- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi haladó szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
válasz merqree #78698 üzenetére
Ezek a logitechek tudnak több eszközt.
Általában Fn+1 a saját vevőjük, Fn+2 BT, FN+3 másik BT (átprogramozható másik dedikált vevőre)Ezek közül egyedül a már nem kapható K375S, meg a K780 kompatibilis az MX Master 2S unifying vevőjével, meg talán a Craft, MX Keys.
Többi már az eggyel újabb bolt vevőt szereti első csatornaként. (MX Keys Mini az már biztosan bolt)Persze ez csak akkor érint, ha BT nélküli asztali PChez is párosítanád.
De mivel Apple eszközeid vannak, azokon van integrált bluetooth.[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
merqree
őstag
Sziasztok,
Olyan bluetooth-os billentyűzetet keresek, ami több eszközhöz is tud csatlakozni (nem egy időben persze!).
(Van egy MX25 master Logitech egerem, az simán kapcsolódik akár a laptophoz (windows) akár az iPad-hez mindenféle "kütyü" nélkül.)Logitech K400 plus-t néztem magyar kiosztással, azonban elolvasva a gyári oldalt és leírást, olyan érzésem van, mintha kellene mindenképp az UNIFY eszköz a használatához.
Amihez elsősorban használni szeretném (prioritás is): AppleTV eszköz, iPad, laptop (win) [ez utóbbit el tudom engedni]Tippeket és ötleteket előre is köszönm!
-
dqdb
nagyúr
Ez egyéni preferencia, de ebben egyetértek veled.
Én személy szerint jobban szeretem kinézetre is a szferikus profilokat a nagy, középre igazított betűkkel. azonban ezek nem igazán alkalmasak 3-4 felirat elhelyezésére esztétikusan (KAT-nál még elmegy, mert az nem olyan mélyített), míg MT3-nál már a dyesub is nehézséget okoz az ív miatt, nem véletlenül így helyezték el a feliratokat a japán kiten a négy sarok helyett.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz [Prolixus] #78688 üzenetére
Pár kérdés, pl. OEM-et miért nem gyárt senki?
Az OEM a világon a messze legnagyobb mennyiségben gyártott kupakprofil. A Tai-Hao opció volt a kezdetek óta, de úgy tűnik, nem voltak eléggé nyitottak a megszállottakra, ahogyan a Devlinről sem esik nagyon szó, amelyik egy group buy után nem kért többet a custom piacból, és maradt beszállítói vonalonha már enynire népszerű custom vonalon a cherry, és tucatnyi kupakgyártó cégnek megvan már a maga klón profilja más betűkóddal, vagy simán csak cherrynek hívják ők is, akkor a prebuildek miért nem cherry-vel jönnek?
Manapság: világítás, R3-ban kapcsolótípustól függően akadás lehet Cherry profillal. Szerencsére megfigyelhető, hogy amint gamer helyett az enthusiast vonalra kerül a hangsúly, a világítás másodlagos szempont lesz, a kapcsoló megfordul és a Cherry profil azonnal megjelenik opcióként.10-15 évvel ezelőtt: kapacitás és ár, Tajvanon az előbbi rendelkezésre állt az olcsó membrános billentyűzetek kupakjainak beszállítóinál, az utóbbiból alacsonyabbat tudtak kínálni, mint a régi gyártók sokkal vastagabb és drágább profiljai (akiknek ráadásul a gyártói kapacitása sem volt elég), és akkor a méretgazdaságosság és automatizáltság nem is került képbe.
90-es évek: volt ott minden, sokkal nagyobb volt a változatosság mind gyártók, mind profil terén, az Alps piac nagy részét például a DCS elvitte, de az akkori igények száma a mostani töredéke volt.
Ez nem magyarázza meg hogy anno a sztori elején miért pont ez a profil indult el mindent lesöprő útjára...
Mármint a custom világban. Anno a DCS és SA volt "a" két profil, de az SP mindig is kis családi cég volt, ami azzal járt, hogy már 2015-2016 során 18+ hónapos volt egy-egy group buy átfutási ideje. Ekkoriban jött rá valaki, hogy a Cherry régi gyártósorait a GMK vette meg, és ők kis mellékesként nyitottak voltak kisszériás gyártásra, és mindezt gyors átfutással tették (GMK Carbon R1 esetében 4 hónap telt el a megrendelés és szállítás között 2016 második felében), így népszerűek lettek a GMK group buy-ok, mert gyorsabbak voltak, sokaknak tetszett a profil, hiszen a klasszikus G80 élményt nyújtotta, és ezt a relatív gyorsaságot egészen a covid miatt bekövetkezett keresletrobbanásig tartani tudták.Az SP-nek, mint cégnek a mérete és kapacitása nem igazán növekedett az idők folyamán, addig a GMK folyamatosan bővített és bővült, így egy SA visszatérésnek nulla esélye van.
Mind a Cherry profil, mind az SA a 80-as évek óta létező dolog.
Vagy pl. DSS miért nem népszerűbb?
