- Melyik tápegységet vegyem?
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3D nyomtatás
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SyneT87
tag
Sziasztok,
25k korul vasarolnek valami kiraly billentyuzetet, ha lehet mechanikusat, esetleg tudtok ajanlani boltot vagy helyet ahol ki lehetne probalgatni oket igy elore?
Koszi
-
-
dqdb
nagyúr
válasz Rick3D #60096 üzenetére
Ha megnézitek van egy plusz layer, egy henger közrefogja pluszban a keycapet. Pontosan ez a hiba ahogy a corsair LUX billentyűm gajra ment. a keycap female része széttöredezett , megragasztottam 2x majd teljesen szétvált. Itt ez nem lehet gond szerintem.
Az a henger a szennyeződések kapcsolóba jutását próbálja megakadályozni, köze nincsen a stem védelméhez. Az előző billentyűzeteden a stem nem ennek a hiánya miatt repedt meg, hanem azért, mert rossz minőségű volt.Az SK6xx sorozat hírhedten bűnrossz kupakokkal jön, ahol sikerült a laposítást annyira túlzásba vinni, hogy borzalmas rajta gépelni a könnyű félreütések miatt. Ez már a CM-nek is ciki volt, ezért előjött ezzel, ami úgy nézem, hogy megszűnőben van, és azt nem tudom, hogy az új billentyűzeteket melyik kupakkészlettel szállítják. Más által gyártott, Cherry LP kapcsolóval kompatibilis kupakkészlet ügyében sem áll túl jól ez a billentyűzet, bár léteznek vele kompatibilis profilok (DSA, XDA), de azok egyike sem világítós, ha ez fontos.
Kupakok terén a G915 sem áll jól, mert a kupakok eltávolításakor könnyen törhetnek, de legalább már találni AliExpressen cserekészletet (csak ANSI) feketében és fehérben.
A világítós mechanikus billentyűzet sokszor a tartósság feláldozásával jár a kupakok terén, a low profile változat ezt a szervizelhetőség feláldozásával bővíti a kupakok terén (a kapcsoló nem probléma).
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Rick3D
senior tag
Mindenkinek köszönöm a segítséget, hálás vagyok
Külön köszi a review-t Aljasvip.
Jelen pillanatban a következő állásponton vagyok : G915 lett volna a befutó de nem vagyok meggyőződve , hogy az ára tükrözi a tudását. Van pár apróság ami bosszant ennyiért és nem fog változni, hiába nem tetszik
Leginkább az SK631 felé kacsintgatok. Meg is mondom , hogy miért hátha valakinek jól jön :
- Ha megnézitek van egy plusz layer, egy henger közrefogja pluszban a keycapet. Pontosan ez a hiba ahogy a corsair LUX billentyűm gajra ment. a keycap female része széttöredezett , megragasztottam 2x majd teljesen szétvált. Itt ez nem lehet gond szerintem.
-Szoftver nélkül is megy, teljes funkciókkal. Az utóbbi időben kezdtem nagyra értékeli azokat a perifériákat ahol nem kell telepítenem plusz drivert ... Úgy mint a katasztrofális iCUE vagy mint egerek részéről Zowie hatalmas pozitív csalódás volt.
Ti mit gondoltok , jó választás lehet ?
Miért adnak ingyen keycapet a CMnél ?(Valami félresikerült a gyártás során?) -
senior tag
válasz Rick3D #60084 üzenetére
Brown G915-öt nyúzok egy hónapja, ennyi tapasztalat alapján nagyon jó billentyűzet. Én a low profile felépítés miatt vettem, valóban nem kell hozzá csuklótámasz a kényelmes használathoz.
Két gépen használom, este az asztali PC-n vezetékkel (állandóan bedugva, így nem merül), napközbeni pedig a céges laptopon az RF dongle-lel. Ha egyszerre mennek, akkor a vezetéket kihúzva, BT-ról szoktam használni a PC-hez, egy pillanat csak a váltás.
A szoftver egyszer megmakkant, de csak újra kellett telepíteni.Ami a billentyűket illeti, oldalirányba elég lötyögősek, és egyszer sikerült is kirántanom egyet egy rossz helyre tett fejhallgató kábellel. A G billentyűk a szélén az első két hétben az agyadra fognak menni, utána meg úgyis átáll a kezed. Pót billentyűket nem lehet kapni hozzá, ez elég nagy negatívum lehet neked.
Amúgy szépen járnak, érezhető a finom taktilitás. Van egy pár (8db) pengő rugóm, de 1 héttel az észrevétele után már csak akkor hallom ha direkt figyelek rá.
A hangerő szabályzó elég gagyi szerintem. Csak egy pörgethető henger, de nincs benne az a jól eső darabosság mint egy egér görgőben.Ha ez szempont, az RGB elég szuper rajta. 4 fokozatban állítható a fényerő, az effektek engem idegesítenek játék közben (de valakinek biztos szépek), de a színei nagyon szépek.
Kb ennyi. Ha van konkrét kérdésed, akkor írd meg, hátha tudok válaszolni.
