-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
"legtöbb nagy gamer márka is közel nulla innovációval tolja kizárólag a brand nevére alapozva."
naaaa... ezt korrigálnám!
legtöbb nagy gamer márka -> legtöbb márka és noname brand is csupa klónokat gyárt(at) és címkéz fel.
közel nulla innováció -> mono LED -> multicolor -> rainbow -> még több csillám led -> true RGB, de az utolsó lépcsőig még nem mindenki jutott el.Szerintem az emberekben van annyi kíváncsiság, h kipróbálnak többféle kapcsolót. Nekem a Brown csalódás volt, de lágy tactile próbáltam, biztos van jobb. Red linear a sokadikra lett csak nekem, de azonnal megszerettem, marketing nélkül is. Itt sztem az volt, h mivel ezt kedvelik sokan, így kikiáltották gémernek. Milyen jó, h pont az a gémer, ami tetszik, nem?
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
dqdb
nagyúr
DAS Cherry MX Red ... a 2015-ös modell
Az még tényleg rendben van, legfeljebb a kupak fényesedik ki, majd váil csúszóssá (azt 30-40 dollár cserélni sokkal alacsonyabb Cherry profilos örökélet dyesub PBT-re, ami a hangzásra is jó hatással van), forrasztás repedhet meg (ami pákával könnyen orvosolható), és ennyi. Ha szereted az extrém merev gépelési élményt (én lineárissal utálom, barnával ellenben rábólintanék) és a (valószínűleg Costar) stabilizátorok elviselhetők hangzásban, akkor örök darab, de ma már meghaladta a piac. A probléma a DAS 2020 utáni tetteivel van, nem látszik a megújulás, fejlődés, ahogyan a legtöbb nagy gamer márka is közel nulla innovációval tolja kizárólag a brand nevére alapozva.MX Red, tehát tipikus gamer billentyűzet
Büszke lehet az a marketinges, aki anno kitalálta hogy lineáris = gamer, mert világszerte a komplett vevőkör fejébe beleégette, vagyis nagyon jól végezte a munkáját. Az már másik dolog, hogy hülyeség A legtöbben gépelésre/kizárólag gépelésre lineáris kapcsolót használunk itt (és hardcore billentyűzetes körökben is), csak éppen rugalmas belső felépítésű billentyűzeteken.cégeshez vettem egy MX Master 3S-t
A billentyűzetek után sok évvel nálam az MX Master 3 volt a kiszálló a komplett Logitech márkából, és nem látom, hogy mostanában lenne bármiféle visszafelé út. Irodai felhasználás mellett ne álljon már neki ragadós masszává dezintegrálódni egy 30e forintos egér burkolata 1 év után.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dbius
veterán
válasz Roland861010 #96090 üzenetére
A hirdetést én már megnéztem, ezért ajánlottam, hogy ha érdekel, akkor nézd meg Te is, mint beszerzési alternatívát. Én csak egy user vagyok (nem PRO, mint sok topikbeli kolléga ) aki 2019 óta használ mechanikus billentyűzetet (elfogadva a topiklakók ajánlásait), de a konkrét típussal nincs tapasztalatom. Olvasd végig itt a topikban a hirdető fórumtárs hozzászólásait, mert emlékezetem szerint több videót is készített és szerintem a hirdetett billentyűzetről is töltött fel saját videót!
-
válasz Roland861010 #96094 üzenetére
miért?
UK layout van 20k-ért boltból, futárral bárhova. ISO-t most nem látok árukeresőn csak 40k felett.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
válasz Roland861010 #96090 üzenetére
akkor mégsem a Fnatic lesz?
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Tin
veterán
Van beépített KVM switch a monitoromban, de nem állandó használatra kell a 3 eszköz támogatása, tehát nem az van, hogy oda-vissza kell kapcsolgatni a kép gép között. Az idő nagy részében egyszerre egyik gépet használom, de pl. ha adódik valami, akkor hasznos, ha át tudok kapcsolni a másik gépre, és nem kell odahúznom a laptopot, és válaszolni pl. egy üzenetre, vagy megfogni egy másik egeret ugyanezért.
Billentyűzetből volt K750 Wireless Solar, azt nagyon szerettem, meg van itthon két MK540 szett a gyerekeknek, csak mert olcsó volt, és szétverni jó az is meg volt még pár. De szerintem sincsenek túl jó billentyűzeteik, viszont a Craft/MX Keys nekem is jónak tűnik.
Egerekben viszont bejött a Logitech. Már a második G602-őm használom, az előző is kibírt valami 5 évet (csak még időben betáraztam az utódból), van egy G603, az is teljesen jó, cégeshez vettem egy MX Master 3S-t, ami először bosszantó volt az "alacsony" klikkjével, de azt már megszoktam, ennek valami sokadik elődje ment még a G sorozat előtt, szóval egér fronton én elégedett vagyok velük.
#96091 dqdb: évekig használtam a DAS-t elsődlegesnek, de mindig ott volt felváltva mellette egy alacsony profilú, mert nekem nem kényelmes ilyen magas profilon sokat gépelni. Viszont a DAS Cherry MX Red, tehát tipikus gamer billentyűzet, és egy karc nincs rajta, szóval valószínűleg a gyereknek előszedem valamikor, úgyis sír, hogy nem jó a játék. Az a 2015-ös modell elég minőségi darab, olyan mint egy tank, és hát ezek idővel nem nagyon tudnak elhasználódni.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
A DAS is a múltban ragadt márkák egyike.
Amúgy az a poén, hogy úgy meg felfelé a billentyűzetek ára, hogy közben a custom vonal egyre olcsóbb, és már régen összecsúszott a régi nagy nevek túlárazott gagyija és az új szereplők tényleg jó minőségű darabjai (nettó 200 dollárért olyat lehet összerakni, amibe ha akarnék, se tudnék belekötni, alatta pedig ott vannak az itt naponta többször ajánlott darabok), de az utóbbihoz az időt bele kell tenni, hogy megtaláld, mi is kell neked.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
Két gép használatánál sokszor szerencsésebb megoldás az USB switch, mint ez vagy ez. Ebbe mehet a vezetékes periféria vagy a dongle, és egy gomb nyomásával vált mind az egér, mind a billentyűzet, nem kell egyenként kapcsolgatni ezeket.
A Keychron annyival szerencsésebb, hogy annak van natív vezetékes módja is, a ZMK ereje pedig segít a neked tetsző kiosztás felprogramozásában (bár erre 100%-os méretben annyi szükség nincsen), cserébe azzal még nincsen túl sok tapasztalat, és jelenleg nem kapható.
Szerintem K400 Pluson, mint céleszközön kívül az MX Keys (és Mini változata) az egyetlen értelmes billentyűzet a Logitech teljes jelenlegi választékában (a Mechanical változatot már inkább hagyjuk), szóval nem foglak lebeszélni róla.
-
dbius
veterán
válasz Roland861010 #96084 üzenetére
Hardveraprón kolléga tegnap este rakott fel egyet (csak elírta, hirdetés címében 5097 van). Nézd meg mielőtt rendelnél valahonnan.
-
Tin
veterán
válasz Mr.Csizmás #96086 üzenetére
Jaja, pont erre gondoltam. 9 éve vettem a Das Keyboard S-t 90€-ért, ma ugyanabban a (külföldi) webshopban "ugyanaz" a modell (szerintem a Prime lesz az) 150€. Ez nagyjából az infláció mértéke.
Viszont szerintem ez a konzumer vonal nem drágult ennyit. A Surface Keyboard ugyanúgy 80€ körül van, mint 6 éve, és az MX Keys is hasonló áron ment végig, ezt már igazából a Craft óta nézegetem, szóval nem valami újkeletű dolog.
-
Tin
veterán
Köszi, az jó hír. A youtubereknek nehezebben hisz az ember, mint a fórumozóknak, nekem nagyjából a tartósság és a használhatóság lenne a lényeg. Ha ezt teljesíti, akkor részemről jöhet.
A Keychron B6 tényleg jó áron van, de sajnos nem elérhető. A Logitech dupla ára valószínűleg nem indokolt, de még így 80€ körül sem annyira vészes, főleg, ha figyelembe veszem, hogy az MS-t is ennyiért vettem 6 éve, és igazából semmi baja.
-
Tin
veterán
válasz Roland861010 #96061 üzenetére
Anno amikor bringát vettem mindenki csak a karbon 1m -as bringákat ajánlotta.
Aztán egy használt 230k bringával simán tekertek 70km-et egyben.Roland, ezt ne... ha itt is végigcsinálod azt, amit a bringás topikban, akkor inkább most lépek ki.
-
Ispy
veterán
válasz Roland861010 #96078 üzenetére
Az ISO layoutot a világ kb 10%-a használja, ilyen a magyar is, a magyar felíratos bill, meg még tovább szűkíti a kínálatot és ez a kínálat leginkább az alsó polc vagy túlárazott gémer. Ezért akik ide járnak többségében ezekkel a termékekkel nem is találkoznak élőben kb soha, mert egyszerűen nem ütik meg a mércét. Akik meg használják ezeket, azok meg nem járnak ide, mert nekik ez nem hobbi. Szóval továbbra is azt ajánlom neked és mindenkinek, aki sem pénzt sem időt nem akar erre szánni, tessék bemenni egy bolta és élőben megnyomogatni mindent, hogy be tudd lőni mi felel meg neked és azért mennyi kérnek.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Joezyka
senior tag
válasz nyunyu #96027 üzenetére
köszönöm a részletes kimerítő válaszokat!
Nekem valószínűleg a régebbi B van, mert amikor nyomkodom, akkor a space szokott világítani, csak én mindig a számoknál kerestem a fényt, mert a user manual us azt hazudta
Majd otthon megnézem és kipróbálom. Köszönöm a tippeket.Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!
-
r6man123
senior tag
válasz Roland861010 #96078 üzenetére
Ahogy én látom, inkább arról van szó, hogy az ajánlott klaviatúrák ár / érték arányban jobbak, mint az itthon kapható billentyűzetek (lehet hogy a magyar betűkészlet miatt szűk a piac?). https://afterhours.hu
-
SkyTrancer
senior tag
#96050 Synthwave: Természetesen azzal próbáltam
#96053 Molydeus : Ott keresgéltem
#96068 dqdb : Köszi az általad linkelt JSON pöcc röff megyGithubon nézegettem, meg a korábban ajánlott oldalakat is, de még nem értem mindennek a végére. Lassan felzárkózom én is.
Köszi mindenkinek -
dqdb
nagyúr
válasz Molydeus #96052 üzenetére
Emiatt egyrészt az egyes gyártók switch-ei nem kompatibilisek egymással (néha még azon belül se),
Gateronnak konkrétan két inkompatibilis termékvonala van. Eddig négyféle eltérő és egyben egymással inkompatibilis kapcsolódesignt láttam, amelyek közül a Wooting-féle Lekker vonalhoz a legnagyobb a választék, akad belőle Gateron (ők gyártják a Lekkert) és más gyártótól is (Geontól a Raptor HE).a rugó egy olyan alkatrész, ami nagymértékben befolyásolja a gépelési érzetet
A Lekker vonalhoz akad rugó, a Wooting is árul többféle erősségűt, és Geon is, de ezek egyforma hosszúak, szóval nem tudsz a hosszal játszani.Plate variálásának a lehetősége minimális (alu, acél, réz, CF... talán FR4 is, de ebben nem vagyok biztos). Egyáltalán az egyedi Pate vágatása is problémás a süllyesztett menetes csavarhelyek miatt.
Süllyesztett csavarnál marad az acél ezekből és ennyi, a többibe vagy nem lehetne értelmesen menetet vágni, vagy pillanatok alatt elnyalnád a menetet, vagy túl rugalmas az anyag. Nem süllyesztettnél az FR4 és alumínium túl rugalmas lenne. A nyákon egészen jól megoldható többféle kiosztás támogatása, de a plate-en ez már korlátozott. Azoknál a kapcsolóknál, aminek nincsen lába, a fix plate kötelező, ahol van, ott egy lépcsős/teljes Caps Lock vagy 6.25u/7u alsó sor megoldható, de egy osztott jobb Backspace vagy Shift már problémás lehet, stabilitás szempontjából. A hibrid ANSI-ISO pedig lehetetlen, de az hagyományos kapcsolókkal sem szerencsés.Ami még kimaradt, hogy HE kapcsolóból jelenleg lineáris érhető csak el, és ez így is marad valószínűleg, hiszen egy taktilis vagy clicky kapcsolóval búcsút lehet inteni a konfigurálható érzékelési pontnak és a rapid triggernek is, azaz a két fő* selling pointnak annyi. Maradna az, hogy nagyon simán jár, de ha nem click leaf felépítésű egy clicky kapcsoló, vagy actuator leaf felépítésű egy taktilis kapcsoló, akkor oda a smooth élmény, de ilyen nem lesz, mert nemmágneses fémből kell gyártani ezeket.
* az SOCD-t nem veszem ide, az megoldható akár még membrános billentyűzettel is, ahhoz nem kell analóg érzékelés
[ Szerkesztve ]
-
r6man123
senior tag
válasz Roland861010 #96072 üzenetére
Egyáltalán nem vagyok képben a billentyűzetekkel, itteni ajánlás miatt vettem a V6max-ot. Arra akartam rávilágítani, hogy érdemes nyitni, a srácok nem
bziskodásból, vérgémerségből, ledfanbojjkodásbólajánlanak.Nyilván vannak már nagyon masterrace vonalak, de szabad hinni abban, hogy jól be tudják lőni azt, hogy az átlag user mivel lehet boldogabb.
-
Nem, az egy jó márka, kifejezetten e-sportra gyárt. Egyébként a Func-ot is ők vették meg, ami az én fő billencsem...
Annyi, h low profile amit választottál, de kinek mi. Ha szereted, akkor OK, nekem az nem való.[ Szerkesztve ]
-
grizlisandor
veterán
Mielőtt megrendelsz valamit, írd be nyugodtan youtube-ra és kiad egy csomó videót és kérsz alá magyar feliratot; meg ott van még a topik keresője, egyedül te emlegetted ezt a billentyűzetet, így nincs vagy csak minimális tapasztalat van vele.
Segítenek a phórumtársak, de nem ez a helyes út, minden egyes ajánlásra bedobsz egy random gyártó alsópolcos termékét, hogy olcsóbban ez is tudja.
-
dqdb
nagyúr
-
r6man123
senior tag
válasz Roland861010 #96063 üzenetére
Én egy használt 80 ezres Buls-szal tekerem körbe a Balatont minden évben többször, ki nem adnék 230ezret egy bicajért... Ellenben nemrég vettem egy egy V6 max-ot 46ezerért és ég és föld a régi belépő CM-emhez képest.
Konklúzió: Lehet egy magasabb kategóriás trekkinggel gyorsabb lennék, komfortosabb lenne az út, de mivel így is letekerem a Balatont simán egy szuszra, hülye aki drágább gépet vesz. Számítógépen dolgozok cirka napi 10 órát, de eddig egy olcsó mechát nyomogattam, mert nem tudtam, hogy milyen egy normális klaviatúra. Gyorsabb, pontosabb vagyok vele, ráadásul komfortos és "kielégítő" élményt nyújt.
-
dqdb
nagyúr
válasz SkyTrancer #96049 üzenetére
V6 van kob-os v6 max jsont találtam de az meg ANSI, sehogy se jó egyikkel sem
Úgy nézem, hogy azt még nem adták ki. A QMK források elérhetőek, az ANSI JSON elérhető, a kettőből össze lehetne hozni az ISO JSON-t, ha valaki nagyon akarja, de inkább irány a Keychron Discord, és kérd ott a fájlt a supporttól. Gyorsan fognak reagálni, többször előfordult, hogy elfelejtettek feltölteni dolgokat, és azonnal megtették, amint valaki kérte.Egyszerűen csak kipróbáltam volna az asztali verziót is. Nem mellesleg ezt is edge-ből nyitom meg mert én firefoxos vagyok.
Ez az asztali verzió. Amúgy Electron alapú, szóval egy becsomagolt Chromium van a háttérben, mint böngészős változatnál. Firefox alatt nem megy, a Firefox nem támogatja az ilyen webes konfigurációs felületekhez szükséges WebHID-et.Molydeus: Itt keress rá a V6 MAX ISO-ra
Tényleg, ott van. "Zseniális" a letölthető dolgok szervezése náluk, a billentyűzet oldalán nincsen (ahol ott szokott lenni), a QMK Github repójukban nincsen (csak az ANSI), a VIA Github repójukban nincsen (csak a vezetékes).[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Feleségem itthon püföli egész nap a céges 1 pálcikás dell billt és még csak fel sem merült benne soha, hogy lehetne jobb is, pedig látta már pár billemet, igen, mindegyik drága volt. Szóval van ilyen is, csak a feleségem nem jár szakmai fórumokra, mert azt sem tudja, hogy léteznek és nem is érdekli a téma. Szóval ahogy már többször írtam, csoszogj el egy boltba és válasz magadnak valamit, mert láthatólag nem érdekel itt ki-mit tanácsol.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
ha valaki, akkor én budget mecha fan vagyok és nincs 100 k a 6 db billencsem együtt sem...
többször volt Redragon ajánlás itt tőlem, kb. 10-15k apróról és kell rá ócó halk switch (Outemu Silent Peach vagy Lemon), kicsi habszivacs vagy más hangtompító/kitöltő anyag és annyi. Budget halk mecha billencs, pipa.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
nagyúr
válasz Roland861010 #96009 üzenetére
Gratula hozzá! Asszony kedvenc billentyűzet márkája, 5-ösével szoktam neki venni az Auchanban, mert egy év alatt hármat elhasznál, de ő is nagyon elégedett vele egyébként.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Roland861010
veterán
válasz Mr.Csizmás #96062 üzenetére
Keychronet én nem találtam készleten 40k alatt. Akkot se.
Ilyen árban nem vásárolok csak itthonról.Akko 35k ezt tudja egy 18k -s Genesis Thor 303 is.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
nem látom az elmúlt napban meg 100e helyett inkább 100€ max volt a jellemző a témákban. egy 30-40 ezres keychronnal vagy akko-val bőven boldog lennél, ha befogott orral elengednél pár igényt.
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Roland861010
veterán
válasz Mr.Csizmás #96060 üzenetére
Ezen már túl vagyok.
Lehet ne ez az én topikom.Itt mindenki épít mindenki 100ezreket költ pöttyögésre.
Nem verseny szintű játék mellé nem érzem értelmét.Anno amikor bringát vettem mindenki csak a karbon 1m -as bringákat ajánlotta.
Aztán egy használt 230k bringával simán tekertek 70km-et egyben. -
Mr.Csizmás
titán
válasz Roland861010 #96059 üzenetére
semennyit, de x nap után ajánlanám az összefoglalót fent, különösen ezt a részét, mert kb. vaktában lövöldözöl ipari szeméttel.
1.Mekkora összeget szánsz rá?
2.Használt szóba jöhet?
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
4.Mire használnád a billentyűzetet?
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
6.Van konkrét modell ami tetszik?
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Roland861010
veterán
Mit szoltok a Logitech G413 Carbonhoz?
Mit érhet új bontatlan formában? -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz JasonD #96040 üzenetére
Akkor rendelni kő feketét.
"Elhiszem, hogy király dolog, de ha egyszer nem szép (szubjektív!)... Olyan ez, mint a Fiat Multipla"
Mennyé vissza, mennyé!
Geekbadasscsodavonzzaatekintetetérdekesésmégergóbbisjó?
Ennél már csak az osztott sculpted keywell a csodább (pl. Dactyl Manuform, Kinesis Advantage 360 stb.).
"25-ért megveszem!"
Esetleg a plate-et, az akril porvédőt, a kábelt, meg az egyik szivacsot.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Molydeus
őstag
-
Molydeus
őstag
válasz JasonD #96034 üzenetére
A Q2-vel egy dolog nem fog teljesülni abból, amit írtál, nem lesz alacsony.
A GMMK TKL egy kifejezetten lapos billentyűzet, alacsony és a lapos szögben emelkedik. Ez nekem is nagyon tetszett benne.
Hacsak nem gépelsz szabályosan a csuklódat a bill. felett tartva, akkor kelleni fog egy csuklótámasz.M.
-
Molydeus
őstag
Itt keress rá a V6 MAX ISO-ra: [link]
M.
-
Molydeus
őstag
válasz krono. #95996 üzenetére
Koránt sem biztos, hogy sokaknak számít, de ezekre gondolok:
- Minimális választék: mivel viszonylag új trend a HE, kb minden gyártó saját switch-eket és PCB-t tervez, vagyis nincs kvázi-szabvány, mint amilyen a Cherry MX. Emiatt egyrészt az egyes gyártók switch-ei nem kompatibilisek egymással (néha még azon belül se), másrészt az a minimális kínálat, ami létezik, az is egy-egy gyártón belülre korlátozódik.
Maga a HE néhány jellemzőben nagyon jól paraméterezhető, de ezek nagy része játékhoz kötődik és nem a gépeléshez. Eközben teljesen figyelmen kívül hagy olyan jellemzőket, amikre az MX területen hatalmas választék van.
- Aftermaket alkatrészek szinte teljes hiánya:
Ez az előbbihez szorosan kapcsolódik.
Pl. a rugó egy olyan alkatrész, ami nagymértékben befolyásolja a gépelési érzetet. Az erő nyilvánvaló, de a hossz is egészen eltérő karakterisztikát tud eredményezni. Hibákat is okozhat, penghet, súrlódhat vagy reszelhet ahol műanyaggal érintkezik (Cherry MX "Sand" ugyebár...). Nem gondolom ugyan, hogy minden esetben cserélni kell a gyárit, de ha igen, akkor nem árt ha van mire.
Erősen kétlem, hogy nagy választék lesz az egy PCB-n belül eltérő kiosztások támogatására, ami szintén megszokott dolog MX-en belül.
- Merev belső felépítés következményei:
A HE switch-eknek csak két műanyag lába van, emiatt a stabilitásukat szinte kizárólag a Plate adja, amit mereven össze kell csavarozni a PCB-vel, különben annyi a 0.1mm-es pontosságnak és jöhet a folyamatos kalibrálás. A merev belsőnek két további következménye is van. Egyrészt legjobb esetben is csak bounce-ra lehet lőni, flex-re nem. Másrészt a Plate anyaga merev kell, hogy legyen (a PCB nem az), ami leginkább fémet jelent. Ezekből következik, hogy gyári állapotában egy HE bill. hangos lesz és a bevett hangolási módok egy része nem is használható. A szivacsok igen, de a Plate variálásának a lehetősége minimális (alu, acél, réz, CF... talán FR4 is, de ebben nem vagyok biztos). Egyáltalán az egyedi Pate vágatása is problémás a süllyesztett menetes csavarhelyek miatt.Összességében, ha jó a gyári állapot, akkor hajrá, de modolni jelenleg nagyon körülményes.Ez idővel változhat, de ha pl. a szintén szegmentált LP kiínálatot nézem, akkor egyáltalán nem biztos, hogy lesz egy nyertes design, amit majd mindenki
A másik, hogy a HE képességek (az actuációs pont finom hangolása, különböző úthosszakhoz eltérő funkciók rendelése*, a rapid trigger vagy az SOCD) nekem személy szerint egy komplett billentyűzetre felesleges, egy játékra kihegyezett padban bőven elég lenne, de ilyen még nincs.
*: Ezt spec már próbáltam, a ControlPad is analóg, csak optikai és nem mágneses. Nagyon szerettem volna értelmesen kihasználni játékokban, mert fancy dolog volt már akkor is, amikor megjelent, de a gyakorlatban nekem nem sikerült. Az analóg kar szimulációhoz a 4mm-es úthossz szerintem kevés, a Dual Action jobb egy fokkal, de nagyon kell tudni, hogy hol van az aktuáció.
M.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Az asztali verziót executable fájllal nyitod meg, nem böngészőből.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
SkyTrancer
senior tag
válasz Mephike #96048 üzenetére
de ez lehet a gond, de nem találok max jsont. Nincs is ?
Egyszerűen csak kipróbáltam volna az asztali verziót is. Nem mellesleg ezt is edge-ből nyitom meg mert én firefoxos vagyok.
Elsőnek szeretek minden funkciót/ programot kipróbálni és csípi a csőröm hogy az asztali nem megy.
V6 van kob-os v6 max jsont találtam de az meg ANSI, sehogy se jó egyikkel sem[ Szerkesztve ]
-
Mephike
őstag
válasz SkyTrancer #96046 üzenetére
Nem lehet, hogy Te a sima V6-ot akarod ráerőltetni a V6 Max-ra?
Amúgy mire nem elég a Launcher, ami miatt kellene a VIA? -
Valkűr
addikt
Kész lett a kicsike, mondom addig le nem fekszem Hangra brutal csendes, még a stabok is, már-már fura hogy ennyire nincs hangja, lehet jobb lenne ha lenne valami kis faxa hang, ami nem hangos de legyen. Mindenesetre hajlik tőle az asztal és a tér is
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
SkyTrancer
senior tag
mit hibázok el ?
Egyetlen lehetőség ahol konfigurálni tudom a v6 maxot az a launcher.keychron.com
Az asztali Via App,-ba hiába tallózom be az egyetlen "v6_iso_knob_v1.2.json" filet akor sem lehet állítani semmit, nem ismeri fel. Firmware 1.0.0
Leírásokat követve így nálam elsőre megállt a tudomány. -
dqdb
nagyúr
a hosszú bal shift, a mellette lévő gombot pedig átrakhatnák a sor túlsó végére, egy rövid jobb shift elé
JIS-nek hívják azt, amit szeretnél. Mellékhatása, hogy az alsó sor egy "kicsit" eltér, amiből nem japán kiosztást használva egy rakás space-ed lesz.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Tin
veterán
Ha úgy lett volna, akkor meggondoltam volna, bár őszintén szólva nekem bejön a hosszú bal shift, a mellette lévő gombot pedig átrakhatnák a sor túlsó végére, egy rövid jobb shift elé. Szerettem az ANSI kiosztást is, csak vegyesben ISO-val használva nehéz volt megszokni a vízszintes Enter lenyomási helyét.
Majd kiderül, mit tud. Amúgy jut eszembe, nem is US international kiosztást használok, hanem a simát.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Most találtam meg én is a normális ISO kiosztású képet. Nemrég még hosszú bal shiftes kép volt róla ...
20 éve még a US ISO kiosztás ment a Logitechnél US International néven, 10 éve hosszú bal Shiftet jelentett az a kiosztás, most úgy tűnik, hogy megjött az eszük, és US ISO ismét a US International.
[ Szerkesztve ]
-
JasonD
aktív tag
válasz Synthwave #96036 üzenetére
Nem kizáró ok a knob, csak a szürke szín.
Annak fényében, amennyiért itthon a barebone-jai átlagban mennek, valóban nem, mert ~51-ből már kihozod fullos kapcsolókkal és igényes kupakszettel együtt.
Maximálisan egyetértek!
A csukló pedig szereti, ha nem kell annyira kicsavarodnia. A két spacebar is jó dolog ám.
Elhiszem, hogy király dolog, de ha egyszer nem szép (szubjektív!)... Olyan ez, mint a Fiat Multipla.
Az attól függ. A Q8-ak, amiket összelegóztam, simán.
25-ért megveszem!
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Synthwave #96035 üzenetére
alzás sajátmárka, meglepően jó oem-rebrandelt cuccaik voltak. a gamer fülesüket sok év után elsirattam, amikor felraktam a helyi zero waste csopiba, hibátlan volt, csak a párnázást kikezdte a borosta+viselve tologatás
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Tin
veterán
válasz Mr.Csizmás #96033 üzenetére
Jaja értettem, mire gondol, csak azt hittem, az MX Keys kiosztására gondol. Azon meg pl nincs Print Screen gomb, bár ez gondolom makrózható.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz JasonD #96034 üzenetére
Nem tudtam, hogy a programozható, cserélhető fémfejes knob kizáró ok, mert azokból akad bőven.
"Afterhours 51k-ért nem pálya."
Annak fényében, amennyiért itthon a barebone-jai átlagban mennek, valóban nem, mert ~51-ből már kihozod fullos kapcsolókkal és igényes kupakszettel együtt.
"Nem próbáltam, vizuálisan nem jön be a forma."
A csukló pedig szereti, ha nem kell annyira kicsavarodnia. A két spacebar is jó dolog ám.
"Ezek a Keychronok tényleg érnek annyit, amennyiért vesztegetik őket (80-90-100 ezer)?"
Az attól függ. A Q8-ak, amiket összelegóztam, simán.
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Mr.Csizmás #96033 üzenetére
Connect IT?
-
JasonD
aktív tag
válasz Synthwave #96030 üzenetére
Készleten én csak a knobos verziót láttam, a sima Q2 csak rendelhető egy-két helyen, amiből vagy lesz valami, vagy nem. Afterhours 51k-ért nem pálya.
Viszont próbáltad már vagy csak képről mondod?
Nem próbáltam, vizuálisan nem jön be a forma.
Más. Ezek a Keychronok tényleg érnek annyit, amennyiért vesztegetik őket (80-90-100 ezer)?
-
válasz nyunyu #96023 üzenetére
eeeegen... van itthon V2, ez most V3 lett. Nem próbáltam a diffúzort kiszedni, majd holnap.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz JasonD #96029 üzenetére
"Q2 kifogyott"
Megnéztem, és több helyen is van vagy rendelhető.
"Q8 alice elrendezése nem igazán jön be"
Arisu, az Alice nem egészen ilyen (ha van makróoszlop/plusz kurzorpozicionálók, akkor bal oldalt vannak, és nincsenek kurzornyilak).
Viszont próbáltad már vagy csak képről mondod?
"inkább netezős, játszós otthoni használatra lenne, gépelés minimális"
Nem látom, hogy ezek miért lennének kizáró okok. Ezeknél nem számít a komfort? : >
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Mr.Csizmás #96026 üzenetére
Tegnap még láttam, ma még nem néztem. De Q8 biztosan van, és jobb választás is, ha nem teljesen életképtelen az ember gépelési skillje.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz Joezyka #95997 üzenetére
Akko 5108B
1. USB-ről tölthetem? azt gépről vagy külön adapterrel? (itt inkább az a kérdés, hogy melyikről jobb, célszerűbb, az áramerősség miatt).
Ha be van dugva gépre, akkor fixen tölti magát, akkor is, ha wireless (Fn-Y) vagy BT módban (Fn E/R/T) használod.
2. Letöltöttem hozzá a Cloud drivert, hogy majd jól beconfigolom, csak sajnos nem találja a billzetet, pedig működik, mert most is arról írok Erre valami tipp, hogy hogyan tudnám belevarázsolni, hogy pár speciális dolgot is be tudjak rajta állítani?
Akko Cloud driver csak akkor működik, ha a billzet kábelen rá van dugva a gépre és vezetékes módban van (Fn-U)
Elvileg a makrókat megjegyzi a billzet, azok utána wireless módban, szoftver nélkül is működnek.3. Elvileg az aksi töltöttségi állapotát az Fn+spaccel meg lehet nézni, de nekem erre nem reagál semmit azt hogy tudom megnézni?
Ez attól (is) függ, hogy régebbi B vagy újabb B Plus billzeted van. (hasán lévő címkére rá van írva)
Alapból ha be van dugva az USB kábel, akkor hiába kérdezed le, egyik sem mutatja, mert fixen tölt.
Ha sima B végű billzet nincs bedugva és wireless vagy bluetooth módban van, akkor Fn-szóközre a szóköz LEDjét színezi el, ha zöld, akkor sok, ha sárga akkor félig, ha nagyon éhes, akkor piros.
B Plus billzeteknél ezen annyit csavartak, hogy csak bekapcsolt háttérvilágítás (Fn-L) mellett tudod lekérdezni, akkor Fn-szóközre az 1-0 számgombok alatti LEDeken mutat egy színes progressbart, hogy 10-90%-ig van töltve az akku.
Ha nincs bekapcsolva a háttérvilágítás, akkor buktad, nem látszik, hogy hány számszor 10% a töltés, mert csak a LEDek színét állítja, de a fényerő marad nulla.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz JasonD #96012 üzenetére
Keychron Q2 barebone hazai boltból. Kevesebb, mint az MSRP feléért megy már ideje.
Vagy ugye Q8 barebone <3, amit szintén szotyiért dobnak utánad itthon.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Roland861010 #96009 üzenetére
Egy kincs.
-
nyunyu
félisten
válasz ViZion #95966 üzenetére
Megjöttek az Outemu Silent Peach-ek. Direkt a V2-t rendeltem, mert abban nincs ez a fényterelő átlátszó bigyó. Megjöttek, felirat szerint V2, de van benne ez a fényterelő, képeket nézegetve gyanús, h V3-at kaptam.
Balról jobbra:
Silent Peach V2 - Silent Peach V3 - Silent Lemon V3 - Silent Lemon V1Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Tin
veterán
üdv! köszönöm. Német ISO a legtöbb billentyűzetem (régiek is), mert magyart már alig gyártanak, de ahogy láttam a Logitech oldalán, az US verziója is ISO kiosztású, nem pedig ANSI. És meg is van a hivatalos Logitech kiosztás a Redditről, szóval úgy tűnik, hogy az EU-ban árult "US international" verzió tényleg ISO, vagyis mindegy, melyiket veszem, itt mind ISO.
Az pozitív, hogy gépelés közben a kapcsolatot nem dobja, engem az idegesít. Ez is elalszik egy idő után, szerintem már reflexből valami Shift vagy hasonló gombbal indítok, aztán kezdek gépelni.
A több géphez csatlakozást akkor gondolom nem próbáltad, de elvileg mennie kell.
A Keychront ajánlotta már is, köszi, ránéztem, de első blikkre sold out. Holnap majd ránézek alaposabban, bár mint írtam, most egy kompromisszummentes csomagot szeretnék, itt meg a spéci dongle miatt akkor két számítógépnél már macerásabb a kezelése.
-
Joezyka
senior tag
válasz Mephike #96007 üzenetére
köszi a tippet, kábellel már a driver is látta és állítani is tudok rajta mindent (ami érdekes, hogy csak kábellel látja a driver).
Egyedül a töltöttséget nem találtam meg még benne sehol. De majd ha már nem megy, akkor jön a tuti lemerült állapot
Csak jó lenne tudni, nem szeretem csontra meríteni a dolgokat...A hangjára visszatérve, haveromnak van egy mechanikus billzete (razer ow edition, nem tudom a pontos típusát), és az szó szerint mint egy írógép olyan hangja van és abból indultam ki, hogy ha az ilyen hangos, akkor az "összes az". De szerencsére a feltételezésem erősen meg lett cáfolva, és örülök, hogy hallgattam itt a csoportban a sok javaslatra!
Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!
-
RazoR
Topikgazda
205g2 kb beszerezhetetlen, ahol van ott 10k+ a szállítás. Ali gondolom vagy eredeti vagy nem (inkább nem). Permatex is necces, csak külföld (gyorsan kéne) vagy Super Lube?
Ecsetből 00 vagy 000?
Most, hogy felkerültek a PBT kupakok sokkal jobban kijött a sz@r stabok hangja.[ Szerkesztve ]
-
-Bandi-
tag
Sziasztok!
Jelenlegi billem kezdi megadni magát ( Apple alumínium nemtudommilyen vékony még vezetékes ), ezért erősen gondolkozom a cserén. Visszaolvasva a hozzászólásokat összességében a Varmilo féle silent red ami megfogott, ahogy nézem ár érték arányban talán a legjobb választás lehet ha minőségi magyar kupakos, csendes, 110%-os ISO kiosztású billentyűzetben gondolkozom . Viszont volna egy problémám, nem igazán tetszenek azok amiket még lehet kapni, főleg az hogy túl sötétek. A CMYK bejön de nincs készleten, nem tudjátok várható utánpótlás vagy már elúszott ez a lehetőség?
Építésbe nem nagyon akarok belekezdeni mert a világ összes pénzét képes lennék rákölteni.Mivel az okos enged, már rég a hülyék uralkodnak.
-
JasonD
aktív tag
Üdv. mesterek!
Tudnátok ajánlani valami bestbuy, vagy legalább kiváló ár/érték arányú billentyűzetet?
65-75% hotswap ISO layout VIA/QMK, kapcsoló/sapka van úgyhogy barebone is lehet, vezetékmentesség nem lényeg. Viszont jó lenne, ha nem lenne túl magas, nem szeretnék csuklótámaszozni. GMMK 1 TKL van most, azt kéne megugorni. -
-
Throme
veterán
A Switch and Click egy amazon akciós videót tett fel.
Persze ansi kiosztásúak, de hátha tetszik valakinek valamelyik.
Egész jó áron vannak alu házas billentyűzetek. -
Roland861010
veterán
Meg van az új billentyűzet.😍😈🤪
-
Seep
senior tag
Bicajos topic utan udv itt is. Nekem van a ceges notihoz MX keys mini. Lapos is vilagit is, szerintem neked nemetorszagban German ISO siman jo. Vagy US kell? Egyedul amit nem szeretek benne, ha 2-3 percig nem nyulok hozza akkor rogton stand-by ba megy es akkor ha irok valamit az elso 4-5 betu mindig lemarad. A kapcsolatot viszont sosem dobja el. Ha eleg lenne az ANSI akkor ezt is megnezheted: https://keychron.de/products/keychron-b6-pro-ultra-slim-wireless-keyboard.
-
Mephike
őstag
válasz Joezyka #95997 üzenetére
Elsőre ami nagyon szembetűnő, hogy SOKKAL halkabb mint ami volt (egy URIAGE III volt eddig).
Ez az, amit sokszor próbálunk elmagyarázni mindenkinek és kb. lehetetlen, amíg maga ki nem próbálja. Illetve talán ami még fontos lehet, hogy a gépelésnek a hangzása is szebbé válik, és a gépelési hang ha lesz is nem lesz olyan idegesítő.1. Gépről töltheted simán.
2. A drivert ha letöltötted tedd kábelre a gépet és úgy próbáld meg a drivert elindítani. Kellene mennie.
3. A driveren belül biztos látnod kellene. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Mennyivel újabb az épp up to date? Nem olyan rég szedtem le.
-
Tin
veterán
Sziasztok, hát jó rég nem írtam már ide
Már 6 éve egy alacsony profilú Microsoft Modern Keyboard-ot használok (az ujjlenyomat-olvasós fajtát). Ez úgy tűnik már kifutott, de igazából ugyanaz, mint a Surface Keyboard. Volt előtte már minden, jó ideig használtam mellette egy MX Red-es Das Keyboardot is, de sose tudtam a magas profilt megszokni: nekem igazából az alacsony profil való. Nagy kedvencem a régi (kb T500 korabeli) IBM/Levono ollós Thinkpad billentyűzet volt, de a Lenovo is elment abba az idióta minimal travel irányba, amit viszont már túlzásnak érzek (céges laptop olyan, nem annyira kedvencem).
Ez a Modern Keyboard amúgy teljesen rendben van, gépelési érzetre, kényelemre, súlyra is ideális, és épp annyira kicsi, amennyire egy fullos billentyűzet csak lehet, na meg a mai napig remekül bírja az akkuja. Van viszont pár dolog vele kapcsolatban, amit kevésbé szeretek:
1. Bluetooth, és ezt néha bizony eldobja. Azt hittem, az érzékelő, de a közelében van a dongle, nem az a baja, hanem egyszerűen ilyen. Gépelsz, és aztán csak kihagy, és ilyenkor 5-10 mp-ig semmi, megvárod, aztán lehet tovább gépelni. Nem gyakori, de azért bosszantó. Már észre sem veszem, de azért idegesítő.
2. Nincs háttérvilágítás. Ez inkább csak nice to have, mert világos a billentyűzet színe, és alapvetően sem sokszor ülök sötétben a gép előtt, de azért vannak helyzetek, amikor jó lenne.
3. Egy helyre tud kapcsolódni. Ez főleg tavalyi laptopcsere óta zavar, mert nehezen békélek meg ezzel az új Thinkpad billentyűzettel, meg néha a telefonhoz is kellene billentyűzet. Szóval ez a két-három egér + néha ugyanennyi billentyűzet kicsit sok az asztalra, és felesleges is.Ez alapján keresnék valami olyan megoldást, ami 3 eszközhöz tud csatlakozni, nem csak BT-vel működik, low profile, gépelési érzetben hasonlít a régi Thinkpad billentyűzetre, és ha lehet, legyen kapcsolható háttérvilágítása. Kiosztás mindegy, de inkább ISO enter legyen, mint ANSI.
Logitech MX Keys S milyen? Anno a Craft-al is szemeztem, csak az drágább volt, mint az MS, de ahogy látom, kb ugyanaz ez is, mint a Craft. Ahogy nézem, +1 Bolt receiverrel akkor két géphez is csatlakozhatok natívan és nem BT-vel, a telefon meg akkor mehetne BT-vel. A céges gépemhez meg van egy MX Master 3x egér, így ha jól veszem ki a leírást, akkor a 2 receiverrel össze tudom lőni az egészet. Azt még nem tudom, hogy a billentyűzeten a kapcsolatváltás egyúttal váltja-e az egeret is, de remélhetőleg igen.
Érdemes beruházni egy ilyen billentyűzetbe, ha az ára nem akadály, vagy ennyire alacsony profilból van jobb vétel, ami megfelel a kritériumaimnak? A válaszokat előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!