- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrviceguy
tag
válasz klimokrisz #89969 üzenetére
Itt elég jó a szürő, de közel sincs fent az összes itthon kapható ISO-HU mecha.
-
mrviceguy
tag
Akko Silent switchekkel van valakinek valami tapasztalata?
-
mrviceguy
tag
válasz Mephike #84435 üzenetére
Mephike: Nem, erről van szó - sajna ebből nincs split, de még ISO se; viszont legalább PBT a kupak ami rajta van alapból. Az egyetlen hibája, amit már most látok, hogy pinky-stretch rajta az option/ctrl, de ezt az extra B betűvel majd lefedjük.
0xmilan: Igen, egyrészről rá voltam kényszerülve most többször is, hogy a kis megszokott eszközöm helyett beépített billencsen gépeljek, tragédia volt. Másrészről nekem alapkövetelmény a wireless működés, és a ZMK még nincs annyira kiforrott, mint a QMK, és olyan banális issue-kat nem tudnak benne megoldani, hogy a falnak megyek tőle (pl alvásból ébredés után dupláz az első lenyomás)
Kíváncsi vagyok így bő egy év után (ebben volt ergodox, két méretben corne és most egy 5 oszlopos Kyria) mit szólok ehhez, de mindenképpen megosztom a tapasztalatokat. Lehet menekülök vissza[ Szerkesztve ]
-
mrviceguy
tag
-
mrviceguy
tag
Planck-ból tudsz magadnak készíteni egy JST csatis aksival meg qwiic connect kompatibilis BT breakout boarddal.
https://olkb.com/products/planck-pcb[ Szerkesztve ]
-
mrviceguy
tag
válasz Akosch:. #83547 üzenetére
Szerintem az egy nagyon jó kombó, a V széria ár/érték arányban verhetetlen egyelőre. A kupakszettnél nagyon figyelj rá, hogy mikor felszeded, és lenyomod, akkor billentyűsíkra merőlegesen legyen az erővektor, mert a PBT stem könnyen megmihálylik, nem olyan rugalmas, mint az ABS. De ha a leszedőt használod, és kicsit odafigyelsz a felrakáskor, nem lesz baj
-
mrviceguy
tag
Nekem mac-en van egy latin UK kiosztásom, amit fantáziádúsan HU-UK avagy hosszabb nevén British Hungarian-nak kereszteltem el. Ez az alap EN-UK angol kiosztást átveszi latinra egy az egyben (néhány lényegtelen karakter elpusztul, de ezek nem hiányoznak a mindennapok során), és beleinjektálja a magyar ékezetes karaktereket az ALT+GR-es réteg szabad slotjaiba. Így alapvetően angol kiosztással tudom a magyar karaktereket is gépelni mindenféle ortodox layerváltásokkal és tap and hold mágiával, hosszabban vagy rövidebben nyomvatartva az adott betűt, mikor éppen szükség van az ékezetes változatára (sőt, még ez az egész egy külön layeren is van, hogy ha angolul gépelek, ne zavarjon a nem használt tap hold minimális késleltetése).
Rettentően sok b@szakodás volt összerakni, és olyan szinten vagyok már beleinvesztálódva mind időben, mind emócionálisan, hogy semmiképpen nem tudom javasolni, hogy nekivágj. -
-
mrviceguy
tag
válasz Domonkos #83431 üzenetére
A pucér K széria az a vokswagen passat (magyar viszonylatban a skoda superb/octavia). Aranyos, szürke igásló, ami tökéletesen elvegyül a reggeli csúcsforgalomban, semmiben nem kiemelkedő, de benne van minden, ami az átlag felhasználónak kellhet (pár generációval ezelőtti, uraságtól levedlett extrák formájában), mindez relatíve elérhető áron. Nem, hogy nem felesleges, egyenesen kötelező egy gyártó számára - ez termeli ugyanis egy normális üzleti modellben az RnD-re költhető marzsot.
-
mrviceguy
tag
válasz forguet #83350 üzenetére
A típusra nem tudok mit mondani - a taktilis vs lineár meg szerintem preferencia és felhasználás kérdése, ha egy másodperc alatt 135x akarod lenyomni valamelyik gombot, akkor nyilván egy könnyű lineáris jobb, mint egy nehezebb taktilis, de ha cities skylines-al játszol és kódolsz, akkor édesmindegy
-
mrviceguy
tag
válasz micafighter #83345 üzenetére
Igen, azért dye sub esetén nem ritka, hogy egy-egy kupakon elcsavarodik a szöveg minimális mértékben, de pont annyira, hogy szembántó legyen. A double shot Injection moulding-nál nyilván nincs ilyen, ott csak az sablonok kialakítása által okozott, konzisztens, de annál zavaróbb, betűk közötti vonalvastagsági difivel kell megküzdeni.
