- Milyen egeret válasszak?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Projektor topic
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- AI a játékokban és azon túl
- Milyen videókártyát?
- ASUS notebook topic
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dbius
veterán
válasz lezso6 #97963 üzenetére
Kisebb cuccok esetén (pl. keycap) 17.90$, de minél több cuccot raksz a kosárba, úgy nő. pl. bill+keycap már >40$, legalábbis amit nekem mutat a kosárban Mo-ra történő szállítás esetére.
#97966 Valkűr: Rakd kosárba ami érdekel, majd adj meg egy szállítási címet (email nem kell), akkor már kiírja a szállítási költséget.
[ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
válasz lezso6 #97963 üzenetére
Talán ha többen összefognak akkor éri meg...Mondjuk picit csalódott vagyok, mert a Keychront forgalmazzak itthon, de igazából semmi kiegészitő nincs mellé, így kénytelen az ember ha nagyon kell valami kifizetni a szállítást
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
dqdb
nagyúr
válasz lezso6 #97750 üzenetére
Pár gamer laptopot Cherry ULP kapcsolókkal szerelnek, és mintha más gyártóknak is lenne hasonló megoldása. Azonban ezek annyira speciálisak és a DIY nem létező dolog, így a témának nem jártam utána egyáltalán. Az ULP mechanikus-ollós átmenetnek nevezhető, ollóshoz hasonló alapkialakítással, de a kapcsolók kapcsolószerűbbek és saját rugójuk van membrán helyett.
Első találat ilyenre.
A Dolch színvilág amúgy a Dolch cég nevéből ered, akik hordozható
laptopokathálózati analizátorokat árultak a színvilágukhoz igazított Cherry G80-1800-zal még bőven 286-as kor után (a legutolsó modellben Pentium M volt). Igen, a böszme nagy 1800-as kiosztás előfordult hordozható gépen is. Azért írok végig hordozhatót laptop helyett, mert kisebb bőröndhöz volt hasonló a gépek kialakításaÍme egy gyors bemutató billentyűzetes megközelítésben a 486-as modellről (vagy 386-as, sok-sok évvel ezelőtt volt a stream).
Régen minden jobb volt...
Ha nem membrános, amire van esély, akkor Cherry ML, az régen sem volt jó[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz lezso6 #97750 üzenetére
Teljesen nyilvánvaló, hogy nem 286-osokra gondoltam...
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz lezso6 #97744 üzenetére
Létezik mechanikus billentyűzettel szerelt notesz. Gyári.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
dqdb
nagyúr
válasz lezso6 #97741 üzenetére
Senki sem akadályoz meg abban, hogy QMK szintű layerezést lehetővé tévő keyboard filtert írjál
AHK-val összehozható a nagyja orbitális szívások nélkül (a maradék az lenne), én például az ASUS által az alsó sorba tett Print Screent használom Fn gombként "layerekhez" a jól megszokott Caps Lock mellett, mert például az Insertet már nem sikerült feltenni a billentyűzetre.
Vagy vegyél Framework laptopot, az gyárilag QMK képes billentyűzetmodullal jön.
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz lezso6 #97741 üzenetére
AutoHotkey.
Amúgy meg egy kompakt QMK/VIA billencs hozzá.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz lezso6 #97721 üzenetére
A Keychron kupakjai nem olyan hú de nagy was is dasok. Meg egyáltalán nem biztos, hogy minőségre jobb, mint az ABS. Mert melyik ABS?
Persze ez is benne van a cikkben.
Nem kell semmilyen logikai kiosztást állítani. HU ISO marad oprendszerben, QMK/VIA-val meg oda raksz mindent, ahová akarod.
Bonyolítjátok itt jobbra-balra a semmit.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz lezso6 #97737 üzenetére
UK, az összes kettős ékezet hiányzik.
UK extended, AltGr+2 segítségével az Ö és Ü megoldható, az Ő és Ű hiányzikAz előző hozzászólásomban említett MSKLC-t említeném ismét, azzal saját logikai kiosztást tudsz definiálni, olyat, amilyet szeretnél, vagy módosítani egy meglévőt. A többi gépre pedig csak ezt kell feltolni.
EurKEY néven van kezdeményezés egy európai nyelvfüggetlen kiosztásra, de csak Nyugat-Európát sikerült lefedni, Ő és Ű ezen sincsen.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz lezso6 #97731 üzenetére
Pár hozzászólással ezelőtt írtam, hogy BLANK billzetem is volt...