A DSS már a múltban is kuriózum volt, egy éve előszedték, mert az SP-nél az a sor éppen nem volt bedugulva, mára az is bedugult. A DCS a múltban népszerű volt, az is eltűnt egy időre, aztán visszatért, de minden egyes group buy küzd a MOQ elérésével, mert a GMK és a többi dyesub Cherry elviszi előle a kereslet nagy részét, a hardcore megszállottak pedig 250 darabnál többet nem tudnak felvenni.ez a Big Bone szett ami pont tetszene az accentek miatt már náluk sem kapható például
A Big Bone volt az első teljes MDA készlet (előtte a Big Bang csak ortho volt), jó kittinggel, de már 2 éve sem lehetett nagyon kapni (én használt piacon szereztem be NOS állapotban, és jól jelzi a profil népszerűségét, hogy a covid őrület csúcsán, amikor 400-500 dollárokért mentek a GMK készletek, GB ár alatt jutottam hozzá), ezt követte a Vision már rosszabb kittinggel, majd az extrém stílusú Plastic, a Dawn már használhatatlanul rossz kittinggel érkezett, hiányos ISO támogatással, amit a Label esetlben sikerült azért alulmúlniuk, azóta pedig csend van.Viccesek ezek a gyártók, mindenki ad egy külön betűkódot a profiljának.
Marketing 101tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
akey
tag
Sziasztok,
Irodai munkára vezetékes, háttér-világítással ellátott billentyűzetből most mi a best-buy 10eFt körül? Előre is köszönöm a segítségeteket!1.Mekkora összeget szánsz rá? - 10eFt (max 15)
2.Használt szóba jöhet? - nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? - olcsó wireless logitech / gyorsan elhasználódott
4.Mire használnád a billentyűzetet? - excel / SAP
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) - ollós vagy gumiharangos ebben az árfekvésben
6.Van konkrét modell ami tetszik? - nem tudok róla
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.) - magyar
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb) - fullsize
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.) - világítás, csuklótámasz nem hátrány -
Ispy
veterán
válasz Alan[HUN] #78689 üzenetére
Bár ez nem biztos, hogy legjobb magyarázat, de szerintem a cherry néz ki a legjobban az összes közül, tudom ez egyéni preferencia, de megszokták szerintem az emberek a layoutot, ezek után a többi elég furán hat, megha érzetre jobb is lehet rajta gépelni.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Alan[HUN]
senior tag
válasz [Prolixus] #78688 üzenetére
Ez nem magyarázza meg hogy anno a sztori elején miért pont ez a profil indult el mindent lesöprő útjára... - Valaki egyszer lecsapta az OEM tetejét és az emberek nagy többségének (azok közül legalábbis, akiket ez érdekelt), bejött ez a profil, a többi már csak skálázás. Specifikusan egy-egy feladatra/személynek jó eséllyel nem a Cherry a legjobb, de valószinűleg nagy általánosságban ez az, ami a teljes felhasználói bázisban a legtöbbeknek megfelel.
Amúgy ez az MG profil meg MT3 eléggé copy pastenek tűnik nekem. - Itt az a vicc, hogy az MT3 mögött nem nagy cég van, hanem 1 ember (igaz már kiállt mögüle amennyire tudom, mert elég csúnyán visszaélt a nevével a Drop, ezt azóta rendezték, de most a GMK-val dolgozik együtt) és inkább a Melgeek csalt egy kicsit a házival.
Pár kérdés, pl. OEM-et miért nem gyárt senki? mit követett el az a szerencsétlen profil, úgy hogy mindekközben az összes olcsó pre-build pont azzal jön? - TaiHao gyárt, nem is kevés szettet, a cubic profiljuk gyakorlatilag OEM. Ahogy a cherry úgy az OEM sem egy 110%-ig fix profil, sőt még kevésbé a rengeteg gyártó miatt, de a második kérdésre engem is érdekelne a válasz, lehet itt is hasonló van, mint amit cherrynél gyanitok, hogy akik meg teljesen leszarják, milyen kupak van rajta, nekik az OEM a kényelmes. -
[Prolixus]
addikt
Van amúgy amit te nem tudsz? Hihetetlen mennyire képben vagy. Még a linkelt GB gyűjtőoldal sztoriját is ismered
"Minimális eltérések vannak, úgyhogy TX-ből csak 7u-t vettem, mert 6.25u drótból van egy rakás felesleg."
Akkor sztem én is berendelek 1-1 7u szettet a két PCB vastagsághoz, aztán majd cserélgetem a drótokat, ha úgy adódik. 4 szettett rendelni hogy minden szóköz méret és PCB vastagság opció le legyen fevde....rosszul esik, na."Ezt írtam párszor neked Az MG a MelGeek profilja, a klónozás jelen esetben kitting terén az eredetinél sokkal jobbra sikeredett. A MelGeek egy idióta cég, hülye döntések sorozatával lényegében kinyírta az MDA-t, az MG pedig már eléggé halottan született profil, és úgy tűnik, hogy a saját Cherry klónjukra helyezik azt az egyre kisebb figyelmet, amit kupakkészletekre fordítanak."
Tényleg, lol Csak akkor még nem esett le szerintem, hogy az MG az egy profilt akarna jelenteni, nem tudtam szerintem hogy mire vonatkozna a rövidítés. AMúgy a Melgeek kulcsszóra visszakeresve azért értékes hozzászólásokra lehet találni, kár hogy pl ez a Big Bone szett ami pont tetszene az accentek miatt már náluk sem kapható például, ha már olyan jó a minősége a kupakjaiknak. Azt sem gondoltam volna hogy a SP SA szettjei ABS létükre felmossák a padlót a többivel....meg hogy 12 fős családi cég. Vidéken erre csak anynit mondanak, hogy tyah"Kényelmes és sokan szeretik, emellett sokan mást nem is próbáltak, mert vagy nem is hallottak azokról, vagy nem is akarnak mást kipróbálni."