Nincs tökéletes feliratozási technológia - MÉG! -
mrviceguy
tag
válasz Throme #83329 üzenetére
1 - Abban a HSZ-ben pont nem említette, csak az összes korábbiban. Ne haragudj, hogy kontextusban gondolkozom, igyekszem majd kicsit kevésbé figyelni
3 - Te tényleg megérzed előre, hogy mikor fognak elromlani dolgok? Azért az elég nagy perk az életben... Elmeséled, hogy működik ez? Kiszagolod a gyenge forrasztást? Vagy megérzed a fáradó szilikon auráját?
-
mrviceguy
tag
válasz Throme #83319 üzenetére
A magyar kupakot meg megveszed majd utána egy tizesért (bár ugye OSA magyar keycap szett nincs is, úgyhogy majd valami hibrid tákolmány lesz a vége, vagy nem shinethrough PBT kétszer ennyiért), és megvan a billencsed 3 ropival drágábban, gari nélkül, két héttel lassabban. Ez ám a biznisz, nem a MÁP
[ Szerkesztve ]
-
mrviceguy
tag
válasz NandorHUN #82972 üzenetére
ISO/HU OSA profilos keycappet nem is fogsz találni sehol egyelőre, még a jobb minőségű cherry/oem kupakokat is nehéz itthon eladni, mert senki nem ad ki 20k+-t egy kupakszettért.
Keychron Q3-ból nem volt magyar nyelvű kiadás szerintem, max barebone magyar kupakokkal, kérdés hogy milyen van rajta. -
mrviceguy
tag
válasz Molydeus #82810 üzenetére
Kyria thumbclustere overkill gomb mennyiség, 5 gomb per oldal simán elég lenne. A niceview kiejlző integrációja a legújabb boardnál sem tiszta, hákolni kell az ötödik lábbal, sima kijelzővel pedig lemészárolja az aksit - ráadásul a legújabb board csak 3x6-ban működik, nem törhető 3x5-re...
Ha kicsit több időm lesz, alágyújtok a fusion360-nak, és tervezek valami komolyabb gasket mountos case-t a corne-nak, csak szerintem ennél a form factornál nagyon batár lesz a káva - a kyria-nak meg se próbálok, mert az a nyamvadt félköríves design teljesen lehetetlenné tesz minden értelmes befoglalást. -
mrviceguy
tag
-
mrviceguy
tag
válasz micafighter #82784 üzenetére
Nekem külön layeren vannak a spec karakterek, hogy ne kelljen kilépni a 3x5-ből kódolás közben. Hátránya, hogy lényegesen lassabb vagyok egy normál billentyűzeten most már, ha nincsen a layerem a kezem alatt, de szerencsére ilyen nagyon ritkán fordul elő.
-
mrviceguy
tag
válasz Dr. Akula #82778 üzenetére
No offense, de ezzel szerintem csak magadat nyugtatod:
Ezért is nem sikerült megtanulnom nézés nélkül gyorsan gépelni.
Milliók megtanultak row staggeren gyorsan vakon gépelni, pedig minden billentyű ugyan ott volt nekik is. A gyors vakon gépeléshez egy dolgot kell csinálni: gyakorolni - mindegy, hogy row/colstag vagy ortho, qwerty vagy colemak - napi fél óra/egy óra célzott gyakorlás, és fejlődsz.
Ha mégis lenézel - mert vannak beidegződések, amiket nehéz levetkőzni - akkor a blank keycap jó szolgálatot tesz. -
mrviceguy
tag
válasz Domonkos #82777 üzenetére
Hát nekem az Ergodox nem volt kényelmesebb, mint az alice. pont amiatt, hogy se a középső, se a kisujj staggere nem volt megfelelő - de nekem akkora a kezem, mint egy sütőlapát, nyilván nem erre tervezték. Nyomtattam 2/2 variációt különböző tent szögekkel és sor/oszloppal a dactylból és a manuformból, de az nem az én világom. A 3x6-os corne-nál a kisujj nem jó, a 3x5-ös kyria-nál meg a thumb cluster van túltolva, de még aránylag ez a legjobb. A minap vettem egy köteg trackball breakoutot, és ha lesz végre motivációm zmk-t programozni, megvarrom, hogy működjön is vele, és akkor eldől, hogy marad e. (persze nyilván nem fog)
Viszont a minap elővettem a Q8at, és felkonfiguráltam rá a layereimet nagyjából - és hát azért az még mindig egy bitang jó billentyűzet - ha ebben a minőségben lehetne splittet gyártani, az lenne az igazi... -
mrviceguy
tag
válasz Dr. Akula #82770 üzenetére
Én senkit nem ismerek, aki ortholineárison gépelne daily driverként, mert azért nem ugyanaz egy számlaszámot bepötyögni 3, meg egy mondatot megírni 10 ujjal. A saját tapasztalatom alapján ortolineárison kifejezetten sz@r gépelni, kivéve, ha mind a négy, home row-on lévő ujjad ugyanolyan hosszú - ami szerintem igazán ritka, ha nem ács a szakmád. Ráadásul a gyakorlatban ha nem split (pl Planck), akkor még a csuklóid is csak erőszakolva rakhatóak párhuzamba (főleg az én vállszélességemnél), úgyhogy a szimmetria ott inkább büntetés, mint előny.
Erre született megoldásként a columnar stagger, ami aztán hab a tortán, mert az ujjaid hosszúságától függően vagy jobb, vagy egyenesen rosszabb, mint a rowstag. -
mrviceguy
tag
válasz 0xmilan #82759 üzenetére
Ennek szerinted amúgy van bármi jelentőssége? Te ezért váltottál, melléütöttél az ipszilonnak/zének, mert a T más távolságra volt? Ne már pls… Meg ez az alsóbbrendűzés is, alapból is kínos lenne, nem egy “ekezetek nelkuli hozzaszolasban”. Vagy annyira nem megy a QMK/ZMK, hogy egy magyar ékezetes tapdance-et vagy layert össze tudj pattintani benne?
Tessék, valid, objektív érvek:
- A querty nem azért sz@r, mert arra lett kialakítva, hogy a leggyakrabban ütött kombinációk esetén ne akadjanak össze az írógép betűi, hanem mert alkalmatlan ikódolásra, szinte minden non-alfa karakter a jobb kisujjadra van osztva.
- Ha bármiért ki kell nyúlni 1u-nál nagyobb távolságra, akkor ahhoz csuklópoziciót kel váltani, ami a leginkább időköltséges dolog a gépelésnél.
- A non-splitek esetében ha nem figyelsz, akkor görnyedni fogsz az összetartó kezek miatt.
- Egy áltag TKL billentyűzetnél egy 3x5ös+thumb clusteres split billentyűzet ezerszer könnyebben hordozható.
- A tenting is elfogadható érv, de az már a szubjektív határmesgyéjén mozog - én pl próbáltam, nem jött be se a corne, se a kyria esetében.Nincs baj a szubjektív érvekkel sem, csak az olyan, mintha azon vitatkoznátok, hogy vajon a kék e a szebb, vagy a piros.
-
mrviceguy
tag
válasz Domonkos #82753 üzenetére
Nem mondtál egy darab objektív érvet sem. Azokat általában onnan lehet felismerni, hogy kvantitatívak, tudományos módszeren alapszanak és NEM a személyes meggyőződéseden/kételyeiden, és ezen nem változtat az se, hogy beleöntöttél már ebbe a hobbiba 15 évet az életedből.
A véleményedet pedig pont azért tartja kevesebbre, aki olvassa, mert szemellenzősen, ugyanazokat a szubjektíven súlyozott szempontokat nyilvánítod ki egyetemes igazságként, és azzal a felütéssel indítasz, hogy aki nem aszerint választ, az bizony hülye.A lányom óvodájában van egy kisfiú, ha úgy érzi, hogy őt kihagyják a játékból, odaáll a többiek fölé, és elkezdi őket oktatni arról, hogy nem jól homokoznak. Ne legyél olyan!
-
-
mrviceguy
tag
Nem nézek se sorozatot, se olyasmit, ami közben mást lehet csinálni - és 45 perc az életemből, sokkal többet ér, mint amennyibe egy 110es szett kapcsol kerül - főleg ha ezt a 45 percet olyannal kéne töltenem, ami nem szórakoztat.