Akkor szoktál rá egy space alapú Brainfuck variánsra fejlesztéshezUS logikai kiosztást nem sok értelme van UK kiosztásra cserélni. Pár karakter arrébb mászik, az egyetlen hozadék az euró jel lesz mindössze, magyar ékezetes betűid nem lesznek, pontosítva ...
Viszont az a kérdés, hogy ha windowsban UK kiosztás van, akkor a magyar ékezetet hogy csalom elő.
Alt+négy számjegyű kódokkal legfeljebb.MSKLC kell neked, itt ötleteltem a közép-európai nyelveknél megszokotthoz hasonló magyar programozói kiosztásról. A gyakorlatban működött, eléggé lassú voltam persze az első napon. Aztán végül itt abba is hagytam, és nem tettem bele az átszokási időt, mert a billentyűzeteim firmware-ében ez már megoldott probléma nálam egy layerrel, így használtam továbbra is azt. QMK + makrókkal ugyanez elérhető amúgy, de egyszerűbb volt kódból.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz lezso6 #97726 üzenetére
Első körben pl kérdés, hogy az ékezetes karaktereket hogy lehet előcsalni UK kiosztásból, makrók nélkül. Mert gondolom csak lehet valahogy.
Ezt most komolyan kérdezed?
Billentyűzet nem közli az oprendszerrel, hogy ő klingon kiosztású, azt az oprendszer a saját beállításai szerint kezeli le, hogy melyik gomb megnyomása milyen karaktert ír a képernyőre.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Biga123
addikt
válasz lezso6 #97721 üzenetére
Igen onnan is néztem, + pk az már 13K (igen fillérszexualizálás megy)
Rámenne ez erre? Mondjuk úgy Hogy az Fsor, nyílgombok, meg a jobb szélső blokk maradna az eredeti. vagy az nagyon szedett-vedett lenne? Mert amúgy meg eléggé bejövős az 5075B.nyunyu : miazhogy napelemes nagyon adja
ViZion : És ha rá is tenném, mondjuk magasságban nem lenne eltérés? Mert a szín nem hiszem h zavarna. Mert akkor kb 31-ben megállna a mutatvány.
[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Mephike
őstag
válasz lezso6 #97713 üzenetére
Agyaltam már azon, hogy át kéne szokni akár ANSI-ra vagy legalább ISO UK-t kipróbálni...
Ezen szerintem sokat nem érdemes agyalni, veszel egy keycap szettet és kipróbálod. Legnagyobb előnye a dolognak, hogy jobb minőségű, más profilú és több szín/dizájn áll majd rendelkezésedre.
De az ANSI se ördöngös dolog, talán a hosszú í gombnak a nemléte a legnehezebben megszokható. Nálam most 2 hétig az volt, nem sok gondom akadt vele. -
Biga123
addikt
válasz lezso6 #97716 üzenetére
Mert nem gépelek vakon?
Aki pl német billt használ mindenki vakon gépel? Vagy csak játszik? Akkor persze nem számít. Ezt már én is akartam kérdezni amúgy.
Ha egy jelszót már tudsz izomból akkor az nem túl gyakran változtatodViZion: Most is van. Kérdés ezt mire lehetne feltenni. Mert ha erre rámanne pl. Akkor nyertem. És mondjuk az Fsor marad az eredeti.
[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
dqdb
nagyúr
válasz lezso6 #97701 üzenetére
De ugye használok laptopot is, így nagyon nem térhetek el
Pár oda-vissza váltás, és fel sem fog tűnni. Ha régen használt kiosztás elé kerülök, akkor van 5-10 percnyi visszaszokási idő, de a párhuzamosan használt laptop-asztalomon lévő billentyűzet között azonnali a váltás.nekem túlságosan is számít a design.
Jól titkolod a mostani billentyűzeteddel: fekete téglalapon fekete kupakok fehér felirattal Az a pár fehér accent nem menti meg.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz lezso6 #97688 üzenetére
Ja, hát nem azért vettem hármat, mert mindenhol MSRP-ért ment.
"nekem túlságosan is számít a design."
Nekem is. Ezért is mentem Arisu irányba, nem csak az ergonómia miatt. Vonzza a tekintetet, jó ránézni. Az első olyan billencseim, amiket csak úgy nézegetni is szoktam.
"Sajnos túl konzervatív vagyok."
Csak ráparázol ismeretlen dolgokra, de egyszer élünk. Az Esc pl. szerintem sokkal jobb a CapsLock helyén.
