- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- ZIDOO médialejátszók
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mephike
őstag
Csináltam pár képet telóval én is az új XMI keycap szettel.
L9 & Gray
1/2 réteg fekete, a 3. réteg szürke
Nem tudom van-e rá lehetőség/igény, de a numpadra a szokásos négy gombot még el tudnám viselni (Calc, Mute, Vol Up és Down). De ez nem a világ vége. A keycapek tapintás érzete nagyon tetszik, és a hangja is jó a billentyűzetnek vele. A Cherry profilt szoknom kell még kicsit, mert már nagyon rég volt a kezem alatt. A fotó kedvéért a Q1HE alatt szép szivárványszínt állítottam.
#XMI_csoportos_1 -
Mephike
őstag
válasz ilovedigweed #100709 üzenetére
Írtam privátot, csekkold le.
-
Mephike
őstag
Új Pulsar billentyűzet jön.
$119.95
35000Hz Scan Rate
Web Driver
8K Polling / 35K Scaning
ANSI, ANSI-KR, JIS, ISO -
Mephike
őstag
Kedves XMI tulajok!
Lassan eljut mindenkihez az általa rendelt XMI keycap szett. Egyeztetve micafighter-rel csinálok egy videót, amiben bemutatnám majd ezt a keycap szettet. (Főleg azért, mert nem dúskálunk magyar keycap szettekből és hátha mást is érdekel.)
Amennyiben otthon felszerelted magadnak már ezeket a keycapeket, lőhetnél pár fotót (közelit, távolit, fényben, félhomályban, stb), hogy nálad hogy néz ki. Minél több layouton, minél több környezetben mutatom be a keycapet, annál hitelesebb lesz a videó.
Ha van kedved ebben részt venni, akkor privátban, küldhetsz képeket nekem, akár a legjobban sikerültet ide is beteheted, legalább más is látja, hogy jó ez a keycap szett és nem csak annyi lesz itt róla, hogy "régimódi"...
Köszi előre is a képeket! Jó gépelést mindenkinek![ Szerkesztve ]
-
Mephike
őstag
válasz FuRiONight #100581 üzenetére
Amelyik nyelvet favorizálod? Van oka, hogy nem a UK-t választod?
-
Mephike
őstag
válasz ViZion #100444 üzenetére
Ha a szerszám lenne a hibás, akkor a 3 pineseket sem szedné ki jól.
Ez félig igaz, a három pines kapcsoló közel sem ül olyan stabilan a helyén, mint az 5 pines változat. Hidd el, próbáltam már legalább 5 fajta switch kihúzót, közte a Te általad belinkeltet is. Más az erőkar, más a fogás, de persze nem akarok erőltetni semmit, mindenki azt használ amit akar. -
Mephike
őstag
válasz ViZion #100440 üzenetére
Továbbra is úgy gondolom, hogy a switch kiszedésének nehézsége a jó fogástól (90 fokban felülről) és a jó szerszámtól függ. Minél rosszabb szögben és minél gyengébb szerszámmal próbálkozol, annál szenvedősebb a dolog.
Nem olcsó ez a szerszám, de minden fillérjét megéri. Olvassatok vissza fórumba, volt már róla szó nem egyszer. -
Mephike
őstag
-
Mephike
őstag
Aki Wooting 80HE-hez keresne fémházat itt egy opció a Kbdfans oldaláról a GT-80 Case.
(Nincs hordtáska, cserébe többféle színkombináció van, Ball-catch structure és mesés postaköltség)[ Szerkesztve ]
-
Mephike
őstag
Közben az Akko hivatalos oldalán is akció van. Van pár ISO ajánlat.
-
Mephike
őstag
válasz Mr.Csizmás #100140 üzenetére
A 8K ugyanolyan hasznos lesz, mint az egereknél, tehát nem nagyon. Ettől még azonban sok embernek döntő tényező lehet vásárláskor. Ne becsüljük le őket.
-
Mephike
őstag
válasz Synthwave #100139 üzenetére
Miért furcsálod? A Lemokey a "gaming" brand.
Jah, csak míg a Lemokeyről alig tudnak páran, hogy létezik addig a Keychron bejáratott név. Nem mindegy, hogy egy új dolgot hol vezetnek be. De persze nézhetem onnan is a dolgot, ahonnan Te mondod és úgy van is benne logika. -
Mephike
őstag
Mondj olyan Wooting összetevőt, ami nincs túlárazva.
