saját PBT szettje az utóbbi, 3 féle színkombó, de ez OEM profil, cherry profilban csak egyfél szett van ali-ról drágán és ronda betűtípussal, a hírös KPRepublic féle szett. Más raktárról elérhető jó minőségű szett nincs magyar ékezetes betűkkel.
-
őstag
Ha egy q10 iso ra adnám a fejem, akkor felejtsem el, hogy magyar ékezetes karakterű keycapeket találok hozzá ugye?
-
[Prolixus]
addikt
válasz Molydeus #80377 üzenetére
Mondjuk az igaz hogy már vagy 3 széria ment belőle, ki tudja lehet lesz negyedik...
Amúgy erre mondják tényleg, hogy ízlések és pofonok, nekem azok a teal mod-ok nagyon nem jönnek be. Amúgy a Triumph base kit van relatíve olcsón most a MKEU discord csatornáján, ha mégis érdekelne valami 60€ shipping nélkül. Ha lenne benne ISO támogatás, a profil miatt már lecsaptam volna rá, de így hiába olcsó, ha nem is tetszik meg nem is ISO...
Nekem a Shoko sem tetszik, szóval ebben tényleg eléggé eltér az ízlésünk
Végül amúgy lecsaptam egy MT3 Camillo-ra, azzal már régóta szemeztem, csak hát ABS meg a profil miatt nem mertem bevállalni korábban. De azért még vadászok egy Dev/tty-re is...
Most ezt nyilván azért írtad be, hogy kapjál egy végső megerősítést, de igen hidd el 110€-ért az egy jó deal, keycap szettek többe kerülnek. Force break mod-ot megcsinálod meg rendberakod a stabokat aztán öröm bódottá.
Ha az aljából nem veszed ki a szivacsot nem sok mozgástere van a plate-nek flex-re, ha erre gondolsz, rugalmasabb plate meg gasket mount ide vagy oda. Alacsonyságot nemtom, egász magas az alsó magassága, utána az 5 fokos szög az teljesen átlagos.
[ Szerkesztve ]
-
prtk
tag
válasz Ereshkigal #80381 üzenetére
No azt én nem cseréltem ki, de nekem fel sem tűnt a különbség... Na majd ha legközelebb szét kell szedni. Köszi!
-
prtk
tag
válasz Ereshkigal #80379 üzenetére
Mindent beraktál ami a szettben volt?
A kérdésre természetesen nem tudom a választ.
-
Ereshkigal
őstag
válasz Ereshkigal #80361 üzenetére
Szétkaptam a Q1 Pro-t, beletettem az acoustic kit cuccait. Összerakásnál tűnt fel, hogy a keret és a plate között változik a távolság, középen és az egyik sarokban majdnem összeérnek, a másik három sarok közelében kicsit eláll a plate:
Meg lenne vetemedve a plate és/vagy a pcb?
Kell ezzel foglalkozni? -
Molydeus
őstag
Nem tudja valaki véletlenül, hogy az alis young qui storenál (is) elérhető Shoko klónt melyik kínai gyártó készíti?
Amig meg nem érkezett, azt gondoltam, hogy ez is Aifei, de sokkal minőségibbnek hat több szempontból is.
Más a doboz, a tálcák, vékony szivacsréteg van minden tálca kupakok tetején, rendes drótos kupak leszedőt adtak mellé.
A kupakok anyaga ugyanolyan, mint az Aifei cherry-ké, enyhén érdes a felülete, de a belső réteg a kupak talpáig ér. A Space-ek vagy azonos színből lettek duplán öntve (ha igen, én nem látom a vonalat a rétegek között), vagy egy rétegből, de kifejezetten vastagon. A betűtípus és az ikonok ugyanolyanok, de vékonyabbak, elegánsabbak. Pár felirat eltér a most futó Aifei cherry klónoktól (Super van Code helyett) illetve pár billentyűvel több is van (két Fn is van) és ami kifejezetten tetszik, egész korrekt SpaceBar kit jár hozzá, a szokásosak mellett van 1.75U (ez 7U splithez kell?), 2U (lett egy méretben passzoló a ControlPad-ra) és 6U is.M.
-
Molydeus
őstag
válasz [Prolixus] #80365 üzenetére
Annyit tudok, hogy a dev/tty-ből augusztusban volt Triumph verzió és az alap szürke-fehér is. "Szerencsére" nem volt 2,75-ös SpaceBar-juk, így az éppen érkező Q8-hoz nem lett volna jó. Pár óra, legfeljebb egy nap alatt elkapkodták, előtte ill. azóta nem láttam.
A képek alapján amúgy az egyik kedvencem, a szürke viszont nagyon nem.M.
-
nagyúr
Á, munka közben zenét hallgatok, a végfokok ventilátorai hangosabbak, mint bármilyen billentyűzet - a zenéről nem is beszélve.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Ispy
veterán
Ha kell jade-e van nálam, meg white is lesz szabad, egy 20 darab.
Esetleg, ha egy kis crystal pinkre vágynál, azt is tudok adni, de azért tuti ki fog nyírni valaki.
Egyébként meg aliról kb. 12 nap és nálad van.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
nagyúr
Mindkettő kívánatos tulajdonság. Alapvetően a korábban vásárolt 90 db jade nem elég a redox+yampadra, ezért szerettem volna rendelni egy 20 db jadet pluszban, de nem nagyon találtam, és akkor így lett, hogy akkor minden white lesz, megnézzük milyen, ha nem jó, akkor várok majd jadera vagy megnézek egy pale bluet (ezt se láttam most).
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Ispy
veterán
válasz elite.cs11 #80367 üzenetére
3-4 hónap és elmúlik.
-
elite.cs11
senior tag
Talán veled beszéltük pár hónapja a group buy nehézségeit, meg hogy folyton nézegetnéd, hogy mikor jön meg számolnád a napokat. Erre mondtam, hogy szerencsére nekem nincs ilyen bajom. Na most vészesen közeledik a dátum, és szerintem naponta 3-4szer rányítok az update-ekre, hogy lássam van-e valami újság, pedig tuti nem fogom megkapni még egy hónapig legalább
Jelenleg azon filózok, hogy letiltom az oldalt böngészőből
[ Szerkesztve ]
-
[Prolixus]
addikt
MT3 gurukat kérdezném (ha vannak ilyenek )
Az MG klón nálam aratott sikere alapján elhatároztam hogy beszerzek egy MT3 profilos szettet, talán az áll a legközelebb ehhez a majdnem MG profilos Aifei SA klónhoz, és nem is a rendes SP féle SA profil. Na meg a másik érv, hogy SA szett szinte mind amit láttam ABS, én köszönöm maradok a PBT-nél, a fényesedést gyűlölöm, a sárgulást szintén, és az alfáknál nagyon kevés az olyan szett (mindenféle profilt beleértve, amit láttam eddig) ahol a színes alfák tetszenek. Szóval általában fehér vagy világos krémszínű alfák jönnek be, ez meg ABSnél a sárgulás miatt "extra" kockázat.
Tehát MT3 és PBT. Nem sok opció van ahogy látom:
- a profilteremtő Dev/tty szett (modok lehetnének sötétebbek, meg nem piros az accent, de alapvetően tetszik)
- Serika (világos sárga modok, az összes ráadásul, nem tetszik)
- Godspeed (még élénkebb "ABS színekkel" sem tetszett ez a színkombó, a barnás alternatív színséma sem, a fakó anyagában festett PBT meg még rosszabb, szóval skippelős szintén)
- 2048 Extended (ez bazijó színekre, a mindig is bejövős CYMK szetteket juttatja eszembe, pl ami a Varmilo-kkal jön, nyilván a színek nem stimmelnek teljesen, de a koncepció ugyanez, a betűtípus viszont elég pocsék szerintem, ez valami Apple féle rondaság lehet)
9009 - Ez a színkombó sosem tetszett a szürke modokkal, itt sem begyere
- LoTR féle tematikus szetteket inkább hagyjuk, színek sem jönnek be, a felirat is problémás törp meg elf meg stb nyelven van, nekem nagyon off putting, már a kék KAT Napoleonic modokon sem bírtam elviselni hogy francia a feliratSzóval lényegében az eredeti Dev/tty szett marad, mint favorit. Van is hozzá International kit ISO gombokkal, sőt még kis színestő RGB kupakszínes accent kit is. Sajnos viszont pont mindkettő out of stock a drop.com-on.