Sokat szórakáztam a kísérletezéssel. A legutóbbi pl., hogy az Entert átraktam a jobb Shiftre (a jobb Shiftet meg az Enterre), hogy 1,25u-val közelebb legyen, ha már nincs ANSI. Kb. két nap volt megszokni."Ahogy nézem amúgy több ISO Q-szériás barebone is van ugyanezen az áron."
Tényleg nem olvastad a billencses cikket. Pedig nem ártana, ha vásárlási szándék van.
-
grizlisandor
veterán
válasz lezso6 #97529 üzenetére
Jó áron mennek, a Minilo98 Pro vásárlói értékelésénél látok +60€ felárat adó és szállítás címszóvel. Kár, hogy nem zsiványok a szállítással, mint Keychron.
-
dqdb
nagyúr
válasz lezso6 #97536 üzenetére
Ha extra igényeid vannak a hagyományos bézshez képest, akkor vagy drágább lesz (XMI-t árulnak, monokróm rendelést is össze tudsz dobni), vagy rosszabb kittinggel (JC Studio néven keresd a JCS-t az AliExpressen, de ezekben az ISO támogatás nem jó, a JCS Arabic kittingjétől eltér), vagy sokkal bonyolultabb (Taobaón az XMI és a JCS is elérhető egyedi rendelésre), vagy várni kell rá (J-OG néven lesz egy JCS által gyártott UK ISO készlet a ProtoTypistnál hamarosan).
-
dbius
veterán
válasz lezso6 #97536 üzenetére
Ha pontosan a képeken látható billentyűzetre keresel WOB keycapet egy lehetséges alternatíva:
Aliexpressről egy Akko 5075B Plus ISO WHITE1, ami tartalmaz UK/DE/Nord kupakokat (WOB PBT double shot) 66$, amiből most lejön 5$ kuponnal. Két héten belül megjön.
Megegyezik ezzel (itt több kép van, jobb leírással)
YT review amiben látható a keycap.
A billentyűzetet pedig eladod barebone eszközként, megtartva a keycapeket.
-
micafighter
nagyúr
Csúszósság tekintetében nem ilyen egyszerü a helyzet sajnos. Nekem van pl 10+ szettem a Keychron Cherry profilu, "PBT" doubleshot szetteiből különböző színekben. A legtöbbel nem volt gondom, de legutoljára érkezett egy Dolch Pink szett, ami egy picivel simább felületű, mint a többi készletem (ugyanez a készlet csak más szinekben), és az a kicsi különbség sajnos számomra használhatatlanná teszi a készletet.
Mondok másik példát, rendeltem 3 helyről DSA blankeket kínából, kettő fekete PBT, és egy fekete ABS. Mind a háromnak más kicsit a felülete, az egyik PBT matt fekete, a másik fényes fekete, ABS pedig csak átlátszó volt, és tapintásra is mindegyik más. Tapintásra a legdurvább a fényes fekete PBT, majd az átlátszó ABS és a legsimább a matt PBT. A matt PBT az használhatatlanul sima nekem sajnos, a fényes PBT pedig hiába kicsit durvább tapintásra mint az ABS, jobban csúszik az ABS-nél a felülete, így azt se volt kellmes használni, így bár ránézésre az átlátszó ABS jön be a legkevésbé, ennek a legkellemesebb a felülete. Ezek közül nem az ABS a legérdesebb, de egyszerüen nem csúszik úgy a felülete, mit a druvább PBT, jobban tapadnak rajta az ujjaim, igy kellemesebb használni a kupakokat.
Az ABS nem tudom mennyire lesz tartós, ebben is van szórás melyik mennyire hamar kopik. PBT valószinüleg tartósabb lenne a felület megörzésében is. A legérdesebb kupak amit én próbáltam az szerintem a PBTFans Spark 1, viszont az nem olcsó és mivel doubleshot, igy nem tudni valójában mennyire lesz tartós, mennyi PBT került bele.
Cherry profilban XMI/JCS-t próbálnám meg először, ha azok nem jönnének be, akkor meg olcsóbb kinai kupakok között keresgélnék tovább amig olyat találsz, ami megfelelő.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Olcsón a csúcs JCS vagy XMI Aliexpressről, egy fél lépéssel mögöttük Shenpo. EU-n belülről ezt.