Más: próbálgattam a switch tester-en a kapcsolókat. Tudom, hogy váló ok lehet belőle, de a blue switch nagyon megtetszett, gépelésre nagyon jó érzésnek tűnik az erős taktilis visszajelzés. Ha lesz külön szobám, veszek majd egyet kipróbálásra.
[ Szerkesztve ]
-
Enton
addikt
válasz Rick3D #60089 üzenetére
Még opció lehetne a Drevo pro blade:
De ebből most nincs csak használt verzió. Ki tudja mikor lesz újra készlet ebből is.
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
Dr. Akula
félisten
-
IO.sys
őstag
Sziasztok, teljes méretű vezetékes billentyűzetet keresek. Egy Asus Cerberust szeretnék valami normálisabbra leváltani.
Fontos, hogy legyenek médiavezérlő gombok (play, next, többi nem érdekes).
Ismerősnek vettem egy vezeték nélküli HP 3ML04AA-t, mert ő is multimédiást keresett. A kialakítása tetszik, de ilyen hitvány billentyűzetet eddig csak az 1000-2000 Ft-os kategóriában láttam (semmi köze a régi HP-hez).
A háttérvilágítás fontos, RGB nem.
A kapcsoló típusa is mindegy, csak járjon normálisan, a Cerberus gombjait csak merőlegesen lehet biztosan lenyomni, különben elakad.
Köszi előre is.凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
moma
őstag
-
Enton
addikt
válasz Rick3D #60089 üzenetére
Akad még ez a 3, ebből kettő low profil:
Kicsivel a max ár felett, de nem igen hallani róla rosszat.
Sajnos csak red linear kapcsokkal, 140€+posta németből, de van raktáron, rendelhető.
Olcsóbban keychron k8 uk iso:
De erre várni kell sokat mostanság.
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
Dr. Akula
félisten
válasz Rick3D #60084 üzenetére
Legközelebb még a Keychron van hozzá, bármi belőle, kivéve a K1 (harmadakkora az aksi mint a többiben), bár az Anne Proból kiindulva túl sokat ettől se várnék wirelessben. Azért talán 1 éjszakát túlél ha nincs használva (az AP-nak nem sikerült). Minőségi, hetekig-hónapokig üzemelő wireless adóvevője csak a Logitechnek van, cserébe a minőségi billentyűzetet hírből sem ismerik. Szóval most az van hogy vagy sokáig bírja, vagy jó, a kettő együtt nem megy.
-
copass
veterán
-
M0RGI
őstag
Sziasztok!
Végül lemondtam a lapos profilú billentyűzetről, így a keresési paraméterek:
normál profil, magyar kiosztás, világító billentyűk (nem a háttér), numpad, 5-10k.
Aj ajánlott listából Bloody B120-at néztem de az egy év alatt nagyon kopik állítólag.
Mivel a lista nem friss, azóta van esetleg valamilyen fenti célnak megfelelő billentyűzet?
Köszönöm! -
Rick3D
senior tag
Sziasztok,
Nehézkesen megy ez a keyboard keresés. Légy szíves ha valaki tud segítsen.
1.Mekkora összeget szánsz rá? maximum 70e.
2.Használt szóba jöhet? nem.
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Corsair k70 lux rgb , cherry mx brown. Összetört (véletlenül ).
4.Mire használnád a billentyűzetet? Játék és programozás.
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? mechanikus.
6.Van konkrét modell ami tetszik? Találtam párat , véleményetekre kíváncsi vagyok :
Keychron K1 Wireless Mechanical Keyboard
Hexgears X-1 Wireless Low Profile Mechanical Keyboard
Logitech G915 Wireless Mechanical Gaming Keyboard
Cooler Master Sk-621-Gklr1-US SK621 60%
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO magyar/angol.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? TKL
9.Extra igények : Wireless, mx brown switch vagy ennek megfelelő érzet,IPX4-5?. Ha tudnátok ajánlani olcsóbb-közepesen drága és drága alternatívakat , borzasztó hálás lennék.
-
ilyen_85
senior tag
-
joefasalasso
aktív tag
Sziasztok, 12 éves fiamnak vennék gamer bill egér kombót.
- ASUS Cerberus Combo (90YH0141-B2HA00)
- Redragon S101-BA Gaming Combo
Melyiket javasoljátok? Vagy?
Köszi...[ Szerkesztve ]
-
ilyen_85
senior tag
Amit én szerettem volna venni a g205-ös főként kapcsolókhoz kell és simábban jár tőle a kapcsoló.
De sok fajtát használnak az emberek, attól függően, hogy mire szeretnék használni, ezt érdemes átolvasni, hogy mi mire jó:
#60074 DewiL
Köszi szépen! a chalk, ennyiért nem drága.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Halkabbá éppen nem, de a kapcsoló hangszínét képes módosítani (a linkelt 205 például mélyíti azt, ami a fülnek kellemesebb), simábban jár tőle egy kapcsoló, valamint a rugó pengését is képes megszüntetni. Persze ehhez megfelelő típusú és viszkozitású anyagot kell a megfelelő helyre megfelelően felvinni. amire szétszedett kapcsolónál van csak lehetőség (amit a legtöbb billentyűzetnél kiforrasztás előz meg).