De ez már a sztori vége, a kényszerpálya a versenytársaknak úgymond, amikor valamire akkor a kereslet hogy nem is érdemes mással kísérletezni, követik a trendet aztán mindenki boldog (kivéve aki pont másra vágyik mint az akutális bebetonozott trend). Ez nem magyarázza meg hogy anno a sztori elején miért pont ez a profil indult el mindent lesöprő útjára...Pár kérdés, pl. OEM-et miért nem gyárt senki? mit követett el az a szerencsétlen profil, úgy hogy mindekközben az összes olcsó pre-build pont azzal jön? Mondjuk persze ezt vica-versa lehet kérdezni, ha már enynire népszerű custom vonalon a cherry, és tucatnyi kupakgyártó cégnek megvan már a maga klón profilja más betűkóddal, vagy simán csak cherrynek hívják ők is, akkor a prebuildek miért nem cherry-vel jönnek? Vagy pl. DSS miért nem népszerűbb? És akkor jól értem, hogy ez az MDA profil csak MelGeektől közvetlenül meg Aliexpressről beszerzhető csak? (ami vagy klón vagy nem klón, ki tudja...)
Amúgy ez az MG profil meg MT3 eléggé copy pastenek tűnik nekem. Viccesek ezek a gyártók, mindenki ad egy külön betűkódot a profiljának. Lényeg hogy ne is hasonlítsanak egymásra nevükben, de a profil maga nem baj hogy tökugyanaz
"Az MT3 is csak a Dropm mérete és piaci beágyazottsága miatt él, ők is láthatóan egyre kisebb figyelmet fordítanak rá a DCX mellett, ami, minő meglepetés, szintén Cherry profil."
Ja, pont ezen röhögtem a minap, kínomban. Youtube valamiért feldobta keybored videóját amiben a GMK WoB és a Drop féle DCX WoB szettet hasonlítja össze, na mondom ez érdekesnek tűnik, aztán már az elején kiderült hogy lényegében egy tökéletes cherry klónról van szó, de azért adtak neki egy újabb betűködöt hogy lassan már lehetetlen lehessne követni hogy melyik profil micsoda és lényegében mi a különbség.És amúgy a még "viccesebb" az egészben, hogy még mindig nagy a hájp a "thoccc" buildek kapcsán (legalábbis nekem ez a benyomásom), de mindegyik szépen valami cherry keycap-pel nyomul youtubeon. Ahelyett hogy rádobnának valami magasabb profilt amitől instans mélyebb lesz az egész hangja. Az egész "thocc" mánia meg cherry mánia teljesen kontraproduktív ilyen szempontból.
[ Szerkesztve ]
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
dqdb
nagyúr
válasz [Prolixus] #78682 üzenetére
Eddig az összes Zoom és IKKI68 Aurora kithez járt WS stabilizátor, nekem nem rémlik 1,2 mm-es QK nyák, a JRIS passz, azt semennyire sem követtem.
Azért gondolom te nem a 200$ környéki "budget" GB-ban utazol.
A legelső a maga korának budget modellje volt 225 dollárért, a másik kettő tényleg középkategóriának számít.Standard vastagságú drótot használnak, bármilyne más drót belemegy?
Minimális eltérések vannak, úgyhogy TX-ből csak 7u-t vettem, mert 6.25u drótból van egy rakás felesleg.Meg azért valljuk be, egy csavaros prémiumabb tűnik, mint egy műanyag pöckös stab.
Mindegyik ugyanúgy túlárazott fröccsöntött műanyag vacak, egyiktől sem fogott el a prémium érzés, még a dobozban érkező TX-től sem.Közben rájöttem hogy az ali-s Aifei néven futó, "SA klón" szettek valójában az ún. MG keycap-eket másolják.
Ezt írtam párszor neked Az MG a MelGeek profilja, a klónozás jelen esetben kitting terén az eredetinél sokkal jobbra sikeredett. A MelGeek egy idióta cég, hülye döntések sorozatával lényegében kinyírta az MDA-t, az MG pedig már eléggé halottan született profil, és úgy tűnik, hogy a saját Cherry klónjukra helyezik azt az egyre kisebb figyelmet, amit kupakkészletekre fordítanak.Itt minden múltban futott KAT profilos GB listázva van ugye?
Igen. GMK, DSA és SA esetében lehetnek múltbeli hiányosságok, bár Dvorcol eléggé sok group buy-t felvitt utólagosan is. Ez a projekt amúgy jó példa a fejlesztői vonalon hangoztatott ha nincsen szakmai gyakorlatod és/vagy szakirányú végzettséged, akkor hozz létre egy open source hobbi projektet mondásra, Eskimojo szakmai végzettség nélkül, önképző módon vágott bele a fejlesztésbe, párszor újraírta a portál minden részét, ezen tanulta meg az Angulart, végül lényegében ennek a projektnek és a közben felszedett tudásnak köszönhetően vették fel első fejlesztői állására, és azóta is fejlesztőként dolgozik.Nem értem a GMK/cherry profil miért vezet ennyire toronymagasan GB-jok terén?