WOB-t és az összes sötét kupak-világos felirat színezést felejtsd el dyesub esetében, a reverse dyesub az összes gyártónál problémás minőségre.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz lezso6 #89823 üzenetére
Magyar szinkron: régen sokkal jobb volt, de sok nagy szinkronszínész nem él már. Egyébként szinte mindent eredeti nyelven nézek, sokkal jobban kijönnek a karakterek személyiségei, a színészi játék. Egy-két kivétel van csak, például a Bud Spencer/Terence Hill filmek. Azok kiábrándítóak bárhogy, ha nem magyarul vannak. De pl. Star Trekben is erősen kedvelem a magyart (OSH, Hetes, Tom, Data, csak hogy a legkirívóbbakat említsem).
Anime-okat kizárólag japánul. Össze sem lehet hasonlítani minőség/beleélés tekintetében más szinkronokkal. A lefordíthatatlan kifejezésekről/szójátékokról nem is beszélve. Volt már olyan, hogy öt percig fel sem tűnt, hogy nincs bekapcsolva felirat.
Magyar felirat szintén no thx, kizárólag angol. Nem csak pontosabb és nagyságrendekkel nagyobb a választék, de már sokkal gyorsabban olvasom/fogom fel.
Magyar szoftver: használja az, akinek hét anyja van, nekem enélkül is van épp elég feszültség az életemben.
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz lezso6 #89820 üzenetére
Amikor ilyen irgalmatlan gyökérséget látok, akkor igen. Egy szoftver vagy bármilyen GUI se nyekeregjen nekem magyarul, mert sírógörcsöt kapok.
Vagy mikor valami agyszánalom a Wolverine-t Farkasnak fordítja. Azt is addig ütném egy széklábbal, míg szilárd halmazállapotú.
------------------------------------------------------------------------
(#89809) margithid: "Ez nekem ilyen parasztvakítós villágítás"
Bármilyen világítás szó szerint az.
Kifolyik tőle a szemem, bázz.[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
Ármester
válasz lezso6 #89574 üzenetére
Nekem a Daskeyboard Model S Ultimate kupakjai koptak hasonloan gyorsan es egyenletlenul. Ott azt a trukkot vetettem be, hogy tisztitaskor nem ugyeltem arra, hogy minden kupak az eredeti helyere keruljon, ha amugy profilban passzolt oda, ahova raktam. Igy egy kicsit sikerult egyenletesebbe tenni a kopast.
Mondjuk arra emlekszem, hogy a csereberek utan meg tapintasra is furcsa volt itt-ott egy kopottapp vagy meg egy erdesebb feluletu kupakot tapicskolni. Nagyjabol ekkor dontottem el, hogy nekem ezutan csak erdes feluletu PBT johet szoba. A feliratot azota is leszarom.[ Szerkesztve ]
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
válasz lezso6 #80408 üzenetére
PBTfans WOB icon (PBT blend) 11 hónap után:
Hát ez bizony megkopott. Nem nagyon látszik, de érződik. Így jobban látható, ugyanolyan fényviszonyban fotóztam, billentyűzetet eltolva egy billentyűvel:
B betű oké
N betű fényes
Tanulság: ne legyetek olyan hülyék, mint én, hogy 100 euróért "PBT" blend kupakokat vesztek, mert hogy hátha jobb, mint egy ABS. Lehet ez még relatíve jónak számít, de én meg többre számítottam.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
nyunyu
félisten
válasz lezso6 #82814 üzenetére
Ilyen ronda lenne a One 3 Mini Yellow?
Ilyet se veszek.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
-
válasz lezso6 #82200 üzenetére
A fejhallgatód szinte 100%, hogy aptX-es, ami nincs a 4.x-es mini vevők 99%-ában. Az aptX külön tanúsítvány, beépített WiFi-k meg szokták kapni mert ott a WiFi chip hozza magával, de a mini vevőknek plusz költség lenne.
Ha meg nincs aptX, akkor sokkal több BT sávszélesség kell a fejhallgató BT kapcsolatának, gyakorlatilag teljesen le tud terhelni egy ilyen mini vevőt.
Üdv, pengwin
-
válasz lezso6 #82199 üzenetére
Telefonnal (Pixel 3a) és notival (Thinkpad T480s) simán működik együtt a bill meg a füles.
Már csak az a kérdés hogy asztalin miért rossz. Vajon szoftveresen megoldható vagy nem érdemes spórolni a BT dongle-on?
-
-
Throme
veterán
válasz lezso6 #81701 üzenetére
Mikor elkezdtem nézni ilyen bill építős videókat, akkor jött szembe ez az összeszerelhetős, 2 részből álló, tekercselt - végül is - usb kábel.