Durock Shrimp-et megnézem majd a következő billencsemben, rajta van a listán! -
mrviceguy
tag
válasz Throme #82698 üzenetére
Keychron silentből eddig csak a lineárishoz volt szerencsém - ami nem egy rossz kapcsoló, sőt, ha lineárist használnék éppen, akkor meg tudnám szokni, bár nekem az a 45g operation force nagyon kevés, rugócserével meg szórakozzon az, aki szeret ilyennel pepecselni.
Gateron silent brown szintén egész jó kapcsoló, de egyrészről a tactile force-a bár papíron majdnem azonos, valójában sokkal kevesebb, mint a Kailh-nak, a tactile feedbackje meg az az aranyosan, hangtalanul/érzékelhetetlenül döccenő, mint a varmilo EC kapcsolóknak, ha nem figyelsz, azt hiszed lineárison gépelsz. A deep sea/hush-nak ehhez képest igen határozott a döccenése, már-már a halkított clicky-kre hajaz (igen, van ilyen), a nagyobb tactile force és rövidebb út pedig nálam kevesebb véletlen leütést/aktuáció előtti felengedést jelent.
Mindezek mellett nem 50, hanem 100m+ leütésig van hitelesítve az élettartamuk (ez a keychronnál pl egy nem eldöntött dolog, mert ugyanazon a product page-en írnak 50et és 80at is) , ami cherry quality - de ha megnézed a designt belülről, akkor láthatod, hogy ez nem egy 125ik cherry klón kapcsoló, itt elég sok idő és tervezés ment bele, hogy minden csillapítva legyen, és a kapcsolás tényleg por és cseppvédett környezetben történjen.
Az utolsó, mindennél szubjektívebb szempontom is pont ez, az én egyszerű kis germán néplelkem imádja a túltervezett dolgokat.[ Szerkesztve ]
-
mrviceguy
tag
válasz Throme #82685 üzenetére
Silent K Pro-t biztos lehet rendelni a Keychrontól közvetlenül - ja, még mindig nem? Csak nem az van, hogy a KC-t mindennél jobban érdekli, hogy a next Q Pro kijöjjön két héten belül, és tesz magasról minden másra?
Ennek a kapcsolónak ennyi az ára bárhonnan veszed; ha annyi a követelményed, hogy legyen halk, és ne reszeljen, akkor simán lehet, hogy nem te vagy a célközönsége. Én pl annyira beleszerettem az előzőbe (pedig ott van az asztalomon egy KC Pro silent red tubus is), hogy képes voltam hotswapp socketezés helyett egyenesen beleforrasztani a billencsembe őket. Most, hogy kijött az új verzió, ideje elgondolkodnom egy új billencs építésén... -
mrviceguy
tag
válasz Hegyirabló #82646 üzenetére
Varmiloban is cserélhetőek a keycappek, de annál jobb minőségű magyar keycappek nincsenek ma a piacon, szóval ha mégis cserélnéd, itt hardverapron kettő másodperc alatt tudod eladni a ratja lévő cappeket.
-
mrviceguy
tag
válasz Molydeus #82339 üzenetére
Szerintem pont egy TKL-en kezdi el, méghozzá egy custom numpaddal. Aztán az már csúszós lejtő, milyen jó is lenne egy home row navigáció, hogy ne kelljen állandóan kinyúlkalni, na meg még ez a kombó is ide, az meg amoda, és hát ahhoz se kelljen már három gombot lenyomni, és a végén van 6 réteged, és két 5x3as lóf@szon pötyögsz.
-
mrviceguy
tag
válasz elite.cs11 #82234 üzenetére
Amúgy szerintem ismeretterjesztés szintjén ez egyáltalán nem lenne egy rossz ötlet, csak gondolj bele, mi melót és pénzt ölsz bele a tudatlanságodba/türelmetlenségedbe bármelyik hobbi elején.
-
mrviceguy
tag
válasz elite.cs11 #82226 üzenetére
Egyszerűbb a megfejtés, mint gondolod - kis enterprise-okról van szó alapvetően, pár fő viszi az egész bizniszt, és meglévő webshop motort használnak (jó esetben webshop motort, rosszabb esetben valami hákolt wordpressbe oltott kosárkezelő rettenetet}, amiknek bőven van hiányossága még úgy is, ha valaki értene hozzá házon belül. Ennek az az oka, hogy a webshop motor vagy egyszerűen használható (lásd a Keychron által használt Shopify engine), cserébe minden kicsit advanced feature fizetős appként kapható hozzá (de persze a sok app egymással nem kompatibilis), vagy Magento féle evolúciós szörnyeteg, ami ugyan mindent tud szinte out of the box, de a konfigurálásától sírva hánysz a saját zsebedbe. Either way, jó webshoppot, ami kereshető, szűrhető, és in general UEX szinten elfogadható szinten van, nagyon sok meló és tervezés összerakni, és nem lényeges komponense egy gyártó sikerének, hiszen a google/árukereső sitemap alapján beindexeli a terméket, a vevők 90%a meg amúgy is onnan jön konkrét termékre keresve.
-
mrviceguy
tag
válasz elite.cs11 #82214 üzenetére
Művészi, hogy még a felületet is ilyen szép, szőrös/érdesre sikerült nyomtatni...
-
mrviceguy
tag
válasz Katana28 #82206 üzenetére
A Varmilo oldalának designjánál és kereshetőségénél már csak az információtartalma gyalázatosabb, no meg a termékkódok agytumor működése, hogy a wireless meg a trimode ugyanazon a termékkódon fut... Te a wired mode és nem a triple mode billencseket nézed nézed a kinti site-on, itthon nem lehet ebből a szériából csak a triple mode-ot kapni. (ami wired+bluetooth+custom dongle-ös 2.4 ghz)
Bezzeg arra van eszük, hogy azt, ami kiosztásonként más, beletegyék a típusszámba...
VBM108 - 108 gombos ANSI változat
VBM109 - 109 gombos ISO változat -
mrviceguy
tag
-
mrviceguy
tag
válasz Throme #82162 üzenetére
Sok év miniatűr festés tapasztalat mondatja velem, hogy a kombi festékeket engedd el - kinézetre nem lesz panasz, de egyszerűen nem tud olyan tartós lenni, mint ha bealapoznád. (A primőr kémiai kötést képez a műanyaggal az alsó rétegben, a felső rétege pedig az oxigén hatására megérdesedik, így biztosít tökéletes tapadóréteget a festékhez, de ha nincs festve a felület, az érdesség miatt könnyebben kopik.)
Jó primőrrel és festékkel nagyon tartós fényezést lehet csinálni, ami a napi használatot is bírni fogja évekig - primőr nélkül órák, kombi festékkel meg hetekben mérhető, hogy a fizikai kontaktus pontoknál elkezdjen kopni a cucc a műanyagról.[ Szerkesztve ]
-
mrviceguy
tag
-
mrviceguy
tag
válasz elite.cs11 #82087 üzenetére
Engedd el, a trollmókus jobban tud mindent mindenkinél - valószínüleg kevesebb billentyűzetet foghatott eddig, mint a 4.5 éves lányom, de hát ilyen ez a Dunning-kruger hatás megtámogatva egy kis összeesküvéselmélet-hívéssel. Ne etesd, mert ideszokik.
-
mrviceguy
tag
Mivel senki nem küldi vissza, hanem mindenki tök megértő, hogy a reverse dyesub ilyen, neked is le kell nyelned ezt a békát.
Az a baj az ilyen kézműves hobbikkal, hogy rettentő nagyra nyílik a tolerancia, hiszen lehet, hogy 9 hónapot vártál rá, belekerült egy jobb billentyűzet árába a sima alfa szett, és fekete helyett szürkéskék lett, de legalább lehet kapni… (és sajnos amíg ez a fogyasztói hozzáállás, addig meg is csinálják ezt a gyártók) -
mrviceguy
tag
válasz elite.cs11 #81763 üzenetére
Már miért ne lenne ékezetes betű? Gyárilag magyar kiosztás…
-
mrviceguy
tag
válasz Throme #81747 üzenetére
A használt terméket nem lehet újként értékesíteni. Először a NAV b@sz meg, utána a fogyasztóvédelem. Bármily meglepő is, nincs annyi visszaküldés, ha nem árulsz szart drágán. Hovatovább az értékesítőknek sem érdeke hazudni a vevőnek. És hogy mit kezdenek a boltok a visszaküldött termékekkel? Szerinted miért vannak itt hardveraprón tucatjával a csak kipróbált bontott cuccok? Szerinted én pl hetente veszek 1-2 billentyűzetet, csak kipróbálni?
-
mrviceguy
tag
Az usb-c usb-a témához még annyit, hogy az arduino alapú elite-c és egyéb, ezen board sokezer kínai spinoffját használó megoldások úgy implementálják az usb-c szabványt, hogy csak usb 2.0 compatibility modeban megy, ezért műxik az usb-a to usb-c de az usb-c to usb-c nem. Nagyon vasutas, de a billencs hobbistákkal ezt IS simán meg lehet csinálni, úgyhogy meg is teszik.
-
mrviceguy
tag
"Olcsóbban" - azért ezzel ne álltassunk senkit.
Olcsóbban, ha:
- Tudsz forrasztani és van minden eszközöd hozzá
- Értesz az áramkörökhöz és a mikrovezérlőkhöz
- Valamennyire tudsz programozni
- Tudod, mi az a ZMK/QMK, nem ijedsz meg attól ha egy sorban az alábbi ocsmányság permutációit látod 10x:< 3 LC(SPC)
- És ha a fentiekre mind igen a válasz, akkor mindezek ellenére még mindig több időd van, mint pénzedEgyéb esetben mindezek megvásárlásával és megtanulásával egy új idő és pénz emésztő, soha véget nem érő rókalyukba tudsz majd lemászni. Vagyunk páran itt. Nincs fény az alagút végén.
-
mrviceguy
tag
válasz Throme #81521 üzenetére
Szerintem ezek a kétesélyes kategóriák, ilyenkor a jobb helyeken a vevő javára döntenek. Mondjuk a 90 fokban elforgatott enter alatti kapcsoló slotba rosszul beillesztett kapcsoló által eltört PCB az a fejvakarós kategória, ami kb pont annyiszor fordul elő, mint a figyelmetlenül összerakott K szériás daughterboardról letörő mikrokapcsoló fejek - ezek, bár egyértelműen user errornak minősülnek, de azért megfelelő figyelemfelhívással elkerülhetőek lennének.
-
mrviceguy
tag
válasz Throme #81501 üzenetére
2 év a garancia, tehát ha két éven belül elromlik rendeltetésszerű használat mellett, akkor csere van, nem kókányolás.
User error az vagy egyértelmű, vagy nem user error. Senki nem vállal garanciát arra, hogy beleöntöd a kolbászzsírt (szintén megtörtént eset) a billencsbe, és azt is elég nehéz eladni anyaghibának, ha a túlfeszített csavar kitépi a beágyazott anyát a házból - ezekre lehet biztosítást kötni tőlünk nyugatra (ahol nem túlnyomórészt visszaélésre használják az ilyesmit, mint itt mifelénk). -
mrviceguy
tag
válasz Ereshkigal #81460 üzenetére
Ott van a dobozban a sima szürke PBT bottom row és shiftek, ha ez az átvilágítás lenne a legnagyobb probléma.
-
mrviceguy
tag
válasz Throme #81446 üzenetére
Mindenkinek a szíve joga, de se meghibásodási statisztikával nem rendelkezel, se azt nem tudod, hogy mekkora kálvária az ügyintézés, úgyhogy igazából 20k huf-ért (ami így semmit nem mond ugye, hiszen arányaiban számít) vállaltál egy ismeretlen mértékű kockázatot - ha mondjuk kaptál volna egy hibás bluetooth modullal szerelt példányt, és a reklamációdat egy 10%os partial refunddal
honorálják (megtörtént eset), mondván vezetékről működik, itt ülnél egy eladhatatlan, funkcionalitásában korlátolt billenccsel - a megspórolt 20k-ból vajon kijönne egy másik?Gondolom a K8 - Varmilo összehasonlítás nem tapasztalatból ment, mert el sem tudom képzelni, hogy valaki, aki fogta mindkettőt, egy lapon említse, sőt, a K8-at hozza ki győztesként. (Mondom ezt úgy, hogy én kifejezetten nem szeretem a Varmilo-t)
-
mrviceguy
tag
válasz elite.cs11 #80785 üzenetére
Maradjunk abban, hogy gyártástechnológiai művészet az, amikor sikerül olyan vezetékes technológiát implementálni, ami lassabb adatátvitelt produkál, mint a vezetéknélküli. Persze a kínai "mérnököktől" ez a bravúr sem meglepő.
-
mrviceguy
tag
-
mrviceguy
tag
válasz elite.cs11 #80585 üzenetére
Én úgy fogalmaznék, hogy ha a programozhatóság a fő szempont, akkor V vagy Q. Ha a fő szempont vezetéknélküliség, akkor olcsó a K, drágább a K Pro. Ha mindkettő az, de az ár egyáltalán nem, akkor Q Pro.
-
mrviceguy
tag
A Q1 v2 ami itthon is kapható, az egy hibátlan billentyűzet szerintem, ISO, és olyan kapcsolót varrsz bele, amit akarsz, plusz a Keychronnak van is hozzá PBT dye sub kupakja, ISO-HU. Persze lehet keresgélni, ha az szórakoztat - én pl két hete rágódok rajta, hogy milyen 3D nyomtatót vegyek, de minden pillanatát imádom.
-
mrviceguy
tag
Azt azonnal kuka és csere valami dye sub pbtre. A szferikus OSA kupakjaik sokkal jobbak, de szerintem az OEM kupakjaik botrányosak.
-
mrviceguy
tag
Ha valakinek esetleg egy MDA készlet kéne nem aranyáron (282 sapka!?), az lője meg ezt
-
mrviceguy
tag
válasz Molydeus #79852 üzenetére
Na ez meglepő, bár magyarázat arra, hogy az miért nem kompatibilisek minden kapcsolóval. (az eltérő lábvastagságú kapcsolók nem mennek bele a millmaxba)
Gondolom ipari szinten kevésbé szívás a millmaxokat beforrasztani, mint kézzel, és még a PCB-t se kell újratervezni hozzá. Szvsz egy sokkal jobb design, mint az alulról SMD-zett kailh socketek, amiket egy szerencsétlenebbül álló lábú kapcsoló kontaktpaddal együtt tép le a PCB-ről... (hogy aztán lehessen ragasztani, kapargatni meg kábellel patkolni)[ Szerkesztve ]
-
mrviceguy
tag
válasz Alan[HUN] #79826 üzenetére
Én arra jöttem rá most, hogy két éven át használtam megint feliratos, sculpted kupakokat, hogy közel sem ér annyit az egész felirat mizéria (nekem), mint amekkora szívást okoz in generál. Kicsit testreszabod a dolgokat a billencseden, és már jön a fejvakarás, hogy akkor most honnan lesz R3as 1.5u-s kupakod megfelelő felirattal, aztán inkább hagyod a fenébe másfél óra túrás után, és két hét múlva meg már köszönőviszonyban sincs egymással a felirat meg a kiosztás. Jó kis blank DSA-val nincs ilyen gond - odafér? oda, akkor had szóljon, még az is mindegy merre áll
-
mrviceguy
tag
Sima corne-t nyúzok most, a pinky columnosat, mert 36 gombon nem férek el. Nagyon jó, de nekem nem elég aggresszív a stagger még ennél sem, egyelőre nem találtam szívemnek tetsző másikat - bár a Kyria-val szemezek, de ott meg case nincs éppen raktáron a splitkb-nál… Falbáék designja nem az én világom, jobbszeretem az utilárius-minimalista cuccokat, de majd egy hangtesztet dobj rajta, hogy milyen a bambusz akusztikája - mert ezeknek az akril-alumínium csodáknak egészen feledhető
[ Szerkesztve ]
-
mrviceguy
tag
válasz dabadab #79706 üzenetére
XDA? Nem értem azt a profilt, 3 héten át használtam és képtelen voltam ráállni a normál hibarátámra vele. Lecseréltem egy DSA-ra, és két napba tellt. Pedig olyan gyönyörű színösszeállítású blank szettet lőttem belőle, hogy reklámozni lehetne vele - csak használni ne kelljen...
-
mrviceguy
tag
válasz lezso6 #79658 üzenetére
Szerintem erre már van egész épkézláb guide máshol, magyarul. Egész pontosan itt
-
mrviceguy
tag
válasz Tombolo #79640 üzenetére
Pörög a topic, ami azt jelenti, hogy a kérdésekre is pörögnek a válaszok - de nyilván vannak az eleve elvetélt kérdések (napi 10-12 óra munkára keresek új, halk mechanikus billentyűzetet 5 év garanciával max 15k alatt) aminek a megválaszolásába mindenki belefáradt már, és ezek elmennek a radar alatt, főleg ha arra sem veszi az illető a fáradtságot, hogy elolvassa az összefoglalót.
-
mrviceguy
tag
válasz Yoshique #79635 üzenetére
Én a Q2-ről váltottam Q8-ra, onnan egy wireless ergodox-ra és most építek éppen egy wireless crone-t. Tapasztalatok:
- A Q8 dupla thumb clustere indított el a lejtőn, előtte boldog ember voltam. A 4-6 layer pozícióváltás nélküli elérhetősége brutálisan megnyitja a teret, nekem előtte nyűg volt a layerezés, mert a gyűlölök az alsó sorba nyújtózkodni.
- Az ergodox az egy kész kit volt kapcsolók meg sapkák nélkül, mert nem akartam időt/utánajárást fektetni az egészbe, amíg nem próbálom ki a columnar spliteket, hogy egyáltalán tetszik e
- Indításból nem tetszett, bár vakon gépelek elég rég óta, de a columnaron kijön ha más ujjal ütöttél adott billentyűt, és nálam volt pár ilyen, de pár hét monkeytype rendberakta
- Viszont már meg tudtam fogalmazni, hogy agresszívebb stagger kell, mert a kisujjamnak nem komfortos, illetve elég egy kisebb billentyűzet is, mert egy csomó gombnál gondolkoznom kellett, hogy mit tegyek oda, és végül a layerek miatt ezeket nem is használom
- Körbenéztem hogy milyen opciók vannak, és elkezdtem először 58, majd 42 gombra lesűríteni a kiosztásomat az ergodoxon, hogy lássam működőképes lesz e.Így már pontosan tudtam, hogy mit keresek, be is rendeltem az aurora wireless crone kitet a splitkb-tól, és felujítottam a forrasztó eszköztárat is.
Szerk: Szvsz a hangot engedd el, én silent kapcsolókkal dolgozok, de azért ezeknél az épített cuccoknál a Q széria case minősége nem elvárható, nem lesz olyan hangja, ha fejre állok akkor se. Kupakból én xda és dsa profilt használok, még nem döntöttem el, melyik billencsen melyiket szeretem.
[ Szerkesztve ]
-
mrviceguy
tag
válasz nyunyu #79628 üzenetére
Bizony, félig annyit tud, félig olyan gyors, és fele annyi idő alatt zabálja fel az összes memóriát a semmire De az oracle ide-hez képest valóban előrelépés - mondjuk egy jobban felszerelt vim is az...
szerk: minek az, hát melyik fejlesztő dolgozik éjszaka?
[ Szerkesztve ]
-
mrviceguy
tag
Vezetőfejlesztő koromban (majd 10 éve) 200 cpm azaz 40 wpm körül volt a nem szintetikusan mért gépelési sebességem. Ezt kombináld azzal hogy egy modern fejlesztőkörnyezet mindent alád rak intellisense-el és shortcutokkal, tehát minden funkció kb 3 leütés, egy átlag sor kb 8/11 leütés és nem nyúlsz egérhez. Amikor odaültettem magam mellé, a senior programozó könyörgött, hogy kicsit lassabban, mert azt se tudja milyen ablak van nyitva és mi történik a képernyőn. A junior nemes egyszerűséggel elaludt, mert fél perc után elvesztette a fonalat. Ezt csak arra, hogy nem tudom milyen melóhoz kell 60 wpm, ha csak nem gépírónő vagy, inkább okosabban érdemes dolgozni, mint gyorsan. A valódi sebesség onnan jön, hogy ismered az eszközeidet
-
mrviceguy
tag
válasz Domonkos #79611 üzenetére
De akinek a napi egy óra nem fér bele, annak 15 perc is bőven jó, 2-3 hét alatt kézzelfogható életminőség változás.
Én vakon gépelek, és mégis tolom a napi 10 percemet - egyrészről kell a folyamatos kiosztásoptmalizáció miatt, másrészről ez a nap bemelegítése, és végül onnan látom, hogy jó e az aktuális keycap profilja vagy sem. -
mrviceguy
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Tőzsde és gazdaság
- Fotók, videók mobillal
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gyúrósok ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Ducky One 2 / SF / Mini Billentyűzetek akciós áron!
- MageGee MK-Star61 Mini 60% Mechanical Keyboard
- Magyar Microsoft Type cover Surface Pro 3,4,5,6,7 háttérvilágítású billentyűzet GO is van.Várólistás
- Mode Envoy fa betéttel,Mode Obscura gombokkalés gateron oil king switchel és sok extrával.
- ELADÓ JWICK Full Nylon Black switch