-
Mephike
őstag
válasz FuRiONight #100132 üzenetére
Furcsállom, hogy nem a Keychronnál hozzák a 8k-t először és utána a Lemoleynél, de végül is nem oszt, nem szoroz. Gondolom a Kickstarter lesz min 3-6 hónap. Ha lesz itt is ISO (sima L1-nél volt), akkor jó eséllyel még jobb is lehet mint a Keychron Q He széria. Gondolom kapcsolóból maradnak a KS-37 vonalon. Kíváncsi leszek a részletekre.
-
Mephike
őstag
válasz FuRiONight #100128 üzenetére
Ez az infó honnan van? Tudsz linket adni?
-
Mephike
őstag
Elvileg készül a Wooting-nál a 80HE-hez új v2-es Zinc Alloy case. Kíváncsi vagyok az árkülönbözetre. Elvileg a v2 már nem fog olyan könnyen karcolódni.
-
Mephike
őstag
válasz Mr.Csizmás #100097 üzenetére
Arról nem beszélve, hogy az a Gateron Double-Rail Magnetic Switch egy nagyon jól sikerült kapcsoló. A P1-et meg vártam nagyon, persze ebből meg nem lett ISO változat.
-
Mephike
őstag
válasz FuRiONight #100092 üzenetére
Nálam van Wooting 80HE, most is arról gépelek. Ha csak a játék a fontos, akkor jó választás lehet, feltéve ha nem nézed az ár/érték arányt. A Glorious GMMK 3 HE nem volt még nálam, de az utóbbi Glorious próbálkozások egér és billentyűzet fronton számomra csalódás okoztak.
-
Mephike
őstag
válasz Evil Snowman #100085 üzenetére
Nekem nagyon tetszik ez a billentyűzet sokat filóztam anno, hogy veszek egyet, de valahogy elmaradt a dolog. Majd írj pár szót, hogy milyen, ha használtad, mert érdekelne.
Köszi! -
Mephike
őstag
válasz Valkűr #100013 üzenetére
Nálam ez van a raktárhelységünk falán, 2 kis dobozban fér el 110 kapcsoló. Ennek hátránya a sima dobozokkal szemben, amit Syntwave is berakott, hogy drágább. Előnye, hogy a falon van és úgymond nem a hasznos területből foglal helyet. Na meg egy fokkal szebb, nyilván ez utóbbi mindenkinek más.[ Szerkesztve ]
-
Mephike
őstag
válasz ViZion #99957 üzenetére
Ma jött meg az új fejhallgatóm, ami egy Acezone A-Spire Wireless lesz. A Steelseries Arctis Novát eladom, vagy feleségemé lesz ha akarja magának. Ha kell az asszonynak, neki a Steelseries GG-t nem fogom feltelepíteni, de az biztos, hogy nálam az írmagját is ki fogom pusztítani
-
Mephike
őstag
válasz FireKeeper #99952 üzenetére
Ez pedig az Armoury Crate személyesen!
Most szólok, ez maga a rák, vagy pestis, kinek hogy tetszik. Az, hogy zabálja a memóriát, és visszafogja a gépet még a kisebbik baj.
Ezt nem fogod csak úgy le uninstallálni! Ugyanis ha ezt megteszed, attól ő még fennmarad a gépeden és továbbra is ott fog ülni a memóriában. Külön szoftvert kell letöltened az Asus oldaláról, ami majd leszedi ezt a remek alkalmazást... -
Mephike
őstag
Hivatalos oldalon megvehető magyarul.
Ha minden jól megy idővel itthon is elérhető lesz a nagyobb boltokban.
Az ANSI változat volt már nálam.[ Szerkesztve ]
-
Mephike
őstag
válasz FuRiONight #99884 üzenetére
Írtam privátot, majd olvasd el.
-
Mephike
őstag
válasz FuRiONight #99882 üzenetére
ISO kell vagy jó az ANSI is?
-
Mephike
őstag
Már kapható a Lemokey P1 HE. (Keychron és ANSI)
-
Mephike
őstag
Aranyosak ezek a Casio játékórák, de mindnyájan tudjuk, hogy az óra Svájcban készül
-
Mephike
őstag
válasz micafighter #99665 üzenetére
Nekem nem sürgős, nem sietek sehova. Ugyanakkor ha kell én is tudok cserélgetni mással, ha feleslegem vagy többletem van.
-
Mephike
őstag
válasz Valkűr #99617 üzenetére
5 különböző HE billentyűzetet próbáltam, összesen 8 HE kapcsolót.
Amit dbqd írt, hogy nincs benne leaf, az nagyon fontos. Egy kis vacaknak tűnik a kapcsolóban, de hidd el, érezni fogod a hiányát. A HE piac még nagyon szűkös, de ott van pl a Q1HE. Ugyanaz van benne, mint egy sima Q szériás Keychronban, sőt.
Most képzeld el, hogy ebbe beleteszel egy olyan kapcsolót, ami gyári állapotában jobb, mint a lineáris mechanikus kapcsolók nagy része. Hidd el, azért az nem lesz gagyi, még akkor sem ha itt páran azt gondolják.
Persze van kevésbé jól sikerült kapcsoló és billentyűzet itt is. Illetve ha Te a taktilis kapcsolókat kedveled, akkor ne vegyél HE billentyűzetet. Ofc, jelen pillanatban ha nincs pénz limit állítva, akkor a mechanikus billentyűzetek fognak nyerni. Viszont ez ki fog egyenlítődni idővel, illetve a kapcsoló jobb felépítése miatt idővel előnye is lehet a HE billentyűzeteknek. Személy szerint itthon én már nem szándékozom visszamenni normál mecha billentyűzetre. De ez én vagyok. -
Mephike
őstag
Anno én az Epomakertől rendeltem "csavaros kábelt". Biztos van jobb is a piacon, de egész korrekt volt akcióval az ára.
-
Mephike
őstag
A HE vonal is rosszul áll ezen a téren (4+ eltérő és inkompatibilis design), de ott úgy néz ki, hogy a Wooting Lekkerrel kompatibilis megoldásoké lesz a választék minőségi része).
Hátha valakit érdekel, ezért leírom a 3 legnépszerűbb fajtát:
KS-20: Ez a legnépszerűbb most és ahogy dqdb is írta. Valószínű ez fog a legjobban elterjedni. Olyan gyártók vannak itt Wooting a Lekkerrel, Gateron, Geon, Kailh, Akko, TTC, de van a Steelseriesnek és a Corsairnek is kapcsolója.
S pole: Itt főleg az Outemonak van nagyobb (kb. 5 féle ) választéka, de láttam Akko és Kailh switchet is már.
KS-37: Itt talán ha nem tévedek csak Gateron kapcsolók vannak. Ezeket használja a Keychron Q HE, Meletrix BOOG vagy pl. az EGG KB65 a billentyűzeteiben.Érdekesség képen mondom, hogy a Wooting billentyűzetébe belemegy a KS-37-es kapcsoló is, és fel is ismeri azt.
Kétségtelen, hogy ez a piac még nagyon az elején tart a fejlődésnek, de már itt is van lowprofile, és a múltkor beszélt silent kapcsoló is. Ugyanakkor én nem bánnám, ha a jövőben tényleg a KS-20 kiszorítaná a többi vetélytársat. -
Mephike
őstag
válasz TwentyFour #99594 üzenetére
Talán az Alzánál lesz kiállítva Keychron billentyűzet.
Azt, hogy mi a különbség a lineáris és taktilis kapcsoló között, nehéz érzékeltetni.
A linárisnál lenyomás közben csak a rugó tart ellen. A taktilisnél azonban érezni fogsz egy kis kattanást, amikor kapcsol a kapcsoló. Videó a témáról. Ezt az érzést bármilyen Media Markt-os billentyűzetnél le tudod tesztelni.
Nekem a lináris kapcsolók jönnek be, másnak a taktilis, ezt sajnos mindenkinek magának kell kitapasztalni, szóval én bátorítanálak arra, hogy valamelyik megadott üzletben vagy ismerősnél/melóhelyen próbálj ki ilyen kapcsoló típusokat ha tudsz. -
Mephike
őstag
Úgy néz ki a Monsgeek bejött az Akkonak.
Most már saját (Akko a gyártó itt is) kapcsolókkal is fognak jönni.
Ebből az első a Green Fog (Green Frog jobb lett volna ). -
Mephike
őstag
válasz Evil Snowman #99540 üzenetére
Az ABS fényesedést úgy képzeld el, mint némely gyengébb minőségű egérnél, amikor kifényesedik az oldala ott ahol sokat fogod. Itt is ez lesz, cserébe ahol lekopik, ott még a fény is átszivároghat. Jobb esetben csak kifényesedik, rosszabb esetben akár ilyen is lehet.
-
Mephike
őstag
válasz Evil Snowman #99518 üzenetére
Azt meg te is tudod, hogy 30-ért nem fogod megkapni, azért bőven van anyagminőség beli különbség egy Keychron és egy Razer között és nem a Keychron javára.