Nagyon profinak tűnik, de a feladatát egy gyári kábel is ellátja szerintem. Lehet a sebességben van valami előnye, de aztán az is előfordulhat, hogy placebo és a komolynak "látszódáson" kívül semmi előnye.#81703SoulReaver
A V1-es vásárlásnál azért megnéztem ezeket a kábeleket, hogy van-e zöld. Nem volt, de az ára se tetszett. Most ikeás zöld van , csak nem telefon zsinór tekercselésű.
-
micafighter
nagyúr
válasz lezso6 #81028 üzenetére
Nekem is van PBTfans készletem (Spark), és a Keychrontól a PBT double-shot-ként árult Cherry profilú készletükből most többet is használok. Nekem is feltűnt, hogy a felületük eléggé eltér, a PBTfans kissé érdes, a Keychroné egészen sima. Anno erre dqdb azt írta, hogy a felület simaságából nem nagyon lehet következtetni a használt anyagra. Mindkettőt PBT dobule-shot-ként árulják ugye, lehet ezek valamiféle blendek, mindenesetre idővel majd kiderül hogy mennyire fényesednek. Ezek viszonylag új szettek, úgyhogy meglátjuk hogy bírják, úgy rémlik a GMK ABS szettek már egy év használat uán hajlamosak fényesedni, persze ez függ attól is milyen ujjak és mennyire veszik igénybe.
Mivel double-shotok, így a felirat legalább nem fog lekopni Majd idővel megosztjuk itt a tapasztalatokat hogy mennyire bírják.
-
[Prolixus]
addikt
válasz lezso6 #81041 üzenetére
Ne kérdezd. Nekem a sima K2 plate-je is egyik-másik kapcsoló körül tocsogott az olajban, pedig abban nem is Pro kaposló volt hanem sima barna elvileg. A gyári kenésük az biztos hogy egy olajos anyag inkább.
A double-shot a két rétegre vonatkozik, de a betűket alkotó rétegnek nem kell átlátszónak lennie, ez az átlátszóság csak újkori hülyeség az RGB miatt.
Ezen a képen jól látszik, hogy mi a 2 réteg:Más: Nekem meg ezt újta be a szél az ajtón
Rohadt király ez az MT3 profil. Egy dolog a para, hogy ez a Camillo ABS-ből van, vajon mennyire fog sárgulni idővel?Amúgy az alis MG klón Aiefi szett vs az MT3 Camillo vastagsága, "szoknyahossza" egymás mellett. Azért van különbség.
[ Szerkesztve ]
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
Dr. Akula
félisten
válasz lezso6 #81028 üzenetére
A double shotot ugye azért hívják úgy, mert 2 rétegből rakják össze, az egyik az átlátszóság miatt van, átengedni a LED fényét, gyanítom ez az ABS, de ez ugye csak a megvilágított betűk körvonalában jut el a felszínig. A billentyű nagy része meg a ráolvasztott PBT, leginkább ezt tapicskolod. Persze a közepén levő világító betűket se tudod kikerülni. Nem erre gondolt nyunyu?
(De ez inkább a #81030-ra ment volna, nemtom miért erre klikkeltem.)
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
válasz lezso6 #81037 üzenetére
Hasonló általános igazság jelenleg, hogy míg a dyesub PBT jó dolog, addig a reverse dyesub PBT nem jó dolog és kerülendő, ha nem muszáj, mert eddig még kivétel nélkül senkinek sem sikerült megugornia a szintet. Aztán ha valakinek sikerül egyszer, akkor majd változik ez arra, hogy kerülendő, kivéve XYZ gyártót, mert az övé jó.
Persze van több reverse dyesub készletem is, mert bár látom, de együtt tudok élni a hibákkal.
-
válasz lezso6 #81026 üzenetére
Jó, asszem tudom minek a szagát érzem. A gyári lube-nak. Az elmúlt pár órában folyamatosan kézmosás-kényszerem volt, de nem értettem miért. Most, hogy kicseréltem a keycapeket rajta (switch maradt ), látom hogy foltos a billentyűzet alukerete, szóval ez olaj lesz. Ez normális? Ugye Keychron K2 Pro, közvetlenül tőlük vettem.
Lehet a Keychron valójban orosz. Hisz a billentyűzet zsíroz téged.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz lezso6 #81030 üzenetére
ez egy általános igazság, s egyelőre arra nincs bizonyíték, hogy valódi PBT, így ABS blendként kezeljük inkább óvatosságból
Ez a helyzet. Annyiszor hazudtak már, hogy az ellenkezőjét kell feltételezni. Például a KAT doubleshot PBT esetében hosszú köröket futottam, hogy mi az igazság, aztán végül az egyik vendornak sikerült kiszednie, hogy PBT blend. Persze amikor átállították a dyesub PBT készletek egy részét doublshot PBT-re, akkor erről hallgattak.Itt van egy videó, ahol Matt3o (aki a GMK-val dolgozik egy új profilon) megúsztatott acetonban ABS és PBT blendet. Látszik, hogy az utóbbit kevésbé dolgozta meg a fürdő, de így is megdolgozta.
-
válasz lezso6 #81019 üzenetére
Egy ideje tapasztalatszerzés gyanánt használom most a Keychron saját barna switcheit. Hát basszus, ez most nagyon tetszik. Az eredeti csúszós keycapek se rosszak ám. Mintha felhőn gépelnék (most már értem miről beszéltek a többiek), pedig ez taktilis kapcsoló, de halk, könnyebb nyomni ugye, mert eddig a Gateron blue-t használtam. FRANCBA.
[ Szerkesztve ]
-
elite.cs11
senior tag
-
Molydeus
őstag
-
elite.cs11
senior tag
válasz lezso6 #80776 üzenetére
Jaja amihez van usb dongle az olyan jó mint a kábel vagy jobb mint a kábel. És igen tudtommal nincs keychronból ilyen... bár lehet venni donglet a shopban, de szerintem ez nem segít rajta sokat, csak arra megoldás ha nem lenne beépített bluetooth (de ez csak tipp, passz)
-
-
[Prolixus]
addikt
válasz lezso6 #80593 üzenetére
Ezt hogy érted, hogy különbözik a layout? Nem exploded, de a 65%-os K billentyűzet sem exploded, míg a Q igen. Szóval nem mondnaám hogy van egységes filozófiájuk a layout-t illetően, sőt, láthatóan az az özletpolitika hogy minden létező layout-ot lefednek.
-
[Prolixus]
addikt
válasz lezso6 #80573 üzenetére
Én vagy 2 szettnyi barnát is adtam már el, nem kellett sokat várni vele, bár nyilván nem volt túlárazva. Szerintem nagyjából mindegy. De ha a biztosra akarsz menni akkor legyen a piros.
Igen a legkevésbé népszerűek a clicky kapcsolók, úgyhogy azt érdemes kerülni. Illetve anno a K2-őt azért UK ISO kupakokkal rendeltem, mert gondoltam azzzal lesz a legegyszerűbb eladni, ha később a teljes board eladásra kerülne. Ugyanilyne célból tartok egy szettnyi barna kapcsolót még, majd belerakom ha eladásra kínálnám. Ezt csak azért mondom, hogy ha nem úgy veszed hogy 10 évig biztos ez a board lesz, akkor lehet a kapcsolókat sem érdemes eladni. Majd ha veszel másikat XY év múlva abba viszed át a preferált kapcsolókat, a K2-be meg visszarakod az eredetieket. Ebben az árkategóriában szerintem jobban jársz ha teljes billentyűzetként akarnád majd továbbadni, ha oda kerül a sor, bareboneként kisebb lenne a kereslet rá, hiába nyilván olcsóbban kínálnád.
Innen lehet szerezni: [link]
[ Szerkesztve ]
-
0xmilan
addikt
válasz lezso6 #80504 üzenetére
Meglepodnel szerintem, hogy mennyien nem hasznaljak nem csak a kisujjukat, de nagy aranyban a tobbit se. Valoszinuleg az itteni entHUsiASStok kozul is.
Domonkos itt irta, hogy a tulminimalizalt, 3x5+0 (tehat thumb cluster nelkuli) billzetenek "A legnagyobb hatranya meg termeszetesen az az, hogy itt nem egy ujjadat nem hasznalod semmire sem, hanem kapasbol kettot." - itt ugye a 2 huvelykujjara gondolt.
Ehhez kepest az atlag user legalabb ekkora handicappel indul a fizikai kiosztas meretetol fuggetlenul, mert minimum a kisujjait nem hasznalja, de inkabb tobbet.
Es akkor ebbol szuletik az a jelenseg, hogy mivel a kisujjai csak utban vannak neki, ezert ilyen termeszetet meghazudtolo modon hatrafesziti azokat (akarom mondani angolosan eltartja), nehogy veletlenul lenyomjon veluk egy billentyut.YT shortsokat gorgettem, amikor eloszor feltunt, hogy a nagybetus kEyBOarD YoUtuBErek kozul is tobben igy gepelnek. Hoztam par gyomorforgato screenshotot, ha valakinek nem lenne meg, hogy mire gondolok. Megtekintes csak sajat felelossegre.
