-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
válasz SoulReaver #81684 üzenetére
Na ahogy a bill ház élszínezésén - Mephike után szabadon - történt "bazári" jelző került említésre én ennél a fekete alapon csillámpóni kábelnél tudnám alkalmazni .
Van aki a gumi borításún akad k, szóval ez szubjektív.
-
-
czombos
tag
válasz czombos #81694 üzenetére
Azt hiszem a One Shot Keys jó lehet de a macro folyamatos ismételgetését nem tudom hogyan lehet megoldani.
-
dqdb
nagyúr
válasz czombos #81692 üzenetére
A makró az csak egy billentyűszekvencia, azon mit és hogyan akarsz lockolni?
Ha arra gondolsz, hogy egy másik réteg váljon aktívvá ilyenkor, akkor
DF(x)
,TG(x)
vagyTO(x)
egyike kell a kívánt hatástól függően, részletek itt.Molydeus: Milyen szépen mutatna rajta egy analóg óra skin, lehetőleg arany mutatókkal
Teljesen statikusan ugyan, de a Time TKL esetében csináltak ilyesmit.[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
czombos
tag
Sziasztok,
QMK/VIA/VIAL-el van lehetőség arra, hogy egy macro lockolva legyen?
Kb. mint caps lock csak macro-ra.
Tehát addig ismételgesse a macrot ameddig ki nem kapcsolom.[ Szerkesztve ]
-
-
-
Molydeus
őstag
Az sem rossz megoldás, ha egy 90fokos adapterrel indul a kábel vagy eleve olyan, aminek elfordul a csatlakozója a bill. háztól. Egy kis kanyar lesz benne, de szerintem legkésőbb a deskmat szélénél már függőlegesen futna az erősítő mellé. Nekem kb. így van monitor talp mellé rendezve.
M.
-
Molydeus
őstag
válasz tikshow #81685 üzenetére
OK, így már értem a fehér vázat, köszi!
Néztem is, hogy még sehol sem láttam fehér Q0+-t, tűnődtem, hogy ez valami elsődleges piacra szánt verzió lenne, amit még a gyártói honlapon sem látni. Ezért is kérdeztem rá.
Nekem a fekete van egy Q8 mellett. Tényleg nagyon mutatós így fehérben mindkét bill.M.
[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
Ármester
En nem. Csak az utban lenne.
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
sittes79
addikt
-
tikshow
addikt
válasz Molydeus #81681 üzenetére
Koszi! Alternate.de-rol rendeltem a szurke Q0 Plust - csak itt talaltam keszleten es a makrok mindenkeppen kellenek a munkamhoz, a G915-re is elsosorban ezert esett a valasztas. UPS egesz gyorsan hozta, de a telefonszamodat mindenkeppen kerd, hogy legyen a csomagon. Ezutan az amugy fekete billentyuzet es a numpad vazat egyszerre fujtam le OBI-s Matt feher lakk sprayvel. Meg nem mondanad elobe sem, hogy nem gyari festes, a tartossagot meglatjuk meg.
-
SoulReaver
veterán
Ilyet használ itt valaki?
Ez jobban tetszene. Csak kijönne a a billentyűből, ott van a kis tekercs, majd az erősítő mellett el is tűnne...
-
brillians
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis méretű/vékony Bluetooth-os billentyűzetet keresek Androidos tablet mellé általános felhasználásra. Mindegy, hogy honnan (AliExpress, német Amazon, magyar oldalak) vagy, hogy milyen nyelv, csak ISO layout legyen. Opcionálisan háttérvilágítással, de az sem gond, ha ez nem teljesül.
Nem lesz napi használatban, ezért legfeljebb 15e forintot szánok rá, de szeretném inkább 10e alatt megúszni, ha ez lehetséges. -
mrviceguy
tag
Az usb-c usb-a témához még annyit, hogy az arduino alapú elite-c és egyéb, ezen board sokezer kínai spinoffját használó megoldások úgy implementálják az usb-c szabványt, hogy csak usb 2.0 compatibility modeban megy, ezért műxik az usb-a to usb-c de az usb-c to usb-c nem. Nagyon vasutas, de a billencs hobbistákkal ezt IS simán meg lehet csinálni, úgyhogy meg is teszik.
-
Molydeus
őstag
válasz tikshow #81658 üzenetére
Szép páros, grat hozzá!
Hasonlót használok, még a kupakok is majdnem ugyanezek kék feliratokkal a fehéren, csak a vázak színe és a bill. kiosztása tér el.
Ügyes megoldás, hogy a makrosort megtartottad, a szürke stimmel, szinte észre sem venni a különbséget a cherry profil mellett így, hogy nem közvetlenül egymás mellett vannak.A Q0 Plust hol vetted, megkérdezhetem?
Alin találtam ilyen ~12cm széles fa csuklótámaszt. Nem tudom, mennyire fog elütni a Keychronétól, de nem tudtam kivárni, amig esetleg lesz náluk is a numpadokhoz.