Gondolom itt egerekről beszélünk, még újévi viccnek is rossz lenne amit írtál -
Mephike
őstag
válasz Speedy007 #99505 üzenetére
Ha kifejezetten a Keychron által gyártott ISO keycapeket keresed azok itt vannak.
De az AliExpress és rengeteg másik weboldalon is találsz adott esetben akár jobb keycapeket is. (Keresőszavak lehetnek: keycap, PBT, xy profile). Persze magyart nem nagyon kell keresgélned, az csak a fentebb linketek vannak.[ Szerkesztve ]
-
Mephike
őstag
válasz smallmer #99477 üzenetére
Keychront teljesen elvetettem. Látom, hogy oriási körülötte a hype és gondolom nem véletlenül, de egyszerűen ránézek és kiráz a hideg
Steelseries is nagyon tetszik
Hááááát, erre inkább nem mondok semmit. De amúgy ezzel a Keychron Q1 Max barebonnal amúgy mi a baj?
-
Mephike
őstag
válasz viperabácsi #99425 üzenetére
Szép találat, rendelek is majd egy pirosat én is!
-
Mephike
őstag
válasz Gabesz87 #99407 üzenetére
A Launcherben oda rakod a funkciókat ahová akarod. Ergo a 2-es és a 3-as layerben megnézed a dolgokat és felcseréled. Ebben a videóban több segítség is van a Launcherhez. Ha ne megy, nem jön össze kérdezz.
[ Szerkesztve ]
-
Mephike
őstag
válasz micafighter #99398 üzenetére
Első alkalommal akkor vezzem, amikor EU-ban nem volt, vagy horror áron ment. Bb 4-5 embernek is adtam belőle az idők során, egyik sem panaszkodott, hogy gondja lett volna vele. Ettől függetlenül, most én is EU-ban vennék, mivel amit belinkeltem már tényleg kifogyott.
-
Mephike
őstag
válasz realme #99383 üzenetére
Innen szoktam (kétszer rendeltem, szóval szokásnak nehéz nevezni) rendelni.
A kapcsolót a GPL 205G0-vel, a rugót a GPL 105-tel szoktam kezelni.
Javaslom a neten nézz körbe pár kapcsoló/rugó kenős videó miatt. A kenésnél az a jó, ha a kenőanyag nem látszik, hanem a felület éppen csak csillog, ahogy a fény felé tartod. Ha túlkened a kapcsolót, akkor mehet a SZAR feliratú zacskóba nálad is. -
Mephike
őstag
válasz realme #99380 üzenetére
Igen azt jelenti. Ma már nem biztos, hogy vennék olyan kapcsolót, amit még kenni is kell. Főleg ha még sosem csináltad. Persze ha van időd (első alkalommal ez sokáig fog tartani), van kedved kísérletezni, és ha túl kened, akkor van otthon szívgyógyszer elég, akkor vehetsz kenés nélküli kapcsolót.
-
Mephike
őstag
válasz Molydeus #99342 üzenetére
pl. élből felejtős, ahogyan az összes HE, vagy optikai switches billentyűzet is, mert hiába hotswap-ok, nincs hozzájuk SIlent switch.
Új idők jönnek, új hősök születnek, egyesek elbuknak, mások felemelkednek. Bocs tegnap néztem meg az új gyűrűk ura animációs filmet és volt hatása
Gateron Magnetic Genty Silent Switch. KS-20 típusú, szóval Wootingba jó. MEglátjuk, hogy egy fecske csinál-e majd nyarat... -
Mephike
őstag
Közben kijött az update a Q1HE-hez és lehet snap tap-et állítani. Kb. egy hónapja jött ki, ebből is látszik, hogy az utóbbi időben nem tudtam a kedvenc billentyűzetem előtt sok időt tölteni.
Mindenesetre eltartott egy ideig a lefejlesztése, de legalább most már megvan, és CS2-ben ban is jár érte -
Mephike
őstag
A Keychron K3-makhoz van már Folio Case. Hátha valakinek ez hiányzott még.
-
Mephike
őstag
válasz micafighter #99197 üzenetére
Köszi az infót!
-
Mephike
őstag
JWICK switcheket próbált már valaki? Tegnap 1-2 percig volt lehetőségem az egyik taktilis switchüket nyomkodni és egész jó volt. Van valakinek hosszabb ismeretsége ezekkel a kapcsolókkal?