Az alabbiak igy a tipikus esetek, habar a 3. jobb keze mar kicsit ijeszto. A Sranger Things 4 evadanak a jelenetei (NSFW) jutnak az eszembe, amikor a levegobe emelkednek az aldozatok, aztan eltorik minden csont a testukben.
Aztan van egy kicsit enyhebb verzio, amikor nem igy exorcism-szeruen oldalra fesziti, hanem csak hatra. A lenti alanynak a bal gyurus-mutato ujjai az R3 felett vannak, mig a kisujja feluton az R1 es R2 kozott. Neki valami nagyon eros column stagger kene.
Aztan volt egy ilyen egyetemi kutatas, amikor mozgaserzekelovel analizaltak kulonbozo emberek gepelesi stilusat:
Itt a jobb felso sarokban levo egyednek konkretan KILENCVEN (90) FOKOS szog van a gyurus es a kisujja kozott! Egeszen elkepeszto. A bal kezen meg ugye visszakoszon a mar ismert hatrafeszitos behajlitas, ami a halott pokok osszezsugorodott labaira hajaz.
Ha azt hinned, akkor a vicc kedveert photoshopoltam ossze, mert ilyen a valosagban nem letezhet, akkor itt a video, amibol screenshotoltam.Ugyaninnen van egy WPM osszehasonlitas, miszerint a fenti figura gyorsabban ir, mert konzisztensebben ugyanazokkal az ujjaival uti le ugyanazokat a billentyuket, mig az alsonak folyamatosan ide-oda kell rangatnia a kezet, mert csak 1-2 ujjat hasznalja.
A videoban nem emelik ki, de egyertelmu, hogy a felso az, aki az egeszsegesebb keztartast hasznalja. Lehet, hogy csak veletlen egybeeses.Bonusznak egy kep arrol, ahonnan az itteni tema is indult. Szegeny Slenderman-nek hiaba van split, colstag boardja, a kisujjat nem tudja bevetni, mert az lelog(!) a billentyuzetrol, mert ~3U (!!) tavolsagban tartja a gyurus ujjatol.
Csak a rend kedveert egy kep arrol, hogy hogyan nezne ki a normalis keztartas (attol teljesen fuggetlenul, hogy itt a splitrol keszult, bar ez nyilvan segit):
Az ember kisujjat szinte nem is latod, mert a helyen van, a gyurus mellett/mogott, nem 2 kilometerrel odebb kicsavarva, hatrafeszitve.Koszi, hogy eljottel a TED talkomra! :)
-
[Prolixus]
addikt
válasz lezso6 #80504 üzenetére
Lehet valami olyan játékokkal játszik amihez nem kell. De picit én is meglepődtem, legtöbb játék irányításához szerintem kell a nem egeres kéz kisujja
Amúgy ezért is lehet jobb lett volna a fémkeretes változat, ott a fémkeret van olyan vastag talán hogy lehet rajta pihentetni a kisujjat és nem vágja a vékony fos műanyag keret.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz lezso6 #80476 üzenetére
megmondom őszintén játék alatt a bal oldali keretet még szoknom kell, az előző billerem keret nélküli volt és simán lelógott a kisujjam, itt viszont felül a keretre és irritál.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
dqdb
nagyúr
válasz lezso6 #80408 üzenetére
hírhedt CandyKeystől ... ma szerdán érkezett meg, szóval ez a bolt nem rossz
Kivéve, amikor igen, és az a kivétel nem is olyan ritka.
Heti Reddit a témában.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Molydeus
őstag
válasz lezso6 #80109 üzenetére
Esetleg azt lehet még megfontolni, hogy mennyi időt vársz el a valódi PBT-től, illetve, hogy a 2 év utáni látványos fényesedés/kopás az festett ABS-en történt, vagy valami double-shot-on. Ha sima festetten, az nem biztos, hogy sokat elmond arról, hogy hogyan viselkedne egy double-shot ABS vagy egy kevert ABS+PBT.
Azért kérdezem, mert nyilván a tudat jó, hogy kb sosem fog elhasználódni a PBT, de ha mondjuk 10évet veszünk élettartamnak (nem azt állítom, hogy utána baja lenne, de ennyi idő alatt már megunhatod, elveszhet valamelyik fontosabb kupak, elreped a stem foglalata egy switch cserénél, bármi...), akkor az azt jelenti, hogy legrosszabb esetben 5 komplett double-shot ABS vagy blended ABS+PBT szettet tudnál "elhasználni" ez idő alatt, de valószínűbb hogy kevesebbet. A konkrét árak persze nyilván befolyásolják, hogy melyik éri meg neked jobban.
Szóval nem lebeszélni akarlak a PBT-ről, mert ha megvan a biztos befutó, akkor hajrá, de ha csak ds ABS-ben vagy "PBT"-ben érhető el, ami igazán tetszik, főleg ha az adott esetben olcsóbb is, akkor nem ördögtől való gondolat az sem.M.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz lezso6 #80096 üzenetére
Vagy a franc tudja, nagyon keycap függő?
Inkább bőr és gépelési stílustól függ. Ha olyan, hogy lenyomás közben csúsztatod is az ujjad a kupakon, amire a hengeres felület különösen alkalmas, akkor hamarabb fog kikopni. Hasonlóan a festett-lézerezett világítós kupakokhoz, ami egyeseknél hónapok múlva nekiáll erőteljesen kopni, másoknál meg éveket bír.azzal meg valami minőségi problémák vannak ha jól értem
A PBT hűlés közben hajlamos vetemedni, ezért szokott probléma lenni PBT készleteknél a banán space, és ezért használt ABS Space-t 30 évvel ezelőtt az Apple. És ezért nem szokás valódi doubleshot PBT készletet gyártani, mert a második öntési körben a kis részleteknél a vetemedés hatványozottan jön elő és repedéseket okoz, szóval nagyon nagy a selejtarány.Sima dyesub esetén csak a feliratot melegíted, és annyi, az nem okoz nagy hőterhelést. Reverse dyesub esetében ezzel szemben majdnem a kupak teljes felületét melegíted 65 fok fölé, majd jön a kupak 4 oldala is, amelyeknél az addig felülről négyzetet formáló szoknya hajlamos párnaszerű alakot felvenni. Nem szép, nálam ez az elmegy még kategória.
Némely gyártók ezt azzal tetézik meg, hogy a color matchinget egyszerűsítendő azt sem sima dyesub megoldással állítják elő, amit elő lehetne, de akkor az azonos színű műanyag színét és a dyesub tinta színét is össze kellene lőni, ehelyett mindenre megy a reverse dyesub, még a csontüres space-re is. El lehet képzelni, hogy az amúgy is görbülésre hajlamos space mennyire lesz problémás, és ferdül el, hogy ismét felmelegítik minden oldalról. Ez a már nálam sem megy el kategória, mert nem túl kellemes, ha beragad a Space, a Backspace vagy Enter.
Emellett a konkáv felületeken könnyen alakulnat ki festékhiány (lépcsős Caps Lock, ISO Enter), ez sem szép, a legtöbben már megugorták ezt a szintet, de sok esetben egy filctollal eliminálható, mert olyan rész érintett, amit nem érintesz meg. A festés néha inhomogénre sikeredik, szerencsére ez is ritkának számít manapság (a háttérvilágítás bekapcsolása tudja ezt mókásan felnagyítani mókás effektet összehozva, ha túl erősre van állítva, de ez szerintem nemprobléma).
Ezeket értettem azalatt, hogy senki sem tudja jól megcsinálni. Nekem is van reverse dyesub készletem, olyanon gépelek, aminél a módosítók így készültek, de nagyon nem problémamentes.
-
-
dqdb
nagyúr
válasz lezso6 #80094 üzenetére
itt akkor nem lehet ABS trükközés, mert fekete-fehér?
De, lesz. Ha nem Leopold vagy Monokei a gyártó, akkor jelenlegi állás szerint egyetlen valódi doubleshot PBT készlet sem kapható a piacon, mindegyik PBT+ABS mixet használ. A világítós kupakok ezt azzal fokozzák, hogy ott a felirat tipikusan POM.ráadásul 70 dollár kedvezménnyel
A mostani ára még elmegy ezért a készletért, de 145 dollár vicc lenne érte. Bár amennyibe végül szállítási költséggel és áfával együtt kerülni fog, az már átviszi a túlárazott kategóriába.később vehetek hozzá színes módosítókat ugyanígy PBTfansból, ami passzolni fog, nem?
Igen, vehetsz. Annyit kell nézni, hogy a készleteik egy része nem doubleshot "PBT", hanem doubleshot ABS.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Milyen egeret válasszak?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xbox tulajok OFF topicja
- Gyúrósok ide!
- Wuthering Waves
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Futás, futópályák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...