A hosszú prológ után kérdeznmé, hogy szokta a Drop újragyárttatni ezeket a keycap-eket? Vagy kb ha out of stock sosem lesz már in stock? Sajnos a Dev/tty szett base kit teljesen nem ISO kompatibilis
Nézegettem használt piacot is persze, a brutális árak miatt is, de ha base kit-et meg egyebeket árulnak is másodkézből, ISO szett sehol kb...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Rendeltem egy készlet Box Whiteot, mivel Jadet épp nem nagyon látok EU shopban, kíváncsi vagyok, milyen lesz, a Jadenél egy picit puhább elvileg.
-
plehoczky
tag
válasz [Prolixus] #80357 üzenetére
Silent switch is szóba kerülhet, sőt, főleg ha végül olyan keyboard lesz a vége, ami rendelhető eleve azzal is.
A K8 nem ilyen volt, így akkor még komoly felár lett volna 30-40USD extra a silent switchre.
Ha meg vennék egy moonlandert, akkor ez kb kerekítési hiba lenne. -
FireKeeper
nagyúr
na buktam kb 10 eurót hogy nem vártam a rendeléssel egy hetet. de legalább amiatt nincs bűntudat hogy a K2 pro ugyanannyi most is mint mikor a K2-t rendeltem. viszont írt a DPD hogy holnap hozzák
-
Ereshkigal
őstag
Megjött a Q1 Pro, első benyomások pár perc után: baromi hideg , baromi nehéz, a műanyag ház+silentekhez képest hangos, a gasket mount+PC plate fel se tűnik, alacsony, kéne talp. Lehet ez lesz a tanulópénz.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz elite.cs11 #80359 üzenetére
A berakott fotó alapján plate mount stabilizátoroknak való kivágások kerültek oda, szóval maga az input volt hibás.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
elite.cs11
senior tag
válasz -FreaK- #80358 üzenetére
Meglepődnék, ha ennyire elbaszták volna
Azt inkább el tudom képzelni, hogy elcsúszott a munkadarab és pár (száz, idk) darab hibás lett.
De persze bármi előfordulhat. Custom prototype boardoknál is (konkrétána qk75) volt hasonló. 6ból 5 youtuberé rendben volt, a 6.nak meg ehhez nagyon hasonló parája volt, túl nagy volt a plate és nem fért bele a házba[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
válasz elite.cs11 #80356 üzenetére
Oké, de ez szerintem inkább rossz tervezés lesz
-
[Prolixus]
addikt
válasz plehoczky #80355 üzenetére
Nem értem hogy jön a magyar keycap meg a gumigyűrű össze? Az o-ring egy olcsó és kevésbé hatékony alternatívája a billentyűzet halkításának. A keycap maga nem bottom-out-ol. Szóval a halkítást sokkal hatékonyabban (bár igaz drágábban) meg lehet oldnai a silent kapcsolókkal.
2 réteg gumigyűrű az már borzalmas gumimatracon gépelős élmény, és a keytravel-t is nagyon redukálja még akkor is ha érzékel. Szóval határozottan nem ajánlott.
-
plehoczky
tag
Megjöttek aliról a gyűrűk. Persze nem 1-2 hét lett, hanem inkább 4 és a vám/áfa miatt az ára is a daplája lett, de így is fele, mint ami itthonról lett volna.
Ezt azért rendeltem, mert a Keychron K8-asomban hiába volt már a glorious o-ring, az alfák nagy része (a magyar glorious készletből) már rendesen kopogós volt, bottom out-olt, pedig finoman pötyögök. Az első fél évben ilyet nem tapasztaltam.
Rátettem a második gyűrűt mindenre is, még pont elfért, de 1-2 gomb azért volt már volt, amin éreztem, hogy még egy kicsi, és nem is érzékelne.A kérdésem az lenne, hogy nincs erre valami más, jobb, tartósabb megoldás?
Tudom, egyszerűbb lenne az életem a magyar keycap nélkül, de azt sajnos még mindig nem tudom elengedni. -
-FreaK-
veterán
válasz YellowFlash #80353 üzenetére
Igazad volt.. most jött az sms a Magyar DPD-től, hogy holnap hozzák
Írok majd én is azért a supportnakhogyan is oldottad meg a dolgot, mit kellett lecsípni a stabikból?
-
YellowFlash
aktív tag
válasz -FreaK- #80334 üzenetére
hétvégét ne számold bele
mai nappal számolva 3 munkanap ment le, csütörtökig még megjöhetközben visszaírt a support
kaptam tőlük a 8 juró refundot ami a PC plate ára, plusz VIP giftként kapok a jövőben új plate-et ha esetleg rendelnék még tőlük a jövőbena visszajelzésemet továbbítják a factorynak
remélem hamar javítjákazt egyébként nem írtam meg nekik, hogy viszonylag használhatóvá faragtam a cuccot
had éljenek csak abban a tévhitben, hogy menthetetlen szar amit árulnak, hátha jobban igyekeznek a quality controllalThey don't know... PepeLaugh
-
Throme
veterán
válasz Molydeus #80346 üzenetére
Én összedobtam volna egy ISO UK V1-et, gyári piros kapcsolókkal és 45g silent Kailh kapcsolókat pluszban meg egy PBT ISO kupakszettel...
Az utóbbi megvalósítható, előbbiek nem....
Ezeken azért sokat fogtam volna az itthoni árakhoz képest.
Silent-ből még van a 60g és a 38g. Utóbbi már nagyon lágy lehet, az otthoni gateron 45g verziót alapul véve, tartok tőle.(amúgy ez valszeg divat lett, mert máshonnan is kaptam más témában akcióról hírt és az oldalon 8 termékből 2 volt raktáron.... így könnyen lehet akciózni.... neeem én nem fogom megnézni ezek után a többi terméküket, ha ez lenne az igazi cél... )
Nem tudom mennyire pörög az AH-n a biznisz, de akciózhatnának többet, viszont ott is az akciós V1 az helló.
Vásároltam már tőlük, minden rendben volt, csak azok az árak... (tudom, hogy mi van a a világban, de akkor is nahhh).[ Szerkesztve ]
-
ozwald
csendes tag
válasz elite.cs11 #80345 üzenetére
Párat megtapogattam, tehát minimális a tapasztalatom (jó lenne egy key switch tester ) de az alapötlet az most tactile, aztán nem zárom ki, hogy a jövőben élni fogok a hotswap lehetőségével.
-
dqdb
nagyúr
válasz elite.cs11 #80349 üzenetére
A Cherry fekete, nylon házas kapcsolói egészen jó áron vannak most náluk, ha valaki mélyebb tónusú hangot szeretne, hajlandó rugót cserélni és nem probléma, hogy 1-2 hónapig kenés nélkül kell bekoptatni a kapcsolót (ha pedig plateless build a cél, akkor határozottan ajánlottak).
Az RGB variánsokra kár szót pazarolni.
-
elite.cs11
senior tag
-
dqdb
nagyúr
válasz mrviceguy #80347 üzenetére
Igen, halkabb lesz valamennyivel, de általában nem lényegesen*. Ha pedig az a silent brown a Kailh Box Silent Brown, akkor halkabb sem lesz.
* a különbség erőteljesen függ a billentyűzettől is. Ha egy merev valami, akkor igazad van, azonban minél több flexibilitás kerül a képletbe, annál kisebb lesz a különbség (és nálam mindig van benne inkább több, mint kevesebb flexibilitás, ahol nincsen, ott pedig clickyt vagy long pole taktilist használok, hadd legyen hangja)
-
Molydeus
őstag
válasz Ereshkigal #80343 üzenetére
Én is így jártam.
Az egyetlen dolog, ami most kicsivel olcsóbb lenne és korábban érdekelt, egy barebone Q60 lett volna, de erről már letettem.
Ahogy nézem halk Q1 Plus Plate-et sem tőlük fogok beszerezni.
Esetleg a kapcsolókat érdemes megnézni, ha valaki olyasmit szeretne, amit forgalmaznak. Egyes drágább Gateronok most 15-20$-ral is olcsóbbak lehetnek (110db-ra), csak abban nem vagyok biztos, hogy nincs-e így is jobb ajánlat rájuk máshol.M.
-
elite.cs11
senior tag
válasz ozwald #80338 üzenetére
Én csak egy olyan kérdést tennék fel, hogy próbáltál mecha switcheekt? Vagy biztosan tudod, hogy tactilet szeretnél? Persze ha hotswap-es nem nagy para, mert vehetsz később bele másikat. De velem pont ez volt, azt hittem, hogy tactilet akartam, aztán kíváncsiságból vettem lineárist és kb a felhők között vagyok most akárhányszor gépelek
-
[Prolixus]
addikt
-
dqdb
nagyúr
válasz [Prolixus] #80340 üzenetére
Ha tudsz touch-type-olni, nem bottom-outolsz akkor nincs probléma.
Akkor pedig már felesleges a halkított kapcsoló, mert egy nem halkítotton is kellően halkan fogsz gépelni.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
[Prolixus]
addikt
Ha a kupakot a jobb felső sarokban nyomod le, akkor a legkönnyebb előhozni, de off center keypresseknél lokalizácótól függően is általában jelentkezik. Ha teljesen középen nyomod le akkor is jelentkezik, de akkor tényleg tövig kell nyomni a kapcoslót és hirtelen felengedni.
Végülis mindegy, lényeg hogy aki erősebben gépel és mindig bottom-out-ol, akarva akaratlanul lesz gépelés közben egy-egy kupak ami kiadja ezt a kattogó hangot felengedésnél és elég idegesítő egy amúgy silent kapcsoló esetén. Ha tudsz touch-type-olni, nem bottom-outolsz akkor nincs probléma.
Igen, közben már a honlapjukon s megtaláltam a fix 15$-os költséget.
-
ozwald
csendes tag
#80332 Pont most akarom megvenni az első mechanikus billentyűzetemet
Ezek szerint a csillagok is nekem kedveznek
Viszont nem tudom mennyire leszek rosszul a Keychron Banana switchtől, leírás teszek és videók alapján feküdni fog és szintén gaming/gépelésre lenne használva?Esetleg valakinek van tapasztalata Keychron K Pro Banana switchekkel, valamint tanácsokat is szívesen fogadok hasonló árkategóriában (~65-70k)?
-Még használt is lehet, attól sem zárkózom el.
-A jelenlegi pár ezres hp billentyűmet fogom cserélni vele
-gaming/gépelés lesz a fő profil
-Nincs preferált modell, csak szeretném ha lenne rajta knob. (75% osok játszanak főleg)
-Kiosztás sok szempontból mindegy, majd alkalmazkodom[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
Reggel én is kaptam értesítőt, pásztázom az oldalt.
Egy kupakszett szállítási költsége 12,6$, egy billentyűzet 17$.
Ezzel együtt megéri most onnan vásárolni.Pl Afterhours-nál a V1 piros kapcsolókkal 38k körül volt akcióban, + kb 2k szállítás lehet meggondolnám, hogy gyorsabban és itthoni garival, de már nincs. Van más kapcsolókkal de 45k huf.
Szóval aki most akar Keychront annak a gyártó oldalán az akció szerintem megérős...
(ha megjelenne itt a fórumon az AH szóvivő üzenem neki, hogy ha majd 5k € lesz a fizum, akkor lefosom a külföldi akciókat, csak itthonról vásárolok... egyelőre 10 rugó az 10 rugó nekem is ) -
prtk
tag
válasz [Prolixus] #80281 üzenetére
Köszi a beszámolót! Jól értem, hogy ez a hang csak akkor jelentkezik, ha a sapka oldalát nyomod le és hirtelen felemeled az ujjad?
-
-FreaK-
veterán
válasz YellowFlash #80240 üzenetére
Hát, ezt én megszívtam, úgy érzem. 30.-án hollandoknál "Released From Import Customs", azóta semmi. Valamelyik nemzetközi DPD tracking látja még (Magyar nem), de ott is csak annyi van, hogy az adatokat átadták, csomag még nincs felvéve.
Szóval szerintem nem lesz itt csütörtökig.. -
ATI
senior tag
válasz [Prolixus] #80307 üzenetére
-
ATI
senior tag
Keychron-nál 6. szülinapi akció van pár napig.
K series keyboards: up to 35% off
Switch sets: up to 30% off
Keycap sets: up to 20% off
Q, V series keyboards: up to 20% off
K Pro, S series keyboards: up to 15% off
M1 mouse: 30% off
-
daninet
veterán
válasz Domonkos #80328 üzenetére
Köszi!
Az "eredeti" tervem az egy enkóderes hangerő gombbal ment, de nem találtam szép gombot így elvetettem. Így meg aztán nem kell szerintem a QMK, legalábbis nem látom mit adhat nekem amit az a web alapú generátor ad. Meggyőzhetsz perszeMiért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
Az alja bambusz pla, baseplate 4mm petg, outemu silent lemon lineáris gombok. Capslock-ot ujra kell csinálnom mert annak a csapott capslock gombnak amit eredetileg választottam nem középen van a rögzítője.
Ami visszavan még az a teensy programozása, szóval ez így még nem működik.
Szükségem lenne 1db 45g vagy az felett lineáris gombra, mert ezek 35g-osok és a space jóformán beesik.
Ha valakinek lenne egy felesleg írjon rám légyszi kifizetem postával.Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
dqdb
nagyúr
Saját firmware-ben tudod szabályozni az elérhető effekteket (és akár sajátot is írni).
-
nagyúr
Ahha, világos, shift+7 megoldás jó lett, köszi szépen!
Most látom, hogy a numpadra 42 féle RGB funkciót tettek a lengyelek. Szerencsére van köztük OFF is.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
-
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
válasz Skynet258 #80318 üzenetére
Az AP a legfrissebb és elvileg legjobb TX változat, de ez neked egy 100%-os billentyűzetre nem lesz elég, mert csak 4 darab 2u stabilizátor van benne, neked pedig 6 darab kellene, vagy a numpad részen maradnak a gyári stabilizátorok.
Ha nem sürgős, akkor érdemes lehet ezt megvárni, akik próbálták, azoktól jót hallani (bár a hype is nagy körülötte).
Akármit is rendelsz, a stabilizátor megfelelő kenése sokkal fontosabb, mint a konkrét típus.
-
Skynet258
veterán
Sziasztok,
Keychron Q6-hoz milyen stabilizátort érdemes mostanság rendelni (és honnan?)
Linket elfogadok.
Ez a TX jó lehet nekem? Valami újabb fajta ahogy nézem... -
nagyúr
Egyenlőségjelet hogy tudok előcsalni? KC_EQL-re rákeresve csak ezt találom, de ez 'ó'-t ír, gondolom a magyar kiosztás miatt.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
YamPadot QMK-val faragtam meg kicsit, ez tényleg sokkal komfortosabb, mint a VIAL. Ja és végre van visszajelzés a CapsLockról - 0,91 inchen.
-
Most voltam a XIII kerületi zöld űrlényes boltban, ki van állítva pár Keychron, de az összes K széria és Gateron Red. Az bebizonyosodott, hogy nekem lineáris kapcsoló nagyon nem jön be, habár a hangja nagyon ott van.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Molydeus
őstag
válasz [Prolixus] #80306 üzenetére
Szerintem a PBT-nél a magas hőfokból adódó hűlési vetemedés elkerülése miatt alkalmazhatnak nagyobb falvastagságot.
Persze értem, én is jobban örülnék egy vastagabb külső rétegnek vagy olyan doubleshotnak, aminél a szoknya aljáig leér a belső réteg. A cherry profilos Aifei kupakjaimnál pl. az alsó széle fölött alig több, mint 1mm-rel ér véget a belső.
Viszont valahol érhető, hogyha ezen tudnak spórolni, akkor megteszik.
Valamit valamiért.M.
-
Seep
senior tag
Uton a Q1pro, juhuu.
-
[Prolixus]
addikt
Drop-ról rendelve tudja valaki, hogy mennyi a nettó szállítási költség? Fix vagy érték/súly függő?
-
[Prolixus]
addikt
válasz Molydeus #80305 üzenetére
Köszi!
Ugyanez nagyjából az enyém is. Hát...mindegy. Értem hogy ócó kínai klón, de a Keychron féle magyar PBT-hez képest is vékonykább, a KAT készleteimről nem is beszélve, és ilyen magas kupakoknál ez valahogy különösen szembeötlik.
Amúgy amitől féltem hogy a nem box stem-es U4 kapcsolókkal zavaró lesz a wobble, de egyáltlaán nem, teljesen stabilnak érződnek a kupakok.
"Én kifejezetten örülök, hogy az alsó sor R3, mert így biztosan van sorhelyes Ctrl és Fn a két szélre a homerow-ra is, ha szükséges. A legtöbb készletben az R3 a legszűkebb."
Ja ez kétségtelen előny, de cserébe az arrow cluster nagyon fura, olyan ha rápillantok mintha lenne benne egy hupli, mintha nem egy sík felületre lennének felpakolva a kupakok, hanem az elsó meg az afeletti sor között lenne egy kis kiemelkedés. Nyilván nincs, csak én látom bele, de mint valami optikai csalódásI'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
Molydeus
őstag
válasz [Prolixus] #80285 üzenetére
Talán ezen látszik a legjobban, amit reggel lőttem:
Alapvetően 1mm körüli vagy minimálisan vastagabb a külső réteg és talán egy picivel vékonyabb a belső.
Talán azért tűnik vékonynak, mert az AFSA profil hosszú szoknyája teljes egészében egy rétegből áll. Cserébe tényleg nem egy vagyon, szépek a színek és jó a lefedettség.Én kifejezetten örülök, hogy az alsó sor R3, mert így biztosan van sorhelyes Ctrl és Fn a két szélre a homerow-ra is, ha szükséges. A legtöbb készletben az R3 a legszűkebb.
M.
-
nagyúr
Megjött a Yampad a FalbaTechtől, a megszokott kézműves dizájn, nagyon kellemes használni, majd idővel szerzek hozzá DSA Vilebloom kupak szettet, csak most épp nem gyártják. Kapcsolók nélkül rendeltem, Jadek mentek bele természetesen.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz [Prolixus] #80301 üzenetére
Ja, SA 9009 volt az, de már nincs meg, mert nagyon leszédültem a felhőkarcolókról, csuklótámasz nélkül kényelmetlen volt.
Szegény 9009-emet meg vagy 5 éve szétszedtem, aztán azóta a csavarjai is elvesztek, és össze se tudom rakni.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
[Prolixus]
addikt
válasz nyunyu #80287 üzenetére
Látom neked nagyon bejön ez a 9009 jellegű színkombó, ahogy nézem ez a Winmix is olyasmi
Köszi a fotót, így floating designon szépen látszik valóban (amihez nagyon nem passol a magas profil, de legalább demonstrációs célra tökéletes)
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Wooting fehér keycap set - Német - PBT Double Shot
- Akko 5075B Plus S Keyboard 75%
- Csere-Beszámítás! Ducky One 2 / SF / Mini Billentyűzetek akciós áron!
- BONTATLAN STEELSERIES TERMÉKEK BOMBA ÁRON! ÚJ, AZONNAL ÁTVEHETŐ!
- Magyar Microsoft Type cover Surface Pro 3,4,5,6,7 háttérvilágítású billentyűzet GO is van.Várólistás