Kényelmes és sokan szeretik, emellett sokan mást nem is próbáltak, mert vagy nem is hallottak azokról, vagy nem is akarnak mást kipróbálni. Emellett a népszerűsége miatt az új gyártók szinte kivétel nélkül erre álltak rá, így a kínálat is igazodott a kereslethez.Mostanra a nagyobb amerikai vendorok megteremtették a sajátmárkás Cherry portfóliójukat, így nem is fognak kísérletezni nagyon mással. Az SA-ra már 2-3 éve is marginális volt az érdeklődés (és az SP így is alig bírja kapacitással), a Cherryhez formára elég közel álló DCS group buy-ok is döglődnek(és az SP így is alig bírja kapacitással), a KAT-ra eredetileg nagy volt az érdeklődés, de azt a Keyreative elintézte, a többi profil pedig még ezekhez képest is kisebb érdeklődésre tart igényt. Az embereknek egyszerűen Cherry kell és más nem, ez van. Az MT3 is csak a Dropm mérete és piaci beágyazottsága miatt él, ők is láthatóan egyre kisebb figyelmet fordítanak rá a DCX mellett, ami, minő meglepetés, szintén Cherry profil.
-
[Prolixus]
addikt
válasz Molydeus #78684 üzenetére
MDA azért egy agresszívebb formának tűnik.
Az még talán meg is értem, hogy OM vs Cherry vonalon miért utóbbi a sokkal népszerűbb custom vonalon, de hogy miért a cherry a legnépszerűbb en bloc, az elég fura. Lehet hogy csak valami kaszkádeffekt? GMK népszerű lett aztán minden gyártó az ő sikerüket próbáltam meglovagolni?
Tényleg amúgy tud valaki valahol egy jó összefoglalót mai is aktív és jelentős szereplő keycpa gyártókról? Hol vannka, mióta vannka a bizniszben, hogyna működnek stb. Én nemrég realiztálam hogy a GMK német például, valamiért azt gondoltam hogy amerikai cég az is mint a SP. Így már jobban érthető miért olyan drágák a szettjeik, legalábbis a munkaerőköltségük biztosan jóval nagyobb mint a kínai gyártóké.
-
Molydeus
őstag
Most nézem, a Q11 floating design...?
M.
-
Molydeus
őstag
válasz [Prolixus] #78682 üzenetére
Igen, a metszet rajzok alapján az MG-re sokkal jobban hasonlít, de utóbbinak jobban szűkül a teteje, mint az AFSA-nak.
Ott az MDA is, mint közepesen magas sculpted, de az sem rúg labdába a Cherry mellett választék vagy elérhetőség terén, ami gondolom szintén visszavezethető a népszerűségre.
Kiváncsi vagyok, hogy a Keychron meddig jut az OSA-val.M.
-
[Prolixus]
addikt
Nem kell nekem Geon, csak lehetne kapni a többi márkát (bármik is legyenek ahhoz) máshol itt EU-ban, de nem nagyon lehet Keygem semmi, MKEU semmi, Candykeys semmi. Eloquent clickstől meg amúgy pont nem akarnék rendelni semmi mást...
HOgy mennyire alapkellék: Azért gondolom te nem a 200$ környéki "budget" GB-ban utazol. Zoom meg QK runokban én eddig nem láttam volna, hogy a kit része lenne. Zoom-ok pedig biztosan 1.2mm PCBvel nyomultak. Vagy most a JRIS75 is 1.2mm-es PCB, de ott se írják hogy a kit része lenne.
"A clip-int azért szokás utálni, mert ki tud ugrani a nyákból, amikor kupakot feszegetve szeded le róla, de általában eléggé könnyen vissza lehet pattintani és a kupakot sem muszáj vadember módjára leszedni."
Aham. Meg azért valljuk be, egy csavaros prémiumabb tűnik, mint egy műanyag pöckös stab. Anniy hátrányuk van azért ezeknek a TX staboknak hogy a készletben csak 1 drót van....úgyhogy ha urambocsá billentyűzetet cserélsz amihez pont 7u space kell akkor vehetsz egy új szettet mert nincs hozzá nagyobb drót. Standard vastagságú drótot használnak, bármilyne más drót belemegy?Más:
Közben rájöttem hogy az ali-s Aifei néven futó, "SA klón" szettek valójában az ún. MG keycap-eket másolják. Ez az MG Ember pl egy az egyben az alis Dawn szett, kupakok formája, színe minden stimmel, csak vicces módon a klón szettnek jobb a kittingje Úgy tűnik ez az MG forma SA szerű, de azért jobban mélyítettek a kupakok mint a "rendes" SA profilnál.
[link]
Más2: Itt minden múltban futott KAT profilos GB listázva van ugye? MInden amit láttam eddig itt van, és még mások is...de nincs olyna sok azért. És 2021 őszén volt az utolsó...írtad hogy a Keyreative-vel borzalmas együtt dolgozni úgyhogy nem is lesz több valószínűleg, de nem gondoltam volna hogy már 21-ben kifutottak gyakorlatilag. Még 1-2höz lehet várni extrákat aztán reszeltek. Nem értem a GMK/cherry profil miért vezet ennyire toronymagasan GB-jok terén? Az értem hogy az SA sok embernek magas, de ez a KAT ez OEM magasság lényegében, szintén sculpted, és gépelésre alkalmasabbnak tűnik a formázottabb kupakok miatt (bár még mindig nem jutottam hozzá a Napoleonic szettemhez, szal tapasztalatból nem tudok nyilatkozni).I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
Ispy
veterán
válasz mrviceguy #78679 üzenetére
Igazából én klikki gang vagyok, a lineárt csak tesztelgetni vettem, megy is majd vissza a jade, tactile volt annó, a hírhedt mx brown, bár akkoriban még nem volt hírhedt.
Csak szeretném hallani milyen a hangja a háznak, nem mintha lenne jelentősége.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
gyulaszu
senior tag
Sziasztok,
notebookhoz keresek olyan vezetékes billentyűzetet, amiben van vezeték nélküli egér kontroller beépítve. Létezik ilyen eszköz kombináció?gyulaszu
-
dqdb
nagyúr
válasz [Prolixus] #78675 üzenetére
Hát igen de ilyet nem nagyon lehet kapni EU-ban, Eloquent Clicksnél láttam csak.
Nem csak a Geon féle létezik, és ahogyan írtam, eddig mindegyik 1,2 mm-es nyákkal szerelt billentyűzetemhez járt shim, nem kellett külön venni. Amúgy a Durocknak (legalábbis a V1-nek) megvan az a furcsa jellegzetessége, hogy más stabilizátoroktól nem megszokott módon shim nélkül is tökéletesen használható 1,2 mm-es nyákkal.Míg az 1,2 mm-es nyák már hosszú évek óta velünk van (az első ilyen billentyűzetemet 3,5 éve rendeltem, és messze nem az volt az első a piacon), addig az 1,2 mm-es stabilizátor egy alig több, mint 1 éve létező dolog, az IKKI68 Aurora R2-ben jött ki a Wuque ilyennel és őket követte a TX.
De most nézem csak hogy a TX clip-in. Az nem hátrány inkább? Cherry-ből is clip-int akartál volna venni, ezek alapján nem úgy tűnik?
Nem hátrány és igen, Cherryből is clip-int vettem volna. A clip-int azért szokás utálni, mert ki tud ugrani a nyákból, amikor kupakot feszegetve szeded le róla, de általában eléggé könnyen vissza lehet pattintani és a kupakot sem muszáj vadember módjára leszedni. A TX-nél ráadásul tartozik egy mini ék, amivel a clip-in lábait ki tudod ékelni, így nem fordulhat elő ez a kitépéses baleset.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Ryan_Sanchez
tag
Sziasztok!
CM CK550 brown switch-re keresek O-ringet, mert szörnyen hangos.
Tudnátok küldeni linket, hogy honnan érdemes vásárolni és milyen méret kell?Előre is köszönöm!
-
Ispy
veterán
Kicseréltem a cliky switchet linearra, eddig is tudtam, hogy ezek a stabok ótvarak, de eddig legalább elnyomta a jade, úristen, ez rohadt idegesítő.
-
[Prolixus]
addikt
Hát igen de ilyet nem nagyon lehet kapni EU-ban, Eloquent Clicksnél láttam csak. Aztán megrendelni az 1-2 eurós tételt úgy hogy 10+ euró a posta... Vagy vár rá egy hónapot az ember ali-ról...
De most nézem csak hogy a TX clip-in. Az nem hátrány inkább? Cherry-ből is clip-int akartál volna venni, ezek alapján nem úgy tűnik?
-
dqdb
nagyúr
válasz [Prolixus] #78670 üzenetére
Általános szabály, ha nem említik nyáknál és stabilizátornál a vastagságot, akkor az 1,6 mm-et jelent, a legtöbb stabilizátorból csak ilyen változat létezik. Ezeket is lehet persze 1,2 mm vastag nyákkal használni, csak kell hozzá shim, amit legtöbbször adnak a billentyűzethez magához és külön is kapható.
-
-Skylake-
addikt
hellooo mindenki
egy keychron v2 nagyonboldog tulajdonosa lettem ma vegre, viszont egyetlen dologban kicsit mas mint az elkepzelesem lett volana.
termeszetesen us ansi ahogy kell, azt gondoltam hogy megoldom azzal a hosszu I betut, hogy fogom es felmapelem mondjuk az FN2 + I -re vagy ilyesmi. eletemben eloszor latok VIA-t, de valamiert ahol ezt megtehetnem ott alapbol semmit nem dob fel , csak a sima US karaktereket. ezt hogy lehetne atugrani ? atlehet egyaltalan ? azthittem a beviheto karakterekbol azt mapelek fel amit csak akarok (es ami csak letezik) de ez most nem latszik beigazolodni.A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
dqdb
nagyúr
válasz [Prolixus] #78668 üzenetére
Amikor 2020-21-ben bevásároltam egy adagot, akkor a Durock volt a legjobbnak tartott. Most fogyott el (pontosítva egy hagyományos és egy splitre elegendő még akad), és az utóbbi 1 évben rengeteg új típus jelent meg, így körbenéztem, mit érdemes választani olyanok véleménye alapján, akiére adok, és most TX-ből vásároltam be egy adagot (ha sikerült volna nagyon olcsón szerezni, akkor Cherry clip-int vettem volna, de csak relatíve drágán lett volna, ahhoz képest pedig a TX nem volt sokkal drágább).