Kezdem azt hinni, hogy a Q0Plus-t is mostohagyerekként kezelik majd, mint mondjuk a Q60-at, se ez, se plate.M.
-
Molydeus
őstag
Félre ne érts, a kísérletezéssel nekem sincs gondom, az ízlés meg ugye tudjuk...
A világból ki lehet üldözni ezekkel az "aranyozott" műanyag felületekkel, a Freya az okosóra kijelző nélküli változatban is elbukott volna. Azzal együtt meg...legalább jó drágán lehet majd adni és szörnyen hasznos lesz. Milyen szépen mutatna rajta egy analóg óra skin, lehetőleg arany mutatókkal és egy sávon esetleg pár lebutított, kerekített ikonnal, hogy jelezze, ha esetleg... nem is tudom...gépelek? Nem is, írja ki a wpm-et!Az Olümposz billentyűzetei. Ide egy Héfaisztoszt Gateron Blue-kkal és egy Thor kalapáccsal az ESC helyére!
Az utolsónál az látszik, hogy valaki nagyon sok időt fektetett bele, hogy ez ilyen legyen. A kérdés az, hogy legalább számára megfelelő lett?
M.
[ Szerkesztve ]
-
elite.cs11
senior tag
Hatarozottan nehez elmenni mellette, nekem is inkabb egy gyerek jateka jut rola eszembe, mint egy tobb szaz dollaros billentyuzet.
Uh ez az elszinezes tud nagyon jol kinezni. Ertem mire gondoltal az alatt, h bazari, de pl egy fekete hazban ha a letores ezust vagy arany szinu, az tud igen jol kinezni. Persze eloben is kellene latni, mert lehet ugy tenyleg inkabb bazari hatasa van. Minoseg kerdese.
-
Ispy
veterán
válasz micafighter #81670 üzenetére
Annyit hozzátennék még, hogy varmilonál az oring a hangprofilt változtatja, leginkább tompítja a kongást, én ezért használtam, egyszerűen halkabb lett a bill, miközben a gépelési élmény nem sokat változott.
Főleg a nagy kupakok esetén volt haszna nálam.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
SoulReaver
veterán
válasz micafighter #81670 üzenetére
Igen, leütéskor tompább lett. Kicsit fentebb is áll az a gomb, ami alá tettem O-gyűrűt.
Visszafele ugyan úgy kattan kicsit.Olvastam itt pár napja, hogy a Varmilot kínlódás szétszedni. De amúgy nem zavar annyira, hogy vissza küldjem emiatt.
Esetleg a kupak és a bordáihoz nyomnék egy kis fbs-t, azzal nyernék valamit?
Rugópengést nem hallok, se zörgést.
-
dqdb
nagyúr
válasz Mephike #81672 üzenetére
Nekem a bazári szó jut róla eszembe De éppen ezért jó a custom világ, mert van választék design terén is, ha nem tetszik valami, akkor találsz helyette másikat, nem az egyendesign van és más nem.
Eddig egyetlen billentyűzetet láttam, ahol a kétszínű anodizálás hozzátett a designhoz, ez pedig az Aaru65-ból a divine változat (valamint a korábbi Aaru TKL).
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz SoulReaver #81665 üzenetére
Nem halkított kapcsolós billentyűzetet vettél, annak van hangja. Az O-gyűrű csak a lefelé irány tompítására jó, ha a hangot a rugó okozza vagy az, hogy felengedéskor a stem a kupak tetejének csapódik, arra nem.
A rugó hangját úgy lehet teljesen eltüntetni, hogy megkened vagy kicseréled a rugót olyanra, ami pengésre nem hajlamos, de ez nem mindig járható út.
A nyák alját érdemes festőszalaggal pár rétegben leragasztani (nem szigetelőszalaggal vagy olyasmivel, ami eltávolításakor nyomot hagy vagy letépi a diódákat), ez a tape mod, és a tapasztalatok alapján a rugó pengésén szokott segíteni.
Ha nagyon zavar, akkor élj a 14 nappal.
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz SoulReaver #81665 üzenetére
O gyűrű csak a lefelé úton változtat, akkor is csak ha bottom-outolod a kapcsolót, és alacsony a kupak profilja. Mivel a kupak alatt van a kupak és a kapcsoló között, így magasabb profilú kupakoknál mint ha ott se lenne az átlag o-ring (sokkal magasabb a kupak belseje, mint az o-ring).
-
dqdb
nagyúr
válasz pengwin #81651 üzenetére
A drágább customok terén divat volt 2-3 évvel ezelőtt, ott már régen lecsengett, itt még nem, de abból, hogy az újabb designokban már csak opcionális, már sejthető, hogy lassan vissza fog szorulni. A kijelző is csak egy rövid fellángolás volt ott, itt most hozzák be tömegesen, előbb-utóbb valamelyik tömeggyártó eljut eddig a méretig, aztán majd lassan visszaszorul. Következő lépés a gasket mount helyett valamilyen leaf spring mount lesz a hibrid gasket/top mount megoldások mellett, mindkettőre már van példa a 150-300 dolláros kategóriában.
Majdnem kimaradt, hogy az élek más színnel anodizálása most a legfrissebb
divat.elite.cs11: Az elsőben mi a pláne? Vagy csak a design?
Az arra volt példa, hogy mennyire más a keleti és a nyugati ízlés, az elsőnél a billentyű alja mellett nehéz elmenni.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Molydeus #81652 üzenetére
Pedig ez annyira még nem is lóg ki a kínai belpiacos designok közül, azoknak nyugati szemmel van egy eléggé "érdekes" stílusuk.
Sok a design szempontjából inkább érdekes és szokatlan, mint szép, de legalább van egy egyedi stílusa, és határozottan tetszik, hogy néhányan mernek kísérleteznek a belső-belső kialakítással is a sokadik gasket mount helyett, és amikor ide eljut az ember gondolatban, akkor szembejönnek az ilyenek is
[link] [link]Ez nem kínai, de ez is határozottan valami:
[link][ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz revonz #81659 üzenetére
Többek közt ezért váltottam a coolermaster ck530ról keychronra. Leragasztottam a panel hátát, kitömtem a házat, o-gyűrűt tettem a kupakba, ahol tudtam fóliát tettem a nyák és a plate közé... Tompult valamennyit , de megmaradt a pengés. Engem idegesítettt, igaz csak nagy csendben hallható, de a tudat... .
[ Szerkesztve ]
-
válasz revonz #81659 üzenetére
A fehér pudding nem csak a külső dizájn? Ha nem tévedek akkor az piros Kailh kapcsolókat használ.
Ha valami peng benne, az a rugó lesz, és a rugó végeinek megkenésével tudnád eltüntetni. Ehhez viszont szét kell szedni az egészet és ki kell forrasztani a kapcsolókat, hogy szét tudd szedni.
Üdv, pengwin
-
csendes tag
Metal ping-et nem hot swapos keyboardról hogy lehet eltüntetni? Ti mennyire tudtok vele együtt élni?
Van két ugyan olyan billentyűzetem: SPC Gear GK630K. Az egyik egy fekete, magyar, a másikat most rendeltem vinteden keresztül egy lengyel sráctól, ami fehér puddingos és ANSI kiosztású.
Ez utóbbinál néhány switch felengedésnél fémesen cseng. A feketén egyik switch sem ilyen, az 2 hónapos, a fehér a srác állítása szerint 8 hónapos. A fekete is hajlamos lehet fél év múlva “pingelni”?
[ Szerkesztve ]
-
válasz Ereshkigal #81655 üzenetére
Engem nem zavar, csak nagyon feltűnően jönnek a divathullámok a hobbiban... SA kupakszettek, mindenféle felkapott kapcsoló keresztezések, szivacs tömés, potméterek...
Üdv, pengwin
-
Molydeus
őstag
válasz Ereshkigal #81643 üzenetére
Végre valami formai játék és nem csak a layouttal játszanak Keychronék.
Tetszeni mondjuk nem tetszik, de értékelem, hogy próbálkoznak.M.
-
válasz micafighter #81649 üzenetére
Olyan nincs amin hajókormány van? Természetesen teljes méretben.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Molydeus
őstag
válasz micafighter #81649 üzenetére
Huhh...ez nekem egy kicsit sok...vagy még inkább sokk...
M.
-
-
Dr. Akula
félisten
Ez már majdnem akkora mint egy 100% bill, ennek így nem sok értelme.
-
Mephike
őstag
Nem semmi knob került rá az tuti.
-
micafighter
nagyúr
válasz Peddy789 #81637 üzenetére
A sparknak a mod kit fog szint adni, ki tudod választani ugyanott a lenyiló menüből:
Nem olcsó sajnos, én azért vettem mert szép színek, és ezekből 2-3 kupakot felhasználva fel tudok dobni egy amúgy egyszínű fekete vagy fehér kupak készletet. Ha pedig csak 2-3 kupakot használok, akkor ebből kijön 5 build is. Majd tudok képet is küldeni ha érdekel esetleg valakit.Kiegészítve az előttem hozzászólókat, a PBTfans eléggé új, így nem tudjuk mennyire lesz tartós. Mivel double-shot, így a feliratok biztos nem fognak lekopni, így a kérdés csak az, a kupakok felülete mennyire fog fényesedni/simára kopni. Ezektől eltekintve is, a razer / corsair szintnél kategóriákkal jobb lesz.
Kíváncsi vagyok egyébként az acetonos teszt vajon mennyire mérvadó annak a megállapítására, hogy mennyire fog várhatóan kopni/fényesedni egy kupakszett. Van PBT double-shotnak hirdetett kupakom a PBTfansbol, Keychrontol, Tecseetol, AliExpressrol, Akkotol így hirtelen amik eszembe jutottak, úgyhogy lenne mit tesztelni.
-
-FreaK-
veterán
válasz Ereshkigal #81645 üzenetére
Nekem egyelőre elég nehezen megy az átszokás full-ról 75%-ra
25-30 évnyi izommemóriát nehéz átszoktatni.
Viszont játéknál meg jól jön az extra hely, de az meg nem elég még.
Nekem az ideális setup szerintem egy full+60% gamingre lenne, vagy még inkább egy game pad mint az Azeron. -
Throme
veterán
Baloldalt az mi, layout módok?
Én valahogy tudat alatt kerestem a billentyűzetben a szimmetriát. Tudom hülyén hangzik.
Elindultam - ahogy sokan másik - a teljes kiviteltől, aztán TKL és ezt már nagyon szertem, de megjelent a 75%-os, pláne a tagolt kialakítás. Úgy vagyok ezzel, hogy megérkeztem... de így voltam a TKL-el isÁltalad mutatott kivitel is mutat számomra ilyesmit. Kicsit pakoltak bal oldalra is...
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
Szomorú Lassan csak a Keygem marad megbízható EU vendor. Nekem szerencsére nem volt semmi gond MKEUval amikor a Prophet extrákbol rendeltem tőlük. Kupakokat nem rendeltem még tőlük egyáltalán emlékeim szerint. Platet, kapcsolókat rendeltem 3-4 alkalommal mostanában a Propheten kívül, szerencsére azokkal se volt gond.
[ Szerkesztve ]
-
Peddy789
őstag
"A Tai-Hao régi motoros, nem rossz, olcsó, de alsó polcos gyártó, ezek a kupakok a Razer és Corsair készletek szintjét hozzák"
Ooo... Hat ez eleg lehangolo
Neztem a ProtoTypist-ot, de idegesito hogy az overclockers setek 30-40 font amit talaltam, a ProtoTypist inkabb a 135 kategoria megy.
Az egyetlen ami tetszik egyelore az ez:
https://prototypist.net/collections/in-stock-keycaps/products/in-stock-pbtfans-spark-light?_pos=5&_fid=bbd516931&_ss=c&variant=40278292201538
De osazinten szolva ebbol is hianyolok egy kis plusz szint :/
A Mechboardson kb csak ez van: https://mechboards.co.uk/products/pbtfans-dolch-keycaps
Ez a ketto 75-80 font.
Ez mar az a kategoria ami erzetre meg hangra is jobb mint a razer / corsair szint? -
dqdb
nagyúr
[link]
Valakinél kiborult a bili, és nagyobb fórumon posztolta azt, amiről hónapok óta hallani.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Molydeus
őstag
válasz Throme #81630 üzenetére
Arról nem is beszélve, hogy ha az alapanyagot lehet is rangsorolni minőség alapján, a belőlük készült készleteket alig-alig. Egy kupakkészletnél az anyag és a fényesedés-kopás elleni ellenállás csak egy szempont. A kitting, a profil, a felületképzés, az akusztika az esztétika, stb. mind lehet ugyanolyan fontos egy "pro"-nak és egy laikusnak is.
Mostanában éppen kicsit túlsúlyban vannak a dye-sub PBT-s hozzászólások a topikban. Szerintem a felső kategóriás settek is, de nincs ezzel gond, most erre van érdeklődés. Viszont ha szóba kerülnek a színek, akkor az is, hogy hát igen, a PBT erősen korlátoz és, hogy a reverse dye-sub messze nem ideális megoldás egyelőre. Nyilván vannak kivételek, de általánosságban ez a jellemző.
Ezzel együtt szerintem is pofátlanság double-shot PBT-nek hírdetni a blended PBT-ket és jó ha az érdeklődök kapnak erről infót, mielőtt megvezetik őket a forgalmazók.
Viszont az is biztos, hogy ugyanúgy megvan a helyük, mint az összes többinek.M.
-
micafighter
nagyúr
válasz elite.cs11 #81623 üzenetére
Inkább ajánlanék gateron milky yellow pro-t. Ezen az oldalon nem találtam de amazonon ~35 font 70 darab.
Keychronnál 23 USD 110db (1 doboz), + némi szállítás: [link] Nekem 2 doboz CJ Box-ra (220 kapcsoló) volt pár hete a szállítás $17,90 USD Mo.-ra, és erre már nem jön se áfa, se vám.
Pontosabban a red 23, a yellow 27, de ha cserélsz rúgót akkor meg úgyis mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz pengwin #81629 üzenetére
A fényesedés az szerintem még elfogadható ABS-nek hírdetett termékeknél.
Szerintem is, az ABS nem rossz azért, mert ABS, hanem mások a kémiai tulajdonságai.De itt egy PBT-nek hirdetett termékről volt szó, ott azért illik megemlíteni, hogy a double PBT az csak doubleshot "PBT" és ami előnyöket felsorolnak a doublehshot ABS-sel szemben, azok nem igazán állnak.
-
elite.cs11
senior tag
Ez egy forum, ahol kernek segitseget jobban hozzaertoktol, az ha felreertelmezik nehogy mar annak a hibaja legyen, aki segiteni akart.
Szabadidomben jarok ide, mert erdekel a tema es szeretek beszelgetni rola. Nem fogok egy hozzaszolast ugy megirni, mintha a papanak irnek levelet, es otszor atolvasni meg kikerni ket masik ember velemenyet, hogy szerintuk nem e felreertheto.
Fogalmazhattam volna jobban, de ha valakinek nem tiszta, hogy mirol beszelek, akkor rakerdezhet.Tovabba en tenyleg nem irtam olyat, hogy az ABS rossz vagy hogy ne vegyenek olyat (van aki konkretan azt preferalja, ahogy mondtam is)
Lehet hogy mas topikbol, ahol tenyleg igy irnak (SSD) beragadt ez nalad, es projectalod arra amit irtam, de ne legyen negativum, hogy nem titkolok el dolgokat
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
A piacon az van amiért pénzt adnak, amikor az enyém elkezd kifényesedni megy a kukába. Lehet neked nem gond, de lehet másnak az, aztán majd jönni vissza fél év múlva, jogosan, hogy ő nem is gondolta, hogy 30-70k-ért ennyit kap csak. Ha már egy szakmai fórum, hagyj ne legyen már gond, hogy erre felhívják a userek figyelmét. Aztán mindenki azt vesz, amit akar.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Throme
veterán
Ebben van valami.
Én is tapasztalom más topikokban. De nem tudsz mit tenni. A topikokban leginkább a témával komolyabban foglalkozó emberek írnak hsz-t.
Nekik meg a belépő kategória periférián kívül esnek.
Vannak olyan témák, amikből van kezdő és haladó fórum. Mivel kezdők többen vannak így inkább azok pörögnek és a a pro-k belekényszerülnek a kezdő fórumokba a saját szintjükön és ilyenkor jön az, amit írsz, hogy túl magasra van téve a léc a kezdőknek szóló topikokban...
-
válasz elite.cs11 #81627 üzenetére
Én nem tiltok meg semmit, csak eléggé zavar, hogy manapság minden szakmai topikban úgy közelítik meg a topik témáját, mintha az abszolút high-end cuccokon vagy a topiklakók pillanatnyi becsípődésén kívül nem lenne élet.
Ha azt írod a laikus kérdezőknek, hogy "nem tartós", akkor a a többségük arra fog gondolni, hogy használhatatlanná válik max. 2-3 éven belül. Közben meg még mindig évtizedekben mérhető élettartamról beszélünk.
Olyan ez, mint az SSD-k TBW értékei... mindenki ezen izgult, közben meg a kontroller garantáltan előbb meghal, mint a cellák.
#81628 Ispy
A fényesedés az szerintem még elfogadható ABS-nek hírdetett termékeknél. Legalábbis addig, ameddig nem lesz olajos, ragacsos a tapintása, mint egy öregedő műbőrnek.Egyébként nekem is dye-sub PBT van, csak nem feltétlen ez az egyetlen kielégítő megoldás. Ha az lenne, akkor nem lenne más a piacon.
Üdv, pengwin
-
Ispy
veterán
válasz pengwin #81624 üzenetére
Kérdezd nyunyut, mennyi idő alatt lett fényes neki a pbt kupakszett....egyébként én is leszarom, hogy a 20k-s szett nem tart örökké, de attól még a tény tény marad.
Még mindig jobb, mint a fél év alatt kigényesedő 70k-s gmk szett.
[ Szerkesztve ]
-
elite.cs11
senior tag
Nem megy tönkre, de fényesedhet, "olajosnak" hathat. Én többek között ezért preferálom a PBT-t, és marhára idegesítene, ha egy PBT-nek árult cuccnál ugyanezt tapasztalnám x időn belül. Emberfüggő vagyis hát bőrfüggő, hogy milyen hamar lesz ilyen állapotban a kupak. Egyáltalán nem használhatatlan, senki nem beszélt használhatatlanságról.
Azt se mondtam, hogy olyat kell venni, egyszerűen leírtam, hogy mi az alapvető különbség. Egy "szakmaibb" topikban nehogy már az legyen a baj, hogy elmondjuk a technikai részleteket És persze lehet azt mondani, hogy túllihegés, de ha neked eladnának egy "csokifagyit" amiről kiderül, hogy igazából "vanilia + csokireszelék" akkor te örülnél?
Megértem, hogy ez téged nem érdekel, de azért ne tiltsd meg, hogy elmondjam a dolgokat másoknak[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
a más hot-swap billentyűzetbe akarod majd berakni azokat a kapcsolókat, akkor valószinüleg le kell majd vágni a két vékonyabb műanyag pöcköt róluk
Az első GMMK-k óta szerencsére megjött a gyártók esze, és manapság csak a tényleg hülyék kínálnak nem 5 pines hotswap megoldást.Ne haragudj, de ez már olyan szintű túllihegése a dolgoknak, hogy hihetetlen. Nálam még tisztességes lézerezett (nem átlátszó) ABS sem ment tönkre a filléres gumidómos billentyűzeteken soha.
Nem túllihegés. A markeintgre hallgatva azért vesz az ember PBT-t, hogy a fényesedést és csúszóssá válást elkerülje, erre double PBT néven kap olyan anyagot, ami fényesedik és csúszóssá válik eléggé hamar. Ha tartós megoldás kell, akkor dyesub PBT a válasz, a doubleshot PBT az inkább marketinges átverés, ahol olyan előnyöket sorolnak fel, amelyek egyszerűen nem igazak rá, mert PBT helyett PBT-ABS keveréket használnak.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Peddy789 #81620 üzenetére
glorius eleg olcsonak tunik, minosegben milyen ez ?
0.81 GBP az inkább marha drága. Az olcsó nálam ezt jelenti, a drágább kapcsolók szoktak 0.55-0.60 GBP környékén menni.Plusz ahogy nezem ez pre-lubed, igy nem kell a lube keszletet megvennem hozza.
Az, hogy prelubed, nem jelenti azt, hogy jól is van megkenve. Kevés a gyárilag jó kenéssel ellátott kapcsoló.Viszont ebben a arban 30-40 font korul csak a roszabb minosegu keycapaket fogom talalni? Mas oldalakon 100-130 fontos keycap seteket latok.
AliExpressről 40-45 dollárért lehet jobb minőségű kupakot rendelni, azok, amelyekhez valaki már a nevét adja, 80 GBP felett vannak.Esetleg ezt a Tai-Hao-t ismeri valaki ?
A Tai-Hao régi motoros, nem rossz, olcsó, de alsó polcos gyártó, ezek a kupakok a Razer és Corsair készletek szintjét hozzák.Kesobb valoszinuleg rendelenek valami rgb menteset is.
Inkább kezd így. A V3-nál a LED-ek a kupak alsó felén vannak, így a hagyományos világítós kupakok nem lesznek túl jók a felül lévő felirattal, emellett minőségre a legjobb világítós is alulmarad a jobb nem világítósokkal szemben.Javasolnám, hogy az épített billentyűzetekre specializálódott boltokban is nézzél körül (ProtoTypist, Mechboards, Keebcats), ha angol beszerzési helyet keresel, a választék nagyobb és általában olcsóbbak is.
[ Szerkesztve ]
-
Keychron PCB megeszi az 5-pines Cherry kapcsolót is, szóval gyárilag jónak kell lennie a Lynx-nek. Arra figyelj, hogy ha más hot-swap billentyűzetbe akarod majd berakni azokat a kapcsolókat, akkor valószinüleg le kell majd vágni a két vékonyabb műanyag pöcköt róluk.
A Tai-Hao régi gyártó, jó minőségű kupakokat csinálnak. Van ABS-ük és PBT-jük is, Cherry-hez és Alps-hoz is, meg gyártanak kapcsolót és talán még billentyűzetet is (legalábbis régen volt nekik).
#81623 elite.cs11
A Double shot az abs+pbt keverék tehát nem lesz olyan tartós mint egy PBTNe haragudj, de ez már olyan szintű túllihegése a dolgoknak, hogy hihetetlen. Nálam még tisztességes lézerezett (nem átlátszó) ABS sem ment tönkre a filléres gumidómos billentyűzeteken soha.
Nyilván ez is emberfüggő, de szerinted mégis mennyit kéne használni egy double-shot ABS+PBT kupakot ahhoz, hogy tönkre menjen, amikor sokan még mindig a 80-as évekből visszamaradt vékony doubleshot ABS kupakokat használják?
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
elite.cs11
senior tag
Sajnos még a keycapek sem ennyire egyszerűek
Ha PBT-t szeretnél, akkor ajánlott DyeSub PBT kupakokat venni, mert az garantáltan 100% PBT. A Double shot az abs+pbt keverék tehát nem lesz olyan tartós mint egy PBT. Ha shine through-t vennél az meg garantáltan nem tiszta PBT lesz, hanem PBT + valami más.
Amúgy az átvilágítós nem ajánlott, mert az mindenképpen ront a minőségén. A Double shot ABS + PBT (ezt is simán PBT-nek nevezik a mocskok) meg nyilván rendelkezik valamennyire az ABS tulajdonságaival (fényesedés, csúszósság). Én személy szerint a PBT-t preferálom, ezért próbálok mindig dye sub készletet venni.A switchek bele fognak menni, ha hotswapes a billentyűzet. Nem ismerem a lynx switchet, de egy gyors google után nem írnak róla jókat.
Most nézem, hogy 36 darab kerül 35 fontba?? Ha jókat írnának róla azt mondom persze, de így elég meredek...
Inkább ajánlanék gateron milky yellow pro-t. Ezen az oldalon nem találtam de amazonon ~35 font 70 darab.[ Szerkesztve ]
-
-
Peddy789
őstag
en butus, most nezem hogy a panda az tactile switch.. nevermind...
Glorious Lynx Switches, Pre-lubed - 36 Pieces (GLO-SWT-LYNX-LUBED) 29£ (*2=60)
A lynx a linearis ahogy nezem.
Ez amugy siman belemegy elvileg a keychron V3-ba ugye? -
Peddy789
őstag
Hali,
Vegul berendeltem a Keychron V3-at.
Nezelodok palm est, illetve valami jobb de nem aranyarban levo switch + keycap utan.
A keychron palm rest nem tetszett mert valami enyhe memory foam vagy gumis megoldas teteszene, nempedig fa, erre valami tolet?
Glorious Panda Mechanical Keyboard Switches Bundle 36 Pieces x 3 (108 Pieces + Lube): 65 £
Glorious Aura Keycaps v2 PBT ANSI US - White (GLO-KC-AURA2-W) 26£
Ezekrol a switch + keycap comborol mia velemny?
A glorius eleg olcsonak tunik, minosegben milyen ez ? Plusz ahogy nezem ez pre-lubed, igy nem kell a lube keszletet megvennem hozza.
A keycap nemtudom mennyire fog tetszeni, viszont neha kedvem van az rgb megoldashoz. Kesobb valoszinuleg rendelenek valami rgb menteset is.
Viszont ebben a arban 30-40 font korul csak a roszabb minosegu keycapaket fogom talalni? Mas oldalakon 100-130 fontos keycap seteket latok.
Tai-Hao PBT Backlit Sakura Michi 140 Keycap Set ISO/ANSI 65£
Tai-Hao PBT Double Shot Hygge 124 Keycap Set - UK/US Layout 55£
Esetleg ezt a Tai-Hao-t ismeri valaki ?
Alapvetoen ez a PBT double shot ami meghatarozza a minoseget ? Vagy ennyire nem egyszeru a tema? -
Enton
addikt
válasz Katana28 #81617 üzenetére
"Az ékezetes cap-ek hiánya is zavar, mert ha belelendülök, akkor néha tudok még vakon is gépelni, de a megfelelő ékezetes magánhangzókat, esetenként másodpercekig keresem."
Nem zavarjon, használj hellyesíííííírás ellenőrzőt mint kb bárki aki ilyenek miatt nem wpm-et áldozza be hanem utólag korrigál.
Szimpla ekezetmentes szoveg sokkal gyorsabb is.Logi elvileg tud olyat hogy mind a 3 helyén egy külön saját vevőre csatlakozik, így nem kell beáldoznod semmit sehova, max amíg megjön a második vevőd addig az elsőt néha át kell dugdosni.
Wireless témában a bt a casual szint, ha nem baj hogy néha kihagy. Saját vevős meg az alap, de az sem mindenhol/minden gyártónál 100% inkább csak 95% hogy tuti jó.
Teljes méret világítás jó kupak varmilo lesz az újabbak közül:
[link]
[link]"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
Katana28
csendes tag
válasz pengwin #81586 üzenetére
Meredek lesz, de az elvárások:
- Háttérvilágítás
- Vezeték nélküli
- Magyar kiosztás, vagy vásárolható cap-ek
- Teljes méret
- Alacsony profilú mechanikus
- Lehessen két pc-hez csatlakoztatni (ha csak ezen múlik, akkor nagy duzzogva el tudom engedni)
- USB-C a töltéshez (kényesnek tűnhet, de utálom a micro usb-t, ráadásnak szeret kikopni nekem az ilyen csatlakozó)
Jelenleg egy membrános MX Keys-t használok, ami kezdetben nem reagált egyes billentyűk leütésére, aztán elment a háttérvilágítás, majd az aksi 1-2 hét leforgása alatt. Most egy 3 méteres usb kábelre kötve tudom csak használni. Van belőle ugyan mechanikus verzió, de nem merek megkockáztatni újabb MX-et. Az ékezetes cap-ek hiánya is zavar, mert ha belelendülök, akkor néha tudok még vakon is gépelni, de a megfelelő ékezetes magánhangzókat, esetenként másodpercekig keresem.Tisztában vagyok azzal, hogy a G915 is micro usb (ilyen ár mellett ez gáz), de legalább minden másban passzol(na) az igényekhez (ha lenne valami ékezetes sipka hozzá).
A Redragon Horus mindennek megfelel, csak úgy olvasom, hogy a vezeték nélküli kapcsolattal akadnak gondjai.
Ráadásul a felsoroltaknál ugye nincs flow, hogy egységesen, 2,4-el csatlakozzak , mint az MX esetében. A BT viszont hagy kívánni valót maga után, legalábbis egy billentyűzetb*zi ismerősöm ezt mondja, de a fejeseimnek is van gondja vele időnként, így helytállónak találom.
Egyik oldalról rengeteget gépelek, ahol jó, ha stabil a kapcsolat, másikról meg játszom, ahol a pontos, és gyors reakciók lennének fontosak. A két tevékenység, két külön rendszeren zajlik. Azt még ki kell tapasztalnom, hogy melyikre érdemes majd áldozni a 2,4 csatlakozást flow hiányában
A többi elvárás azért fontos, mert ölemben, kanapén ülve használom (játéknál couchmasterrel).
Ezért nem akartam belekezdni, mert terjengős, és abszurd elvárások ezek. -
dqdb
nagyúr
válasz nggabi #81613 üzenetére
Attól, hogy egy kábelen átmegy a 100W-os PD, még simán lehet csak USB2.0-ra megfelelő. A legtöbb PD kábel pedig ilyen, mert a telefonokhoz elegendő és olcsóbb is, ha kell a nagyobb sebesség és a töltés egyszerre, akkor ahhoz már keresgélni kell és drágább is lesz jóval.
-
dqdb
nagyúr
válasz #79563158 #81614 üzenetére
Próbáld ki fejjel lefelé is bedugni a kábelt. Néha a gyártóknak nem sikerült beforrasztani mindent, ami ahhoz kell, hogy mindkét módon bedugva jó legyen.
Másik lehetőség, hogy USB2-USB3 probléma lesz a billentyűzet oldalán, ami a hub elfed, de direktben problémát okoz.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Throme #81612 üzenetére
Szabvány USB-C 3.0 kábel, 4K videójel is átment rajta, szóval biztos nem a kábel a hibás. Olyan billentyüzetet szeretnék, ami müködik USB-C-vel is, hogyha azzal használnám mondjuk Apple eszközökhöz.
nggabi: Köszi, olcsó volt, de nem hittem volna, hogy ilyen alap dolgon fog kibukni a dolog.
-
törölt tag
Vettem egy A+ K77B billentyüzetet, de valamiért csak a saját kábelével (USB-C->USB-A) müködik illetve USB-C->USB-C kábel esetén USB hubon keresztül. Be se kapcsol a világítás és látszólag teljes mértékben halott az eszköz, ha nem a gyári kábelt használom vagy nem az USB hubra dugom rá. Tudna valaki segíteni, hogy miért van ez? Mindenképpen visszaküldöm, de jó lenne tudnom, hogy ez normális viselkedés-e mielött mondjuk megrendelek valami mást valahonnan.
-
dqdb
nagyúr
[link]
80 dolláros GMK készlet, az áfa még rájön az árratAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
-Skylake-
addikt
a hanggal igazabol nincs bajom, inkabb thocky mint sem es az tetszik leginkabb, ezen max meg melyitenek ha tudok. a linear tetszik, meg thock azzal konyebb lehet szerintem, az egyetlen ami nem tetszik hogy nagyon gyorsan kapcsol. lenyegebe ha hozzaerek kapcsol, olyanra valtanek amin tobbet kell nyomni egy picit. nem tudom, hogy ez a keychron rednek a sajatosagga vagy sem, ez az elso linearis billem.
[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
dqdb
nagyúr
válasz -Skylake- #81602 üzenetére
Kísérletezni mindig érdemes, csak nem garantált, hogy a végén azt is mondod, hogy megérte a költséget, és nem csak azt, hogy megérte kísérletezni
Az a kérdés, hogy most mi van, mi nem tetszik benne és mit szeretnél. Hasonló karakterisztikájú kapcsolóval (azaz lineáris vs lineáris vagy silent vs silent, és semmiképpen sem silent vs lineáris) csak hangban szerintem akkora eltérést nem lehet elérni, a körítés többet tesz hozzá, mint maga a kapcsoló, de az egészet nézve mégis lehet a végeredmény valami teljesen más, ha az érzetet is hozzáveszed.
-
-Skylake-
addikt
erdemes lehet olyanon gondolkodni, hogy kapcsolot cserelek hang miatt egy keychron v2-ben ? nincs vele egyebkent kulonosebb bajom (red) maximum talan annyi, hogy kicsit tulsagosan hamar kapcsol, epphogy rateszem az ujam es az mar eleg. inkabb arra vagyok kivancsi, hogy megerheti e erre penzt kolteni, vagy ehez a V2 egy viszonylag "gyenge" alap ?
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
Molydeus
őstag
válasz micafighter #81595 üzenetére
A másik opció a Box CJ lett volna a kisebb wobble és a rövidebb út miatt, de részben pont amiatt választottam inkább az Oil Kinget végül, amit korábban írtál a hangjukról.
Persze kíváncsi vagyok, hogy mennyivel simábban jár, jobb-e annyival a gyári kenés, mint a mondjuk a milky top Pro-im. Illetve a hosszabb, erősebb rugó és a cherry profilhoz passzoló ház is érdekelt, de utóbbi csak egy próba erejéig, úgyis délre néző LED-es bill.-ekbe mennek majd.
Ez lesz az első drágább kapcsolóm, ha nem számolom a fekete KS3 házas Silent Red hibrideket. Az is valami 0.66$-ra jött ki, de maradt belőlük egy marék alap Yellow-m...
Tulajdonképpen impulzív vásárlás volt, kellett valami, hogy megérje kiszállítani a többit.
Ha lenne már FR4 Plate a Q0Plus-hoz, akkor nem is nézelődtem volna tovább. Így viszont lehet, hogy inkább vágatok Plate-et, egy-egy POM jó lenne a padhoz és a Q8-hoz.#81594 elite.cs11
Igen, nekem is úgy jött volna ki a többi nélkül.M.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Iqos cigaretta
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Óra topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...