- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vaku topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple notebookok
- E-book olvasók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill CSO-DIMM DDR5 memóriája
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MarioAna
senior tag
Üdvözlet!
TKL (tehát compact méretű) billentyűzet után vadászok. Már amazonban ott volt a kosárban a Noppoo Lolita Spyder 23k-ért, viszont túl sok negatívumot olvasok a Khail Blue switchekről így visszakoztam .
Elég nagy összeg ez egy elég kérdéses billért...más mechanikus viszont nem igazán van ebben az árban (max 25k) ami compact és használható.A kérdésem tehát a következő, megéri-e 23k HUF-ért venni Khail switches mechanikusat, vagy inkább 10 körül nézzek egy jobb membránosat - amiből nincs normális TKL-es verzió ahogy szétnéztem .
Van egy Genius i200-am + egy Logitech Internet 350-em, a kettő közé kéne méretben belőni valami használható .
Tényleg annyira rosszak a Khail switchek idővel? Láttam Gateron switches Noppo Choc Mini-t, de az már 30k fölé megy, annyit meg nem szeretnék kiadni (aliexpressről 30 alatt van 1+ hónap szállítási idővel a tapasztalat alapján, plusz ugye ott megfoghatják vámon...)
-
h1mpi
félisten
válasz Domonkos #22094 üzenetére
Nekem egy MK pro volt és nem tetszett a kék világítás a szememnek. Most vagy Isku FX vagy K70 RGB lesz a következő. Azt kell még magamban eldönteni, hogy Nekem megéri-e a 30K-t az, hogy mecha billem legyen.
Igazából szinte csak játszok és keveset gépelek. Nem mondom, hogy nem éreztem határozottabnak a black kapcsolót, de azzal is ugyanúgy ütöttem félre, mint a membránossal. Kicsit kivárok és hátha lesz valami leárazás.Innen kérem, ha valaki lát jó áron akcióban Isku FX-et vagy K70 RGB-t dobjon egy privit kérem.
Fully electric lifestyle!
-
ivana
Ármester
válasz haxiboy #22092 üzenetére
Nekem a kefalgin vált be, tökéletesen elmulasztja a migrént csak nagyon durván felpörget (gyakorlatilag nem tudsz leállni ha csinálni akarsz valamit). Anyukám ezért használ inkább quarelint, én is csak akkor veszem be ha azonnal rendbe kell jönni de arra nagyon hatásos.
-
Domonkos
Ármester
Igen, szerintem az ISO-t jelentheti. Rendelni meg nem rendeltem, sot nem is hallottam a boltrol eddig. Tutit meg az ugyfelszolgalatosok fognak tudni mondani.
Amugy ennyiert mar elkelne egy jofele PBT keycap ra. A mostani billemen is olyan van es bele vagyok szerelmesedve. Regebben en is sokat szimpatizaltam a k70 valamelyik valtozataval, de most egy jo hosszu idore lemondok roluk
Amugy mi volt a baj az isku-val?Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
h1mpi
félisten
A K70 RGB EU version az = az ISO-val? [link]
Rendelt innen már valaki?
Azt kell még eldöntenem, hogy megéri-e a +30K-t a Roccat ISKU FX-hez képest a mecha?
[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
Kerestem a okát de nekem mindentől fáj. De főleg a frontok. Voltam mindenféle vizsgálaton, ott sem találtak semmit, még akkor sem amikor bennt feküdtem napokat úgy hogy nem fájt a fejem, majd az utolsó két nap meg annyira fájt hogy ütöttem a fejem a falba. Az értékek nem változtak.
"Migrén, élj vele boldogan" - mondták.Irtak egy papírt hogy az orvosom havi maximum 3 doboz Quarelin vagy tetszőleges Metamizol hatóanyagú gyógyszert felírhat egyszerre
Érdekes hogy nagybátyámmal 99%-ban egy időben fáj a fejünk ráadásul ugyanaz az oldal.Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
haxiboy
veterán
Igazi gamer. Világít szóval rossz nem lehet, rádásul rá is van írva
Mai napom katasztrófa, migrén RULZ...a Marsra tudunk szondát küldeni, meg a Plútóhoz, meg lassan már teleportálni is tudunk, de egy nyamvadt fejfájásnak az okát meg nem THX tudomány
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
h1mpi
félisten
Akinek Roccat Isku Fx multicolor van az mennyire elégedett vele?
-
h1mpi
félisten
Mit találtam:
-
kolmi93
tag
Szépjónapot!
Nemrég szert tettem egy KPT-102 típusú régi mechanikus billentyűzetre. Néhány kapcsolója nehezen, akadozva jár és az lenne a kérdésem, hogy ezeket milyen kenőanyaggal érdemes kezelni, én WD40-re gondoltam.[ Szerkesztve ]
A Pokolnak nincsen feneke, szólt. Aki belebukik, abban a zuhanás örök. Az őrületnek nincsen alkonya, mert éjszaka.
-
Xalderon
tag
Vegre ujra kaphato kis hazankban a Corsair K70 RGB brown switch-ekkel.
Nem vagyok teljesen normalis, hogy elso mecha billentyuzetre ennyit kiadok, de 56e-ert berendeltem egyet. Szerdan erkezik. -
-
Horvi
őstag
válasz Hocsika #22072 üzenetére
Az egy egész jó kis bill. Saját tapasztalat alapján bár nekem kék kapcsolós van. Ami egy kicsit zavar benne az ugye az összevont numpad. De megszokható meg annyira nekem nem kell a numpad csak a család többi tagja miatt van. Melóban ezért is használok numpad nélkülit. Meg a műanyag keret része enyhén ilyen gumírozott hatást kelt vagy, hogy mondjam és azon jobban megragad a por
A kapcsoló viszont egyéni preferencia kérdése. Az lenne a legjobb ha meg tudnál nyomkodni párat és az alapján tudsz dönteni.
[ Szerkesztve ]
Hello darkness, my old friend...
-
Domonkos
Ármester
válasz #59070464 #22069 üzenetére
IBM model M
Nem mx blue, de egy ilyen után lassan el is fogod felejteni azt a kapcsolótípustGender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Hocsika
tag
Sziasztok!
Egy Cooler Master Quick Fire TK jó választás lehet red kapcsolókkal?
Főleg játékra és egyéb dolgokra lenne. -
Xalderon
tag
válasz Tothgera30 #22065 üzenetére
Van nemet is
-
tDr1v3r
veterán
válasz Tenken #22057 üzenetére
Több mint 30k-t kiadnál egy alu házért? Én is nézegettem nagyon sokáig, szürkében kegyetlenül jól néz ki az a TEX, nagyon kívánatos (és nem mellesleg százmillió kilómétert ráver a gyári Pok3r házra) de ennyit egyszerűen marha soknak tartok érte.
Én most egy acryl-t vettem amúgy, az cca 18k-ért teljesen jó deal volt. Jó lesz majd az épülő kicsinek... aztán majd egyszer jön mellé egy mechmarketes alu is. Vagy nem.
(#22069) NewmanHD: WASD V2 barebone, mellé meg egy normális PBT keyset.
[ Szerkesztve ]
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
törölt tag
Milyen billentyűzetet vennél, ha
- nincs árlimit (persze ésszel, elvégre nem lottót nyertél)
- full size (multimedia gomb nem lehet rajta)
- us-en kiosztás, felirattal
- cherry mx blue kapcsolós (használtál már ilyet, nem játszol, csak gépelsz)
- nem világíthat
- beszerezhető újonnan (legyen akár itthon, ebay, amazon, egyéb külföldi webshop)Extra kívánság, de e végett ne zárjuk ki az ultimate billentyűzetet. A win gomb ne win gomb legyen. (lásd például Das Keyboard 4C Professional win gombot)
[ Szerkesztve ]
-
Kront
tag
szervusztok. tudnátok ajánlani szervizt (lehetőleg budapest), ahol meg tudnának javítani egy vadonat új tesoro durandalt? (mx blue)
a jelenség, hogy az egyik billentyű időszakosan (kb. minden ötödik leütésre) beragad, lenn marad és úgy kell "visszapiszkálni". a nyomáspontja is teljesen más (szinte nincs is) mint a többinek. érzésre, mint ha valami el lenne benne törve.
már így érkezett hozzám újonnan. azonnal visszavittem a forgalmazóhoz, de most jött meg a levél, hogy a hiba náluk nem reprodukálható. (sic!) hónapokig tartó garanciális birkózás és szaladgálás helyett inkább megjavíttatnám. ha van hol... -
r4z
nagyúr
Sziasztok!
Jobb topikot hirtelen nem találtam a kérdésemnek, így itt teszem fel:
Lehet kapni speciális karaktereket ( ^~\[]{}£™$ stb) tartalmazó matricát billentyűzethez? Nem olyanra gondolok, ami tartalmazza a betűt is, hanem ami csak az adott szimbólumot, és azt is kicsiben. Háttérvilágításos Mac billentyűzethez kéne az Ö melletti nullához hasonlóan, ha így érhetőbb az igény.
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
crowgun
tag
Sziasztok!
Billentyűzet és egér kombóra vadászok.
Mekkora összeget szánsz rá?
10k (nagyon maximum 15k)Használt szóba jöhet-e?
Igen.Mire használnád a billentyűzetet? / Miért vásárolod?
Szakdolgozat írás, napi 8-12 óra programozás, keményen igénybe lenne véve.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus)
Nem értek ezekhez, kényelmes legyen és támogassa a munkát, ami belefér az árkategóriába.Van-e valami elképzelésed? Extra igények (kell-e numpad, világítás, csuklótámasz, vezetéknélküli, ergonomitás, programozhatóság, stb?)
Világítás, ergonomitás, vezetéknélküliség kellene.Ragaszkodsz-e a magyar kiosztáshoz? (amennyiben nem, sokkal testhezállóbb billentyűzetet is találhatsz/ajánlhatunk)
Magyar nyelvű levelek, szakdolgozat miatt igen, muszáj.Előre is köszi a helpet!
-
TBT
addikt
Az ASUS Strix Tactic Pro billentyűzettel van valakinek tapasztalata?
Megéri a vételt, vagy tudtok más (jobb) alternatívát (az sem baj, ha olcsóbb az ASUS-nál, csak drágább ne legyen)?
Magyar kiosztás előny!Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
"I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."
-
Xalderon
tag
válasz Tothgera30 #22062 üzenetére
Cougar 200K 10,5e a Merlin-nel, azzal mi a gond? Erre.
-
Tothgera30
Ármester
válasz haxiboy #22056 üzenetére
1. Nem tettszik, olyan mint ha fényes lenne a teteje.
2. Ez már egy fokkal jobb, de igen drága.
3. Ez is túlcsúszik a 10k-s kereten, és A4Tech.
4. Semmitmondó, lapos, nem tettszik.
5. Ez lenne a legjobb választás, mivel ugye mechanikus, de numerikus rész hiányában le kell mondanom róla.Más helyen ezt a Lenovo Fingerprint USB Keyboard-ot ajánlották. Felejtsem el? Mert sok különbség nem lehet mondjuk egy alap HP/Fuji-hoz képest, pusztán számomra irodaibb benyomást kelt, letisztultabb.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
h1mpi
félisten
Eljutottam odáig, hogy magyar nyelvet elfelejtettem. Amazon.de-ről Corsair K70 DE vagy Logitech 710+ DE-t vegyem?
G710+ kb: 35K
Corsair K70 kb: 47KFully electric lifestyle!
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz unrealnoise #22031 üzenetére
Szia!
Megrendelted már a Logitech G910-et? Én is szeretnék venni és ha benne lennél akkor felezhetnénk a postaköltséget.
Üdv.: Tomi
C programmers never die, they are just cast into void.
-
Tenken
őstag
Valaki nem akar alu házat a pókerére? MD-n még 2 jelentkező kéne a maximális engedményhez.
"Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente
-
haxiboy
veterán
válasz Tothgera30 #22055 üzenetére
HP QY776AA (nem gaming) massziv, nagyjabol okes: irodaba, feszbukhoz tokeletes
Cougar 200K (ez mondjuk nehezen beszerezhető 10K-ból)
a4tech bloody b120
Fujitsu KB900
Zalman ZM-K500 legolcsóbb mecha jelenleg a piacon.Ezeket szoktuk ajánlani, csekkold le.
-
Tothgera30
Ármester
válasz haxiboy #22054 üzenetére
Főleg net, kevés játék. Keretet olyan 7-10k körül szabnám meg, de ha olcsóbb az sem gond. Ez tettszik eddig.
-
haxiboy
veterán
válasz Tothgera30 #22053 üzenetére
Mi lenne a felhasználási terület és a keret?
-
tDr1v3r
veterán
válasz Tothgera30 #22051 üzenetére
Matt alatt mit értesz? Céges felhasználásra szánt? Fujitsu-k közt nézz szét.
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
Tothgera30
Ármester
Egyszerű, megbízható, strapabíró, matt billentyűzetek közül mi az ajánlott manapság? Lenovo (régen IBM) ("lila enteres") keyboardokat nézegettem, bejön a letisztultságuk.
-
Domonkos
Ármester
Mvel a hétvégen nem leszek gépközelben, így leírom a beígért kis összefoglalómat az IBM Model M kapcsán.
Közel 3 hete kötöttem a hónap, ha nem az év üzletét amikor ugyanis 1000ft-ért vettem egy 1991-es, majdnem teljesen hibátlan állapotú IBM Model M billentyűzetet. Akkor az addig használt DasKeyboard Model S ultimate-et (MX brown) váltotta. Közel 20 napja igyekszem kivétel nélkül ezt használni és ma végre meglett a 500,000. leütés is vele. Most e két billentyűzet közt írom le az egyéb adatokra és grafikonokra nem alapozott kifejezetten szmélyes véleményemet. Pro és kontrákba szedve:Amiben mindkettő király
-Masszív felépítés. A buid quality-re egyik háztájon sem lehet panasz. Nehezek, nem csúszkálnak, kellemes (nem gagyi) érzetük van.
-Nkro. 8+ bill simán. Persze csak Ps2-n.
-Ergonómikus kialakítás. Das-on minden sor keycap-e egy picit más formájú, Model M-en maguk a sorok dőlnek. Mindkettő nagyon szimpatikus megoldás.
-Mechanikusak. ízlések és pofonok. Nekem az a két kedvenc kapcsolótípusom eddig.
-Nagyon jók a stabilizátorok.
Amiben a Daskeyboard jobb
-USB hub. Bár igen szerencsétlenül jobb oldalt, de van és néha jól jön. Sokat ugyan nem használom, de +1 kényelmi funkció.
-"Könnyű". A Model M 2kg-hoz képest pehelysúlyban van.
-Normális tapitalpa van. Az M-en elintézték 2 bogyóval, amik 24 év alatt megkeményedtek. Még szerencse hogy 2 kiló...
-Relatív keskeny a káva. A model M-nél legalább másfélszerese körben. A tetejél lévő 5centis "homlokot" meg még mindig nem tudom mire vélni.
-Jobb actuation force. A 45g még mindig közelebb áll az ízlésemhez, mint a 80 környéki... Eleinte fárasztó volt az M-en gépelni.
-Röveidebb keytravel. Meg vagyok győződve hogy a brownt kevesebbet kell kapcsolásig nyomni, mint a springeset, amig még határeset. Nagyon nem bottom outolok egyébként.
-"Halk". Silent-nek árulták. Nem az. De Model M mércével mégis.
-Játékra jobb. Oka ugyanaz mint MX Blue-nál.
-Van Windows gomb. Ami nagyszerű, lévén minden wm-es shortcutom ezen volt. Most átkerült shiftlock-ra.
-A felirat nélküli sapekok mindenki másnak azt sugallják, hogy "ez nem a te helyed, ide nem akarsz leülni!" (a dvorak kiosztás egyéb esetben meg hamar felállít mindenkit...)
Amiben a Model M jobb
-Buckling spring. pont. Ide már nem is nagyon kell más. Hihetetlenül jó. Eleinte nagyon keménynek éreztem és más billentyűzettől átülve még most is megvan bennem ez az érzet, de ez egy superior kapcsolótípus.
-PBT keycapek. Eddig nem volt, ezek után más már nem is kell. Ráadásként dye sub-ok.
-Lépcsős enter és shiftlock bellentyűk. Ez preferencia.
-Cserélhető kábel. Ráadásul telefonkábelszerű spirálos. Egész hasznos.
-A ház picit "reszelős" textúrája jobb mint a Das tükörsima, csillogósa. Ezen nem látszik a por
-Nehezebb félreütni. Betudható a 80g-os switcheknek.
-Retró érzet.
Amiben lenne még fejlődni mindkettőnek
-Kábelharisnya tudna dobni rajtuk.
-Trackpoint három egérgombbal maga lenne a tökély.Persze ezeken kívül még van egy csomó más apróság amit nem említettem meg, de ezeket éreztem most fontosnak.
Összegezve a kettőt, a Das az modern. Eltelt jópár év, az etalon megvolt és sokmindent ki tudtak javítani ami a Model M hibájának gondoltak. Ez tényleg egy szinte mesterire sikerült billentyűzet. Ha a billentyűzetekbe épített extráktól eltekintünk (multimédia, háttérvilágítás, egyebek), akkor amiért fizetünk, abból majdnem a legjobbat kapjuk. Ezeket nagyjából kibackelem (linux ftw!) és egyik sem hiányzik, hiányzott, de tudom hogy a legtöbbeknek hátrány a hiányuk.
A Model M az meg talán amit az amerikaiak "work horse" -ként emlegetnének. Ha dolgozni kell (és mondjuk nincs egy légtérbe senki ) akkor ez a választás. Ha a fülemet bedugaszolom, akkor teljesen meg is lehet feletkezni a billentyűzetről. Semmi sem zavaró, nagyon jó a tapintása, a rugók meg magyon precízen kattognak. (És itt emg is jegyezném, hogy egy MX Blue-val szemben itt egészen elviselhető a tónus.) Már-már az a furcsa amikor fek kell engedjem a kezemSzóval amíg maradhat, mert mást nem zavar, addig marad a Model M. Nem mondom, néha felmerült bennem a Das eladásának gondolata, de fallback-nek mindenképp jó. Mostanság szerintem csak játékra fogom használni (linux ftw!)
Ha bármi kérdés van akármi itt leírttal kapcsolatban, tedd fel! Privátban is válaszolok.[ Szerkesztve ]
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
haxiboy
veterán
válasz ToMmY_hun #22048 üzenetére
Illetve nem utolsó hogy ezek a billentyűzetek elég masszívak, főleg az alu házasak. Az enyém pl bő 2KG, szóval van benne anyag Élvezet rajt gépelni, tényleg nem olyan mint egy membránoson. Tactile billentyűzeteken meg touchtype, szóval ott meg le sem nyomod csak az actuation pontig a billentyűket. Igaz ezt meg kell tanulni , de semmi nem lehetetlen, láttam már lineárison is touchtypolni embereket
-
haxiboy
veterán
válasz ToMmY_hun #22044 üzenetére
Mármint az o-ring beszerelése? Csak le kell szedni a keycapet és berakni alá, azt meg gyakran csinálod amúgy is ha tisztán tartod a billentyűzetet.
Keycapeket is cserélhetsz ezeken meg amit csak szeretnél. Ha úgy tartja a kedved, némi munkával a switch típusát, rugóját is könnyen megváltoztathatod.
Pl Redből Black erősebb rugóval vagy fordítva[ Szerkesztve ]
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz haxiboy #22041 üzenetére
Valóban, de azért arra kicsit nagyobb lehet az igény mint ezekre a billentyűzetekre. Köszönöm a segítséget, a héten bemegyek megnézni a kínálatot, ez az O-ring nagyon tetszik, talán ez segít megbarátkozni a mechákkal. Köszi a tippet!
-
haxiboy
veterán
válasz ToMmY_hun #22040 üzenetére
MediaMarktot ismerek csak ahol ki szokták pakolni, vagy eladóval ki lehet bontatni ha van. De csak Roccatot, Func Industries-t, és Tesorot láttam náluk. Ezek nem néptermékek Bezzeg a 2 milliós tévéből raklapszámra rendelnek.
[ Szerkesztve ]
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz haxiboy #22039 üzenetére
Jelenleg van egy Logitech K750-em, magasságra, nyomáspontra és kialakításra nekem tökéletesen ideális, de hiányzik róla a világítás és az anti-ghosting is. Azért kipróbálnék egy mecha billecset is, van esetleg Budapesten olyan hely, ahol meg lehet nyomkodni őket?
Szerk: O-Ringezve egész jónak tűnnek a mechák is. Hm....
[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
válasz ToMmY_hun #22038 üzenetére
Ez mondjuk nyomós érv, esetleg erre jó megoldás az O-ringezés, léteznek vastagabbak is amik az actuationig engedik le a billentyűket
Ollós terén annyira nem vagyok otthon, csak az Apple billentyűzetét használtam illetve ami a Notijaimban volt.
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz haxiboy #22037 üzenetére
Jah, de nekem pont ollós kellene. Nem szeretem a mechanikusat a hosszú billentyűút miatt Az általad linkelt billentyűzeteket végignéztem (mostani hsz-t és az előzőt is) de azok nem jöttek be a hosszú billentyűút, dizájn vagy a világítás színe miatt. Eléggé hisztis vagyok és nekem kék háttérvilágítással rendelkező, ollós és lapos billentyűzet kell, ami dizájnra letisztult. Ezen paramétereknek eddig ez a razer felelt meg leginkább.
[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
válasz ToMmY_hun #22036 üzenetére
Túlárazott billentyűzet RGB világítással, körülbelül ennyi mondható el róla. Tovább bírja mint az átlag membrános, de Razert nem szivesen ajánjuk mert minden tekintetben található nála jobb hasonló áron.
30k-ér már mechanikusat kapsz, igaz nem RGB-t de ég és föld.Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
ToMmY_hun
senior tag
Arról sajna nem tudok. Esetleg nézd meg youtube-on a linustech videót, ott sokat magyaráznak róla.
Egyéb: Razer Deathstalker Chroma-ról tud valaki véleményt mondani? Az tökéletesen megfelelne az igényeimnek, igaz az ára kicsit borsos.
[ Szerkesztve ]
-
h1mpi
félisten
-
unrealnoise
senior tag
Hú, sokáig razer-ben, meg corsair-ban gondolkoztam, olvasgattam a fórumot, de aztán: ugye amazon.de ill, amazon.co.uk-n nézelődtem, és mit láttam de-n?!!
Logitech G910: 130 EUR.
Innentől nem volt kérdés. Sok ez is, de akárki akármit mond, nekem még Logitech nem halt be soha, és hát teccik is a bill, sokat is tud, és hát nah, ennyiért ilyen jót, sehol nem kapok. 31%-os kedvezmény...Most öröm van
steam / trakt.tv ID: unrealnoise
-
HAX
tag
válasz tDr1v3r #22021 üzenetére
Értem, köszi ezt jó tudni!
Akkor tulajdonképpen csak úgy megoldható a keycap csere, hogy az original enter+jobb shift marad ha jól értelmeztem, bár nem sürgős ez az egész annyira nincsen lekopva szerencsére, hogy ne legyenek láthatóak a gombok, tulajdonképpen csak fakult.Domonkos
Teljesen igazad van, viszont most ennyi fér bele a keretbe (10-15k) és most egy darabig nem is tudnék hozzátenni annyival többet, másra is kell a pénz egyszerre ez sok lenne.
Tulajdonképpen így sem járok rosszul ha ahhoz viszonyítunk, hogy membránosat akartam venni, ha később váltok akkor lesz mihez viszonyítani, kipróbálnám a brown és red kapcsolós modelleket is, viszont hosszútávú kipróbálási lehetőségem erre nincs sajnos.[ Szerkesztve ]
-
forguet
senior tag
már látom, nem fogom elkapkodni a bill. vásárlást...
Kivárok vmi jó dealt valamelyik prémium cuccraMundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
-
haxiboy
veterán
válasz Domonkos #22026 üzenetére
Valóban nagyon szubjektív a dolog.
Lehet hogy valaki már 10 éve keres tökéletes teszemazt IBM Model M-et és megveszi 30 ezer forintért a bontatlan csomagot, neked meg nem ér meg annyit csak 5 ezret, mert neked nem az az álmod, preferanciád, stb.Tény hogy aki csak a pénzbeli oldalát nézi és minél olcsóbban akar megvenni mondjuk egy mechanikus billentyűzetet annak megérheti az olcsó akár esztétikai hibákkal együtt. Van akinek meg egy pici kopás egyből felezi az értékét bárminek.
-
Domonkos
Ármester
Ez a "megeri-e" dolog nagyon sokszor elokerul. Es en meg mindig azon az allasponton vagyok, hogy ez teljesen relativ. Mindenkinek mas-mas dolgok erik meg, es ez nincs nagyon mashogy a billentyuzetek eseteben sem. Legyen akar munnkaeszkoz, hobbikellek, vagy szimpla periferia, mindig mas szempontok alapjan lesz erdemes valasztani/donteni. A fizikai, esztetikai es ergonomiai tulajdonsagok sokkal meghatarozobbak, mint peldaul az ar. Ez hatvanyozottan igaz egy olyan dologra amit naponta tobb oran at tapperolunk. Egy ilyen ezkoz legyen akarmennyire jo papiron, legyen akarmilyen kedvezo az ara, legyen mas hiperjo funkcioja, ha nem passzol az en izlesemhez, kenyelmetlen vele dolgozni, akkor kizart hogy megvegyem. Ez a szemlelet valahogy nagyon sokakban hianyzik.
Szoval en csak azt tanacsolom, ha van lehetoseged, akkor probald ki rovidebb, de inkabb hosszabb tavon es csak azutan donts. Egy billentyuzet attol lesz igazan jo, mert jol lehet hasznalni es jol is hasznaljak. Itt nem az uzleti oldala a meghatarozo! - legalabb is nem annak kellene lennie...
ps.: vitatkozni er!Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
ToMmY_hun
senior tag
Sziasztok!
Igaz már kérdezősködtem, de azóta változtak a feltételek. Kipróbáltam egy noname de ahhoz képest drága (10k) billentyűzetet és elegem van a sz.r minőségű kínai vackokból. Tudtok ajánlani akármilyen összegért olyan billentyűzetet, ami kék vagy fehér háttérvilágítással rendelkezik, ollós vagy mechanikus és rövid utas? Köszönöm előre is!
UI.: Modecomot soha ne vegytek, drágán adják a nulla minőségű sz.rt
-
Bubszi
csendes tag
Van valakinek ötlete, merre találok A4Tech Bloody B120-at magyar kiosztással? A legtöbb helyen (pl. emag) nincs is megjelölve, hogy milyen nyelvű.
-
tDr1v3r
veterán
"Nyersen" felirat nélküliek. A legtöbb gyártó festést (tampo-UV nyomtatás, lézeres festékrétegvágás) alkalmaz rajtuk, egyik se minőségi. Meg hát eleve vékony ABS-ből készülnek...
A legjobb a double-shot (két darabból összeillesztett, aminél a betűk is műanyagból vannak) és a dyseub (mélyen az anyagba festett) metódussal ellátott feliratozás, de kereskedelmi billentyűzetek közt elég ritka az ilyen. A jóember örülhet ha talál PBT anyagú keycappel szerelt billentyűzetet... és akkor még az olyan vágyálmokról mint a magyar feliratozás maximálisan le kell tennie.
A SteelSeries billentyúzeteivel az a gáz hogy nem standard a kiosztás. Az Enter mindegyiken "bigass" (az alsó része ugyanolyan egysoros mint az amerikai ANSI-n, de a felső rész egy gombnyi helyet elfoglal feleslegesen, ergonómiailag kényelmetlenül), a jobb Shift meg a +1 gomb miatt feleakkora mint lennie kéne. Nehéz rá keycapeket találni, még a Signature Plastics se igen gyárt hozzá custom setnél.
[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
Attól függ honnan és milyet rendelsz, létezik feliratozott, lézergravírozott, és létezik átlátszó felirat nélkül stb. A lehetőségek száma végtelen. Ha jó fej a steelseries akkor akár garancián felül is kicserélik. 13k-ér viszont szerintem érdemes beszerezni.
-
haxiboy
veterán
Oh, bocsi csak elfelejtettem melyik billentyűzetről beszélünk, kicsit fáradt vagyok már
15k nem sok érte ha minden működik, de tény hogy +5-6k-ér már zsír újat tudsz venni. Illetve a kopás elvileg rendeltetés szerű használatból eredő hibának számít és cserélni szokták.Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
haxiboy
veterán
válasz coves8 #22012 üzenetére
Coguar jó billentyűzeteket gyárt, és Cherry Mx switcheket használnak amiért plusz pont jár, milyen árban van ha szabad megkérdezni hátha tudok hasonló árban jobbat.. Az ansi kiosztásnak nincs hátránya, csak meg kell szokni és minden ékezetes karakter könnyen írható.
-
coves8
tag
Sziasztok a Coguar 700k billentyűzetet néztem ki magamnak.Szerintetek érdemes invesztálni bele?Német kiosztású lenne.Nálam főleg játékra van használva,de a feleségem is erről emilezik,ezért kell magyar,vagy német kiosztás!
-
nagyArc
tag
válasz totron #22010 üzenetére
Amikor lenyomod a cherry brown billentyűt, akkor az kicsit olyan , mintha valamilyen finom csiszolóvásznon csúszna a tengelye (volt kettő is, mindegyik ugyanígy viselkedett). A kailhnál nincs ilyen, az teljesen simán csúszik. A másik különbség, hogy a kailh brown-nál kicsit jobban érezni az aktivációs pontot, mint a cherry-nél. Nekem csak brown billentyűim voltak, így csak ezekről tudok véleményt mondani (jelenleg egy Keycool 84-et használok, szintén kailh brown).
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
Tablethez lehet normál billt hegeszteni?
nagyarc, miért jobb számodra a Kailh?[ Szerkesztve ]
-
nagyArc
tag
válasz vadorzó #22004 üzenetére
Nekem volt két Tesorom is, az egyik Cherry, a másik Kailh. A Cherry-n egy hónap után bedöglött az egyik kapcsoló, de garanciában szó nélkül kicserélték egy új billentyűzetre. Ezt leszámítva mindkettő nagyon jó volt, én személy szerint csak jót tudok a Tesorokról mondani. Bármilyen billentyűzettel előfordulhat, hogy bedöglik egy kapcsoló, legyen az Kailh vagy Cherry. Az távolról sem igaz, hogy a mechanikus billentyűzetek örök darabok (ilyet talán csak az IBM Model M-re lehet mondani), mert ugyanúgy elromlanak, mint bármi más, viszont a gépelési élmény sokkal jobb ezeknél. Én speciel sokkal jobban szeretek a Kailh kapcsolóson írni, mint a Cherry-n.
-
HAX
tag
Üdv.
Használt mechanikusnál-nál mire kell figyelni vételkor?
Lenne igen jó áron egy Steelseries 6gv2, garancia nincs, alapvetően nem vásárolnék beviteli perifériát használtan, de ezek a mechanikusak a tartósságukról híresek így ebben az esetben tennék egy kivételt, tulajdonképpen egy komolyabb membáros áráért jutnék hozzá.
6gv2-ről talán csak annyi negatívumot hallottam, hogy kopik a felirat, gondolom ez matricával megoldható vagy keycap cserével de az már drága úgy.
Tényleg nem értek hozzá egyébként, ez lenne az első mechám, ha nincs széttörve/lehányva/sugárfertőzve és működik akkor vehetem és nem lesz gond szerintetek?
[ Szerkesztve ]
-
Szajo
őstag
Sziasztok, ilyen olcsó kategóriában (tehát max 5-7ezer forint) tudtok mondani nekem valami jó kis billentyűzetet?
Ami kritérium:
-Vezetékes
-Viszonylag halk
-Háttérvilágítással rendelkező vagy ha nem akkor pedig ne legyen rajta szúrós fény amit ki sem lehet kapcsolni...
-Kényelmes legyen.
-Egyszerre való több gomb lenyomása se zavarja meg... (Az olcsó 1500forintos geniusomon van pár kombináció amit nem kezelt le és így "sípolgatni" kezdett tőle a gép...)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Tanuljunk angolul!
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Autós topik
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- PlayStation 5
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- További aktív témák...