A használattól és az általa okozott kopástól éppenséggel simábban járnak a kapcsolók.
[ Szerkesztve ]
-
DewiL
senior tag
-
dqdb
nagyúr
válasz ilyen_85 #60069 üzenetére
[link]
Az egyik review-ban szerepel ez a kép, a Ctrl-Alt-Esc stílusának eltérése szerintem eléggé zavaró. 70-80 dollár már nem kevés egy kupakkészletért, ott már az ilyen nem fér bele nekem, mert ez nem QC probléma, ami drágább esetben is előfordul (és orvosolják is), hanem inkább azigényességodafigyelés hiánya.Persze a gagyi Windows logó előbb ledobja nálam a láncot, de az egyéni preferencia (és eléggé esélyes, hogy az a billentyű pad printed).
[ Szerkesztve ]
-
moma
őstag
Ah szuper! az teljesen jó nekem. Ennyi kompromisszum bele kell férjen úgy látom.
Szerintem amúgy, OK ez első mechanikusnak, gépelésre, ha fontos, hogy kicsi legyen? Nem nagyon találtam sok alternatívát... negatívat csak annyit vettem ki reviewból, hogy mivel üres a ház ezért kicsit pengős tud lenni a hangja. de ez is olyan, hogy nem nagyon látok mást amivel csak ennyi gond lenne.
Meg ugye, akkor a brown switch az jó nekem, ha gépelek és nem akarom, hogy rohadt hangos legyen?
we all deserve a bit of luck.
-
ilyen_85
senior tag
Igen a keycap-nél azért írtam, hogy csak a chalk vagy a 9009 érdekelne. (egyébként is csak azok tetszenek) A 9009-et megtaláltam olcsóbban is bár kitudja, hogy ugyan az vagy csak a kínai utánzat utánzata...
Az a legnagyobb gondom, hogy a group buy-on vett cuccok baromi későn érnek ide...
Vettem már párat, de szó szerint egy év mire lesz valami. A leghamarabb a GMK Boneyard fog megjönni valamikor áprilisban... a többi meg... 2021 október-december)...Ezért szeretnék valamit venni, ami mostanában megérkezne.
A zsírban nem volt nagy reményem, gondoltam azért megkérdezem
-
moma
őstag
Na majdnem megvettem egy ilyet 65%-os ISO-t. Azt gondolom jól értem, hogy az mindegy, hogy spanyol, azért még használhatnám magyarként. Viszont ami visszatart, hogy a nullával ilyenkor mi lesz, az hova kerül? Mert az esc-van a helyén...
Amúgy, ha tudtok ilyesmit mint ez, akkor jöhet tipp is, hogy ne ezt hanem azt
Ja és ugye abban teljes a konszenzus, hogy ha gépelni kell és hangerős számít, akkor a brown switch a nyerő?
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz ilyen_85 #60065 üzenetére
Én nem kockáztatnék, olcsónak olcsó, de szállítási költséggel együtt már nem olyan olcsó (205 esetében 1 ml = 2 gramm).
A kupakkészletekre is azt mondom, hogy noname létükre meglehetősen drágák, ez már Infinikey vagy EPBT árkategória, akik minőség terén bizonyítottak. Éppen írni akartam, hogy a Chocolate és Miami nem lehet dyesub, aztán megláttam az egyetlen review-t hozzá, amit megerősít ez és ez a bolti kép is).
-
haxiboy
veterán
-
nyunyu
félisten
válasz haxiboy #60061 üzenetére
még puhább rugókat mint a gyári gateron clear.
Hova lehet azt tovább puhítani?
Amikor próbáltam, már attól kapcsolt a Gateron Clear, ha rátettem az ujjbegyemet a kupakokra.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
dqdb
nagyúr
[link]
kupakprofilok összehasonlításatAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
HagymásBabPW
csendes tag
válasz Domonkos #60058 üzenetére
Jó kérdés
Mert én csak "kéket" tudtam neki mutatni. és ez neki okés volt, mármint a billentyűk ellenállása. De az nem azt jelenti, hogy a barna nem lenne jó neki, ha az halkabb. Csak akkor meg nehogy az legyen a baj, hogy azon meg nem olyan jó gépelni
Jólenne egy barnát kipróbálni valahol, akkor lenne összehasonlítási alapja, illetve eldönthetné, hogy a gépelési komfort és a hangerő kompromisszuma megfelelő-e neki.
-
nyunyu
félisten
válasz HagymásBabPW #60057 üzenetére
Elvileg a barna kapcsolós verzió az jóval halkabb, de kevésbé jó rajta gépelni, mint a kéken.
Viszont a barna kapcsolós Durandal már vagy 2 éve kifogyott a boltokból, nem kapható.Mostanában a CM CK550-et szoktuk ajánlani helyette, ha éppen kapható.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Domonkos
Ármester
válasz HagymásBabPW #60057 üzenetére
>blue billentyűs verzióból "hangtalan" verzsön?
Miert akarnal keket, ha nem pont a hang miatt?>ez a Rating === 500mA felirat itt a hátán ezmiez?
Max aramfelvetel.[ Szerkesztve ]
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
HagymásBabPW
csendes tag
Szervusztok.
Bemutattam haveromnak a TESORO G1N billentyűzetemet, és nagyon megtetszett neki, azt leszámítva, hogy neki ez így ebben a formában hangos. Pontosabban neki és a párjának, , mert ugye ha ír, akkor nincs ám tévézés, Vagy max felirattal.
Szóval van ebből a fajtából, vagy valami hasonló blue billentyűs verzióból "hangtalan" verzsön?
Elöre is köszönöm a segítséget.
UI: ez a Rating === 500mA felirat itt a hátán ezmiez?
-
-
Apophis
őstag
Sziasztok!
1.Mekkora összeget szánsz rá? 40k
2.Használt szóba jöhet? nem
4.Mire használnád a billentyűzetet? játék/munka
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? mechanikus, brown felé inkább
7.Milyen kiosztást szeretnél? magyar ISO
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? nem számít, numpad mindenképp kell, multimédia gombokat nem bánnám
9.Extra igények: diszkrét világítás (vagy leszabályozható)
+1: egy héten belül beszerezhető legyen
Köszönöm!All was naught but to serve the void...
-
ilyen_85
senior tag
Egy mecha után kellett használnom, és hozzá voltam szokva, hogy hosszabb úton jár a kapcsoló. Ezért először megpróbáltam tovább lenyomni a kapcsolót, mint amit lehetett volna. Erre írtam, hogy majd átütöttem az asztallapon. Elkezdtem hozzászokni, egy idő után, de valahogy nagyobb erővel ütöttem le mint ami kellett volna, ez nem tudom miért van. És most, hogy ismét mecha-n vagyok még mindig úgy érzem, hogy nem a régen megszokott módon gépelek, (lenyomom a billentyűt, ahogy érzem a taktilis visszajelzést felengedem) hanem valahogy erővel nyomom le és az érzékelési pont alá megy bőven.
Mindegy remélem, legközelebb már csak akkor látom, mikor eladom az imac-et.
-
copass
veterán
én innet vettem ezt rpi4-hez. azonnal felismerte, mobil akksi van benne így cserélhető később esetleg. célnak megfelel hogy az ágyról netflixet kezeljem.
[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
senior tag
válasz cybermage #60027 üzenetére
Ha olcsón meg akarod úszni, akkor AliExpress.
Én ebből vettem a model 3-at (black, brown, blue, silver, red, silent red) november elején, tegnap hozta meg a postás.
A kapcsolókon ott figyel a Cherry felirat ahogy illik, a switch-ek hangra és érzésre is olyanok mint a próbált billentyűzetekben a cherry-k. -
dqdb
nagyúr
válasz < CyberBob > #60042 üzenetére
Villog, ahogyan a többi csillámpónié is. Egyedül a mára kihalt monokróm háttérvilágítás esetében fordult elő némelyik billentyűzeteknél, hogy teljes fényerőn nem használtak alacsony frekvenciás PWM-et (az egy generációval korábbi CM-ek 150 Hz-en vibráltak, a mostani passz).
-
Domonkos
Ármester
válasz < CyberBob > #60042 üzenetére
Szerinted meg lehet hajtani 100+ ledet egyetlen egy alaplapi USB csatirol?
-
Varoz
addikt
válasz haxiboy #60011 üzenetére
Akkor esélyesen Corsair lesz, mert nem nagyon jött tipp.
"gyári ABS bár nem katasztrófálisan de már ki volt fényesedve"
Érdekes, nekem sehol semmi fényesedés. Vagy egy fokkal jobban sikerült a G.Skill vagy 10x annyit gépelsz és szétkoptattad.hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
moma
őstag
válasz nyunyu #60038 üzenetére
Igen én is ezt észlelem, hogy az ISO nagyon nagy megkötés. Rapook külsőre tetszettek amúgy. Ha a 9000m az e9500m kiosztásával lett volna, akkor asszem elhozom.
Domonkos: ez a kérdés, hogy tudatlanság vagy más féle szokások nem tudom, hogy lehetne eldönteni ezt a kérdést.
-
Domonkos
Ármester
>a vagy helyet ést akartál ugye?
Nem. Kulon-kulon is megalljak a helyuket.>akiket ismerek és laptopoznak full time, ott nem is emlékszem, akiről tudnék, hogy különösebben kényelmetlen neki.
Boldog tudatlansag.[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Korábban sem volt sokféle asztali ollós billzet, aztán az a pár is kikopott a kínálatból.
Most újonnan kb. ezek léteznek:
- Cherry Stream nemtomhogyhívják (3.0 utáni, amiből már nincs magyar)
- Rapoo tapipados/mentes minibillzetei
- Lenovo TrackPointos minibillzete horroráron, aminek már nem sok köze van a 3-4 generációval ezelőtti IBM Travel/Think with UltraNAVhoz
- alma mágikus kínbórdja (ezt szerintem nem kell bemutatni)Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
moma
őstag
válasz Domonkos #60035 üzenetére
a vagy helyet ést akartál ugye?
amúgy nekem az a furcsa pl, hogy akiket ismerek és laptopoznak full time, ott nem is emlékszem, akiről tudnék, hogy különösebben kényelmetlen neki. viszont úgy tűnik akik mechanikussal tolja, azoknak pedig nagyon kényelmetlen ez az ollós dolog.
most lehet az lesz a vége, hogy a laptopok mellé egy mechanikust veszek részben kíváncsiságból, részben mert nem mechanikusból sem látok olyat, ami igazán tetszene. kíváncsi vagyok így milyen lesz, hogy idő nagy részében laptopkok és egy kisebb részében meg a mechanikus.
-
moma
őstag
ma arra mentem media marktba, hogy megnézzem mi van és kicsit jobban képbe jöttem a rapookkal. az e9500M egész olyasmi, mint ami tetszene, csak sajna van rajta numpad. Van nekik viszont egy 9000m, amin nincs se numpad, se cursor blokk, sajna home és end gomb sem, de majdnek megvettem, csak itt meg az van, hogy í az van, de kis enter van és az ű fel van víve az enter fölé. Ezt meg nem szeretném, hogy egyszerre többféle kiosztást használjak, laptopokon iso, itt meg ilyen fura.
olyanok voltak még amúgy, ahol num pad helyén touchpad volt. de ilyet sem szeretnék.
Érdekes mennyire nem egyszerű billentyűzetet venni.
jah meg volt kint mechanikus cucc és megnéztem kék és barna swichekkel. A kék az brutál hangos tényleg. A barna egész jó volt, de kicsit fura a hang struktúrája, de ez lehet ok lenne.
-
moma
őstag
válasz ilyen_85 #60030 üzenetére
ez nem megszokás kérdése amúgy, hogy mekkora erővel üti az ember?
Amúgy úgy látom, hogy általában az van, hogy mindenki sacc egyféle billentyűzettel van jó ideje csak tapasztalata és ezért is nehéz ez. Mert gyakorlatilag lehetetlen egyszerre x billentyűzettel gyakorlatba lenni. nem tudom mennyire látom jól ezt.
-
DEJVID
őstag
Sziasztok!
Kéne két billentyűzet magyar kiosztással:
-az egyik brown kapcsolóval, numpaddal (ide gondolom a ck550 lenne a legjobb)
-a másik red kapcsolóval TKL kivitelben
Árban olyan 30k alatt.Köszi!
-
devilzero
tag
Sziasztok!
Az elmúlt években laptopbillentyűzeten éltem. Azonban most megérett egy billentyűzetvásárlás. Szeretnék vásárolni egy olyan billentyűzetet ami számos értelmetlen kritériummal rendelkezik, de az asszony fülének és ízlésvilágának is eleget szeretnék ezzel tenni.
Kritériumok:
- fehér
- világítson (nem kell hogy legyenek különböző vibrálási funkciói, csak egy színben égjen és világítsa át a karaktereket)
- lehetőleg halk
- lehetőleg minél alacsonyabb legyen
Létezik egyáltalán ez a bili?
Köszi! -
ilyen_85
senior tag
Nem a gépelés sebességével van gond, bár semmi különösen nem tapasztaltam, hanem, hogy fizikailag fáj rajta gépelni. Annyira rövid úton járnak a kapcsolók, nulla visszajelzéssel, hogy folyamatosan megpróbáltam átütni az asztallapot...
Persze mindenki más, de nekem nem jött be, az biztos.
-
Dency01
aktív tag
Sziasztok. CM Master Ck550-es billentyűzetből a piros kapcsolósat hogy hogy nem lehet kapni sehol magyar kiosztással? A hivatalos oldalán pedig írja hogy van: "CK-550-GKGR1-HU"
Annyi pénzem sincs hogy gyalog hazamenjek.
-
dqdb
nagyúr
válasz haxiboy #60025 üzenetére
Van egy szett Gateron Clearem itthon, a Zealio féle pimpelt változat, de ez már túl puha.
A Zealiókat ugyan a Gateron gyártja OEM-ként, és ennyi, mert mindennek nevezhető, csak pimpelt Gateronnak nem. És nem is lineáris, mint a Gateron Clear (ami tényleg nagyon puha).A világítás milyenségét még meg kell néznem, mert emlékeim szerint a Cherry RGB-nél ott a PCB-n van a led így mindenképpen áttetsző háznak kéne lennie.
Mivel én sem tudtam, hogy mi a helyzet a LED-ekkel, ezért csak áttetsző házas kapcsolót linkeltemA Screw-in stabok valószínű no-go, a K70 Plate mounted.
Plate mounted stabilizátorból csak legfeljebb közepes minőségű van (a Cherry sajátja), valamint a linkelt helyen akad Everglide Panda, amiről olvastam már jót, de olyan még nem tesztelte, akinek adok a szavára. Akár cseréled, akár meghagyod, a kenés mindenesetre kötelező, ha nem szereted a csattogását.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
cybermage
csendes tag
Sziasztok, szeretnek venni egy Cherry MX Switch Tester-t. Tudnátok segíteni hol es milyet vegyek? Mire figyeljek? Érdemes mas gyártótól is venni, stb...
-
moma
őstag
Végig gondoltam jobban az igényeimet. És esetleg ISO-ban létezik olyan, hogy ollós és TKL, vagy aránylag kicsi és halk? A kicsin azt értem, hogy ne legyen num pad és legyen aránylag lapos, nem mély vagy hosszú, de arra nem vonatkozik, hogy irreálisan összelegyenek sűrítve a gombok, mert fontos a kényelmes gépelés azért. Lehet vezetékes most már.
A Rapoo 9300M tűnik ilyesminek, de nem ISO, meg nekem fontos a home és end gomb normális helyen (Vagy valami amit ilyenre át lehet programozni). Vagy a logitech mxkeys, de ez meg numpados és hosszú, meg kicsit sok is árban. Van esetleg valami tippetek, létezik ilyesmi?
Olvastam vissza, hogy CHERRY STREAM 3.0-at szoktatok ajánlani, de nekem az túl nagy.
És még egy független kérdés: ha használtan veszek egy mechanikus billantyűzetet ott mire figyeljek kipróbálásnál?
[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
Van egy szett Gateron Clearem itthon, a Zealio féle pimpelt változat, de ez már túl puha.
A világítás milyenségét még meg kell néznem, mert emlékeim szerint a Cherry RGB-nél ott a PCB-n van a led így mindenképpen áttetsző háznak kéne lennie.Az Everglide-ról még nem hallottam, kicsit le vagyok maradva a témában.
A Screw-in stabok valószínű no-go, a K70 Plate mounted.Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
nyunyu
félisten
válasz ilyen_85 #60020 üzenetére
Nem csodálom.
Még mindig nem értem, miért veszi meg valaki azt a valamit, ami agyondizájnolt alu ajtóéknek drága, billzetnek meg tökéletesen alkalmatlan
Szerencsére február óta almafan kollégáktól távol tengetem napjaimat, most már csak a saját billzeteim mennek az idegeimre.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
ilyen_85
senior tag
válasz nyunyu #60019 üzenetére
Egyenlőre nem érzem soknak, bár az igaz, hogy átmenetileg egy almás mágikus kínboard 2-n kellett gépelnem, amíg elkészült az első billentyűzet és ez eléggé hazavágta a gépelési stílusomat.
Emiatt szerintem eléggé keményen lenyomom a billentyűket, amíg nem sikerül visszaszokni addig úgy gondolom jó lesz a 67g.
Majd meglátjuk, elkezdtem ismét újra tanulni a touch typing-ot, (kösz apple...) lehet változni fog a véleményem. Max veszek kevésbé kemény rugókat.
-
nyunyu
félisten
válasz ilyen_85 #60018 üzenetére
Nem sok a 67gr?
Régebben meg voltam róla győződve, hogy kb. a 67-68gr rugó az optimális, csak aztán sokoldalas doksit kellett írnom a 68gr rugó+Outemu V2.2 stemes Cherry 1000-emen, és pár óra gépelés után már nagyon fárasztott a túl nagy taktilitása+ellenállása(+hangja), így előástam az egyik MX Brownos billzetemet, ami orvosolta ezeket a problémákat. *
Valószínűleg most a 62gr rugós taktilis kapcsolókra voksolnék, viszont azoknál kevésbé határozott a taktilitás, mint erősebb rugóval.*: Azóta lecseréltem a platementes Cherry 1800-at egy acél platettel megvert Ducky One 2-re, szintén MX Brownokkal, ettől sokkal határozottabb lett a taktilitás, viszont most össze-vissza csörög az egész billzet.
Gépelni sokkal jobb a Duckyn, de a hangjától falra tudnék mászni.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
ilyen_85
senior tag
válasz nyunyu #60006 üzenetére
Bár neked válaszolok, de r0b1-nek (is) válaszolnék.
A Zeal Aqua Zilent-ekről tudok nyilatkozni, a 67g-os változatot használom, amit Tribosys 3204-el kentem.
Igaz épített billentyűzetben van, aminek nincs háza (van szivacs a pcb alatt), de baromi halk! Arra fel kell készülni, hogy nem olcsó. Nincs túlzottan holtjátéka a stem-eknek, az egyedüli nyűgöm a space billentyűvel van jelenleg. Így, hogy a kapcsolók baromi halkak, a space hangja, mikor felengedem zavaró lett (úton vannak normális kupakok, de mivel group buy-on vettem van ami csak jövő nyáron ér ide...)
-
dqdb
nagyúr
válasz haxiboy #60011 üzenetére
[link]
Mondjuk én élnék a lehetőséggel, és biztosan nem Cherry kapcsolókkal építeném újra. Sokkan olcsóbban ott van a Cherrynél kevésbé reszelősen járó Gateron Red (kicsit könnyebb rugó) és Yellow (kicsit nehezebb rugó), kicsit drágábban a smooth érzést tökéletesen hozó és ezen a téren a Cherryre köröket verő Everglide Sakura Pink (hasonló súlyú rugó).Valamint ha a nyák támogatja a screw-in stabilizátorokat, akkor a gyári csattogós hulladékok helyére Everglide vagy Durock + némi szilikonzsír kenésre.
-
cibus
aktív tag
Helló!
rá dugtam a tvre a laptopot, így van most egy netezős, filmnézős, torrentes tévém.
a gondom az, hogy az ágyba nem akarom vinni a laptopot így csak egeret tudok oda húzni. de ez sem jó, mert akkor mozog, akkor bejön a kurzor, ott a vezeték, csak a gond van vele.
kellene nekem egy leges legolcsóbb Bluetooth billentyűzet + trackpad kombó. tudtok valamit ajánlani, az elférne mellettünk az ágyban és nincs vezeték.köszi
-
haxiboy
veterán
Corsair-t még mindig kapni, egyébként vettem egy K65 RGB-t ideiglenesen (eredetileg donornak de közben meggondoltam magam, nem akarok beáldozni egy teljesen jó billencset) amíg a k70-et rendbe teszem, valaki pedig linkelte a Double-Shot PBT szettet ócsóér valami műszaki zálogból, pénteken érkezett meg.
A cégnél is a billencsem PBT, végre a Corsairt is minőséginek érzem, a gyári ABS bár nem katasztrófálisan de már ki volt fényesedve, természetesen ég és föld. Hogy mennyire sikerül helyreállítani a K70-et majd kiderül, elég nagy meló lesz kiforrasztani az összes switchet.
Ha tudtok esetleg valakit, aki árul MX Red RGB billentyűzetet hibásan, vagy csak switcheket, ne tartsátok magatokban.
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Varoz
addikt
válasz haxiboy #59996 üzenetére
Látom végül nem cseréltél. Én mai napig imádom a G.Skillemet ami ugye a tiéd testvére.
Ugyanitt kérdés. G.Skill KM780 RGB billentyűzethez most melyik áll legközelebb? Igazából ugyanilyen lenne jó, de már nem kapni sehol.
Volt asszonynak kéne bill és egy az egyben ez tetszik neki, RGB-vel. Szerintem a kapcsoló is pont jó a Cherry Red.
Pro tipp?
Szerk: Mindenképp itthoni webshop, mert kell a számla.[ Szerkesztve ]
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
JiMN
tag
Sziasztok!
1.Mekkora összeget szánsz rá? Max 50k
2.Használt szóba jöhet? Nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Noname
4.Mire használnád a billentyűzetet? Játék
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? Mechanik
6.Van konkrét modell ami tetszik?
7.Milyen kiosztást szeretnél? Magyar/Angol
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? Normál
9.Extra igények RGB, csuklótámasz
-
nyunyu
félisten
válasz nyunyu #60006 üzenetére
Amiről mostanában nem nagyon írtunk annyira részletesen, az a rugóerő hatása.
Puhább rugón könnyebb gépelni, kevésbé fáraszt hosszútávon.
Viszont a keményebb rugós kapcsolókat sokkal nehezebb akaratlanul leütni, kevesebbet kell használni a backspacet, illetve a kapcsoló taktilitását is jobban kiemelik.Cherry és a legtöbb kapcsológyártó a standard kapcsolóin általában a kapcsolási ponthoz szükséges erőt szokta specifikálni, ez alapvetően jó indikátor arra, mennyire fogsz fáradni touchtypekor, vagyis amikor kapcsolásig ütöd a kapcsolót.
De mivel sokan nem tudnak konzisztensen 2mm-t nyomni, és megszokásból koppanásig/tövig ütik őket, így a teljes 4mm rugóúthoz tartozó erő is érdekes lehet, amit a DIY kapcsolóknál szoktak használni a rugók jellemzésére.
Annak idején kaptam pár Outemu Sky kapcsolót különböző rugókkal, 68gr rugós verzió érezhetően taktilisabb volt, mint a 62gr-os.Pár púpteteje/aktuációs/bottom out erő:
Gateron (Silent) Brown 49/37/50gr, MX Brown 47/38/55gr, Outemu (Silent) Sky 68gr: 63/52/68, MX Clear 63/51/90gr.(Hmm, MX Clearen jobban lehet touchtypeolni, mint a "modern" ErgoCleareken, mert jobban érzed a rugón, mikor engedheted el? Viszont azon sem lenne kevésbé fárasztó gépelni, mint a nekem hosszú távon fárasztónak érződő 68gr-os Outemun, ami után felüdülés az MX Brown.)
Nem tudom, elő merjem-e venni az MX Cleares unikornisomat. Halk az nem lesz, de legalább a 2.5 kilója miatt nem lehet fotelben fekve ölbevenni.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
Nem tudom, mennyire tervezed szétszedni a kapcsolókat, de kenetlen állapotban az Outemu Sky Silent sokkal erősebben susog, mint a Gateron Silent Brown.
Kenve más a helyzet, ott jön képbe a Gateron nyekkenő hangtompítója.Holtjátékban az Outemu Sky feszesebb, mint a Cherry MX, viszont ennek az az ára, hogy nehéz szétfeszegetni a kapcsolót, meg a kenetlenül susogó hangja.
Kenéssel viszont simán el lehet szórakozni 4-5 órát.Ár-értékben azt mondom, hogy egy sima Gateron Brownnal (35$?) jobban jár az ember, mert o-ringezve halkabb lesz, mint a 15$-ral drágább Silent Brown, és nem nyekken bottom-outkor!
Nem tudom, a custom Gateron Brown származékok (Aliaz, Aliaz Silent, Zealio, Zilent) és a dqdb által sokat emlegetett Durock kapcsolók mennyivel másabbak.Szóval ha halk taktilis billzetet akar legózni az ember, akkor hamar el tud szaladni az árakkal a ló.
GMMKhoz hozzá kell még számolni a (halkított?) kapcsolókat (35-50-70-100$), modular foamot (28$), a kenőanyagokat, o-ringet (1-2$), ízlés szerinti kupakot (40-200$)...Ducky One 2, nemszeretem108 csendesítése sokkal macerásabb lenne, azok még ennyire sem egyszerű és olcsó opciók, még ha az önmagában nem annyira rossz MX Brown kéznél is lenne, meg a faszaPBT kupakjaik lecserélésén sem kell gondolkozni.
Egyszerűen megaszopás lenne a billzet atomjaira robbantása, összes kapcsoló+LED kiforraszt, kapcsoló megken, kapcsoló+LED visszaforraszt, billzet összerak...Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
IzI
senior tag
Sziasztok!
Mi a különbség mondjuk egy corsair K68 és egy varmilo között? Ugyanúgy cherry mx red kapcsolók.
Érezhetően van különbség sima ch red és a ch red silent kapcsolók közt ?
Mi nőveli az értékét egy billentyűzetnek ? Aminek van is értelme.Egyébként billentyűzetet keresek,leginkább competitive játékokra,numpad-al,új legyen és max 65e Ft-ig,más nem fontos.
Ezeket néztem ki.
Corsair K68 [link]
Corsair K70 [link]
Ducky one 2 [link]
Varmilo VA109M [link] -
Dr. Akula
félisten
válasz < CyberBob > #60003 üzenetére
Brown. A kék az nagyon csattogós.
-
r0b1
tag
válasz nyunyu #59995 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors választ!
A keretem is emelhetem, nem kell hogy annyira halk legyen, igazából arra lennék kíváncsi, hogy a plusz költség milyen többletet adna, aztán majd eldöntöm mi éri meg nekem.
Azért mondtam a ~15k-t, mert a rgb-s mx brown [link] ennyire jönne ki Dropról, persze +szállítás és áfa. Ha jól gondolom, ez nem takarná ki a Gmmk ledjeit.
Írtam még, hogy a rugó lehetne a bluenál keményebb, ugyanitt kapható szintén rgb-s Cherry Mx Clear [link] , de még nem döntöttem el megérne-e ennyi felárat. Viszont a Halo Clear [link] már jóval olcsóbb, mint a Cherry, ennek a vízszintes holtjátékra lennék kíváncsi, hogy nem-e lötyög jobban.
A csendes vonalon a Gateron Aliaz Silentet találtam [link] , ez a videük alapján hallkabb, mint az Mx Brown, de írtad, hogy a Gateron jobban lötyög, de lehet bevállalnám a csendességért cserébe.
Az Outemu, amit írtál az szimpatikus, az holtjátékban hol áll a Cherrykhez? A Zealio-t dícsérted egy régi hsz-edben, ennek már az ára húzósabb, annak milyen a holtjátéka?
Az általam említettekből van valami amit kerüljek vagy pénztárcámtól függően és hogy mit adok fel az igényeből bármelyik jó lehet? De ha még eszedbe jutott valami, ami jó lehet, szívesen meghallgatom.
-
wanted5
őstag
Amúgy ehhez, a ck350-hez nincs valamilyen okos megoldás, hogy felismerje a szoftver?
Na nem mintha nem tudnék élni makrók nélkül, eddig is jól megvoltam, de utólag gondolkodtam, hogy lehet megérte volna azt az 5 ezret az 550, sose tudom, hogy kellhet-e.Kérdeztem a boltot a cseréről, lehet, de küldjem vissza, nyilván fizessem a postaköltséget, rendeljem meg a másikat, fizessem annak is a szállítását, úgy már nagyon nem érné meg, szóval letettem róla.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Mode Envoy fa betéttel,Mode Obscura gombokkalés gateron oil king switchel és sok extrával.
- Logitech MX Keys S Plus Graphite Teljes magyar. Több verzióban kérhető.2év Gari
- Wooting fehér keycap set - Német - PBT Double Shot
- Akko MOD007B-HE
- Glorious GMMK Pro Black Slate 75% TKL - Barebone, ANSI-Layout, fekete