Még az Owlab reputációja jó manapság, a drót miatt szeretik, a TX-et a maradék miatt, szóval a keményen pénztárcaapasztó frankenstab a TX ház és Owlab drót párosával áll össze (akármennyire is jó, annyit biztosan nem ér).
-
Ispy
veterán
válasz Táltos Suhan #78666 üzenetére
Én is 7u-t vettem, beleraktam a 6.25-be.
Egyébként meg szerintem fogsz egy kis pe foamot és beleaplikálod, az is használ annyit, a lényeg, hogy ne legyen benne nagy üres hely, ahol a hang tud kongani, szvsz.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz Molydeus #78663 üzenetére
Ó, van itt minden, xht-bdz, tribosys 3204 és gpl 205g0, bár a switch kenést még halasztom egyelőre, mert még nem jött meg a szétszedő bizé.
Úgy látom akkor nem úszom meg a tesztelést, ha már van, akkor megnézem, mi baj lehet.
-
Ispy
veterán
Igen a wire balancingra már gyúrok, a pcbt majd megmérem, ha szétszedem az egészet. Lehet a switchpadot felrakom tesztelésre, igaz arra jöttem rá, hogy a clicky switcheknél ezekre a hokuszpokuszokra nem igen van szükség, mert hát clicky.
-
Molydeus
őstag
Mondok ellenvéleményt is, hátha segít.
Nekem a piros és a sliderek leérkezését tompító ragacs működik. A drót alá való nem elèg vastag, nem javított az esetleges ticklingen, bár nem is jelentkezett mindenhol és amúgy is minimális volt.Amúgy a drótot kend meg 205g2-vel, superlube-bal vagy amid van. Az szerintem fontosabb, mint a slider vagy a stab ház belsó fala.
M.
-
Alan[HUN]
senior tag
Normál (1.6mm) PCB-re semmiképp sem, 1.2mm-nél nem tudom, de elvileg ott sem. Moddolni inkább a stab belsejét lehet, azt viszont Durockon is javasolt, de igen, alapvetően a kenés a lényeg, illetve ami még hasznos lehet az a wire balancing, hogy ne tikeljen a spacebar sem.
-
Ispy
veterán
válasz Táltos Suhan #78659 üzenetére
-
Ispy
veterán
válasz Alan[HUN] #78657 üzenetére
Szóval akkor nem kell sem a stab pad, sem a stem pad, sem a wire pad és a washer?
Azt hittem ezek ilyen highend fejlesztések.
Akkor csak beolajozom a stabok testét, azt jólvan, egyébként sem nagyon csábított ezeket felrakni. Ráadásul vettem még switch padokat is, mert miért ne, annyi padom van, hogy csak na.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz [Prolixus] #78638 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
Ármester
válasz elite.cs11 #78650 üzenetére
En kemeny kapcsolokrol szoktam at a nagyon puhakra. 70+gf-rol ugy <35gf-re. Ezt a hozzaszolast peldaul egy 20gf-es billencsrol gepelem. Mondjuk hogy valtozott-e valami, az mas kerdes. Annyi biztos, hogy a kapcsolok szama kb. harmadolodott es a retegek szama duplazodott. Az atszokas alatt tobb kombinaciot utottem, amihez nagy konnyites a puha kapcsolo; de most, a jobb kiosztasokkal ezt is sikerul egyre jobban redukalnom. Most a billentyuzetet szinte csak simogatni kell, az pedig hasznalat kozben visszasimogat. Pompas.
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Ispy
veterán
válasz elite.cs11 #78650 üzenetére
Nem, velünk ilyen sohasem történik meg.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz Táltos Suhan #78647 üzenetére
Én raktam bele, szerintem jobb lett a kongása, illetve csökkent.
-
elite.cs11
senior tag
Veletek már volt, hogy x idő elteltével teljesen más lett a véleményetek, pedig szinte semmi nem változott?
Én pl egyáltalán nem akartam törtfehér, vagy sárgás keycapeket, de most szembejött velem egy ePBT Origami amit pár hónapja már kihúztam a leendő keycap-ek listájáról, erre most nagyon nagyon közel vagyok ahhoz, hogy kosárba tegyem
-
Táltos Suhan
csendes tag
Spacebar-t halkításra valaki használt már foam-ot?
-
Ispy
veterán
Rendeltem durock v2-t, a band aid modhoz felismerem a szivacsokat, de van 10 darab hosszúkás fekete vékony és 12 darab hosszúkás piros vékony szivacs ez hova megy? A vezeték alá a pcbre? Meg miért piros és miért fekete, van ennek oka?
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Ereshkigal #78642 üzenetére
Vagy vagyok, pedig itt néztem.
0xmilan: annyiba se, portolva van és a mainline Vial része, csak nem szúrta ki a szememet, amikor ránéztem, hogy ott van-e. Szóval csúnya user error az én oldalamon.
[ Szerkesztve ]
-
0xmilan
addikt
-
Ereshkigal
őstag
Én ezt találtam, elvileg ez jó: https://github.com/vial-kb/vial-qmk, de még nem volt időm vele foglalkozni.
-
dqdb
nagyúr
válasz Ereshkigal #78639 üzenetére
Jól. A Vial kezelte a régi VIA firmware-es billentyűzeteket, de mostanában változott a VIA protokoll nem visszafelé kompatibilis módon, és az újakat már nem tudja (ahogyan a régi 1.x VIA kliens sem boldogul ezekkel). Emellett azért is érdemes Vial firmware-t használni Vial mellett, mert akkor elérhetőek az extra funkciók.
Nem látom, hogy jelenleg létezne Vial firmware a V3-hoz (hivatalos repót és a Keychron forkját néztem).
[ Szerkesztve ]
-
0xmilan
addikt
válasz Ereshkigal #78639 üzenetére
>Jól gondolom, hogy VIAL kompatibilis fw-t kéne fordítani, hogy menjen?
Igen.
-
Ereshkigal
őstag
Tegnap megjött a V3, póbálgattam kicsit a VIA-t és a QMK Configuratort. Sajnos ezek nem tudnak eleget. A VIAL viszont nem ismeri fel a billentyűzetet. Próbálkoztam több helyről leszedett jsonnal is, de hibaüzeneteket köpköd. Jól gondolom, hogy VIAL kompatibilis fw-t kéne fordítani, hogy menjen? Lehet akkor inkább nekiesek a QMK-nak, és megírom abban, csak egyelőre kínai.
-
dqdb
nagyúr
válasz elite.cs11 #78633 üzenetére
Itt az a lényeg, hogy hogy kezelik a szituációt
Jelen esetben főleg arról van szó, hogy a valós történet mekkora részét "felejtette el" leírni az OP. Tud mindkét érintett cég erről a bejegyzésről.A banán space ettől függetlenül még valós és gyakori probléma volt az utóbbi időben a GMK-nál, amit kezelni szoktak, de aminek meg sem illett volna történni.
Ha minőségi probléma merül fel egy GMK vagy SP kupakkészletnél, akkor a vendorok ezt összegyűjtve továbbítják a GMK vagy SP felé, ahol legyártják a javítást, és a vendorok postázzák majd a vevőknek. Nem rövid folyamat, de lesz csere. Ha kínai gyártókról van szó (Keyreative és társai), akkor a vendorok garanciális célokra tartalékolt készletekből kannibalizálnak, mert ezek a gyártók nem hajlandóak utángyártani problémás kupakokat, és ha elfogyott ez a biztonsági tartalék, akkor vendortól függően refund vagy partial refund lehetőséget ajánlanak fel ilyenkor, vagy széttárják a kezüket.
[ Szerkesztve ]
-
sittes79
addikt
Megjött gateron switch tester, tényleg állat igy érezni a különbséget. Rájöttem nekem silent kell, viszont silver tetszik a legjobban, kérdés ebből létezik halkabb ami hasonló karakterisztikájú akar mas brand is?
Ami még bejön silent white, oil king, silent yellow illetve north pole 2.0 yellow se rossz.
-
Ispy
veterán
Én már azt sem értem mi ez a nagy hájp egy olyan keycap szettért, amire éveket vársz, rohadt drága, majd fél év után kifényesednek a kupakok, mint valami gagyi gémer csodán, bruh.
Nekem ez a gmk sztori mindig is lehúzás szagú volt, csak a youtuberek ezt nyomják orrba-szájba, mint a minőség csimbarasszóját.
[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz elite.cs11 #78633 üzenetére
ez azért elég gáz...mert ha kínai azt mondom oké, de német...
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
elite.cs11
senior tag
válasz copass #78632 üzenetére
Igen, én is olvastam, eléggé wtf
Meg nem arról van szó, hogy néha banános lesz a space vagy valami quality error van, mert ez minden céggel megtörténik. Itt az a lényeg, hogy hogy kezelik a szituációt. És hát egy "piacvezető" vagy "top" márka nagyon nem így kéne kezelje ezt a dolgot az biztos. -
copass
veterán
válasz elite.cs11 #78630 üzenetére
azt mondják hogy ez benne van a tűrésben...hááátt
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Flynn
csendes tag
-
elite.cs11
senior tag
Reddit - GMK banán space és elvileg a GMK nem akar replacementet küldeni. Ezt azért elég meredeknek találom a 2 éves várakozási idő és 150-200 dolláros ár mellett..
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Én egy ilyen Lenovot használok erre a célra, nagyon szeretem, hónapokig elmegy egy feltöltéssel és nagyon kellemes gépelni is rajta.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
plehoczky
tag
A Keychron oldalán vajon miért nincs listázva a Q11, csak elrejtve ( LINK )? Ez valami one time offer lehetett?
Persze a kérdés némiképp költői, mivel ez usb only tipus, ami amúgy nem is kapható... -
plehoczky
tag
Járt nálam K1/K3, szimpatikus volt, viszont pár nap után elkezdett nyikorogni egy-két gomb, mind olyan, ami alatt stab is volt. Ez known issue? Ha igen, egy kis kenés megoldja?
-
plehoczky
tag
válasz Tsebacsi #78560 üzenetére
"És ajánlott pl. a böngésző jelszó kezelőjét használni vagy inkább egy 3rd party app-ban legyen minden?"
Azt kérdezed, érdemes-e olyan cégekre bízni a jelszavaidat, akik az adataid értékesítéséből profitálnak, akiknél te magad vagy a termék?
Én inkább olyan helyre tenném, ahol az adataid védelme a lényeg, legyen az offline vagy online megondás.
Én a keepass-ra vagy annak iterációira szavazok, freeware, opensource, platformfüggetlen, ezernyi plugin létezik hozzá, hogy testreszabható, finomhangolható legyen.
Az online szolgáltatók közül sok nagy, fizetős elvérzett mostanában, a már itt is említett Bitwarden még tartja magát, az ingyenes változata is eleget tud adni egy átlagfelhasználónak. -
Flynn
csendes tag
válasz elite.cs11 #78592 üzenetére
Semmi extra nem kell, barátnőmnek lesz, hogy könnyebben tudjon hosszabb e-mail-eket vagy ilyesmiket megírni. Azaz minél olcsóbb legyen Igazából azt sem tudom honnan indulnak ezek árban.
sör
-
nyunyu
félisten
válasz daninet #78616 üzenetére
Ahogy nézem mindkét Shift sort ki tudod rakni a szettedből:
- 1.25U ISO bal Shift - 12x 1U alfa - 1.75U japán/1800/75% jobb Shift: itt minden gomb ugyanoda esik, ahol a szabvány billzeteken van
- 1.5U mod -12x1U alfa - 1.5U mod: itt 0.25U-val jobbra vannak tolva az alfa gombok[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz daninet #78610 üzenetére
viszont 2u capslock kellett az 1.75 nem volt jó holott az isoban 1.75 van
Blank kupakok átka, hogy szemre nehezen különböztethetők meg, hogy melyik melyik.
Caps az minden billentyűzeten 1.75U széles (max a kapcsolót szokták 1.25U feléhez rakni a Cherry lépcsős kupakokon, vagy 1.5U feléhez a Lenovo/Logitech gumidómokon), vele szemben 2.25U hosszú ANSI Enter szokott lenni!
Keress egy világosbarna 2.25U gombot a szettben, akkor ki kéne adnia azt a sort is.
Valószínűleg a NumEnter 2U kupakját tetted elforgatva a helyére, azért nem volt jó.[ Szerkesztve ]
-
0xmilan
addikt
-
daninet
veterán
válasz nyunyu #78606 üzenetére
így jó [kép]
viszont 2u capslock kellett az 1.75 nem volt jó holott az isoban 1.75 van, illetve 2.25u backspace kell
Szóval van benne furcsaság de működik legalábbdqdb lásd kép
[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
dqdb
nagyúr
válasz daninet #78604 üzenetére
Ha maradsz a mostani 15.25u szélességen, akkor a számsorban problémáid lesznek a kupakokkal.
1u = 19,05 mm, ami körülbelül 18 mm széles kupakokat jelent. Ezt felszorozva ki tudod számolni, hogy milyen széles adott kupka.
-
nyunyu
félisten
válasz 0xmilan #78605 üzenetére
Ja, hogy újra akartad tervezni a staggered szabásmintát, azért próbáltad variálni a különböző alsó sorokhoz való extra gombokat egy n+1-edik elrendezésbe?
Ha a rövidebb Shiftes 62% elrendezést akarod implementálni Í-vel és Ű-vel, akkor 1U mod/Shift - 12x 1U alfa - 2U 62% Shift adja ki a szabvány 15 gombnyi szélességet.
Hmm, 1.5U oldschool modok is kiadják, csak akkor nem balra lesz elcsúszva 0.25U-val az alsó betűsor a rendes helyéhez képest, hanem jobbra
[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
válasz 0xmilan #78605 üzenetére
mutass egy magyar kiosztású 60% XDA keycap szettet normális betűtípussal nem feketében, és akkor már nem ez lesz a helyzet, azonnal megveszem. De mivel ilyen nincs, ezért magamnak csinálom az egészet.
Viszont a világos színű üres kaycap piac is elég limitált ezért kb 3ból választhattam, és most abból dolgozom ami vanMiért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
nyunyu
félisten
válasz daninet #78602 üzenetére
Linkelt kitben szabvány 6.25U szóköz van, csak van hozzá pár hülye Shift a 62% kiosztáshoz, meg 1.5U modok az oldschool 7U szóközhöz, azok kavarhattak meg.
Próbáld már meg kirakni az alsó két sort így:
- 1.25U ISO Shift - 12x1U alfa - 1.75U 1800/75% Shift
- 3x1.25U mod + szóköz + 4x1.25 modKi kéne tudni raknod a kupakjaidból. (65% kiosztásod plusz oszlopát nem számoltam, de az sima liba.)
[ Szerkesztve ]
-
0xmilan
addikt
válasz Domonkos #78600 üzenetére
Nyilvan koltoi kerdes volt, de annyira rossz nezni, hogy az emberek ennyi energiat fektetnek abba, hogy ujratervezzek az irogepet annak a hibaival es limitacioival egyutt. Szintiszta tanult tehetetlenseg.
Amugy jol ertem, hogy most a kupak, akarommondani gomb kore kene kabatot tervezni?
-
daninet
veterán
válasz nyunyu #78599 üzenetére
Igen, erre gondoltam.. Kirakom az egészet aztán kitalálom mi legyen.
#78601 nyunyu [link]Domonkos:
Ez volt az eredeti koncepció, de most legózok, hogy abból amit a kínaiak küldtek mi megvalósítható[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hobby rádiós topik
- SnowRunner
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Hardcore pizza és kenyér topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest