- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Epson nyomtatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Calibre, az elektronikus könyvtár
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nálam egy őskövület Apple Extended Keyboard II ugyanezt csinálta Windows 10-en USB átalakítóval. #MelósPityuFingz
#83746 nyunyu
"mérsékelten szép"
Hát én a KPRepublic magyar szettjét használom már 5 éve majdnem folyamatosan... tartós, praktikus, használható, de szépnek még mérsékelten se szép.Amint lehet veszek egy ilyen CMYK HU készletet és a mostani 96%-os billentyűzetemmel együtt megy páromnak ajándékba.
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
prtk
tag
Ha más is szenvedne ezzel:
Thanks for reaching out to us, I am sorry to hear that. Please flash this firmware
https://www.keychron.com/pages/keychron-q-pro-series-bluetooth-firmware -
dqdb
nagyúr
Macbookra dugva a rendszer felcseréli az "í" és "0" billentyűket.
Apple thingsVIA-ban a Mac layeren cseréld fel a két billentyűt, és amikor adott eszközhöz kapcsolódsz, akkor állítsd át a Mac/Win kapcsolót. Lehet, hogy van erre macOS beállítás is, nem tudom.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Na, most próbáltam én is a BT dolgot. Keychron K2 Pro ha rajta van a BT-n, akkor hallgathatatlan a füles (Shure Aonic 50), folyamatosan recseg, röcög, kb így másodpercenként tizedmásodpercekre jön vissza hang.
Lehet a vevő ilyen gagyi, mert az asztali gépen egy 3000 forintos kis tp-link UB400 USB BT adapter van, 4.0-t tud. Megnézem a telefonommal meg a notimmal is...
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
[Prolixus]
addikt
Ezt jó olvasni akkor, hogy nem mentek kárba a kapcsolók.
Kapcsoló téma: Szerintem a minimum kiadás egy tester, de sokszor még az is csalóka mert nem teljesen ugyanaz a feeling egy teszterben nyomogatni egy kapcsolót, mint egy teljes billentyűzetnyin gépelni. De mégis, ha valaki várhatóan érzékeny lesz erre a kérdéskörre (mármint hogy milyne kapcsolón gépel), szerintem még így is olcsóbb mint berendelni egy szettnyit kapcoslót ami nem jön be, aztán azt természetesen csak bukóval lehet eladni.
És hogy miért kell a tester: Lehet rám fogjátok, hogy ez a rögeszmém mert sokszor mondtam már (próbálom terjeszteni az igét ) , de szerintem ezek az alap MX Brown, Gateron Brown stb "taktilits"-nek csúfolt kapcsolók annyira gyengék, hogy egy random üzletben barna kapcsolós billentyűzetet nyomogatva (ami garantáltan ilyen alap barna kapcosló lesz) nem fogja tudni eldönteni hogy ez az irány tetszik-e neki vagy sem. Max azt lehet eldönteni, hogy "huhh ez nagyon nem", tehát kizárásra jó, ha nagyon erős az averzió, de egyébként nem annyira hasznos, mert maga a kapcsoló amit nyomogat az adott műfajon belül elég rossz. És ez saját tapasztalatból jön: Volt korábban többféle lineáris bill-em, aztán egy Corsair Strafe ami meg barna volt, de azok alapján nem nagyon gondolkoztam hogy taktilits irányba menjek tovább mert nem sokat adott az MX Brown. Most meg már vissza nem mennék lineáris vonalra, közben csak annyi változott, hogy sikerült tényleg jó taktilis kapcsolókat is kipróbálni, amik után rájöttem hogy nekem mégis ez a vonal az erős preferencia.
De ha valaki nagyon nem tudja eldönteni, a lineáris a safe bet, olyat még nem hallottam hogy valakinek ne tetszene a lineáris, max olyat hogy a taktilits vagy clicky jobban tetszik a lineárisnál.
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
Throme
veterán
Használok BT billentyűzetet (K8) és BT fülest (Edifier) egyidőben és nincs gondom.
Asztalon van a PC és BT vevőt használok (dongle, nincs alaplapi BT). Amikor hátulra volt bedugva a BT adapter a K8 gépelése akadozott, belassult. Előre hoztam a kis USB HUB-ba és simán megy minden BT cucc.Nem tudom nálad milyen BT van.
Esetleg próbáld ki telefonon is a 2 eszközöd.
Ha ott mennek, akkor a szgépeddel van a gondszvsz
[ Szerkesztve ]
-
-
[Prolixus]
addikt
Ha a kupakot a jobb felső sarokban nyomod le, akkor a legkönnyebb előhozni, de off center keypresseknél lokalizácótól függően is általában jelentkezik. Ha teljesen középen nyomod le akkor is jelentkezik, de akkor tényleg tövig kell nyomni a kapcoslót és hirtelen felengedni.
Végülis mindegy, lényeg hogy aki erősebben gépel és mindig bottom-out-ol, akarva akaratlanul lesz gépelés közben egy-egy kupak ami kiadja ezt a kattogó hangot felengedésnél és elég idegesítő egy amúgy silent kapcsoló esetén. Ha tudsz touch-type-olni, nem bottom-outolsz akkor nincs probléma.
Igen, közben már a honlapjukon s megtaláltam a fix 15$-os költséget.
-
[Prolixus]
addikt
Ugyanaz a kapcsoló lényegében, csak a housing más, meg picit a rugó, ahogy a rugóerőn is látszik. A fekete az újabb generációs, fehér a régebbi, azt már nem is gyártják. Rosszabb gondolom nem lett mint a fehér, max jobb. De a stem nem változott elvileg, szóval halkság meg tactile bump szempontjából ugyanannak kellene lennie a kettőnek.
Nem silent kapcsolónál a hang szempontjból számít a housing anyaga, silent kapcsolónál ez nagyságrendekkel jelentéktelenebb. Szóval szerintem bármelyiket veheted, amelyik rugóerő szimpibb
Szép gesztus! A v3-as Akko kapcsolók ár/érték arányban állítólag igen jók lettek, az is van a testerben?
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Esetleg arra van valami támpont, hogy hogyan lehet azonosítani a stabilizátor vagy a egyéb?
Csináld ezt a space-szel. Ha szélén fémes csörgő--zörgő hangot hallasz, az a stabilizátor lesz. Ha magas, pengő hang, akkor én kicserélném a kapcsolót, hátha az.A kapcsolóban a rugó amúgy meg van kenve rendesen? Mert ha nem, akkor a rugóhangot a nagyobb kupak fel tudja szépen erősíteni.
Force break mod volt? A csavarok be vannak rendesen tekerve? Nem izomból kell meghúzni, nehogy meghúzd izomból, de ne is lötyögjön, finger-tight legyen (nem tudom, mi a jó magyar szó erre).
-
elite.cs11
senior tag
Ha pengő magas hangja lett az nem a stab miatt van. Azok inkább zörögni tudnak . Ezt úgy veheted észre hogy nyomogatod (gyorsan) a spacet, de nem ütöd le teljesen, csak kb félútig, hogy ne bottom outoljon.
Persze lehet, hogy van valami amiről nem tudok, de egyelőre ez az infom
-
dqdb
nagyúr
A space nagyon zavaró, arra ki kell találni valamit.
A nagyobb kupakok halkítva is hangosabbak lesznek mindig. Ha nem a stabilizátor hangos, akkor a többiek által javasolt megoldás segíthet, azaz a space alulról kitömése EVA szivaccsal, emellett ha van a plate-en kivágás, akkor azt is érdemes lehet betömni.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
ATI
senior tag
-
Ispy
veterán
-
Alan[HUN]
senior tag
Várj, akkor el is engedted a silentet, vagy ez a sima U4? Az U4T nem silent, ráadásul a stemje is hosszabb a szokásosnál. Spacebarnal esetleg a kupakba tudsz foamot vágni, az szokott segíteni, hogy a a többi szintjére halkítsa, illetve attól függően, hogy mi a pontos probléma, elképzelhető, hogy a stabok a ludasak. De gratula a vételhez, jól bepörgetted a dolgot
-
dqdb
nagyúr
Ha nem utálod magad és nem akarod használni a PE foamot, akkor maradhatnak a stabilizátorok a nyákban.
Ha mazochista vagy és használnád (bár itt eléggé eléggé nagynak tűnek a kapcsolók környékén a kivágások, hogy ne legyen akkora szívás használni), akkor mindegyik stabilizátornál egy vágás rajta, amin átbújtatod a drótot, és maradhatnak a stabilizátorok a nyákban.
Megkent stabilizátorokat kiszedni egy nyákból mindig koszolós dolog.
[ Szerkesztve ]
-
elite.cs11
senior tag
Telorol nem akarja lejatszani a videot, de ha a PE foam miatt (vekony fekete lap) vette le a stabolat, azt meg tudod oldani ugy, h kivagod azt a reszt a foam-bol ahova megy, es csak igy becsusztatod kvazi. (Thats what she said )
szerk.: ja meg amúgy a stabokat leveheted a PCB-ről, ahhoz nem kell szétszedni őket. szóval ezt nyugodtan megteheted, és akkor így "egyben" maradnak, majd visszacsavarozod (vagy pattintod) őket a pcb-re. tehát nem kell szétszedni őket, csak max leszedni a pcb-ről, de mint írtam, azt se muszáj.
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
-
Alan[HUN]
senior tag
Ám legyen, ezen nem kapunk össze Lényeg, hogy ha árban belefér, nyugodtan bedobhatod a foam kitet, és utána ki tudod kisérletezni mi tetszik a legjobban, de hangban már a silent kapcsoló elég lesz valószinűleg. Én tactile silenteket használok és gyakorlatilag halkabb, mint az irodai csóró HP és egyéb billentyűzetek, ahogy Ispy is irta, a stabokat érdemes rendbetenni és senkinek egy szava nem lesz, sőt.
-
nyunyu
félisten
-
Alan[HUN]
senior tag
Nem Silent Red lesz az? Legjobb tudomásom szerint Silent Black nincs (a black is egyébként egy Red nehezebb rugóval), illetve a Q1-re gondolsz? Ha igen, akkor szerintem egy silent billenytűzeten halkitani nem halkit annyit a foam szett, viszont a hangján javithat, nekem pl. a sajátomban silent swithcek vannak, ráadásul plateless, de PCB filc nélkül nagyon nem birtam elviselni a hangját, hiába nem hangos.
#78804belgast: Attól függ mennyiért, ha olcsón, akkor Redragon Kumara/Mitra a TKL/100% méret, de igazából bármelyik hotswap ajánlható, mert olcsók, viszont jól moddolhatóak. Drágábban Varmilo, Ducky, Keychron jöhet szóba, ami megérős, igazából két dolog szab határt:
1. A keret
2. Mennyire vagy hajlandó szöszölni vele, rendelni hozzá a bármit összerakok, akár forrasztok is - csak legyen előttem és működjön a dobozból kivéve skálán.[ Szerkesztve ]
-
Mephike
őstag
Értelemszerűen nehezebb lesz majd a billentyűket lenyomni. Ez lehet tetszeni fog neked, lehet nem. Nekem azért volt zavaró a red használata, mert játék közben néha akkor is lenyomtam a red kapcsolót, amikor nem akartam. Gépelésnél nem volt gondom a reddel.
Van akit fáraszt a black kapcsoló használata. Szóval ha iszonyúan sokat gépelsz, lehet fáradni fognak a Te ujjaid is.
Itt egy táblázat, amiben a Gateron kapcsolók értékei vannak feltüntetve, nézd át. Jelezném, hogy nem lebeszélni akarlak, csak szóltam előre, hogy mire készülj -
nyunyu
félisten
Jelenleg K8 Pro, Red Switch és PBT kupak szettem nem elfogadott..
Nem lett volna egyszerűbb oringezni?
Anno az MX Brownos 1800-am halkabb volt, mint az irodai membránosok többsége, pedig abban semmi hangtompítás nem volt az oringen, meg a kent+bandaid modos stabokon kívül.
Mondjuk a mágikus billentyűzet 2-n gorilla módra gépelő kolléga volt a leghangosabb.
Én is előbb kommentelek, mint hogy elolvasnám az előző hozzászólásokat.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Throme
veterán
Itthon egy K8-am van, semmi pro. PBT kupakokra lecserélve a gyári. Szilikon gyűrűk a kupakon. Kapcsolók gyáriak (piros). Nem hangosabb a billentyűzetem, mint a melóban jópár membrános, vagy nem mechanikus billentyűzetek.
Ha még silent kapcsolókat is tennék a K8-ba, tovább csökkenne a leütési zaj .Szerintem próbáld még ki o-gyűrűvel a K8 pro-t. Aztán abba is mehet valamilyen silent kapcsoló....
A Q1 önmagától még nem lesz halkabb, mint egy K8 pro szvsz . Csak megszabadulsz nem kevés zsétől
#77974Ereshkigal
megelőztél[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Nekem a Q6-nál a Gateron Silent Yellow valami hihetetlen eredményt hozott! Komolyan majd csinálok összehasonlító videót a Régi CK550-el, A membrános Redragonnal és ezzel. Eszméletlen!!
*** Eladó Citizen Promaster és Orient Mako Panda *** Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Molydeus
őstag
A K3 Pronál ugyanez volt a helyzet.
Jól mondta anno dqdb, ez a fajta Kickstarter kampány csak marketing fogás, ugyanúgy megy minden, mintha sima preorder lenne a Keychron honlapján, csak nagyobb a felhajtás körülötte ill. mindenféle megosztott doksikban mutatják a rendelések állapotváltozásait.M.
-
[Prolixus]
addikt
Persze. Amúgy QK75-tel szemben talán annyi előnye van a Q1 Pro-nak, hogy nagyobb az akksija.
Nemazé de ebben a lilában milyen rohadt jól néz ki már. Nem értem hogy nagyon sok GB-os 200$ körüli billnél miért nincs ilyesmi szín.
-
elite.cs11
senior tag
Az eleg jo ar erte. Hasonlo minoseget nem nagyon kapsz ennyiert tudtommal. Persze ha az alu haz/design nem fontos valakinek es mindegy, h nez ki akkor lehet nem eri meg.
EUban a candykeys-tol lehet venni.
Uk-bol meg prototypust-tol (erre valoban jon meg ado).Jelenleg nem lehet venni, mert vege az elorendelesnek, de majd ha azokat leszallitottak a raktaron levo cuccot is eladjak. Illetve siman lehet belole masodik kor is.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Várhatóan nem lesz olcsóbb ennél dollárban, hanem inkább drágább 10-15 USD-vel, amiből időszakos akciókkal engednek majd.
Inkább az a kérdés, hogy megjelenik-e ebben az árkategóriában ennél jobb ajánlat. Ha a barebone árat nézzük, akkor a QK75 olcsóbban nyújt többet mind wireless fronton (van 2.4G is), mind kölső-belső design terén, de ha komplett billentyűzetet nézünk kapcsolókkal és kupakokkal, akkor a Keychron olcsóbb.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Politika
- Sorozatok
- Spórolós topik
- Futás, futópályák
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Chernobylite 2: Exclusion Zone - Elindult a Kickstarter kampány
- Autós topik
- További aktív témák...