-
Mephike
őstag
válasz ViZion #99087 üzenetére
Ha már yellow. Ezek valamelyikét próbáltad már? Nálam a full milk változat van. Molydeus ajánlotta anno és nekem nagyon bejöttek.
Örülök, hogy most elültethettem a bogarat a füledbe -
Mephike
őstag
válasz prannk #99085 üzenetére
Kérlek töltsd ki az összefoglalóban lévő kérdésekre a választ. Már most szólok, nincs olyan kombó, amiből értelmes billentyűzet+egér páros kihozható ennyiért. Ha nem tudod/akarod emelni az összeg keretet, akkor marad a Meida Markt, és leveszed a polcról azt, ami ennyiért kijön. (Bár már ott is művészet ennyi pénzből vásárolni.)
[ Szerkesztve ]
-
Mephike
őstag
válasz Biga123 #99075 üzenetére
1. Elsőnek a billentyűzetet kellene megtalálnod. Ez lehet az Aula (árulnak ők ISO-t? csak mert az előbb még magyar keycapekről volt szó...) is, vagy bármi más, ami jó alapokkal rendelkezik. Fontos, hogy jó kiosztással vedd meg. Megette a fene az egészet, ha nem tudod kényelmesen használni, ha sokat hibázol gépeléskor, mert nem áll kézre a cucc, vagy hiányoznak a megszokott gombok.
2. Miután ültél minimum 2-3 hetet az új szerzeményed felett el fogod tudni dönteni, hogy mi nem tetszik rajta. Ez egy Keychron esetében lehet a keycap szett lesz. Az is lehet, hogy a kapcsoló, stb, stb.
3. Ha a keycap nem jön be, akkor jön az agyalás. Nincs a hazai boltok kínálatában átvilágítós jó minőségű keycap. lassan már magyar keycap se nagyon lesz, nem hogy még át is világítson.
4. Ha mindenképpen kell a magyar keycap szett, akkor:
a. érdemes a már említett itteni rendelésbe beszállni vagy
b. megvárni míg lesz a boltok polcain ismét magyar PBT keycap szett.
5. Jól látszik, hogy inkább érdemes hosszú távon iSO-Uk-ben gondolkodni, és akkor megnyílik a világ előtted, ahogy azt már előttem is említették. (Aliexpress és más boltok.) -
Mephike
őstag
válasz Biga123 #99071 üzenetére
Létezik pbt kupakos magyar 75% os bill értelmes áron amit érdemes is megvenni?
Nincs, sosem volt és valószínű sosem lesz. Az ok egyszerű. Azon is minimum 15-20k lenne a keycap szett, ami megnövelné a billentyűzetek árát és sokkal kevesebben vennék meg.
A PBT keycap szettre úgy kell gondolni, hogy egy extra, aminek megkérik az árát. Ez van sajnos.[ Szerkesztve ]
-
Mephike
őstag
válasz Ereshkigal #99066 üzenetére
Ismerős a szitu, bár én fél évet nem adtam neki csak 2 hónapot. Viszont a 75% nagyon bejött.
-
Mephike
őstag
válasz Mustármag #99025 üzenetére
Ezeknél a clear kapcsolóknál (nem próbáltam őket) a fő szempont, hogy a ház minél átlátszóbb legyen, tehát, hogy az RGB minél jobban érvényesüljön. Gyanítom Polycarbonate a háza, szóval nem lesz a legszebb a hangja valószínű, és csak 3 pines, gyárilag kent.
A Silent Peach V3 háza P66, halkított, 5 pines és gyárilag ez is kent.
A fő kérdés mi a cél, bár szerintem egyértelműen a második opció a részemről támogatott a két kapcsoló közül. -
Mephike
őstag
válasz grizlisandor #98619 üzenetére
Na akkor Te több infót találtál
Innentől már egyszerűbb a dolog. Ha halkság a cél, akkor a szokásos Outemu silent switchek valamelyikét lehet javasolni az Aliexpressről. -
Mephike
őstag
válasz nanofocus #98562 üzenetére
Az egy 65%-os billentyűzet. Az egyik ok, amikért jól szól, az pont a PBT keycap. Ha átvilágítósat teszel rá csak rontani tudsz ezen a hangzáson. Szóval ezt azért gondold végig. Gyanítom német változat van nálad.
Magyar fényáteresztős keycepet nagyon nem kell keresned, mert nincs a piacon. Szóval marad a hardverapró és/vagy Aliexpress.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen videókártyát?
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest